Catwoman: Po stopách Catwoman (Původně vycházelo od ledna do září 2002)
Selina Kyleová se vrací do ulic Gotham City v novém kostýmu a s novým přístupem. Je Catwoman a zaměří se na sériového vraha, který napadá lehké děvy, její kamarádky. Catwoman ale záhy zjistí, že věrnost - stejně jako cokoliv jiného - má svou cenu.

Batman #62 (Původně vyšlo v prosinci 1950)
Catwoman se vrací, aby Batmanovi a Robinovi opět ukázala drápy. Následkem chvilkového rozhodnutí se ale Princezna pobertů ocitne v rukou Dynamického dua a prozradí svůj utajovaný původ.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Catwoman (Vol. 3) #1-4, #6-9 a Batman (Vol. 1) #62


Scénář
Ed Brubaker, Bill Finger
Art
Darwyn Cooke, Bob Kane, Bradley Rader
Ink
Michael Allred (Mike), Richard Burchett (Rick), Charles Paris, Cameron Stewart
Barvy
Matthew Hollingsworth (Matt), Lee Loughridge
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-432-5 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-432-5 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
597 g
Stran
208
Cena
249 Kč
Originál
Catwoman: Trail of the Catwoman (DC Comics)
  • Norri
    Bál jsem se, že dobrá bude jenom první půlka kreslená Darwynem Cookem. Pletl jsem se. Je to skvělé celé. Jsou to dva skvělé noirové příběhy.
  • faster86
    Děj tak nějak navazuje na Seleninu velkou loupež. První příběh je takový rozjezdový, v druhém už jde rozpoznat Brubakerův rukopis. Je to o poznání horší než předchozí Catwoman, ale v rámci superhrdinských komiksů je to to lepší co si tu přečíst. No a retro sešit nekomentuju, ty nemám rád žádné.
  • 3DD!3
    Gotham Central z pohledu Catwoman. Skvělá kriminálka, která ve své první půli mlaskne čtenáři do tváře trochu fantasy, ale ve své druhé půli se drží čistě v realistické rovině policejní korupce. Čte se to samo a taky to nádherně vypadá.
  • RaggamuffinSVK
    Perfektná temná detektívka so Selinou v hlavnej úlohe. Celý príbeh sa nesie vo výbornej atmosfére a v podstate si ani neuvedomíte, že čítate príbeh z Batmanovho univerza. Všetko, čo som chválil pri Selininej veľkej lúpeži môžem aj tu a ešte o kúsok viac. Kresba opäť perfektná a pri tom tak jednoduchá. Naozaj veľmi vydarený komiks, ktorý sa neoplatí prehliadať.
  • perak
    Trošku jiná Catwoman než předchozí DCKK, oproti níž už Catwoman oblékla superhrdinský oblek, ale naštěstí to až tak moc superhrdinské není a Brubaker opět nezapře svou lásku k detektivním příběhům ve stylu noir, a to především v druhém příběhu, kde jednou z hlavních postav je detektiv Allen, kterého jsme mohli poznat v jiné Brubakerově sérii - Gotham central a je odkazováno i na další postavy. Minulá Cartwoman mne bavila více (možná tím, že to skoro ani Catwoman nebyla), ale i tato mne potěšila. No a nesmím zapomenut na galérii obálek - jedna hezčí než druhá.
  • S4TW
    Brubaker je prostě ten typ autora, který vás baví kdykoliv a v čemkoliv. Tohle bych sice zařadil mezi to průměrnější, co tento autor napsal, ale i tak jsem si to velmi užíval. Zápletka je takové to standardní krimi, žádné velké převraty nebo nečekané události, ale velmi kvalitně odvyprávění, obyčejný příběh jedné známé zlodějky. Selina tu je hodně sympatická, kresba je neskutečně fajn. Tomuhle říkám - v jednoduchosti je síla. Cooke má neuvěřitelně sexy kresbu a ačkoliv je Rader slabší, pořád mě dost bavil. Poměrně obyčejná kniha, ale když se pod tím podepíší výborní tvůrci, tak i z ho... ničeho upletou bič. Retro je OK, naštěstí to má jen pár stránek, ale přišlo mi, jak kdybych četl dva klasické sešity...
  • karl173
    Catwoman od Brubakera je celkem slušné krimi, které rozhodně dokáže pobavit. Je vidět, že Brubaker s tímhle žánrem umí pracovat. Bohužel to má i stinné stránky. Dost věcí se dá v tomto komiksu předvídat a celkově se jedná o něco, co už jsme viděli mnohokrát. Rozhodně se tedy nejedná o nijak převratný komiks. Na druhou stranu se ale určitě svižně a příjemně čte a pro pobavení stačí. Co se týče kresby, tak ta není vyloženě taková, kterou bych vyhledával, ale stejně jako v předchozí Catwoman, která vyšla v DCKK, se zde tato kresba zkrátka hodí. Retro to bych okomentoval jen pár slovy: Naivní blbost, která plní jen historickou hodnotu. Celkově 70%
  • louza
    Stejní autoři jako v případě knihy "Selinina velká loupež" překvapivě vyprodukovali dost jiný příběh na podobné téma jen pár měsíců po vydání prvních dvou prací. A i v tom je mistrovství. Základem jsou tajemné vraždy prostitutek do jejichž vyšetřování se Selina pustí jak se patří po svém. V první části knihy se překvapivě dočkáme i superhrdinství. Druhá půle se sice zvrhne v gangsterku, ale úplně jiného střihu. I přes Cookeovu kresbu jde v podstatě o rozšiřující příběhy Brubakerovy série Gotham Central s nimiž Selina sdílí i některé postavy. Jiné kresebně a příběhově, ale stále moc pěkné.
  • 159753258x
    Brubaker je prostě machr. Jo jasně, napsal lepší věci. Není to ten jeho pomyslný strop, ale tenhle člověk, moc špatné komiksy dělat neumí. Selinu si pojal po svém, jako takovou ochránkyni gothamské spodiny. Líbí se mi ten pohled do její hlavy, prošla si hodně zlýma věcma, které nakousla Selinina velká loupež a teď zjišťuje, že se svým starým životem není spokojená. Díky tomu je její změna velmi uvěřitelná a opodstatněná . Batman tady opět skoro není, což příběhu vůbec nevadí. Oba příběhy jsou skvělé, napínavé detektivky, i když u té první mi trochu neseděl konec. Druhý příběh je skvělý, ke konci jsem se trochu zamotával, ale to byla pouze má chyba. Někdy jsem musel obracet komiks na předešlé stránky, abych si určité věci spojil. Příběh se drží nohama na zemi nejde o žádné zachraňovaní světa, pro mě, příjemná změna. Vedlejší postavy jsou dobře napsané, a v příběhu hrají velkou roli a hlavní hrdince opravdu hodně pomohou, konečně to není jeden proti celému světu, ale všichni se činí a mají svou úlohu, díky které do sebe na konci vše zapadne jak puzzle. Bonusový sešit je fakt na hlavu, ale hrozně jsem se nad tou absoruditou pobavil. Dávám 85% opravdu skvělé čtení. Pro fanoušky Eda povinnost.
  • erik
    Obidve knihy Catwoman s menom Darwyn Cooke na obale (Brubaker je v tom tiež, aby som bol férový) tešia moju detektívnu dušu. Retro je o to väčšia prča, že to v dobe vydania bolo myslené úprimne a naozaj. Skvelá kniha.
  • hroubek
    Jsem hodně spokojený. Popravdě ani moc nevím co bych komiksu vytýkal. Ed Brubaker mě opět nezklamal, a díky němu jsem měl možnost číst dva parádní příběhy. Mají jednoduché, ale naprosto funkční zápletky. Opět pomáhá, že zde skoro není Temný rytíř. Dozvíme se něco o Selině a její nové křížové výpravě. Příběhy jsou velmi dobré detektivky, které se velmi příjemně drží při zemi(hlavně ta druhá). Má to spád, a je to ohromně čtivé. A to ani nezmiňuji parádní kresbu(každý příběh má svou vlastní). Po stopách Catwoman je velmi povedený komiks, který asi nebude jen tak číst podruhé, ale to nemění nic na tom, že mě to hodně sedlo.
  • mcleek
    Fakt super počtení... Pokud by někdo nevěděl, podle čeho se jmenuje první část knihy, tak jsem ve slovníku cizích slov našel, že "anodynum" je lék na tlumení bolesti... 85%
  • cyboy
    Jako ne, ze by to Brubaker neumel lip, ale i tak jde o celkem solidni pribehy. Jen ten konec prvni puli mi k Brubakerovi vubec, ale vubec nesedel. Ve druhem pribehu uz je to zase stary dobry Ed.
    Historicky sesit je tentokrat uplny ulet. Batman sbira zahozenou kosu, Catwoman postvava na Robina kocku a vubec se divim, ze po takovych "eskapadach" prezil Batman az do dnesnich dni.
    75%
253051
Četl/a (119)
159753258x, 2Hitman3, 2scha, 3DD!3, 81splinter, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , Ash Pointak, autokineton, BadBoy, BreakingAway, Bubákolog, calvin10, Carnage, Craxx, cyboy, dajik, daon, Deckard, Denis, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, Džoworka, Er.Nest, erik, Fanda, filosh, flipflop, fvalek1, Georgíno J., Gustik5, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Izmir Čupr, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, JORDY, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, Kiko, Killingjoke, kindanerd, Kitykatyn, Knowho/Wullcann38, kubosos, Lachvos, lantan1, Librarian, LookAss, Lord Baltimore, LuckyLjuk, Majkl151, Mariohurbanek, Mariomichal, Marvin, massilia, Mates17, Matthew, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, Norri, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, PeNNy, Peppa, perak, petrSF, PH79, Plechy, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, RaggamuffinSVK, Rezet, Rinter, roswelll, S4TW, Sagikkun, Schirru, Shpeckk, slavik38, Spacecore, Spike, Symbi, the.kasztan, Thurin, tom173, Tony TwoDee, trudoš, tukak, TZcomics, utresyby, vita, VvV, xflori01, xxSIMIxx, zlejzmrd
(287)
159753258x, 2Hitman3, 2scha, 81splinter, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, autokineton, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, Batman, Beng.D, blackJag, Blacksad, Blair, bmc75, BreakingAway, Bubákolog, calvin10, CaptainMarty, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dali, daon, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, faster86, fifas, filemon, Filip123, filosh, flipflop, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, hahahoho, Hebled, hellblazer, henrycruel, herrman, hlavathor, holubdema, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jendavondra, jh666, Jimbeam90, jiskra, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, Kiko, Killingjoke, Kitykatyn, Kiwi1902, Kjon, Knowho/Wullcann38, komik.sx, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, kucik, Lenny, Librarian, lifi, listr, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, LuckyLjuk, maara, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Marvin, Mates17, Matio, Matthew, matty87, Maty48, MB, mcezik, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, mirror, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, novass, Nyxxie, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, oru, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, perper, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, Plechy, plema, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, raimi, Rezet, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, Schirru, Schramm, semi41, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, t0mas, T3ss, tacmud, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, TheoDread, Thurin, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, willis, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Azik2586, barthez, bo, deadpool, delsemela, gwen666, nx, petrik1710, plaštěnkář, Sebastian the wise
Nabízí (3)
Fr3d_K, karl173, Librarian