• tom99
    Komiksy se opírají o známé postavy z knih, největší úlohu má především Avar Kriss a Orla Jareni. K těmto postavám máme ale již pečlivě vybudovaný vztah právě díky knihám, komiksy nenabízejí v tomto ohledu nic nového. Postavy se v ději jen vyskytují a spíše slouží jako záchytný bod pro čtenáře knih. O postavách se ale nedozvíme nic nového, bez čeho bychom se nemohli dále obejít. A to je vlastně i celý problém tohoto svazku. Komiksy pouze brouzdají na povrchu a značně za knihami zaostávají. Nedaří se jim vyprofilovat ani jednu novou postavu, o kterou bychom se skutečně báli, strachovali a na které by nám více záleželo. Keeve Trennis není nikterak zajímavá a nebýt jejího podivného spojení s bývalým mistrem Sskeerem, tak jako postava nemá opravdu co nabídnout. Ony i komiksy na zápletku s Drengiry jdou velice suše a neoriginálně. Co kniha Do temnoty skvěle nastínila a nám jako čtenářům prodala, tak komiksy spíše zabíjejí. Drengirové jsou prostě zničeni úplně tím nejjednodušším a nezajímavým způsobem, což samozřejmě dělá z celého svazku jednu velkou nudu. Vychválit lze alespoň kresbu, která místy zachraňuje velice průměrný námět se scénářem.
  • tom99
    Jako první výkop do komiksového světa Vrcholné Republiky to dopadlo víceméně dobře. Na druhou stranu se komiksy až moc opírají o knihy a nedokázaly přijít s nějakou svou vlastní zápletkou. Je zkrátka vidět, že jde o okrajové příběhy, které byly nastíněny (a zřejmě budou i vyřešeny) v románových knihách. Tentokrát jsme se zaměřili na Drengiry, příště to zase mohou být Nihilové. Jedním z největších problémů celého svazku je ovšem určitá zkratkovitost. Jednak se automaticky předpokládá, že jiné knihy ze série znáte, a komiksový svazek jednotlivé postavy či nebezpečí nijak neprohlubuje. Drengirové jsou sice nebezpeční, ale jejich útokům a motivaci se nedává žádný podtext. I z maršálky Hvězdosvitu Avar Kriss vyprchalo určité kouzlo z první knihy. Může ovšem jít pouze o dočasný jev. Přeci jenom 120 stánek je na komiks zkrátka málo.
  • tom99
    Zase další příběh, který krásně navazuje na Epizodu IV, prohlubuje ji a udělá oslí můstek k Epizodě V. Luke po zničení 1. Hvězdy smrti logicky nabyde pocit nesmrtelnosti, ale rychle se vrátí na zem, když si uvědomí, že držet v ruce světelný meč nestačí, aby se stal Jediem. Luke si zjišťuje, že nejenže nestačí na Vadera, ale nevyrovná se ani průměrným vojákům a služebníkům Impéria. A pokud má být cenným přínosem Povstání, je nutné rozvíjet svůj talent. První část knihy je o mnoho "filmovější" a zábavnější než ta druhá. Zvlášť pátrajícího Luka na Tatooinu jsem si velice oblíbil. Nezaostává ani Han, Leia a jejich vzájemné pošťuchování. "Falešná" manželka Hana je možná malinko moc, ale alespoň to vzbudilo zájem princezny o pašeráka Sola. Z celé knihy ale opět musím vyzvednout Luka. Tady je sice hlavním hrdinou, ale hodně slabým a zranitelným, který je teprve na začátku své jedijské cesty.
  • tom99
    Příběh, který jsem nevěděl, že potřebuji, dokud jsem ho nedostal. Jak Vader klesl v očích císaře, když selhal a nezabránil zničení Hvězdy smrti? Jak se dozvěděl o mladém pilotovi Luku Skywalkerovi? A jak si ověřil, že se jedná o jeho syna? Otázky, které jsme posledních pár let považovali za zbytečné. Nutně nebylo třeba na ně znát odpověď, protože jsme si vše tak nějak laicky domysleli. Příběh ovšem jde do hloubky a pomáhá nám rozkrýt Vaderovo vyšetřování. A já jsem si ho užil. Představení nové postavy (Doktorka Aphra) bylo také příjemném zpestřením. Někdy byl děj až moc zamotaný a těch loupeží tam mohlo být méně, jinak ovšem nemám co vytknout.
  • tom99
    Tak toto mi vůbec nesedlo. Úvod se starým sešitem New Mutants byl totálně o ničem, nemělo to žádný příběh a pointu. Pak už to bylo o něco lepší, ale v hlavním příběhu mi něco chybělo. Deadpool byl suchý a vlastně jednou z nejtrapnějších postav v celém komiksu. Sice tam byl Spider-Man, Daredevil či Punisher, ale ani jeden z nich jakoby nebyl ve své kůži. Byly to naše postavy, ale mluvily jinak. Ne, tento komiks se fakt nepovedl
  • tom99
    Klasický origin Spider-Mana, který bohužel nepřináší nic moc nového. Starý známý příběh, upraveny jsou pouze drobné detaily a dle mého názoru je tento komiks naprosto zbytečný. Navíc zdejší Peter Parker je krajně nesympatický, jak svým pojetím, tak svou kresbou. Komiks navíc prakticky končí tím, když se z Petera stane Spider-Man. Jeden boj se záporákem a konec. Jeden z těch horších Spider-Manů.
  • tom99
    Vždy se mi zamlouvala postava Gwen daleko více než MJ a tento komiks to jen dokazuje. Spider-man je totiž vždy ovlivněn tomu, co se přihodilo Gwen, která měla na jeho pavoučí život obrovský vliv, proto vzpomínání na tuto postavu je krásné. Zatímco MJ je spíše v komiksech popisována jako postava celebrita trpějící modelskými syndromy, vždy to byla právě Gwen, která mi k Peterovi více seděla. Skvělý komiks.
  • tom99
    Poměrně dost nevyvážený komiks, který především trpí tím, že je neúplný, nemáme celý ukončený příběh, mezery jsou i v průběhu, kdy zkrátka víme o něčem, co se stalo, ale nemohli jsme si to přečíst. Trošku škoda, že Venom dostane prostor až úplně na konci a vlastně celý tento svazek je o něm, bez něj.
  • tom99
    Tento svazek lze rozdělit na zcela odlišné části. Ten první se soustředí na Pantherovu minulost, jeho touhy a to, po čem jde. Dokonce se setká s Fantastic Four, kterou naschvál zapojí do svých plánů, aniž by tým superhrdinů věděl, o co vůbec ve Wakandě jde. První dva sešity jsou vzhledem ke staří komiksu velice povedené a já chtěl, aby příběh pokračoval. Naopak druhá část svazku má sice nádhernou kresbu, ale to je vše, co tento komiks nabízí. Tři sešity sledujeme, jak Skrullové chtějí zaútočit na Wakandu. A to je vlastně vše. Příběh nemá hloubku, žádný děj. Četlo se to sice po másle (především, protože nebylo co číst), ale scénář byl ubohý. Za první dvě části starého komiksu dávám tři hvězdy a ten moderní si žádnou ani nezaslouží...
  • tom99
    Naprosto obyčejný příběh o nicce, ale až v závěru si uvědomíte, koho tím chtějí autoři představit. A to se mi na celém komiksu líbilo asi nejvíce. V superhrdinském komiksu se konečně nachází hrdina, který toho moc neumí, pochybuje sám o sobě, není si jistý. A přesto se jedná o toho správného hrdinu. Závěrečný sešit naprosto exceloval. Určitě se nejedná o nejlepší komiks, ale za ten závěr a pěkné propojení, dávám plný počet.
  • tom99
    Na klasického Spider-mana a Petera Parkera nedám dopustit. Jedná se o moji nejoblíbenější postavu, proto se k jakýmkoliv jeho nástupcům chovám obezřetně. Milesu Moralesovi jsem nicméně dal šanci a vůbec toho nelituji. Brian Michael Bendis, že může existovat i jiná postava pod kostýmem, která může být stejně zajímavá. Příběh je neskutečně silný, poutavý, propojený s životem původního Spider-mana. Nyní zase poznáváme zcela jiné a nečekané problémy hlavního hrdiny, který žije úplně jinak než Peter. Kéž by takových komiksů vyšlo víc.
  • tom99
    Vždy jsem měl radši klasického Venoma v podání Eddieho Brooka, ale chápu, že civilizace a komiksy se vyvíjejí. A je nutné, aby šli směrem ku předu i postavy. Venom tedy dostává nového představitele, který je o něco lidštější, divák si k němu přes svou tragédii lehce najde cestu. Příběh byl asi takovým průměrem, ale díky Flashovi dávám nakonec čtyři hvězdičky.
  • tom99
    Vtipné až do samého konce. Byl to zábavný komiks a musím říct, že se jedná o pěkné oživení žánru, když hlavní postava promlouvá přímo k divákovi. Rozhodně je to zajímavý aspekt, i když se přiznám, že mi to i místy vadilo. Příběh poměrně dobrý, hlavně oceňuji zvrat zřejmě v půlce knihy.
  • tom99
    Bylo to vůbec moje první setkání s Black Pantherem, nikdy dříve jsem o něm nečetl, o postavě jako takové a jeho přátelích jsem nevěděl nic. Docela mě to bavilo, až jsem byl překvapený. Příběh je zasazen do aktuálního světa s aktuálními problémy. Asi by to spíše chtělo načíst více komiksů, abych věděl, kdo je kdo, protože se přiznám, že jsem se místy ztrácel u určitých postav.
  • tom99
    Nový Venom a nedopadlo to úplně dobře. Bitka ve škole je sice fajn, ale trochu jsem měl problém s motivací záporáka, stejně tak, že jsme byli ochuzeni o nalezní tetičky May, na čemž staví předchozí kniha "Dolů mezi mrtvé", která na tento svazek navazuje. Sice je nám trochu lépe představen obyčejný život Petera Parkera, ale znovu bez nějaké dohry či vyvrcholení.
  • tom99
    Nejedná se o nejlepší komiks se Spider-Manem, ale furt je to v mnoha ohledech zajímavé dílo. Líbí se mi pohrávání s myšlenkou, že Peter Parker zašel až na okraj svých možností a začal spolupracovat (nechtěně) s padouchy, aniž by sám chtěl. Porušil tak svůj vlastní kodex, aby zachránil ženu, kterou miluje. Využití Spider-Mana jako vymahače dluhů se mi líbilo. Je to ale jediná silná myšlenka, na které příběh stojí. Jinak se jedná o dost přímočaré dílo, které nepřekvapí, ale rozhodně neurazí.
  • tom99
    Jeden z nejlepších X-Menovských komiksů, který jsem zde četl. Oceňuji zde především Josse Whedona, který si dokázal poradit s celou řadou postav, ukočírovat je, využít jejich předností a skvěle je zakomponovat do příběhu. Wolverine, Cyclops, Emma Frost. Všechno to jsou postavy, které jsou přesně takové jako z animovaného seriálu z konce 20. století. Líbí se mi i myšlenka, že lidi X-Meny moc nemusí, zatímco jiné superhrdiny žerou.
  • tom99
    Chápu, že se pro většinu fanoušků dělalo o mistrovské dílo, ve kterém se začalo umírat ve velkém. Ale bohužel smrt postav mě jednak nezasáhla (možná umírají i postavy, které moc nemusím a nebo které neznám), ale podle mě jejich ztráta neměla až tak veliký význam. Bendis se snaží z "Rozpadu" dělat trochu Hry o trůny, jenže mu to nejde. Sice se umírá, ale nemá to opodstatnění. Pokud lze ale tento komiks v něčem ocenit, tak je to to, kam Bendis dokázal sérii dostat. Právě od tohoto komiksu se odrazila celá řada autorů se skvělými příběhy.
  • tom99
    Na jednu stranu se mi líbí vyobrazení Thora a jeho jako obyčejného člověka. To je ovšem jediné, co se mi snad na příběhu líbilo. Celá zápletka byla taková fádní a pouze místy zajímavá. Thor je určitě zajímavou postavou, ale komiksy moc s ním nemusím. Konverzace a dialogy jsou většinou krkolomné, špatně se čtou a podle mě nedodávají postavě patřičné charisma. J.Michael Straczynski si sice hraje se zajímavou myšlenkou, ale podle mě to tady až tak moc nezvládl.
  • tom99
    Vyloženě první dobrý komiks s Captainem Americou, kdy postava má hmatatelnější obrysy. Ed Brubaker se odprostil od klasického papalášství, národního cítění a všeho dalšího, čím vším Captain America disponoval. Jedná se o komiks z (téměř) reálného světa, který vrací do hry postavu ze Steveovy minulosti. Komiks jsem si nesmírně užil. I když filmové zpracování si bere z komiksu jen pramálo, v obou případech se jedná o velice zdařilé dílo.
  • tom99
    Vyloženě první dobrý komiks s Captainem Americou, kdy postava má hmatatelnější obrysy. Ed Brubaker se odprostil od klasického papalášství, národního cítění a všeho dalšího, čím vším Captain America disponoval. Jedná se o komiks z (téměř) reálného světa, který vrací do hry postavu ze Steveovy minulosti. Komiks jsem si nesmírně užil. I když filmové zpracování si bere z komiksu jen pramálo, v obou případech se jedná o velice zdařilé dílo.
  • tom99
    Surově reálný komiks z budoucnosti, který vyobrazuje Wolverina ve zcela jiném světle. Logan je starý, na pokraji sil. Skvěle je do děje zapojen Hulk a jeho rodina. Nejvíc se mi také líbilo, jak se Loganovi dostanete do mysli a zjistíte, co se stalo se zbytkem X-Menů. Až poté lze pořádně pochopit souvislosti v prvních stránkách komiksu.
  • tom99
    Hodně osobní komiks. Ale stejně jako mi nesedl tento komiks, mi nesedla i filmová verze. Výhodou tohoto komiksu je přímočarost a pár stran. Lze ho přečíst na jeden zátah během půl hodiny. Podle mě se ale scénáristicky nejedná o tak dobré dílo, jak je všude prezentováno. Wolverine má i lepší příběhy za sebou.
  • tom99
    Hodně povedený komiks, který si pohrává s naprosto skvělou myšlenkou. Po fatální chybě se vláda rozhodne, že je nutné kontrolovat pohyb superhrdinů. Máme tu tak dva tábory, kteří mezi sebou soupeří. Dva tábory hrdinů - jedni nechtějí sundat své masky, druhým to nevadí a chtějí jít vstříc nové budoucnosti. Konflikt mezi stranami je uvěřitelný a každý si najde na jedné straně barikády své hrdiny. Bohužel v závěru se jedna skupina spolčí s padouchy, což vás nutí automaticky fandit té druhé. To jediné považuji za mínus tohoto jinak skvělého díla.
  • tom99
    Nevšední a zajímavý start Iron-Mana, kdy jeho origin je přepsán novým, originálním stylem, který lépe zapadá do dnešního světa a dnešních problémů. Dějová zápletka s Extremis byla zajímavá, nový Tonyho oblek beru jako pokrokový a vlastně odtud první filmy čerpaly. Jedná se o dost nadčasové dílo, které předbíhá svou dobu.
  • tom99
    Postava Quicksilvera mi nikdy nepřišla až tak zajímavá. Dokud jsem si nepřečetl tento komiks. Zde se Hine dostává Quicksilverovi pořádně pod kůži a já s ním konečně začal sympatizovat. Závěr není možná úplně nejlépe zvládnut, ale podle mě se jedná o povedené komiksové dílo, které vám představí skvěle Quicksilvera, jeho tajné tužby a také pohled na Inhumans.
  • tom99
    "Klan M" přichází se skvělou myšlenkou, ale bohužel nedotaženou do konce s trochu uspěchaným závěrem. Jak už to občas u Bendise bývá, hrozně dlouho tvoří atmosféru, a pak mu na uzavření všech dějových zápletek zbývá poslední číslo. Nechápejte mě špatně, komiks se dobře čte a jde o dobrou jízdu, ale zkrátka něco tomu chybělo k dokonalosti.
  • tom99
    Pokračování "Návratu" sice trochu ubírá nohu z plynu, ale stále je to ten správný směr, který u Spider-Mana čekám. Znovu je v popředí inovace, noví protivníci, noví motivy. Prostě něco neokoukaného, co jsem ještě nikdy nikde neviděl a nečetl. V tomto směru je Straczynski, jehož série se vymyká hned z několika důvodů.
  • tom99
    Příběh z pohledu obyčejného člověka na ty největší události v Marvel vesmíru. Je to prostě jiný pohled a já musím říct, že něco takového mezi komiksy chybělo. Poprvé tak máme možnost sledovat příběh někoho, kdo prožívá příběhy někoho jiného, hlasitě o nich mluví, diskutuje, vidíme jeho názor na mutanty, Spider-Mana, Fantastickou čtyřku. Přiznám se, že některé důležité události v Marvel vesmíru jsem neznal, ale to mi nezkazilo zážitek. Famózní komiks.
  • tom99
    Tohle je opravdu mistrovské dílo. Skvěle adaptovaný scénář, který výborně pracuje s postavami. Chválu si zde zaslouží především Kraven a jeho poslání, které je zde vypracované na prostém instinktu, přesto je vše dokonalé a pasuje dobře do sebe.
  • tom99
    Nevšední, ale přesto originální. Asi nejlepší komiks, který jsem kdy četl se Spider-manem. Dokáže naprosto skvěle vtáhnout do děje, který je tak poutavý. Morlun sice není všední záporák, ale do světa pavouka skvěle zapadl, stejně tak Ezekiel. Někdy se vyplácí riskovat. Teď jen můžeme doufat, že takovýto dobrý příběh uvidíme někdy na stříbrných plátnech.
  • tom99
    Komiks, který převážně tíží na ženské publikum, ale je to naprosto v pořádku. Příběh s Morovými panny je zajímavý, i když ve finále se celá zápletka točí kolem něčeho jiného. Hlavní hrdinka v roli Brunhildy je výtečná, jen si dokážu představit jít ještě hlouběji v jejím pobláznění. Vnitřní konflikt je nám nastíněn jen z okraje, tvůrci mohli jít i hlouběji. Potěší účinkování i Misty Knight, která do komiksu dobře zapadla. Musím říct, že zbytek postav je už trošku navíc. Komiks jsem si ale užil a řekl bych, že pokud se někdy v MCU dočkáme ženské týmovky, klidně se může čerpat z tohoto komiksu.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 32 (cca 7768 Kč)
Mám: 187 (cca 44973 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0