Desky zadní
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Když do našeho světa vtrhli padouši z jiné dimenze zvaní Zločinecký syndikát, hrdiny z Ligy spravedlnosti zlikvidovali v průběhu pár sekund. Pouze díky spojenectví zločinců, vedeným Lexem Luthorem, se podařilo zvrátit situaci a vysvobodit planetu z ocelového sevření nových tyranů.

Nyní je Luthor oslavován jako hrdina. Jeho zločiny mu byly odpuštěny. A on může svobodně pátrat po tajemstvích superhrdinů...

Když se Luthor začne v rámci své odměny domáhat místa v Lize spravedlnosti, nemají Batman, Superman a Wonder Woman jinou možnost, než na to přistoupit. Díky tomu si budou moct na svého největšího nepřítele dohlédnout zblízka – a využít jeho nesmírné geniality v boji proti ještě větším hrozbám, které se už blíží.

Luthor však tvrdí, že se opravdu změnil, a že je připraven využít svých možností k tomu, aby hrdinům pomáhal, nikoliv aby je zničil. Je to pravda? Lež? Tak či onak, Liga spravedlnosti už nikdy nebude jako dříve...

Obsahuje sešity série Justice League (New 52) #30-39 (květen 2014 - únor 2015)

Od tohoto čísla vychází již bez vázaných a limitovaných verzí.


Scénář
Geoff Johns
Art
Jason Fabok, Scott Kolins, Doug Mahnke, Ivan Reis
Ink
Christian Alamy, Keith Champagne, Scott Hanna, Mark John Irwin, Scott Kolins, Ray McCarthy, Joe Prado
Barvy
Brad Anderson, Andrew Dalhouse, Rod Reis
Obálka
Brad Anderson, Jason Fabok
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-578-4 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 x 16 mm
Tisk
barevný
Váha
760 g
Stran
256
Cena
649 Kč
Originál
Justice League #06: Injustice League (DC Comics, 2015)
  • hroubek
    Jo, tahle Liga spravedlnosti mě hodně baví. Scénárista Geoff Johns po velkém eventu přichází s "poklidnějšími příběhy", ve kterých se rozjíždějí zápletky pro další event. Jde to brát jako menší přestávku. Já to beru jako přípravu na něco co bude velké. Ve středu dění je opět Lex Luthor, jenž rozjíždí vlastní plány a manipuluje s hrdiny, pro které je tato situace hodně nepříjemná a složitá. Johnsovi se velmi dobře povedlo zachytit tu nekomfortní náladu uprostřed týmu, kdy jsou hrdinové zatlačeni ke zdi a nemůžou z toho ven. Ať udělají co udělají, tak svým způsobem prohráli. Komiks je napsaný opravdu moc dobře, čte se to skvěle a příběhy mají spád. Samozřejmě i skvěle vypadá. Kresba je parádní a má epické dvoustránky, na které bych dokázal koukat hodiny. Jediný co mi trochu vadí, že třeba takový Flash, Aquaman nebo Shazam nemají moc prostoru. Všechno se točí kolem Luthor a hvězdné trojice Superman - Batman - Wonder Woman. Až na tuhle chybku jde o suprový komiks, který jsem si hodně užil.
  • Palebras
    Liga spravedlnosti za kterou stojí Geoff Johns je pořádně našlapaná záležitost, která si drží zatraceně vysoko nastavenou laťku. Musím vzpomenout ligu ze série znovuzrození a její vysoce kolísavou kvalitu, která této lize nesahá ani po Supermanovy trencle. Tady šlape a funguje naprosto vše, scénář je vybalancovaný a prakticky nepřináší hluchá místa kdy má čtenář pocit jakéhosi přešlapování na místě, kresba je během soubojů dynamická a celkově jsem se po celou dobu skvěle bavil. I když jsem poslední díl četl již před delší dobou a mezitím jsem stačil přelouskat kilometr dalších knih, tak jsem vůbec neměl pocit že by mi něco unikalo, takže z této strany taky spokojenost. Jedinou nevýhodou tedy určitě je celková časová prodleva ve vydávání, ale i přes tuhle skutečnost jsem rád, že se to nezařízlo a další díly vychází.
  • trudoš
    Dva velké eventy jsou za námi a situace mezi superhrdiny se konečně stabilizuje. Zdá se, nadvakrát zničený svět je už v pořádku; co bylo zbouráno, je postaveno a kdo umřel, na toho se s láskou vzpomíná. Nejaktuálnějším problémem Ligy spravedlnosti je tak skutečnost, že do jejich řad chce za každou cenu vstoupit Lex Luthor.
    Nečekal jsem příliš, spíše jen takové lehké čeření vody před dalším konfliktem, který pomaličku vystrkuje růžky, přesto mě banalita trablů, s nimiž se největší hrdinové světa musejí potýkat, trochu zklamala. Doufal jsem ve víc než je zbytečný crossover s Doom Patrol, za který jsem rád jen z toho důvodu, že se v komiksu moc často nevyskytují. Alespoň že druhý příběh Virus Amazo nabídl sympaticky zkázonosnou zápletku; naneštěstí z toho nevykrystalizovalo nic originálního. A tak jediné, co mě bavilo, byly drobné náznaky v pozadí vyprávění, že všechna ta oslnivá paráda, která mezi postavami panuje, úplně dokonalá nebude, protože někteří z nich sledují své vlastní cíle.
  • PKD
    Rozhodně squellé a ještě lepší, než předešlá kniha. Ne, že by byla špatná nebo tak. Vskutku našlapaných 230 str. Johns opět nezklamal. Tak šup šup Bbarte, sem s dalšími knihami. Už jich moc nezbývá, co se týče new52.
  • Fimi
    Tuhle sérii si snad už každej musel dokoupit...
  • baatcha
    Vtipné, jak je v tom obrázku s Daily Planet v novinovém textu jasně čitelé "Lorem Ipsum je prostě náhledový text, který se používá v tisku a typografii, je v těchto branžích standardem už od 16. století, kdy nějaký neznámý tiskař..." Good job, redakce. :/