Koupit
Wonder Woman: Kruh (Původně vycházelo od ledna do dubna 2008)
Na Rajský ostrov vpadlo vojsko Captaina Naziho. Zpustošení prastarého domova Amazonek však není jediným nebezpečím, kterému Wonder Woman čelí – nacistický útok by mohl znovu oživit smrtící tajemství z její minulosti. Po desetiletích uvěznění se Kruh navrací a hodlá splnit svou přísahu –
ukončit život „saně“, princezny Diany.

Wonder Woman #98 a #105 (Původně vyšlo v květnu 1958 a dubnu 1959)
Ve dvou příbězích ze Stříbrného věku komiksu se dozvíte, jak Wonder Woman získala své schopnosti od olympských bohů a jak si vydobyla právo nazývat se Wonder Girl.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Wonder Woman (Vol. 3) #14-17 a Wonder Woman (Vol. 1) #98 a #105


Scénář
Robert Kanigher, Gail Simone
Art
Ross Andru, Terry Dodson, Ron Randall
Ink
Rachel Dodsonová, Mike (Mickey) Esposito (Mickey Demeo, Mickey Dee, Joe Gaudioso), Ron Randall
Barvy
Alex Sinclair
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-984-9 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-984-9 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
470 g
Stran
144
Cena
249 Kč
Originál
Wonder Woman: The Circle (DC Comics)
  • Django
    Začátek je místy dost pitomý, až se člověk musí pousmát. S přibývajícími stánky mě děj příběhu začal bavit, celkově fajn četba.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš5.5.2022 07:59DC komiksový komplet #030: Wonder Woman: Kruh
    Hoci je Kruh zdanlivo jednoduchý, priamočiary a sympaticky krátky (prehnane povedané sú retro bonusy na konci dlhšie, než samotný Kruh), budete sa v ňom strácať. Ak boli Amazonky Athénou vykázané z Themysciry, prečo tam zostala kráľovná? Musela? Bol to trest? Ak trest, prečo bol zoslaný aj na uväznené členky Kruhu? Prečo sa chceli náckovia vylodiť na ostrove a všetko tam vyvraždiť, keď (ako sami neskôr priznajú) disponovali informáciou, že na ostrove nikto nie je? Čo myslela Alkyoné tým, keď kráľovnej povedala, že by sa Diana mala dozvedieť pravdu? Prečo to pred ňou tajila? Veď sa ju snažil behom desaťročí zabiť kde-kto, tak v čom toto bolo iné, až na ten detail, že sa o to pokúsili samotné Amazonky? Ako je možné, že sa Diana počas svojho pobytu na ostrove o Kruhu nikdy nedozvedela? To jej o jeho existencii za desaťročia nikto nepovedal? Ako je možné, že väzenia nenašla? Veď musela mať ostrov pobehaný zľava-sprava už ako dieťa. Ako je možné, že sa amazonská superbojovníčka nedokáže dostať z väzenia pozostávajúceho z jedných dvier (!), ale radoví náckovia bez superschopností áno? Je pekné, že sa WW snaží odlíšiť od „teroristu“ Batmana. Na rozdiel do neho je diplomatka. Avšak v praxi to vyzerá tak, že protivníkov zmláti ako žito a potom ich nechá ponižujúco bozkávať svoje laso (ehm). K (údajnej) šokujúcej kontroverznosti by som bol zdržanlivý. Síce vidíme „narodenie“ malej Diany (čo nie je zlý nápad) a áno, veci s tým súvisiace sú občas poburujúce (vražda žien prejavujúcich materinské city, ochota zabiť novorodenca). Inak ale nemáme dočinenia s ničím, čo by zásadným spôsobom prepisovalo kánon. Pár vecí je klišéovitých, ďalšie sú príprava pôdy do budúcna (utopeniu hlavnej záporáčky neuverí ani dieťa). Kresba je fajn, ale o čo viac sa ilustrátori Terry Dodson (spider-manovky Dolů mezi mrtvé alebo Zlo v lidských srdcích) a Ron Randall (Bažináč) sústredili na zadok WW v obtiahnutých nohavičkách, o to viac flákali všetko ostatné (ľudia nemajú na nohách prsty, raz Dianu držia za obe ruky a chystajú sa ju roztrhnúť a hneď na ďalšom paneli ju za končatiny nikto nedrží). Je to zvláštne, ale napriek tomu sa mi Kruh celkom páčil. Po prvom prečítaní som dokonca uvažoval nad 4*. Bleskovo ma to však prešlo, keďže scenár je fakt mizerný. Scenáristka Gail Simone (Tony Stark – Iron Man: 3: Válka říší) zostala stáť v strede cesty. Démýtizácia Amazoniek bola super. Páčilo sa mi, ako rozobrala fakt, že Amazonky nemôžu mať deti. Ale ako rýchlo Gail k tejto myšlienke prišla, tak rýchlo ju aj opustila. Snažila sa o niečo, čo tu (azda) nebolo, ale potom sa toho zľakla (rezignovala?) a utiekla k „náckovia sa na pláži bijú s obrnenými gorilami“. Opice sú síce super, ale tu už som sa predsa len v duchu pýtal, či na podobné zverstvá predsa len už nie som starý.
  • RaggamuffinSVK
    Po predchádzajúcom stretnutí s Wonder Woman v Ztracený ráj, ktoré dopadlo katastrofálne, som si myslel, že Kruh dopadne rovnako. Príbeh je však oveľa viac stráviteľný a zrozumiteľný. Dokonca aj pochopiteľný, aj keď je v ňom opäť niekoľko vecí, ktoré sú tak trošku mimo. Napríklad scénky, ktoré by mali byť vtipné, či celá Nazi partia, odhodlaná poraziť Amazonky. Tentokrát sa mi však páčila minulosť Wonder Woman, respektíve jej vzrodu a jeho následkov na spoločenstvo Amazoniek. Kresba je slušná, niekedy až prehnane epická, aj keď to ku Wonder Woman patrí. Bonusové príbehy sú riadny bizár, no oplatí sa ich aspoň prelistovať, lebo toto by dnes človek naozaj nevymyslel.
  • S4TW
    Mě tohle znásilnění mytologie v rámci superhrdinského žánru vždy bavilo. Často se jedná o hodně ulítlou směs, ale je to zábavné, chytlavé, má to pár berliček v podobě již něčeho zavedeného, takže se z toho často vyklube minimálně fajn akčňárna. No, tohle sice byla fajn akčňárna, ale mišmaš to byl teda solidně divoký. Jako inteligentní opice, náckové a řecké a další božstvo? Do toho trocha speciálních agentů a máte slušný koktejl, ze kterého vás dost pravděpodobně bude druhý den bolet hlava. Nájezd to mělo super, tak nějak si to pohrávalo s mytologií, rozvrácenými Amazonkami, krize jako blázen, vypadalo to na pěkně temný příběh, no, bohužel to sklouzlo ke klasické superhrdinské mlátičce, což je velká škoda. Nicméně kresbu to má fajnou, bitky jsou záživné, takže na hajzlík to svůj účel splní. Tentokrát je v knize dvojitá porce retra a bohužel se jedná o padesátky a opět se mi potvrdilo to, že se jedná o hrozné období. Je to směšné, trapné, úchylné, a bez velké dávky nadhledu se to nedá číst. Celkově se jedná o čistě průměrnou knihu.
  • Venomslav12stars
    Venomslav12stars19.6.2018 17:59DC komiksový komplet #030: Wonder Woman: Kruh
    Sorry ale podle mě to byla hrozná blbost a jako hlavní záporák je n. Prostě další blbost
  • Mleako
    Mleako mecenáš11.4.2018 21:05DC komiksový komplet #030: Wonder Woman: Kruh
    První, co jsem si řekl po přečtení Kruhu, bylo: "A to je jako celý?" Hlavní příběh je hrozně zkratkovitý a potřeboval by podle mě ještě aspoň dva sešity navíc. Náckové tam byli nakonec téměř zbyteční a samotný kruh byl taky vyřešený na pár stránkách. A vzhledem k faktu, že spolu se Ztraceným rájem se to ve všemožných žebříčcích řadí mezi nejlepší komiksy s Wonder Woman, nemám ani moc chuť další samostatnou WW číst.
  • hroubek
    Hodně jsem si oblíbil Wonder Woman a pro to jsem se moc těšil na Ztracený ráj. Ten mě hodně zklamal, naštěstí Kruh chyby z minula neopakuje a přináší nám velmi dobrý komiks s Wonder Woman. Pořád to není to co si od komiksu s Wonder Woman představuji, ale má k tomu zatraceně blízko, a za to jsem dost rád. Kruh má zajímavý pohled na život Amazonek, na jejich celkové vnímání Diany, a taky na samotnou a opuštěnou královnu Hippolytu. Dost mě překvapila změna, u Wonder Woman, která zas příběh o něco málo obohatila. Kresba je krásná a ocenil jsem, že je Diana mužnější a mnohem lépe uvěřitelnější, scénář má pár chyb, ale čte se to velmi dobře a zvraty fungují. Co se týče starých příběhu, tak jsou správě naivní a hloupoučké. Wonder Woman: Kruh je velmi dobrý komiks a velmi dobrý reparát za Ztracený ráj.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.2.2018 20:10DC komiksový komplet #030: Wonder Woman: Kruh
    Že by další ultimátní komplet šel zase kvalitou dolů po určitém čísle... Souhlasím s Doppelganger ohledně hlavního příběhu. Lépe bych to napsat asi nedokázal - výstižněji. Mám takový pocit, že to je takový divný příběh, na to, že to má být v podstatě seznamovák s Wonder Woman, pomineme-li Ztracený ráj, kde to není jen o ní, tak vlastně seznamovák se zas tak moc nekoná. Příběh projede po 4 sešitech jak pájka máslem. Spoustu událostí a detailů absolutně nechápu, i přes vyčerpávající předmluvu a úvod do příběhu. Poslední 2 příběhy jsou, aspoň z mého pohledu, naprostá katastrofa. Těšil jsem se na úplně první Wonder Woman příběh, jen ze zájmu a zase tam je nějaká slátanina pro americkou verzi Junáka - ne že bych proti tomu něco měl, ale Rychlé šípy to zkrátka nepřebije. Velké plus jsou krásné záběry a kresby celého těla Wonder Woman. V převleku je sexy a s krásným zadkem.
  • Doppelganger
    Nevím, čím si tenhle komiks zasloužil místo v DCKK - není to úplně špatné, a čte se to dobře, ale za pár hodin už ani nevíte, o čem to bylo, prostě průměr.

    při čtení historických sešitů (nejenom v tomto čísle) se mi nechce věřit, že tehdejším čtenářům některé zvraty připadaly přijatelné. Konkrétně stavba mostu ve Wonder Woman #105 hravě přebíjí neuvěřitelnost i tak kreativních nápadů, jako byla maska z bláta v jednom starém Captainu Americovi, anebo gumová tvář ze starého Beasta. Nevím, jestli autoři tenkrát tvorbou mířili vyloženě na malé děti, nebo se při psaní posilňovali drogami, nebo jak si to jinak vysvětlit :)
  • Lenny
    Zajímavé téma mateřství Amazonek vyšumělo do ztracena, zbytek je tuctová superhero věc
    více na: http://www.youtube.com/watch?v=T-8qZRpBCiw&t
  • cyboy
    Dost zklamani. Jeden prumerny, az podprumerny pribeh a dva historicke sesity, ktere v naivite hrave strkaji do kapsy vetsinu Marvelovske klasiky.
    60%
4133371
Četl/a (114)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , Ash Pointak, BadBoy, Badgu.y1902, Bubákolog, calvin10, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Django, Doppelganger, DracoAn, duri, Džoworka, Er.Nest, erik, Fanda, Fox01, fvalek1, Georgíno J., Gustik5, gwen666, henrycruel, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, Hulik, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Jabba, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, kadas97, kallenved, kaylin, KdG, Kiko, Kitykatyn, Kiwi1902, Koci, Lachvos, lantan1, LookAss, Lukki22, Majkl151, Mariomichal, Mates17, Mato, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, NoStres, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, PeNNy, petrik1710, petrSF, PH79, punisher, puolpm, raenius, RaggamuffinSVK, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, Sagikkun, SASAN_KING, Schirru, Shpeckk, slavik38, Spacecore, spekktrum, Spike, SteveCZ, Symbi, the.kasztan, tom173, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, utresyby, Venomslav12stars, vita, VvV, Walome, xflori01, xxSIMIxx, Yefery, zlejzmrd
(268)
2scha, 81splinter, Abbott, Abe, adam.ra, akrijus, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, Batman, batoo, bboorreekk, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Davidkkk, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Devilek, Deži, Dinik, disclose, Django, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, gwen666, hahahoho, Hebled, henrycruel, herrman, hlavathor, holubdema, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, Hulik, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, Ivan Kucera, Jabba, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jendavondra, jh666, Jimbeam90, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, Kitykatyn, Kiwi1902, Koci, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Lobok257, LookAss, Lukki22, Majinek, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariomichal, markic, Mates17, Matio, Mato, matty87, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mewt, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, NoStres, novass, Nyxxie, OldaB, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulhunter, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, plaštěnkář, plema, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, SASAN_KING, Schirru, Schramm, semi41, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, spekktrum, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, TheoDread, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, Venomslav12stars, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (6)
Azik2586, barthez, deadpool, delsemela, nx, Sebastian the wise
Nabízí (3)
Fr3d_K, Ivan Kucera, Venomslav12stars