Nastává den šakala. Zlosyn Jackal se snaží obrátit Spider-Manův život naruby. Do Petrova života se vrací přízrak minulosti a ze stínů ho straší čísi dokonalý dvojník. V tomto klasickém příběhu se objeví řada těch nejnebezpečnějších protivníků z pavoukovy minulosti!

Obsahuje příběhy:
Punisher útočí dvakrát
Klonová sága

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série The Amazing Spider-Man #129, #143-150 (únor 1974, duben 1975 - listopad 1975)

Po testovací sérii prvních čtyř čísel startuje série oficiálně znovu od prvního čísla a to v září 2019. Oficiální série se v rozměrech drobně, v rámci milimetrů, liší od testované.


Scénář
Gerry Conway, Archie Goodwin
Art
Ross Andru, Gil Kane
Ink
Mike (Mickey) Esposito (Mickey Demeo, Mickey Dee, Joe Gaudioso), Frank Giacoia, Dave Hunt, John Romita Sr.
Barvy
Janice Cohen, Stan Goldberg (Stan G), Dave Hunt, George Roussos (Bell), Petra Scoteseová (Petra Goldbergová), Don Warfield, Gregory Wright
Lettering
Rui Alves, Liana Stormová
Překlad
Changer the Elder, Kateřina Tichá
Redakce
Changer the Elder, Karolina Matysová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
661 g
Stran
176
Cena
99 Kč
Originál
The Amazing Spider-Man: The Clone Saga (Marvel Comics, 1974, 1975)
  • RichardWest
    Jednoduché retro, které ničím příliš nepřekvapí, děj je poměrně předvídatelný, ale vlastně je to fajn relaxační četba.
  • choze
    Kresebně je to fajn retro, ale scenáristicky je to těžká naivita, kde jsem neustále přeskakoval bubliny s jalovými, zbytečnými dialogy. Nějak jsem čekal, že Jackalova pomsta skrz klona Gwen Stacy bude rafinovanější, než že ji jen vysadí u Petera doma a až bude po všem, klon prostě vyklidí pole. Jackal jako hlavní záporák ságy nevzbuzuje žádný respekt a odhalení jeho totožnosti nepůsobí nijak bombasticky. Všichni ostatní záporáci (Punisher, Cyclone, Tarantula) jsou charakterově ploší jako prkno a ani souboje s nimi nejsou ničím zajímavé. A pokud je tu nějaké to detektivní pátrání, obvykle rychle skončí. Takže ve výsledku je to jen taková průměrná melodramatická bitkařina.
  • Jonas Woodsman
    Nádherné retro. Super komiks, mám naňho dobré spomienky.
  • Bary02
    Jako opravdu skvělé retro, a to moc retro komiksy nemusím. Za mě jednu a to, ale zásadní pihu na kráse tenhle díl tohoto kompletu má. A tou a absolutně nudné dva sešity z Francie, které na mě pouze působily tím dojmem výplně a vůbec mě nezaujaly. Když tyto sešity opomenu tak se jedná o velmi dobré retro čtení a jedná se o zásadní kousek pro postavu spider-mana
  • martin28
    Opět slušné retro. Spidey potká Punishera, kterého podporuje Jackal. Poté se na skok mrkne do nudné Paříže, aby se pak vrátil zpět do NY, kde jej čeká nabroušený Scorpion. Největší záhadu má ale pořád před sebou: Jak to ,že Gwen vstala z mrtvých? Jako lepidlo drží příběh pohromadě Jackalova linka, a v momentě, kdy se znovu na scéně objeví Gwen, je vymalováno. Fajné sedmdesátkové čtení. 80%
  • TheLavk
    Subjektivní čtyřka. Dlouho jsem nečetl žádné retro a tohle se četlo celkem příjemně.
  • Copak(:-chceš
    Souhlasím s big_boss.
    Víc říkat netřeba...
    Ještě dodám: proč si některé postavy nejprve tykají, pak vykají, a pak zase týkají, přijde mi to nesmyslné.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš8.12.2020 06:59Komiksový výběr Spider-Man #002: Klonová sága
    Klonová sága v sebe bohužiaľ nesie mnohé veci, ktoré nemám rád: samoúčelnosť (vystrieda sa tu síce fakt veľké množstvo Spajdyho protivníkov, ale sú iba na jedno použitie, Spider-Manovi namlátia, potom rýchlo namláti on im a ešte rýchlejšie miznú z deja) a silenosť (začínam byť alergický na crossovery, kde sa kvôli nedorozumeniu režú dve kladné postavy, tentokrát to schytal Punisher, pre ktorého sa jedná o debut a presne túto jeho životnú kapitolu si môžete prečítať aj v NHM: Punisher). Najviac ma ale štvala silenosť. Na Klonovej ságe je na prvý pohľad očividné, že bola stvorená v 70. rokoch a to ako po vizuálnej, tak scenáristickej stránke. Nakreslené je to typicky sedemdesiatkovo, druh kresby, ktorá proste zostarla a neláka ma, skôr ma odrádza od ďalšieho čítania. Scenár je neskutočne hlúpy a naivný (ZAČIATOK SPOILERU školský profesor sa vypracuje na akčného hrdinu zrejme vďaka sklápačkám a dvíhaniu činiek a klonuje ľudí ako na bežiacom páse v školskom labáku KONIEC SPOILERU), zub času ho ohlodal na kosti a tie potom znechutene pohodil v jarku na okraji cesty. Dejová linka s Gweniným klonom ma nezaujala, navyše som vzhľadom na zápletku a názov celého zošitu čakal, že Gwen tu bude mať obrovský priestor, ale nemala. Čo je však možno dobre, lebo je to nudná mladá žena (zlatá MJ). Plus tu nájdete hlody typu „a Petr Parker se rozesměje“ (po tom, čo vidíme titulok HAHAHAHAHA). Fakt ma to nebavilo, je to strašne ukecané (nemám nič proti dialógom, ak sú k veci a kvalitné, to ale tieto nie sú), bol som otrávený, že to musím čítať a padol mi kameň z srdca, keď som to v jedno pochmúrne novembrové poobedie konečne dorazil do konca a založil do poličky. Oceňujem obal a rôzne textové zaujímavosti (história projektu atď.). Jackal si s tými svojimi experimentami nedal pokoj a o pár desaťročí neskôr stvoril Pavoučí ostrov.
  • Delphín
    Prazvláštní rušivá okénka mluvící k čtenáři a nesmyslný a nezáživný příběh Spider-Mana ve Francii jsou jediná velká negativa jinak docela fajn retra, ve kterém se ale občas postavy chovají poněkud divně či nelogicky. Abych ale jenom nenadával, děj provází dost zajímavá zápletka, která se postupně vyvíjí až přijde k odhalení, které bohužel moc nezaskočí ale to se dá přežít. Na retro je to navíc dost dobře napsaný komiks.
    Nic geniálního, ale jako fajn jednohubka k večernímu čtivu bohatě postačí. 4* s odřenýma ušima
  • VanTom
    Příběh návratu (klonu) Gwen i traumatu Petra mě hodně bavil a (přes obvyklou dobovou epizodičnost, topornou popisnost, slabomyslné záporáky či haprující, naivní logiku / fyziku – ovšem s přimhouřenýma očima vše v únosné míře) chytnul a nepustil. Tedy až na samotné vyústění, tak nějak rychle šmahem odbyté, neřku-li pitomé (včetně "originu" záporáka Jackala). Kresba jako klasický průměr, resp. průměrná klasika, nestojí za dlouhou zmínku.
  • Big_Boss
    Tomuhle komiksu jsem se dlouho vyhýbal, jelikož je známí jak je klonová sága nekvalitní splácanina. No a když už jsem se k tomu konečně dokopal, tak jsem si uvědomil, že tohle není ta "slavná" klonová sága z 90. let, ale jeho předchůdce aka "Původní klonová sága. Tyhle retro komiksy se Spider-Manem mám rád už od té doby, co jsem je četl v komiksových legendách a jsem rád, že se našel nějaká jejich nástupce. Samozřejmě je komiks hodně naivní jak se na 60-80. letá patří, záporáci jsou neskuteně přehnaní a samosebou, že každý o sobě musí mluvit ve třetí osobě :D "PS: Nejlepší komentář má za mě Blackthunder - "Odhalení záporáka bylo trochu jak ze Scooby Doo"
  • mAGiic
    Spider-manovské sedmdesátky, hodně ukecané, záporáci se předvádějí, mluví o sobě ve třetí osobě, nezapomenou vždy říct kam zrovna kopnou a jaké mají plány. Tenhle příběh napsaný Conwayem byl zkrátka super, trvá několik sešitů, než se celý příběh rozmotá a dojde k šokujícímu odhalení. I závěrečné rozuzlení je jednoznačné, bez jakýchkoliv náznaků mindfucku. Přeci jen mi tu ale přišel trochu skok ve stylu psaní oproti číslům z 60. let, kde hrála prim hlavně naivita, ta je i zde, ale od smrti Gwen je ve Spider-Manovi přítomna i osudovost a s ním spojená tragédie. V příběhu se mihne i celkem dost klasických záporáků, takže nudit se čtenář nebude. Komu nevadí ukecané retro, tomu se to bude líbit. 4*
  • UchihaNaoto
    No co říct na druhé číslo. Pro mě je rozhodně druhé číslo naprostou bombou. Kresba je úžasná nevadí mi ten retro styl +1, počet stránek +1 jako 9 sešitů v jedné knize ou jé to já můžu, tempo bylo vynikající +1, scénář mě zaujal +1, počet hostujících padouchů jako je Scorpion, Jackal, Punisher, Tarantula, Cyclone a tomu doktorovi jehož jméno jsem bohužel zapomněl což napravím dnes večer až si zjistím jak se jmenuje co imitoval další vlnu záporáků jako je King Pin, Sandman, Vultura a to je snad vše takže +1,Zde ani nebylo potřeba to číst znovu kvůli pochybnostem o případném zvýšení bodíků jelikož za mě je to za plný stav bodů.
  • _Baruu_
    Moc fajn přečíst si origin klonové ságy. Čistě nesnáším Gwen, ale i tak se mi příběh moc líbil a kresba je prostě klasika.
  • NextOne
    Tohle rozhodně patří mezi ty lepší retro komiksy skrz klony :)
  • S4TW
    Sedmdesátky (společně s padesátkami) řadím mezi nejslabší komiksová období vůbec. Příběhy byly blbé, ukecané, stejně nakreslené, táhlé, s hroznou potřebou všechno opakovat, postavy neměli normální motivace, vedly debilní dialogy… Však to znáte. No, ačkoliv by tenhle komiks pár těchto definic z části splňoval, tak jsem i přesto byl velmi překvapený, jak fungoval a dobře se četl. Příběh má výbornou a dlouho budovanou zápletku, která s lehoučkým přimhouřením oka dává smysl. Postavy mají reálné motivace a jejich emocím jsem věřil. Kresba je fajnová (někdy bych tyhle příběhy rád viděl v moderních barvách, mám dojem, že by působila o dost lépe). Pokud retru obecně neholdujete, tak vás asi ani tohle nepřesvědčí, nicméně pokud si jím místy rádi proložíte modernější díla, tak bych vám zrovna tenhle kousek doporučil.
  • 3DD!3
    Klonová sága je příběhově hodně zajímavá a jelikož jsem vyrůstal na seriálu z osmdesátek hodně osvětluje. Parker navíc prochází hodně schizofrením vývojem a rozhodně to není ten galantní pohodář co obvykle. V dnešní době by byl dokonce označen za sexistu! Navíc totožnost Šakala mě dost překvapila.
  • Kadin
    Takové retro peklíčko. Ano, pro někoho to může být pěti hvězdičkový komiks ale pro mě to byl spíše průměr. Komiks má i dobré momenty, skvělý nápad a myšlenku, jestli je to opravdu ten náš Spider-man či klon ale provedení pokulhává. 5/10
  • Lord Baltimore
    Má to i světlejší momenty, ale je to strašně ukecané.
  • Mleako
    Starého Spider-Mana a jeho klasické záporáky mám rád a tohle je retro, které člověka i po letech dokáže pobavit. Na to, že jsou to sedmdesátá léta, to není nijak přehnaně ukecané, má to fajn kresbu a prostě se to i po letech dobře čte. Je to samozřejmě plné vědeckých nesmyslů, klišé a deus ex machina, ale to k těm starým příběhům patří.
  • FikyRogers
    Retro komiksy mám poměrně rád a tenhle mě neskutečně bavil. Kresba se mi líbila, příběh byl zajímavý a hlavní záporák nemá chybu...
    Druhá kniha tohoto kompletu je podle mě o dost lepší než první a těším se na další.
  • Blackthunder
    Od klonové ságy jsem očekával něco jiného, ale bylo to povedené. Kresby mi přišly o trochu lepší než u Úhlu pohledu.
    Spidey hláškuje jak má a děj má spád. Odhalení záporáka bylo trochu jak ze Scooby Doo, ale tak proč asi ne.

    PS: Nemám načtený český komiksy se Spideym, ale překvapilo mě, hned za začátku "Pavučinomety" - Jsem zvyklej od malička na Síťostřely, které tam později i jsou...
  • Moon
    Zábavné retro.
  • Hønzza
    Celkem slušné retro. 3*
  • kaylin
    Kniha "Komiksový výběr Spider-Man 2: Klonová sága" z mého pohledu rozhodně stojí za pozornost a je to příběh zajímavý. Jasně, jsou zde věci, které mi ani trochu nesedí. Gerry Conway je hodně ukecaný a někdy je toho textu zbytečně moc, standardně popisuje něco, co je zřejmé už z kresby, ale tohle je prvek, který se v této době objevoval příliš často. Stan Lee mu dal vlastně základy. Pak je tu ta skutečnost, jak se autor v rámečcích obrací přímo na čtenáře. Tohle je prvek, který mi nesedí a vadí mi. Jsou zde příběhy, které mi moc nesedí, jako třeba ta anabáze ve Francii, nemluvě pak o tom, že v rámci dvou panelů se udá skok, který se odehrál v jiném komiksu, ale tohle patří k vydávání. Na druhou stranu to nebyl příběh, který by byl pro "Klonovou ságu" zásadní. I přes určitá negativa pak v knize "Komiksový výběr Spider-Man 2: Klonová sága" dostáváme dobrý retro příběh z časů, kdy mě osobně Spider-Man bavil.
  • Komiksum
    Pro některé možná klasika, pro mě utrpení. Nápad byl fakt dobrý, ale to provedení bylo příšerné, natažené a celkově prostě špatné. Jediné plus co v tom spatřuji je kresba.
  • louza
    Pozdě, ale přece. Ztracené dětství, které nám soudruzi ukradli. Parádní dobová klasika stříbrného věku se vším co k ní patří. Jednotlivými sešity a střetnutími se proplétá linka s Gwen, aby na konci knihy vygradovala odhalením hlavního padoucha. Kresba sice odpovídá dobovému stylu jaký Marvel razil v 70. letech, ale i tak do ní Andru propašoval práci s perspektivou a pozicí pozorovatele, která je dodnes takřka unikátní a některé panely houpajícího létavce doslova vyráží dech. Kniha, která připomíná proč je Spider-Man dlouhodobě nejpopulárnější hrdina Marvelovského universa.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš19.10.2019 11:49Komiksový výběr Spider-Man #002: Klonová sága
    To byl porod. Čekal jsem asi něco jiného pod názvame Klonová sága. Čekal jsem pěkně se táhnoucí 70. klonovou rubačku a tu jsem dostal až někdy v předposledním sešitě na konci. Ukecané, utahané a nudné. Kresba mě absolutně nebavila a zlatý Ditko a Romita sr.
  • Venomslav12stars
    Super retro
  • cyboy
    Cast klonove sagy jsme uz dostali ochutnat v ramci UKK.
    Je to asi tak silne jako prvni scena, kde Punisher (v ramci "treninku") asi z deseti metru trefi sadrovou sochu Spider-Mana, za hlasiteho tleskani Jackala, a ta se normalne rozbije. No jako fakt, uplne se rozpadne! To umi jen Punisher! Bozi! A pak uz to jede. Vypilovane dialogy, vypointovany dej a ty monology! Ty monology by mely vyjit samostatne jako kniha moudrosti pro kazdy den. A pak to korunuje rozuzleni, kde Spider-Man resi jestli je klon, nebo ne. A jeho metoda je tak exaktni a logicka, ze Sherlock Holmes by zblednul zavisti a povesil zivnost na hrebik. Ikonicka zalezitost, ktera se k nam konecne dostala. Trikrat hura!
    40%
  • mearez
    Upřímně řečeno, rád jsem si zase přečetl retro. Rozhodně lepší než předchozí kniha. Já si prostě toho retro Spider-mana vždycky rád přečtu, už jen proto, že jsem na těchto komiksech začínal. Za mě subjektivních 5*.
  • Spacecore
    Je to sedmdesátkové, takže plné zbytečných monologů/dialogů a trochu zdlouhavé a naivní, nicméně jsem si to přečetl rád. Původní klonovou ságu je třeba znát. Gerry Conway přistupuje ke Spider-Maní látce s úctou a defakto je to pořád ten samý Peter Parker jakým byl když ho psal Stan, ale zároveň se nebojí přidávat něco svého, což je tady zrovna mytologie kolem Jackala a klonu Gwen Stacy. Potěšila přítomnost Punishera, Scorpiona a toho doktora co vyrábí roboty, jinak ale padouši jako Tarantula, Cyclone a i samotný Jackal jsou bohužel béčkoví až céčkoví.
  • hroubek
    Když, jsem viděl ten název, tak jsem se bál, že to bude ten příběh z devadesátých let. Naštěstí není, a já mohu psát jen pozitivní slova. Gerry Conway moc dobře umí vykreslit Petera/Spider-mana. Dokáže krásně prodat všechno co na té postavě mám rád, a jeho příběhy mě dost sedli a bavili mě. Děj má spád, a ani chvilku nenudí. I přestože jsou ty příběhy staré přes čtyřicet let, tak neztratily nic ze své hravosti. Jediné co trochu skřípe jsou dialogy, ale těch je zde mnohem méně, než jsem čekal vzhledem ke stáří komiksu. Za mě spokojenost, a pro každého fanouška Spider-mana porce dobrých příběhů.
24342662
Četl/a (133)
2scha, 3DD!3, Al0f0k, Alfred, Anton, Azik2586, Bary02, Benny, Big_Boss, Blackthunder, BreakingAway, calvin10, Carnage, Cemino, Cever, choze, chuckboris, Cinema Ranger, CJFlip, Copak(:-chceš, CoVseNerdit, Crics, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, Dejweez26, Delphín, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Džoworka, electricfret, ErraticCamp, Fida, Final, Fives, Fox01, GavlaDan, Georgíno J., Glumal, Hønzza, hicks, Hokejový_Svaz, hroubek, Hugin, Idy, Ivan Kucera, Izmir Čupr, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, JORDY, Kadin, kaylin, Knowho/Wullcann38, Komiksum, Lachvos, lantan1, Lijem24, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, Lukis89, luky.kuky10, Madao, mAGiic, Majkl151, martin28, Martinb, me, mearez, Mercurio, michaldca, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, Mr. Baboon, namdnas, NextOne, NOD82, noovakpetr, onfr300, Paldini, PatrikTheMighty, PKD, Procky, punisher, raenius, Raul, RichardWest, RobinZdidlo, Roiser, roswelll, S4TW, Sagikkun, saja, Scaleo1, Schimi85cz, SekyCZ, seneke, simonator, Snegis, Spacecore, Spike, SteveCZ, t0mas, the.kasztan, TheLavk, Thurin, Tomski, trudoš, TZcomics, UchihaNaoto, Ukko, Václav Mikula, valkys, VanTom, Venomslav12stars, vita, VskPrzk, Vyjebanec17, Wiw, xflori01, YARYNN, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd, _Baruu_
(247)
10milda, 2scha, 81splinter, Abe, afri, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Anton, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Bary02, Benji, Benny, Big_Boss, blackJag, Blacksad, Blackthunder, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, calvin10, Carnage, Cemino, Cever, chuckboris, ConanVJ, Copak(:-chceš, CoVseNerdit, Crics, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, Daw8ID, deadpool, Deckard, deefha, Dejweez26, Delphín, Denis1996, Dexir, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Džoworka, Ejdý, Ejdý1, electricfret, Erich, ErraticCamp, Fida, fifas, filemon, Filip123, Final, Fives, Fox01, GavlaDan, Georgíno J., Glumal, Hønzza, hlavathor, Hlousks, Hokejový_Svaz, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, Jack, James, JaroKakashi, Jay-jay, jd., jendavondra, jh666, Jimbeam90, Johny87, Joker189, JORDY, Kadin, Kareru, karl173, Kazumaki, kendor007, Keno, Knowho/Wullcann38, komiksák007, Komiksum, koudak89, Krvavý Patejl, kucik, Laik, LegendOfLore, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, Lookass33, Lord Baltimore, Lukis89, luky.kuky10, Madao, mAGiic, Majkl151, Mariomichal, martin28, Martinb, Marvin, Matthew, Maty48, Mauglí, mcleek, me, meffis, Mercurio, merhyx, Michal Ebert, michaldca, MickeyStuma, mikado, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr. Baboon, Mr. Bobeček, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, NextOne, Nightmare, NOD82, noovakpetr, nx, OldaB, Olesh, onfr300, Onkel 1928, Osimchin, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, perak, perper, petrik1710, PH79, pk123x, PKD, Procky, psramek, PumpingArrow, punisher, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , RichardWest, RobinZdidlo, Roiser, roswelll, royan, Rumburaq, S4TW, Sagikkun, Sajmon, Salien, Saran, Scaleo1, Schimi85cz, SekyCZ, seneke, Sidi Santini, simonator, Skot, sleepless, Spacecore, Spider-man, SpiderJerusalem, Spike, Stara.kryta, štěpin_8, StressCZ, suchosch, suricattaontheway, t0mas, tacmud, Ter, the.kasztan, TheLavk, TheoDread, Thurin, tomaseek, Tomasino79, tomntp, Tomski, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, UchihaNaoto, Ukko, Václav Mikula, valkys, VanTom, Venomslav12stars, Viking, vita, vranakx, VskPrzk, VvV, willis, Wiw, xai, xflori01, xintax, YARYNN, yogi, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd, _Baruu_
Chce (4)
delsemela, hahahoho, Odal , Vyteq
Shání (1)
Vyteq
Nabízí (3)
Al0f0k, BreakingAway, Fox01