Koupit
JLA: Spravedlnost, kniha první (Původně vycházelo od srpna 2005 do srpna 2006)
Jsou to největší superhrdinové světa. Jenže jak se proslulá Americká liga spravedlnosti brzy poučí, hrdinové nejsou jediní, kdo se dokáže spojit, aby dosáhl společného cíle. Zdá se, že se největší kriminální mozky světa rozhodly spolupracovat, a jejich překvapivý plán by mohl lidem přinést víc dobra, než se kdy podařilo Lize!

More Fun Comics #73 (Původně vyšlo v listopadu 1941)
Když neozbrojenou loď na humanitární misi zasáhne torpédo, dostane se jí pomoci z nečekané strany. Z hlubin se jako pradávný vodní bůh vynoří hrdina Aquaman.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Justice #1-6 a More Fun Comics #73


Scénář
Jim Krueger, Alex Ross, Mortimer Weisinger (Mort)
Art
Doug Braithwaite (Dougie), Paul Norris, Alex Ross
Obálka
Alex Ross
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-426-4 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-426-4 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
573 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
Justice Part 1 (DC Comics)
  • louza
    Divné věci se dějí ve světě DC. Noční můry o konci světa, kteří mají všichni superhrdinové i padouši se přetavují ve skutečnost, kdy nedopatřením uniknou data s identitami ligy spravedlnosti. A zlouni to tentokrát vezmou pořádně do ruky. Nejen že začnou likvidovat klaďasy oni ještě navíc začnou páchat dobro. Příběh tedy rozhodně zraky nevytře i když je fakt, že na Rossovy knihy je to spíš nadprůměrná báchorka. Přesto se ze zjevných důvodů nedá dát Spravedlnosti jiné hodnocení, protože vypadá prostě božsky. Zobrazuje hrdiny i padouchy větší než život v příběhu větším než život, kde se na nikoho nezapomíná a každý má svůj díl skládanky. Stránky jsou tak monumentální a bombastické, že tohle prostě musí potřít i každého jediného odpůrce patosu, jehož je kniha plná. Dokonalá hrdinská čistota. Etalon supráctví.
  • faster86
    Obsah kulatých bublin je nic moc, ale obsah hranatých... to tento komiks pozvedá výš než je normální superhrdinská týmovka. Je tu spousta, ale spousta postav, každá dostane svůj prostor a to nenuceně, což u týmovek většinou není.
  • karl173
    Alex Ross, co k tomu říct no. Prostě každý ví, že je to pan umělec a jeho kresba je úchvatná. Není tedy třeba více slov. Jediné co můžu ke kresbě ještě dodat je, že by to zkrátka chtělo větší formát. Toť vše co se týče kresby. Teď je na řade příběh. V prvé řadě je nutno dodat, že se nejedná o nic převratného, až na pár velmi zajímavých myšlenek, které hlavně z počátku skvěle fungují, poté se komiks zase vrací k takové té klasické šablonce a celkem dost je mi jasné, jak bude vypadat druhá část komiksu. Zajímavější to je ale s tím, jak je příběh servírovaný. Jednotlivé předěly mezi různými událostmi jsou dobře provedené s dostatečnou opatrností, aby z toho nebyl guláš ve kterém se nikdo nevyzná ( Alan Davis by se mohl učit ). Je také zajímavé sledovat chování postav. V té největší krizi se totiž dost často ukáže, jak moc si autor ulehčuje práci. Tady se ovšem zatím scénárista drží a postavy si vyžírají co to jde, aby pak spadli ještě do většího hnoje. Příběh zkrátka nemá nouzi o zápletky a nudit se určitě nebudete. Čtení je díky tomu hezky plynulé bez jakýkoliv zádrhelů a během chvíle máte dočteno. Dost jsem zvědavý na druhou část příběhu a zda bude mít ještě čím překvapit. Ta první je nicméně velmi povedená a především díky skvělé kresbě dám 5*
  • RaggamuffinSVK
    Bože tá kresba! Som naozaj rád, že sa tento komiks podarilo dostať do DC kompletu, pretože patrí medzi to najlepšie, čo som čítal. Napriek tomu, že sa v príbehu objavuje obrovské množstvo postáv, nespadá do tradičných DC zápletiek bez zmyslu a cieľa. Naopak, smerovanie je od začiatku presne dané a komiks celý čas po tejto línii kráča. A tá kresba! Áno, ako píšu mnohí, kresba je naozaj neuveriteľná. Množstvo detailov a epických celostránkových "záberov" možno zaradiť medzi majstrovské diela.
  • S4TW
    Už jen za tu kresbu si to zaslouží plný počet, jelikož je naprosto fenomenální! Nejlepší kresba, která v rámci DCKK vyšla a s největší pravděpodobností i vyjde. Fakt jsem z ní byl úplně unešený, podobně, jako tomu bylo třeba u Zázraků. Realistická, detailní, propracovaná, živá, uvěřitelná, vynikající jedno a dvojstrany… No a příběhově je to taky pecka. Navíc to i vzdává hold starším superhrdinským příběhům a to velmi vkusně. Jak obvykle nemám rád přeplácané příběhy, co se týče počtu postav, tak tady je to vyvedeno tak dobře, že si každý menší příběh neskutečně užívám. Ale hlavně mi prostě přecházejí oči z té kresby. Jestli někdy budete někomu chtít ukázat to nejlepší, co superhrdinský komiks může přinést, tak mu dejte přečíst toto. Alex Ross prostě patří k tomu nejlepšímu, co komiks nabízí a jako jeden z mála mých oblíbenců ještě ani jednou neškobrtl - co komiks, pod kterým se podepsal, to naprostá paráda.
  • matty87
    Skvost. Příběh mě bavil od začátku, do konce. Je tajemný, záporáci válejí a (kupodivu) celkem spolupracují a ono to funguje. Navíc vzhledem k tomu, co udělají pro obyčejné lidi, vás to donutí se nad jejich činy trošku se zamyslet. Všechno krásně zapadá, komiks funguje a kresba (nebo spíš malba?) Alexe Rosse je samostatná kapitola. Tohle se vážně povedlo od A do Z, jednoznačně doporučuji.
  • perak
    Je bych opakoval předchozí komentáře - výborná kresba a tentokráte za ní nezaostává ani samotný scénář. Sice možná trochu pomalejší rozjezd, ale celkově super příběh. S druhou částí nebudu moc otálet.
  • Darth Raelchi
    Tak, kde začít... Alex Ross se u nás poměrně rychle etabloval, slyším ze všech koutů, že má vyjít Alex Ross a to dokonce od DCUK a pak si s tím ještě přijde Crew... Není důvod se netěšit. Z polic oprašujeme Království tvé a prozíravci si ponechali Zázraky, buď první verzi nebo tu z Marvel UKK. Tak proč mi to nevyrazilo dech?! Kresba je naprosto úchvatná, to fakt nejde jinak než prostě WOW, každou stránku a panel jsem si vychutnával. I když postavy místy působí jako ze zlaté/stříbrné éry, nevadilo mi to, naopak mi přišli jakoby lidské, ne tak plastické a v podstatě do našeho světa nepatřící. Tady klobouk dolů.

    Co se příběhu týče, tak první kniha má opravdu výborné a svižné tempo a jednotlivé prostřihy mezi lokacemi, tudíž superhrdiny, mi přišly vždy ve správný čas jiné. Prostě to sedělo. Příběh graduje a je plný tajemna a opravdu věříte, že se děje něco co se dít nemá, ale... je to dobře nebo ne... Asi do 7-8. sešitu tomu zhruba věříte, resp. po dobu první knihy ano. Nevíte, co se děje a kdo za tím stojí. Máte pouze úlomky grandióznějšího plánu. Chvílemi si i říkáte, že oni superpadouši se asi fakt dali na pokání. Ano, jsme v DC světě a do jisté míry jsou hranice dané.
    A tady nastupuje kniha druhá. Opravdu se to začne lámat někdy v 7.-8. sešitu. Najednou to do sebe začíná sice zapadat, ale na druhou stranu zjistíme, že to celé je zase to pořád dokola. Asi je těžké vymanit se z okovů DC omezení, ale to pořád nezavdává, aby člověk miloval vše co nám předhodí. Tím nechci říct, že tady není důvod nemít tento komiks mít rád, ale přesto mi to najednou všechno přišlo takové vágní. Plus musím teda nechat, že celou zápletku výborně vypiplali a cizelovali do posledního detailu. Ale zase Brainiac?! Potažmo Luthor?! Zase, opravdu?! Chvílemi jsem opravdu čekal nějakého sociálního padoucha, takový ten spasitel lidu, který to vlastně myslí dobře, ale mine se to účinkem a i sami hrdinové neví, kam se postavit. To by bylo něco, rozkol mezi nimi. Budiž, DC Civil War :-D. Ne, teď vážně. Ten DC-čkovský ráz (v rozuzlení děje) to podle mě celé rozbil. Snížil mu tak pomyslné hodnocení a komiksovou kvalitu, udělal z toho komiksovou tuctovku, čili nepovýšil se na úroveň nesuperhrdinských komiksů, i když se ale usilovně snaží. PŘESTO POZOR, aspoň se jedná o velmi, velmi kvalitní komiksovou tuctovku. Alex Ross opravdu umí a já mu vzdávám hold. Milerád si tento komiks přečtu znovu a pak zase znovu, ale musí být nálada na hrdiny. Nemám problém tento komiks číst, jenom se nečekal moc toho superhrdinství na konci, nevím, nějak jsem si říkal, že u Rosse to bude jen okrajové. Na druhou stranu, pro fanoušky DC světa je toto dobrý způsob, jak je vzdělat něčím opravdu ryze kvalitním. Jedno malé mínus: šrámy Wonder Woman v některých záběrech působily moc uměle, jako by tam nepatřily a byly tam nevkusně dokresleny. Působilo to fakt nekvalitně - že by chyba tisku, ale už tam??? Hodnocení: Za skvělý začátek a gradaci děje musí být 5 (celek by byl samozřejmě 5).

    Aqua Man: kresba docela pěkná, na to, že jsou to 41. léta. Když to srovnám s Captainem Marvelem ve Whiz Comics, je to opravdu rozdíl. Jinak je příběh klasický a poplatný své době. Nicméně, kresba je fakt zajímavá. Docela detailní, když se nad tím člověk zamyslí.
  • willis
    Co se mně nelíbilo, to je scénář. Možná pocta šedesátkám jak tady někteří zmiňují, ale je to tisící variace na další hloupý příběh. Freakshow postav z DC, třeba Joker je tam jen proto aby se zúčastnil. Samozřejmě díky za každého Alexe Rosse, tady není třeba váhat. Ale plný počet prostě nejde dát.
  • hroubek
    Díky za takovéhle komiksy. Další parádní zářez DCKK, jenž vydává čím dál lepší kousky, které umí překvapit, jak kresbou, stylizací a nebo příběhem. A tady je všechno. Úžasná kresba od Alexe Rosse, na které jsem mohl oči nechat. Parádně napsaný příběh se známými postavy, jenž jsou dohnány, do velmi nepěkných situací. Funkční záporáci, zvraty, pocity nejistoty. Pocta stříbrnému věku DC. Jsem z tohoto komiksu hodně nadšený a opravdu jsem si moc užil. Líbilo se mi, že zde dostali prostor snad všichni hrdinové z Ligy, od Batmana, přes Flashe, k Aquamanovi. Líbila se mi linka s Green Lanternem, zvrat s Wonder Woman. Užil jsem si Shazama, Supermana, Martian Manhuntera a Zatannu. Souboje jsou parádní, chytré a mají spoustu nápadu, a krásných pomrknutí. Pro fanoušky DC je to radost číst. K tomu ještě velmi slušná stará čísla. Takže tady není o čem. Jeden nejlepší a nejsilnějších příběhu, který zatím v DCKK vyšel.

    PS: Oba díly jsem četl za sebou a hodnotím je jako celek, takže tento komentář platí i pro druhý díl.
  • erik
    Nie je to zlé, kresba je od Rossa, takže orgie. Úvodná apokalypsa, odstavovanie Ligy, všetko je to napínavé a človek odpustí aj občasnú neprehľadnosť..
  • jh666
    Tahle kniha má je jednu malinkou chybu. Na druhou půlku musí člověk 14 dní čekat. Naprostá bomba.
  • cyboy
    Skutecne jde o vrchol v DCKK (kdyz nepocitam knihy, ktere uz vysly pred kompletem a beru jen ty "premierove"). Nevim zda se hodi soudit to v polovine, ale je pravda, ze ta polovina je paradni. Snad bude i ta druha.
    90%
  • PKD
    Slovanská epopej v obrazech. Došlo vám to? Brilantní scénář,brilantní pocta stříbrnému věku comicsu ( v tomto př.naštěstí DC) a tak dále. Kdo nemá origo,jenž vyšlo před 12 lety,musí si počkat pouhých 14 dní dní. A vizuální stránka věci,snad sakra! nepotřebuje komentář! Kdo tomuto veledílu nedá méně jak plný počet,snad nikdy nečetl žádný comics. A neví nic o skutečném umění!
  • Carnage
    Kresba je klenot to je jasný, ale ani příběh nezaostává. Komiks má fakt zajímavou myšlenku a i když vim že záporáci jsou zlý tak očima civila bych jim to i věřil když tam každej druhej dělá ty dobrý skutky. Jsem zvědavej jak to celý dopadne.
  • Tyfus
    Dosavadní vrchol celého DCKK! Alex Ross očividně nikdy nepracuje na ničem, co je méně než boží. Jsem nadšený, nemůžu se dočkat pokračování.
  • Fimi
    Nejlepší komiks z dckk a jeden z nejlepších Dc komiksů u nás...lepší než Království tvé nejspíš ne, ale rozhodně tomunslape na paty. Fakt super že to vyjde na dvě části a ne jedna nedokončená. Výborný příběh, ale jak už to bývá, tady jde hlavně o Alexe Rosse. Tohle by si měl pořídit každý fanoušek Dc a určitě i nefanoušek Dc protože to stojí za to... výborné a myslím,že netřeba říct víc
532181
Četl/a (146)
159753258x, 2scha, Abbott, adevr, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , Ash Pointak, autokineton, BadBoy, Badgu.y1902, Bedou, borknagar1, Bronn, Bubákolog, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, daon, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Doncek4321, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, Fanda, faster86, Final, Fox01, fvalek1, georg, Georgíno J., Goldfinch, Gustik5, gwen666, Hannibal, Hanussen, hellblazer, henrycruel, Himlik, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Jabba, Jack, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, JORDY, Kaaos, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kiko, kinak, Kitykatyn, Knowho/Wullcann38, Koci, Lachvos, lantan1, Librarian, LookAss, Lord Baltimore, Lukki22, malylada, Mariohurbanek, Mariomichal, Mates17, Mato, Matthew, matty87, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monte walsh, NecRoman, Negan, Onkel 1928, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavlosson, pearlxjam, PeNNy, perak, petrik1710, petrSF, PH79, PKD, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, RaggamuffinSVK, Rinter, roswelll, S313, S4TW, Sagikkun, Sajmon, Schirru, Schramm, Shpeckk, slavik38, Spacecore, spekktrum, Spike, SteveCZ, taidana, the.kasztan, tom173, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, utresyby, vita, VvV, Vyjebanec17, Wiw, xflori01, xxSIMIxx, Yefery, zlejzmrd
(318)
159753258x, 2scha, Abbott, Abe, adam.ra, adevr, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, Batman, bboorreekk, Bedou, Beng.D, blackJag, Blair, bmc75, borknagar1, BreakingAway, Bubákolog, Buchtic, Caiiiczech, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dali, daon, Davidkkk, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Devilek, Deži, Dinik, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, Doly, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, Erich, erik, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, georg, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Goldfinch, Golem, gwen666, Hades, hahahoho, Hannibal, Hanussen, Hebled, hellblazer, henrycruel, herbert, herrman, Himlik, hlavathor, holubdema, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, Jabba, Jack, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, jiskra, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, kadas97, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kubosos, kucik, Lachvos, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, Lukki22, maara, Majinek, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Mates17, Matio, Mato, Matthew, matty87, Maty48, MB, mcezik, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, MikeZ, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, mirror, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, novass, Nyxxie, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulhunter, paulmuaddib, pavel, pavlosson, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, perper, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, PKD, plema, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, RadimNemec, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, raimi, regressiv, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, Salien, Saran, SASAN_KING, Schirru, Schramm, semi41, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, spekktrum, Spike, Stara.kryta, SteveCZ, Stlucius, strougy, superheroesstuff, suricattaontheway, Symbi, T3ss, tacmud, taidana, Tarka Daal, the.kasztan, TheoDread, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, TommyBOYER, tomned, Tomski, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, willis, Wiw, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (9)
10milda, Azik2586, barthez, deadpool, delsemela, illy, nx, plaštěnkář, Sebastian the wise
Nabízí (6)
BreakingAway, Fox01, Fr3d_K, Himlik, karl173, Librarian