Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Klasika erotického komiksu od italského mistra žánru Mila Manary - kompletní dvoudílný příběh. Který z mužů nechtěl mít v pubertě schopnost být neviditelný? Aby se dostal do dámských sprch a jiných fascinujících míst? Hrdinovi tohoto komiksu se to podařilo. Vynalezl úžasnou mast, která mu zaručuje naprostou neviditelnost. Pomocí ní se snaží dostat k ženě svého srdce, baleríně Beatrici... jenže se mu stále plete do cesty její sekretářka, svůdná Medunka. Navíc má m ast jednu drobnou vadu. Silně voní po karamelu.

Obsahuje dvě původně samostatné alba erotického komiksu Butterscotch v jedné knize.

Scénář
Milo Manara
Art
Milo Manara
Barvy
Milo Manara
Obálka
Milo Manara
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Michaela Šmakalová
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
erotický, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-596-0 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
586 g
Stran
112
Cena
449 Kč
Originál
Butterscotch (Nantier Beall Minoustchine, 1986, 1995)
  • martin28
    martin2814.4.2022 09:28Vůně neviditelného
    Líbilo. Manaru jsem znal jen z legend a tak jsem si pořídil tuhle knihu, pln očekávání. Manarovy ženy jsou jiné. Jsou voňavé, bez zábran, plné chtíče, nemravné, ihned jsem si je zamiloval. Lehce se to čte, děj zvolna plyne a než se nadějete, je konec knihy. Kresba je nádherná, smyslná, dokonalá. I přes slabší druhou část knihy nelituji ani koruny a určitě ještě nějaké Manarovo dílo časem přikoupím.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš14.2.2022 11:55Vůně neviditelného
    Čteno někdy v půli ledna, tento koment je z 19.1. 22, který dopisuju dnes u druhé části, komentář obsahuje vulgární výrazy, a proto by ho neměl nikdo číst.... :)

    Strašná kundovina, doslova: O nerdovskem vědci/panici, jenž je platonicky zalaskovan do baletky. Shodou okolností vynalezne mast neviditelnosti vonící karamelem, kterou chce využít k pozorování své vyvolené, nicméně potká jinou dívku mrzkých mravů (Medunku), nastává eskapáda kundovin, z nichž jedna je nerdovo přičuchnutí ke kunde, kdy se z něj stane zvrhlej perverz, co dá průchod svým skrytým uchylnostem a touhám, a to se zpočátku dokola omlouval, byl cudný a blábolil o lásce. :) V příběhu je jeden úsek, kde svoje úchylnosti převypráví jakoby od přičuchnutí uběhlo několik dní nebo týdnu a pak se naváže dějem, kde skončil, což je tzv. epic fail. :)

    Některé situace, kdy si Meduňka pohrává s neviditelnym jsou zcela jistě vzrušivé a každýmu správnýmu uchylakovi "zahučí v kládě", zbytek je pitomoucky až to bolí, samozrejme extrémně samoúčelné - např.. fakt nechápu, proč si před skokem do moře sundala jen kraťasky, byla tedy dole bez. :) Kresba dobrá, ale žádný zázrak, nechápu z čeho jsou všichni tak odvaření. :) každopádně jak píše DR, zábavné to je a zajímá vás co bude dál....

    Druhá část šla kvalitativně hodně dolů ve všech směrech. Opět slušný vědecký jinoch potká další jinou divu, co chce jeho mast využít k rabování bank. dopisuju dnes (+něco i výše, kudnoviny nebudu upravovat): Sexuální náboj je pryč a je to poměrně nudné. Opět to obsahuje úsek porušení časového kontinua, aby se Manara mohl vyřádit - v reálným čase se vypráví, co všechno neviditelný muž udělal za úchylárny, při čemž se pak vesele pokračuje v ději, zatímco na dané úchylarny by potřeboval několik dní...

    btw. Míša Šmákalová si musela překlad užívat. :D

    Norri: "První díl mi přišel zábavnější, vtipnější a celkově hravější. Oba příběhy mají ale značný deficit logiky a časové kontinuity. Dialogy často předpokládají, že od předchozího panelu utekla delší doba, ale přitom děj na panelech plynule navazuje. Jenže kvůli logickému ději jsem si to nekupoval, že." - souhlas, kdyby se druhý příběh držel kvalit prvního, tak ok, ale takhle 2* za první příběh a vzrušivost.... druhej stojí za hov....
  • sedw
    sedw20.1.2022 00:16Vůně neviditelného
    Po dočtení hodnotím jako čistý průměr. Jak mě první příběh poměrně bavil a přišel mi zábavný a originální, tak mě naopak druhý příběh velmi zklamal, protože neměl skoro nic z prvního. Kresba byla parádní a tam nemám co vytknout.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš3.4.2020 20:50Vůně neviditelného
    Mám s čistě erotickým žánrem problém. Ne, nepřijde žádná Freudovská analýza, jen úplně nevím, jak to hodnotit. Z globálního hlediska je to totiž tenhle book jen "ptákovina" o ničem s celkem fajn kresbou. Na druhou stranu by asi člověk při hodnocení měl žánr zohlednit, přeci jen Garfieldovi a Z pekla taky dám pět hvězd a srovnávat je úplně nemůžu. Co je ale tím předmětem hodnocení u tohohle? Zábava? Jestli to přinese nějaký rajc? Je fakt, že jako adolescent bych se asi pobavil o dost víc a nemůžu Manarovi upřít, že v tradičním vynalézání filmových či jiných erotických souputníků, kterak navléct scénář na co nejvíc styků je celkem rafinovaný a koncept s neviditelným milovníkem dost neotřelý. Takže to dnes nechám v nadprůměru, ale nákup Manarových čistě sólových věcí už budu do budoucna dost vážit.
  • VanTom
    VanTom9.7.2019 13:17Vůně neviditelného
    Lehkonohá erotická komedie podobně jako Klik staví na jednom fantaskním nápadu a navazujících prasečinkách, k nimž jsou krásné&sexy Manarovy ženy vždy více než svolné. Příjemně pobaví a oči potěší, ale logiku (nebo promyšlenou dějovou návaznost) zde opravdu nehledejme.
  • Murphy722
    Murphy72221.11.2018 10:55Vůně neviditelného
    Jak už to tady zaznělo mnohokrát, taková chvilková erotická blbinka. Tady ale musím trochu zaseknout sekeru, neboť ta kresba a styl jejího vybarvení mi trochu dere nervy. Mám rád zkrátka vyzrálejšího Manaru a jeho historizující kresbu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.11.2018 09:18Vůně neviditelného
    Když jsem to tak dočetl, tak jsem si říkal, že to je fakt ujetý, ale takovým tím stupidním smyslem. Spousta situací, do kterých se člověk dostane je až na hranici absurdnosti a stupidity. Absurdní je fajn, ale způsob, jakým Manara vykresluje návaznosti jednotlivých scén mezi sebou a jak spolu souvisí nedávám. Přijde mi to jako stupidnější Klik. Nicméně, to všechno co jsem napsal, je nějakým záhadným způsobem zábavné a opravdu jsem netrpělivě čekal co bude dál. Není to předvídatelné. V podstatě si Manara může dělat co chce. Častokrát jsem na tomto webu četl, jak Manara není dobrým scénáristou, což je asi pravda, ale možná proto se drží tady těchto blbinek a srandiček, protože v tom se asi cítí dobře. Nedovedu si představit, že by dělal nějaké vážnější dílo ve stylu Borgia. Tohle mu zkrátka sedí a jde to číst. Navíc délka komiksu je příjemná a tím pádem nesklouzne k šoupačce nohou prokládanou jednou erotickou scénou za druhou. To oceňuji, že Manara zná hranice a nepřehání to. Další věc je samotná kompozice dílka, chápu první díl, ale nechápu ten druhý, resp. nevidím tam žádnou návaznost a hraje ti na notu, domysli si sám co chceš. Čekal bych trochu osvětlení, ale to je jen taková drobnost. Ve finále jde o to napětí a celé rozuzlení v obou dílech. Digitální re-koloring mi nevadí a aspoň nebude první díl vedle toho druhého vypadat zastarale. Další věc se mi trošku okoukává a to jsou Manarovy ženy. V Kliku, Guliverianě, Zlatém oslovi a Borgie mi to tak nevadilo, ale tady mi snad skoro všechny ženy připadaly na (ne)chlup stejné krom barvy vlasů. Suma sumárum, číst se to dá a hezky to jde dopředu, napětí a "akce" je příjemně dávkovaná a pobaví, kresba je vždy nadstandardní, ale je to už takové rutinérské a příběhem až moc primitivní. Mít toto dílo jako první na seznámení, tak jsem z něj asi více odvařený, ale takhle jsem jenom potěšen a do sbírky si toto rád uložím s pocitem, že jsem nečetl úplnou blbost.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.11.2018 23:02Vůně neviditelného
    Což o to, líbezně erotické a vzrušující to je, zkrátka klasický Manara. Kresba skvělá, vzrušující, ale příběh přitroublý. Ne, že bych se nezasmál, ale...

    Celkový dojem: 50%
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin30.10.2018 20:55Vůně neviditelného
    Pohonila jsem.
  • Norri
    Norri mecenáš30.10.2018 20:43Vůně neviditelného
    Příjemná blbinka, na kterou jsem se hodně těšil. Tohle mi na rozdíl od Kliku velmi sedlo a z Crwácké erotické série to zatím hodnotím jako nejlepší. Kniha obsahuje oba existující díly Neviditelného. Oba příběhy jsou docela vtipné a v obou je hlavní vedlejší postavou profesor, který objevil neviditelnou mast. V každém díle se pak setkáváme s jinou slečnou v hlavní roli. Obě holčiny jsou správně drzé a lehce zvrhlé, což vede ke spoustě pikantních situací. První díl mi přišel zábavnější, vtipnější a celkově hravější. Oba příběhy mají ale značný deficit logiky a časové kontinuity. Dialogy často předpokládají, že od předchozího panelu utekla delší doba, ale přitom děj na panelech plynule navazuje. Jenže kvůli logickému ději jsem si to nekupoval, že. Tenhle Manara mě prostě bavil.
  • cyboy
    cyboy mecenáš29.10.2018 18:58Vůně neviditelného
    Hanbate obrazky s pokusem o pribeh. Proste Manara.
    70% (hlavne za kresbu)
519112
Četl/a (62)
2scha, anka, barthez, ben_bella, binnmode, calvin10, charvos, cyboy, Darth Raelchi, Deckard, Draco nobilis, EnolaGay, erik, Faix, farnhajt, flipflop, foudy, Garp, HellWeber, house192, Hugin, IndyP, invape, J.Connor, James, jankie, Jay-jay, Kamoš, kaylin, KdG, lantan1, Librarian, Light, Lobok257, maco, martin28, mgeralt, Mitak, Murphy722, Mysak92, NecRoman, Norri, Olesh, Ozymandias, Paja78, pechna, Petr, Poseidon1978, pxashes, RadimNemec, S313, Schimi85cz, sedw, SekyCZ, smazenapikantniskeble, T3ss, the.kasztan, Tommar, VanTom, yogi, Zbysek2410, Zdendy
(113)
2scha, 81splinter, Abe, anka, barthez, Benji, binnmode, blackJag, Blacklarch, bmc75, Bob, calvin10, charvos, cobe, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, DanielT, Deckard, deefha, Dinik, Draco nobilis, Elnie, EnolaGay, erik, farnhajt, filemon, flipflop, Fox01, Garp, gongon44, HellWeber, herrman, house192, Hugin, IndyP, invape, J.Connor, Jak, James, jankie, Jay-jay, jd., Joshua_T, Kamoš, kaylin, Kazumaki, KdG, krvinka56, kucik, Lamahe, lantan1, Librarian, Light, Lobok257, maco, markic, martin28, Marvin, merhyx, mgeralt, MIKER65, Mitak, Mr.Plysh, Murphy722, Mysak92, NecRoman, Netorack, Norri, Olesh, Paja78, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Poseidon1978, pxashes, RadimNemec, raimi, Ricarderon, Ruw, S313, Saran, Schimi85cz, SekyCZ, Skot, Slaine, Stara.kryta, Stlucius, T3ss, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tomate, Tommar, tomned, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, VanTom, vishnar, vranakx, Vrenn, xai, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy
Chce (15)
ComicBookGuy, DracoAn, filosh, Glumal, Infarkt, Macek78, malejmates, monty.cl, Nightmare, nx, OldaB, sleepless, smazenapikantniskeble, timek, zlejzmrd
Shání (5)
mineralk, Nightmare, razielus, roswelll, Šedo