• 159753258x
    Co k tomu říct celkem svěží a poctivé scífko z 90.let. Rychle to odsejpá, děj je taková klasika nic extra originálního, ale přesto to je slušná jízda. Kresba na tehdejší dobu je velmi solidní. Jasně, scénář není nic extra, občas tam jsou chybky, ale na nudné odpoledne, proč ne?
    +slušná kresba
    +heroldi, galactus (prostě postavy)
    +velmi příjemně se čte

    -děj tuctovy, ničím extra originální
    -místy nelogické
    -surfer občas otravný
    70%
  • 159753258x
    Moc jsem nevěděl co od tohoto NHM očekávat, nakonec jsem to co jsem chtěl nedostal, ale kniha na mě působila takovým divně dobrým dojmem. Tentokrát začnu trochu nezvykle a to zápory. Bohužel největší zápor zde je výběr hlavního příběhu. V příběhu jsem se místy dost ztrácel, určité přechody jsem nechápal a dostali jsme načrtnutých tolik linek, které se tady prostě nevyřeší. Ještě tady naťuknou Dooma, velký plán na jeho likvidaci, který zde ale nedostaneme, což je ohromná škoda. Dalším záporem je pro mě humor, který mě zkrátka netrefil. Měl tady své momenty, ale spiš to byly takové smrště vtípků a gagů které mě trefily hodně zřídka (vyjímkou je rande She-Hulk). Teď si dáme něco co mě bavilo, setkali jsme se s dost různorodou partičkou, kteří moc společného neměli, ale jejich sbližování, interakce a dialogy na mě působily hrozně svěže a uvěřitelně. Příběh není tak úplně o Scottovi, ale o FF (future fundation). Kresba mě nějak osobně taky nesedla, ale že bych nějak trpěl se říct nedá. V celku to není špatná kniha je to taková rodinná soap opera která vás neurazí, ale ani nenadchne. Dávám 65%.
  • 159753258x
    Tak tenhle Deadpool byl skvělý, jo sorry my bad, tohle se jmenuje trochu jinak. Je to přece senzační She-Hulk, Hulk v sukních a nebo jestli chcete, Jennifer Waltersová. První sešit od Leeho, jede ještě na vážnější notě, ale slušně vám ukáže origin Jennifer. Co přijde potom, je ale něco skvělého. Čekal jsem, že to bude jiné, čekal jsem snad opravdu všechno, ale tohle. Chci víc, něco takhle originálního jsem už dlouho nečetl, autor si tady dělá srandu snad ze všeho co vás napadne. Prolamování čtvrté stěny je absolutně boží, mluvení s publikem, přechody mezi panely, vše funguje jak má. Nejvíc mě asi dostalo "Tohle je vesmír, no tak Byrne umíš to líp". Nechybí šílené zápletky, které někdy byly hrozně přestřelené, což je ale Byrnův záměr. Autor vás šokovat, něčím uzemnit, doufá v to, že si budete říkat, co to sakra je. Někomu to sednout nemusí, ale myslím že většina jako já, si bude pomlaskávat. Humor mě tady bavil, někdy byl trochu předvídatelný a lacinější, ale fungoval, což se moc často nestává. Kresba se tady hodnotí celkem špatně, některé detaily hlavně obličeje z dálky a výrazy ve tváři se mi moc nezdály, ale četl jsem rozhodně horší retra, ale to už jsem opravdu hnidopich. Takhle by mělo vypadat NHM, dávám 85% a určitě si někdy tohohle Deadpoola, pardon She-Hulk dám znova.
  • 159753258x
    Harley Quinn and friends, tak by se klidně mohla jmenovat série suicide squad z rybízu. Proboha prooooč -_-. V suicide, mě fakt některé postavy hrozně baví, ale nedostaly šanci, se nějak projevit. Nemá Harley vlastní řadu ? No mě přijde, že má dvě. Beru, je to taková hlavní hvězda, ale spíš mi přijde, že tu sérii táhne dolů, než že by ji nějak zvedala. Co říct k hlavnímu příběhu, ve zkratce, chceme využít něco co vůbec neznáme, to se posere Harley, zachraň nás. Jediné co tohle zachraňuje, je celkem zajímavý nápad. Vidíme tady více doktorku Quinzelovou, menší změna bodne. Románek mezi dvěma členy týmu potěší. Je tu pak snad půl knihy, osobní složky a prequel k suicide squad vs justice league vypadal zajímavě. Z osobních složek musím vypíchnout tu z Crocem po Boomerangovi asi druhá nejlepší. Složka s Hack byla takový průměr, příjde mi, že její postava je taková klička, vždy když se dostanou někde kde to je zlé, je prostě přenese pryč. Moc mi ta postava k srdci nepřirostla, uvidíme dál. Pak Entrantress, její část zajímavá, až na hrozný konec. Harleynina část byla celkem zábavná, na to jak tu postavu nemusím. Co říct ke kreslíři, Jim Lee, pro mě asi názorná ukázka typického mainstreamu. Zkrátka řemeslná práce, nesednete si z toho na zadek, ale ani vás to neurazí. Dávám 65%. O malinko horší než první book, ale pořád věřím ve zlepšení, potenciál tam je.
  • 159753258x
    Upřímně, Hulka nemám moc načteného, nikdy mi ta postava nepřišla nějak zajímavá. Četl jsem s nim velmi málo sólovek, ale v Avengers nebo jiných řadách, kde hostoval mě nezaujal. Hulk mi přišel vždy hrozně plochý, a overpowered. Začátek knihy začal výborně, větší soustředění na Bannera, bylo ku prospěchu věci, nápad s osobnostmi byl zajímavý a originální. Banner, si tady prochází hroznými věcmi a je zcela na dně. Je tu vyobrazen jako celkem zajímavý charakter, s velmi lidskými vlastnostmi, což je hrozně svěží. Dozvídáme se o jeho chybách v mládí, o jeho velkém egu, neschopnosti si připustit, že je někdo lepší jak on. Bohužel jaké tempo začátek nastavil, sešit po sešitu mi příběh přišel čím dál tím více tuctovější. Na scéně se objevuje, naprosto klišojidní záporák, s naprosto klasickou motivací. Příběh začne být více a více předvídatelný, což je hrozná škoda. Některé nelogické věci taky zrovna nepotěší. Rozhodně se pořád jedná o sympatický příběh, který je hlavně ke konci, hrozně nevyužitý. Stále se ale jedná o nadprůměrný komiks, který zabaví, kresba mi přišla také solidní, některé dvou stránkové panely byly opravdu šmakózní. Komiks asi už znovu číst nebudu a na další příběhy s touto postavou mě také úplně nenavnadil, ale jako celek fungoval, jen škoda toho nevyužitého potenciálu, mohlo to být ještě o stupínek lepší. Dávám 70 %
  • 159753258x
    Brubaker je prostě machr. Jo jasně, napsal lepší věci. Není to ten jeho pomyslný strop, ale tenhle člověk, moc špatné komiksy dělat neumí. Selinu si pojal po svém, jako takovou ochránkyni gothamské spodiny. Líbí se mi ten pohled do její hlavy, prošla si hodně zlýma věcma, které nakousla Selinina velká loupež a teď zjišťuje, že se svým starým životem není spokojená. Díky tomu je její změna velmi uvěřitelná a opodstatněná . Batman tady opět skoro není, což příběhu vůbec nevadí. Oba příběhy jsou skvělé, napínavé detektivky, i když u té první mi trochu neseděl konec. Druhý příběh je skvělý, ke konci jsem se trochu zamotával, ale to byla pouze má chyba. Někdy jsem musel obracet komiks na předešlé stránky, abych si určité věci spojil. Příběh se drží nohama na zemi nejde o žádné zachraňovaní světa, pro mě, příjemná změna. Vedlejší postavy jsou dobře napsané, a v příběhu hrají velkou roli a hlavní hrdince opravdu hodně pomohou, konečně to není jeden proti celému světu, ale všichni se činí a mají svou úlohu, díky které do sebe na konci vše zapadne jak puzzle. Bonusový sešit je fakt na hlavu, ale hrozně jsem se nad tou absoruditou pobavil. Dávám 85% opravdu skvělé čtení. Pro fanoušky Eda povinnost.
  • 159753258x
    Takže, dostal jsem přesně to co jsem očekával. Origin zeleného lučištníka, je tu zpracován skvěle. Je to typický mainstream, který má jednoduchou zápletku a jde si od začátku do konce, po své ose. Seznamujeme se tu s Olliem, ještě jako alkoholikem, milovníkem adrenalinových zážitků a playboyem. Něco se stane, nechci spoilovat co a Oliver se dostane na ostrov, kde se naučí pokoře, uvědomí si jak bezcenný byl jeho život a začíná se bít za ty, co se za sebe sami porvat nemůžou. Víc od toho opravdu nečekejte příběh je prostě to typické klišé, ale velmi zábavné. Kresba u toho komiksu byla opravdu skvělá a nádherně mi jsem sedla, kreslíř boduje. Mínus příběhu spočívá alespoň u mě, v jeho uvěřitelnosti. Týpek s lukem a šípy proti obrovské armádě, no jo, moc nad tím raději nepřemýšlet. Dávám solidních 70% splní to přesně co má, ale zkrátka nic víc od toho nečekejte. Pro fanoušky seriálu Arrow (býval jsem jedním z nich) povinost.
  • 159753258x
    Naprostý průměr, nic víc, nic míň. První dva retra jsou klasické spíše slabší, na poměry NHM. První rozebírá klasický origin, který není nijak zajímavý. Líbila se mi zde mytologie okolo Merlina, meče, amuletu, ale to bylo jenom proto, že mam celkově pro mytologii a historii slabost, at už jde o Egypt, Řecko, nebo Avalon. Část se spideym byla slabší, klasické staré naivní retro, které nemám úplně v oblibě. Obří pinball, jako vážně ? Moderní část mi přišla taková zmatená, hlavní hrdina plochý, nezajímavý, prostě klasický skautík. Zvraty předvídatelné, muslimka co zachraňuje Británii, vstávání z mrtvých. Dávám 55% a to hlavně za celkem podařenou akci, Scrully, Black Knigta a celkem líbivou kresbu.
    PS : Black Knight, který vyšel před Captainem, čtěte až po tomhle, jestli můžete, lépe se budete orientovat.
  • 159753258x
    Rozhodně o třídu a něco lepší než první díl. Nechápejte mě špatně, scénáristicky to není největší terno, tím nechci říct , že by byl špatný, to rozhodně ne. Místy je to ale přeci jenom to klasické klišé. Co mi nesedělo, byly ty svitky, to hledání, přišlo mi, že to zkrátka takové nudné, nezajímavé, ale naštěstí to je pouze začátek. Takže, co dělá tuhle knihu tak skvělou ?. Za mě je to rozhodně kresba a atmosféra, na to je že je tento komiks z roku 1992, hravě strká do kapsy dnešní mainstream. Breyfogle si s kresbou vyhrál opravdu do posledního zrnka písku. Krásně to ladí, hlavně prostředí je naprosto neuvěřitelné. Díky tomu vám děj krásně ubíhá, ani si nevšimnete , že je najednou konec. Opravdu dobře zvládnutý origin, jednoho z nejikoničtějších Batmanovských záporáků. Možná někomu může lehce vadit, že tam Batman je jenom taková vedlejší postavička, ale mě tedy opravdu ne, občas není na škodu, když si postava jako je Batman, zahraje druhé housle. Starý příběh byl taky slušný. Dávám 85%.
  • 159753258x
    Jako jo přiznejme si, je to hodně infantilní, dětinské, místy se fakt popadáte za hlavu (supercykl). Je to dělané pro teenegery a děti, být o něco mladší, tak to žeru. Musím vypíchnout jednu věc, mladá spravedlnost si na nic nehraje, prostě do vás cpou tuny vtípků, jo hodně jich padne vedle, jsou stupidní, ale někdy se dokážete slušně pobavit. Autoři tady hodně sází na interakci mezi těmi teen postavami a více méně jim to funguje. Místy se hlášky opakují, ale vem to čert, čekal jsem, že to bude tragédie a nakonec vzhledem nízkým očekáváním, jsem se opravdu dobře bavil. Díky nostalgii, vcelku dobrému infantilnímu humoru a jedním skvělým momentem s Harmem, dávám 70%. Book doporučuju přečíst když budete mít chuť na nenáročnou zábavu, u které musíte mít ale bezkompromisně vypnutý mozek.
  • 159753258x
    Knihy se dobře četly, ale vím, že za týden si už nebudu pamatovat o co se tu pořádně šlo. Démonův syn je lepší, zajímavější, samozřejmě má spoustu chyb, ale utekl mi. Vztah Batmana s Taliou a Rasem byl zajímavý, prošel si zde menším vývojem, až na to jedno WTF, k tomu moc nemám co vytknout. Druhý příběh byl pro mě bohužel těžká nuda, postavy se chovaly nelogicky až mimo svůj charakter. Někdy jsem opravdu nevěřil, jak se hlavním postavám měnili vztahy vůči sobě z nenávisti, až k obrovské lásce, za pár panelů, pardon ale přišlo mi to velmi umělé, jako kdyby si scénárista řekl na nějaký vývoj vztahu štveme, prostě to udělejte, zbývá nám už jenom pár stránek. Bonus velmi potěšil a přišel mi snad nejlepší z celého booku. Kdybych to měl hodnotit samostatně Démonův syn 3*, démonova nevěsta 2*.
  • 159753258x
    Moon Knighta jsem neznal a opravdu lituju, že to není jeden z těch mainstream hrdinů, protože tahle postava má obrovský potenciál. První retro příběh je úsměvné, ale jako vždy je fajn si přečíst první výskyt. Posléze příjdou příběhy které jsou psány jednotlivě, příběh s odstřelovačem je nejvíce propracovný, ale ostatní sešity se také opravdu drží, jenom škoda že jsou tak krátké některé příběhy by mohly být rozvinuty víc do hloubky, ale jako celek to funguje. Srovnání z Batmanem opravdu chápu a ta podobnost tam je vidět,. Kresba je nádherná a k příběhu padne opravdu skvěle. Je to zajímavé originální čtení, bohužel to,ale ve mě nezanechalo ten pocit že bych si to musel někdy číst znovu, ale rozhodně bych se nebránil nějaké jeho solo řady tady u nás, ale toho se nejspíš nedočkáme.
  • 159753258x
    Po celkem negativních ohlasech jsem se bál že to bude slátanina, ale nakonec jsem byl celkem mile překvapen. Kniha se čte svižně, humor v ní byl takový dětinsky, ale mě většina fóru trefila hlavně Croc a Boomerang u mě bodovali. Co se týče postav těch tu není tolik, což je podle mě dobře. Bohužel ta hlavní "hvězda" mi sedla snad nejméně. Harley byla nesympatická, otravná a trapná. Její hlášky mi nesedly, měla tam jedinou dobrou více méně vtipnou scénu. Ostatní postavy byly takové nemastnè, neslané, až na Croca s Boomerangem. Vždycky když Boomerang něco řekl byla to fakt perla. Co se týče hlavního příběhu není to nic převratného, prostě naprosto tuctový, neoriginální, nějak vás ničím nenadchne ani nepřekvapí. Svůj účel navnadit vás na další díly ale splní. Co se týče vedlejších sešitů o postavách, ty mě bavily vice než hlavní linka, byly zajímavé a dobře nováčkům osvětlily backstory jednotlivých postav. Nejvíce mě asi bavil boomeranguv, deadshotuv a katanin sešit. Kresba se mi vcelku líbila jako nic převratného ale byla prostě ok a k příběhu mi sedla. Celkově jestli umíte vypnout mozek bude vás to bavit a dobře se odreagujete, jestli ne není to nic pro vás. Dávám 70%.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 56 (cca 13904 Kč)
Mám: 75 (cca 18475 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0