Koupit
Mladá spravedlnost: Jejich vlastní liga (Původně vycházelo od září 1998 do března 1999)
Seznamte se! Robin, Superboy, Impulse, Wonder Girl, Arrowette a Secret, ti všichni se sešli v nově utvořeném týmu, který se usadil v jeskyni, bývalém hlavním sídle americké Ligy spravedlnosti. Jejich první případ se týká podivného vozu neznámého původu. Jak je pro mladé hrdiny typické, neváhají a vrhají se po hlavě do akce, která je zavede do tajemných končin.

The Flash #92 (Původně vyšlo v červenci 1994)
Bart Allen se ztratil v proudu času, jeho dar rychlosti však nepřestal fungovat, a jak ho stravuje vlastní moc, začíná rychle stárnout. Mezitím po něm pátrá Wally West, Flash, kterého tento úkol zavede na cestu kolem světa.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Young Justice #1-7 a The Flash (Vol. 2) #92


Scénář
Peter David, Dan Curtis Johnson, Mark Waid
Art
Alé Garza, Todd Nauck, Mike Wieringo
Ink
Cabin Boy, José Marzan jr., Lary Stucker
Barvy
Gina Going (Raney), Tom McCraw, Jason Wright
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Hana Vrábelová (Šimečková)
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-229-1 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-229-1 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
558 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
Young Justice: A League of Their Own (DC Comics)
  • Sagikkun
    Jednoduchý děj, pubertální humor, zvláštní překlad. Díky bohu, že jsem od Mladé spravedlnosti nic nečekal a nemohlo mě to tak ani moc zklamat. Nemám vůbec nic proti mladším verzím členů Ligy spravedlnosti, naopak, je to fajn změna. Navíc, počiny jako Robin: Rok jedna byly pro mě důkazem, že i příběhy s mladšími superhrdiny mohou být zpracovány stejně/podobně kvalitně, jako s jejich dospělejšími protějšky. Tady to ale dopadlo veskrz průměrně. Díky některým vtípkům mi lehce zaškubaly koutky úst, převážně ale byly prostě suché nebo trapné. Našly se tu jak zajímavé (linka s Harmem, pokec u táboráku), tak vyloženě blbé dějové linky (Supercykl). Musím ale přiznat, že mě tahle děcka neštvala tak moc, jak jsem se obával... naopak, docela jsem si na ně v průběhu čtení i zvykl a celkově mi připadali jako správná sebranka.
  • RaggamuffinSVK
    Veľké prekvapenie. Ako som písal pri Robinovi, Kid Flashovi alebo Supergirl, nie som veľký fanúšik sidekickov. A čítať komiks celý o ich zoskupení? No opak je pravdou, aj keď iba v prvej polovici príbehu. Úvodné spoznávanie s postavami je veľmi zábavné, plné humoru a trefných scénok. Nie každému samozrejme niečo takéto sadne, pretože dialógy môžu pôsobiť detinsky alebo stupídne. Avšak, časom sa dostaví "dozor" zo strany Ligy spravodlivosti a celý komiks sa začne zamotávať a stane sa z neho spleť podivných na seba nenadväzujúcich udalostí. Našťastie to ešte záver zachraňuje a v podstate práve tie "detské" postavy sú na celom komikse to najlepšie. Kresba je farebná a hravá, presne ako sa k takémuto príbehu hodí.
  • S4TW
    Ne, mě to prostě přišlo špatné, ať jsem se na to snažil dívat jakkoliv. Nejdřív jsem si to chtěl omluvit, že hold už nejsem cílovka, ale jelikož úplně běžně čtu suprárny, tak to vlastně není pravda. Mělo to být vtipné, ale já se nezasmál ani jednou, spíš to působí trapně. Chápu, že teenage se chovají trochu jinak, než dospělí superhrdinové, ale to neznamená, že se musí chovat úplně vymletě, jediný, kdo je v tomhle ohledu jiný je Robin. Nemělo to dobrý scénář, kvalitní souboje, atmosféru, napětí, nějaké zajímavé zvraty, prostě nic. Je to čistá blbina, kterou bych nedoporučil ani o patnáct let mladším čtenářům, na to tu je daleko víc klasických a mnohem lepších superhrdinských záležitostí, které se nesnaží za každou cenu působit přihlouple. A navíc to má fakt hnusnou kresbu. Jediné, co knihu zachraňuje je velmi kvalitní bonus, ač se jedná opět o Waida, tak je to moc fajn čtení a škoda, že třeba tenhle příběh (končí to dost otevřeně) nenahradil ten hlavní. Jako k absolutnímu výbuchu bych tuhle knihu neřadil, ale nejspíš je to to nejslabší, co jsem zatím v DCKK četl.
  • matty87
    Skupina přiblblých puberťáků v čele s nejvíc napřesdržku namachrovaným Superboyem, kteří se snaží zachránit svět a vyrovnat se legendární Justice League, které však nesahají ani po kotníky. Kdyby si místo toho raději doma zalezli pod peřinu a spořádaně drátovali netopejrka (tím nemám na mysli fyzické mučení Batmana) a příběh raději přenechali zkušenějším, mohlo by mě to bavit víc. Na tohle jsem vážně starej.
  • 159753258x
    Jako jo přiznejme si, je to hodně infantilní, dětinské, místy se fakt popadáte za hlavu (supercykl). Je to dělané pro teenegery a děti, být o něco mladší, tak to žeru. Musím vypíchnout jednu věc, mladá spravedlnost si na nic nehraje, prostě do vás cpou tuny vtípků, jo hodně jich padne vedle, jsou stupidní, ale někdy se dokážete slušně pobavit. Autoři tady hodně sází na interakci mezi těmi teen postavami a více méně jim to funguje. Místy se hlášky opakují, ale vem to čert, čekal jsem, že to bude tragédie a nakonec vzhledem nízkým očekáváním, jsem se opravdu dobře bavil. Díky nostalgii, vcelku dobrému infantilnímu humoru a jedním skvělým momentem s Harmem, dávám 70%. Book doporučuju přečíst když budete mít chuť na nenáročnou zábavu, u které musíte mít ale bezkompromisně vypnutý mozek.
  • Mleako
    Být mi třináct, spokojeně bych si pomlaskával, ale dneska už jsem na tohle moc starej.
  • rewkon
    Vtipná infantilní záležitost s divoce barevnou kresbou a jo doporučuji proč ne .
  • erik
  • Carnage
    Já nevim, docela težce se mi to hodnotí ono je to takový hodně cool, edgy a připomíná mi to kreslený seriály z devadesátek a prostě kdybych měl o 10 let míň asi bych to fakt žral. Ale je to takový nijaký. Rozhodně překvapil ten Harm a jak to s nim dopadlo to skoro jako by do týhle knihy nepatřilo. Ale Super-cykl? Hádající se matky? Ehh?
  • hroubek
    Mladá spravedlnost to u mě, měla ze začátku hodně těžké. I přestože, mě na to v úvodu upozornili, tak mě moc nesedla infantilnost děje v prvních sešitech. Byla to na mě až moc dětské. Jenže s přibývajícími sešity přijde, i trocha vážnosti, napětí, soudržnosti a hlavně kvalitní zápletky. Představí se další postavy, které působí dost osvěžujícím dojmem. Vůbec mě nevadila přítomnost Ligy spravedlnosti, jako kontrast toho čím by se hlavní hrdinové mohli stát. V druhé půli komiks fakt šlape dobře a krásně se drží na hraně mezi zábavou a přepálenosti. Za mě tedy na konec spokojenost.
  • petrsimcik
    Jako jedna hvězda za konec Harma. Jinak je to WTF kniha kterou musím mít v kompletu prakticky jen aby nebyla díra. A to jsem si říkal už snad deset čísel, že to není možný aby ten komplet byl takhle dobrej furt. A taky že ne. Kdyby mi bylo osm až 10, byl bych zpátky v těch devadesátkách a po ruce nebyly Želvy Ninja tak bych to vzal na milost a možná se i trošičku bavil, ale v tomhle kompletu pro "dospělé" to podle mě je jen z nějakých historických důvodů a to si skoro mohli odpustit.
  • daon
    Boze, ako tieto teen sracky nenavidim. Vedel by som si predstavit komplet bez podobnych vyplnovych odpadov. Tento kus si urcite do zbierky nevlozim.
  • jh666
    Sakra, už dlouho mi nechybělo, že nejde hodnotit i půlhvězdičkami. protože pak bych dal 3,5. Mladá spravedlnost je příjemný a zábavný komiks, ale rozhodně od něj nečekejte něco na úrovni animovaného seriálu (jeden z mála případů, kdy adaptace předlohu o dost vylepšila). Po stránce příběhu je to fajn, ale Peter David umí ještě líp. Podobně jako pode mnou Cyboye mě hodně překvapilo, jak skončil Harm, takže za to určitě plus. Naopak mě mrzelo, že tu chybí ten one-shot Young Justice: Secret. Z kresby mám ambivalentní pocity. Obecně devadesátkovou kresbu moc nemusím, ale tahle se přede jen dá, i když pánské osazenstvo (především Superboy), vypadá o dost hůře něž to dámské (i když to mi zas tak nevadí). 65 %
  • cyboy
    Hadam, ze tady se zas budu rozchazet s vetsinovym nazorem. Kniha pro teenagery z devadesatych let, coz jsem i ja, a stejne jsem se buhvijak nebavil. Misty je to usmevne, ale jinak hrozne tlacene aby to bylo vtipne. Nevim, asi cekam vic, nez ze nekdo nekomu narve hlavu do dortu a ocekava se, ze v ten moment spadnu ze zidle, pripadne, ze se clenove tymu spickuji (prakticky porad na jedno tema - nepouzivas hlavu) a ochoci si "cykl". Co me ale vyslovene prekvapilo, byl konec Harma. To byla vazne pecka mezi oci. Ve finale z toho mam pomerne ambivalentni pocity. Na jednu stranu pomerne prostinky dej a nevtipne vtipky a na druhou stranu odvaha jit do drsnych zakonceni.
    65% (s hodne odrenyma usima a prakticky jen kvuli tomu Harmovu konci)
41223106
Četl/a (99)
159753258x, 2scha, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , Ash Pointak, BadBoy, borknagar1, Bubákolog, calvin10, Carnage, Craxx, cyboy, dajik, daon, Deckard, Denis, Doncek4321, Doppelganger, DracoAn, Džoworka, Er.Nest, erik, Fanda, Fox01, fvalek1, Georgíno J., Gustik5, Hawwwran, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, kadas97, kallenved, kaylin, KdG, Kiko, Kitykatyn, Knowho/Wullcann38, Lachvos, lantan1, LookAss, Majkl151, Mariomichal, Mates17, matty87, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, Peeta, PeNNy, petrSF, PH79, punisher, puolpm, raenius, RaggamuffinSVK, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, Sagikkun, Sajmon, Schirru, seneke, Shpeckk, slavik38, Spacecore, Spike, Symbi, the.kasztan, tom173, Tony TwoDee, trudoš, TZcomics, utresyby, vita, VvV, xflori01, xxSIMIxx, zlejzmrd
(245)
159753258x, 2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, Batman, bboorreekk, blackJag, Blair, bmc75, borknagar1, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainMarty, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, hahahoho, Hawwwran, Hebled, henrycruel, herrman, hlavathor, holubdema, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, kindanerd, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kucik, Lenny, Lobok257, LookAss, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariomichal, markic, Mates17, Matio, matty87, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, mirror, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, novass, Nyxxie, OldaB, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, Schirru, semi41, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, spekktrum, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, TheoDread, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Azik2586, barthez, deadpool, delsemela, gwen666, nx, petrik1710, Premek, Sebastian the wise, Venomslav12stars
Nabízí (1)
Fr3d_K