Koupit
Superman: Odkaz, kniha druhá (Původně vycházelo od března do srpna 2004)
Superman se pro obyvatele Metropolis stal superhrozbou, protože Lex Luthor zveřejnil jeho původ a označil ho za mimozemského vetřelce. Jak nová reakce na jeho přítomnost Muže z oceli ovlivní?

Adventure Comics #271 (Původně vyšlo v dubnu 1960)
Lex Luthor a Superboy bývali dobří přátelé - Luthor jednou dokonce zachránil Chlapci z oceli život. Co tedy probudilo tu nenávist hraničící s šílenstvím, kterou Luthor k budoucímu Supermanovi chová?

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Superman: Birthright #7-12 a Adventure Comics (Vol. 1) #271


Scénář
Jerome (Jerry) Siegel, Mark Waid
Art
Alfred John Plastino (Al), Leinil Francis Yu
Ink
Gerry Alanguilan
Barvy
Dave McCaig
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-229-1 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-229-1 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
496 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Superman: Birthright Part 2 (DC Comics)
  • Sagikkun
    Druhá část je už vyloženě zaměřena na Luthora, jeho vztah s Clarkem a na jedno velké, epické finále. Je to parádní čtení, v akci dokážete mít i o "neporazitelného" Supermana jistý strach, jelikož zde zažívá jak fyzickou, tak psychickou bolest, a hlavně to má celé myšlenku. Myšlenku, která je možná poněkud jednodušší a občas trochu kýčovitá, ale je tam. Je to příběh, který má hlavu a patu, který mě zajímal od začátku do konce a ke kterému se jednou moc rád vrátím.
    Obě knihy jsem si vážně užil a doporučuji ji jak těm, kteří se Supermanem teprve začínají, tak i těm znalejším.
  • karl173
    Druhý díl se mi líbil o něco více. Přidalo se na tempu a také Waid přidal pár slušných nápadu, které jinak poměrně předvidatelnou dějovou linku oživily. Kresba byla na stejné a dobré úrovni jako v prvním díle. Suma sumárum druhý díl je na tom dosti podobně jako ten první, slušně odvedená práce, ale tentokrát jsem se bavil o něco více.
  • S4TW
    Bohužel to trochu sklouzlo ke klasickému Supermanovi, takže se to nevyrovná kvalitě první části. Jako pořád je to dobře psané, ale už jsem měl pocit, že tohle jsem několikrát již viděl a postava Supáka mě začala lehce iritovat (jako obvykle). Lehké zklamání, ale ta kvalita tam pořád je, o tom žádná.
  • matty87
    Je to to samé, jako jsem psal u první knihy. Opět si to jede svou a opět to funguje. Konečně další dvoudíl, který lze přečíst na jeden zátah.
  • Fry
    DC komiksový komplet #045: Superman: Odkaz, kniha druhá - Navzdory téměř nulovému očekávání se kterým jsem k druhému dílu přistupoval mě to asi v půlce knihy začalo bavit a dokonce jsem si i začal zvykat na Yuovu kresbu, nicméně samotný závěr příběhu mě nakonec opět mírně řečeno zklamal. Možná je to způsobeno tím, že už mám se Supermanem něco načteno a považuji jej za symbol superhrdinského komiksu jako takového, ale takhle nudný, neskutečně ukecaný a nevěrohodný origin rozhodně nikomu nedoporučuji ... Za mě 2*!
  • Cinema Ranger
    Druhý díl je oproti prvnímu superhrdinská mlátička, tj. vyvrcholení celého tohoto originu, ale je to stále velmi kvalitní příběh.
  • Doppelganger
    tak nakonec se mi druhá polovina líbila dokonce o trochu víc než první díl. Je třeba číst to ne jako příběh o Supermanovi, ale jako příběh o Lexovi Luthorovi.
    Poslední dvoustránka příběhu mě upřímně dojala :)
  • hroubek
    První část je rozhodně lepší, ale druhá část rozhodně ostudu nedělá. Jen je oproti první části více přímočařejší a nemá takový tah na bránu jak bych si přál. Můj asi největší problém byl s Luthorovým plánem, který mě přišel hrozně zvláštní. Ale to je asi tak jediná výtka. Postavy opět perfektně fungují(příjemně překvapil Jimmy a zas jiný pohled na Lois), líbil se mi ten přesah, a taky ten příběh kolem vztahu Clarka a Lexe. Je vidět, že Waid na to jde mnohem zajímavější cestou, a rozhodně je to dost působivé. A poslední pár desítek stránek z hlavního příběhu mě vykouzlilo obrovský úsměv na tváři. Za mě opět velká spokojenost.
  • cyboy
    Jak se mi libil prvni dil, tak o to min se mi libil druhy. Neni to vyslovene spatne a slabe, ale taky to neni dobre.
    65%
    EDIT: Precetl jsem si ted o vikendu oba dily a musim zpetne mirne zvednout hodnoceni. Stojim si za tim, ze druhy dil neni stejne dobry, jako ten prvni, ktery si umi ctenare pripoutat, coz druhemu dilu chybi, ale je fakt, ze ve srovnani s konkurenci z DCKK a UKK/NHM si to ctyri hvezdy zaslouzi.
    70%
102682
Četl/a (94)
159753258x, 2scha, Al0f0k, AlmightyMates , Ash Pointak, BadBoy, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, Craxx, cyboy, dajik, daon, Denis, Dexir, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, Džoworka, Er.Nest, Fox01, Fry, fvalek1, Georgíno J., Goldfinch, Gustik5, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kiko, Knowho/Wullcann38, Lachvos, lantan1, LookAss, Majkl151, malylada, Mariomichal, Mart74, Matthew, matty87, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, PeNNy, petrik1710, petrSF, PH79, punisher, puolpm, raenius, Rinter, roswelll, S4TW, Sagikkun, Schirru, Shpeckk, slavik38, Spacecore, Spike, SteveCZ, Symbi, the.kasztan, tom173, Tony TwoDee, trudoš, tukak, TZcomics, utresyby, vita, xflori01, xxSIMIxx, zlejzmrd
(240)
159753258x, 2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, Batman, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daon, deefha, DegiCZ, Denis, Dexir, Deži, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Goldfinch, Golem, hahahoho, Hebled, henrycruel, herrman, hlavathor, holubdema, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, jardoom, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, Kiko, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lachvos, Lenny, libormatejka, listr, Lobok257, LookAss, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariomichal, markic, Mart74, Matio, Matthew, matty87, Maty48, MB, mcezik, me, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, MP, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, Nyxxie, OldaB, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petrSF, PH79, Piros0013, plema, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, Schirru, semi41, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stara.kryta, SteveCZ, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, Symbi, T3ss, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, TheoDread, Thurin, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
Azik2586, barthez, BreakingAway, deadpool, delsemela, gwen666, plaštěnkář, Sebastian the wise
Nabízí (1)
karl173