Koupit
Wonder Woman: Oči Gorgony (Původně vycházelo jako Wonder Woman #206–213 od září 2004)
Diana se v Bílém domě pokouší zabránit válce, ale smrtící Medusa se přichází pomstít za napáchané křivdy a svět Wonder Woman se obrací vzhůru nohama. Závěrečné střetnutí s Gorgonou, která pouhým pohledem změní kohokoliv v kámen, se pro Dianu a její blízké neobejde bez tragické ztráty. Wonder Woman přinese strašlivou oběť a opět musí svým druhům dokázat, že si zaslouží být v Lize spravedlnosti.

Wonder Woman #92 (Původně vyšlo v prosinci 1994)
Klání, které vyhlásila královna Hippolyta, přivádí Dianu tváří v tvář strašlivé Meduse. Dokáže úžasná Amazonka přežít, zvítězit v soutěži a zachovat si právo nazývat se Wonder Woman?

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Wonder Woman (Vol. 2) #206-213 a Wonder Woman (Vol. 2) #92


Scénář
Bill Messner-Loebs, Greg Rucka
Art
Mike Deodato Jr., Drew Edward Johnson, Sean Phillips, James Raiz
Ink
Sean Phillips, Ray Snyder
Barvy
Richard Horie, Tanya Horie, Patricia Mulvihill (Trish)
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-439-4 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-439-4 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
270 g
Stran
208
Cena
249 Kč
Originál
Wonder Woman: Eyes of the Gorgon (DC Comics)
  • Django
    Parádní kresba a barvy, jasné devadesatkova kresba je už přežitek který může odpuzovat. Děj funguje jak má, souboj s gorgonou je nejlepší část. Jinak stheno' mi byla strašně sympatická :) a bonusový sešit je na pět hvězdiček.
  • louza
    Moderní Marvel mainstream je ukrutný, ale tohle je FAKT peklo. Komiks jedním slovem nelidský. Nic proti superhrdinům v superhrdinském komiksu, ale v téhle knize není snad nikdo, kdo by nebyl super a nebo hrdina. Normální lidský rozměr, civilní problém, zkrátka jakékoli zdání, že se děj vůbec odehrává na Zemi v nějaké alespoň trochu příčetné realitě totálně chybí. Zato všichni mají dokonale nabušený postavy a nablejskaný kozy. Místo lidských problémů se řeší problémy politické. Většina charakterů je vykradená z antických bájí... Kniha jako představovačka absolutně nefunguje, protože čtenáře hází do rozjetého děje a i po grafické stránce vypadá dokonale genericky a fádně. To už dějově stejné prázdný, ale kresebně dokonalý sešit strká celé tohle veledílo do zadní kapsy trenýrek. Nemůžu uvěřit, že se pod takovou sračku mohli podespat autoři jakými jsou Rucka a Phillips jejichž jména mě ke knize nalákala.
  • faster86
    První setkání s WW v komiksu kde jede sólo. Mám rád antické božstvo, kterého tu je hromada, takže ok. V pozadí pletichaření bohů tak jak má být, Diana jako reprezentantka Amazonek taky ok. Přemluvilo mě to ke koupi prvních 4 WW ze znovuzrození co píše Rucka. Tak uvidíme.
  • S4TW
    Příjemné propojení klasického světa DC se starověkou mytologií. Jasný, ta mytologie je tu totál znásilněná, ale zábavnou formou. Super nápad s převedením starých bohů do moderní éry musí pochválit. Krásná kresba, zábavná akce, sympatické postavy, slušný příběh... za mě ideální masovka.
  • Fry
    DC komiksový komplet #046: Wonder Woman: Oči Gorgony - Velmi příjemná záležitost jak pro příznivce Wonder Woman, tak i pro nadšence do starověkých bájí, pověstí a antické mytologie. Ze začátku jsem měl sice malinko problém se začíst, jelikož bez sebevětšího vysvětlení je čtenář vhozen do nespočtu dějových linií křížících se napříč celou knihou, nicméně po chvíli se dá bez problému začít orientovat a domyslet si předcházející události. V každém případě mě to ale zaujalo natolik, že přemýšlím nad koupí dalších dílů v originále ... Za mě 5*!
  • Tony TwoDee
    úmorná záležitost...tragicky předvídatelný, naivní děj, nudná kresba, není se čeho chytit...bonusový příběh už je úplnej bizár, svojí kvalitou a porno feelingem připomíná Manaru, jen jsem čekal, kdy vyšpulí prdel i některá z harpyjí...DCKK se pro mě pozvolna mění v utrpení a vyhlížim jeho konec...
  • erik
    Solídna mainstreamovka, súboj v aréne je dokonca výnimočný. Táto Wonder Woman stojí za prečítanie.
  • rewkon
    Nádherná kresba příběh byl taky super hlavně laděn do antické mytologie a to miluji na komiksech s WW a nemluvím o bezvadném retru které má krasnou kresbu od Mike Deodato, díky tomu si tohle číslo dc kompletu vytřískalo patou hvězdu :-D
  • Fimi
    Já teda moc WW nemusím, ale zato miluju vše okolo antických bohů a zde je toho jako sraček, navíc rozhodně navnadil i autor. Greg Rucka je výborný autor a hodně mě překvapil, prostě mi to sedlo, je to příjemné čtení, nenudí to a uteče to rychle... doporučuji
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.10.2018 17:14DC komiksový komplet #046: Wonder Woman: Oči Gorgony
    Zajímavé téma, zajímavý název a zajímavé promo na internetu ohledně tohoto příběhu (nemyslím české webovky). Jinými slovy, Oči Gorgony mají poměrně slušnou pověst a jsou hodnoceny jako Wonder Woman Gold, resp. něco, s čím by měl tzv. nový čtenář začít. Na jednu stranu proč ne, ale na stranu druhou, je přece jen nutná určitá "znalost" postavy a souvisejícího. Jelikož mé znalosti Wonder Woman jsou spíše encyklopedické než komiksové, je tento příběh pro mě vítaným počtením a přitom se držím na v mezích univerza. Tím chci říct, že příběh je dobrý a uchopitelný a dá se mu porozumět. Necítil jsem potřebu vědět něco za hranicí příběhu. Pro mě je toto poslední dobou velmi podstatné, protože pořád toho nemáme tolik na trhu a kupovat komiksy v angličtině pro každou postavu, jen abych byl v obraze, se mi fakt nechce a přijde mi to pro mé účely zbytečné. Na to, co tu máme, je to to lepší z nabízeného. Příběh drží pohromadě, ale první 4 sešity jsem se chytal obtížně, což bylo vyřešeno sešitem 5. a následujícími sešity. Míra až přemíra antiky mi spíš vadí - obecně v jakékoliv fikci - ale pokud to má být, má to sedět, a tady to sedí, je to divné, ale je to tak - vzhledem k tomu, jak jsem propral Ztracený ráj a Kruh. Zde by možná to vše vystihla Perézova kresba, ale to je jen moje maličkost. Triáda kreslířů v hlavním příběhu je příjemná a poplatná době, ale není to nic zavržení hodného. Je to standard a některé sešity jsou dokonce i velmi povedené, zvlášť ty, kde je Kirké. Finální souboj s Medusou je povedený a docela dobře byl strukturovaný a překvápko v podobě zakrytí očí pobavilo. Jedinou výtku mám k občasným anatomickým disproporcím Wonder Woman, zvlášť ta scéna, kde sedí na posteli někde u konce, nebo jak ji Athena převlékla do bojového, ty nohy jsou fakt děs. Bonusový příběh je ryzí ochutnávka, která pobaví a zaujme pouze svou kresbou. Dějově je to neuchopitelné a je to prostě vytržené z kontextu. Suma sumárum, pobavilo mě to asi nejvíc z DCKK Wonder Woman.
  • karl173
    Ruckovo run i přestože jsme do něj v podstatě vhozeni a chvíli jsem musel přicházet na to, o co všechno vlastně jde a co za postavy tam je, tak není vůbec špatný. Opět se ukázalo, že Rucka zkrátka s Wonder Woman pracovat umí. Tak či tak, jsou zde ale především akční scény, které komiks táhnout, jelikož je tu zkrátka spoustu neznámých. A když už vše začalo být konečně jasné ve všech směrech, tak už byl v podstatě konec. Celkově ale hodnotím kladně. Není špatná ani kresba. Sice to není ta kresba u které bych se vyloženě kochal, ale klasickému mainstreamu postačí. No a pak je tu ještě závěrečný bonusový sešit. V tom jsem se naprosto nevyznal a nevím co si o příběhu mám myslet. Kdybych toho měl načtené víc, tak mě to možná chytne, ale takhle to bohužel bylo až na kresbu úplně k ničemu. Spoustu věcí mi nedávalo nějak smysl. Kresba je naopak na svojí dobu naprosto skvělá, a i když může sem a tam působit lehce nepřehledně, tak jí to mile rád odpustím. Celkově hodnotím za 70%
  • daon
    Musim priznat, ze po Catwoman (39) opat zachranuje DCKK zenska. Vdaka ti Dianka, ze si po tolkom blate konecne vniesla na moju policu trochu svetla. Meduza inac skvela, skoro sympaticka bytost, ale tak ja mam vzdy slabost na zaporacky.
  • hroubek
    Po delší době další příběh s Wonder Woman a já opět mohu tvrdit, že svůj účel splnil. Pořád čekám na komiks s Wonder Woman, který mě zasáhne na plno a já ho budu rozdýchávat ještě pár minut. Oči Gorgony tím komiksem není, nicméně stále jde o velmi působivý a dobrý komiks. Největším problémem se znovu ukazuje, že neznáme spoustu věcí kolem. Od postav, jejich motivací, a taky další událostí co se stali před tímto komiksem. Díky tomu půjdou některé věci mimo nás a tolik nás nedostanou. Greg Rucka odvedl dobrou práci a jeho vyprávění má spád, je napínavé a zábavné a konec rozhodně překvapil. Co se týče "starého" komiksu, tak ten je hodně dobrý a povedený. Wonder Woman: Oči Gorgony je dobrý komiks, jenž mě bavil a mrzí mě, že díky svým neznalostem jsem si ho nemohl užít mnohem více.
  • Cinema Ranger
    Na to, že to je politický thriller, tak mě to zaujalo. Gregovi se (i zde) Wonder Woman povedla. Jen mi přišel nudný začátek a konflikt mezi Diem a Athénou. 75%
    Více zde: http://youtu.be/d3xY7WFjR74
  • cyboy
    Ze zacatku to pusobilo dojmem, ze Rucka tentokrat zklamal, ale ne, nakonec to nebere zajimavy smer.
    V tom rebirthu se mi jeho WW libi vic, ale i tak to neurazilo.
    70%
10271422
Četl/a (94)
2scha, Al0f0k, AlmightyMates , Anton, Ash Pointak, BadBoy, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, Craxx, cyboy, dajik, daon, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Django, Doppelganger, DracoAn, Džoworka, erik, Fry, fvalek1, Georgíno J., Gustik5, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Jabba, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kiko, Kil-Khal, Knowho/Wullcann38, Lachvos, lantan1, LookAss, Lord Baltimore, Mariomichal, Matthew, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, ondra kenway, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, PeNNy, perak, petrik1710, petrSF, PH79, punisher, puolpm, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, Schirru, Shpeckk, slavik38, Spacecore, Spike, SteveCZ, Symbi, the.kasztan, Thurin, tom173, Tony TwoDee, trudoš, TZcomics, utresyby, vita, xflori01, xxSIMIxx, zlejzmrd
(245)
159753258x, 2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, Batman, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daon, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, Django, DKoscik, Doctor_Sk, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, hahahoho, Hebled, henrycruel, herrman, hlavathor, holubdema, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, Jabba, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, libormatejka, listr, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariomichal, markic, Matio, Matthew, matty87, Maty48, MB, mcezik, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, MP, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, Nyxxie, OldaB, Olesh, oru, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, perper, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, RadimNemec, Radkos, raenius, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, saja, Sajmon, Schirru, Schramm, semi41, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, SteveCZ, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, TheoDread, Thurin, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, willis, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Azik2586, barthez, BreakingAway, deadpool, delsemela, filosh, gwen666, plaštěnkář, Premek, Sebastian the wise
Nabízí (1)
karl173