Koupit
JLA: Spravedlnost, kniha druhá (Původně vycházelo od září 2006 do července 2007)
Americká liga spravedlnosti čelí sjednoceným silám svých největších nepřátel, kteří teď znají jejich tajné totožnosti a slabiny. Zatímco jednotliví členové Ligy padají jako kostky domina, padouši nabízejí lidstvu zářnou budoucnost... která však má svou cenu. Dokážou se největší superhrdinové světa zachránit před záhubou a zhatit mistrovský plán Legie zkázy? A měli by vůbec...?

Whiz Comics #2 (Původně vyšlo v únoru 1940)
Starodávný čaroděj Shazam, který tři tisíce let bojoval proti zlu, hledá svého nástupce. Ochotného hrdinu najde v mladém Billym Batsonovi. Když Billy vykřikne čarodějovo jméno, stane se nejmocnějším smrtelníkem světa - Captainem Marvelem.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Justice #7-12 a Whiz Comics #2


Scénář
Jim Krueger, Bill William Parker, Alex Ross
Art
Charles Clarence Beck (C. C. Beck), Doug Braithwaite (Dougie), Alex Ross
Barvy
Bill William Parker
Obálka
Alex Ross
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-682-4 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-682-4 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
602 g
Stran
208
Cena
249 Kč
Originál
Justice Part 2 (DC Comics)
  • faster86
    Na superhrdinský komiks je to dobré, i když slabší jak první díl, tady už je to jen obyčejná rubačka. I když v Rossově provedení je to krásné.
  • karl173
    Druhá část už není tak dobrá jako ta první. Skvělá kresba a zajímavé myšlenky zůstali. Ale příběh je takový roztroušení a chaotický. Vůbec jsem se do toho nemohl ponořit a pak byl najednou konec. Celkově jsem z toho takový nesvůj. Ale stále vím, že jsem četl dobrý komiks, ale jak se říká dobré je za tři a tady je to hlavně díky kresbě. 3*
  • RaggamuffinSVK
    Podobne ako prvý diel, kresba je hlavný ťahák. Každá stránka je jednoducho neuveriteľná. Kde však cítim výrazný pokles je príbeh a hlavne jeho prehľadnosť. To, čo som na príbehu s obrovským počtom postáv pri prvom diely chválil, je tu nemožné. Celý dej začal byť zmätený a spletitý. Nemení to však nič na tom, že ako celkom je to neuveriteľná jazda. Tá kresba!
  • S4TW
    Prostě absolutně topová kresba, která zastíní všechno kolem a s klidem utáhne celou knihu. Osobně mě druhá kniha přišla lehce slabší, bylo to už takové to klasické, patetické, rádoby melodrama, kdy se všechno vrací do těch “správných“ kolejí, hlavně aby vše dopadlo dobře. To mě vždy u takto velkých, strhujících a všepohlcujících supráren zamrzí, chybí tam prostě nějaká výraznější tragédie. Na druhou stranu je to napsáno výborným stylem, dobře se to čte, dialogy dávají vždy smysl, postavy se v rámci svých definic chovají logicky, jen autoři děj vedou tak, aby to dopadlo, jak má. Když nad tím tak přemýšlím, svým způsobem je to asi i dobře, jelikož tohle byl komiks, který vzdává hold klasickým superhrdinskám příběhům, bere si velkou část inspirace v historii superhrdinského komiksu a rád na něco odkazuje. Ale stejně, ten konec bych mohl být lepší. Nicméně když jsou všichni schopni často přivřít oko, když je slabší kresba, tak proč ne, když není stoprocentní scénář? Ta kresba si to prostě zaslouží a já komiks řadím mezi to nejlepší, co v rámci DCKK vyšlo.
  • matty87
    Oproti prvnímu dílu je to o něco málo slabší. Já jsem spíše pro temnou stranu Síly a tak by mi nevadilo, kdyby pár hrdinů v komiksu muselo obětovat svůj život pro dobro lidstva. Komiksu by to dodalo temnější a pochmurnější atmosféru a mohla by to být větší zábava. Tady u toho už poměrně rychle pochopíte, že ono to těm chudákům v čele s Luthorem zase nevyjde a to už nemá ten ,,drajv" jako měla první kniha. I tak ale komiks jede na správné vlně, opět tomu dodává šťávu Alex Ross a jako celek jsou obě knihy parádními kousky v DC kompletu.
  • perak
    Kresba opět na podtrženou jedničku, ta se neomrzí a povyšuje komiksový žánr na vyšší level. Příběh mne bavil o něco méně než první kniha. Autorům se podařilo vymyslet poměrně logicky vystavěný příběh, který však v některých částech částečně ztrácí přehlednost. Kdo nemá dostatečně načteno DC univerzum, tak určitě nepochytí všechny souvislosti (kam se řadím já), naopak, kdo načteno má, tak si tento příběh o to více vychutná.
  • Darth Raelchi
    Tak, kde začít... Alex Ross se u nás poměrně rychle etabloval, slyším ze všech koutů, že má vyjít Alex Ross a to dokonce od DCUK a pak si s tím ještě přijde Crew... Není důvod se netěšit. Z polic oprašujeme Království tvé a prozíravci si ponechali Zázraky, buď první verzi nebo tu z Marvel UKK. Tak proč mi to nevyrazilo dech?! Kresba je naprosto úchvatná, to fakt nejde jinak než prostě WOW, každou stránku a panel jsem si vychutnával. I když postavy místy působí jako ze zlaté/stříbrné éry, nevadilo mi to, naopak mi přišli jakoby lidské, ne tak plastické a v podstatě do našeho světa nepatřící. Tady klobouk dolů.

    Co se příběhu týče, tak první kniha má opravdu výborné a svižné tempo a jednotlivé prostřihy mezi lokacemi, tudíž superhrdiny, mi přišly vždy ve správný čas jiné. Prostě to sedělo. Příběh graduje a je plný tajemna a opravdu věříte, že se děje něco co se dít nemá, ale... je to dobře nebo ne... Asi do 7-8. sešitu tomu zhruba věříte, resp. po dobu první knihy ano. Nevíte, co se děje a kdo za tím stojí. Máte pouze úlomky grandióznějšího plánu. Chvílemi si i říkáte, že oni superpadouši se asi fakt dali na pokání. Ano, jsme v DC světě a do jisté míry jsou hranice dané.
    A tady nastupuje kniha druhá. Opravdu se to začne lámat někdy v 7.-8. sešitu. Najednou to do sebe začíná sice zapadat, ale na druhou stranu zjistíme, že to celé je zase to pořád dokola. Asi je těžké vymanit se z okovů DC omezení, ale to pořád nezavdává, aby člověk miloval vše co nám předhodí. Tím nechci říct, že tady není důvod nemít tento komiks mít rád, ale přesto mi to najednou všechno přišlo takové vágní. Plus musím teda nechat, že celou zápletku výborně vypiplali a cizelovali do posledního detailu. Ale zase Brainiac?! Potažmo Luthor?! Zase, opravdu?! Chvílemi jsem opravdu čekal nějakého sociálního padoucha, takový ten spasitel lidu, který to vlastně myslí dobře, ale mine se to účinkem a i sami hrdinové neví, kam se postavit. To by bylo něco, rozkol mezi nimi. Budiž, DC Civil War :-D. Ne, teď vážně. Ten DC-čkovský ráz (v rozuzlení děje) to podle mě celé rozbil. Snížil mu tak pomyslné hodnocení a komiksovou kvalitu, udělal z toho komiksovou tuctovku, čili nepovýšil se na úroveň nesuperhrdinských komiksů, i když se ale usilovně snaží. PŘESTO POZOR, aspoň se jedná o velmi, velmi kvalitní komiksovou tuctovku. Alex Ross opravdu umí a já mu vzdávám hold. Milerád si tento komiks přečtu znovu a pak zase znovu, ale musí být nálada na hrdiny. Nemám problém tento komiks číst, jenom se nečekal moc toho superhrdinství na konci, nevím, nějak jsem si říkal, že u Rosse to bude jen okrajové. Na druhou stranu, pro fanoušky DC světa je toto dobrý způsob, jak je vzdělat něčím opravdu ryze kvalitním. Jedno malé mínus: šrámy Wonder Woman v některých záběrech působily moc uměle, jako by tam nepatřily a byly tam nevkusně dokresleny. Působilo to fakt nekvalitně - že by chyba tisku, ale už tam??? Hodnocení: Za ten konec a rozuzlení děje nemůžu jinak než 4 (celek by byl samozřejmě 5).

    Captain Marvel: jednoduchá a uchopitelná kresba. Asi chápu, proč se to stalo populární, ale dnes je to fakt těžký old school. Zde je opravdu vidět, že cílová skupina byly hlavně děti. Nic proti tomu, jenom konstatování. Snad co se mi líbilo bylo občasné srovnání obličejů s francouzskou školu, viz Tintin. Někdy je ta podobnost opravdu evidentní. Takže je vidět, že zámoří dostalo svou evropskou porci včas. Příběh mi přijde ještě dětinštější než u Aqua Mana a kresba tím pádem také. Na druhou stranu, textu tam není tak moc a číst se to docela dá.
  • Fimi
    Upřímně? No právě ta absolutní pompéznost, monumentálnost, epičnost a velkolepost je největší kámen úrazu, jelikož od půlky mě to fakt přestalo bavit a já už si jen užíval tu kresbu místy až chaotickou. Samozřejmě je to skvělý a nejlepší kniha DCKK doposud a možná celkově. Ale jde vidět, že samotná forma s obsahem to svou velikostí prostě sráží....
  • willis
    Co se mně nelíbilo, to je scénář. Možná pocta šedesátkám jak tady někteří zmiňují, ale je to tisící variace na další hloupý příběh. Freakshow postav z DC, třeba Joker je tam jen proto aby se zúčastnil. Samozřejmě díky za každého Alexe Rosse, tady není třeba váhat. Ale plný počet prostě nejde dát.
  • hroubek
    Díky za takovéhle komiksy. Další parádní zářez DCKK, jenž vydává čím dál lepší kousky, které umí překvapit, jak kresbou, stylizací a nebo příběhem. A tady je všechno. Úžasná kresba od Alexe Rosse, na které jsem mohl oči nechat. Parádně napsaný příběh se známými postavy, jenž jsou dohnány, do velmi nepěkných situací. Funkční záporáci, zvraty, pocity nejistoty. Pocta stříbrnému věku DC. Jsem z tohoto komiksu hodně nadšený a opravdu jsem si moc užil. Líbilo se mi, že zde dostali prostor snad všichni hrdinové z Ligy, od Batmana, přes Flashe, k Aquamanovi. Líbila se mi linka s Green Lanternem, zvrat s Wonder Woman. Užil jsem si Shazama, Supermana, Martian Manhuntera a Zatannu. Souboje jsou parádní, chytré a mají spoustu nápadu, a krásných pomrknutí. Pro fanoušky DC je to radost číst. K tomu ještě velmi slušná stará čísla. Takže tady není o čem. Jeden nejlepší a nejsilnějších příběhu, který zatím v DCKK vyšel.

    PS: Oba díly jsem četl za sebou a hodnotím je jako celek, takže tento komentář platí i pro první díl.
  • erik
    Totálne sklamanie. Kresba je super, ale aj v nej sa občas stráca to, čo by malo byť zrejmé. Scenár... Keby aspoň toho Aquamana poriadne zr(i)asili...
  • PKD
    To stejné,jako u 1.poloviny knihy knih (ne fakt to není Bible). Opět masakr. Opět plný počet. Chápu ovšem to,že (jak tu naznačil cyboy), ve druhé pol.se děj velmi větví a to pro někoho může představovat problém. Já tento problém nemám. To bych potom nezvládl ani originál. Tož tak. Bude dlouho trvat,než toto v DCKK něco překoná. Pro mě to (předpokládám) bude,JL:New Frontier od geniálního Darwyna (RIP) Cooka a závěrečný sv.Flashpoint. P.s.origin Shazama potěšil. Nebyl sice tak vtipný (dnes by se řeklo,nahláškovaný),ale i tak,těch 13str.jeho krásně přímočarého (já ty retra prostě lovuju!:) story,nenudilo. Je škoda,že drtivá většina lidí ( ano i zde) tyto doplňky ignoruje,či spíše se nad nimi ofrňuje,což já osobně považuji za zparchantělost a neúctu k základům,bez kterých bychom NIKDO neměl ty naše oblíbené/milované postavy,autory a artisty, myslím kreslíře.:) A to je fakt. Nemůžu přece ocenit dostatečně nějakou zál.z roku 2007,když neznám základy. Ale,to je jen můj názor.
  • cyboy
    Ve stredni casti se dej jen tezce sleduje a v zaveru je to dosti pateticke, ale to neznamena, ze nejde o paradni dokonceni jednoho z nejlepsich komiksu v DCKK.
    75%
3128174
Četl/a (144)
159753258x, 2scha, Abbott, adevr, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , Ash Pointak, autokineton, BadBoy, Badgu.y1902, Bedou, borknagar1, Bronn, Bubákolog, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, daon, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Doncek4321, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, Fanda, farnhajt, faster86, Final, Fox01, fvalek1, georg, Georgíno J., Goldfinch, Gustik5, Hannibal, Hanussen, hellblazer, henrycruel, Himlik, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Jabba, Jack, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, Kaaos, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kiko, kinak, Kitykatyn, Knowho/Wullcann38, Koci, Lachvos, lantan1, Librarian, LookAss, Lord Baltimore, Lukki22, malylada, Mariohurbanek, Mariomichal, Mates17, Mato, Matthew, matty87, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monte walsh, NecRoman, Negan, Onkel 1928, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavlosson, pearlxjam, PeNNy, perak, petrik1710, petrSF, PH79, PKD, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, RaggamuffinSVK, Rinter, roswelll, S313, S4TW, Sagikkun, Schirru, Schramm, Shpeckk, slavik38, Spacecore, spekktrum, Spike, SteveCZ, taidana, the.kasztan, tom173, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, TZcomics, utresyby, vita, VvV, Vyjebanec17, Walome, Wiw, xflori01, xxSIMIxx, Yefery, zlejzmrd
(318)
159753258x, 2scha, Abbott, Abe, adam.ra, adevr, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, Batman, bboorreekk, Bedou, Beng.D, blackJag, Blair, bmc75, borknagar1, BreakingAway, Bubákolog, Buchtic, Caiiiczech, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dali, daon, Davidkkk, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Devilek, Deži, Dinik, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, Doly, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, Erich, erik, farnhajt, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fimi, Final, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, georg, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Goldfinch, Golem, Hades, hahahoho, Hannibal, Hanussen, Hebled, hellblazer, henrycruel, herbert, herrman, Himlik, hlavathor, holubdema, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, Jabba, Jack, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, jiskra, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, kadas97, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kubosos, kucik, Lachvos, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, Lukki22, maara, Majinek, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Mates17, Matio, Mato, Matthew, matty87, Maty48, MB, mcezik, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, MikeZ, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, mirror, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, novass, Nyxxie, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulhunter, paulmuaddib, pavel, pavlosson, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, perper, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, PKD, plema, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, raimi, regressiv, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, Salien, Saran, SASAN_KING, Schirru, Schramm, semi41, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, spekktrum, Spike, Stara.kryta, SteveCZ, Stlucius, strougy, superheroesstuff, suricattaontheway, Symbi, T3ss, tacmud, taidana, Tarka Daal, the.kasztan, TheoDread, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, TommyBOYER, tomned, Tomski, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, willis, Wiw, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
10milda, Azik2586, barthez, deadpool, delsemela, gwen666, illy, nx, plaštěnkář, Sebastian the wise
Nabízí (6)
BreakingAway, Fox01, Fr3d_K, Himlik, karl173, Librarian