Koupit
Noví Mladí Titáni: Smlouva s Jidášem (Původně vycházelo od února od července 1984)
Robin, Wonder Girl, Kid Flash, Raven, Cyborg, Starfire a Changeling, sedm mladých hrdinů. Bývali dospívajícími obránci Země, neporazitelnými a nezastavitelnými. Vysoko na vlně úspěchů mezi sebe přijali mladou dívku jako svou osmou členku. A jak se ukáže, ta se možná stane jejich zkázou.

The Brave and the Bold #54 (Původně vyšlo v červenci 1964)
Když Mr. Twister unese dospívající z Hatton Corners, je na Robinovi, Kid Flashovi a Aqualadovi, aby je přivedli zpátky domů a ochránili město před padouchovou mocí ovládající elementy.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií The New Teen Titans (Vol. 1) #39-40, Tales of the Teen Titans #41-44, Tales of the Teen Titans Annual #3 a The Brave and the Bold (Vol. 1) #54


Scénář
Robert G. (Bob) Haney, Marv Wolfman
Art
George Pérez, Bruno Premiani
Ink
Mike DeCarlo, Dick Giordano, Sheldon Moldoff, George Pérez, Bruno Premiani, Romeo Tanghal
Barvy
Adrienne Roy, Anthony Tollin
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Hana Vrábelová (Šimečková)
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-448-6 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-448-6 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
624 g
Stran
224
Cena
249 Kč
Originál
New Teen Titans: The Judas Contract (DC Comics, 1963, 1984)
  • Sagikkun
    Jo, tohle bavilo, kvalitní retro. Celý je to silně postavený na postavách, a ty mě bavily všechny - jak Titáni, jejichž vzájemná chemie funguje a jsou uvěřitelní, tak i záporáci. Bratr Blood a jeho pošahaná sekta super, Deathstroke je naprosto bez chyby, a charakter Tary (a její závěr) mě mile překvapil. Nevím, jak v té době, ale dneska mít takovouhle postavu je už vzácnost, rozhodně se to vyhlo všem klišé, kterých jsem se v průběhu čtení bál. Jinak koncept Titánů celkově mi fakt sedl, nejsou to usmrkanci a ve světě řeší seriózní problémy, ale svoje uznání a postavení si teprve musí získat. A i přes to, že až na Dicka mají všichni superschopnosti, tak jsou díky již zmíněné fungující chemii více lidští, dá se s nimi ztotožnit; a jejich schopnosti nejsou až tak OP, takže má člověk tu možnost se i o ně bát.
    Škoda jen, že mi ty dva příběhy připadaly strukturou docela podobné (tajemná organizace zajme všechny Titány až na Dicka, který je jde zachránit) a je to poněkud ukecané, naštěstí ty texty nejsou ve velké většině bláboly, čte se to fakt dobře. Celkově s tím jsem vážně spokojený.
  • S4TW
    Velmi povedená záležitost, která si neklade zbytečně velké ambice, ale to, co dělá, dělá velmi dobře. Hlavní výhodou je již to, že je zde opravdu kvalitní záporák. Celý děj má hlavu a patu, logický vývoj, pár hezkých zvratů a nikdy netlačí na pilu přespříliš. Navíc je zde výborná chemie mezi jednotlivými členy. Velkou výhodu spatřuji i v tom, že se jedná o puberťáky, čili v podstatě o nevyzrálé osobnosti, takže když se chovají trochu mimo normální hranice, tak je to vlastně zcela logické a nepůsobí to hloupě, jako když se takhle chovají členové JLA. Tohle je takový ten příjemný vhled do retra, kdy čtivost knihy neklesá exponenciálně. Tahle kniha je především o postavách a sledování jejich přechodu z něčeho na něco. Většinou se jedná o přechod od puberťáků k dospělákům, ačkoliv zatím velmi pozvolný. Jsou zde velmi dobře rozpracované pohnutky postav a jejich psychologie. Navíc to je celé podtrženo kvalitní kresbou Peréze, který patřil ve své době k tomu nejlepšímu. A jak tady kolega zmiňoval, vidět v mainstream komiksu šestnáctku s cígem, navíc jako milenku asi padesátiletého? chlapa, to se musí taky ocenit.
  • matty87
    Je to holt retro. Natahovaný, neskutečně ukecaný, ze začátku pekelně nudný a navíc s dobovýma přiteplenýma kostýmama alá Modrá ústřice...prostě retro. ALE! Jestli vám retro nevadí a jako já jste stejný sociopati, tak si příběh budete náramně užívat a finále vás, stejně jako mě, mooc potěší. Komiks jednoznačně táhne výborný Deathstroke a kupodivu i Grayson, jehož origin Nightwinga je celkem fajn a nepůsobí tak přiblble, jako jeho samotný převlek. K tomu parádní flashbacky, které příběh ještě víc nakopávají tím správným směrem, kdy jsem kupodivu hltal stránku po stránce a čekal, co se jak vyvrbí. Naopak vůbec nechápu dějovou linku s Bratrem Bloodem a jeho církví. Kdyby tenhle trotl v komiksu nebyl, vůbec nic by se nestalo a aspoň by zbylo víc místa např. na Kid Flashe a jeho vnitřní boj s hledáním sebe sama, což by v kontextu s hlavní dějovou linkou působilo daleko líp. K plnému počtu hvězd chybí (kromě Blooda) ještě kvalitnější kresba, Pérez vážně není můj šálek čaje. Nicméně i přesto jeden z nejlepších retro komiksů, co jsem kdy četl.
  • erik
    Bavilo ma to, najmä dievča s cigou v ústach, to už sa dnes v komikse nevidí. Tiež som predtým videl animák, ktorý mám rád. Zrada priamo z vlastných rád, navyše, konečne som v priamom prenose videl, ako sa z Robina stal Nightwing. Historik vo mne si prišiel na svoje.
  • hroubek
    Byl jsem přesvědčený, že dám tři hvězdy. A taky to do tři čtvrtě komiksu, taky vypadalo. Jenže pak přišly poslední dva sešity a mě padla huba pěkně dolů. A to nepřeháním. Příběh začal krásně gradovat, přišly zajímavé zvraty, skvělý origin jedné postavy, díky kterému spousta věci začala dávat smysl, a velmi příjemně mě překvapilo, že jsem z toho začal i něco cítit. Začátek komiksu není špatný, jen je hodně ukecaný, a než se do toho začteme, tak to trvá, ale jak už jsem zmínil, to nejlepší si tvůrci nechaly na konec, který parádní. Wolfman ukazuje, že umí výborně pracovat s postavy a dokáže je velmi dobře psát, Pérezova kresba je opět skvělá a přehledná a velmi dobře se na ní kouká. Není to ultimátní pecka, ale kvůli těm dvěma posledním sešitům stojí za přečtení, a jasně dokazuje, že si zaslouží tento komiks být v tomto kompletu.
  • Darth Raelchi
    Spokojenost. Dobové kostýmy, dobová atmosféra, ale nijak zvlášť mi to nevadilo. Na tyhle komiksy by se mělo dívat z pohledu již historického a když člověk trochu zná dobu, ve které to vznikalo, daleko lépe si užije dané reálie. A pak že komiks nemůže vzdělat... je paradoxem, že jsem se na to těšil právě díky animáku ze série- DC Universe Animated Original Movies a přitom jak jsem četl tento komiks, nijak jsem si nedokázal vybavit, zda-li a jak to spolu souvisí. Prostě si ten film vůbec nepamatuji, jen to, že se mi to líbilo a že chci komiks. Nicméně, tady jsem asi něco čekal, vlastně ani nevím co, ale celé to bylo takové jiné. Osmdesátky číší na každém kroku, ale je to fakt jiné. Líbí se mi ten přesah z pubertálního do dospěláckého. Wolfman to docela vystihl, to jak se mladí můžou cítit a chovat v dané situaci. Přesto je to už dnes neztotožnitelné s našimi puboši. Když se na to tak celkově dívám, tak se mi vlastně líbilo celé to vyznění a ta síla odhodlání. Dějově se tam vlastně nic neděje, je to takové "ukecané", chápejte, není akce, ne ukecané jak šedesátky. Takže najednou jsem si říkal, je to vůbec dobré, líbí se mi to vlastně, neměl jsem přehnaná očekávání? Sám nevím, ale jakmile jsem dočetl FINALE, tak jsem si řekl, že o tom to vlastně je. Vyváženost. První 3 sešity nás jen uvádí, abychom se chytli hlavního příběhu, jde tam hlavně o Nightwinga. Další sešity pak vlastně slouží jako sešity "mezi" story arcy, ale přitom to celé je vlastně story arc. Jestli takhle začala celá nová série, nemohla začít lépe. Příjemně se to četlo a je to méně ukecanější než jiné komiksy té doby (vybavuje se mi Wonder Woman: Bohové a smrtelníci). Přitom oba komiksy se mi líbí a může za to výhradně Perézova kresba. Suma sumárum, jsem spokojenej, příjemnej příběh, bavilo mě to, přijatelně akční, přijatelně ukecané, rozhodně to zůstává doma a určitě se do toho ještě jednou ponořím. K vydání mám jen jednu výtku, některé kusy mají rozpatlanou kresbu jako kdyby od prstů, nebo jsou tam čáry, které narušují text. Pohlídejte si to.
  • Doppelganger
    Pro mě jeden z vrcholů DCKK a konečně už chápu, proč tehdy byli Teen Titans jedním z nejpopulárnějších titulů DC.
  • jh666
    To mě to, na to, že jsou to osmdesátky uteklo dost rychle. Lepší než většina JLA z DCKK. 90 %
  • cyboy
    K neucteni, ale ve vysledku a ve srovnani s jinymi "skvosty", to az takova katastrofa nebyla.
    60%
614111
Četl/a (67)
2scha, Al0f0k, AlmightyMates , Anton, Ash Pointak, BadBoy, Bubákolog, calvin10, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Django, Doppelganger, DracoAn, duri, Georgíno J., Goldfinch, hromotlk, hroubek, Hugin, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, kallenved, kaylin, Kiko, Knowho/Wullcann38, lantan1, LookAss, matty87, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, Paldini, PatrikTheMighty, PeNNy, petrik1710, PH79, punisher, puolpm, raenius, Rinter, roswelll, S4TW, Sagikkun, Schirru, Spacecore, Spike, Symbi, tom173, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, vita, xflori01, xxSIMIxx, zlejzmrd
(219)
2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Anton, Ash Pointak, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, Django, DKoscik, Doctor_Sk, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Goldfinch, Golem, hahahoho, herrman, hlavathor, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, komiksák007, koudak89, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, listr, Lobok257, LookAss, malylada, Mamut12, Mariomichal, Matio, matty87, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, OldaB, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, PH79, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, Schirru, semi41, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, t0mas, T3ss, tacmud, Tarka Daal, TheoDread, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
Azik2586, barthez, BreakingAway, deadpool, delsemela, Premek, Sebastian the wise