Přední desky pod přebalem
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
POSLEDNÍ RÁNA JIM BUĎ ZMĚNÍ ŽIVOTY… NEBO JE O NĚ PŘIPRAVÍ

Ranaři se před deseti lety rozpadli a každý z nich si šel svou vlastní cestou. Čas tyto bývalé dělníky zločinu nijak nešetřil, a proto se stále točí v nekonečném kruhu vězení, léčeben, zaměstnání bez možnosti kariérního růstu, nefunkčních vztahů, propuštění na podmínku a nikdy nekončících poplatků jakožto náhrad škod... Ranaři mají dojem, že už za své zločiny zaplatili víc než dost. A v této fázi přichází Captain Cold s plánem. Stačí jeden džob, aby všichni zbohatli víc, než se jim kdy snilo, a osvobodili se tak od minulosti… pokud tuhle akci ovšem přežijí. Ranaři mají v úmyslu uloupit největší zásobu bezprizorního, údajně nevystopovatelného zlata na světě. Aby však tuto loupež mohli provést, musí zamířit do samého srdce Gorilla City a okrást zde Gorilla Grodda, superpadoucha, z něhož se stal bezohledný šéf největšího zločineckého syndikátu na Zemi.

Obsahuje sešity série Rogues #1-4 (březen 2022 - říjen 2022)
Vyšlo jako 11. svazek edice DC Black Label.


Scénář
Joshua Williamson
Art
Leomacs, Luca Finelli, Daniele Miano, Federico Tardino, Adriano Turtulici
Ink
Leomacs
Barvy
Mat Lopes, Jason Wordie
Obálka
Sam Wolfe Connelly
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Michael Talián
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-426-9 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
216 x 276 x 19 mm
Tisk
barevný
Váha
1115 g
Stran
232
Cena
799 Kč
Originál
Rogues (DC Comics, 2022)
  • Denis
    Denis4.2. 10:07Ranaři
    Tento komiks som si kúpil lebo mám rád DC a Black Label je vydarená séria. Popravde Flasha nemám veľmi rád čiže mi ani záporaci veľa nehovoria. Ale ako musím fakt uznať že to bol super komiks kresba krásna dej zhruba ako načrtol kolega Faster86. Dal by som aj 5*, ale po zamyslení dávam 4* ale plné tučne veľké *.
  • faster86
    faster8610.1. 07:54Ranaři
    Z nějakého důvodu mám vnitřní problém dávat "superhrdinským" věcem plný počet, ale tohle si to rozhodně zaslouží, je to vlastně Criminal jen z jiného prostředí lehce šmrncnuté dannyho parťákama s filmových střihem, black label je hodně podařená věc
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš30.11.2023 06:31Ranaři
    Motív nezadržateľného starnutia je starý ako ľudstvo samo, ale Joshua Williamson ho vcelku netradične skombinoval s legendárnym zoskupením prevažne Flashových súperov. V našich končinách je to s najrýchlejším mužom sveta komplikované, jeho fanúšikovská základňa nie je až taká veľká a ako bonus je to proste ku*va komplikovaná postava so šialeným univerzom. Ak aj ale nie ste experti na Flasha, nemajte strach. Naopak, Ranařov si paradoxne možno užijete tým viac, čím menej ich poznáte. Stačí vám k spokojnosti vedieť skrátka len to, že to kedysi boli úhlavní Flashovi nepriatelia, potom ale natrafili na súpera, na akého sú krátke všetky ich superschopnosti: na starnutie. Po v rámci možností realistickom úvode sa napokon naplno ponoríme do džungľových veľkomiest s hovoriacimi gorilami vyzbrojenými samopalmi a áno, je to samozrejme „blbosť“, ale vďaka dynamickému scenáru, ktorý má svojich antagonistov rád, a ilustrátorom, je komiks Ranaři nadštandardnou a vcelku dospelou záležitosťou. Treba dodať, že vychádzajú v edícii Black Label, čo znamená, že sa tu nadáva, je to drsné a nie každý nutne musí prežiť. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-ranari-komiks
  • hroubek
    hroubek6.11.2023 19:18Ranaři
    O scénář komiksu se postaral Joshua Williamson, který píše Flashe, takže zná titulní antihrdiny do nejmenšího detailu. Williamson vsadil na civilnější pojetí a méně známe záporáky - pokud nemáte načteného Flashe nebo jste neviděli seriál, tak nebude postavy znát. Ale neznalost postav vůbec nevadí, ba naopak, příběhu to hezky prospívá. Další věc, co příběhu prospívá je ta, že Williamson do příběhu nezapojuje žádné superhrdiny, organizace a nejznámější záporáky. Tady fakt máme bandu "béčkových" záporáku, co mají své nejlepší roky za sebou.

    Hodně moc se mi líbilo, jakým způsobem Williamson využívá civilnost, reálnost (cestování, práce, vystupování postav) a přízemnost. První dva sešity jsou v tomto skvělé, protože staví na postavách, dialozích a taky na tom, jak se dávají dohromady jako tým. Williamsonovi se parádně povedlo vytvořit chemii mezi postavami, a během pár stránek si je oblíbíte a budete jím celkem fandit. Škoda, že tenhle přístup nevydržel Williamsonovi i ve zbylých sešitech.

    O kresbu a barvy se z velké časti postarali výtvarníci z Itálie. O hlavní kresbu se postaral umělec, jenž se jmenuje Leomacs. Když, jsem prolistovával komiks, tak se mi kresba nijak zvláště nelíbila. Prostě jsem si dovedl představit jinou a zajímavější. Tyhle mé zbytečně kritické myšlenky zmizely hned, co jsem si přečetl pár stránek. Pak jsem si kresbu užíval až do samotného konce. Kresba sama osobě není dokonalá, ale k příběhu pasuje skvěle. Krásně dokáže vystihnout podstatu příběhu, prodat postavy a skvěle odvyprávět to, co se děje. Leomacs vdechl život Williamsonovýmu scénáři. Osobně se mi dost líbili barvy jaké komiks má. Většina postav má jistou barevnou auru kolem sebe a díky tomu se mění i barevná paleta. Leonard jí má do modra, Grodd a jeho město mají žlutohnědou, a taková Magento růžovou až fialovou.

    Čistě z mého pohledu má komiks dva velké zápory. První je ten, že druhá polovina komiksu je hodně uspěchaná. Čtyři velké sešity jsou málo. Tenhle příběh by snesl klidně další dva velké sešity. Samotný závěr mi přišel hodně uspěchaný, až moc akční, a postavy se začnou chovat jinak.

    Druhý nedostatek je ten, že většina vedlejších postav nedostane mnoho prostoru. Prostě tam jsou v pozadí, pak něco udělají, a tím to pro ně končí. A je to velká škoda, protože kdyby měly více prostoru, tak by to pro čtenáře fungovalo o dost lépe. Lépe by pak fungovaly zvraty, samotné vykreslení postav, jejich vzájemná chemie a samozřejmě i celkové vyznění příběhu.

    Komiks Ranaři vychází v luxusní podobě, a je vidět a i cítit, že tomu CREW věnovalo maximální péči, aby čtenáři byli spokojený. Krom velkého formátu a pevné vazby komiks nabízí také galérii obálek od různých autorů a skici od Leomacsa. Ranaři jsou dobrý a zábavný komiks, který mi dost sedl a ve výsledku jsem si ho užil. Sice k němu mám pár výhrad, ale to nemění nic na tom, že jde o nadprůměrný komiks, jenž dokáže přinést spoustu kvalitního čtení.
  • filemon
    filemon31.10.2023 17:00Ranaři
    Paradni kresba, trochu slaby pribeh v zajimavych kulisach.
  • Good Games
    Good Games mecenáš8.10.2023 19:14Ranaři
    Ranaři sú pre mňa obrovským prekvapením. Naozaj som to nečakal až takto dobré a vlastne som ani nevedel, do čoho poriadne idem. Predsa len sériu Flash nemám načítanú, ale o to viac ma všetky tie postavy bavili. Skvelá kresba a nápaditý scenár, ktorý má perfektný spád. Najskôr verbovanie členov so špeciálnymi schopnosťami na lúpež, potom cestovanie a príchod do neokukaného Gorilla City na ukradnutie zlata od miestneho šéfa Gorilly Grodda. Veľmi ma to celé bavilo a u mňa to patrí k tým najlepším kúskom v perfektnej edícii DC Black Label. =►Celá recenzia◄=
  • adevr
    adevr6.10.2023 11:46Ranaři
    Ač jsem žádné jiné ,předchozí, příběhy s Ranaři neznal, tak tohle docela dobře funguje i jako samostatný příběh. A docela dobrý.
11174