Batman: Zkáza, jež postihla Gotham (Původně vycházelo od listopadu 2000 do ledna 2001)
Gotham City roku 1928. Bruce Wayne se po dvacetileté nepřítomnosti vrací domů, kde se dozví o zdroji prokletí, jež zapříčinilo smrt jeho rodičů. Jaký plazu podobný tvor tu po městě rozsévá smrt? A jaký že hrozný osud slibuje Ghulův testament? Má-li Bruce Wayne zjistit pravdu, bude se muset převléct za netopýra.

Batman: Gotham Knights #36 (Původně vyšlo v únoru 2003)
Po úniku halucinogenu v gothamské plynárně ohrožují Temného rytíře obludné vidiny.

The Demon #1 (Původně vyšlo v září 1972)
Aby ubránil hrad Kamelot proti Morgaině Le Fey, vyvolá čaroděj Merlin démona Etrigana. Ten pak nabude lidské podoby.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Batman: The Doom That Came to Gotham #1-3, Demon (Vol. 1) #1 a Batman: Gotham Knights #36 (bonusová povídka Plynárna)


Scénář
Jack Kirby, Mike Mignola, Troy Nixey, Richard Pace
Art
Troy Nixey, Michael W. Royer (Mike)
Ink
Dennis Janke, Troy Nixey
Barvy
Dave Stewart
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-682-4 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-682-4 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
500 g
Stran
192
Cena
229 Kč
Originál
Batman: The Doom That Came to Gotham (DC Comics)
  • RichardWest
    Velice zajímavá jednohubka, která vyniká především příběhem a úžasnou kresbou. Jedná se o elseworld, který dokáže v mnoha směrech příjemně překvapit. Bohužel některé věci dostatečně nevysvětlí a samotný konec příběhu by si zasloužil trochu více objasnit, celý děj je vlastně lehce zmatený. Nicméně bylo skvělé vidět postavy z Batmanova světa v úplně jiném světle, stejně jako samotného Batmana.
    Velice příjemné čtení, pro mě hlavně díky skvělé kresbě.
  • Kouzelnik7
    Kresba obličejů příšerná a dějově hodně zmatené, nebyl to úplně můj šálek. Ale za originalitu dávám 3*
  • Ivan Kucera
    Geniálne originálna vec, ktorá bola stvorená ako jednorázová záležitosť bez pokračovania, vďaka čomu sa v nej mohli odohrať veci, aké by sa v bežnej batmanovke odohrať zrejme nemohli (brutálne smrti kľúčových postáv). DC Komplet má bohužiaľ aj plno slabých zážitkov, ale keď som sa dozvedel, že tento Batman sa má odohrávať na začiatku 20. storočia (!), stojí za ním miláčik Mike Mignola (!!) a je inšpirovaný dielom H.P. Lovecrafta (!!!), povedal som si, že toto proste musím mať. A neľutujem - je to úžasné presne tým štýlom, aký som čakal. Okrem hlavného príbehu kniha obsahuje ešte "krátkometrážny" bonus Plynárna a retrokomiks s Entriganom. Plynárna a Zkáza, jež postihla Gotham v roku 2021 vyšla aj v CREWáckej zbierke Batman Mikea Mignoly. Zkáza, jež postihla Gotham bola v r. 2023 sfilmovaná ako kreslený celovečerák.
  • faster86
    pokud máte rádi hellboye tak tady není nad čím přemýšlet, je to mnohem víc hellboyovské než batmanovské, a mně se to hodně líbílo
  • Palebras
    Abych tomuhle dal plný počet, tak to se přiznám že tomu něco málo chybělo.. Každopádně, co hodnotím kladně je určitě alternace různých charakterů..Gotham působí ještě hrůzostrašnějším dojmem, než je normálně zvykem a příběh sám o sobě je velice zajímavý, avšak hlavně ke konci mi přišel mírně chaotický.. Hned po přečtení jsem si to dal znovu a na druhý pokus zapadly všechny dílky skládačky, takže si aspoň myslím, že jsem vše pochopil.. Toto bylo mé první seznámení s Mignolou, takže nedokážu posoudit jak moc kvalitní jeho práce jsou, ale v tomto případě dávám palec nahoru .. Atmosféra by se v některých pasážích dala krájet... Co se týče bonusu plynárna, tak se jedná o kraťounkou jednohubku a retro bylo pro mě docela nezáživné .. Nějak moc nemusím tohle téma, takže tohle mě moc nechytlo.. Ale beru to určitě jako fajn bonus... Ve výsledku moc fajn kousek
  • RaggamuffinSVK
    Jednoducho wow. Tento diel DC kompletu bude určite patriť medzi tie najlepšie. Až nepredstaviteľne originálny príbeh inšpirovaný svetom H. P. Lovecrafta nám dal možnosť nazrieť na Batmana a ostatné postavy, ktoré z tradičných komiksov poznáte, v úplne inom svetle. Celý dej je veľmi temný, mrazivý a zo stránok doslova smrdel Innsmouth. Kresba je bezkonkurenčná a ku dianiu na jednotlivých stranách sa presne hodí. Veľkou výhodou tohto komiksu je aj jeho uzavretý koniec, aj keď pokračovanie by určite potešilo. Navyše, na konci sú tentokrát dva bonusové príbehy, ktoré určite neprehliadnite.
  • S4TW
    Kdo má rád Mignolu a především jeho Hellboye, ten si bude čvachtat (já osobně to tolik nehajpuju, ač jsem si pár knížek také užil). Nese se to v dost podobném duchu, je to zasazené do dvacátých let, je tam Batman a velká inspirace Lovecroftem (tohle už mi taky místy přijde ohraná fráze, ale tady se hodí na 100%). Jedná se o velmi povedenou alternativní realitu, klasické batmanovské postavy si zachovávají svůj původní nádech, ale dostávají často dost nové role. Příběhově to také není vůbec špatné, má to zajímavou a chytlavou atmosféru, pro fanoušky mystérií, nadpřirozena, příšer, démonů, mýtů a dalších podobných věciček je to jako dělané. Kresba je dost fajn, hodně připomíná samotného Mignolu, takže si dvojice velmi dobře notuje a jede na stejné vlně. Ač jsem si to docela dost užíval, tak nemohu říct, že by mě to úplně odrovnalo, to bych lhal, ale jedná se o příjemnou změnu oproti klasickému Batmanovi. Černo-bílo-červený příběh je pouze taková jednohubka, ze které vlastně nemám vůbec žádný pocit, kdyby nebyl, tak mi je to jedno. Naopak závěrečný Kirby je úplná bomba (bohužel až na kresbu, ta byla dost slabá i na Kirbyho), tohle řadím mezi to nejlepší, co jsem z období sedmdesátých let v komiksu četl.
  • matty87
    Na začátek se musím přiznat, že s Mignolou jsem se díky tomuto komiksu setkal vůbec poprvé. Jeho tvorbu jsem sice znal, ale nikdy jsem se nedokopal k tomu si něco od něj přečíst. O to větší to pak pro mě byl zážitek. Alternativní realita, zapracovaná do 30tých let a je to opravdu trefa do černého. Komiks má správně temný nádech, postavy umírají a mě to baví. I přes tu hnusnou obálku.
  • choze
    Lovecraft a vše od něj odvozené mě nudí a tohle není výjimkou. Přitom jsem se na výlet do minulosti Gothamu těšil. Líbí se mi, jak je kresebně zachyceno město, postavy ale ne.
  • Venomslav12stars
    Výborný příběh od mignoli sice kresba někdy pokulhává ale batman vypadal skvěle nevím co k tomu říct víc 5/5
  • Komiksum
    Milé překvapení, možná škoda, že Mignola nekreslil i komiks ale i tak vypadá hodně dobře. Bohužel nejsem s Lovecraftem (což je autor kterému Mignola skládá poctu) seznámen, takže to nedokážu jako někteří ocenit. I přes prazvláštní začátek dokázal Mignola neuvěřitelně svět Batmana adaptovat na již zmíněného Lovecrafta a dobu roku 1929. Jakmile se dostanete do děje tak nebude schopni od knihy odlepit oči, aby jste zjistili jak to dopadne. Bohužel finále trochu slabé a lehce nevysvětlené. Nebýt slabšího začátku a konce klidně bych dal za plný počet, ale dnes to jsou krásné 4*. Mignolova práce je super, kupujte než to na netu bude za těžký pálky.
  • Fanda
    Je to prostě skvělý ! Nic jiného se o tomhle říct nedá.
  • trudoš
    Dokonalé propojení batmanovského kánonu s lovecraftovským mýtem. Zpočátku jsem sice měl problém naskočit do děje, ale jako celek to má naprosto fantastickou atmosféru, nemluvě o několika skutečně hororových momentech. A není to jen kresbou, na které se Mike Mignola kupodivu příliš nepodílel, většinu práce odvedl Troy Nixey, ovšem zcela v Mignolově duchu. Ale k příběhu - takhle nějak si představuji alternativky, kdy se důvěrně známým postavám dávají netradiční role, případně úplně nové úlohy. Tady skvěle funguje například Harvey Dent nebo Poison Ivy. Samotná zápletka je v rámci rozsahu poměrně zhuštěná, takže není moc prostoru na nějakou nudu. Umírá se na potkání a navždycky. Celé to má díky tomu tu správnou patinu zmaru, ze kterého není cesty ven. Až je škoda, že tvůrci dostali na hraní pouhá tři čísla, protože materiálu bylo na mnohem víc.
    Doplňkový příběh s démonem Etriganem mi však dal docela zabrat. Doteď vlastně netuším, o čem to bylo, přičemž useknutý konec s tím nemá co dělat.
  • 3DD!3
    Batman ve stylu Lovecrafta nemá chybu. Zprvu jsem sice pocítil zklamání, když jsem zjistil, že Mignola kreslil jen obálku, ale možná je to tak lepší. Skvělé nové uchopení starých postav a fantastický příběh, který dává Temnému rytíři nový rozměr doplněný špičkovým vizuálem z kterého mrazí.
  • louza
    Zpočátku hodně nepřehledné. Děj pádí vpřed a čtenář je doslova utopen v krátkých na sebe jen těžko navazujících skečích, které jsou tím horší, že autor plní klasický Batmanovský fetiš - musí použít všechny erbovní nepřátele (to má DC snad ve smlouvě, nebo co). V závěru se však všechno složí dohromady a pointa knihy je v pravdě infernální. Mignola se s tím absolutně nepáře. Těžko se však ubránit dojmu, že tak výborný nápad jakým je zasazení Batmana do začátku devatenáctého století by zasloužil možná přece jen větší prostor než tři sešity. Bonusový sešit o Etriganovi je jedním z mála čitelných retro štěků a pro české čtenáře i celkem dost přínosný, protože postava démona Etrigana se poměrne hojně objevuje i v mnoha sériích (namátkou Hitman, Sandman...) a to často bez uvození.
  • Norri
    Fajná atmosféra. Některé momenty a panely se mi zdály naprosto geniální. Kresba je místy hrozná, ale ve výsledku k tomu příběhu padne jako prdel na hrnec. Zbytek v knize mě absolutně nechytil.
  • perak
    Zajímavě vystavěný alternativní svět, jenž si vychutnáte o to více, pokud znáte batmanovské universum. Jistě mi kupa věcí unikla, protože určitě vše neznám až tak detailně, ale i přesto mne bavilo, jak autor využívá mnohdy jen v epizodních rolích jednotlivé postavy a neváhá je ani nechat zemřít. Třešničkou na dortu pak je přístup k samotnému Batmanovi, především pak samotný konec. V případě této knihy pak nutno vyzdvihnout i další příběhy (Plynárná a Démon). Z těch historických, co jsem v DCKK zatím četl, tak mne Démon oslovil nejvíce, klidně bych si přečetl i pokračování.
  • Doncek4321
    Dost zajímavý Batman. Takových věcí víc v DCKK.
  • karl173
    Zajímavý alternativní příběh se skvělou atmosférou pochmurné staré doby, která temnotou a hrůzami překypovala. Předělání spousty známých postav do této doby jsem si užil a líbili se mi všechny ty nápady. Příběh byl jinak v podstatě celkem jednoduchý a trochu předvídatelný, ale díky své atmosféře vás dokonale pohltil. Kresba tomu dost dopomáhala. Je to taková ta typická kresba která padne Mignolovi do jeho průběhů. Pak je tu krátký červeno-černobílý příběh, který má jen malou zápletku a v podstatě jediné co na něm může být zajímavé je právě styl kresby. Ten mě zrovna moc neseděl, ale naštěstí je to opravdu jen kraťas. No a na závěr je retro který nám představí Jasona Blooda alias Démona s kterým jsme se setkali už v hlavním příběhu. Já jsem se s tímto anti-hrdinou setkal poprvé a setkání bylo příjemné překvapení. Jack Kirby v DC byl zde pro mě také prvním setkáním a musím uznat že se toho Kirby chopil velmi dobře. Příběh je poutavý a přesto, že se jedná o retro, tak není nějak hloupý či ukecaný. Kresba je také velmi povedená. Problémem ale je že se jedná opravdu jen o malé seznámení a končí to na místě kde příběh začíná. Škoda. Přečetl bych si klidně všech 16. čísel. Vypadalo to zajímavě. Celkově komiks hodnotím jako fajn věc s alternativním pojetím Batmana a Mignolovským stylem. 80%
  • Franta z Čokolády
    Od Mignoly jsem zatím čet jen Hellboye a Baltimora(komiksového) (u obou jen 1 díl) a stihly se dostat mezi mé komiksové favority.
    U tohodle Batmana jsem nezaváhal,ikdyž jsem se zařek DCKK kupovat.
    A zklamaný nejsem,překvapený jen trochu.
    Spojení Batmana a Lovecrafta skvěle funguje,jako promazaný stroj,ale i přesto jsem cítil,že tomu něco chybí.
    Kresba je super,ale jen některé panely měly nakreslené špatně nakreslené lidi,
    A v první třetině postavy hodně šilhaly.
    A příběh je v pohodě,ke konci tam ale bylo hodně WTF scén.
    A to je k příběhu Zkáza,jež postihla Gotham.
    Pak je tu jednohubka jménem Plynárna,která se mi hodně líbila a nemám k ní žádné výhrady.
    A pak tu je první číslo série The Demon od Kirbyho,což je taky oukej,ale číst to bylo víc unavující než jsem čekal.Kdyby to tam nebylo,nic by se nestalo.
    Za sebe tento zvazek můžu s klidem doporučit.
  • Fry
    DC komiksový komplet #029: Batman: Zkáza, jež postihla Gotham - Na jednu stranu se jedná o velké překvapení, ale na stranu druhou mě to místy i nudilo ... Tohle je totiž jeden z těch netypických příběhů z Batmanova světa, který spadá do kolonky Elseworlds, což dává autorovi naprostou volnost a může si s postavami dělat co chce. Proto tedy všechny postavy oslovují Batmana v kostýmu jeho pravým jménem, místy je příběh pln WTF momentů a na závěr nás čeká i mnoho nelogických proměn. Bonusy nijak nezklamaly ani nenadchly ... Za mě 3*!
  • Alfi
    Táto kniha je zaujímavá, ale treba rátať, že čitateľovi nič neuľahčuje. Ak dokonale nepoznáte svet DC tak prídete o mnoho narážok. Príklad: viete kto je Oliver Queen? Nie? Smola. Inak je to ale zaujímavá verzia Lovecraftovských horrorov.
  • DankoKonik
    Strašidelný a alternatívny batman. Duchovia, plamene a svatý Šebestián.
  • autokineton
    Naprosta bomba a narozdil od Thanose se skutecnym lovecraftovskym drivem a to muzu :-) Jeden z nejlepsich Batmanu, co jsem cetl a rozhodne zatim nejlepsi svazek DCKK.
  • hroubek
    Nečekal jsem mnoho, ale dostal jsem hodně. Zkáza, jež postihla Gotham patří k tomu nejzajímavějšímu(nečíst nejlepšímu)co vyšlo v DCKK. Je to působivý příběh, s parádní kresbou. Je zde naplno vidět, že se forma podřizuje obsahu a ne naopak. Mignola má svůj scénář pevně uchopený a doslova si užívá, když může do děje zapojit různé vedlejší postavy z DC světa. Nedělá to vůbec násilně, a spíše než o nějaké laciné využívání postav jde o to, že si s nimi může hrát, i přestože ve výsledku nemají tolik prostoru. Samotná kresba od Nixie je nádherná a krásně se na ní kouká, a příběh se skrz ní prodává velmi dobře. A tady je můj největší problém s tímto komiksem. Mě ten příběh sám osobě dost bavil, ale nedokázal jsem na plno ocenit jeho velikost a odkaz na Lovecrafta. Ke konci toho na mě bylo trochu moc a už mě to tolik nestrhávalo. Bonusové příběhy jsou dobré, ale ten starší příběh od Kirbyho je trochu roztahanější, než je třeba. Zkáza, jež postihla Gotham je dobrý komiks a rozhodně je to příjemné zpestření od mainstreamových příběhů.
  • Lenny
    Originální spojení Batmana s Lovecraftem - více na http://www.youtube.com/watch?v=t-t4iC7jF7o
  • cyboy
    Paradni vec. Typicky pulpovy Mingola. Dokonce se poprve nebranim prirovnani "lovecraftovsky", i kdyz je to v komiksu svym zpusobem oxymoron.
    Rok nam zacal podezrele dobre a prakticky vsechno bylo dobre. Snad to vydrzi.
    85%
  • Darth Raelchi
    Jak mi už přijde v naší zemi pře-mignolováno i tady je to opět jedna z výjimek, pro mě, kdy mi Mike nevadí. Jeho kresbu nebudu rozvádět, nicméně jsem rád, že tady je pouze jako scénárista (aj.), protože bych tak neměl možnost poznat dalšího zajímavého kreslíře Troye Nixeyho. Lovercraft meets Hellboy = tento komiks, až na to, že tam máme Batmana. Uznávám, že zasazení do doby průmyslového boomu v USA a ve světě obecně Mignolovi svědčí a Batmanovi rovněž. Většinou se setkávám spíš s přesně daným Batmanem a pouze minimum případů si dovolí vybočit takovým způsobem, že Batman zůstává Batmanem, ale přitom ho dané pojetí nově definuje. Vím, že Elseworlds je kapitola sama pro sebe a četl jsem Batmana coby piráta, ale je to pořád takové stejné a ne jedno brdo, akorát v době absolutismu. Tady nemůžu než jinak, že Batman je tady fakt cool a v podstatě by tu ani nemusel být, tak silný je příběh nastavený Mignolou, tak silný je Gotham a zlo v něm číhající. Bonusová Plynárna jednoduše potěší, tady bez komentáře. Démon už je ale jiná kapitola. Snad jediné pozitivum vnímám že Král se odhodlal odejít z Marvelu a tvořít dál nové a nové postavy a rozšiřovat univerzum DC světa, za čož mu patřičně děkuji, protože mě Etrigan vyloženě baví. Jinak mě ale Kirby nebere, jeho kresba má limity a nevím co mu dál bránilo v rozletu, jestli doba, ve které žil, hranice žánru a vydavatele, nebo nedostatek invence - to poslední je tam spíš symbolicky (nějak jsem očekával, že s odchodem z Marvelu nějak vzlétne...). Prostě nevím a odpověď není jednoduchá, buď jak buď, Kirbyho uznávám, ale nebaví mě. Příběh samotný mě od druhé půlky nudil a už jsem se v tom ztrácel. Jinak ale je to další kuriozita do panoptika mých komiksů.
  • Fimi
    Od Mignoli mám celý deluxe DC Univerze, ale tomuto to nesahá ani po koule. Batman v Hellboyovském kabátu jak se sluší a patří. Je v tom vše, co definuje jak Batmana tak Mignolu, hororová atmosféra, výborná kresba a napínavý příběh. Jistě ten nejhororovější Batman a jsem rád, že se ho chopil zrovna Mike. Výborná práce, sice to bylo místy nepřehledné a skákalo se v ději a lokacích, ale abych kvůli tomu snížil hodnocení, to fakt ne. Mignola nám ukazuje všechny nám známé postavy Batmanova světa přes padouchy po bat family a dává jim tak trochu originální nálepku a origin, například Two Face nebo Poison Ivy. Co mě ovšem dostalo, je osud postav, a sice, že jich docela dost zemře, no a jak Batman nakonec skončí, to už je kapitola sama o sobě...typická Mignolovina.
5048125
Četl/a (187)
2Hitman3, 2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , Anton Whatever, Ash Pointak, autokineton, BadBoy, bat62bum, bierce, Bubákolog, calvin10, Carnage, Chaolinek, choze, Cinema Ranger, ConanVJ, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, daon, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, Denis, Deži, Doly, Doncek4321, doomista, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, dvory, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, Fanda, Final, Flowtek, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, fvalek1, Georgíno J., gezic, Goldfinch, Golem, Gregory47, GreyArrow, Gustik5, gwen666, Hades, Hannibal, Hanussen, hellblazer, henrycruel, Himlik, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, Hulik, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Jabba, James, japes, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joker189, JORDY, kadas97, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Kiko, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, Komiksum, koudak89, Kouzelnik7, Kubik.aa, Lachvos, lantan1, Leo159, Librarian, LookAss, Lord Baltimore, Lukis89, Macek78, majer, Majkl151, malylada, Mariohurbanek, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Marvin, massilia, Mates17, Mato, Matthew, matty87, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, Norri, NoStres, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, Palebras, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavlosson, pearlxjam, PeNNy, perak, petrik1710, petrSF, PH79, punisher, puolpm, raenius, RaggamuffinSVK, raimi, rajot, rewkon, RichardWest, Rinter, roswelll, S4TW, Sagikkun, SASAN_KING, Schirru, Schramm, Shpeckk, Sir_Pete, slavik38, Spacecore, spekktrum, Spike, start05, Symbi, taidana, the_proph, tom173, tomkalhotka, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, utresyby, VasaX, Venomslav12stars, vita, VvV, Walome, Wiw, xflori01, xxSIMIxx, Yefery, zlejzmrd
(364)
159753258x, 2scha, 81splinter, Abbott, Abe, adam.ra, akrijus, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Anton Whatever, Ash Pointak, autokineton, Azbest, Babany, BadBoy, Badgu.y1902, bat62bum, Batman, batoo, bboorreekk, beanek, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, daon, Davidkkk, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Devilek, Deži, Dinik, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, Doly, Doncek4321, doomista, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Džoworka, Ejdý, Ejdý1, Er.Nest, Erich, erik, fel68, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, firesnake, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Franta z Čokolády, Fry, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Goldfinch, Golem, GreyArrow, gwen666, Hades, hahahoho, Hannibal, Hanussen, Hartmann , Hebled, henrycruel, herrman, Himlik, hlavathor, holubdema, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, Hulik, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, illy, Infarkt, invape, Ivan Kucera, Jabba, Jack, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, jiskra, Joker189, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, Kiko, kinak, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, Komiksum, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, kucik, lemon_zobak, Lenny, Leo159, Librarian, lifi, listr, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, Luigim, Lukis89, maara, Macek78, majer, Majinek, Majkl151, Malachias, malylada, Mamut12, Mara7, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Mart74, Martin.imr, Marvin, Mates17, Matio, Mato, Matthew, matty87, Maty48, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mewt, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, mira1239, Miriyak, mirror, misa, Mitak, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, NoStres, novass, Nyxxie, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, Pafouk, Paldini, Palebras, parado, PatrikTheMighty, paulhunter, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, perper, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, RadimNemec, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, raimi, rajot, razielus, rewkon, Ricarderon, RicHard. , RichardWest, Rinter, rockyt, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, Salien, Saran, SASAN_KING, Schirru, Schramm, semi41, Shin, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, SlavaBurlac, slavik38, Spacecore, spekktrum, Spike, Stara.kryta, start05, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, Suši, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, taidana, Tarka Daal, The Genius, TheoDread, timek, Toi, tom173, Tomas024, Tomasino79, Tomate, tomkalhotka, Tomket.Tom, Tommar, TommyBOYER, tomned, Tomski, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ukko, Ursus, utresyby, vallyslayer, VasaX, Venomslav12stars, Viking, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, VXP, w3cMarkus, willis, Wiw, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (13)
Azik2586, barthez, Blacklarch, bo, burzum, delsemela, nx, plaštěnkář, predek, Premek, Sebastian the wise, suchosch, TenCoJeZbytečnej
Nabízí (6)
Fr3d_K, Himlik, Librarian, maitreja, Onkel 1928, rajot