Gotham zasáhlo silné zemětřesení a sídlo Waynů je zničeno. Alfréd je zraněný a Batman musí najít cestu z propadlé jeskyně, aby vyhledal pomoc — čeká ho nebezpečná cesta kilometry zatopených jeskyní. Zatímco Nightwing a Huntress zachraňují obyvatelstvo postižené katastrofou, Azrael se snaží zastavit Banea, který krizi využil k útěku z vazby. Dokáže Catwoman v troskách zřícené budovy překonat vlastní démony a stát se hrdinkou, jakou Gotham potřebuje? Síla všech příběhů vás naprosto zdrtí!

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.
V české mutaci vyšel tento svazek jako 54. v pořadí.

Obsahuje sešity série Detective Comics #719-720 (březen - duben 1998), Shadow of the Bat #73 (duben 1998), Nightwing (vol. 2) #19 (duben 1998), Batman #553 (duben 1998), Azrael #40 (duben 1998), Catwoman #56 (duben 1998).


Scénář
Charles Dixon (Chuck), Alan Grant, Devin Graysonová (Kalile), Doug Moench, Dennis O'Neil
Art
Jim Balent, Mark Buckingham, Klaus Janson, Scott Alan McDaniel, Graham Nolan, Roger Robinson
Ink
Sal Buscema, Wayne Faucher, Klaus Janson, Bob McLeod, James Pascoe, John Stanisci, Karl Story
Barvy
Android Images, Jamison Services, Demetrius Bassoukos, Prismacolor, Pamela Rambo, Buzz Setzer, Roberta Tewes, Gloria Vasquez, Gregory Wright
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Eva Brucknerová, Eva Halbichová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-88-9283-295-4 (BBart s.r.o.)
978-88-9283-295-4 (De Agostini Publishing S.p.A)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 x 11 mm
Tisk
barevný
Váha
460 g
Stran
152
Cena
329 Kč
Originál
Cataclysm (DC Comics, 1998)
  • hroubek
    Bohužel mi to nesedlo, tak jak jsem doufal. Nemůžu říci, že by se jednalo o špatný komiks, o tom žádná. Spíše se komiksu nepodařilo, aby se mi zaryl do hloubky a zanechal ve mně něco více. Má to skvělé momenty a okamžiky, ale já si nemohu pomoc, protože mi to celé přijde takové ploché. Scénáristé to hezky vymysleli, kreslíři to skvěle nakreslili - ty hrátky s panely jsou super. Hezky funguje střídání hrdinů, kdy na katastrofu koukáme z různých úhlů pohledu. Snad mi další části sednou mnohem více.
  • trudoš
    „19:04. Čtyři nejvyšší Gothamské mrakodrapy popadaly jako domino. 19:05. Začalo vybuchovat porušené plynové potrubí. 19:06. První velké požáry se právě vymkly kontrole.“
    Po Soumraku, Poslání a Konci Temných rytířů se tvůrčí redakce DC pustila do dalšího megalomanského projektu, který sice v historických souvislostech nedosáhl takové proslulosti, ale jeho děsivost je minimálně z mého pohledu mnohem intenzivnější, než jakékoliv předchozí boje s pekelnými monstry, slovutnými zločinci či nekonečnými krizemi. Protože, co si budeme nalhávat, zemětřesení je reálnou hrozbou, která už mnohokrát dokázala, jak smrtící může být. A v případě světové metropole si její zkázonosnost stačí vynásobit několika tisíci.
    Katastrofa se tak nese v poměrně jednoznačném duchu zkázy, proti níž jsou nadlidské schopnosti jednotlivých hrdinů zcela nicotné. Přičemž právě moment, kdy neohrožený Batman poprvé vidí následky spouště, jíž se na Gothamu dopustila matka příroda, patří k nejsilnějším momentům celého komiksu.