Koupit
JLA: Nový světový řád (Původně vycházelo od ledna do dubna 1997)
Bílí marťané si chtějí podrobit lidstvo prostřednictvím superhrdinského týmu zvaného Hyperklan. Podezřívaví členové Americké ligy spravedlnosti odhalí pravé záměry mimozemšťanů a rozhoří se totální válka o planetu.

Justice League Of America #42 (Původně vyšlo v únoru 1966)
Metamorpho dostane pozvánku do Americké ligy spravedlnosti. Jeho přijetí však zhatí Nepředstavitelný - agresivní mimozemšťan, který by chtěl rovněž vstoupit do JLA.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií JLA #1-4, JLA Secret Files and Origins #1 a Justice League of America (Vol. 1) #42


Scénář
Gardner Fox, Mark Millar, Grant Morrison
Art
Howard Porter (HP), Mike Sekowsky
Ink
John Dell, Bernard Sachs
Barvy
Pat Garrahy, John Kalisz
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-447-9 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-447-9 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
416 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
JLA: New World Order (DC Comics, 1966, 1997)
  • S4TW
    Ale tak, ona to není špatná superhrdinská akce, ale je to přesně ten typ, který vás dnes již ničím nepřekvapí. Absolutně tuctová zápletka, tuctově napsané postavy, tuctové zvraty, tuctový souboje… Je to dobře napsané, má to takový ten filmový spád, ale zároveň to zapadne mezi dalších X podobných záležitostí. Kresba je na tom obdobně. Ona je po technické stránce krásná, precizní, ale dnes působí až směšně, jak jsou všichni muskulární, ženské oblečky jsou fakt směšné… jako WW na Antarktidě, že jí chybí fakt jen 0.5 cm k pořádnému fópá… působí to jako záležitost pro uslintané nerdy. Ale zároveň kreslíř zvládá výborně detaily, dynamiku a působí to jako výborně odvedená práce, jen prostě to co kreslí, vypadá dnes již velmi směšně. Celkově to na mě působilo jako fajn záležitost na jedno přečtení, něco, co už jsem x krát viděl, sic mě to neuráží. Millarova část byla už úplná tuctovka o ničem. A historická speciálka… tam už se jen bavím tím, jak moc hloupé to je a vlastně přemýšlím, jak tohle mohl číst někdo starší 12 let a brát to vážně (jak jsem to mohl já číst ještě poměrně nedávno a docela si to užívat?).
  • Lenny
    V roce 1997 (asi) super pláštěnky, dnes tuctová žánrovka bez větší nápaditosti. 2,5*
    http://www.youtube.com/watch?v=yaP2JstcqSk
  • hroubek
    Nový světový řád se povedl. Má to parádní zápletku, velmi dobrou akci a hlavně tam Grant Morrison zbytečně neexperimentuje, a předvádí nám jinou Ligu spravedlnosti. Ne všechno se povedlo na sto procent, nicméně pozitivní dojmy přetrvávají. Příběh od Marka Millara je velmi slušný, a má zajímavou zápletku. A totéž lze napsat o starém čísle, které je místy úsměvné, přesto mu kvality nelze upřít. Nejnovější DCKK sice nebude patřit k tomu nejlepší, ale na druhou stranu přináší dost dobré čtení, a to je to hlavní.
  • rewkon
    Grant a Mark Miller tohle jsou velikáni a od obou mám tvorbu fakt rád a kresba přes staří komiksu i po 20 letech furt vypadá dobře :-D. Jejich JLA mi fakt sedí .Škoda ,že zde nevyšlo více komiksů kde by se objevil modrý superman byly by to aspoň trochu změna.
  • cyboy
    Trochu umirnenejsi Grant, ale porad je to ten Grant, se kterym se trvale rozchazim a ani tady me neoslovil.
    60%
314191
Četl/a (68)
2scha, Al0f0k, AlmightyMates , Anton, Ash Pointak, BadBoy, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, cyboy, dajik, Deckard, Denis, Doppelganger, DracoAn, Er.Nest, fvalek1, Georgíno J., hromotlk, hroubek, Hugin, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, kallenved, kaylin, Kiko, Knowho/Wullcann38, Lachvos, lantan1, LookAss, Lukis89, matty87, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, PeNNy, petrSF, PH79, punisher, puolpm, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, Sagikkun, Schirru, slavik38, Spacecore, Spike, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, vita, xflori01, xxSIMIxx, zlejzmrd
(218)
2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Anton, Ash Pointak, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, gwen666, hahahoho, herrman, hlavathor, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, listr, Lobok257, LookAss, Lukis89, malylada, Mamut12, Mariomichal, Matio, matty87, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, OldaB, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pechna, PeNNy, perper, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, Schirru, semi41, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, Tarka Daal, TheoDread, timek, Tomasino79, Tomate, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (6)
Azik2586, barthez, deadpool, delsemela, petrik1710, Sebastian the wise