• SteveCZ
    SteveCZ10.9.2023 09:57Do švestek jsme doma
    Na rovinu, mohlo to být lepší. On je to opravdu dobrý komiks, a z hlediska dějin dost důležitý. Zásadním problémem je u mne rozsah. Hele, neříkám že by s tohohle měla být rovnou 200-300 bichle, ale 64 je až trestuhodně málo, a důsledkem je zatraceně zkratkovitý děj. V postavách jsem se bohužel zpočátku moc neorientoval, to nastalo až když se dostali do Německa, a postupně se rozutekly. Od toho momentu mě to naštěstí chytlo a nepustilo. Celkově komiks zvedá, že tyto dějiny vnímame skrze konkrétní postavy a jejich rodiny, místo nějakého strohého výpisu historických faktů. Nějaká fakta tu taky sice jsou, ale okrajově pro doplnění děje. I přes své nedostatky je Do švestek jsme doma určitě komiks, který byste měli přečíst. Už jenom kvůli těm dějinám. 7/10
  • SteveCZ
    SteveCZ11.8.2022 00:02Hellboy #12: Bouře a běsy
    Zakončení jak se patří. Teda skoro. Moje dojmy celkem pěkně shrnul kaylin. "Bouře a běsy" je bezpochyby výborný komiks, a pořádné epické vyvrcholení, které snad nemá jedinou vadu... kromě jedné věci. Tohle mi moc nesedlo. Hellboy mi prostě sedne víc v poloze paranormálního vyšetřovatele z hororových příběhů, než nějaký mýtický hrdina bojující o osud světa z epického fantasy. Beru-li to ovšem tak jak to je (ono to koneckonců přesně k tomuhle směřovalo), tak se Mignolovi povedlo zakončit jak nejlépe to je jde. A tak i přes mé krapet negativní dojmy tomuhle komiksu ty kvality uznám. 8,5/10.
  • SteveCZ
    Hodně povedená, a místy dost ujetá, sbírka povídek. Corben, který měl na starosti 3 povídky, se tu opravdu předvedl. Kdybych měl vypíchnout nejpovedenější povídky, pravděpodobně bych vytáhl "Dvojprogram zla" a "Whittierův odkaz". "Ďáblova nevěsta" se taky povedla. Nejvíc jsem si zde ale oblíbil povídku "Spící mrtvý" kreslenou Scottem Hamptonem, právě kvůli kresbě. No a "Busteru Oakleymu se splní přání" už je hodně ujetá záležitost, která mi taky celkem sedla. Suma sumárum 8/10.
  • SteveCZ
    Opět povídky. Tentokrát skoro bez Mignoly (kresebně, samozřejmě stále píše). "Paskřivec" byl skvělý, a Corben si u mě napravil reputaci z "Makomy". "Ti, kteří se vydávají na lodích na moře" byla povedená povídka, tady mi ale moc nesedla kresebně. No a pak tu je "V kapli Molochově", která se za mě nejpovedenější z této knihy, a nejen kvůli tomu, že to kreslí Mignola. A co se týče "Mateřského znaménka", nic proti, ale tahle povídka je tu spíš do počtu. Jinak super. 8/10.
  • SteveCZ
    Smyčka se utahuje. Hellboy se konečně musí naučit, že nemůže nadále utíkat a musí jít vstříc svému osudu. Krásně se tu propojují dřívější příběhy, a zároveň se tu stále rozšiřuje mytologie tohoto světa. Možná zamrzí, že se toho tady moc neděje, a Mignola tu spíš rozestavuje figurky do budoucího dílu. 8/10.
  • SteveCZ
    Tohle se povedlo. Začíná nám tu další trilogie. Hellboy schovává hlavu v písku, a snaží se utéct před svým údělem. Jenže život je svině, dostane se do křížku s čarodějnicemi. Což navíc vyústí v to, že po něm jde Baba Jaga, která je na něj právem nasraná. Další skvělý díl, kde tentokrát Mignolu, coby kreslíře nahradil Duncan Fegredo, a povedlo se. Fegredo má vlastní styl, přesto dodržuje Mignolovu estetiku. Jediné co bych Fegredovi vytkl je hodně chaotická kresba v bojových pasážích. Jinak skvělých 8/10
  • SteveCZ
    Když jsem před rokem četl poprvé tuhle sbírku, vůbec jsem nechápal proč tohle někdo považuje za nejslabší. Teď, když čtu celou sérii podruhé a mám stále čerstvé dojmy z třetí a čtvrté knihy, si říkám: jo tak proto. Aby jste nepochopili špatně povídky jsou dobré, přesto jsou slabší, něco jim chybí. Předchozí povídkové knihy prostě zvedli laťku hodně vysoko. Nejpovedenější byli za mě "Ghúl" a "Experiment dr. Carpa" v čele s "Pražským upírem". P. Craig Russell odved skvělou práci, Corbenova kresba si mi ale moc nelíbila. Naštěstí mi sedla v dalších dílech. S odřenýma ušima 7/10.
  • SteveCZ
    Kdybych měl nějak shrnout tuto knihu pár slovy, asi bych řekl: Tady končí všechna legrace. "Podivná místa" definitivním uzavřením předchozího dějového celku. Jenže jak všichni víme, kde něco končí, něco nového začíná. Je to tak spíše přemostěním mezi staršími příběhy, s nástinem toho co nás čeká. A hlavně se povídka "Mrtvola" ze třetí knihy stává pro celé univerzum důležitá díky návratu jedné postavy, která má s titulním pekelníkem nevyřízené účty. 8,5/10.
  • SteveCZ
    Závěr dosavadní etapy série. Hellboy si zde projde menším vývojem, v rámci děje se dozvídá nové skutečnosti o své budoucí roli, a samozřejmě už mu to začíná přerůstat přes hlavu. Mignola zde jede se svou hororovou atmosférou opravdu na 100 procent. 8/10.
  • SteveCZ
    Řeknu to narovinu. Nejlepší knihy s Hellboyem jsou aspoň pro mě ty, kde místo jednoho souvislého děje jede kratší příběhy. Potěší návštěva jiných kultur (Norsko, Japonsko) Celkem vtipné jsou "Lívance". "Král Vold" byl celkem fajn. Dál se mi velmi líbily povídky "Hlavy" a "Sbohem pane Tode". Zamrzí že povídka "Pravá ruka zkázy" je jen rekapitulace prvních dvou knih, ovšem následující "Skříňka plná zla" tomu dává hodně velkou váhu. I když mi přišla předchozí sbírka povídek o něco lepší, stále je to celkem slušných 9/10.
  • SteveCZ
    Za mě společně s Pravou rukou zkázy nejlepší díl série. Tentokrát je obsah složen z povídek. Obzvlášť povedené jsou "Vánoce v podzemí", "Spoutaná rakev" nebo "Vlci ze sv. Augusta". Opravdovou třesničkou na dortu je ovšem hned první povídka "Mrtvola", kde Mignola hodně dobře vyvážil hororové elementy s těmi humornými. Nejlepší tu byli občasné dialogy mezi Hellboyem a O'Clanniem ("Přišel jsem o ruku!" "No to je mi líto, ale potřebuješ ji? Stejně seš mrtvej, a taky už musíme jít..." "Jestli ji potřebuju? JE TO MOJE RUKA!"). No prostě eňo ňůňo boží komiks za 9/10.
  • SteveCZ
    Fantastické pokračování. V podstatě platí, co jsem psal u prvního dílu. Skvělá kresba, jen ten děj má větší rozměry. Hellboyův svět se nám zde rozšiřuje, a nastavuje základy pro budoucí části. Jediné, co krapet zamrzí je uspěchanost tohohle dílu. I přesto dávám 7/10.
  • SteveCZ
    Já ani nevím co bych sem přidal. Dostal jsem skvělý komiks, s jednoduchým příběhem, co pomalu připomíná Lovecraftova díla. Mignolova kresba tu sedne jak hrnec na p**el, a skvěle dokresluje atmosféru komiksu. Cením obzvlášť, že komiks funguje dobře nejen jako úvod do série, ale i sám o sobě. Jasnejch 8,5/10.
  • SteveCZ
    SteveCZ12.7.2021 10:48Batman: Tři Jokeři
    Do komiksu jsem naskočil veškerým hypem nepolíben, s nulovým očekáváním, pouze s věděním, že jde o dlouho avizovanou událost. A byl jsem mile překvapen. Tři Jokeři jsou dobře napsaný, gradující a rychle odsýpající komiks, který mi v mnoha ohledech přišel jako pořádný severský krimi thriller, navíc se ke konci posouvá Batmanův charakter o zase o kus dál. Výtvarno je rozhodně nejlepší část na tomhle komiksu. Jsou tu ovšem i nějaké výhrady. Za prvé: románek mezi Barbarou a Jasonem je opravdu navíc. Za druhé: otázky, na které si i po druhém přečtení nedokážu úplně odpovědět - Jak to že si nikdo nevšiml že jsou tři? Má ten jejich plán opravdu logiku? Dává to finální zjištění smysl, nebo je to blbost?. Objektivně dávám 4/5. Nevím jestli bych to řadil mezi nejlepší příběhy s Batmanem, rozhodně je to ovšem záležitost kterou by jste měli přečíst. A za sebe si přidávám bod navíc, protože tohle je přesně typ Batmana kterého vyhledávám.
  • SteveCZ
    8/10 Poslední část mého sobotního čtení
    Úvod do většího eventu který doufám vyjde co nejdřív. Komiks přímo navazuje na Znovuzrození a řeší jakýsi objekt, který se na konci Znovuzrození objevil. Za mě celkem fajn, potěšilo rozvržení panelů v prvním a třetím sešitě (fandové Watchmenů pochopí). Už aby ten Doomsday Clock vyšel.
  • SteveCZ
    SteveCZ29.9.2019 20:12Znovuzrození hrdinů DC
    7.5/10 Druhá část mého sobotního čtecího bloku.
    Hele nejsem člověk který by vyjmenoval každou velkou událost v DC univerzu nebo všechny postavy. I tak jsem si tuhle nudli docela užil. Možná tu budete trošku zmatení jako Wally West, ale jinak je to dobrý. Dál už nevim co o tomhle napsat, těch 80 stránek je docela málo na okomentování. Snad jen že je to hodně povedený úvod do celýho tohohle restartu.
  • SteveCZ
    Včera jsem si udělal takovej větší čtecí blok sestávající se z tohohle komiksu, Znovuzrození a Odznaku, no a tak začnu s tímhle.
    Tady Flashpoint jsem hodně dlouho očekával (proč to vydání museli posouvat) a je to taky důvod proč se mi Znovuzrození spolu s Odznakem válely celý týden na polici, a to čekání stálo za to. Sice se u mne dostavilo menší zklamání kvůli absenci některých pasáží (kolega PKD mi to bere z úst), i tak jsem si to užil. Takhle má vypadat zábavnej mainstream. Číselně asi tak 8.5/10.
  • SteveCZ
    SteveCZ7.9.2019 10:38Doctor Strange #04: Mr. Misery
    7/10 (Trochu uspěchaný) Konec jedné éry
    Je tu finále, no a Doctor si to ještě musí vyřídit s Miserym, se kterym to vyřeší v půlce knihy(!!!). Pak už jen následuje poslední sešit kterej tuhle sérii pěkně uzavírá, a ještě nějaký dva bonusy. Řeknu to jednoduše, Aaron to celý neskutečně uspěchal, furt se to ale dá. Takže dávám z milosti čtvrtou hvězdu. Do dalších dílů každopádně už nejdu.
  • SteveCZ
    8,5/10 Lovecká sezóna nejvyšších čarodějů
    Strange je v háji, jelikož magie skoro umřela. Takže z čaroděje, kterej si může kamkoliv přemístit lusknutím prstů a zpacifikovat protivníka několika slovy, je chlápek co s sebou tahá různý magický serepetičky a musí si volat taxi. No a toho chtěj využit jeho protivníci, který si ho chtěj podat. Po dvojce výrazný zlepšení, furt je to vtipný a zábavný, ale Sataninu pekelnou kuchyni bych fakt nezkoušel.
  • SteveCZ
    7,5/10 A magie na zemi je v pr... háji
    Nadšení z prvního dílu u mne trochu upadlo. Stále je to dobrý, Aaron s Bachalem to furt táhnou nahoru. Problém je spíš že tenhle díl už je taková ta klasická superhrdinská řežba. Další věc která to táhla dolů je nablblej a plytkej záporák. Ale co furt to docela baví.
  • SteveCZ
    8/10 Komiksovej Flash Gordon
    Po dějový stránce klasický osmdesátky. Dobrodružný děj kde je hlavním hrdinou Storm, nasvalený sympaťák, kterému sekunduje pěkná ženská (já prostě ty zrzky žeru ( ͡° ͜ʖ ͡°)), kteří se díky čemusi dostanou ze svého světa na Pandarve, což je soustava kde se kašle na jakýkoliv fyzikální zákony (lodě tam v pohodě plujou v kosmu atd.), a je to neskutečná zábava. Tohle album ovšem nestojí ani tak na ději ale kresbě (teda spíš malbě), ta je tu totiž fenomenální. Velice by mě zajímalo jestli Crewáci vydají i pokračování, když už se ho dočkal i Incal.
  • SteveCZ
    10/10 Nejlepší superhrdinský komiks všech dob! (Aspoň dle mého názoru)
    Ani nevim co u tohohle kousku napsat, abych se neopakoval po ostatních. Snad jen že to má famózní kresbu a coloring. Děj samotný je dokonalý. Nápad dát tam ty fiktivní novinový a knižní útržky aby se mohl čtenář seznámit se světem Strážců je přímo geniální. Snad jen ten konec se mi trochu víc zamlouval ve filmovém zpracování, to ale neubírá komiksu na dokonalosti.
    Tohle prostě musí prečíst každý fanda pláštěnkářskejch komiksů. Já za sebe doufám že tenhle špalek neskončí v zapomnění.
  • SteveCZ
    To si to takhle jdu do kina na Spider-Man: Daleko od domova, a cestou beru Comics Point, kde jsem našel tenhle skvost, kterej už mám dlouho vyhlídnutej.
    Začnu asi takhle. Moje první seznámení se Strangem v komiksech bylo v Nejmocnějších hrdinech Marvelu, a moc mě to nepotěšilo. No prostě jsem měl nějaká očekávaní která ten komiks moc nevyplnil. Tímhle komiksem jsem si chtěl spravit tu lehce trpkou pachuť, co na mě zanechal předchozí komiks s Nejvyšším čarodějem. A taky spravil.
    No a teď k samotnému komiksu. Příběh dobře odsýpá, a skvěle uvádí do dění kterého bychom se měli dočkat v pokračování. Aaron to píše hodně dobře. Jak už tu někdo psal, přijde mi fajn, že je užívání magie ukázané z trochu jiné strany. Užívání kouzel není zadara, a cena je vysoká. Kresba přímo parádní, akorát je místy ksakru chaotická, a chvilku mi trvá než se v tom magickém bordelu zorientuju. To ale neubírá na zážitku. Naopak, ta kresba tomuhle komiksu sedí jak hrnec na prdel. Tyhle dva autoři mi prostě dali přesně to, co jsem od Strange očekával.
    Za sebe doporučuji. Na mainstream je to hodně povedené. Ze sebe dávám 9/10 a přidávám pátou hvězdu. Duo Aaron/Bachalo mě tímhle očarovali.
  • SteveCZ
    První komiks který tu komentuji.
    Kresba super, děj příjemně utíká. Na komiksu mi ale vadila jedna věc, a tou je ta Batmanova nepřemožitelnost (jak psal pode mnou Spike). Obzvlášť to bije do očí když tam jsou ty dva supersourozenci (Gotham a Gotham Girl) co maj schopnosti pomalu totožný se Supermanem. Tyhle dvě postavy, i přesto jaké mají schopnosti, prostě nejsou dokonalé, taky chybují, jsou ještě nezkušený. A díky tomu, jak skončil jejich příběh v tomhle komiksu, mi dokonce přišli líp napsaný než samotný netopýr.
    Kdybych to měl nějak shrnout, není to špatný. Asi bych to teda nedoporučil nováčkovi (nepřijde mi to úplně vhodný jako "ideální start pro nové čtenáře"). A jestliže moc nemusíte toho neporazitelného Batmana tak taky moc nedoporučuji. Jinak je to celkem fajn mainstream.
  • SteveCZ
    SteveCZ8.9.2023 22:08Skalpy #01: Země Indiánů
    to TakyNečetl: Jestli ti do toho smím kecat, tak doporučuji setrvat. První kniha mi též přišla po prvním přečtení jako "ok, a to je vše?", ovšem série má naštěstí vzestupnou tendenci a celou dobu to drží pohromadě.
    Nyní celou sérku čtu znova a s vědomím, kam to celé směřuje, jsou ty první díly o to lepší.
  • SteveCZ
    A není tohle náhodou nějaký speciál? Já jen že to není očíslované
  • SteveCZ
    SteveCZ26.6.2023 14:55Flashpoint
    To si nemyslim. Filmy a komiksy se superhrdiny jsou IMHO dvě různé věci, respektive stojí samostatně. Jedinej vliv filmu je, že jim může trošku poboostit prodeje (proto třeba tohle vydali v době premiéry Flashe)
    U superhrdinských filmů je spíš problém, že divákům už leze krkem že se z tohohle žanru stala bezduchá ždímačka peněz.
  • SteveCZ
    Přímé pokračování.
  • SteveCZ
    Mearez: Fakt jedinej dobrej komiks s Harley v čechách? A co Harleen?
  • SteveCZ
    SteveCZ17.9.2020 08:56Batman: Bílý rytíř
    baatcha: jo těch 750,- je opravdu docela pálka. Když ale vlezeš do Arkhamu (toho v Čáslavský) nebo Krakatitu tak to máš do konce září za 600,-. Tedy za předpokladu že jsi pražák.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 282 (cca 92558 Kč)
Mám: 259 (cca 85666 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0