Koupit
Oživlý stroj Korvac prchl z 31. století a časem pronikl až k současné Zemi. Po porážce týmem z budoucnosti Strážci galaxie přejímá podobu zdánlivě obyčejného člověka a přemýšlí o záhadách vesmíru, jejž si přeje zotročit. Pouze jeden tým je schopen zastavit jeho vysněné dobývání. Dokážou však Avengers, s mnohými vlastními problémy, zastavit vesmírného dobyvatele, než bude příliš pozdě?

V české mutaci vyšel tento svazek jako 90. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií The Avengers (Vol. 1) #167-168 a #170-177 a Thor Annual #6


Scénář
Bill Mantlo, David Michelinie, George Pérez, Jim Shooter, Roger Stern, Len Wein
Art
Sal Buscema, Klaus Janson, George Pérez, David Wenzel
Ink
Rick Bryant, Dan Green, Klaus Janson, Pablo Marcos, Bob McLeod, James Winslow Mortimer (Win), Josef Rubinstein (Joe), Ricardo Villamonte
Barvy
Phil Rachelson, Bob Sharen, Jim Shooter, Nelson Yomtov (Nel)
Obálka
Terry Austin, John Romita Jr.
Lettering
KEPLER Sl
Překlad
Pavel Švanda (Ninjer)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
772 g
Stran
232
Cena
249 Kč
Originál
The Avengers: The Korvac Saga (Marvel)
  • ludek.n
    „Kdysi byl nazýván Korvacem, oživlým strojem, a byl úhlavním nepřítelem Strážců galaxie, kteří ho pronásledovali. Unikl jim a během bizardního sledu okolností se přeměnil v esenci vědomosti a moci. V této inkarnaci si říká Michael. Avengers ho nazývají Nepřítel a hluboko ve svých srdcích se ho i oni, nejmocnější hrdinové světa, bojí.“ Jim Shooter a George Pérez stvořili megalomanský příběh, do něhož zapojili každého hrdinu, který jim přišel pod ruku a mohl přiložit své polínko do ohně. Vznikla nesourodá a schizofrenní skrumáž, v níž je obtížné udržet si přehled kdo, kde, kdy a proč dělá to, co dělá. Více jak tucet Avengerů proti jedinému nepříteli a výsledek je přesto nejistý. Zapojení kdejakého hrdiny marvelovského univerza je kontraproduktivní a vyprávění spíše ubližuje, než aby mu přinášelo nějakou přidanou hodnotu. Akce jsou sice vysoce brizantní, ale co je to platné, když nezaujmou. Postesk, že méně je někdy více, sem pasuje více než kam jinam. Vlastně se celou dobu nudím a jen s obtížemi sleduji tok událostí. Nebýt myšlenkově bohatého finále, asi bych Korvacovu ságu úplně zavrhl a zapomněl na ni. Takto si vybojovala alespoň standardní sazbu hvězd.
  • VanTom
    Superlativní přirovnání k nadčasovým antickým eposům v úvodníku bych bral s rezervou, ovšem jako velká kosmická sága Avengers (a Strážců galaxie) začínající v 31. století (a epizodicky spějící k nejednoznačné finální megabitce více než 20 superhrdinů vs. 2 skorobozi) funguje kvalitně dodnes. Především pokud ji zrovna píše Jim Shooter a fantasticky vykresluje George Pérez; scénáře ostatních autorů mi přišly výrazně popisnější a topornější, zatímco „skupinová“ kresba si aspoň stále držela svůj barevný klasický půvab.
  • JackOneil
    Velmi povedená kniha, skvělá kresba. Korvac je po celou dobu znázorňován jako padouch, kterého musí Avengers přemoci. Zápletka se ke konci překroutí a on to až tolik padouch nebyl, byli jím vlastně Avengers. Dále tu figuruje dlouhou dobu Sběratel, o kterém se dozvíme také až po delší době. Ti ostatní nepřátelé působili spíše jako výplň v hlavním příběhu, ale neměli dlouhé trvání. Za mě jeden z nej, možná i nejlepší ze starších komiksů, rád se k tomu znovu vrátím.
  • Darth Raelchi
    Napoprvé mě to moc nenadchlo. Napodruhé už jsem byl v tom. Fakt silné a emotivní. Epické a je to fakt sága. Je to vlastně příběh normálních lidí, kteří jsou zároveň i kostýmovaní hrdinové, jež jim je narušován jejich běžný život něčím zvenku. Korvac. Kdo nebo co to je se vlastně nikdy nijak zvlášť nedozvíme. Prostě tam je a dělá něco jinak, ani ne tak bordel, on to není vyloženě antagonista. On je to Korvac. Nemá to přímo nějakou logiku a ani vysvětlení, akorát jsou z něho všichni vyřízení. A to se mi na tom líbí a do toho má tato kniha zajímavou paletu kreslířů. Peréz, Michelinie a další. Za mě fakt povedení Avengers, konečně!
  • mearez
    Moje nejoblíbenější UKK (zatím, ještě si počkám na What if?).
  • baatcha
    Tihle Avengeři se čtou velice dobře, i když jsem měl dost problém s tím, že příběh je vlastně strašlivý blábol a chybí v něm jakákoliv logika, i ta nejzákladnější. Jen si to vezměte: všemocný a vševědoucí bůh Korvac uteče z 31. století, aby v tom našem během celého příběhu jen seděl na prdeli v domku na předměstí, na dálku odrovnal pár svých oponentů a jinak jen PIL HORKÉ KAKAO, ZALÍVAL KYTKY a čekal, až si pro něj Avengers přijdou. Nedozvíme se vůbec nic o jeho motivaci, kromě toho, že chce vládnout vesmíru, jenže po celou dobu pro to vlastně nic neudělá. Jen pije kakao, píchá svou přítelkyni a nakonec skuhrá, že Avengers zničili jeho sen, o jehož naplnění se v příběhu vůbec nijak nesnažil. A my se všechny tyhle zásadní věci dozvídáme, až už je po všem. Na druhou stranu, i když to ani zdaleka není nejlépe napsaný příběh s Avengers, je rozhodně nejuspokojivější. Závěrečné číslo je emocemi nabitá bomba a díky němu je celá kniha snad tím nejsilnějším, co série UKK nabídla. Navíc tu máme psychedelické božské výjevy a hlavně druhá půlka komiksu je skvěle kreslená. Co jsem ale nedokázal moc strávit, byl překlad. V průběhu knihy se sice řádově zlepšil, ale překládat Strážce galaxie a Sběratele do češtiny a přitom nechat postavu Eternity v originále (když byla už dříve u Dr. Strange přeložena jako Věčnost, kterou ostatně také je), to postrádá, podobně jako celý příběh, jakoukoliv logiku.
  • Norri
    Nakonec musím říct, že to bylo celkem zajímavé. Ale říkám to až po dočtení, kdy do sebe zapadly všechny dílky skládačky a ukázala se epičnost celého příběhu. Ale dostat se na konec bylo celkem náročné...jednak je to pěkný špalík, je to hrozně ukecané a taky jsem si říkal, proč se neustále řeší věci, které s hlavním tématem nesouvisí. Ale jak jsem už psal, na konci do sebe skoro všechno zapadne. Je to taková představovačka všech možných Marvelovských superhrdinů.
  • S4TW
    Po právu jeden z nejlepších komiksů s Avengers. Skvělá kresba, především mi sedl David Wenzel, jehož finálová bitva má opravdu grády a tato akční kresba vás vskutku vtáhne do děje. Příběh mě zaujal především svým rozmachem, když vše pomalu, ale jasně směřuje k velkému a nekompromisnímu finále. Autoři si dovolí i místy filozofovat a dílo tak dostává něco navíc, než jen klasickou superhrdinskou rubačku (i když mistrně zvládnutou), ale já se přiznám, že v tomhle žánru mi filozofování ne vždy sedí, a tohle je z části tento případ. Každopádně i tak jsem byl nadšený, obsáhlé a ukecané dílo jsem zvládl jedním hltem a nejraději bych v této sérii pokračoval dál. Finále je opravdu velkolepé a má originální vyústění. Autoři skvěle zvládly velké množství postav a naštěstí se z díla nestal nepřehledný guláš, ale naopak každá postava má svou a hlavně důležitou, roli. Hlavní prim tu hraje samozřejmě Korvac, což je úžasná postava, která vás na každé stránce dovede něčím překvapit. Tohle je povinná četba ke komiksové maturitě!
  • xflori01
    Pro mě to bylo obrovské překvapení. Staré příběhy mě moc nebaví - kvůli zdlouhatánským monologům, dialogům; nelogičnosti chování, atd. Ale Korvacova sága byla zatím nejlepším Classic v celém UKK. Vynikající příběhy, neprotahující texty, chování postav. Snad jediný starší příběh z UKK, který si určitě přečtu znova.
  • kaylin
    V závěru příběhu je přesah, který v mainstreamovém komiksu až tak často nevidíte, což je i důvod, proč se mi komiks nakonec líbil. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1185-ultimatni-komiksovy-komplet-119.html
  • ConanVJ
    Klasický příběh se spoustou textu a postav. Příběh je pěkný i když v dnešní době v zastaralém podání. Jako nejlepší Avengers příběh to tedy nevidím, ale i tak je to hodně povedené a nenudí to. Škoda, že chybí číslo 169. 80% :)
  • Fimi
    Tak ne, dal jsem tomu šanci a dočetl jsem to, já se prostě nemůžu přenést přes tyto staré příběhy nacpané tunou bublin s nulový textem. Řiká se že toto patří mezi nejlepší příběhy Avengers, určitě ano, v té době to muselo být skvělé ale na mě to prostě nepůsobí, je to tlusté a čte se to velmi těžce, já to dočetl jen tak tak na sílu. jednu hvězdu za kresbu a jednu na velké množství postav včetně Wonder mana pro kterého mám slabost.
  • jh666
    Po posledních klasických Avengers jsem se docela bál, ale naštěstí zbytečně. Korvacova sága si rozhodně zaslouží přídomek jednoho z nejlepších příběhů Avengers (a dost možná Marvelu vůbec). Ani ta tuna textu tentokrát tolik nevadí, protože je většinou k věci a v každém panelu se nevysvětluje, co postavy dělají. Příběh funguje i se spoustou odboček a končí v opravdu povedeném konci. Zvládnuté je poměrně dobře i velké množství postav (možná kromě zmizení Beasta). Chválím i kresbu, protože kromě jednoho sešitu je výborná, i když se na ní vystřídalo několik kreslířů. Nejvíce mi asi seděl Pérez, ale ani ostatní se neztratili. Výtku bych měl jedině k překladu. Nevím, zda je to chyba překladatele nebo korektorky, ale ten slovosled je občas trochu zvláštní. A co se skloňování jména Hercules týče, někdo by si mělo připomenout něco ze základky. Jinak ale ještě společně s Captainem Marvelem, to nejlepší z klasiky, co nám zatím druhá řada UKK nabídla. 90 %
  • Lenny
    Na údajně nejlepší příběh s Avengers jsem byl dost zvědavej a nezklamal. Tenhle komiks má všechno co dělá Avengers Avengery a hned bych se začetl do dalších Shooterových dílů. Jen ten konec mohl vyznít o něco lépe a ninjerův překlad mi na pár místech zaskřípal (ale nic tragického). Navíc jedenáct sešitů za 250,-? Skoro se mi jen kvůli tomu chce přidat tu pátou *.
  • Fimi
    sakra Korvacova linie mě vždycky zajímala ale opět mě zklamali že dali to staré podání...už na to kašlu, tyhle staré naivní dětské zápletky s nezajímavým příběhem a tunou bublin už kupovat od UKK nebudu
  • cyboy
    Konec nakonec neni uplne spatny (i kdyz neverohodny), ale nez se k nemu prokousete zaplavou balastniho textu...
    40%
16201151
Četl/a (75)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Azik2586, Bary02, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, Elnie, erik, Fox01, Gustik5, hicks, hromotlk, Idy, invape, JackOneil, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kallenved, kaylin, KdG, Knuckless, Librarian, ludek.n, Lukis89, Mariomichal, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, Norri, Paldini, PatrikTheMighty, petrSF, punisher, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, SekyCZ, seneke, Sir_Pete, Symbi, t0mas, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, VanTom, vrazdinek, xflori01, Zdendy, zlejzmrd
(221)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, Babany, Bary02, batoo, beanek, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, delta11, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, Elnie, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, folkemon77, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, Gustik5, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, Kunden, Landauer, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lukis89, luky.kuky10, maara, Mariomichal, markic, Marthy76, Masinfira, Matio, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, morbn, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, Poseidon1978, punisher, pusta, Radkos, raenius, raimi, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, Saran, SASAN_KING, Schramm, SekyCZ, semi41, seneke, Sesta, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Vítek, vranakx, vrazdinek, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
10milda, Badgu.y1902, BreakingAway, deadpool, delsemela, FatMonster, Maty48, royan
Shání (1)
Mates17
Nabízí (2)
Masinfira, Tommar