Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
ČARODĚJ UŽ NADÁLE NENÍ TÍM NEJVYŠŠÍM!

CESTOVALI SKRZ DIMENZE a z každné z nich vymýtili magii. Teď Empirikul dorazili ke zdroji magie na Zemi. Mistr mystických umění se ocitá vydaný na milost Císaři! Ale Empirikul málem boj vyhráli ještě dříve, než vůbec začal. Zbývají Strangovi v rukávu ještě nějaké triky, když je jeho magie zničena a jeho svět na pokraji katastrofy? Anebo když selžou, co takhle nějaké fajnové zbraně? Plus: zatímco Empirikul rozsévá zkázu mezi uživateli magie napříč marvelovským vesmírem, seznámíte se s Wongovou nejvyšší obětí, uvidíte Bratra Voodoo postavit se Empirikulu a setkáte se s novou hráčkou ve chvíli, kdy má prohrát!

Obsahuje sešity série Doctor Strange (Vol. 4) #6-10 (březen 2016 - srpen 2016) a Doctor Strange: Last Days of Magic #1 (duben 2016) [All-New, All-Different Marvel]

Scénář
Jason Aaron, Gerry Duggan, James Robinson
Art
Chris Bachalo, Danilo S. Beyruth, Mike D. Perkins, Leonardo Romero
Ink
Wayne Faucher, Mark John Irwin, John Livesay, Jaime Mendoza, Victor Olazaba, Tim Townsend, Al Vey
Barvy
Chris Bachalo, Jordie Bellaire, Rainier Beredo (Rain), Dan Brown, Antonio Fabela, Javier Tartaglia (Java Tartaglia), Andy Troy
Obálka
Chris Bachalo, Tim Townsend
Lettering
Jakub D. Kočí, David Kočí
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský, Kateřina Skokanová
Žánry
akční, městská fantasy, mytologický, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-578-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
454 g
Stran
168
Cena
369 Kč
Originál
Doctor Strange #02: The Last Days of Magic (Marvel Comics, 2016)
  • TakyNečetl
    TakyNečetl22.5.2023 16:05Doctor Strange #02: Poslední dny magie
    "Magič se nikdy nefláká, Fritole Šourku," pravil Šmajdalf. A v duchu těchto slov se nesou i Poslední dny magie. Doktůrek má opět napilno, prolézá nejzapadlejší místa, sbírá kdejakou veteš, aby zachránil magii, která je tak trochu v hajzlu. A když mu ze sklepa vyleze všechen hnus světa, kterej za svou profi kariéru kouzelníka nasbíral, tak si přestávám být jist, že ho zachrání fešáckej plnovous, co si nechal narůst.

    Ale má to ještě šest dalších dílů, tak se netvařme, že není od začátku jasný, že si Rumburak nevezme Arabelu, Harry zabije Voldemorta a kouzelník Žito 88 půjde hajlovat blanickým rytířům do kroku.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš11.12.2020 18:31Doctor Strange #02: Poslední dny magie
    „Som v tíme s Deadpoolom. O utrpení viem všetko.“ Z Doctora Strangea sa v tomto „reštarte“ vykľula skvelá, životu schopná, zábavná, ale nie neľudská, ani prehnane cynická postava. Vizuálna stránka je značne špecifická; do jedného jediného okna sú tvorcovia schopní narvať snáď 18 detailov, ktoré si na prvé prečítanie nemáte veľkú šancu všimnúť. Niektoré panely sú úžasné a zároveň absolútne neviete, na čo sa vlastne práve pozeráte. Pre niekoho je to mínus a musím sa priznať, že to nie je tak úplne ani môj komiksový štýl. Ale k postave najmocnejšieho čarodejníka tejto planéty (alebo teda aspoň New Yorku, ehm) taký halucinogénny štýl patrí, inak by to nebolo ono, bolo by to príliš obyčajné. A Doctor Strange je všetko možné, len nie obyčajný. Čiže toto za mínus nepokladám. Musím však znížiť hodnotenie oproti minulej časti na „len“ 60%. Dôvodov je niekoľko. Scenár mi miestami pripadal nezrozumiteľný, mnohé veci som nepochopil, ku koncu už mi to prišlo zbytočne naťahované (bez mnohých vecí by sa tento zošit pokojne zaobišiel, ale tvorcovia asi chceli mať čo najviac strán), prehnane sa skáče časom (u série Skalpy mi to nevadilo, ale tam mi to prišlo zrozumiteľnejšie a nie na efekt) a nechápal som, či sa to vlastne už skončilo alebo ako. Je to síce čertovsky hravé, svieže a vynaliezavé, no miestami to upadá do rutiny (stále niekto s niekým bojuje) a „vec v pivnici“ je síce mrazivá a desivá, ale priestor, aký dostala, je nejaký, nuž, zvláštny. Vypadáva aj logika, napr. ťažko sa verí tomu, že na začiatku, kedy mal Doctor k dispozícii všetku mágiu sveta, Empirikul neporazil a potom po celom svete pozháňal zopár magických s prepáčením harabúrd a zrazu vyhráva? Napriek predsa len trošku slabšiemu pokračovaniu som rád, že sa Crew do vydávania tejto série pustila, lebo Doctor Strange je skvelá postava. Skvelá. Je to totiž sympaťák. A to sa cení.
  • Fimi
    Fimi mecenáš20.1.2020 09:50Doctor Strange #02: Poslední dny magie
    Aaron tady fakt válí, poznáváme 100+1 dalších kouzelníků Marvelu, kresba velmi zajímavá, padouch výbornej a celkově velmi čtivé. Aaron zřejmě ujíždí na vzití hrdinům jejich schopnosti a jejich následné vypořádání se s tím, viz Strange bez magie, unworthy Thor.
  • Gustik5
    Kvituji otevřené otázky a celkovou atmosféru malých vítězství za velké ceny, kterými je příběh prošpikován, a jakým i končí. Přestože je jedna dějová linka uzavřena, vyvstává další, umožňující sérii a hlavně i postavám se dále rozvíjet. Scénárista a kreslíř v hlavním příběhu skvěle souzní (ta šílená monstra z jiných rozměrů, ale i chladný design Empirikulu je prostě dokonalý, jakož i kontrast mezi živostí a barvitostí magie a účelnou střízlivostí jejích protivníků), zatímco ty vedlejší se na něj výborně nabalují a rozvíjejí celý “mini event” a Strangeovo mini universum. Jason Aaron rozhodně umí psát a tuhle sérii začínám mít docela hodně rád. Jsem opravdu zvědav, s čím se vytasí příště. Tohle mne baví a jednoznačně se v tuto chvíli jedná o nejlepší sérii od Marvelu, která u nás vychází. No dobře, ono jich zase moc není, ale to nic nemění na tom, že tohohle Strange byste si měli přečíst. Ať už jste komiksový nováček, nebo matador. Je totiž super a vyvíjí se…

    Více zde: http://nafilmu.cz/2018/11/komiks-doctor-strange-posledni-dny-magie-2018/
  • SteveCZ
    7,5/10 A magie na zemi je v pr... háji
    Nadšení z prvního dílu u mne trochu upadlo. Stále je to dobrý, Aaron s Bachalem to furt táhnou nahoru. Problém je spíš že tenhle díl už je taková ta klasická superhrdinská řežba. Další věc která to táhla dolů je nablblej a plytkej záporák. Ale co furt to docela baví.
  • Multiverzum
    Multiverzum25.6.2019 14:41Doctor Strange #02: Poslední dny magie
    Ak sa vám páčil prvý diel, tak tento si jednoducho musíte prečítať tiež. Jason Aaron sa predvádza vo skvelej forme a prináša nám Strangea v bezvýchodiskovej situácii.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/doctor-strange-posledni-dny-magie/
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger31.3.2019 18:40Doctor Strange #02: Poslední dny magie
    Trošku horší než první díl, ale je to geniální! Nemám, co dodat! 95%
  • mearez
    Miluju, když si Aaron vezme nějákou zajímavou postavu a vdechne jí nový život v podobě originálních příběhů, a i když někdy můžou působit místy i trošku hloupě, jedná se rozhodně o tu kvalitnější část Marvelu. Důkazem mého tvrzení je Doctor prohánějící se se Scarlet Witch a Doctorem Voodoo v cabrioletu po džungli.
    Tento book ukazuje, že Aaron to myslí vážně, a povolává do zbraně všechny mágy světa. Místy mě skoro až šokovalo, kolik kouzelníků na Zemi je (hlavně ten ze Sibiře). Příběh jako takový je kvalitní, ovšem své neduhy má. Trošku hloupý záporák mi kazil dojem z celé knihy, ovšem jak už bylo řečeno, stále mě dostává Aaronovo pojetí magie ve vesmíru Marvelu. Kresba je naprosto super, k tý ani nemám co jiného bych řekl.
    Jedná se o další porci Doctora Strange, která potěší jak znalce Marvelu, tak naprosté nováčky. Pojetí magie je zde hodně originální a Strange je poprvé slabý a téměř bezmocný. Dočkáme se známých i neznámých postav ze stáje Marvelu, které občas i zazáří. Po všech stránkáj je to kvalitní Marvelovský mainstream, ovšem aaron v této knize trochu ztrácí tempo, které měl v předchozí knize. Místy hloupé dialogy spolu s trochu fádním a hloupým záporákem brání této knize na pět hvězd.Jinak jsem se ale dost bavil, podle mě kvalitní počtení. Za mě 4*.
  • perak
    Občas je to trochu zmatečné a vyvolává to otázky, které zůstávají nezodpovězeny, občas bych si představoval, že souboj magie a vědy bude probíhat trochu jinak, ale na druhou stranu mne nepřestává dostávat způsob, jakým se Aaronovi podařilo pojmout svět magie a příběh s postavou dr. Strange. Netradiční kresba pak magický svět skvěle vystihuje.
  • karl173
    karl173 mecenáš23.9.2018 12:03Doctor Strange #02: Poslední dny magie
    Tak druhý díl už definitivně ukázal, že Aaronův styl psaní Doctora se povedl a dost mě baví, a také Bachalova kresba se mi už na 100% zaryla pod kůži. Tato série je zatím velmi dobrým čtením, které se čte příjemně svižně a všelijaké divnosti dodávají tu správnou atmosféru. 85%
  • Norri
    Norri mecenáš11.9.2018 10:16Doctor Strange #02: Poslední dny magie
    Aaron pojal Doctora Strange vskutku zajímavě. Ve vyprávění si až na pár malých výjimek vystačí s okolím jednoho domu a přesto mu to funguje a je to zábavné. Jen jsem od slibovaného souboje vědy a magie dostal méně, než jsem očekával. Z vědy se zde totiž stal jenom jiný druh magie. Kresba je možná o trošku méně přehlednější než v předchozí knize, ale nijak dramaticky. Nejvíc mě mrzí absence scén, ve kterých bylo v první knize ukázáno vidění světa očima mágů. Ty byly docela osvěžující a tady mi chyběly. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/doctor-strange-posledni-dny-magie
  • rewkon
    Proč ne dobrý komiks pár věcí mi přijde trošku přes čáru ,ale jinak Aaron prostě umí a kresba je fakt super.
  • S4TW
    Není to sice úplně ten nejlepší Aaron, ale pořád je to hodně slušná Aaron. Přehání se tu, občas je to zamotané, možná až moc ulítlé, ale zároveň je to zábavné, originální, chytlavé, má to grády a jde si to svou cestou. Líbí se mi, jak se autorům povedlo předefinovat známou postavu, udělat jí zajímavější přidat mu něco na záhadnosti, především žeru nápad s tím, že každé kouzlo musí z něčeho (někoho) brát. Souboj technologie a magie je sice menší klasika, ale sedlo to tu parádně. Jsem zvědavý na další díl, který nabízí spoustu možností. Jo a kresba je parádně atmosférická, místy to sice vypadá, jak když jsem některé končetiny kreslil já, ale vzápětí mě to sejmulo nějakou parádní scénou. Vlastně celkově jsem si užíval tu zvláštní atmosféru, jakou komiks má.
  • xflori01
    Jak jsem nebyl úplně spokojený s prvním dílem, tak tenhle díl mě bavil. Má to své mouchy, ale čtení jsem si užíval. 75%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.8.2018 19:30Doctor Strange #02: Poslední dny magie
    "Z moci svěřené nám bdělým okem Ničivého požírače vás my, Krvaví mniši z Chrámu děsu, obviňujeme z vysoce nesvatého zločinu praktikování vědy! Čím se obhajujete před touto navýsost ostudnou žalobou?"
    "Mojí obhajobou je E = mc2! Sláva zákonům pořádku!"


    Tak tenhle stupidní dialog je schopný napsat Aaron a myslet ho vážně, byť v jinak lehce odlehčené sérii? Druhý díl mě i jinak tolik nezaujal jako první, ačkoli mě těší, že veškeré problémy řeší slečna knihovnice. Je to masakrózní, ale ne zcela vybroušené.

    Celkový dojem: 60%
  • cyboy
    cyboy mecenáš18.8.2018 10:45Doctor Strange #02: Poslední dny magie
    Od pulky je to dost zmatecne, ale jinak kvalitativne podobne prvnimu dilu. Uvidime co prinese dalsi dil.
    Kazdopadne za tu zmatecnost hodnotim o trochu hur.
    70%
1646102
Četl/a (112)
123peta, 2scha, 3DD!3, adam, Alikkk, AlmightyMates , anka, Azik2586, BadBoy, Black Bro, yo, Blackhand47XD, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Caylen-Tor, CHester Turner, chuckboris, Cinema Ranger, Craxx, cyboy, dajik, Darker, Deckard, Dexir, Doppelganger, duri, erik, Fida, Final, Fox01, Fr3d_K, Franta z Čokolády, fvalek1, Georgíno J., Gustik5, Hønzza, Hawwwran, Hlousks, Hokejový_Svaz, Hugin, invape, Ivan Kucera, japes, JaroKakashi, jh666, jiskra, Kaaos, karl173, kendor007, Keno, kindanerd, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, Librarian, Lijem24, Lord Baltimore, Loxin, Madao, malylada, Marvin, Matthew, mearez, MEGA, Mercurio, MerkatTV, mineralk, Miss Amphipolis , MP, Mr. Baboon, Mr.Bolt, namdnas, NikkiKonig, noovakpetr, Norri, Olesh, opytz, Osimchin, Paldini, PatrikTheMighty, perak, PrastenejCitron, punisher, raenius, rewkon, S313, S4TW, Scaleo1, schefik, Schimi85cz, Schramm, Sick666, Sir_Pete, slavik38, Sorbony, Star36489, SteveCZ, Sv1hl1k, taidana, Tawax , Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Václav Mikula, vishnar, VskPrzk, xflori01, xxSIMIxx, Zbysek2410, zlejzmrd
(171)
2scha, adam, Aldo26, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , anka, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, calvin10, CaptainCzech, Caylen-Tor, Cever, CHester Turner, chuckboris, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, Deckard, DegiCZ, Denis1996, Dexir, DKoscik, Doppelganger, duri, erik, farnhajt, Fida, fifas, filemon, Filip123, Final, Fox01, Fr3d_K, Franta z Čokolády, Fry, fvalek1, Georgíno J., Gustik5, Hønzza, Hawwwran, herbert, Hlousks, Hokejový_Svaz, Honzin, Hugin, hugosnowden, ikshorm, invape, Ivan Kucera, JackOneil, james dixon, japes, JaroKakashi, jh666, jiskra, Kaaos, karl173, kendor007, Keno, komiksák007, Kouzelnik7, Krvavý Patejl, lacoste, Lenny, lifi, Lijem24, listr, Lobok257, Lord Baltimore, Loxin, Macek78, Madao, Malachias, malylada, Mamut12, markic, Marvin, Matthew, Maty48, mcezik, mcleek, MEGA, Mercurio, Mikei, mineralk, misa, Mitak, miuanek, monty.cl, MP, Mr. Baboon, Mr. Bobeček, Mr.Bolt, mywiel, Nightmare, NikkiKonig, noovakpetr, Norri, nx, Olesh, opytz, Osimchin, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, perper, Piros0013, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, Radkos, raenius, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, Rowan, Rumburaq, S313, S4TW, Scaleo1, schefik, Schimi85cz, Schramm, seneke, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, songoku, Sorbony, štěpin_8, SteveCZ, Stlucius, suricattaontheway, Symbi, tacmud, taidana, Tawax , Tialster, timek, Tomasino79, Tomate, tomned, Tomski, Tony TwoDee, Toren, Traum, trudoš, tulipstros, Tyfus, Václav Mikula, VanTom, vranakx, willis, xflori01, xintax, xnov, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (18)
Aceik, ADM1, Al0f0k, burzum, deadpool, DracoAn, dvoracekpetr1, gezic, James, Jáňa, Jimbeam90, kisuke93, meffis, plaštěnkář, Premek, Sebastian the wise, sleepless, Smahy
Shání (3)
gezic, Jimbeam90, namdnas