• S4TW
    Velmi povedená záležitost, která si neklade zbytečně velké ambice, ale to, co dělá, dělá velmi dobře. Hlavní výhodou je již to, že je zde opravdu kvalitní záporák. Celý děj má hlavu a patu, logický vývoj, pár hezkých zvratů a nikdy netlačí na pilu přespříliš. Navíc je zde výborná chemie mezi jednotlivými členy. Velkou výhodu spatřuji i v tom, že se jedná o puberťáky, čili v podstatě o nevyzrálé osobnosti, takže když se chovají trochu mimo normální hranice, tak je to vlastně zcela logické a nepůsobí to hloupě, jako když se takhle chovají členové JLA. Tohle je takový ten příjemný vhled do retra, kdy čtivost knihy neklesá exponenciálně. Tahle kniha je především o postavách a sledování jejich přechodu z něčeho na něco. Většinou se jedná o přechod od puberťáků k dospělákům, ačkoliv zatím velmi pozvolný. Jsou zde velmi dobře rozpracované pohnutky postav a jejich psychologie. Navíc to je celé podtrženo kvalitní kresbou Peréze, který patřil ve své době k tomu nejlepšímu. A jak tady kolega zmiňoval, vidět v mainstream komiksu šestnáctku s cígem, navíc jako milenku asi padesátiletého? chlapa, to se musí taky ocenit.
  • S4TW
    Ale tak, ona to není špatná superhrdinská akce, ale je to přesně ten typ, který vás dnes již ničím nepřekvapí. Absolutně tuctová zápletka, tuctově napsané postavy, tuctové zvraty, tuctový souboje… Je to dobře napsané, má to takový ten filmový spád, ale zároveň to zapadne mezi dalších X podobných záležitostí. Kresba je na tom obdobně. Ona je po technické stránce krásná, precizní, ale dnes působí až směšně, jak jsou všichni muskulární, ženské oblečky jsou fakt směšné… jako WW na Antarktidě, že jí chybí fakt jen 0.5 cm k pořádnému fópá… působí to jako záležitost pro uslintané nerdy. Ale zároveň kreslíř zvládá výborně detaily, dynamiku a působí to jako výborně odvedená práce, jen prostě to co kreslí, vypadá dnes již velmi směšně. Celkově to na mě působilo jako fajn záležitost na jedno přečtení, něco, co už jsem x krát viděl, sic mě to neuráží. Millarova část byla už úplná tuctovka o ničem. A historická speciálka… tam už se jen bavím tím, jak moc hloupé to je a vlastně přemýšlím, jak tohle mohl číst někdo starší 12 let a brát to vážně (jak jsem to mohl já číst ještě poměrně nedávno a docela si to užívat?).
  • S4TW
    Tentokrát má kniha tři části. První část od Brubakera považuji za lehký nadprůměr, je to čtivé, ale od autora tohoto formátu čekáte něco silnějšího, nějakou detektivní pecku, to se ovšem nekoná. Nejspíš to způsobilo i to, že prostoru na nějaký silnější příběh tu bylo málo. Taky to má docela hnusnou kresbu. Prostřední část je absolutní mind blown. Na pochopení všech myšlenek to je hodně náročné dílo, u kterého jedno přečtení nemůže stačit. Je zde ukryta spousta zajímavých myšlenek, odkazů a náznaků. Má to absolutně geniální kresbu, Sienkiewicz hadr. Tohle halucigeno můžu pořád. Stejně jako v příběhu můžete i v kresbě u každého rereadu najít něco nového. Originální a zábavná práce s panely, místy lehce nepřehledná, ale opravdu jen lehce. K tomu přičtěte velmi tíživou, hororově halucinogenní atmosféru, výborné prolínání současnosti s minulostí a dostanete skvělé dílo, které si vždy rád znovu přečtu. Závěrečný příběh se proti tomuhle jeví jaksi úsměvně, ale na klasický DCKK bonus se jedná o slušnou záležitost. Je velká škoda, že první část trochu knihu stahuje do průměru, kdybych měl hodnotit jen Arkham, tak je to za plný počet…
  • S4TW
    Asi nejlepší WW, co jsem četl (zase tolik jsem jich nečetl, tak řekněme nejlepší v DCKK). S gustem se tu propojuje klasický DC superhrdinský svět s antickou mytologií. Samozřejmě je to superhrdinsky přehnané, má to své berličky, ale zároveň to nikdy nepřekročí nějakou mez. Antická mytologie je nepřekvapivě dosti ohnutá, ale v tomto případě se to povedlo. Jako origin to funguje slušně, určitě se jedná o výborný odrazový můstek k této postavě. Navíc to má skvělou kresbu. Jednoduše se mi to četlo velmi dobře a pro mě docela nezajímavá postava se najednou stala více než snesitelnou. Závěrečný bonus je opět na velké pousmání, je to naivní a hloupé, není to tak hrozně jako komiksy z té doby obecně, ale jsem rád, že tahle doba komiksů už je dávno za námi.
  • S4TW
    S4TW13.1.2020 07:49Essex County
    Patrně to nejlepší, co jsem v českém vydání za hodně dlouhou dobu četl. Je vidět, že vůbec není potřeba nějaká super superhrdinská zápletka, sci-fi romanťárna, mezigalaktické války či pořádně drsná noirová detektivka. Stačí vzít obyčejné lidi z té nejzakopanější farmy, dát jim obyčejné, lidské příběhy a už stačí to jen výborně napsat. Tady se opět hodí říct to, že se to fakt krásně čte. Sice to nemá moc veselý nádech, naopak je to dost melancholické, až depresivní, ale i tak jsem měl takový zvláštní úšklebek na tváři. Navíc ta kresba… řeknu to trochu neomaleně, ale Lemire je jeden z mála, který má fakt krásnou kresbu, která na první dobrou působí, jak když se teprve učí kreslit, ale u jeho příběhů to tak neskutečně ladí s jeho psaním, že by jste tam ani jinou nechtěli. No a už zbývá jen pochválit perfektní české vydání, krásná vazba, spousta stránek, hezký bonus, povedený překlad a velmi solidní cena.
  • S4TW
    Celkem bída. Jako na jednu stranu to je taková ta klasická megalomanská superhrdinská záležitost, kam nacpete všechno, ať to dává smysl či nedává. Všechny možné hrdiny, klidně i ty, které nikdo nezná, hlavně, ať je na každé stránce někdo jiný… ale tohle bylo ještě krapítek hloupější, zbytečnější, nepřehlednější. Strašně postav, fakt moc, většina vám ani nebude nic říkat. Skákání v příběhu co dvě stránky, spousta příběhových linek tu je úplně zbytečná (třeba Flash a Atom), jako bordel je to neskutečný a kdo nemá hodně dobrý přehled v charakterech DC, tak bude dost plavat. Příběh je klasicky pitomý, jak u těchto crosseverů tak nějak očekáváme, zase tolik mě to neuráželo, ale už mě to ani nebaví. Ničím to nepřekvapí, je to bez nějakého zajímavého nápadu. Má to naprosto průměrnou kresbu, ničím není originální. Celkově je to taková záchodovka na jedno přečtení. A ještě je to zbytečně ukecané, jako ze sedmdesátek. Na druhou stranu, kdo má rád akci a zářivé bitvičky mezi týpky ve spandexu… Asi fakt nejslabší DCKK. Tentokrát to musel zachránit bonusový brak, který je sice podobně hloupý, ale tak nějak mile.
  • S4TW
    Za mě se jedná o fajnové superhrdinské počteníčko. Žádná vyšší komiksová se nekoná, člověk si musí trochu libovat v klasickém flashovském zmatku. Čili spousta postav, kde většina oplývá superrychlostí a je zde zmatek (tady vlastně zase tolik ne, spíš čachry) v časové kontinuitě. Příběhově mi to dost sedělo, postavy byly napsané sympaticky, emoce a pohnutky byly uvěřitelné, ale trochu to rozbil konec, který byl lehce meh a ze super záporáka udělal takového debilnějšího nekňubu, škoda. Nakreslené je to parádně, především zachycení superrychlosti a soubojů. Teda obálky jsou dost hnusné, ale to vem čert. Základem ovšem je mít rád Flashe jako postavu, jinak vás to nejspíš vůbec nechytne. Tragédie byla jen jedna a to je bonusový sešit, to je taková příšernost, že mě uklidňuje snad jen to, že to napsal patnáctiletý klučina (teda nechápu, jak mohl psát Supermana u DC, ale laťka asi byla dost nízko).
  • S4TW
    Sedmdesátky (společně s padesátkami) řadím mezi nejslabší komiksová období vůbec. Příběhy byly blbé, ukecané, stejně nakreslené, táhlé, s hroznou potřebou všechno opakovat, postavy neměli normální motivace, vedly debilní dialogy… Však to znáte. No, ačkoliv by tenhle komiks pár těchto definic z části splňoval, tak jsem i přesto byl velmi překvapený, jak fungoval a dobře se četl. Příběh má výbornou a dlouho budovanou zápletku, která s lehoučkým přimhouřením oka dává smysl. Postavy mají reálné motivace a jejich emocím jsem věřil. Kresba je fajnová (někdy bych tyhle příběhy rád viděl v moderních barvách, mám dojem, že by působila o dost lépe). Pokud retru obecně neholdujete, tak vás asi ani tohle nepřesvědčí, nicméně pokud si jím místy rádi proložíte modernější díla, tak bych vám zrovna tenhle kousek doporučil.
  • S4TW
    Paráda, jsem nadšený. První zásah nastal, když jsem viděl kresbu. Naprosto parádička, jedna z mála devadesátkových kreseb, která mě dostala. Syrová, drsná, muskulární, nádherné celostránky… snad jen ta MJ mi nesedla. No a v podobném ražení se nese i scénář. První příběh se nese v lehkém duchu mystična, druhý je naopak výborná detektivní záležitost. Navíc oba příběhy doplňují super hosti – Ghost Rider, Wolverine, kteří oba Spideyho trochu upozaďují. Obecně celá tahle kniha působí na poměry Spider-Mana mnohem dospěleji, drsněji, temněji… no, za mě slušná onanie. Jako kdyby se Spider-Man na chvíli objevil v kůži Batmana, tak to na mě působilo (mám pocit, že tam i jedna narážka na Báťu byla…).
  • S4TW
    Kdo má rád Thora jako postavu, tak si komiks rozhodně užije. Komu tohle propojení severské mytologie (a mytologie obecně) s Marvelem nikdy nesedělo, tak nejspíš nebude ani teď, jelikož komiks na to klade velký důraz. Je to velmi dobře napsané, originálně nakreslené a dost nám to slibuje na další díly, za mě spokojenost.
    První díl Thora od Aarona mě přesvědčil o tom, že zvládá psát i marvelovky (ostatně jeho Strange byl taky velmi solidní). Navíc nám slibuje, že další díly mohou být neméně zajímavé. Když tomu přidáme velmi osobitou kresbu, tak se rozhodně jedná o sérii, kterou se vyplatí sledovat i v budoucnu.
  • S4TW
    Já v tom pořád ten potenciál někde hodně v dáli vidím. Vidím ten bod, kdy se to může zlomit a stát se z toho nadprůměrně kvalitní týmová superhrdinská akce, ale jestli se ta hůl nezačne lámat příštím číslem, tak to světlo na konci tunelu se bude neustále vzdalovat, až jednou nadobro zmizí. Nicméně jako taková jednorázovka na zkrácení času na toaletě… to funguje i tak.
  • S4TW
    Tohle je prostě takové příjemné čtivo na jedno použití. Nesnaží se to o nějaké závratné filozofické myšlenky, naopak zápletky jsou možná až příliš jednoduché, postavy velmi snadno pochopitelné, jejich motivy triviální. Má kritika možná zní až příliš přísná, ale je dobré si uvědomit, že tu hodnotíme nejpopulárnější postavu ve světě komiksu, na které se podíleli ti největší velikáni. Koho nebavil King v předchozích třech knihách, nebude ho bavit ani teď, já to řadím mezi věci, které si takhle po knize jednou za půl roku rád přečtu.
    U této knihy se mi strašně těžko vynáší nějaký finální verdikt. Já osobně od Kinga už nic nečekám a řádím ho sice ke kvalitním scénáristům, ale zároveň mě nedokáže posadit na zadek. Dobře se to čte, je to krásně nakreslené, ale zároveň je to takové to tuctové superhrdinské drama. Tak si vyberte.
  • S4TW
    Kdo zná Harley Quinn od dvojice Connerová a Palmiotti, ten nemůže být překvapený, co mu bude naservírováno. Série se trochu drží v kruhu či přešlapuje na místě. Opět jsme se nikam neposunuli, dostali jsme stejný druh humoru, který pokud vám dosud příliš nesedl tak se to už nezmění. Není to úplně nezábavné čtení, je to taková ta doplňková jednohubka, kterou si jednou za čas vychutnat můžete a já si jí vlastně docela i užil. Kdyby nebyl hlavní příběh tak useknutý, tak bych bez této série i půl roku klidně vydržel a nechyběla by mi.
  • S4TW
    Souhlasím s většinovým názorem, že se zatím jedná o nejlepší DCKK. To, co chválím u první části lze aplikovat i na pokračování, jen k tomu přidejte víc akce, svižné tempo a takovou tu pompézní filmovost. Paradoxem ovšem je, že to ve finále dělá trochu slabší dojem, neboť to sklouzává k takové té klasičtější superhrdinské rubačce, ale je tu krásná kresba + výborně napsaný příběh.
  • S4TW
    Jeden z nejlepších DC příběhů, které jsem za poslední dobu četl. Výborný scénář, originální a chytlavá kresba. Postavy, jejichž chování má smysl, všechno je promyšlené, nepůsobí to naivně, hloupě, ale přesně opačně. Já si to užil na sto procent a jsem rád, že mě čeká ještě jeden (na poměry DCKK) špalek. Aj to retro se dalo.
  • S4TW
    Tohle bylo zlé, zlé, zlé a to jsem se na to hodně těšil. Kresba sice na první pohled vypadá super originálně (což je přesně moje gusto), ale hrozně moc se mi nehodila do komiksového média. Navíc je tu humor, který mi absolutně nesedl, takový ten příliš dětský, naivní. Příběh je slátanina, ale ten závěr to totálně zabil. Ne, tohle neberu ani jako takový bonus ke klasickému DC, vůbec mě to nezaujalo, snad jen tu originalitu tomu nemohu upřít.
  • S4TW
    Příjemné propojení klasického světa DC se starověkou mytologií. Jasný, ta mytologie je tu totál znásilněná, ale zábavnou formou. Super nápad s převedením starých bohů do moderní éry musí pochválit. Krásná kresba, zábavná akce, sympatické postavy, slušný příběh... za mě ideální masovka.
  • S4TW
    Úplně v pohodě to funguje jako jednorázovka, bonus k sérii Živí mrtví. Navíc tu je snad nejpopulárnější postava z této série a válí tak, jak jsme u ní zvyklý. Já se bavil, tenhle ráznější humor mi sedí, má to tempo, hezký formát a férovou cenu. http://www.comixzone.cz/view/2584-zivi-mrtvi-ted-poznate-negana
  • S4TW
    Kdo četl předchozí díly, tak asi tuší, co může očekávat. Žádné rapidní zlepšení to není, ale mírné jsem tu trochu zaznamenal. Do pokusů o vtipy se přidalo trochu dramatu, napětí a zvratů, což sérii trochu pomáhá. Jako jednorázová zábava to funguje, ale člověk by možná chtěl i trochu víc. Vlastně ani nevím… chtěl? Přeci jen toho už i u nás vychází takové kvantum, že asi ani není na škodu dostat jen takovou odlehčenou zábavu, na kterou hned po dočtení můžete zapomenout… Akorát by to trochu chtělo vyladit humor, který je již ohraný. Chápu, že trefit se humorem do vkusu všem prostě nejde, ale tady mi vadí především ta laciná ohranost. http://www.comixzone.cz/view/2582-spider-man-deadpool-3-pavucinka
  • S4TW
    Průměrně kvalitní komiks, možná v rámci žánru lehce nadprůměrný, který ovšem nepřichází s ničím novým. Je to navíc dost ukecané, tak se připravte na to, že si na moderní komiks poměrně dost počtete a díky tomu možná i trochu vázne akce, které chybí větší plynulost. Možná to celé směřuje k něčemu velkolepějšímu, co teprve dozraje, ale takhle na první dobrou jsem spíše trochu nespokojený a rozhodně jsem od Aarona čekal víc. Tohle jsou tak typický Avengers, až to skoro bolí. Kdo čeká nějakou pecku, tak bude zklamaný. Kdo si chce užít přímočarou zábavu na jedno použití, tak si naopak pochutná. Scénář, ale i kresba působí jak z nějaké továrny na superhrdinské komiksy. Postavy jsou ploché, ohrané, nic nového nepřinášející. Ostřílení harcovníci netáhnou, naopak vás chytnou spíš takové, jako je nový Ghost Rider či… no, vlastně už nikdo. Šanci tomu rozhodně dejte, pokud tomuto žánru holdujete, ale svá očekávání trochu snižte a nejspíš budete spokojeni. http://www.comixzone.cz/view/2580-avengers-01-posledni-navsteva
  • S4TW
    Bohužel to trochu sklouzlo ke klasickému Supermanovi, takže se to nevyrovná kvalitě první části. Jako pořád je to dobře psané, ale už jsem měl pocit, že tohle jsem několikrát již viděl a postava Supáka mě začala lehce iritovat (jako obvykle). Lehké zklamání, ale ta kvalita tam pořád je, o tom žádná.
  • S4TW
    Když jsem viděl Supermana v kombinaci s Waidem, tak jsem si říkal ajajajaj... A jak moc jsem se zmýlil. Tohle je ten nejlepší Superman, kterého jsem četl a je úplně jedno, že to je stokrát omílaný origin, neboť tento je prostě parádní, čtivý a výborně napsaný. Už jsem četl pár skvělých knih se Supermanem, ale ještě nikdy jsem neměl tak dobrý pocit z postavy samotné, jako tady. Tady se totiž povedl 100% vystihnout jeho odkaz, přínos lidem a Zemi, ale zároveň je napsaný tak, že to nepůsobí hloupě, otravně a strašně přehnaně. Opravdu jsem hodně nadšený a možná je to dokonce nejlepší komiks od Waida, co jsem zatím četl. Díky téhle knize se povedly zlepšit hned dvě moje osobní statistiky - scénáristy Waida a postavy Supermana. Dvě menší slabiny vidím jednak v retro sešitu, který je padesátkově tupý a úplně mi nesedla kresba, což vnímám spíš jako svůj osobní pocit, než že by byla nějak špatná. Ale tentokrát to dokáže vynikající scénář suverénně přebít.
  • S4TW
    Já byl spokojený, protože tohle retro se povedlo. Na jednu stranu to pořád obsahuje takovou tu retro hloupou naivitu, která je vlastně až skoro fajn. Na druhou stranu i dnešní optikou je to velmi slušně napsaný dramatický příběh, který hodně vychází z klasického Batmana, jak ho vnímáme dodnes. Místy to má dokonce až skoro hororovou atmosféru. Textu sice není málo, ale kupodivu se to celé dobře čte, navíc ze začátku, když to psal ještě Englehart, tak byla dynamika na opravdu vysoké úrovni a i ten text byl nějak rozumně redukovaný. Co je ovšem hlavní silou tohohle komiksu je kresba, ta je parádní, úžasná a krásná. Nejvýstižnější slovo, které mě napadá je - tvrdá. Což odpovídá mému pocitu z celé knihy - tvrdý, drsný, nekompromisní. Až mě mrzelo, že jsem v sérii nemohl pokračovat dále, neboť mě to nad očekávání chytlo. Taky jako pár lidí, jsem si všiml několika chyb překladu, chápu, že textu bylo mnoho, ale je škoda, když to takhle bije do očí. Povedl se i závěrečný retro (tentokrát teda starší retro než hlavní retro) kousek, který je ve stylu původní batmanovské klasiky - detektivní drama.
  • S4TW
    S4TW18.6.2019 08:15Skalpy #10: Konec cesty
    Dost možná nejslabší díl nejlepší série, která u nás vychází (vycházela). Já si nemohu pomoct, ale za mě se jednalo o takovou lehce zbytečnou nadstavbu. V minulém díle se to pěkně všechno uzavřelo, něco zůstalo pootevřené, ale já byl spokojený. Nevím, jestli to měl autor v plánu od začátku, nebo dostal nějakou novou múzu, ale přišlo mi, jako když prostě potřebuje všechno znovu otevřít a dát tomu pořádně akční finále, které je dost předvídatelné a jakoby bylo třeba to všechno vyřešit finální řeží. No, přičtěte k tomu, že to je psané vytříbeným scénáristickým umem a nádhernou kresbou a máte knihu, která prostě baví, ale já mám pocit, že to už bylo něco trochu zbytečně navíc, klidně mohl desátý díl dojet v poklidnějším tempu a nemusel se za každou cenu všechno trumfnout (ač se mu to stejně nepovedlo). Ale celou sérii budu nosit v srdéčku jako svůj první dosažený komiksový vrchol z pohledu čtenáře.
  • S4TW
    Aaron si prostě předefinoval Doctora Strange a jelikož patří mezi ty vůbec nejlepší scénáristy, tak proč ne. Tohle je dost ulítlé dílo, plné mystiky, halušek, magie a docela velmi slušné dávky humoru. Jak mě omrzel Deadpool, po kterém jsem rád sahal, když jsem se chtěl prostě pobavit, tak ho v tomto ohledu DS dokázal nahradit a ještě k tomu přidává i trochu něco víc. Líbí se mi, že si autor jede to svoje, sám si nadefinoval, jak funguje magii, ale zároveň jí násilně nevytrhl ze zavedeného pořádku. To podobné provedl i s postavou. Třetí díl je možná zatím nejlepší z celé série. Strange tu potkává své největší soupeře a vtipně se s nimi vypořádává, ač mu chybí jeho největší zbraň… magie (teda její část). Kresba je neméně super.
  • S4TW
    Velmi dobré oddychové čtivo, narvané zábavou, drsným humorem a ještě drsnější akcí. Tentokrát se i povedl příběh, který nesází jen na jednoduchou akční zábavu, ale dělá nám z toho pěkně zamotané dílo, kdy nevíme, kde kdo stojí, na čí je straně a komu příště vrazí nůž do zad. Po stránce scénáře hodnotím dost slabě bonusový sešit (na konci knihy), který z toho udělal takovou tu klasickou tuctovku, ale do té doby to bylo velmi povedené. Úplným vrcholem je pro mě ovšem kresba. Já patří do týmu Romity, ač přiznávám, že jeden čas, kdy toho kreslil fakt hodně, jeho kvalita silně pokulhávala, nicméně zrovna tady dává vzpomenout svému silnému období, kdy kreslil třeba Daredevila. Výborné je i to, že se střídá s druhým kreslířem, který má úplně jiný styl, ale neméně chytlavý, navíc tohle střídání do knihy zapadá i koncepčně. Za mě spokojenost.
  • S4TW
    Tohle je hrozně zajímavý čtivo. Normální čtenář, který Flashe nečetl nebo ho zná tak nějak zběžně, ten nemůže vůbec chápat, co se tam děje. Postav je tu přehršel, budete se v nich ztrácet a to nemluvím ani o vztazích mezi nimi. Bordel je to hodně velký, já vlastně velkou část knihy nevěděl o čem čtu... Ale zvláštní je, že mě to hrozně bavilo a moc jsem si to užíval. Z nějakého důvodu mě to prostě bavilo, ale asi bych pořádně nedokázal říct o čem to bylo. Tohle je typ díla, které vás hodí doprostřed oceánu a vy musíte nějak doplavat ke břehu, je to střed na který můžete nabalovat další komiksy, na které odkazuje, ze kterých vychází... A to je taky zábava, ačkoliv hodně náročná. Kresba byla fajn, neúplně můj šálek, ale měla něco do sebe. Retro mě ze začátku bavilo, pak se z toho stal typický padesátkový brak s nesmysli. Celkově jsem dost spokojený, ale věřím, že spousta čtenářů to prostě nedá.
  • S4TW
    První díl byl takovou to typickou městskou superhrdinskou akcí. Teď jsem se přesunuli k totální fantasy, která je ještě někde na hranici parodie. Je to totální úlet, takže nechybí pekelníci, Nebe a podobné blbůstky. Ono se to vlastně dost fajn čte, Smith psát umí, ale na můj vkus popustil až moc uzdu své fantazii a aby z toho nějak vybrousil, tak musel použít opravdu divoká vysvětlení událostí. Jako bavil jsem se, ale vlastně je to hrozná ptákovina, místy celkem vtipná. Na kresbu jsem si od prvního dílu zvykl a docela jsem jí přišel na chuť, to beru jako plus. Retro docela potěšilo.
  • S4TW
    Nebylo to špatné, ale pro mě je to takové průměrně dobrá superhrdinská akce. Jedna věc tu je ovšem velmi fajn a to je sledovat to, jak se klasický hrdina zakomponuje do moderní éry superhrdinství. Díky tomu nastává pár vtipných okamžiků, nicméně Green Arrow tu na mě působil až přespříliš natvrdle. Akce a příběh samotný je výše zmíněny průměr, který mě nijak zvlášť neuchvátil. Kresba je taková… no, řekněme, že mi tenhle styl úplně nesedí a Darwyn Cooke to taky není. Na celé knize je nejvíc bonusový sešit, který je parádní (možná teda až na samotné finále, které sklouzlo ke klasickému šedesátkovému meh) a mě úžasnou kresbu, opravdu moc krásnou, ale je to Neal Adams, tak koho to překvapuje, že?
  • S4TW
    Kdo má rád Batmana jako postavu, tak nejspíš dostane to, co očekává. Parádní akci, temnou a tísnivou atmosféru, krásnou kresbu a zástup oblíbených záporáku. Ale ta očekávání byla nejspíš větší. Je to stokrát přehraná písnička, která nenechá vaší čelist bouchnout o stůl. Já se vám ovšem přiznám, že jsem se bavil a četlo se mi to dobře. Fanšmejkři si navíc přijdou na své díky odkazům na zlatou či stříbrnou éru. Tak nějak jsem po třech knihách nabyl přesvědčení, že se Tom King nesnaží o nějakou zvlášť velkou originalitu, ale daleko raději využívá již použité šablony a vytahává staré a zaprášené králíky z klobouku. Ono to vlastně funguje velmi dobře, akorát zrovna tento autor a tato konkrétní série měla nesmírně velká očekávání u českých čtenářů a nějak se asi úplně nepovedla naplnit...
  • S4TW
    Tahle kniha se prostě dobře čte. Autor píše neskutečně lehce, takže ve čtení nemáte takové ty zádrhely, kdy musíte jednu stranu projíždět třikrát, aby jste tam našli ten smysl. Prostě to tak nějak volně plyne a vy si to užíváte. Nicméně originalitou autor zrovna neoplývá a rád používáte již zaběhnuté batmanovské standardy a klišé. Na druhou, teda spíš třetí stranu je tu fajn změna prostředí, která lehké zrnko originality dodává. Tom King mě první dílem úplně nepřesvědčil, ale ve druhém se mu to již podařilo o mnoho lépe. Dobrou knihu či komiks poznáte jednoduše. Když jí dočtete, tak chcete pokračovat a to byl i tento případ. Nicméně pořád ještě čekám na vrchol, kam tento autor postupně směřuje.
  • S4TW
    Za mě je tato série příjemným osvěžením našeho trhu. Takhle kvalitní fantasy tu rozhodně moc nevychází a parodií už stoprocentně ne. Má to prima postavy, zábavný svět a hezkou kresbu. Příběh slušně vygradoval do velkolepého finále, postavy nám víc přirostly k srdci a já jen litoval poslední stránky, jelikož teď budu měsíce čekat na další quest.
  • S4TW
    Poctivá a kvalitní suprárna od kvalitního a léty prověřeného scénáristy. Jako upřímně, rekordy to nejspíš lámat nebude, ale jako fajn počtení ve svém žánru funguje výborně. Dostáváme přesně takové Strážce, na které jsme zvyklý, a jak jsme si je oblíbili. Obecně postavy tu fungují velmi dobře, jsou chytlavé, zábavné, různorodé... Hází jeden vtípek za druhým, nutno podotknout, že humor tu je kvalitní. Navíc je to nabušený pěknou vesmírnou akcí, spousta mlátiček. Kresba je také velmi fajn, akorát bych očekával ještě víc kulervoucí vesmírné výjevy, přeci jenom byly občas na můj vkus trochu suší. Je vidět, že nám autoři ještě mají co nabídnout a to je fajn vyhlídka.
  • S4TW
    Nejslabší díl celé série. Tentokrát to bylo přehnaně předvídatelné. Ta sherlockovská dedukce je už přehnaná, to už jsme z LeBrocka rovnou mohli udělat vědmu, ale budiž, to bych ještě vzal, ale prostě od třetiny vám je přesně jasné, co se dál stane a to je u detektivky docela velká slabina. Nicméně je to pořád hezký, milý, ale zároveň hrozně drsný svět. Taková pohádka pro dospělé. Polidštěná zvířata tu pořád fungují geniálně a často dost pobaví. Ještě bych vytkl ten LeBrockův Rambo style, opět mi to přišlo hrozně přehnané. Trochu se ve mě mísí emoce, série jako celek je skvělá, ale tato konkrétní kniha dost (aspoň u mě osobně) dost poklesla na kvalitě. Asi je dobře, že to byl poslední díl, škoda, že nebyl lepší.
  • S4TW
    Brubaker je prostě ten typ autora, který vás baví kdykoliv a v čemkoliv. Tohle bych sice zařadil mezi to průměrnější, co tento autor napsal, ale i tak jsem si to velmi užíval. Zápletka je takové to standardní krimi, žádné velké převraty nebo nečekané události, ale velmi kvalitně odvyprávění, obyčejný příběh jedné známé zlodějky. Selina tu je hodně sympatická, kresba je neskutečně fajn. Tomuhle říkám - v jednoduchosti je síla. Cooke má neuvěřitelně sexy kresbu a ačkoliv je Rader slabší, pořád mě dost bavil. Poměrně obyčejná kniha, ale když se pod tím podepíší výborní tvůrci, tak i z ho... ničeho upletou bič. Retro je OK, naštěstí to má jen pár stránek, ale přišlo mi, jak kdybych četl dva klasické sešity...
  • S4TW
    Ne, mě to prostě přišlo špatné, ať jsem se na to snažil dívat jakkoliv. Nejdřív jsem si to chtěl omluvit, že hold už nejsem cílovka, ale jelikož úplně běžně čtu suprárny, tak to vlastně není pravda. Mělo to být vtipné, ale já se nezasmál ani jednou, spíš to působí trapně. Chápu, že teenage se chovají trochu jinak, než dospělí superhrdinové, ale to neznamená, že se musí chovat úplně vymletě, jediný, kdo je v tomhle ohledu jiný je Robin. Nemělo to dobrý scénář, kvalitní souboje, atmosféru, napětí, nějaké zajímavé zvraty, prostě nic. Je to čistá blbina, kterou bych nedoporučil ani o patnáct let mladším čtenářům, na to tu je daleko víc klasických a mnohem lepších superhrdinských záležitostí, které se nesnaží za každou cenu působit přihlouple. A navíc to má fakt hnusnou kresbu. Jediné, co knihu zachraňuje je velmi kvalitní bonus, ač se jedná opět o Waida, tak je to moc fajn čtení a škoda, že třeba tenhle příběh (končí to dost otevřeně) nenahradil ten hlavní. Jako k absolutnímu výbuchu bych tuhle knihu neřadil, ale nejspíš je to to nejslabší, co jsem zatím v DCKK četl.
  • S4TW
    Osobně bych to kvalitativně řadil na roveň k prvnímu dílu této trilogie. Naopak je to o dost lepší než druhá část. Scénáristicky se jednalo o nadprůměrné dílo, velmi dobře podaný origin, u kterého bych rozhodně vydržel o pár stránek déle. Trochu lacině se to jmenuje Batman, když to je celé o Ra'sovi, ale už dávno víme, že jméno prodává. Ra's je výborná postava, která má jeden z nejsilnějších motivů, jaké jsem u batmanovských nepřátel viděl. Navíc se ho snaží dosahovat zajímavými metodami, takže rozhodně nikdy nenudí. Líbil se mi to propojení historického zasazení, mystična a romantického příběhu, navíc to má solidní říz, takže si komiks rozhodně nebere žádné servítky v brutalitě. A ještě jeden důležitý poznatek - má to velmi, velmi zajímavou kresbu. Sám nevím, jak moc se mi líbila, místy mi přišla, že trochu ujíždí a není to zase taková paráda, co se týče kvality, ale rozhodně mě bavila. Ale především má absolutně dokonalé barvy. Retro část zase chválím, ta také bavila. Celkově velmi povedené, k plnému počtu mi něco chybělo, ale dovedu si představit, že si to někdy v budoucnu dám ještě jednou.
  • S4TW
    Při čtení této knihy se na mě vystřídalo hned několik pocitů. Když jsem se poprvé začetl, tak jsem si řekl wow, tohle bude jízda, parádní čtivo s osmdesátých let, lehce střihnuto takovým underground feelingem, se správnou atmosférou a badass záporákem, vše podtrhávala krásná kresba, která mi lehce evokovala původní Želvy ninja (čistý underground), jen byla hezčí, líbivější a preciznější. První příběh – Syn démona, se prostě povedl, měl zase trochu jinou atmosféru, než jsme u Batman zvyklý a o to víc jsem byl překvapený, proč je druhá část o tolik horší. Najednou mi to všechno přišlo hrozně blbé. Batman se chová hrozně… no nebatmanovsky, jako klasická superhrdinská guma, přitom samotný styl psaní (který se dobře projevuje v dialozích či vypravěčských částech) není až tak špatný, naopak je spíš docela dobrý. Nicméně to celé působí tak nějak blbě, obyčejně, vlastně až podprůměrně a ten undergroundový feeling se proměnil v něco hnusného, což podtrhuje i příšerně hnusná kresba. Má to klasické superhrdinské berličky a najednou je celá atmosféra, kterou jsem pociťoval u první části, tatam. Škoda. Retro už to moc nezachrání, ačkoliv není vůbec špatné a kresba Adamse je prostě špica své doby. Jako kdybych vypustil Démonovu nevěstu, tak je to hodně nadprůměrná záležitost, která se mi trefila do vkusu, ale tento příběh to tak moc pokazil, že celkový zážitek je takový průměrný.
  • S4TW
    Hodně fajn záležitost, takové pohodově, nenáročné čtivo. Ale zároveň se jedná o velmi dobrý origin, který pozvolna a chytlavě zasvětí čtenáře do tajů jedné z postav, která je úzce spojena s Batmanem. Postavy se chovají uvěřitelně, hlavní hrdinka sice tak nějak puberťácky hloupě, ale co by jste od puberťačky čekali? Navíc jsou super záporáci, kteří balancují někde mezi béčkovostí a céčkovostí, ale zase, je to naprosto správně. Líbí se mi, jaké mají vztahy jednotlivé postavy mezi sebou, bavilo mě sledovat, jak se celá situace kolem vysněné kariéry jedné holky vyvine. Nechybí zde humor, vážná nota, emoce, ale především detektivní stránka a temnota Gothamu. Vše podtrhuje originální kresba s krásnými barvami. Je to sice lehké čtivo, které mě úplně neodrovnalo, ale zároveň mi to přišlo velmi zábavné a tentokrát se docela dalo i retro, které je tak roztomile šedesátkově naivní, ale ne přespříliš hloupé.
  • S4TW
    Prostě absolutně topová kresba, která zastíní všechno kolem a s klidem utáhne celou knihu. Osobně mě druhá kniha přišla lehce slabší, bylo to už takové to klasické, patetické, rádoby melodrama, kdy se všechno vrací do těch “správných“ kolejí, hlavně aby vše dopadlo dobře. To mě vždy u takto velkých, strhujících a všepohlcujících supráren zamrzí, chybí tam prostě nějaká výraznější tragédie. Na druhou stranu je to napsáno výborným stylem, dobře se to čte, dialogy dávají vždy smysl, postavy se v rámci svých definic chovají logicky, jen autoři děj vedou tak, aby to dopadlo, jak má. Když nad tím tak přemýšlím, svým způsobem je to asi i dobře, jelikož tohle byl komiks, který vzdává hold klasickým superhrdinskám příběhům, bere si velkou část inspirace v historii superhrdinského komiksu a rád na něco odkazuje. Ale stejně, ten konec bych mohl být lepší. Nicméně když jsou všichni schopni často přivřít oko, když je slabší kresba, tak proč ne, když není stoprocentní scénář? Ta kresba si to prostě zaslouží a já komiks řadím mezi to nejlepší, co v rámci DCKK vyšlo.
  • S4TW
    Už jen za tu kresbu si to zaslouží plný počet, jelikož je naprosto fenomenální! Nejlepší kresba, která v rámci DCKK vyšla a s největší pravděpodobností i vyjde. Fakt jsem z ní byl úplně unešený, podobně, jako tomu bylo třeba u Zázraků. Realistická, detailní, propracovaná, živá, uvěřitelná, vynikající jedno a dvojstrany… No a příběhově je to taky pecka. Navíc to i vzdává hold starším superhrdinským příběhům a to velmi vkusně. Jak obvykle nemám rád přeplácané příběhy, co se týče počtu postav, tak tady je to vyvedeno tak dobře, že si každý menší příběh neskutečně užívám. Ale hlavně mi prostě přecházejí oči z té kresby. Jestli někdy budete někomu chtít ukázat to nejlepší, co superhrdinský komiks může přinést, tak mu dejte přečíst toto. Alex Ross prostě patří k tomu nejlepšímu, co komiks nabízí a jako jeden z mála mých oblíbenců ještě ani jednou neškobrtl - co komiks, pod kterým se podepsal, to naprostá paráda.
  • S4TW
    Jeden z nejemotivnějších dílů této série. A vše to má na starosti snad nejvýznamnější smrt, jako jsme měli možnost v TWD vidět. Když se dokonce i autor rozhodne k té smrti vyjádřit formou dopisu, tak to prostě už něco znamená. Přiznám se, že jsem v této sérii již docela dost otupělý vůči tragédiím a všelijakým skonům, ale tentokrát se povedlo lehce nalomit i mě. Jsem zvědavý, jak to celé zahýbe s hlavními aktéry, mám pocit, že nastanou zajímavé změny a to mě na této sérii baví, že se pořád má kam posouvat a pořád čtenáře překvapuje.
  • S4TW
    S4TW20.3.2019 08:25Deadpool #07: Osa
    Postupně mě tato série přestává bavit. Neříkám, že to je bez nápadu, autoři mají evidentně ještě slušnou zásobu věci, co do komiksu mohou dát, ale mě chybí taková ta přímočará deadpoolovská ulítlost. Prostě návrat k prvním dvěma knihám této série. Dílo se snaží být čím dál vážnější, ačkoliv se stále snaží přimíchávat absolutně ulítlé věci, ale celkově už mi to nějak moc nesedí. Zprvu to bylo fajn, ale když je takto orientovaná 3-4 kniha, tak už je toho na mě příliš. Ale nemohu říct, že by to celé byla úplně špatně, to rozhodně ne, jen jsem prostě nedostal od Deadpoola to, co bych od něj dostat chtěl. EKO speciál je zajímavá narážka, ale vlastně mě to nějak nebavilo, raději mám parodie na starší doby kamenné. Kresba klasicky průměrná, vlastně celé je to takový průměr, ale pořád je to aspoň fajn relax čtení.
  • S4TW
    Výborné. Kdo zná Brubakera a jeho krimi komiksy, ten nebude překvapen. Samozřejmě je to řízlé správnou dávkou noiru, špetička toho superhrdinského prostředí (přeci jen se velká část odehrává v Gothamu a kdo je v Gothamu?) a samozřejmě nemalé množství drsné gangsterky. Co ovšem posouvá celou knihu na nový level je vynikající kresba Cookea. To je něco tak neobvyklého, že vás to prostě dostane, má to ty správné barvy, dokáže to ve vás naladit ty správné pocity a stoprocentně vás to vtáhne do dění. Celé je to hodně drsné, ponuré a bez servítek, tak, jak to mám rád. Pravdou je, že nejsilnější pasáž je Selinina velká loupež, jelikož má vynikající a neuvadající tempo. Poté se tempo docela zpomalí, vlastně přejdeme do čisté detektivky, tudíž je to tak trochu logické. Takže ač mě druhá část už tolik nesundala, pořád je to velmi kvalitní kousek. No, naštěstí to tentokrát završíme i velmi solidním retro kouskem, takže za mě maximální spokojenost.
  • S4TW
    Asi nejvtipnější Superman, jakého jsem četl. Respektive v prvních dvou sešitech bylo pár situací, které mě doslova rozesmáli, což jsem zrovna od tohoto komiksu nečekal. K tomu tu je asi nejlepší supermanovský příběh. Já si nemohu pomoct, ale mě se Geoff Johns prostě líbí. Je to takový Bendis z DC, psal toho kvanta, takže se logicky dostal do fáze, kdy sám sebe trochu vyčerpal, ale na druhou stranu se postaral o spoustu zásadních a výborných děl své stáje, takže společně s Bendou patří mezi mé oblíbence. No a tento příběh je přesně ten případ příběhu, který patří mezi topku. Celý příběh, jak je postavený a vykonstruovaný, to je prostě paráda. Ano, objevuje se zde pár “přehnaností“, především města ve sklenici, ale když přihlédnu k tomu, že se vlastně jedná o poctu historickým kouskům, tak to naopak vítám. Brainiac je správný badass. Takže velká chvála Johnsovi a nemenší chvála Frankovi, který předvedl úžasnou kresbu. Celkově mě kniha dostala a jedinou slabinu vidím v retro části. Na druhou stranu díky ní tu máme tak skvělou postavou, jakou je Brainiac, takže i tak musím uznale pokývat hlavou.
  • S4TW
    Mě tohle znásilnění mytologie v rámci superhrdinského žánru vždy bavilo. Často se jedná o hodně ulítlou směs, ale je to zábavné, chytlavé, má to pár berliček v podobě již něčeho zavedeného, takže se z toho často vyklube minimálně fajn akčňárna. No, tohle sice byla fajn akčňárna, ale mišmaš to byl teda solidně divoký. Jako inteligentní opice, náckové a řecké a další božstvo? Do toho trocha speciálních agentů a máte slušný koktejl, ze kterého vás dost pravděpodobně bude druhý den bolet hlava. Nájezd to mělo super, tak nějak si to pohrávalo s mytologií, rozvrácenými Amazonkami, krize jako blázen, vypadalo to na pěkně temný příběh, no, bohužel to sklouzlo ke klasické superhrdinské mlátičce, což je velká škoda. Nicméně kresbu to má fajnou, bitky jsou záživné, takže na hajzlík to svůj účel splní. Tentokrát je v knize dvojitá porce retra a bohužel se jedná o padesátky a opět se mi potvrdilo to, že se jedná o hrozné období. Je to směšné, trapné, úchylné, a bez velké dávky nadhledu se to nedá číst. Celkově se jedná o čistě průměrnou knihu.
  • S4TW
    Kdo má rád Mignolu a především jeho Hellboye, ten si bude čvachtat (já osobně to tolik nehajpuju, ač jsem si pár knížek také užil). Nese se to v dost podobném duchu, je to zasazené do dvacátých let, je tam Batman a velká inspirace Lovecroftem (tohle už mi taky místy přijde ohraná fráze, ale tady se hodí na 100%). Jedná se o velmi povedenou alternativní realitu, klasické batmanovské postavy si zachovávají svůj původní nádech, ale dostávají často dost nové role. Příběhově to také není vůbec špatné, má to zajímavou a chytlavou atmosféru, pro fanoušky mystérií, nadpřirozena, příšer, démonů, mýtů a dalších podobných věciček je to jako dělané. Kresba je dost fajn, hodně připomíná samotného Mignolu, takže si dvojice velmi dobře notuje a jede na stejné vlně. Ač jsem si to docela dost užíval, tak nemohu říct, že by mě to úplně odrovnalo, to bych lhal, ale jedná se o příjemnou změnu oproti klasickému Batmanovi. Černo-bílo-červený příběh je pouze taková jednohubka, ze které vlastně nemám vůbec žádný pocit, kdyby nebyl, tak mi je to jedno. Naopak závěrečný Kirby je úplná bomba (bohužel až na kresbu, ta byla dost slabá i na Kirbyho), tohle řadím mezi to nejlepší, co jsem z období sedmdesátých let v komiksu četl.
  • S4TW
    Čím víc mám načteno v superhrdinské žánru, tím méně mě baví tyhle mega superhrdinské crossovery. Často je to přeplácené, nepřehledné, se slabým příběhem. No, Davisovi se to naopak povedlo. Nehraje si to sice na nic jiného, než je klasický superhrdinský crossover z alternativního vesmíru, ale je to prostě zábavné, docela dost dobře přehledné, má to spád, skvělou akci a vcelku i velmi slušný příběh (teda konec mě opět trochu zklamal, ale jen trochu). V příběhu jsem se neztrácel, nepřišlo mi, že bych měl větší problém s velkým množstvím postav a celé to mělo hlavu a patu. Prostě slušná jízda z alternativní reality, jen bych se nebál na tu alternativu i víc přitlačit (především koncem si to na můj vkus autor trochu usnadnil). Kresba je slabší, ta mě teda hodně nebavila, hrozná tuctovka, strašně přesvětlené a takové až moc veseloučké barvičky (což je nejspíš problém doby, ze které příběh je). Jo a tenhle book má i super retro sešit, který mě hodně bavil, takže celkově jsem byl velmi spokojený, ale k dokonalosti tomu ještě něco chybělo.
  • S4TW
    Tak to, že v téhle sérii nevyjde špatný díl, s tím už jsem se tak nějak smířil. Je to prostě pořád super, skvělé, parádní, famfárové, bombové… No, tentokrát je to především o akci. Jedná se o jednu velkou, vlastně dvě velké bitvy. Musím říct, že ta první na mě tolik nezapůsobila, ani nedokáži říct proč. Tak nějak mi tam chyběli větší emoce, taková ta beznaděj… vlastně to byla jen čistá, ale pěkná akce. Soupeř spojených komunit se na můj vkus také nechal převézt nějak jednoduše, ale co už, to je jen detail. Nicméně druhá bitva je daleko parádnější a přesně vystihla to, co od této série čekám, čili výtrysk lidských emocí, především těch negativnějších. Jako celkově se jedná o slušnou jízdu, plnou všemožného násilí, kdy vám z některých panelů může přejet i mráz po zádech (já prostě Adlardovu kresbu žeru). Slušný díl, ale osobně mě začínají víc bavit ty “klidnější“. Nicméně konec opět slibuje velké věci, takže se je zase na co těšit.
  • S4TW
    Slušná první kniha, naopak já jsem za neobvyklé zasazení rád (myslím do muslimské rodinky), to je totiž něco, čeho se Marvel nikdy nebál a my jsme díky tomu dostali mnoho zajímavých postav. Vůbec to tu není nějak násilně vsazené, nepokouší se to o nějaké přesvědčování či agitku (sakra, kde to tam někteří z vás vidí?). Naopak je zde spousta situací, které ukazují islám v ne úplně ideální světle či, že i Pákistánci mohou mít spoustu předsudků vůči Američanům. No, osobně jsem si tu lidštější rovinu dost užíval, mělo to takový ten parkerovský nádech, autorka se zřejmě u Spider-Mana dost inspirovala. Přeci jen vsazení hrdiny do těla puberťáka fungovalo dříve a funguje i dnes. Je to vtipné, čtivé, má to pár zajímavých nápadů, ale něco mi i přesto trochu chybělo. Nějaký takový ten absolutní boom-wow efekt. Příjemně se to četlo, ale něco (co to sakra bylo) se nedostavilo. Vůbec akčnější pasáže byly zatím slabší, hrdinka se sice oťukávala (i tak mi přišlo, že na to vlítla docela zhurta), ale chyběl tomu jakýsi náboj, který třeba u Spideyho byl. Kresba asi fajn, já tomuhle stylu neholduji, tak nedokážu moc posoudit. Osobně nemám moc rád střídání detailnějšího záběru se záběrem, kde postavy nemají obličeje, ale nějaká ta nápaditost se jí upřít nedá (především spousta vtipných popisků). Na první knihu velmi slušné, pokud se ovšem tempo trochu nenakopne, tak se bojím, že by mohl můj zájem o tuto sérii začít lehce upadat, ale zatím jí věřím. Lehce ušmudlaných 70%.
  • S4TW
    S4TW13.1.2020 07:55Essex County
    Sakra, to zahraniční vydání musím mít :( škoda, že nejde sehnat...
  • S4TW
    S4TW6.12.2019 17:12Providence
    Jako to vydání je shit, o tom žádná, ale co jsem pochytil, tak každý má možnost vrátit zboží a dostat zpěz peníze nebo ne? Jestli ne, tak pak ano, je něco špatně...
  • S4TW
    S4TW27.6.2019 22:10Superman: Mír na Zemi
    Tak záleží jak na to nahlížíš... V případě špatné kresby a výborného čtenáře se opít rohlíkem nechají...
  • S4TW
    S4TW27.6.2019 10:48Superman: Mír na Zemi
    Zajímavé je, že scénář dokáže kresbu často přebít a čtenáři jsou ochotni přimhouřit oko, když je výborný scénář a průměrná kresba, ale naopak to dost často nefunguje. :-)
  • S4TW
    S4TW3.12.2018 13:10Asgard
    Doppelganger: Já nevím, já to vždy bral 100/5=20%... 1 - 0-20, 2 - 21-40, 3 - 41-60, 4 - 61-80, 5 - 81-100... tam 80 je hrana, takže záleží k čemu se přikloníš...
  • S4TW
    S4TW17.11.2018 11:02Overwatch - Antologie #01
    A teď otázka, vážně vás to překvapuje a čekali jste, že se komiks bude chovat jinak, než ostatní média (hudba, film, knihy...) nebo je to jen takové povzdechnutí? :-)
  • S4TW
    Ona to skutečně žádná bída není. Samozřejmě pro vysazené fanoušky to může být trochu šlápnutí na kuří oko, ale prostě se to dá. Mě to bavilo. Ale faktem je, že DD má na poli scénáristu opravdu silnou konkurenci a vlastně všechno, co tu s DD u nás vyšlo je lepší, než tohle... Například Ennisův Punisher z UKK mi přijde debilnější :-)
  • S4TW
    Venomslav12stars: respektovat to je blbost, protože to tvrzení je blbost :-)
  • S4TW
    S4TW15.6.2018 08:56Znovuzrození hrdinů DC
    Doppelganger: Pravdu díš. Hezky ty to napsal :-)
  • S4TW
    S4TW5.6.2018 07:54Šílená ze Sacré-Coeur
    DEmnoG: Tak jedna věc je, že asi nejsem příliš náročný a líbí se mi široké spektrum věcí. Další věc je, že narozdíl od spousty rozlišuji mezi žánry a tak k dílu přistupuji. Když čtu supráky, tak očekávám supráky, ne nějaké psychologické drama s filozofováním o smyslu života... Ač, když se takový suprácký komiks objeví, tak to je někdy taky fajn...
    Načteno bych řekl, že mám tak středně, jak co se týče literatury, tak komiksu. Rád zkouším všechno, ale když se mi něco hodně nelíbí nebo jsem se dvakrát spálil, nevidím důvod do toho jít potřetí. Třeba Kůstka jsem zabalil hned po první knize, protože prostě nebudu desetkrát plivat na to samé. Podobné s Moorem, kdy jsem dal jeho Top 10, obě části a nebylo to ono, tak jsem se mu vyhýbal, ač zrovna tady je nutnost dát tomu ještě šanci - Watchmeni, Z Pekla, Vendetta - to si prostě přečtu. Jenže pak jsou lidi, co se jim nelíbí snyderův Batman první kniha, nelíbí se druhá, ale přečtou si všech 10 a dají desetkrát 1*, to mi už přijde ujetý...
  • S4TW
    S4TW3.6.2018 10:12Šílená ze Sacré-Coeur
    DEmnoG: tak z 90% se mi vždy povede trefit do toho, co mě baví, asi nějaký čuch... když si přečtu autora, který mě už dvakrát nebavil, tak nevidím důvod po něm sáhnout potřetí... stejný se žánrem atp... jsou lidi, kteří jdou podesáté na superhrdinský film a diví se, jak moc superhrdinský to je... neříkám, že ti občas něco nesedne, ale u jistých individuí mám podezření, že to vyloženě vyhledávají, aby si mohli zanadávat, za hatit nebo nevím.
  • S4TW
    S4TW1.6.2018 16:51Šílená ze Sacré-Coeur
    Na jednu stranu úplně chápu, že i něco, co někdo bere pomalu jako modlu, druhému vůbec nesedne... Na stranu druhou se dnes a denně pozastavuji nad tím, proč si lidi vybírají ke čtení komiksy, které je evidentně nebaví, nebavily a bavit nebudou, nejspíš to věděli i před tím, než se pustili do čtení, ale mají nějakou zvrácenou potřebu v sebemrskačství... Osobně se mi stane tak jednou z pěti komiksů, že jsem průměrně spokojený a jednou z deseti, že jsem nespokojený... protože, světe div se, vybírám si čtivo, o kterém tuším, že mě bude bavit :-)
  • S4TW
    S4TW29.5.2018 16:38Svět Edeny
    Tak upřímně, Moebius je přesně ten kreslíř, který rozhodně nesedne každému, jeho styl je dost specifický. Alex Ross je zase moje modla, řekl bych, že kreslí tak, že se to musí líbit každému, ale jsem přesvědčený, že vlastně ne :-)... a to bych řekl, že je dale víc pro masy než Moebius...
  • S4TW
    tak potom jo, jen škoda, že se to řeší po xx letech, ale jestli se to vyřeší, tak mi může sklapnout :-)
  • S4TW
    a ti, co mají druhé, třetí, čtvrté vydání, jsou také jiná skupina :D, chápu... Na to, že je tahle stránka jen databáze, je tohle celkem velký nedostatek, který to celkově dost mrví, ale chápu, že co je zajeté, tak se nikomu s tím nic dělat nechce...
  • S4TW
    Už to tady asi padlo víckrát, ale to fakt není způsob, jak házet různé verze pod jednu záložku? Vždyť je to úplně debilní mít rozsekané hodnocení a komentáře do třech stránek... ale to je jen takový ten ranní hate...
  • S4TW
    baatcha: S tou Crewí si to taky trochu maluješ, respektive přístupu fanoušků k nim. Mnoho jejich věcí je ztrátových, takže jim tu péči fanoušci úplně nevracejí. Naopak jim vydělávají (jak sami tvrdí) masové věci stylu AC, Bart či Živí Mrtví... Jo, má to lepší papír, možná více pečují o překlad, ale formát či nějaké bonusy... Takže těžko říct, jak by vypadalo jejich vydání, v tomhle bych víc věřil CC...
  • S4TW
    invape: To není o tom, jestli se to hodnotí přísně či ne, tady jde spíš, že se to spousta lidí snaží srovnávat s dnešní tvorbou, což prostě nejde. Tehdy se prostě komiksy psaly jinak, pro jiné publikum, byly jiné techniky, navíc bylo i spousta zákazů, co se tam nesmí objevit... A já jsem třeba přesvědčený, že kdyby dnes vyšel Shakespeare ve formě, v jaké vyšel původně, tak to nikdo nečte/do divadla na něj nechodí... Ale samozřejmě je to nesmysl, protože v dnešní době by SHakespeare psal jinak... Je prostě nesmysl si kupovat klasická díla a pokaždé se pozastavovat nad tím, kolik je tam zbytečného balastu, textu a naivity, prostě takhle se psalo, stejně tak si můžeš stěžovat, že barvy byly jedny a ty samé v každém komiksu... Pak je samozřejmě otázka porovnání jednotlivých starších děl mezi sebou, to už má hodnotu... Jsem přesvědčený, že jednou se budou nový čtenáři takhle pozastavovat nad V jako Vendetta, Sin City nebo já nevím čím, jak je to nečtivé apod.... A my nad tím budeme kroutit hlavou ;-)
  • S4TW
    S4TW24.5.2019Prodám
    Prodám tyto komiksy, vše výborný stav, max. jednou čtené. Pouze osobní předání v Praze.

    X-Men: První třída - 300,- Kč
    Hellboy 1 - Sémě zkázy - 380,- Kč
    Hellboy 2 - Probuzení ďábla - 380,- Kč
    Hellboy 3 - Spoutaná rakev a další příběhy - 450,- Kč
  • S4TW
    S4TW12.4.2019Prodám
    Prodám tyto komiksy, vše výborný stav (až na Sebevražedný oddíl 2), max. jednou čtené. Pouze osobní předání v Praze.

    Daredevil: Rok jedna - 220,- Kč
    X-Men: První třída - 300,- Kč
    Hellboy 1 - Sémě zkázy - 380,- Kč
    Hellboy 2 - Probuzení ďábla - 380,- Kč
    Hellboy 3 - Spoutaná rakev a další příběhy - 450,- Kč
    Harley Quinn 1 - Šílená odměna - 300,- Kč
    Harley Quinn 2 - Výpadek - 320,- Kč
    Sebevražedný oddíl 1 - Kopanec do zubů - 240,- Kč
    Sebevražedný oddíl 2 - Vzestup Baziliška - 200,- Kč (poškozená, má ohnutý celý hřeb, včetně vnitřních stránek - viz. foto)
  • S4TW
    S4TW28.2.2019Prodám
    Prodám tyto komiksy, vše výborný stav (až na Sebevražedný oddíl 2), max. jednou čtené. Preferuji osobní předání v Praze, pošta možná pouze s platbou předem + poštovné 100,-Kč.

    Daredevil: Rok jedna - 220,- Kč
    X-Men: První třída - 300,- Kč
    Batman - Noc nestvůr - 200,- Kč
    Harley Quinn 1 - Šílená odměna - 340,- Kč
    Harley Quinn 2 - Výpadek - 340,- Kč
    Sebevražedný oddíl 1 - Kopanec do zubů - 260,- Kč
    Sebevražedný oddíl 2 - Vzestup Baziliška - 240,- Kč (poškozená, má ohnutý celý hřeb, včetně vnitřních stránek - na vyžádání dodám foto)
  • S4TW
    S4TW18.1.2019Prodám
    Prodám tyto komiksy, vše výborný stav (až na Sebevražedný oddíl 2), max. jednou čtené. Preferuji osobní předání v Praze, pošta možná pouze s platbou předem + poštovné 100,-Kč.

    Daredevil: Rok jedna - 220,- Kč
    X-Men: První třída - 300,- Kč
    Skalpy 9 - Zatnout pěsti - 240,- Kč
    Batman - Noc nestvůr - 200,- Kč
    Harley Quinn 1 - Šílená odměna - 340,- Kč
    Harley Quinn 2 - Výpadek - 340,- Kč
    Sebevražedný oddíl 1 - Kopanec do zubů - 260,- Kč
    Sebevražedný oddíl 2 - Vzestup Baziliška - 240,- Kč (poškozená, má ohnutý celý hřeb, včetně vnitřních stránek - na vyžádání dodám foto)
  • S4TW
    S4TW16.11.2018Prodám
    Prodám tyto komiksy, vše výborný stav, max. jednou čtené. Preferuji osobní předání v Praze, pošta možná pouze s platbou předem + poštovné 100,-Kč.

    Daredevil: Rok jedna - 250,- Kč
    X-Men: První třída - 300,- Kč
    Ultimate Spider-Man - Venom - 250- Kč
    Živí mrtví 26: Volání do zbraně - 180,- Kč
    Skalpy 8: Musíte hřešit, abyste byli spaseni - 290,- Kč
    Deadpool 6: Prvotní hřích - 240,- Kč
  • S4TW
    S4TW11.9.2018Prodám
    Prodám tyto komiksy, vše výborný stav, max. jednou čtené. Preferuji osobní předání v Praze, pošta možná pouze s platbou předem + poštovné 100,-Kč.

    Daredevil: Rok jedna - 250,- Kč
    X-Men: První třída - 300,- Kč
    Živí mrtví 24 - Život a smrt - 180,- Kč
    Živí mrtví 25 - Není cesty zpět - 180,- Kč
    Harley Quinn 1 - Šílená odměna - 320,- Kč
    Harley Quinn 2 - Výpadek - 320,- Kč
    Assassins Creed Vzpoura - Společný zájem - 200,- Kč
  • S4TW
    S4TW11.9.2018Prodám
    Prodám Avengers - Time Runs Out (AJ), kniha je úplně nová, ještě ve fólii.

    autor - Jonathan Hickman
    počet stran - 520
    cena - 700 ,- Kč
    pouze osobní předání v Praze
  • S4TW
    S4TW23.7.2018Prodám
    Prodám tyto komiksy, vše výborný stav, max. jednou čtené. Preferuji osobní předání v Praze, pošta možná pouze s platbou předem + poštovné 100,-Kč.

    Sága 1 - 270,- Kč
    Daredevil: Rok jedna - 250,- Kč
    X-Men: První třída - 300,- Kč
    Živí mrtví 24 - Život a smrt - 180,- Kč
    Živí mrtví 25 - Není cesty zpět - 180,- Kč
    Harley Quinn 1 - Šílená odměna - 320,- Kč
    Harley Quinn 2 - Výpadek - 320,- Kč
    Assassins Creed Vzpoura - Společný zájem - 200,- Kč

    Avengers - Time Runs Out HC (AJ) - 700,- Kč
  • S4TW
    S4TW2.7.2018Prodám
    Prodám tyto komiksy, vše výborný stav, max. jednou čtené. Preferuji osobní předání v Praze, pošta možná pouze s platbou předem + poštovné 100,-Kč.

    Sága 1 - 270,- Kč
    Daredevil: Rok jedna - 250,- Kč
    X-Men: První třída - 300,- Kč
    Živí mrtví 24 - Život a smrt - 180,- Kč
    Živí mrtví 25 - Není cesty zpět - 180,- Kč
    Harley Quinn 1 - Šílená odměna - 320,- Kč
    Harley Quinn 2 - Výpadek - 320,- Kč
    Assassins Creed Vzpoura - Společný zájem - 200,- Kč
    Top 10 - kniha 1. - 200,- Kč
    Top 10 - kniha 2. - 350,- Kč
  • S4TW
    S4TW23.5.2018Prodám
    Prodám tyto komiksy, vše výborný stav, max. jednou čtené. Preferuji osobní předání v Praze, pošta možná pouze s platbou předem + poštovné 100,-Kč.

    Assassin's Creed 1: Zkouška ohněm - 190,- Kč
    Assassin's Creed 2: Zapadající slunce - 190,- Kč
    Assassin's Creed 3: Návrat domů - 190,- Kč
    Sága 1 - 250,- Kč
    Daredevil: Rok jedna - 200,- Kč
    X-Men: První třída - 300,- Kč
  • S4TW
    S4TW7.3.2018Prodám
    Prodám tyto komiksy, vše výborný stav, jednou čtené. Preferuji osobní předání v Praze, pošta možná pouze s platbou předem + poštovné 100,-Kč.

    Assassin's Creed 1: Zkouška ohněm - 210,- Kč
    Assassin's Creed 2: Zapadající slunce - 210,- Kč
    Assassin's Creed 3: Návrat domů - 230,- Kč

    Avengers - Time Runs Out, kniha je úplně nová, ještě ve fólii.
    autor - Jonathan Hickman
    počet stran - 520
    cena - 800 ,- Kč

    Kontakt: eskoner@seznam.cz
  • S4TW
    S4TW12.6.2017Prodám
    Prodam komiksy:
    Goon 4 - Cest a desive konsekvence z ni plynouci - 400,-Kc
    Transmetropolitan 10 - Naposled - 300,-Kc
    Obe knihy jednou ctene, v perfektnim stavu, Transmetropolitan ma lehce trhlou vazbu, ale jen nepatrna vada (foto mohu zaslat). Idealne predani v Praze, postovne plati kupujici predem.

    eskoner@seznam.cz
  • S4TW
    S4TW5.5.2017Prodám
    Čau, prodám Goon 04: Čest a děsivé konsekvence z ní plynoucí za 400,- Kč. Ideálně osobní předání v Praze nebo pak pošta (+90,-Kč) s platbou předem.
  • S4TW
    S4TW10.4.2017Prodám
    Prodám:
    Goon 04: Čest a děsivé konsekvence z ní plynoucí - 400,- Kč
    Goon 05: Zvrhlé choutky - 400,- Kč


    Vše v perfektním stavu, jednou čtené. Preferuji osobní předání v Praze, jinak si kupující hradí poštovné a peníze posílá předem.
  • S4TW
    S4TW27.3.2017Prodám
    Prodám:
    Goon 04: Čest a děsivé konsekvence z ní plynoucí - 450,- Kč
    Goon 05: Zvrhlé choutky - 400,- Kč
    Živí mrtví 19: Válečné bubny zní - 150,- Kč
    Živí mrtví 20: Totální válka - 1. část - 150,- Kč

    Vše v perfektním stavu, jednou čtené. Preferuji osobní předání v Praze, jinak si kupující hradí poštovné a peníze posílá předem.
  • S4TW
    S4TW20.11.2018 15:32Pindárna
    Můj pohled na prodejnost komiksů u nás (který může být samozřejmě úplně mimo) je ten, že obyčejná masa lidí má totálně zkreslené představy o tom, co to komiks je a jak jako médium funguje (co může nabídnout). Ano, pořád si valná většina myslí, že se jedná o obrázkové čtivo pro děti či líné čtenáře. A já osobně mám pocit, že tohle tvrzení se nedaří nakladatelům vůbec bourat, ani nějak nepociťuji, že se o to snaží. Upřímně, jediné reklamy na komiks, které vídám mimo komiksovou bublinu jsou na Argo. Komiks je u nás hrozně uzavřená skupina lidí, do které se moc nových nedostává (ono, když se člověk podívá na hlavní skupinu na FB, která je bohužel docela slušná berná mince, tak se není moc čemu divit, tam už taky odradili pár potencionálních čtenářů...), teď je otázka, jak tohle změnit, jak to médium víc zvážnět, aby nefanouškovi komiksu přišlo normální si v knihkupectví koupit komiks :-)
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 385 (cca 115220 Kč)
Mám: 340 (cca 98482 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0