Koupit
Brian Braddock, mladý muž obdařený duchem Avalonu, bojuje se silami zla jako odvážný a neochvějný Captain Britain.

Zrodil se hrdina! V boji za to, že ne všichni hrdinové zvou svým domovem New York, předložili v roce 1976 autoři Chris Claremont a Herb Trimpe čtenářům zbrusu nový národní poklad. Captain Britain vám nyní přinese některé z nejpamětihodnějších příběhů všehomíra. Ukážeme vám, kde začalo dědictví britské legendy, která dodnes na marvelovském nebi jasně září.

Obsahuje příběhy:
Přichází Captain Britain
Svět podle Arcadea
Zbraně Avalonu

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Captain Britain (Vol .1) #1-2, Marvel Team-Up (Vol .1) #65-66 a Captain Britain & MI-13 #1-4


Scénář
Chris Claremont, Paul Cornell
Art
John Byrne, Fred Kida, Leonard Kirk, Herb Trimpe
Ink
Jesse Delperdang, Dave Hunt
Barvy
Dave Hunt, Brian Reber, Marie Severin
Obálka
Mico Suayan
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
608 g
Stran
152
Cena
249 Kč
Originál
Captain Britain & MI-13: Secret Invasion (Marvel)
  • wistar
    starý příběh- i když je to blábol a na artušovu legendu to vůbec nesedí, tak dialogy byli na svou dobu v pohodě a číst se to dalo, kostým captaina by v dnešní době vypadal lépe, ten s britskou vlajkou je neoriginální,
    marvel team up- záporák nudný, setkání spidermana s capem je zbytečné, ale nečte se to příšerně díky ucházejícím dialogům
    captain britain- komiks s tolika neznámýma postavama, skrullové nejdou s magií dohromady a cap tady ani moc není, děj často nudí a chemie mezi postavama zrovna tak
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 07:33Nejmocnější hrdinové Marvelu #046: Captain Britain
    Strašne nezáživný komiks. Aj nudný Union Jack bol lepší a to už je naozaj čo povedať. Ja a anglické marvelácke postavy asi nikdy nebudeme priatelia. Alebo skôr ja a PSEUDO anglické? Bolo by fajn, aby sa anglickosť na daných komiksoch prejavovala aj inteligentnejšie, než len tým, že je občas v zábere poštová červená schránka. To je skutočne odfláknutá robota najhrubšieho zrna. Škoda. Najviac sa mi na Captainovi Britainovi páčili (a to sa mi pri komiksových kompletoch stáva málokedy resp. skoro vôbec) retro komiksy so Spider-Manom. Staré diely, v ktorých sa Captain Britain spojil s obľúbeným Steňolezom, sú naivné, zato majú srdce. Finálny (moderný) príbeh je postavami, akciou a mohutnými trikmi preplácaná nechcem povedať blbosť, ale vec, akú som v komiksoch videl stokrát a ešte stokrát uvidím.
  • 159753258x
    Naprostý průměr, nic víc, nic míň. První dva retra jsou klasické spíše slabší, na poměry NHM. První rozebírá klasický origin, který není nijak zajímavý. Líbila se mi zde mytologie okolo Merlina, meče, amuletu, ale to bylo jenom proto, že mam celkově pro mytologii a historii slabost, at už jde o Egypt, Řecko, nebo Avalon. Část se spideym byla slabší, klasické staré naivní retro, které nemám úplně v oblibě. Obří pinball, jako vážně ? Moderní část mi přišla taková zmatená, hlavní hrdina plochý, nezajímavý, prostě klasický skautík. Zvraty předvídatelné, muslimka co zachraňuje Británii, vstávání z mrtvých. Dávám 55% a to hlavně za celkem podařenou akci, Scrully, Black Knigta a celkem líbivou kresbu.
    PS : Black Knight, který vyšel před Captainem, čtěte až po tomhle, jestli můžete, lépe se budete orientovat.
  • karl173
    První dva štěky jsou opět jen ryze pro obohacení o historii Marvelu, nic víc to nepřináší. Dva sešity z Marvel Team-Up jsou slabším retrem se Spideym. Příběh byl vyloženě maximálně průměr, jen ta kresba byla lehce nadprůměrná. Jediné co mě v téhle knize bavilo byla nakonec až moderní číst. Příběh je sice také celkem průměrný a je místy velmi chaotický, ale přináší i zajímavé momenty, slušnou a svižnou akci a celkově nápad není vůbec špatný. Pak má ale především hezkou kresbu, která když ne příběh tak minimálně ta zaujme. Celkově tedy hodnotím jako lehce nadprůměrný komiks. 60%
  • S4TW
    Jako není to úplně špatný komiks, když se to vezme hodně kolem a kolem, ale má to hodně ALE! První věc, která mi dost vadí je to, že polovina knihy obsahuje díla, která již v rámci UKK vyšla. Já chápu, že se snaží vždy přijít s originem či první sešitem, ale párkrát se to již obešlo a v tomto případě se to nabízelo daleko víc, aspoň ten team-up se Spideym si mohli odpustit, ač to byla ve finále ta nejlepší pasáž celé knihy. Obecně recyklovaná první část je daleko lepší, než ta moderní. Origin absolutně na pohodu, má to dost fantasy nádech, do toho trochu vědy a anglické vlastenectví, asi tak, jak to mělo být. Pak týmovka se síťolezce, parádička. Dvojice Claremont a Byrne je jistota, navíc ve své době se jednalo možná o nejsilnější duo a já se nedivím. Moderní část je jedinou novinkou. První věc - nevím, kdo určuje pořadí, ale ten trotl mohl mít trochu soudnosti a dát Captaina Britaina před Black Knighta, to je první věc. Druhá je, že se nejedná o nějak zvlášť silný komiks. Tahle série je prostě hrozně divná, je to strašný galimatyáš, nejspíš se budete ztrácet v postavách a vůbec v tom, co se děje. Navíc už u Black Knighta mi přišlo, že Cornell má až moc bujnou fantazii a plácá páté přes deváté (dost mi připomíná Standu Leeho, ale v té době to mělo trochu jiné kouzlo). Ale i přes těžkou zmatečnost si to drží vysoké tempo a vlastně jsem se nenudil, ač jsem byl po dočtení lehce zmatený a přišlo mi to možná až moc přitažené za vlasy. Kresba je fajn.
  • hroubek
    Captain Britain mě bavil. Posledních pár čísel NHM mě moc nebavily, a o to více mě Captain Britain sedl. Tím nechci tvrdit, že se jedná o nějaké extra dílo, protože nejedná, ale je to slušné čtení. Starší čísla mám už načtené z minula, a ty se mi líbily. Nový příběh je fajn. Nepřinese nic nového, ale pobaví. Největší problémem se zde opět ukazuje, že spoustu věcí nevíme. Neznáme většinu postav a jejich vzájemné vztahy. Trošku to kazí zážitek ze čtení. Co mě naopak sedlo byli postavy Black Knighta a lékařky Faiz. Samotný Captain nemá tolik prostoru, ale jeho bitva na konci je slušná. Celkově je komiks mezi třemi a čtyřmi hvězdy, ale nakonec dám čtyři, jelikož mě to bavilo.
  • Carnage
    Všechno to retro bylo už v UKK, takže jsem ho znova nečetl. Hodnotim jen tu modernu a ta je taková že neurazí ale ani nenadchne a když už v NHM vyšla první a třetí část tak je celkem škoda nemít i druhou. Osobně mi už u Black Knighta sedla postava Petera Wisdoma a ten mohl mít třeba ten zbytek příběhu. Každopádně děj je takovej že všechno jede strašně rychle a celkově to i člověk má přečtený za chvilku. Je to slabší průměr a je to horší jak ten Black Knight, takže možná na slabej rozjezd toho příběhu dobrý.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš20.5.2018 09:12Nejmocnější hrdinové Marvelu #046: Captain Britain
    Dočteno a opět zklamání. Nevím, co je špatně s celou tou sérií Captain Britain and MI-13, ale prostě mi to nejede. Četl jsem o této sérii spoustu článků, zvlášť v souvislosti s Bladem, četl jsem je (až na Vol 2) a prostě NE! Nechápu, kde je problém. Sami autoři si tuto sérii hýčkali, ale já tam prostě nic nevidím. V NHM je to obdoba příběhu s Black Knightem (v podstatě). Narozdíl od něj, zde aspoň máme slušnou porci old schoolu. To je asi to jediné, co mě na této sérii baví. Herb Trimpe mi přijde jako řadový kreslíř Marvelu, ale tady se mi ta jeho kresba líbí, až na detailní záběry obličejů, ty jsou fakt nepovedené. Slušný origin od Claremonta a Trimpa. Pak je tu Marvel Team-Up, který už známe díky UKK, ale ten se cením asi ze všech tří příběhů nejvíc. Jelikož jsem určité UKK rozprodal a u některých mi bylo líto, že už je asi mít nebudu, tady mám splněno dvojnásob! Origin i Team-Up v jednom. Už jenom proto tuto sérii mám. Byrne j v začátcích své kariéry, ale už je rozpoznatelný. Ještě to není úplně ono, ale už začínáme pěkně zostra. Zbraně Avalonu, jak jsem avizoval už na začátku, je prostě děs. Možná se to někomu líbí a já jsem za to rád, že si to své fanoušky našlo, já ale mezi nimi nejsem. Tajná invazi jsem četl, plus některé doplňující příběhy, a stejně pořád nevím o co v tomto příběhu jde. Prostě nějak jedeme na plný pecky a najednou bum konec. Jediné co jsem zaregistroval byla smrt Briana Braddocka a pak jeho navrácení mezi živé, ale ani nevím jak. Celý příběh má otřesné dialogy a jsou to takové ty hlášky, které člověk musí říct, aby to znělo smysluplně, ale v reálném životě by tak nikdo nemluvil. Moc keců a ohlašování toho, co budu dělat. Že by jakási snaha o Bonda... No nevím, tajně jsem i doufal, že se na konci 4. sešitu objeví Blade, ale ten se teda objeví na konci 5. sešitu. Ach ta paměť.... Suma sumárum, třetí hvězda je jen za Claremonta a jeho tzv. old school, protože je to prostě podivný mišmaš a jakýsi pokus o UK Marvel. Postavy jsou nudné a předvídatelné a hlavně nezajímavé, až teda na Captaina Britaina, z kterého ale paradoxně skoro vůbec nic nemám!!!
  • cyboy
    To prece nemuzou myslet vazne. Starsi cast se mi tentokrat libila vic, nez ta moderni. To ale neznamena, ze by se mi vazne libila. Trpi obvyklymi neduhy sve doby, budiz. Ale ta moderni cast je fakt zmatecnost a navic osud Britanie konci v rukou muslimky, ktera nese Excalibur. K dokonalosti (podle moderniho modelu) uz ji chybi jen origin, kde se dozvime, ze se narodila jako muz. Transgender muslimka nese pochoden Britanie. Snad se toho ultimatniho multikulti dockam.
    55%
31217102
  • S4TW
    Venomslav12stars: respektovat to je blbost, protože to tvrzení je blbost :-)
  • Venomslav12stars
    cyboy: retro je super nechápu co proti němu lidi mají ty jsi napsal že není možné aby retro mohlo být lepší než moderní příběh muže tímhle si mě naštval ale respektuji to
  • Fimi
    no právě, o DCKK že prodám uvažuju také a nechám si jen vybrané kusy jako Spravedlnost, Zkáza v Gothamu a třeba Flashpoint či Red Hooda, ale uvidím no, zkusím to jako komplet, prostě mi to za to nestojí to kupovat, hlavně ta UKK 2, tam bylo fakt jen pár dobrých kusů a to samé NHM kde za něco v těch 45 kusech stojí snad jen asi 8 knih které bych si chtěl nechat....opravdu si radši koupit něco co víš co kupuješ a chceš to a je to uzavřené...UKK1 si ovšem asi nechám, tam jsou fakt dobré kusy
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš20.5.2018 09:17Nejmocnější hrdinové Marvelu #046: Captain Britain
    To Carnage: respekt, že s tím pokračuješ v celku (myšleno upřímně).
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš20.5.2018 09:16Nejmocnější hrdinové Marvelu #046: Captain Britain
    Úplně se zde vidím. Marvel UKK jsou měl do nedávna celou a u NHM jsem se mezitím zařekl, že celou fakt ne. V podstatě jsem udělal dobře, ale zase DC UK... I té jsem se zbavil nedávno. Nechal jsem si fakt jen vybrané kusy. Čím dál víc zjišťuji, že všechny tyto "série" jsou fakt pro skalní sběratele anebo pro začínající komiksáky (spíš dětské). Jsem rád za seznámení se s postavami, ale pak jsem zjistil, že to číst znova nebudu. Souhlasím naprosto s vámi.
  • Fimi
    Azalin takže nedoporučuješ?
  • Azalin
    No tak to já jsem se zase zbavil omnibusu Rising Stars.. a to se komiksů zbavuju fakt výjimečně.. ;-)
  • Fimi
    Jo a tím souhlasím i já si koupil něco bokem ale dávat ty prachy za to když z šedesáti knih za něco stojí jen zlomek to si radši koupím něco co fakt chci za víc peněz....třeba omnibus Rising stars nebo Avengers od Hickmana
  • Carnage
    Fimi jasný, ale zase můžu za sebe říct že mě UKK a NHM nastartovalo k tomu si prostě shánět další věci. Jako takovej náhled do komiksů je to za ty peníze fajn. Takže pokud někdo nekupoval vše ale koupil si třeba 1-3 knížky a něco se mu líbilo a díky tomu si pak sehnal třeba celej run tak si myslim že to je docela fajn. Osobně sám sleduju že některý ty komiksy za to nestojí, ale už sem s tím začal a chci si to dokončit.
  • Fimi
    Carnage právě proto jsem se celého NHM zbavil...
  • Carnage
    Zase se bohužel celkem projevuje to, že NHM a UKK jsou kolikrát jen takový náhled do příběhu a když se ti to líbí, zbytek si sežeň někde sám.
  • Lenny
    Vydavatelé jsou v zahraničí, takže si to nepřečtou. Žel když koukám na ENG wikinu, ani v druhé šedesátce prostřední book není.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.5.2018 19:19Nejmocnější hrdinové Marvelu #046: Captain Britain
    Jestli to někdo z vydavatelů čte, mám velkou prosbu. Šlo by vydat i zbývající příběh z Captain Britain and MI-13 vol 2 pod názvem Hell Comes to Birmingham? Vím, že je nějaký vydavatelský plán a edičák apod., ale stejně, je škoda, když už máme první a třetí část, abychom neměli i zbytek. Fanoušci a čtenáři to jistě ocení. Je tam nějaká hrdina Spitfire, třeba by to šlo nějak ne? Děkuji. Je to jen fanouškovské přání.
Četl/a (73)
159753258x, 2scha, Abbott, Alfred, Azik2586, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Dexir, Doppelganger, dvory, Fox01, Gustik5, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jack, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kitykatyn, Koci, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, Mariomichal, Mart74, Martinb, Mates17, Mato, mcezik, me, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, NikkiKonig, Paldini, PatrikTheMighty, pechna, Peppa, petrSF, punisher, raenius, Rinter, roswelll, S4TW, seamzocze, slavik38, Star36489, SteveCZ, trudoš, vita, VskPrzk, wistar, xxSIMIxx, Zaknafeine, zlejzmrd
(193)
159753258x, 2scha, Abbott, Abe, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, blackJag, Blackmoor, bmc75, bobo666_2005, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, Glumal, gwen666, hahahoho, Hebled, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, James, Jáňa, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Kitykatyn, Koci, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, Lukki22, Lukyn2810, Majkl151, Mariomichal, Mart74, Martinb, Mates17, Matio, Mato, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, Norri, novass, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, Piros0013, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, raimi, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S4TW, Salien, Saran, SekyCZ, semi41, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
Badgu.y1902, delsemela, gezic, Jason2808, Marthy76, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (2)
gezic, pavel
Nabízí (1)
Fox01