• tom173
    Zezačátku docela akční a potom spíše humorný díl. Ale já mám tyhle části, kdy je ještě všechno jakž takž zalité sluncem a bezstarostné rád.
  • tom173
    tom17330.1. 22:30Naruto #16: Poslední boj
    V tomhle díle se konečně série dostává do trochu temnějších vod, jak se na scéně poprvé objevují Akatsuki. Přesto je tu stále i pár vtipných a roztomilých přestřelek mezi Narutem a Jiraiyou. V rámci Shonen žánru je tohle prostě skvělé dílko, i když vím jak vše dopadne, stejně mě série pořád baví.
  • tom173
    tom17323.1. 23:10Tomie
    Pro mě je Tomie po Spirále spíše zklamání. Úvod je fajn, dobrý vidět, že pan Itó taky nebyl dokonalý kreslíř odjakživa a musel se zdokonalovat. První dvě části, ale mají atmosféru a nejsou ještě tak Itóovsky přestřelené. Další čtyři kapitoly až po povídku Vila, jsou za mě vrchol knihy. A taky jediné kapitoly, které na sebe navazují. Tady jsem měl při čtení opravdu takový nepříjemný pocit a cítil tu hororovou atmosféru, a to hlavně v kapitolách Fotky a Polibek, ty jsou výborné. No dále už jsem bohužel tak nadšený nebyl. Některým kapitolám chyběla lepší pointa nebo je více rozvést, jiné jsou vyloženě úsměvné. Celkově jsem se nenudil, jen je škoda že to nejlepší přijde vlastně zezačátku a zbytek už pouze tak prošumí.
  • tom173
    tom17317.12.2023 21:30Naruto #15: Narutův styl
    Popis Gaarovy historie a vysvětlení jeho motivace je dobrý. Souboj s ním/Šikakuem je ale zbytečně natahovaný a klidně by stačil třetinový prostor v téhle knize.. Trošku nuda
  • tom173
    tom17313.12.2023 20:26Naruto #14: Souboj stínů
    Kišimoto jde poprvé více do hloubky lore a nastiňuje proč je celá série tak moc světově oblíbená. Konečně vidíme potenciál světa a jaké šílenosti autor vymýšlí s barvitými postavami a jejich technikami. Koho by teď nezajímala minulost Prvního, Druhého nebo legendárních saninů? Pecka, a Sarutobi s Enmou jsou naprosto skvěle napsané postavy.
  • tom173
    tom17313.12.2023 17:38Naruto #13: Rozuzlení
    Zase dobrý díl, který víc než předtím naláká na další knihu - souboj Hokageho s Orochimaru. Jen pár věcí mi v překladu trhá uši (oči), a to hláška: chci si s tebou zabojovat, která se v tomhle díle opakuje vícekrát a šla by nahradit třeba "chci se s tebou utkat" a taky české překlady technik. Když tu máme Chidori a překlad dole pod panelem s hvězdičkou, proč nejsou takto řešené překlady ostatních technik, jako třeba Kuchiyose? Je to detail, ale tohle je pro mě věc, která docela kazí atmosféru a bere něco ze skvělého japonského originálu.
  • tom173
    tom1739.12.2023 12:18Naruto #12: Velký vzlet
    Pokračují chuuninské zkoušky a docela se to táhne. Dostaneme ale zajímavé dva souboje a nahlédnutí do minulosti klanu Hyuga..
  • tom173
    tom17322.11.2023 19:54Berserk #14
    Casca je pořád pomatená po Zatmění a tak se Guts konečně vydává na cestu během které rozpoutá pro něj klasická jatka. Tempo příběhu nedochází, a je fajn že po lince s jestřáby začíná něco nového. Dostaneme taky krátký příběh Berserk prototype který napsal Mr. Miura při studiích, a je vidět jak extrémně byl talentovaný a vykreslený už v mladém věku.
  • tom173
    tom17322.10.2023 11:52Sága #10
    Nevím jestli ta pauza autorů úplně příběhu prospěla. Ale na konec devátého dílu se prostě navazuje těžce (a za mě to nebyl pro další děj dobrý krok). No co, život jde dál, posunuli jsme se o tři roky. Z Alany je dealer, z Vůle kretén atd. atd. Čte se to pořád dobře, ale pokud by si měla série zachovat nějakou výjimečnost, asi bych ji důstojně ukončil.
  • tom173
    tom17316.10.2023 20:03Sága #09
    Poslední díl před pauzou autorů. Ságu jsem si dal celou znova kvůli vydání desátého dílu. Takhle celkově musím říct, že začátek série je kouzelný, jak objevujete ten svět a je tu prostě sposta dobrých nápadů a napsaných postav. Vrchol podle mě prichází v sedmé knize, ale každý díl je minimálně nadprůměrný. V tomto pokračování pár postav přijde o život a napodruhé už to tedy není tak šokující. Mě trochu zklamalo jak autoři zatočili s Vůlí, mojí oblíbenou postavou. Tady už je prostě úplně ztracený a kydlí všechny kolem sebe. Já pořád tak nějak doufal v rozhřešení a happy end, ale třeba se ještě dočkám v desátém dílu.
  • tom173
    tom17314.10.2023 12:05Sága #08
    Osmá Sága opět řeší vážná témata, převyprávěné do podoby stylizovaného vesmíru sci-fi/fantasy. Tentokrát hrdinové přistanou na planetě, kde většina návštěvníků jezdí pro potrat. I Alana se sem vydává zbavit se svého mrtvého nenarozeného dítěte. Prostřednictvím magické projekce se však přesto se svým synem setká, což je poměrně originální námět, a nepamatuju si, že bych někde jinde něco podobného viděl. Četl jsem podruhé po pár letech a stále je to silné, se skvělým tempem vyprávění. Cliffhangerů tu tentokrát tolik není, což ale vůbec nevadí.
  • tom173
    tom17328.9.2023 14:59Wika
    Trochu drsné fanstasy řízlé steampunkem, trochu klasická pohádka. I když ke scénáři mám pár výhrad, kresba je naprosto úžasná a tuhle knihu by si asi neměl odepřít nikdo kdo má rád klasické fantasy, nebo se jen rád kochá nádhernými obrazy.
  • tom173
    tom17312.9.2023 19:34Chata v jezerní kotlině
    Oživil jsem si vzpomínky na dětství, kdy jsem někde na půdě objevil černobílý sešit Chata v jezerní kotlině. I po letech mě čtení bavilo i když už se na tom podepisuje zub času. Jde ale o pěkné vyprávění o klučičím přátelství, období bezstarostnosti a době kdy zažíváte tajemná dobrodružství o kterých v dospělosti pohybujete, zda se vůbec staly. Vyprávění je rychlé, někdy až zkratkovité a jazyk prostě původní. Pěkná je klasická kresba Marka Čermáka,dnes už v barvě, kterou většina lidí bude znát z pozdějších komiksových příběhů Rychlých šípů.
  • tom173
    tom1735.9.2023 21:11Berserk #13
    Neuvěřitelné jak bravurně Miura vypráví obrazem (textu tu moc není). Závěrečná katarze kdy Guts pádí lesem a vzpomíná na jestřáby je něco neskutečného.
  • tom173
    tom1733.9.2023 14:10Metabaron 2 (paperback)
    I když se pořád bavím a tohle univerzum má pravděpodobně stále co říct, zdá se mi, že autorům dochází dech. Táhne to hlavně kresba, zejména v první polovině knihy. Scénář ale stále dokola omílá ty samá témata, která jsme viděli už v Kastě, nebo prvním dílu Metabarona. Dát tři hvězdy mi ale připadá málo, pořád jde o nadprůměrné dospělé sci-fi a možná mi ke štěstí stačí málo. Třeba i to, že tu opět vypráví můj oblíbený Tonto, i když už není tak nahláškovaný. Ohledně příběhu bych ale sám nevěděl kam ještě děj posunout. Máte neporazitelného válečníka, který už dokázal zachránit celý vesmír. Možná by měl Metabaron vypnout metašifrátor, zalézt do metabunkru a užít si zasloužený metaodpočinek.
  • tom173
    Jedenáctý díl Naruta mě zase hodně bavil, a to hlavně protože se konečně objevuje ero senin Jiraiya, což je asi moje nejoblíbenější postava série. Naruto se učí vyvolávací techniku a jde o takový pomalejší díl, kde si hlavní postavy trochu oddechnou před závěrečným kolem chuuninských zkoušek. Děj se celkově prohlubuje, objeví se Kurama a ostatní Kage plánují jak napadnout listovou. I po letech je Naruto pořád zábavný, vtipný, ale občas překvapí vážností a silnou myšlenkou.
  • tom173
    tom1735.8.2023 08:28Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Nakonec jsem spokojený. Elrikův svět plný magie, bohů, obětin a krvavých bitev je fascinující, přesto že hlavní hrdina není moc sympatický. Melniboné mi možná v něčem připomíná metabarony a jejich krutost i když na Jodorowského megadílo se nechytá. Rozsah okolo 100 stran je tak akorát abych se bavil, i když ten konec není úplně uspokojující.
  • tom173
    Moje další budoucí nedotčená série? Nečekal jsem, že mě to bude až tak bavit. I když je hlavní postava - Vlk, takovou noire klišé postavou, což nesnáším, zároveň je to tak trochu John Constantine, kterýho zbožňuju.
    První díl splnil účel a seznámí čtenáře se světem mýtů a jeho zánitostmi. Scénář je chytrý jak nám postupně autor rozkrývá další důkazy a nápovědy, ale pěkně odsýpá, přesto že textu je tu hodně. Budu číst a kupovat dál, tenhle příběh mě zajímá.
  • tom173
    tom17326.5.2023 20:45Naruto #10: Úžasný nindža
    Na závěr předkol dostáváme asi nejzajímavější souboj a to Gaara vs Rock Lee. Je tu naťuknuto v čem je vlastně tahle manga tak dobrá, téměř každá "vedlejší postava je něčím zajímavá, má poutavý origin, motivaci atd. Rock Leeho s Gaiem prostě musíte mít hned rádi. Orochimaru už se taky chystá k útoku takže budou následovat jedny z nejlepších dílů před schippuden. Na konci se taky konečně objeví jedna z nej postav.. Ero senin Jiraiya.
  • tom173
    tom17322.5.2023 23:51Batman #07: Svatba
    Tak jsem se po déle než roce vrátil ke Kingovu Batmanovi a určitě nelituju, protože Svatba patří k těm lepším knihám v téhle sérii. První tři sešity představí Booster goldův "dar" a je to vlastně takové příjemné What if.. Celou dobu vlastně víte, že to nebude mít žádné následky, ale je to dobře napsané a hezky to graduje. Ve druhé části si Catwoman s Jokerem vylívají srdíčko, přičemž se snaží nevykrvácet.. Trochu zvláštní, ale takhle prostě King píše. Mě to nevadí, ale chápu jestli to někomu připadá přitažené za vlasy. Závěrečná třetina je za mě nejlepší. Bats s Cat si píšou navzájem intimní dopis doprovázený celostránkovými kresbami různých kreslířů. Dobrý nápad a hezky to podtrhuje dlouhou historii těchhle postav. Na konci už do příběhu zase nakukuje Bane, za což jsem rád, že se děj stočí opět k superhero patáliím a bude méně zásnub, svateb a rozebírání vztahů celkově.
  • tom173
    tom17317.5.2023 23:33Konec liDCtva
    Tady se Crew trefila rozhodnutím vydat tu tento nekompromisní elseworld do černého. Český čtenář si to náležitě užije, protože ke čtení nemusí nic znát. V sedmi sešitech tu Tom Taylor rozehrává zběsilou snahu o přežití, jenže hrdinové padají jako hrušky. Celá zápletka je pěkně vypointovaná a co je hlavní, postavy jsou skvěle napsané a tak emoce když k nim dojde, mají na čtenáře dopad (aspoň na mě měly). Pár momentů je tu opravdu skvělých a vlastně mě nenapadá nějaká slabší část. Velice potěšila přítomnost Constantinea, který si s problémem opět snaží poradit po svém. Kresba top, akční scény radost pohledět - a je jich tu dost, tempo komiksu je fakt rychlý. Bonusové obálky na konci parádní. Díky moc za české vydání!
  • tom173
    Dobrý, trochu je nám odkryto pozadí klanu Hyuga, Naruto vyřídí vynalézavým způsobem Kibu a na souboj se chystá Gaara a Rock Lee.. Už nevím kolik dílů tyhle souboje zabraly v anime ale strašně se to táhne...
  • tom173
    Další průměrný díl ve kterém se stále táhne mezihra mezi druhou a třetí Chuuninskou zkouškou. Zajímavý je alespoň dialog mezi Kakashim a Orochimaru. A taky souboj Shina, který poprvé předvede broučí techniku. Je fajn, že i když jde o mangu taky pro mladší obecenstvo, tak se autor nebojí trhat ruce nebo rozdrtit protivníka v sabaku soso viz minulý díl. Ale to platí pro Naruta obecně.
  • tom173
    tom1731.5.2023 00:22Naruto #07: Správná cesta
    Proběhne tu pár bojů se zaměnitelnými nepřáteli. Alespoň se blíže ukáže Gaara. Trochu to vytahují krátké příběhy z Kišimotova dětství. Co si ale pamatuju tak odtud už by to mělo být jen lepší.
  • tom173
    tom17326.4.2023 13:09Berserk #12
    Tak se nám Griffith vybarvil a zahájil svoji transformaci na jednoho z pěti temných andělů. Kniha pokrývá docela malý úsek děje, ale pomalé tempo, spoustu celostránkových výjevů (a je tu pár opravdu krásných kreseb) vůbec není na škodu, spíš naopak. Jen to prostě nebylo tak dokonalé jako předešlé díly.
  • tom173
    Průměrný díl. Ano, objeví se poprvé Orochimaru a Sasuke dostane prokletou pečeť, ale jinak dostaneme jen dva spíše nezajímavé souboje se vcelku zmatenou kresbou. Trošku to zachraňuje Rock Lee jehož momenty s Gaiem jsou v této sérii skvělé.
  • tom173
    tom17316.4.2023 09:49NANITS chronicles
    No musím říct, že po první kapitole jsem čtení odkládal a celkově knihu četl dlouho. Hlavní ženská postava prvního příběhu mi nebyla moc sympatická. Zasazení je poměrně neoriginální, ale co taky pořád v tomhle žánru vymýšlet že. Setup připomene Blade Runner, cyberpunk a podobné scifi světy. Druhá kapitola pak mírné post apo. Tady už jsem byl spokojenější, až na opět useklý konec. Nejlíp určitě vychází závěrečná část, která je se spoustou vnitřních monologů skvěle napsaná a obsahuje spoustu parádních akčních scén. Obloukem se potom vrací k první části, takže dostaneme jakž takž zakončení. Pokud by vyšla druhá kniha, hodnotil bych tu výš, takhle jde ale zatím pouze o ochutnávku. Kresebně jsou kapitoly 1 a 3 ucelenější. V druhé části není tak detailní a uhlazená, ale k syrovému vyprávění se docela hodí. Co se mi líbilo hodně tak je coloring, který na pár stránkách krásně navozuje atmosféru velkoměsta 22/23. století.
  • tom173
    Po první části jsem měl strach, že se to autorům začíná rozpadat pod rukama a není už moc o čem vyprávět. Opak je ale pravdou. Tempo se zvolní, Roland se setká s chlapcem z našeho světa a pistolníka to tak nějak polidští. Jejich cesta je taková meditativní a pár motivů mi zase utkvělo v hlavě. Tohle je série ke které se budu rád vracet.
  • tom173
    Pecka. Gaiman tady po minulém, trochu mdlém dílu, rozehrává další epické vyprávění o tom, komu připadne peklo potom co Lucifer předal klíče Pánovi snů. Na scénu tak přichází bytosti, nebo bohové z nejrůznějších mytologií, které má Gaiman v malíku. Za mě vynikají skvěle napsaný Thor a Loki. Úžasná je kapitola o chlapci, který zůstal sám na chlapeckém internátě, aby zjistil, že o těchhle prázdninách se mrtví vracejí. Epilog naznačuje, že důsledky činů v tomhle díle budou důležité do dalších knih.
  • tom173
    tom17319.2.2023 19:11Wonder Woman: Mrtvá Země
    DC Old man Logan... D.W.J. napsal svižný a jednoduchý scénář, ve kterém Diana odhaluje hroznou minulost ve světě poznamenaném jadernou katastrofou. Mísí se tu tak klasický superhrdinský komiks s prvky fantasy, kde postavy rubají hordy nestvůr meči, oštěpy a šípy. Především tu však jde o kresbu a výjevy z bitev, ty tu (i na pár dvoustránkách) krásně vyniknou. Jen podoba WW mi někdy neseděla a působí tu pro mě příliš divoce a tak nějak "wolverinovsky". Ještě víc to tak umocňuje fakt, že čteme elseworld mimo hlavní linii. Palec nahoru, že tohle bylo vedle všech Batmanů zařazeno do cz Black label.
  • tom173
    tom17315.2.2023 09:52Naruto #05: Vyzyvatelé
    Tempo se v tomhle díle zpomalí, ale pořád je to velice čtivé a napínavé. Důkazem je třeba to, že Kišimoto na cca 60ti stranách popisuje průběh psaného testu a stejně není nuda vidět jak si s ním postavy poradí. Jedna z mála věcí co jsem schopen přečíst najednou. Naruto je prostě jednoduchá manga, ale přesto má v sobě něco vyjímečného co vás nutí sáhnout hned po dalším dílu. Autorovy krátké poznámky ze života mangaky jsou taky skvělé a pěkně ty knížky obohacují, tím že můžeme aspoň trochu nahlédnout pod pokličku tvůrčího procesu.
  • tom173
    tom17312.2.2023 10:37Naruto #04: Most hrdinů
    Po epickém konci boje se Zabuzou, kde Kakaši poprvé vyvolá Čidori, nebo ukáže svoji vyvolávací techniku, startuje nový dějový oblouk. Jsou nám tedy představeny postavy ze skryté písečné vesnice, ale taky další geninové z Konohy. Masaši Kišimoto tak začíná čtenáři rozšiřovat svět, který nakonec dosáhne opravdu obrovského měřítka. Protože na téhle sérii je vyjímečné to, že žádná postava tu není jen jako vata, ale je jí dříve nebo později věnován prostor k představení původu nebo motivací jejich činů.
  • tom173
    tom1737.2.2023 22:12Naruto #03: Pro své sny
    Tady už jsme na pomezí 5* :)..Jedna z prvních ikonických scén Naruta a to souboj na mostě se Zabuzou a Haku. Do toho se Sasukemu zrodí jeho Šaringan :D. Zní ti šíleně, ale tahle manga je prostě perfektní záležitost.
  • tom173
    Pořád jsme vlastně na začátku a Naruto je vyslán na první misi. I když vím ci se bude dít tak mě to baví. Postavy jsou dobře napsané, Kakaši Naruta vtipně stírá. Kresba se do budoucna ještě zlepší jak se Kišimoto vykresloval.
  • tom173
    tom1731.2.2023 12:06Sága #07
    Po zatím devíti vydaných dílech Ságy u nás je tohle jeden z jejích vrcholů. Vyústění děje na Phangu podtrhuje absurditu války (a víry). Vaughan je prostě hvězda.
  • tom173
    tom17329.1.2023 09:25Sága #06
    Pro mě možná nejslabší díl Ságy. Start druhé poloviny série a možná takové intermezzo kde se Marko s Alanou musí zase shledat s Hazel. Ve srovnání s jinými sériemi, ale pořád vyjímečné.
  • tom173
    tom17320.1.2023 23:15Sága #05
    Tady začíná jít do tuhého. Spousta akce a zákonitě jak je v Sáze zvykem, i smrtí. Po opakovaném čtení netrácí nic ze své čtivosti a originality.
    U pátého dílu mi taky došlo jak má Sága skvělý překlad, který vyniká třeba na princi robotovi, nebo Gusovi.
  • tom173
    tom17320.1.2023 14:21Sága #04
    Tady jednu hvězdičku uberu, protože toho rodinného dráma je tu na mě trošku moc. Posuneme se v ději o pár let a rodina řeší jak tak nějak každodenně fungovat. Marko je na mateřské a Alana musí něco vydělat v mixu telenovely a meziplanetární realityshow. Vytahuje to dění v robotím království, kde se schyluje k revoluci. Pořád úžasná série.
  • tom173
    tom17319.1.2023 10:17Sága #03
    Děj v tomhle díle trochu zvolní. Je tu spousta dialogů a přemýšlení kam dál. S příchodem prince robota končí rodinná idylka a následuje pár cliffhangerů tak jak to Sága umí. Pořád skvělé tempo vyprávění a poutavé postavy.
  • tom173
    tom17318.1.2023 20:21Sága #02
    Druhý díl vypráví hodně z historie hlavních hrdinů. Jsou tu scény z Markova dětství, i scény předcházející prvnímu dílu. Postavy už mi přirostly k srdci a opakovaným čtením je to stále lepší a lepší. Tady se skvěle podařilo snoubit scifi (fantasy) s rodinnou tragédií a říznými, uvěřitelnými dialogy.
  • tom173
    tom17318.1.2023 17:42Sága #01
    Ságu čtu už potřetí. Tahle série je prostě vyjímečná. Postavy které se jinde jen tak nevidí, úžasný svět, který může působit jako chaos, ale vše je tu do detailu promyšlené. V prvním dílu se seznamujeme s Markem, Alanou, princem robotem a mým oblíbencem Vůlí. Úvod úžasné série, která vůbec nestárne!
  • tom173
    tom17317.1.2023 11:07Providence Omnibus
    Po skoro třech týdnech konečně dočteno. Nejde o odpočinkové čtení a já si to pěkně dávkoval. Vnitroblok a Neonimicon je skvělý svižný úvod. Brutální násilné detektivky, kde se Moore nebojí ukazovat násilí a sex. Četl jsem už dříve samostatné vydání, napodruhé ale příběh vynikne ještě více svoji atmosférou a rychlým spádem děje. Potom přichází Providence. Monstrózní bichle o deseti sešitech, vždy zakončeným deníkovým záznamem vypravěče Roberta Blacka. V každé části danou záhadu a tajemno Moore pouze naznačí. Nepřímo čtenáře vybízí k četbě autorů a děl vystupujících v příběhu. I bez těchto znalostí se ale dá kniha náležitě vychutnat. Doporučil bych každému fanouškovi Moorea, i když jde vidět, že se v psaní posunul jinam a nebere tak ohled na čtenáře. Pro někoho může být Providence nesrozumitelné a až příliš popisné. Opravdu hodně času zabere probrat se deníkovými zápisky, kde se vypravěč často opakuje a zapisuje své dojmy. Mě to ale docela sedlo a i tyto části mě bavily. Nakonec ubírám jednu hvězdu na hodnocení kvůli ztrátě tempa v kapitolách s Lovecraftem a pro mě mírně neuspokojivému konci.
  • tom173
    Já se s Brubakerem dlouhodobě míjím. Tam kde mi první díl ještě přišel zajímavý, tady jsem se chvílemi nudil a temné rozervané postavy píchající si heroin ve špinavých hotelech jsou prostě k smíchu. Nechápejte mě špatně, přečíst se to dá, ale já prostě nejsem na noir, který mi přijde jako směs největších klišé co se dá v komiksu najít. Nějakou kvalitu to vzhledem ke zdejšímu hodnocení ale asi má.
  • tom173
    tom1735.12.2022 08:56Berserk #11
    Přímočarý a akční díl. Jestřábi se musí vypořádat s Černými psy a Wyaldem. I přesto že se tu hlavně máchá mečem, podařilo se zase dál rozvíjet postavy. Lore kolem apoštolů boží ruky je skvěle tajemné. Těším se na to co od třetího dílu víme, že přijde a jaké další hrůzy si pro hrdiny pan Miura vymyslel.
  • tom173
    tom1732.12.2022 09:34Berserk #10
    Souhlasím, že jde o zatím nejlepší díl série. Co kapitola, to příval emocí, nebo akce. Je skvělé jak Miura pracuje s panelováním. Vzbudí ve čtenáři naději, jen aby ji po otočení stránky rozprášil a ukázal, že tady už se hrdinům dobré věci dít nebudou. Postavy na stránkách dýchají a za těch deset dílů už jsem si je oblíbil. Detailní kresba, prokreslené prostředí- zase top. 10*
  • tom173
    Viděl jsem skoro celé anime, takže vím co se bude dít do zhruba padesátého dílu. Stejně jsem se chtěl do mangy pustit, protože mám na Naruta super vzpomínky. No a je to stejně fajn jako seriál - vtipné, sympatičtí hrdinové a pěkné nastínění světa v úvodním dílu. Líbí se mi autorovy poznámky po každé kapitole. Trošku jsem si zvykal na mrňavý formát ale to je prostě manga. Určitě si sem tam pořídím další díly.
  • tom173
    Tentokrát se Roland ocitne v městečku kde zfanatizovaní obyvatelé dávno ztratili naději a po večerech se nalívají v místním baru. Scénář skvěle buduje atmosféru, aby v závěrečné části přišel masakr, kde se s tím Roland opravdu nemaže. V příběhu jsme se pravděpodobně moc neposunuli, ale vlastně to nevadí. Temná věž je mnohem víc o cestě než o jejím cíli.
  • tom173
    tom1732.10.2022 08:52Technokněží (pevná vazba)
    Technokněží mají všechno co byste čekali od Jodorowského komiksu. Epická sága, postupně představuje rodinu s pokřivenými vztahy a hlavní postavu Albina, který má ambice stát se tvůrcem her - hry tu představují možnost seberealizace a uměleckého vyjádření. Albino ale postupně zjistí, že jsou pouze nástrojem technů, jak ovlivňovat lidské mínění, degenerovat mozky a vést ke konzumu. Dokud je tu Jodorowsky pouze vypravěč, provází nás po jednotlivých školách a zařízeních technů, kniha skvěle baví. V poslední třetině se už klasicky uchyluje k oblouku mesiáše, tématu nápravy a návratu k duchovnu a přírodě. Konec už na mě v tomhle ohledu působil násilně a uspěchaně. Jinak je komiks narvaný dějem a vybízí k opakovanému čtení. Pokud Jodorowského čtete bez výhrad je to určitě za 5*. Z hlediska vyprávění jsou ale například Metabaroni dokonalejší. Incal na mě zase působil promyšleněji a jeho sdělení nebylo tak prvoplánové.
  • tom173
    Castaka by v pohodě obstála jako první kapitola kasty metabaronů. Jodorowsky se tu drží přehledného vyprávění a představuje pro něj typické postavy. Tohle jsem si užil a připomnělo mi to, jak výjimečný svět jodoversum je. Druhá část knihy, metabaronovy zbraně, je naštěstí kratší protože i když tu Jodo navazuje na svého Metabarona, už jsem se trochu v ději ztrácel a dělo se tu příliš mnoho věcí na malém prostoru. Už jen kvůli Castace se ale určitě vyplatí knihu číst.
  • tom173
    Nemám rád horrory a už vůbec ne noir. Tohle mě ale bavilo a i když mi Josephine přišla spíše jako naivka, než femme fatale, rád si dám pokračování. Fajn zábavná jednohubka.
  • tom173
    tom17331.5.2021 22:41Filmový a hudební klub
    Jj právě jsem to dokoukal.. Paráda 5*
  • tom173
    tom17316.1.2021 04:59Povinná četba
    Ahoj, neví někdo jestli se aspoň uvažuje o tom vydat u nás infinite crisis v češtině?
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 269 (cca 106308 Kč)
Mám: 259 (cca 103660 Kč)
Chci: 18 (cca 11287 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 1 (cca 299 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 5
Mám: 6
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0