Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
První kniha této westernové série sleduje ve světě plném násilí, bez víry a pevných zákonů, osudy Marthy Cannaryové předtím, než se z ní stala všeobecně známá Calamity Jane.

16letá Martha je tvrdě sevřená světem prostituce, když jí životní dráhu zkříží lovec odměn. A ten jí odhalí tajemství Západu. Svoboda je dostupná pro všechny. Střelná zbraň vyrovnává fyzické rozdíly. I padesátikilová mladá slečna může porazit stokilový kolos. Stačí, když bude mít dostatečně silné odhodlání…

Obsahuje původní dvě alba série Wild West, vydané nakladatelstvím Dupuis:
Wild West #01: Calamity Jane (Wild West #01: Calamity Jane, 2020)
Wild West #02: Wild Bill (Wild West #02: Wild Bill, 2021)

Vyšlo jako 15. svazek edice ERB (Ediční Řada Bande dessinée)


Scénář
Thierry Gloris
Art
Jacques Lamontagne
Barvy
Jacques Lamontagne
Obálka
Jacques Lamontagne
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Zbyněk Froněk
Redakce
Zbyněk Froněk
Žánry
akční, dobrodružný, western
ISBN/ISSN
978-80-88098-80-5 (Josef Vybíral)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
225 x 315 mm
Tisk
barevný
Váha
835 g
Stran
116
Cena
499 Kč
Originál
Wild West #01: Calamity Jane, Wild West #02: Wild Bill (Dupuis, 2020, 2021)
  • Norri
    Norri mecenáš10.1.2023 00:07Wild West #1, 2
    Výborně vyprávěný příběh. Vypráví o Calamity Jane a Divokém Billovi, jejichž životy se řízením osudu náhodně proplétají. Je to jako sledovat drsný výpravný film, který správně dávkuje tempo a napětí. A ta úžasná kresba! Všechny ty detaily, emoce v obličejích, perfektní barvy a stíny! Jsou to hlavně detaily, které dělají z dobrého komiksu komiks nezapomenutelný. A tyhle nezapomenutelné detaily tady jsou. Jako třeba zkreslený pohled skrz nedopitou hranatou láhev whisky. Nedominuje to celému panelu. Je to jenom malý detail, který tam vůbec být nemusel. Ale Jacques Lamontagne si s ním dal práci a já ji teď můžu ocenit. Tady není o čem debatovat. Tohle je na absolutní hodnocení.
  • Fort
    Fort25.7.2022 18:46Wild West #1, 2
    Westernový komiks o Calamity Jane, obohaceny o další historický známe postavy, nádhernou kresbou a překvapivě i zajímavým příběhem.
  • choze
    choze15.7.2022 12:54Wild West #1, 2
    Další kresebně i scenáristicky fajn westernový komiks od Vybírala, který jsem si s chutí přečetl, ale ve kterém mi opět chybělo něco zapamatovatelného, zajímavější postavy nebo výraznější katarze.
  • drackula
    drackula mecenáš24.5.2022 15:00Wild West #1, 2
    Pri európskych komiksoch sa často stáva, že kresba zachraňuje poslabší príbeh. Stalo sa mi to napríklad pri nedávno vydanej Barakude. Wild West ide ale mimo tohto rámca. Kresba je samozrejme krásna, tu nie je čo riešiť. Funguje ale aj príbeh. V drsnej atmosfére divokého západu sledujeme dve veľmi rozdielne línie, ktoré sa navzájom ovplyvňujú a krásne sa dopĺňajú. Dianie je plynulé, zvraty prekvapivé - jednoducho povedané, čítalo sa to fakt dobre.
  • house192
    house19224.5.2022 12:24Wild West #1, 2
    Nádherně vykreslený divoký západ! Těším se na další díl.
  • SickNail
    SickNail mecenáš15.5.2022 00:59Wild West #1, 2
    Úžasná kresba, fajn priamočiary dej a celkovo veľmi dobré čítanie kde sa osudy hrdinov pekne navzájom preplietajú. Len mám pocit, že tie westerny sú jaksi stále o tom istom a ničím už neprekvapia...
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš23.4.2022 19:56Wild West #1, 2
    „Peníze nejsou všechno.“ Tradičná vybíralovská krása. Kvalitný, decentne voňavý papier, tvrdá väzba a veľké rozmery, pri ktorých ukážkovo vynikne samozrejme nádherná kresba. Čo sa týka scenára, kedysi ma tieto westernové záležitosti nelákali, ale asi starnem alebo si Josef Vybíral vyberá (ehm) fakt samé bomby, ale už sa mi páčia. Možno by som mohol skritizovať priveľa postáv, ale neurobím to, lebo som si istý, že to v druhej knihe dostane všetko zmysel. Len nechápem, prečo je jedna postava kópiou (Suchetovho) Poirota (asi len blbinka od ilustrátora?).
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš17.4.2022 21:22Wild West #1, 2
    Jako komiks se mi to moc libilo, jako tema uz si rikam, ze tech westernu uz bylo nejak moc. To mate Sykese, Texas Jacka, Hrobaře, Bouncera, Lonesome, Az do posledniho, Green Blood a do toho DC. Jsem nejakej prewesternovanej. Nicmene, Wild West me nejprve uchvatil kresbou, hned na prvni strane to miseni barev, ta krasna krajina a kdyz k tomu prictu celkovy vizual, byl jsem opravdu spokojen. Pribehove me to bavilo, velmi zajimave a s pridanou hodnotou. Nebudu tu rozebirat, jak moc je to fakticke, jak moc je Amerika krvava a de facto odporna. To o tom neni, spis o uvedomeni si urcitych atributu dobyvani zapadu a archetypu povah lidi, kteri se v kazde kulture a zemi toci. Nelze rict, ze v USA byli prospechari, u nas byli taky, ale projevovali se jinak. Zkratka je dobre sledovat ten kontrast. Jen kdyby to zase nebyl western! Ale zatim jeste nemam pretekly pohar, takze to porad davam.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.3.2022 21:50Wild West #1, 2
    Celá kniha se točí kolem Calamity Jane, ostatní postavy jsou vedlejší, přičemž prim z vedlejších hraje Divokej Bill, kterej na druhy koleji řeší svůj lov lidí a obě linky se vzájemně proplétají. První část nese název Calamity Jane a skutečně by se dalo říct, že se jedná o její origin, hodně drsná stórka o babě, co si prošla hnusem a jak to měly ženský těžký v době macho ego kreténů/sviní (na jednom panelu je jeden ze sviňáků vyloženě zpodobněn jako ďábel a je fakt, že ten týpek je takovej zkurvenec, že, jemuž smrt většina běžných lidí vyloženě přeje). Podobný příběhy mám rád, ač mě silně nasiraji, když vidím příkoří tohoto rázu vůči ženám. První část je u mě na jasných 6*. Kresba je vynikající. Příběh vynikající. Obálka vynikající malba, což má i druhý příběh jménem Divokej Bill, nicméně stále jde především o život CJ (odtud dal jedu SPOILERY!), které se dala k armádě, což samo o sobě je úsměvné, aby se pěkná kozatá zrzka stala plochým přiiblblým vojákem a následně přešla k indiánům a tam žila. DB stále hledá utečence a zda se být andělem v pekle, co se nebojí použít boží sílu. Když už jsme u síly, trochu na sílu je i vzájemný náhodný potkávání s CJ, resp. jedno, ale máte pocit, že jich bylo víc. Též mi přišlo, že se jedná o dokument ze života indiánů v době kolonizace. Všechna surovost se vytratila a jedná se úplně jiný druh vyprávění, kde ale samozřejmě zůstává násilí. První část jsem četl pře dvěma dny a byl jsem unesen s tím, že jsem nečekal nic, zatímco od barakudy víc, druhá část příběhu mě z nadšení opět vyvedla. Škoda, že zpravidla první sešit, kniha, příběh nasadí laťku vysoko, co se týče kresby i scénáře, aby následně nastal sešup. Obojí se týká i divokého západu. Druhá část se hezky a rychle čte, to je plus. Dávám 4*, ale zejména za první část, druhá je průměr.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.3.2022 16:11Wild West #1, 2
    Ačkoli podobných příběhů jsme měli možnost na komiksovém poli vidět již mraky, toto westernové vyprávění nezklame. Drsné i bezskrupulózní, jak to tak v těchto končinách a žánrech bývá, přesto nechybí ani lidská stránka. Možná ona přítomnost skutečných a zajímavých historických postav dodává celé věci šmrnc.

    Celkový dojem: 70%
  • louza
    louza16.3.2022 17:27Wild West #1, 2
    Skvělá kniha. Westernů vydal Vybíral povícero a většina z nich byla docela příjemná, ale tohle je ještě o třídu výše. Možná proto, že nejde o klasický přestřelkový mustr, ale příběh několika postav v kulisách divokého západu s výrazným lidským rozměrem, který vás při čtení nenechá ani na chvíli pochybovat, že by se tenhle příběh mohl klidně odehrát v reálu. Výtečně napsané, výtečně nakreslené, možná snad coloring mohl být méně syntetický a více ruční, ale i tak kniha vypadá velmi pěkně. Pro příznivce westernů, nebo dobrých příběhů jasná volba.
  • suricattaontheway
    suricattaontheway13.3.2022 11:17Wild West #1, 2
    Krásná kresba a drsný příběh, který chytne a odsejpá.
  • Good Games
    Good Games mecenáš4.3.2022 16:59Wild West #1, 2
    Drsné westernové prostredie, príbeh s reálnymi historickými postavami a krásna Lamontagneho kresba. To sú hlavné ťaháky prvých dvoch dielov série Wild West a u mňa to zabodovalo. Jeden z najlepších westernov na našom trhu. =►Celá recenzia◄=
33171
Četl/a (59)
2Hitman3, 2scha, BadBoy, Berry669, charvos, choze, Cinema Ranger, Darker, Darth Raelchi, Davispear , Dezodoo, Dinik, disclose, drackula, Draco nobilis, filosh, Final, flipflop, Fort, foudy, Garp, George Walker Bush, Georgíno J., Gmork, Good Games, hellblazer, Honzin, house192, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Jabba, James, jh666, jiskra, Kaaos, Kazumaki, Killingjoke, lantan1, maco, Mariohurbanek, Mercurio, monte walsh, Mr.Plysh, Nezbi, Norri, oleav, Ozymandias, Poseidon1978, sercial, SickNail, start05, suricattaontheway, the.kasztan, trudoš, Valdaufinka, Wasseg10, Yaromil, Zbysek2410
(114)
2Hitman3, 2scha, Alfi, Azbest, BadBoy, bboorreekk, Beng.D, Benji, Berry669, blackJag, bmc75, Bob, calvin10, charvos, cobe, CSE_AC/DC, Dalamar, Darker, Davispear , Deckard, Dezodoo, Dinik, disclose, drackula, Draco nobilis, farnhajt, fel68, filemon, filosh, Final, flipflop, Fox01, Future-Death, Géba, Georgíno J., Glumal, Hades, Hawwwran, hellblazer, Honzin, house192, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, Jay-jay, jh666, jjjirik, KarlosJB, Kazumaki, KdG, Killingjoke, krupan, kubosos, kucik, Lenny, Light, Lord Baltimore, maara, maco, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Marvin, mcleek, Mercurio, merhyx, Mitak, Mr.Plysh, mstefl, Noci, Norri, o2t2, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pavel, pechna, perak, Poseidon1978, RadimNemec, rajot, rooty, S313, schefik, sercial, SickNail, Skot, sleepless, slothest, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, tacmud, Ter, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tony TwoDee, trudoš, Valdaufinka, valon, vishnar, vranakx, Vrenn, Wasseg10, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410
Chce (14)
81splinter, burzum, davidek, DKoscik, Fida, Kamoš, Lojza, monty.cl, Nightmare, OldaB, royan, Suši, Tarka Daal, timek
Shání (2)
buscheer, Nightmare