DC: Nová hranice, kniha druhá (Původně vycházelo od července do listopadu 2004)
Superman, Sebevražedný oddíl a Vyzyvatelé neznáma narazí na děsivou mimozemskou formu života. Mohlo by to ohavné stvoření mít něco společného s pocitem blížící se zkázy, který hrdinové zažívají? Hal Jordan v mezičase dostane zákaz startovat a celá poválečná Amerika čelí mostrózní hrozbě starší než čas! Přiměje tato výzva Ameriku a její hrdiny, aby spojili síly, nebo je nadobro rozdělí?

Showcase #17 (Původně vyšlo v prosinci 1958)
Pozemského archeologa Adama Strange zasáhne na útěku před nepřátelskými indiány zeta-paprsek, který jej přenese na vzdálenost 40 bilionů kilometrů napříč vesmírem na planetu Rann, která se stane hrdinou mimozemské rasy.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií DC: The New Frontier #4-6 a Showcase (Vol. 1) #17


Scénář
Darwyn Cooke, Gardner Fox
Art
Darwyn Cooke, Mike Sekowsky
Ink
Bernard Sachs
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Darwyn Cooke
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-442-4 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-442-4 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
630 g
Stran
224
Cena
249 Kč
Originál
The New Frontier Part 2 (DC Comics)
  • Django
    Dějově menší úpadek. Ale chlapík s kladivem a holka modrooká to zachraňují
  • faster86
    zajímavě převyprávěná doba nových superhrdinů. líbí se mi, jak se postavy střídají ve vyprávění pěkně postupně a neskáčou jeden přes druhého. zakrvácené neviditelné letadlo WW je pecka. Celkově i s první sérií je to takové milé a hezké, každopádně to hodnocení 4,5⭐ mi přijde hodně nadstřelené (v rámci dckk možná adekvátní, ale v kontextu komiksů jako celku bych to viděl max na 3 hvězdy)
  • Norri
    Kresbu Darwyna Cookea mám rád. Proto jsem se na Novou hranici hodně těšil. Moc jsem o tom komiksu nevěděl. Jednom jsem slyšel tu spoustu chvály ze všech stran. Měl jsem jenom velmi nejasnou a mylnou představu vytvořenou na základě Cookeovy kresby a pár obrázků na internetu. Musím říct, že více jsem se mýlit nemohl. Nová hranice je epická, rozmáchlá a řeší poměrně závažné společenské a morální otázky. Je to vyprávěno specifickým způsobem a ze všeho nejvíce se to podobá moderním seriálům, které začínající vyprávět velmi zeširoka, aby se všechny nitky nakonec sběhly před epickým finále. Ale abych jenom nechvalil - Je tam hodně postav a občas nebylo hned zřejmé, kdo je kdo. A taky je to relativně dost ukecané (opodstatněně!). Ale přesto je to úžasný komiks!
  • 3DD!3
    Velkolepé finále, kde hrdinové zlatého věku ustoupí hrdinům věku stříbrného. Konfrontace se záporáckým ostrovem je monstrózní a průlet Hala do mozku jako by vypadl z Kubrikovy 2001. Každý z hrdinů měl svůj moment slávy. Cooke je machr. Týmovka jak má být.
  • perak
    Využití přerodu USA v padesátých a šedestých letech minulého století - aneb od mccarthismu po Kennedyho - k vystavění příběhu o novém postavení superhrdinů a jejich úloze ve společnosti. Korunu tomu dává skvělý epilog, který je příslovečnou třešničkou na dortu.
    Epická bitva se smrtícím nebezpečím je spíše jen kulisou, ty hlavní na první pohled spíše minipříběhy slévající se v silné vyprávění, jsou jinde.
  • Cinema Ranger
    Lepší než první díl, o tom není pochyb. Zatím nejlepší DCKK, co jsem četl.
  • S4TW
    Souhlasím s většinovým názorem, že se zatím jedná o nejlepší DCKK. To, co chválím u první části lze aplikovat i na pokračování, jen k tomu přidejte víc akce, svižné tempo a takovou tu pompézní filmovost. Paradoxem ovšem je, že to ve finále dělá trochu slabší dojem, neboť to sklouzává k takové té klasičtější superhrdinské rubačce, ale je tu krásná kresba + výborně napsaný příběh.
  • Tyfus
    Skvělé, rozsáhlé, neuvěřitelně napsané. Žeru kresbu Darwyna Cooka a uzasení děje do padesátých let. Hrozně se mi líbila propojenost osudů jednotlivých postav.
  • Mleako
    O fous slabší oproti prvnímu dílu, ale je to dáno spíš superhrdinským žánrem jako takovým. Člověku je jasné, že musí přijít ta megahrozba a že se všichni dají dohromady a tu potvoru pošlou zpátky kam patří. Hodnotím jako celek, takže 5* a opět chválím, že DCKK vychází rozdělené knihy hned po sobě a člověk nemusí čekat čtvrt roku, než vyjde druhý díl jako u UKKM.
  • willis
    Mám Cookea rád, především tedy jeho kresbu. V tomto příběhu si ovšem scenáristicky ukousl až příliš velké sousto.Nápad dobrý.. od padesátých let sledovat osudy jednotlivých členů JLA do jejich první velké společné akce na pozadí začátku studené války. Postav je ale tolik, že by Cooke potřeboval dvojnásobek stránek aby každý hrdina dostal odpovídající podíl v knize. Takhle se rozmáchl k epickému příběhu, ale postupně mu docházely stránky, čas, nápady i síly. S tím souvisí i další problém, ačkoli kresba se mně líbí, tak především mužské postavy jsem měl problém rozlišit. Snaha o epické dílo zůstala tak někdo na půli cesty.
    Poznámka: Nová Hranice 1 a 2 se musí číst dohromady, je to jeden příběh.

  • karl173
    Epické vyvrcholení, které neztrácí svojí pointu a sílu příběhu. Ve spoustě komiksech kde se nachází velký hromada supráků a nějaká ohromná bitva se děj většinou rozpadne a stane se z toho jen pouhá rubanice. Zde tomu tak není a ke všemu Cooke přistupuje s naprostou lehkostí. Opravdu povedené dílo. Pak je tu samozřejmě také retro. To na svůj věk má velmi slušnou kresbu a překvapivě velké panely se svižným vyprávěním. Samozřejmě se jedná o velmi naivní vyprávění, ale rozhodně bych ho nezatracoval. Vcelku zajímavé. Jako celek hodnotím tuto knihu stejně jako tu první. 90%
  • louza
    Kniha vyšla poněkud nešťastně rozdělená na dvě části, takže přes původní ušlapávání půdy v první knize musí dvojka, která přece jen přináší i nějaký děj, vypadat jako povedenější. Pravda je, že Cooke prostě nezvládl origin celého DC tak dobře, jak bych si v kontextu povedených Catwoman, nebo třeba Parkera představoval. Dějové linky jsou sekané a i když se postupem času spojují a kniha začne díky znalostem z jedničky dávat postupně smysl, celé to jde nějak šejdrem. Navíc je to strašně v duchu namistrovaných superhrdiských děl. Cooke ve své retrovitosti vždycky exceloval v příjemném polidštění hrdinů, což se tu děje jen omezeně a ti nejlidštější stejně nakonec po zásluze umřou. Ne. Tenhle Cooke se mi moc nelíbil.
  • Gmork
    Zajímavé. Dostat tento námět jiný pisálek, vznikne tuctové béčkové sci-fi. Ale chopí se pera Darwyn Cooke a stvoří takovou parádu. Četlo se to náramně, víc takových knížek na stánky.
  • rewkon
    Ne jen ,že je to nejlepší kousek z celého kompletu dokonce bych si dovolil říct ,že to patří mezi nejlepší kousky co u nás vyšli v češtině.
  • hroubek
    Darwyn Cooke je prostě borec. První část Nové hranice mě nadchla, a nebudu lhát, že jsem od druhé části čekal velké věci. A Cooke mě nezklamal. Opravdu se mě moc líbí to jak Cooke vnímá hrdiny, a samotné hrdinství. Že je to něco přirozeného, a že i člověk bez super-schopností je toho hoden pokud bude mít silnou vůli, odvahu a mít za co bojovat. Opravdu oceňuji to, že Cooke věnuje stejně času hrdinům i obyčejným lidem(Fareday, Lois, Carol). Dalším velkým plusem je to, že velká trojice(Batman, Superman a Wonder Woman) nemá tolik prostoru a nestrhává zbytečně na sebe pozornost. Tu si pro sebe kradou Martian Manhunter, Flash a hlavně Hal Jordan, jenž se konečně stává Green Lanternem. Velkou radost mě udělalo setkání na Měsíci(kdo četl, tak moc dobře ví o čem píšu), zakončení příběhu o Johnu Henrym a samotný konec. Co se týče bitvy, tak ta je správně epická, ale čekal jsem trochu více. Ve výsledku to vůbec nevadí, protože Cooke je v mnohem silnější v civilnějších věcech, a má k tomu ještě skvěle napsané dialogy, které je radost číst. Nová hranice: Kniha druhá je luxusní komiks, který mě udělal obrovskou radost.
  • Darth Raelchi
    Vše ostatní jsem napsal k První knize, včetně Druhé knihy. Tady budu jenom rozebírat vydání a bonusy. Vydání samotné mi vadí, že je rozdělené, ale to je prostě ediční plán - bohužel. První kniha je fakt takový úvodník, kde se pomalu nic neděje, kdežto v té druhé už to jede na plné grády a máme tam porci superhrdinů po Cookovsku. Některá díla, včetně tohohle, si opravdu zaslouží vydání vcelku. Marvel to dělá u některých titulů a máme pak UKK a NHM čítající přes 200 stran. Vím, že Příběhy z Asgardu mají 240 stran. Budiž. Stejně jsem si počkal ty dva týdny a přelouskal to naráz a udělal jsem dobře. Stálo to za to.
    Bonusy: Proč se rozpadla JSA je takový další ze série úsměvných retro komiksů na našem trhu. Pro seznámení dobré, ale je jasné, že by to nikdo nekoupil samostatně, snad jen skalní fans a ti to stejně ve finále budou radši chtít v nějaké nadupaném svazku či omnibusu a v AJ. Z tohoto sešítku mám jenom to, že už v 70. letech byla Huntress. To jsem dřív nevěděl. Příběh je to docela zajímavý a paradoxně, jako jeden z mála, nevyžaduje až tak moc velké znalosti unverza, resp. není potřeba mít načteno haldu sešitů před a po. Jde to uchopit tak, jak to je. A kresba, no sedmdesátky... co dodat.
    Druhý bonus už mi přišel o poznání lepší. Možná za to může má slabost pro postavu Adam Strange, ale tady mám vlastně ryzí origin postavy, Ještě nemá danou výstroj a kdybych nevěděl nic bokem o této postavě, tak si řeknu, že se jedná o ty klasické pulpové sci-fi příběhy, které přijdou a odejdou. Klasická space opera nejhrubšího zrna, ale s nádhernou kresbou. Na tu dobu klobou dolů. Detaily postav jsou dobré a myslím si, že DC do doby než přišel Marvel se svými 60. lety, vládlo komiksu par excellence. Tenhle sešit je opravdu pro seznámení se s původem postavy, ale ne s postavou. Mohli tam ještě dát jeden následující pro představu, nebo nějaký, kde už má kostým, jak se posunul a vyvíjel. I tak dobrá práce a mně se to moc líbilo.
    Suma sumárum, za mě celková spokojenost na všech frontách i přes dílčí nespokojenosti viz výše a Kniha první. Tohle se DCKK povedlo a škoda, že to někdo nevydal u nás už dřív a v hezké vazbě a hlavně v celku.
  • cyboy
    Opravdu dobre s vyborne zakomponovanym projevem JFK. Dosud nejlepsi DCKK.
    80%
  • PKD
    Opět geniální. I když,nevím proč,ale přišlo mi přece jen,že druhá kniha byla celkově o pididrobínek...slabší. Retro jsem tentokráte (a poprvé!) nečetl,páč absolutně nechápu dodnes,existenci postavy Adama Strange,který je jen ubohou kopií John Cartera až na ty zeta paprsky, nebo co. Ně,děkuji,fakt ne. Bohatě mi stačí,že mi smrdí v jiných comicsech.
  • Fimi
    Jedna z nejlepších věcí v DCKK... konečně zrod Lanterna, objevení Aquamana... výborné, lepší než kniha 1, tohle je to proč stojí za to číst Dc comics
44159
  • Fimi
    mě teda nejvíce dostal nástup Aquamana na scénu, jak přišel se Supermanem a všem spadla čelist, to bylo fakt silný...dost možná nejlepší DCKK příběh a možná i nejlepší DC pláštěnka co vyšla u nás....možná je to ještě lepší než Království tvé což jsem si myslel, že nic nepřekoná
Četl/a (118)
159753258x, 2scha, 3DD!3, 81splinter, Al0f0k, AlmightyMates , Anton, Ash Pointak, autokineton, BadBoy, Benny, BreakingAway, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, cyboy, dajik, daon, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, Denis, Django, Doppelganger, DracoAn, duri, Džoworka, Er.Nest, erik, Fox01, fvalek1, Georgíno J., Goldfinch, Gustik5, Hanussen, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, James, japes, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, JORDY, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kiko, Killingjoke, Knowho/Wullcann38, kubosos, Lachvos, lantan1, Librarian, LookAss, Lord Baltimore, Lukis89, Majkl151, malylada, Mariohurbanek, Mariomichal, Matthew, me, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, NecRoman, Negan, Nexis, Norri, Onkel 1928, opytz, Paldini, parado, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, PeNNy, perak, petrik1710, petrSF, PH79, PKD, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, raimi, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, Sagikkun, Schirru, slavik38, Spacecore, Spike, SteveCZ, Symbi, the.kasztan, Thurin, tom173, Tony TwoDee, trudoš, tukak, TZcomics, utresyby, vita, xflori01, xxSIMIxx, zlejzmrd
(271)
159753258x, 2scha, 81splinter, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, autokineton, Azbest, Babany, BadBoy, Badgu.y1902, Benny, blackJag, Blair, bmc75, BreakingAway, Bubákolog, Buchtic, calvin10, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dali, daon, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, Django, DKoscik, Doctor_Sk, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, faster86, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fimi, Flowtek, Fox01, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Goldfinch, Golem, Hades, hahahoho, Hanussen, hellblazer, herbert, herrman, hlavathor, holubdema, Horstik, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, jiskra, Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, kindanerd, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, komik.sx, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kubosos, kucik, Lachvos, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, Lukis89, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Mariomichal, Marvin, Matio, Matthew, matty87, Maty48, MB, mcezik, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, mirror, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nexis, Nightmare, Norri, Nyxxie, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, parado, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, perper, petrSF, PH79, Piros0013, pk123x, PKD, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, raimi, regressiv, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Sajmon, Schirru, Schramm, semi41, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, SteveCZ, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, t0mas, T3ss, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, TheoDread, Thurin, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, TommyBOYER, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, Václav Mikula, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, willis, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Azik2586, barthez, delsemela, Draco nobilis, gwen666, Himlik, illy, Keno, Premek, Sebastian the wise
Nabízí (1)
Librarian