• ertefol
    Na dnešní dobu už poněkud rozvláčné a roztahané, ale pořád zábavné, Millerova kresba je nadčasová a jak mám občas se staršími komiksy problém, tak tenhle se četl velmi dobře. Nic moc objevného, ale celkově velmi dobré čtení.
  • ertefol
    Origin story rozvinuté do celkem sedmi sešitů, které dodávají lepší prokreslení všech charakterů. Pro mě se bohužel vytratilo kouzlo Amazing Spidermana a chybí mi i lepší vtípky Petera Parkera, na které jsem si zvykl v Amazing sérii. Takhle bohužel jen příjemný komiks, který ale pro mě ničím nevyčnívá.
  • ertefol
    ertefol1.6.2020 13:16Zaklínač #04: Z masa a ohně
    Nic, o čem chcete psát domů, ale zase perfektní oddechovka, kterou jsem zhltnul jedním dechem. Působí trochu jako sidequest ve hře a hráčům vynahradí to, že Ofier ve hrách přítomný nebyl.
  • ertefol
    Čekal jsem revoluční komiks, ale i tím, že spoustu předchozích komiksů neznám mě tahle revoluce neokouzlila. Všechna odhalení a brnkání na temné stránky jednotlivých hrdinů jsou super, ale přijde mi, že na pilu se tlačí až příliš, že děj je místy hodně zmatený a i když by jednotlivé smrti a linky měly vyvolávat spoustu emocí, tak u mě to příliš dobře nefungovalo.
  • ertefol
    Perfektní a silný příběh protkaný spoustou detailů a lidských emocí, jež je zároveň úžasně nakreslený. Jsem strašně rád, že komiks vyšel v ČR a že jsem měl možnost si jej přečíst - ukazuje, jak komiksové médium umí i vážné příběhy. Vážně jsem moc vděčný za tenhle "jeden příběh ze Sarajeva", který mi trochu dokresluje pro mě už trochu nepředstavitelný konflikt na Balkáně (po němž ale dodnes zůstaly stopy).
  • ertefol
    Na G jako Genocida jsem se hodně těšil, ale příběhově je to... přinejmenším zvláštní. Příběh pádí až moc kupředu, každou chvíli se zaměřuje na něco jiného a podivně tak kouskuje jinak docela zajímavou myšlenku. O nějaké poselství tady nicméně nejde, jde jenom o akci bez hlubšího podtextu a s kresbou, která mi ne úplně sedla. Větší smysl pak komiks dostává společně s Impériem, jež doporučuji nevynechat.
  • ertefol
    Logicky pokračování příběhu Dolů mezi mrtvé, které nelogicky v UKK postrádá závěr. A je to škoda, protože příběh sám o sobě je velmi dobrý, jen mu škodí ono otevřené zakončení. Takhle je to jen fajn dialogové zpomalení před velkými bitvami, které ukazuje obrovský potenciál vyvrcholení příběhu - které si ale budu muset sehnat jinde. Bez této výtky jde o skvělou "střední" část dějové linky, jež je opět výborně nakreslená i napsaná.
  • ertefol
    Pěkné tempo vyprávění, další navázání na myšlenku "když jsem superhrdina, můžu chránit ty, které miluji" a celkově solidní příběh i dobré hlášky. Vedle toho ale i solidní atmosféra zmaru, výborné souboje a parádní kresba.
  • ertefol
    Přímé pokračování Návratu a já se musím opakovat - dospělejší příběh, vtipné hlášky, super kresba a spousta otázek, nad kterými stojí za to se zamyslet. Jak jsem nikdy předtím Spider-Manovi na chuť nepřišel, tak v UKK mě baví opravdu moc!
  • ertefol
    Nečekal jsem, že mě zrovna Spider-Man bude tak moc bavit, ale bavil. Bylo to vtipné, nebylo to úplně dětské, mělo to zajímavé postavy, super kresbu, poutavý děj... Prostě fajn!
  • ertefol
    Od Projektu X jsem čekal hodně, a i když se mi líbil, není to taková pecka, jakou jsem čekal. Kresba mi moc nesedla, některé věci nejsou uspokojivě vysvětlené a neustálé zabíjení sice k Wolverinovi patří, ale daleko víc mě oslovují komiksy, kde jde i o jeho psychologii. Takhle jde o slušné dílo, které je ale poměrně chaotické.
  • ertefol
    Perfektní kresba, velmi zajímavý příběh pohrávající si s Wolverinovou budoucností i minulostí, pomalejší tempo, v kterém vynikají akční scény a trochu překvapivě i dialogy, v nichž vynikne především prokreslenost psychologie postav. Perfektní komiks, u kterého jsem se skvěle bavil!
  • ertefol
    Z Deadpoola jsem četl něco od Waye, něco ze sebrané Classicy a všechno se mně líbilo. Válka Wadea Wilsona je překvapivě o něco vážnější, i když stále šílená a vtipná, a těch několik zvratů mě hodně potěšilo - i vyprávění ve stylu "komu věřit, komu ne a co už si úplně vymýšlím" je naprosto perfektní. Deadpool v tomhle případě není úplně stejný, jako v předchozích komiksech, ale i tahle jeho poloha mně sedla. Kresba mně připadala velmi OK. Jeden Origins sešit za Válkou Wadea Wilsona mně naopak přišel slabší, ani šílený, ani nijak příběhově nebo charakterově objevný (i když knock-knock vtípek fakt pobavil). Celkově to není žádná ultrapecka, nicméně velmi příjemná jízda ano.
  • ertefol
    Fajn příběhy s Thorem, kterého ho neznalcům (jako třeba mě) ukáží v novém světle. Příběhy měly hlavu a patu, velice dobře se četly a kresba byla extrémně příjemná - jen škoda, že v příbězích se vyskytující kovář kující kladivo není do konce sbírky odhalen. Příjemná oddechovka, která ovšem překvapila některými myšlenkami, pobavila několika fóry a jako největší mínus momentálně vidím to, že spoustu linií se nepodařilo dotáhnout do konce v jedné knize. Nicméně se mi to vážně líbilo, přestože vyloženě nenadchlo.
  • ertefol
    Pěkná kresba, hezký příběh, nicméně ničím výjimečný kousek, který sice pobaví, ale dva týdny po přečtení z něho nemám nějaký výraznější dojem. Celkově jde o super oddechovku se zajímavými charaktery, na pobavení a oddech super, ale žádné veledílo to podle mě není.
  • ertefol
    ertefol6.1.2016 16:52Maus (souborné vydání)
    Po delší době, co ležel v polici jsem se k Mausovi konečně odhodlal a přes Vánoce přečetl. A je to naprosto super!

    Líbí se mi několik rovin příběhu, líbí se mi syrovost vyprávění a hlavně se mi hrozně líbí, jak i přes jisté zmírnění hrůz - skrz médium, náhradou lidí za zvířata, absencí explicitního názoru - jde o mrazivý, osobní příběh, který právem dostal Pulitzerovu cenu. Spousta ukrytých detailů, strhující příběh, několik rovin vyprávění a hlavně absolutní lidskost a plastičnost postav - v tom je Maus neskutečně silný.

    Skvělé je rovněž prolínání vzpomínek a "současnosti", popis vztahu kreslíře a jeho otce, stejně jako popis toho, s čím se musel vyrovnávat samotný kreslíř.

    Výborný komiks, který by si měli přečíst i ti, kdo komiksy normálně nečtou. Bez diskuze plný počet.
  • ertefol
    Sice poměrně pomalu se rozjíždějící, ale ve výsledku zajímavá klasika s výbornou nosnou myšlenkou, která je zvlášť u nás v dnešní době velmi aktuální. Líbila se mi síla propagandy a médií, stejně jako zamyšlení se nad možnou zkorumpovaností apod. Super příběh, jsem rád, že jsem ho četl!
  • ertefol
    Někde mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Povedený příběh s počínajícím psychologickým vhledem do postav, hodně akčních sekvencí, skvělé Japonské kulisy a přes jistou naivitu i jakási plastičnost postav. Perfektní oddechovka na sobotní večer.
  • ertefol
    Hodně zdlouhavé, náročné, graficky ne až tak povedené... Průměr až podprůměr, který sice přináší několik ikonických i velmi pěkných momentů, ale ze svého kouzla postupem času dost ztratil.
  • ertefol
    Dal jsem si Soumrak Mutantů a upřímně - přišlo mně to jako docela slabota. Předvídatelný příběh, podivní záporáci a všechno tahá nahoru jen Havok a Magnetova dcera. Bohužel i u nich je ale často znát, že nejsou dostatečně prokreslení a dělají zrovna to, co po nich chce autor. V jednu chvíli tak všechny zachraňují, aby v druhé ukázali, jak slabí a zranitelní jsou. U čtení jsem se sice bavil, ale považuju to za zatím nejslabší UKK.
  • ertefol
    Super čtení, které sice někdy dostává z hlediska dnešního chápání na frak, nicméně komiksy jako celek pořád baví. Zčásti za to určitě může i pocit, že čtete kus historie, nicméně spousta příběhů má poměrně slušný logický oblouk, vyprávění v nich slušně odsýpá a vůbec všechno hezky funguje. Naivní části potom v některých případech lehce lezou na nervy, jindy baví, ale jako celek si tahle knížka zaslouží přinejmenším čtyři hvězdy. Pěkně totiž ukazuje počátky všech oblíbených superhrdinů. Snad by se mi jen líbilo, kdyby to bylo doplněno trochu netradičním povídáním o tom, "jak to pak bylo dál."
  • ertefol
    Rozečítal jsem komiks na několikrát, ale pak jsem jej dočetl jedním dechem. Velice dobrý příběh s poměrně nekomplikovanou zápletkou, která však celkově dávala smysl. Příjemné bylo, že Iron Man tu není jenom neporazitelným mstitelem, ale člověkem s chybami - jasně, na dnešní příběhy to nemá, hrdina není až tak plastický, ale vzhledem k době vzniku muselo jít o bombu. A překvapivě dobře čitelné je to i dnes a šlo o příjemnou relaxaci na jeden sobotní večer.
  • ertefol
    ertefol8.3.2015Prodám
    Prodám UKK komiksy, velký výběr (sám už mám komplet krom dvou co teprve vyjdou, koupil jsem ale několik "sad" s chybějícími, abych sehnal další díly), vše nafoceno viz přiložený odkaz.
    http://www.dropbox.com/sh/yolilw5iyji1tqz/AABQLimlT2zX2gsUFz0MwjXPa?dl=0


    Ceny uvedeny v .xls souboru, včetně stavu, fotky v samostatném adresáři.
    Prodávám i jinde, zamluveno se ale budu snažit aktualizovat jak nejrychleji to bude možné. U Občanské války chci minimálně 999, jde o jediný komiks z nabízených, kde nedám přednost nejčasnější, ale nejvyšší nabídce.

    Plus možnost koupit vše jako komplet za 9000 Kč (31 kusů komiksů) - z toho důvodu budu "zamlouvat" jednotlivé kusy až od zítřka.

    U poštovného pak platí, že posílám jen jako balík v bezpečně zabalené a vystlané krabici, bude tak za cca 130 Kč, více kusů do jednoho balíku se dá dát. V případě kompletu pak bude individuální. Možné je taky osobní přední v okolí Kopřivnice, nebo v Ostravě.

    Kontakt: ertefol@gmail.com
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 50 (cca 12701 Kč)
Mám: 195 (cca 47686 Kč)
Chci: 2 (cca 499 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0