• matty87
    Je to holt retro. Natahovaný, neskutečně ukecaný, ze začátku pekelně nudný a navíc s dobovýma přiteplenýma kostýmama alá Modrá ústřice...prostě retro. ALE! Jestli vám retro nevadí a jako já jste stejný sociopati, tak si příběh budete náramně užívat a finále vás, stejně jako mě, mooc potěší. Komiks jednoznačně táhne výborný Deathstroke a kupodivu i Grayson, jehož origin Nightwinga je celkem fajn a nepůsobí tak přiblble, jako jeho samotný převlek. K tomu parádní flashbacky, které příběh ještě víc nakopávají tím správným směrem, kdy jsem kupodivu hltal stránku po stránce a čekal, co se jak vyvrbí. Naopak vůbec nechápu dějovou linku s Bratrem Bloodem a jeho církví. Kdyby tenhle trotl v komiksu nebyl, vůbec nic by se nestalo a aspoň by zbylo víc místa např. na Kid Flashe a jeho vnitřní boj s hledáním sebe sama, což by v kontextu s hlavní dějovou linkou působilo daleko líp. K plnému počtu hvězd chybí (kromě Blooda) ještě kvalitnější kresba, Pérez vážně není můj šálek čaje. Nicméně i přesto jeden z nejlepších retro komiksů, co jsem kdy četl.
  • matty87
    Tak tohle je jízda. Příběh krásně odsejpá, Red Hood se s ničím a s nikým nesere a je to sakra dost cool ,,záporák." Scéna s Jokerem je přímo kulervoucí, jednoznačně patří mezi nejlepší části komiksu. A pak tu máme těžce narušenýho Batmana, kterej je psychicky už dost na dně a je hodně zajímavé sledovat, jak se s tím vším rve, takže atmosféra by se dala krájet a knihu tak lze poměrně snadno přečíst jedním dechem. Určitě v příběhu potěší spoustu odkazů a narážek na další komiksy, které už česky vyšly, ať už v rámci kompletu, nebo mimo něj. Za mě rozhodně prozatím vrchol DCKK, k naprosté dokonalosti chybí jen lépe vykreslená Red Hoodova přilba, se kterou si mohl kreslíř pohrát víc, než mu jen nasadit na řepu červený vejce s otvorama pro oči. Na druhou stranu ale pořád lepší, než ten hrnec z původních příběhů Red Hoodova gangu, to byl fakt průser. 95%. P.S. Kdo má rád Red Hooda a podobný nýmandy, doporučuji ze série DC REBIRTH sérii Deathstroke. Ta sice česky zatím nevyšla, ale v 16. díle si dají Deathstroke s Hoodem po čuni a to je další komiksové péčko. Howg....
  • matty87
    Moc pěkně nakreslená krávovina. Bohužel to na mě nepůsobilo tak moc temně, jak asi autoři zamýšleli. Průměrný komiks, který neurazí, ale asi ani příliš nenadchne.
  • matty87
    Komiks, který bude podle mě nejvíc trpět srovnáváním. A to konkrétně s filmovou adaptací, která je však proti tomuhle dílu hodně slabým odvarem už jen proto, kolik ve filmu chybí postav, které se na Občanské válce podílely. Ono co se příběhu týče, tak komiks má svoje mouchy, ale je to obrovský milník ve světě Marvelu, od kterého se odvíjí spousta dalších příběhů a musím říct, že mě rozhodně nezklamal ale ani vyloženě nenadchl.
  • matty87
    Jedno z nejlépe nakreslených UKK. Dlouho jsem neviděl vizuálně takhle krásný komiks, takže už jen kvůli kresbě rozhodně stojí za to jej vlastnit. Příběh je celkem OK, hodně mě bavil vulgární a přidrzlý Wolverine. Mohu jedině doporučit.
  • matty87
    První komiks DCKK s Flashem a dočkáme se otravnýho Wallyho. Pět minut po dočtení knihy jsem si nemohl vzpomenout, o čem že to pořádně bylo. Co příběh, to jiný kreslíř a výsledek je skoro stejný jako když Láďa Hruška peče bábovku v mikrovlnce . Podprůměr. Doufám že Wallyho (společně s Jar Jar Binksem) čeká do budoucna krutá a pomalá smrt.
  • matty87
    Tak jsme se konečně dočkali a máme tady Wolverinův Origin. A jsem rád, že to dopadlo takhle. Na komiksu je hrozně vidět, jak moc si autoři dali na vývoji jednotlivých postav záležet. Těžko říct, jestli nad nimi v případě neúspěchu nevisela hrozba v podobě pomalé a bolestivé smrti, ale na tom už tak moc nezáleží. Důležité je, že pohled do minulosti tak zásadní postavy, jako je Wolverine v Marvelu neodflákli a dali nám fanouškům přesně to, co jsme očekávali. Dalším příjemným bonusem je fakt, že navíc nevykvákali o hlavním hrdinovi úplně všechno, a tak je Logan stále ještě zastřen spoustou dalších tajemství.
  • matty87
    Povedený komiks s Thorem, který navíc uvádí na scénu další zajímavou postavu, a sice Beta Ray Billa. Dějová linka kdy se Thor s Billem řežou o Mjolnir a pak se dozvíme o původu Stormbreakeru mě rozhodně bavila víc, než závěr komiksu, který byl podstatně nudnější. Trošku mínus je to, že komiks je místy šíleně ukecanej. Po chvíli čtení jsem občas čekal, že Thor nepřítele začne poučovat o jeho právech, povypráví, co zrovna dělal minulý čtvrtek po obědě a nakonec mu vyžvaní PIN kod ke kartě, než mu třískne po hlavě kladivem. Ale to byl holt nešvar tehdejší doby, takže v celkovém součtu se to dá odpustit.
  • matty87
    Mistrovské dílo. Jednoznačně nejlepší komiks ze série UKK. Wolverine se s nikým moc nepáře, s Hulkovým gangem se řeže hlava nehlava a je z toho famózní jízda, která ani chvilku nenudí.
  • matty87
    Skupina přiblblých puberťáků v čele s nejvíc napřesdržku namachrovaným Superboyem, kteří se snaží zachránit svět a vyrovnat se legendární Justice League, které však nesahají ani po kotníky. Kdyby si místo toho raději doma zalezli pod peřinu a spořádaně drátovali netopejrka (tím nemám na mysli fyzické mučení Batmana) a příběh raději přenechali zkušenějším, mohlo by mě to bavit víc. Na tohle jsem vážně starej.
  • matty87
    Druhá kniha mě rozhodně nezklamala, byť pro lepší pochopení událostí je nutné znát trošku lépe DC univerzum. Těch odkazů na další příběhy je tam celkem dost a o dost lépe se komiks čte, když víte, co se kdy stalo a vůbec která zrovna bije. Finále je trošku kýčovité, ale dá se odpustit. Rozhodně to patří k tomu zajímavějšímu z DCKK.
  • matty87
    Po průseru s knihou GA:Rok jedna jsem se třásl hrůzou, co si na mojí nervovou soustavu soudruzi z Eaglemossu zase vymysleli, když do kompletu zařadili další komiks s Green Arrowem. Aby to nebylo špatně pochopeno, já mám Arrowa rád a komiksy s ním mě baví, ale jak které. Ale kupodivu se tohle celkem dá, příběh odsýpá a je správně tajemný.
  • matty87
    Je to to samé, jako jsem psal u první knihy. Opět si to jede svou a opět to funguje. Konečně další dvoudíl, který lze přečíst na jeden zátah.
  • matty87
    Hodně odvážný Origin Supermana, který vybočuje z té léta zaryté šablony. Teda né, že by uplně vybočoval, ty hlavní milníky tam znázorněny samozřejmě jsou, ale není to zas a znovu natahované a znovu vyprávěné, protože když to čte člověk po 1001, tak už ho to prostě nebaví. Tady je to ale vyřešeno dost elegantně a vyloženě mě baví, jak je v komiksu znázorněn vztah Clarka s Lexem. Takhle by to šlo.
  • matty87
    Tohle bylo taaak dloooouhý, taaak ubíjející....Fakt mi to nesedlo, nebavilo mě to. Je v tom hroznej madlajz, skáče se z místa na místo a prostě mi to přijde celé hrozně moc pitomé. Jako joooo, pár postav tam umře, nikdo si není až do konce jistej, jestli si pro něj nepřijde zubatá, to je sakra málo. A to jsem prosím pěkně zarytej DCčkář, ten vesmír mám načtený daleko víc než MARVEL a to vč. komiksů v angličtině, ale tohle mě prostě za srdce nechytlo. Moc tomu nepřidala ani kresba George Péreze, kterého já osobně moc nemusím. Korunu tomu nasadila dvojice Monitor a Antimonitor aneb sázka nýmandů z DC, kdo vymyslí blbější jméno. Na to, kolik jsem od toho čekal, jsem dost zklamaný.
  • matty87
    Tak já vám nevím. Batman v roli fotříka mi teda moc nesedí a Damianovo chování mě při čtení pěkně lezlo na nervy. Já se přiznám, že nejsem úplně zastáncem liberální výchovy a čistě ze svého úhlu pohledu - to bych raději nastavil na bankovním účtu trvalej příkaz a dojil téměř bezednej účet placením alimentů, než se nervově hroutil z fracka, zřejmě trpícího ADHD, kterej by mě vytáčel už při vchodu do jeskyně. Jako já mám Morrisona rád a jako delší a ucelený příběh by to mohlo fungovat, ale takhle vytržený z kontextu to fakt není můj šálek čaje. Takhle to holt dopadá, když se strká nos (?) tam, kam nemá.
  • matty87
    Oproti prvnímu dílu je to o něco málo slabší. Já jsem spíše pro temnou stranu Síly a tak by mi nevadilo, kdyby pár hrdinů v komiksu muselo obětovat svůj život pro dobro lidstva. Komiksu by to dodalo temnější a pochmurnější atmosféru a mohla by to být větší zábava. Tady u toho už poměrně rychle pochopíte, že ono to těm chudákům v čele s Luthorem zase nevyjde a to už nemá ten ,,drajv" jako měla první kniha. I tak ale komiks jede na správné vlně, opět tomu dodává šťávu Alex Ross a jako celek jsou obě knihy parádními kousky v DC kompletu.
  • matty87
    Skvost. Příběh mě bavil od začátku, do konce. Je tajemný, záporáci válejí a (kupodivu) celkem spolupracují a ono to funguje. Navíc vzhledem k tomu, co udělají pro obyčejné lidi, vás to donutí se nad jejich činy trošku se zamyslet. Všechno krásně zapadá, komiks funguje a kresba (nebo spíš malba?) Alexe Rosse je samostatná kapitola. Tohle se vážně povedlo od A do Z, jednoznačně doporučuji.
  • matty87
    Tohle je pro mě oříšek. Ze všech rychlíků mám nejraději právě Barryho Allena. Naopak ze všeho nejvíc mě vytáčí Wally, nevím proč, ale nebaví mě ani jako Kid Flash a jako Flash mě vyloženě štve. Svět okolo rychlíků a jejich záporáků celkem znám, a když jsem se dozvěděl, že vyjde v kompletu Návrat BA, tak jsem se nemohl dočkat. Dokážete si představit můj výraz, když se BA vrátil hned na první stránce a nazdar bazar, jsem zpátky doma. Asi půl komiksu jsem si říkal, jak je tohle další věc, kterou v DC pohnojili až na půdu, vždyť se přece vrací postava, která měla jednu z hlavních úloh v první Krizi a oni to opět odflákli. Naštěstí je tu druhá půlka komiksu, která mě trošičku uklidnila a i když samotné rozuzlení bylo opět maličko na hlavu, nakonec jsem si oddychl, že z toho neudělali definitivní průser.
  • matty87
    Superman : Brainiac je další poměrně fajn komiks u kterého mi sedlo znázornění Brainiaca. Ono se to možná čte tak dobře právě díky kresbě, jinak jako příběh je to docela tuctovka. Ale jako celek je to to lepší, co v DCKK vyšlo.
  • matty87
    Na začátek se musím přiznat, že s Mignolou jsem se díky tomuto komiksu setkal vůbec poprvé. Jeho tvorbu jsem sice znal, ale nikdy jsem se nedokopal k tomu si něco od něj přečíst. O to větší to pak pro mě byl zážitek. Alternativní realita, zapracovaná do 30tých let a je to opravdu trefa do černého. Komiks má správně temný nádech, postavy umírají a mě to baví. I přes tu hnusnou obálku.
  • matty87
    Hovadina na entou. Teda né, že by smrt Supermana byla dementní nápad, dementní je bohužel styl, jakým k tomu došlo. Na to, že tehdejší hlavouni DC chtěli nějakou pecku, která zahýbe jejich komiksovým světem, tak to se teda mohli pochlapit a Supermanovi dopřát důstojnější odchod. Ono by to vážně stálo za to, kdyby se toho chopil někdo, kdo z toho dokáže opravdu udělat kulervoucí drama, u kterého budou čtenáři hltat každou stránku a na konci je to totálně sejme. Mě to bohužel taky sejmulo, ale uplně jinak, než bych chtěl. Další nenaplněný potenciál.
  • matty87
    Tak tohle mi vážně sedlo hned na první pokus. Na jednu stranu se dokážu ztotožnit s pocity Clarka, který konečně našel někoho z jeho vlastního rodu, což ho částečně zaslepilo a také podle toho jedná. Mnohem bližší mi byl ale opět postoj neustále skeptického Bruce, který to všechno tak jednoduše nevidí, což nás dostává do zajímavé názorové rozepře mezi těmito přáteli. Přidejte k tomu totálně bad-ass záporáka Darkseida a taky fakt, že slabší povahy u této kresby dost možná slepí pár stránek k sobě, vyjde vám z toho celkem fajn knížka.
  • matty87
    Trošku nechápu zdejší hodnocení tohoto komiksu. Vždyť to není klasická superhrdinská řežba. Není to ani klasický mainstream, naopak se podíváme na Supermana pohledem jeho úhlavního nepřítele, což nám dává možnost pochopit Luthorovy pocity a jeho vztah s mužem z oceli. Za mě tedy výborný nápad a hlavně kresba Lee Bermeja tomu propůjčuje správnou atmosféru. Jedna z nejlepších věcí, co v DCKK vyšly.
  • matty87
    Klasika a obrovský milník ve světe Batmana. Když pominu fakt, že Temný rytíř pobíhá po poušti za denního světla v obleku s pláštěm a že se mi znázornění šedo-modrého Batmana vyloženě nelíbí, tak jako celek je komiks prostě skvělý a hlavně konečně v DC našli koule a nebáli se zariskovat smrtí jedné z hlavních postav. Jedna hvězda navíc za to, že smrt Jasona dala vzniknout jedné z mých nejoblíbenějších postav DC univerza - Red Hoodovi.
  • matty87
    Co tohle sakra bylo? Poprvé se mi stalo, že jsem se ke komiksu 4x vracel, abych pokračoval tam, kde jsem skončil. Tak moc mě to nebavilo. Harley byla šíleně trapná, Joker totéž a celý to bylo nezajímavý a jednoduše dementní. Nezachrání to ani kresba, která sice není kdoví co, ale aspoň neurazí. Fakt hovadina, kterou mám ve sbírce jen proto, aby Supermanovi v uceleném obrázku DCKK nechyběla půlka xichtu.
  • matty87
    Jeph Loeb umí a opět mě o tom dokonale přesvědčil. Bavilo mě číst vnitřní monology jak Supermana tak Batmana. Navíc pokaždé, když na scénu přišel nějaký záporák, který si na tyhle dva brousil zuby, tak jsem chrochtal blahem a komiks jsem si vyloženě užíval.
  • matty87
    Ale jo, mě tohle docela bavilo. Resp. mě bavila ta myšlenka, že Brucova nedůvěřivost a podezíravost může zlikvidovat celou JLA. A styl, kterým Ra´s dostane na kolena samotného Batmana mě překvapil a vůbec jsem Rasovi jako záporákovi celkem fandil, protože s jeho názorem se částečně ztotožnuji a chápu ho. Jako jooo, šlo to udělat i lépe, ale jako jednohubka je to OK.
  • matty87
    Origin Green Arrowa šel udělat daleko lépe, než odfláknout na pár stránkách příběh fracka, který ztroskotá na pustém ostrově a ze dne na den se z něj stane mistr lukostřelby. Průměrný komiks, který měl potenciál na víc.
  • matty87
    Musím přiznat, že ohledně vesmíru Green Lantern mám poměrně přísná měřítka a když jsem poprvé viděl film Green Lantern s Reynoldsem, málem to se mnou seklo. To ale neplatí o tomto komiksu, který je jako origin Hala Jordana velmi dobrý, příjemně se čte a má hezkou kresbu. Krásné 4*.
  • matty87
    Ticho kniha druhá směle pokračuje tam, kde ta první skončila a nutno podotknout, že je to pořád dost slušná jízda. Místy je komiks lehce zamotaný ale chce to vydržet číst a na konci vše bude dávat smysl. Jeden z mých oblíbených komiksů z Batmanem.
  • matty87
    Moje první setkání s komiksovým Batmanem nemohlo dopadnout lépe, hlavně díky fenomenální kresbě Jima Lee. První kniha DCKK a dost slušný začátek.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 67 (cca 15614 Kč)
Mám: 141 (cca 32430 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0