Koupit
Plastic Man: Na útěku (Původně vycházelo od února do července 2004)
Plastic Man se pomocí svého parťáka Woozyho Winkse dostane do celé hromady problémů, když vyjde najevo jeho ne zas tak úplně nevinná minulost a totožnost zločince "Úhoře" O'Briana. Protože je obviněn ze zločinu, který nespáchal, musí se dát na útěk. Dokáže nejohebnější člen JLA zjistit pravdu dřív, než přijde o život někdo, kdo je mu velmi drahý?

Police Comics #1 (Původně vyšlo v srpnu 1941)
Během vloupání do Crawfordových chemických závodů je druhořadý zlodějíček "Úhoř" O'Brian polit kyselinou. Když se probudí s novými elastickými schopnostmi, rozhodne se změnit svůj život a začít chytat zločince, se kterými kdysi spolupracoval.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Plastic Man (Vol. 4) #1-6 a Police Comics #1


Scénář
Kyle Baker, Jack Cole
Art
Kyle Baker, Jack Cole
Barvy
Kyle Baker, Jack Cole
Obálka
Kyle Baker
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-440-0 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-440-0 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
488 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Plastic Man: On the Lam (DC Comics)
  • Sagikkun
    Během prvních pár stran jsem se bál, že to bude průser. Nezaujala mě kresba, nebavily mě vtipy a celkově jsem asi čekal něco jiného. Naštěstí jsem se později chytil a čtení si užil. Kyle Baker má fajn nápady a nebojí se tvořit těžce bizarní situace. Příběh, byť mohl být o chlup promyšlenější, dokázal i tak nabídnout nějaké ty zajímavé zvraty; a vtípky, které mohly být občas dotaženější, dokázaly i tak párkrát pobavit nebo alespoň neurazit. Minimálně několik výjevů mi v hlavě chvilku zůstane, což se dá považovat za úspěch. A i ta kresba mi ve finále sedla - když si člověk uvědomí, že celý příběh a samotná podstata Plastic Mana je opravdu neskutečně absurdní, tak si to už ani neumí představit nakreslené jinak, než právě jako animovanou grotesku (která zároveň dovoluje využívat kreativních schopností hlavního hrdiny naplno).
    Miloučce debilní, lepší tři hvězdy si to zaslouží, a někdy se k tomu jako k odpočinkovému čtivu rád vrátím (a třeba to vytáhnu na tu čtvrtou hvězdu).
  • S4TW
    Tohle bylo zlé, zlé, zlé a to jsem se na to hodně těšil. Kresba sice na první pohled vypadá super originálně (což je přesně moje gusto), ale hrozně moc se mi nehodila do komiksového média. Navíc je tu humor, který mi absolutně nesedl, takový ten příliš dětský, naivní. Příběh je slátanina, ale ten závěr to totálně zabil. Ne, tohle neberu ani jako takový bonus ke klasickému DC, vůbec mě to nezaujalo, snad jen tu originalitu tomu nemohu upřít.
  • Jonathan Arbuckle
    Já vlastně nevím, ale tohle mi neskutečně sedlo a dost mě to bavilo, ta kresba stylizována, jako staré animáky které jsem jako malý sledoval, byla úplně super. No a příběh byla naprostá šílenost, která se k tomu hodila. Za mě jedno z nejlepších překvapení DCUKK.
  • Fry
    DC komiksový komplet #047: Plastic Man: Na útěku - Naprostá šílenost, která se nezastaví snad před ničím. Chvíli jsem si myslel, jestli se náhodou autor úplně nepomátl, protože logika zde nemá snad žádné zastoupení a postavy se na jednu stranu chovají strašně průhledně, ale nikdy stoprocentně nevíte, čeho jsou schopny. Má to všehovšudy jeden dobrý plot twist, nicméně pro zachování statusu quo se autor rozhodl na konci vše 'napravit' a tudíž šestý sešit je ještě větší WTF, než celý zbytek knihy. Už se k tomu ale asi nevrátím ... Za mě 2*!
  • willis
    Plastic Man to je pro mě takový wtf hrdina. Groteska je asi jediný způsob jak tuto postavu uchopit tak, aby to dávalo nějaký smysl a málokdo by tohle zvládl lépe než K. Baker. Jasně přebal spíš odrazuje, ale uvnitř je příběh který odsýpá a i když si po týdnu už příběh skoro nepamatuji, tak minimálně kresba je to co mně utkví v hlavě. Člověk přitom zavzpomíná na devadesátky kdy četl Clevera a Smarta nebo Čoláka a Doláče.
  • karl173
    Tak já jsem bohužel asi nebyl na tento typ humoru naladěný nebo mi to zkrátka nepřišlo zase až tolik vtipné, abych si z toho sedl na zadek. Ano sem tam jsem se pousmál a určitě jako takovou odlehčenou jednohubku bych komiks i doporučil, ale je to spíš parodie na druhou. Někdy humor komiksu prospívá a někdy zase trochu škodí. Pak mě překvapila vážnější nota, která ale ve výsledku neměla žádný dopad, takže vyšla naprázdno. Retro bylo už jen takovým příjemným doplněním o historii této postavy. Celkově 60%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.10.2018 16:46DC komiksový komplet #047: Plastic Man: Na útěku
    To byla ale uchylárna. Fakt jsem se pobavil. Takový zvrácený mainstreamový komiks jsem pěkně dlouho neviděl a nečetl, dokonce mám i pocit, že snad nikdy předtím. Kresba je super a ulítlá a odpovídá tónu komiksu. Na nic si nehrajeme a líbí se mi, že běžné a vážné věci jsou odlehčené ve stylu animovaných seriálů, kde někdo něco říká a já vidím tu dřevěnou cedulku říkající nějakou hovadinu. Příběh je v podstatě jednoduchý, ale přiznám se, že jsem vůbec nečekal, že to dopadne tak, ajk to dopadne a ještě k tomu to bude pocta Originu. Příběh má hlavu a patu a je rozstřelený úplně stejně jako Plastic Man. Za mě příjemné překvapení DCKK a slušná porce kvalitního komiksu.
  • rewkon
    Velmi milé překvapení a určitě jedno z nejlepších DCKK. Vtipný příběh z vtipnou kresbou ve stylu klasických animáku.
  • Cinema Ranger
    Musím říct, že jsem se zprvu bál, ale jakmile jsem to otevřel; začetl jsem se do úžasného, zábavného komiksu, který je psán do grotesky. Humor je zde skvělý, hezky jej podkresluje i skvěle figurující kresba.
    Příběh je jednoduchý, celý je jedno velké klišé, ale to ničemu nevadí, protože tento komiks nelze brát vážně, přesto je to skvělý komiks. Rozhodně doporučuji!
    80%
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš22.10.2018 10:25DC komiksový komplet #047: Plastic Man: Na útěku
    Hodně vtipný komiks, při jehož četbě jsem měl pocit, že koukám na výborný animák.
    Víc Kyle Bakera!
  • hroubek
    Když, jsem si projížděl seznam DCKK, tak jsem si říkal co tam dělá takový looser jakým je Plastic Man a není tam místo něho někdo cool jako Aquaman nebo Hellblazer. A i ta obálka mě moc nenavnadila. Ukázka z kresby byla taková zvláštní, ale to byly první dojmy, než jsem komiks otevřel. Plastic Man je jedno z největších překvapení v rámci celého DCKK a mě velmi překvapil. Kyle Baker to celé pojal jako komiksovou grotesku, kde se dějí věci, jenž známe z animovaných filmů o Looney Tunes. Prostě trhlé a zábavné nápady. A je to radost číst, a prohlížet si skvělou a propracovanou kresbu. Fungují zde jak dialogové, tak i klasické vtipy. Jediným problémem je příběh, který ke konci začne dřít, přesto to je fakt jediná větší výtka k tomuto celému komiksu. Starý sešit také funguje na jedničku. Plastic Man je opravdu moc povedený komiks, který mě dost bavil a velmi mile překvapil.
  • jh666
    Čekal jsem průšvih, ale královsky jsem se pobavil. 70 %
  • WildBear
    Škoda že mě před prvním otevřením tohohle buku nikdo nevaroval co mě čeká..celkem šok,ale když člověk přistoupí na tuhle hru tak to není úplná tragédie..můj šálek kávy to ale rozhodně není..jo a kresba spolu se stylem panelů je taková,že jsem celou dobu čekal,kdy na mě odněkud vybafne Robot Miky...:-)
  • daon
    Vtipna relaxacka ako svina. Eisnera za 2004 si to urcite zasluzilo.
  • cyboy
    Strasna obalka a dosti mimozni obsah. Asi trikrat jsem se nahlas zasmal, takze uplny prusvih to nebude. Kdyby se tvurcum podarilo napsat promyslenejsi pribeh, tak to mohla by pecka. Takhle je to jen prumer, ktery si dost utahuje z celeho superhrdinskeho zanru, ale jinak nic vic.
    70%
8201452
Četl/a (97)
2scha, Al0f0k, AlmightyMates , Anton, Ash Pointak, autokineton, BadBoy, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, Craxx, cyboy, dajik, daon, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Doppelganger, DracoAn, duri, Džoworka, Fox01, Fry, fvalek1, Georgíno J., Gustik5, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kiko, Knowho/Wullcann38, Kouzelnik7, lantan1, Lobok257, LookAss, Majkl151, malylada, Mariomichal, Marvin, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, opytz, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, PeNNy, Petr, petrik1710, petrSF, PH79, punisher, puolpm, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S313, S4TW, Sagikkun, Schirru, Shpeckk, slavik38, Spacecore, Spike, Symbi, the.kasztan, tom173, Tony TwoDee, trudoš, tukak, TZcomics, utresyby, vita, xflori01, xxSIMIxx, zlejzmrd
(240)
159753258x, 2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, autokineton, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, Batman, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daon, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, hahahoho, Hebled, henrycruel, herrman, hlavathor, holubdema, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, jiskra, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, komik.sx, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, listr, Lobok257, LookAss, maara, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariomichal, markic, Marvin, Matio, matty87, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevidal7, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Nyxxie, OldaB, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, Petr, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, Schirru, semi41, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, TheoDread, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, willis, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Azik2586, barthez, deadpool, delsemela, Draco nobilis, gwen666, plaštěnkář, Premek, Sebastian the wise, Venomslav12stars
Shání (1)
Venomslav12stars
Nabízí (1)
karl173