Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Hluboko uvnitř světa hoří skrytý plamen – pekelná výheň spalující nenávisti a touhy po pomstě, která pohltí vše, čeho se dotkne. Během krize vzniklé po souboji Sebevražedného oddílu s Ligou spravedlnosti se tohoto plamene zmocnil jeden z největších nepřátel Amandy Wallerové a nyní jej hodlá použít ke zničení všeho, co je jí drahé – počínaje její domovskou základnou, věznicí Belle Reve.

Sebevražedný oddíl se ocitá v jedné z nejnebezpečnějších situací, jaké kdy zažil, a celý tým podstoupí zatěžkávací zkoušku bojem. Bude muset prokázat nejen soudržnost, ale i schopnost udržet své superpadoušské kolegy za mřížemi. Jakmile se však naskytne možnost uniknout Wallerové zpod kontroly, jeden z členů oddílu svou šanci využije, obrátí se k týmu zády… a během své zrady neváhá prolévat krev.

Dokáže rozlícená Harley Quinn zrádce odhalit (a navíc i zlikvidovat strůjce probíhající vzpoury), dřív než bude Operační skupina X doslova a definitivně ukončena?

Obsahuje sešity série Suicide Squad (Rebirth) #11-15 a Suicide Squad Special: War Crimes

Vyšlo v standardní brožované verzi a limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor).


Scénář
John Ostrander, Rob Williams
Art
Eddy Barrows, Carlos Rodriguez, John Romita Jr., Gus Vazquez
Ink
Eber Ferreira, Richard Friend
Barvy
Gabriel A. Eltaeb (Gabe), Adriano Lucas, Jeremiah Skipper, Dean White
Obálka
Richard Friend, John Romita Jr., Dean White
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-178-6 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
432 g
Stran
160
Cena
299 Kč
Originál
Suicide Squad #03: Burning Down the House (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Sebevražedný oddíl #03: Vypálit do základů (paperback) (2019)
Znovuzrození hrdinů DC: Sebevražedný oddíl #03: Vypálit do základů (Black edice) (2019)
  • S4TW
    Velmi dobré oddychové čtivo, narvané zábavou, drsným humorem a ještě drsnější akcí. Tentokrát se i povedl příběh, který nesází jen na jednoduchou akční zábavu, ale dělá nám z toho pěkně zamotané dílo, kdy nevíme, kde kdo stojí, na čí je straně a komu příště vrazí nůž do zad. Po stránce scénáře hodnotím dost slabě bonusový sešit (na konci knihy), který z toho udělal takovou tu klasickou tuctovku, ale do té doby to bylo velmi povedené. Úplným vrcholem je pro mě ovšem kresba. Já patří do týmu Romity, ač přiznávám, že jeden čas, kdy toho kreslil fakt hodně, jeho kvalita silně pokulhávala, nicméně zrovna tady dává vzpomenout svému silnému období, kdy kreslil třeba Daredevila. Výborné je i to, že se střídá s druhým kreslířem, který má úplně jiný styl, ale neméně chytlavý, navíc tohle střídání do knihy zapadá i koncepčně. Za mě spokojenost.
  • JohnyG
    Tohle už nefungovalo ani jako ta klasická oddechovka do autobusu, od které se nic nečeká. Nepříliš zábavný kousek plný obvyklého chaosu a veletočů (Wallerová), kterému jeho slabá místa tentokrát prostě neodpouštím.
  • rewkon
    Příběh se oproti prvnímu posunul k lepšímu ,ale bohužel kresba kde kreslil Romita fakt děs.
  • karl173
    Sebevražedný oddíl beru jako takové odpočinkové čtení, které je plné akce a nikdy nejde o nic zásadního, i když si to občas na něco zásadního snaž hrát. Zde se to jen potvrdilo. Zpočátku jde lehce o chaoz, ale postupně se to rozjíždí a přináší to poměrně slušný plot twist. Vše je navíc velmi dobře nakreslené a Romita i Barrows mají jednoznačně mojí pochvalu. Problém Sebevražedného oddílu ale je, že všechny dějové zvraty se dějí příliš z čistajasna a následovně neumí pracovat s jejich následky. Vše tak tak plyne příliš nahodile. Nakonec ale povětšinou celou myšlenku a nápad zabíjí Wallerová, která mě začíná poněkud vadit. Její činy a přemýšlení je hotové bláznovství a ze celého Sebevražedného oddílu je právě ona, kdo by měl být vězněný a já jen mohu kroutit hlavou jak je možné, že někdo takový může zastávat takovouto funkci. Je to pro mě stejně nepochopitelné a stejná blbost, jako když prezident Lex Luthor a prováděl podobné šílenosti kvůli Supermanovi. Poslední sešit to také potvrzuje a i když jsem po předchozím ději přemýšlel i nad vyšším hodnocení, jelikož mě to zkrátka dobře bavilo, tak právě poslední sešit je tím nejslabším a táhne knihu dolů. Díky tomu mám akorát jistou pachuť po dočtení a musím bohužel knihu ohodnotit jako další odpočinkové akční čtení bez přesahu.
  • cyboy
    Me se snad zacne libit Sebevrazedny oddil... Ne, ted vazne. To co vypadalo tak nedejne zase dopadne zcela dle ocekavani, ale fakt je, ze oproti druhemu dilu je to velky posun vpred.
    70%
21692
Četl/a (45)
Al0f0k, anka, Blackhand47XD, calvin10, CaptainCzech, Cinema Ranger, ConanVJ, cyboy, dajik, Doppelganger, frantisekcap1, furunkl, Jay-jay, jh666, JohnyG, karl173, kindanerd, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, Librarian, luky.kuky10, MakiPuchalovic, malylada, Mamut12, mearez, Mercurio, namdnas, ondra kenway, Paja78, paulmuaddib, pearlxjam, Poseidon1978, puolpm, raenius, rewkon, S4TW, schefik, Spike, taidana, Tony TwoDee, trudoš, w3cMarkus, Zbysek2410
(90)
81splinter, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfred, anka, BadBoy, Blackhand47XD, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CHester Turner, ConanVJ, cyboy, deefha, Dinik, doophy, Doppelganger, dvoracekpetr1, Er.Nest, fifas, Filip123, Fox01, frantisekcap1, Fry, GCRyan, hugosnowden, Jack, JackOneil, Jak, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, JORDY, Karel Sec, karl173, kendor007, Kiwi1902, koudak89, Krvavý Patejl, kucik, lacoste, Lenny, luky.kuky10, MakiPuchalovic, malylada, Mamut12, Maty48, Mercurio, MickeyStuma, Olesh, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perper, Piros0013, Poseidon1978, puolpm, Radkos, raenius, rewkon, Rumburaq, saja, Saran, schefik, Sick666, Sidi Santini, Skot, Spike, Stlucius, StressCZ, tacmud, taidana, Tialster, Tomasino79, Tommar, tomned, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Tyfus, utresyby, vishnar, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410
Chce (16)
Azik2586, Badgu.y1902, CSE_AC/DC, deadpool, delsemela, DracoAn, gezic, James, Joshua_T, kadas97, Kiko, Madao, Nightmare, Sebastian the wise, sleepless, Till
Shání (3)
CSE_AC/DC, gezic, Nightmare
Nabízí (3)
Al0f0k, frantisekcap1, pavel