Koupit
JLA: Hřebík (Původně vycházelo od srpna do října 1998)
Americká liga spravedlnosti, kterou založili největší hrdinové světa, se může pyšnit tím, že je nejsilnějším uskupením ochránců, jaké Země má. Už od jejího založení se jeden z hrdinů vyjímal nad všechny ostatní, jako inspirace, zářný příklad a morální jádro - Superman. A teď si představte svět bez Muže z oceli...

Superman #13 (Původně vyšlo v listopadu 1941)
Když jistý boháč obdrží dopis o jakéhosi "Lučištníka" a následně je zabit, pustí se Clark Kent a Lois Laneová, reportéři Daily Planet, do vyšetřování. V patách je jim mladičký kancelářský pomocníček, který se chce osvědčit - Jimmy Olsen.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Justice League of America: The Nail #1-3 a Superman (Vol. 1) #13


Scénář
Alan Davis, Jerome (Jerry) Siegel
Art
Alan Davis, Leo Nowak
Ink
Mark Farmer
Barvy
Patricia Mulvihill (Trish)
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-699-2 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-699-2 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
527 g
Stran
176
Cena
229 Kč
Originál
JLA: The Nail (DC Comics)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 16:26DC komiksový komplet #028: JLA: Hřebík
    Zbožňujem nápad Elseworlds, ale Hřebík ma nenadchol napriek tomu, že vychádza zo zaujímavého nápadu, že Superman neexistuje. Nanešťastie, nakoniec je to „klasická“ DC „blbosť“ so stovkou postáv, z nich väčšina je zbytočná a je tu len preto, aby tu bola. Nič zaujímavé nevyplýva ani zo Supermanovej neexistencie; proste tu nie je tak, ako nie je v desiatkach iných komiksoch od DC. Kým u iného Elseworldsu, Batmana: Zkázy, jež postihla Gotham, ste si na každej stránke uvedomovali, že je to niečo „iné“, u Hřebíku sa nič také nekoná. Tým pádom v mojich očiach zlyháva už v základnom princípe, lebo nie je tým, čím mal byť. Strašný bol aj monotónny, naivný scenár založený na neustále sa opakujúcom postupe: super-hrdinu zlosynovia dostanú do pasce, zmanipulujú tragickú situáciu tak, aby to vyzeralo, že ju spôsobil on, prebehne nezáživná akčná scéna a „náhodou“ sa na mieste činu práve nachádza televízny štáb. Biedne je spracovaný aj inak zaujímavý motív zneužívaných médií resp. propagandy resp. manipulácia s divákmi. Plus sa mi potvrdilo, že Marvel je o čosi lepší, ako DC minimálne v poctivejšom prístupe k vyložene vedľajším postavám. Kým v DC sme svedkami existencie často príšerne absurdných postáv s ešte bizarnejšími prezývkami a smiešnymi superschopnosťami, u Marvelu sa oveľa viac snažia takéto postavy lepšie poľudštiť, urobiť lepšími, zábavnejšími, ale i uveriteľnejšími; v DC je to proste len jedna veľká a pestrofarebná šaškáreň. Nakoniec to ale nie je až také zlé a to paradoxne najmä vďaka finále, kedy... ale veď uvidíte. Ďalším plusom je likvidácia viacerých dôležitých postáv. S prižmúrenými očami až 3*.
  • trudoš
    trudoš editor9.10.2020 10:53DC komiksový komplet #028: JLA: Hřebík
    Tohle album má dvě velké výhody - nabízí uzavřený příběh a odehrává se v alternativním vesmíru, takže Alan Davis pracuje s postavami tak, aby se čtenář orientoval a nemusel k tomu mít načteno vše z historie DC. Zároveň autor nabízí silné a chytré téma, které sice od Orwellova 1984 ušlo hodný kus cesty, ale nikdy nepřestane být aktuální. Ovšem svoje nešvary to má - kromě uspěchaného závěru mi vadil hlavně ten model, že co nešlo několik desítek let v hlavních sériích, tady se stává skutečností během okamžiku. Základní premisou příběhu je každopádně „Co by kdyby“, pročež těch několik vyhrocených úmrtí jsem dokázal skousnout. Sice se zbytečně moc tlačí na pilu ohledně veřejného mínění, protože cokoliv hrdinové udělají, je hned bráno jako hrdelní zločin, ale jinak mě zápletka bavila a byl jsem jen zvědav, jakým způsobem vyvrcholí.
    Bonusový příběh také potěšil, Supermanovy staré schopnosti jsou prostě famózní. To, že Muž z oceli „nekrtkuje“ i v moderních komiksech, považuji za velkou ztrátu.
  • karl173
    karl173 mecenáš31.3.2020 12:05DC komiksový komplet #028: JLA: Hřebík
    Chtěl jsem se o tomto díle rozepsat, ale zjistil jsem, že to nemá smysl. Zkrátka další superhrdinská rádoby krize, která je plná klišé a šablonek a navíc si to o vás myslí, že jste v životě nečetli žádný jiný komiks. Čte se to ještě jakž takž dobře, ale to jen proto, že vás nemá co překvapit. Kresba také není kdo ví co, ale ještě to jde. Za mě je tento komiks totální průměr, který jede sice na jistotu, ale i přesto sem tam vykolejí, takže spíše za 2*
  • RaggamuffinSVK
    RaggamuffinSVK10.5.2019 12:13DC komiksový komplet #028: JLA: Hřebík
    Komiksy s alternatívnym príbehom mám veľmi rád (napríklad Injustice) a Hřebík spĺňal požiadavky na to, aby bol presne tým, čo mi sedí. Síce stavia na jednoduchej zápletke, Supermana nikdy nenašli Kentovci a tým pádom svet nepoznal žiadneho Muža z oceli, ktorý by zamedzil akejkoľvek katastrofe. Celý príbeh však veľmi rýchlo začne prechádzať do DC klišé plného postáv, udalostí a trápnych situácií. V priebehu desiatky strán je komiks na vás schopný vychŕliť aj 40 postáv, pričom napríklad celá vojna s Darkseidom je úplná vata. Zaklincovali to potom superhrdinovia, ktorý sú naozaj bez nápadu a pôsobia len ako nejaké nepotrebné krovie. Kresba je našťastie veľmi dobrá, hlavne záverečný súboj je spektakulárny. Škoda, že celý príbeh nebol viac odviazaný a dospelší. V podstate tam, kde začína byť zaujímavý už aj končí.
  • S4TW
    Čím víc mám načteno v superhrdinské žánru, tím méně mě baví tyhle mega superhrdinské crossovery. Často je to přeplácené, nepřehledné, se slabým příběhem. No, Davisovi se to naopak povedlo. Nehraje si to sice na nic jiného, než je klasický superhrdinský crossover z alternativního vesmíru, ale je to prostě zábavné, docela dost dobře přehledné, má to spád, skvělou akci a vcelku i velmi slušný příběh (teda konec mě opět trochu zklamal, ale jen trochu). V příběhu jsem se neztrácel, nepřišlo mi, že bych měl větší problém s velkým množstvím postav a celé to mělo hlavu a patu. Prostě slušná jízda z alternativní reality, jen bych se nebál na tu alternativu i víc přitlačit (především koncem si to na můj vkus autor trochu usnadnil). Kresba je slabší, ta mě teda hodně nebavila, hrozná tuctovka, strašně přesvětlené a takové až moc veseloučké barvičky (což je nejspíš problém doby, ze které příběh je). Jo a tenhle book má i super retro sešit, který mě hodně bavil, takže celkově jsem byl velmi spokojený, ale k dokonalosti tomu ještě něco chybělo.
  • Venomslav12stars
    Venomslav12stars28.10.2018 11:31DC komiksový komplet #028: JLA: Hřebík
    Asi něco podobného jako tajně války superhrdinů márvelu (i když jsem je nečetl) tak vím že je tam co nejvíce postav narvaných hřebík je jednoduché čtení ale příjemné čtení kresba byla dobrá 4/5
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3.2018 22:11DC komiksový komplet #028: JLA: Hřebík
    Zase ten Alan Davis. Tady ještě ujde, ale jinak je to celé postavené na hlavu. Vím, že to je další co kdyby a v úvodu je to dost jasné, ale mě tohle fakt nebaví. Něco podobného tu už bylo několikrát, tak proč zase něco takového. No tak tam není Superman, no a co, a záporák je Jimmy Olsen, a to mě má jako dostat jo, wow, teda jsem z toho úplně divokej. Když toto pominu tak gradace a příběh samotný je docela dobrý. Kresba fakt ujde, ale není to moje forte. Ve finále jsem se docela bavil, ale prosím už žádně pitomé cokdybytory - na to mám Futuramu.
  • Alfi
    Ďalšia kniha, kde je cieľom nacpať do deja čo najviac postáv ktoré sa spolu mlátia. Plus za úmrtia.
  • Tyfus
    Příjemné čtení!
  • Lenny
    Lenny mecenáš20.1.2018 22:43DC komiksový komplet #028: JLA: Hřebík
    Davis jakoby nevěděl, jestli chce psát klasickou pláštěnkářskou rubačku nebo příběh s větším přesahem.
    Víc na http://bit.ly/2DmCypj

  • hroubek
    Tohle se povedlo. V první řadě mě dost potěšilo, že se jedná o alternativní příběh, kde je všechno důležité vysvětleno a taky ukončeno. Velmi se mi líbilo, že si Alan Davis scénárista a kreslíř v jedné osobě vyzobává spoustu zajímavých momentů z historie DC komiksů a přetváří je tak aby mu v seděla v jeho příběhu a dodala hrdinům nový rozměr a umožnila nám je vidět i z jiné stránky. Davis využívá toho, že se nemusí držet kontinuity hlavní série, a sype do nás tolik zajímavých narážek a odkazů(hvězdice Starro), že je na plno ocení největší fanoušci, ale i začínají čtenáři nebudou zklamaní. Davis má obrovské hřiště na hraní a využívá ho na maximum, takže se zde objevují stovky postav z DC historie a místy je z toho pěkný guláš a brzdí to tempo příběhu. Na druhou si ale Davis pohlídal akci, zvraty(záporák) a hlavně kvalitní dialogy, které jsou zajímavé svým přesahem. Potěšil mě pohled na tuto Ligu spravedlnosti bez Supermana a jeho idealismu. Bavila mě linka s Green Lanternem, Batmanem, a Aquamanem s Martianem Manhunterem. Flash, Wonder Woman a Atom nemají tolik prostoru, přesto to vůbec nevadilo. JLA: Hřebík je suprový komiks, které mě dost bavil a jeho čtení jsem si užil.
  • cyboy
    cyboy mecenáš19.1.2018 01:57DC komiksový komplet #028: JLA: Hřebík
    Vlastne nevim co jsem cekal, ale urcite ne fungujici pribeh z vesmiru DC bez Supermana (i kdyz… ), ktery ma tempo a ktery se diky svemu "vykoreneni" z univerza DC nemusi na nic ohlizet. Za posledni dobu asi nejlepsi cislo DCKK.
    80%
1036166
Četl/a (121)
2scha, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , Ash Pointak, BadBoy, Bubákolog, calvin10, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, daon, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Doppelganger, DracoAn, Džoworka, Er.Nest, erik, Fanda, Fox01, fvalek1, Georgíno J., Goldfinch, Gustik5, gwen666, Hannibal, hellblazer, henrycruel, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Ivan Kucera, James, japes, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, JORDY, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Kiko, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, Kubik.aa, Lachvos, lantan1, LookAss, Majkl151, Mariomichal, Mato, Matthew, matty87, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, NoStres, Paldini, Palebras, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, Peeta, PeNNy, petrik1710, petrSF, PH79, polika36, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, RaggamuffinSVK, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, Sagikkun, SASAN_KING, Schirru, Shpeckk, slavik38, Spacecore, spekktrum, Spike, Symbi, the.kasztan, tom173, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, utresyby, Venomslav12stars, vita, VvV, w3cMarkus, Walome, xflori01, xxSIMIxx, Yefery, zlejzmrd
(275)
2scha, Abe, adam.ra, akrijus, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, Azbest, Babany, BadBoy, Badgu.y1902, Batman, batoo, beanek, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daon, Davidkkk, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Devilek, Deži, Dinik, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, gwen666, hahahoho, Hannibal, Hebled, hellblazer, henrycruel, herrman, hlavathor, holubdema, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, Ivan Kucera, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, Joker189, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, komik.sx, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lachvos, Lenny, listr, Lobok257, LookAss, Luigim, Majinek, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariomichal, markic, Matio, Mato, Matthew, matty87, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mewt, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, NoStres, novass, Nyxxie, OldaB, Olesh, Paldini, Palebras, PatrikTheMighty, paulhunter, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, plema, polika36, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, RadimNemec, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, SASAN_KING, Schirru, semi41, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, spekktrum, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, TheoDread, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, Venomslav12stars, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, w3cMarkus, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
Azik2586, barthez, deadpool, delsemela, nx, plaštěnkář, Sebastian the wise
Shání (1)
Mates17
Nabízí (3)
Fr3d_K, honza2457, karl173