Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Odkud se vlastně vzal Elias? A co za temnou minulost že skrývá? Eliasův starý mistr Lindel zná odpověď a rád se o ni podělí, ale bude s ní Čise spokojená? A hlavně – dokáže se vyrovnat i s tím, co se kdysi přihodilo jí samotné?

Série je známá především pod názvem The Ancient Magus' Bride (anglický název), než pod originálním názvem Mahou Tsukai no Yome.

Scénář
Kore Jamazaki
Art
Kore Jamazaki
Obálka
Kore Jamazaki
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Kateřina Skokanová
Žánry
dobrodružný, fantasy, romantický
ISBN/ISSN
978-80-7449-577-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 mm
Tisk
černobílý
Váha
242 g
Stran
192
Cena
199 Kč
Originál
Mahou Tsukai no Yome #04 (Mag Garden, 2015)
  • Fort
    Fort27.7.2021 19:51Čarodějova nevěsta #04
    Autorce vydaly čtvrtý díl a přislíbili další, tak musí leccos vysvětlovat, aby další díly dávali smysl. Kresba se zlepšila, evidentně na to má už výpomoc.
    Je to můj životní příběh, dají mi prsten, aby mě omezili. Ráno vstanu, jdu do práce tam ze mě vysají energii, doma mi ji zase žena nabije a jde se spát a ráno zase na novo. Zjistí, můj talent a dají mi podřízeného.
    Tady to začíná drhnout, asi budou chtít, abych šel do školy. Jestli tomu tak bude, nestihnu začátek školního semestru a budu premiantem ve třídě nebo taky ne, to se ještě uvidí :-)
  • Mitsuko
    Mitsuko29.12.2018 03:03Čarodějova nevěsta #04
    Po přctení 5. dílu shazuji hodnocení na 3*, ať lépe vynikne kontrast mezi těmito dvěma volume.
  • Mitsuko
    Mitsuko30.11.2018 00:56Čarodějova nevěsta #04
    Já nevím, mám z téhle série pořád takové smíšené pocity. Nejdřív asi shrnu, co se mi na tom nelíbí. Příběh mi pořád přijde takový nemastný neslaný, navíc jako by se tam autorka za každou cenu snažila narvat co nejvíc zajímavých motivů a minipříběhů, které ale pořádně nerozvádí (Spoiler! Jako třeba ta linka s liškou, s tím by se dalo krásně pracovat, ale autorka to prostě během pár stránek zas utnula. konec spoileru) a nějak se mi mezi nimi ztrácí ta hlavní dějová linka (je tam vůbec nějaká?). Hlavní hrdinka Čise mi nějak není sympatická. Taky té „romanci" mezi hlavními postavami prostě nevěřím. Jsem člověk, co má romantické příběhy rád, ale tady mi to prostě nějak nefunguje.

    Co se mi ale naopak moc líbilo a stále líbí, to je svět, ve kterém se příběh odehrává, ten je kouzelný, kresba je nádherná a ta obálka, ta je prostě dokonalá. Dál postava Eliase a Silky. Konkrétně v tomhle volume se mi líbil náhled do minulosti Eliase i Čise.

    Pořád je mi nějak líto to hodnocení shodit na 3*, protože to prostředí je prostě kouzelné a určitě se u čtení nenudím, pořád ale čekám na nějaký to wow, kvůli kterému bych vyloženě toužila po pokračování a chtěla tuhle sérii doporučit dál. Momentálně bych to viděla tak na nějakých 65 %, možná by to zvládlo vybalancovat na 68 %, takže je to i tak s dost odřenýma ušima.
  • xflori01
    xflori016.9.2018 11:34Čarodějova nevěsta #04
    V tomhle díle se hlavně věnujeme minulosti Eliase a vztahům mezi ním a Čise. Kresebně pořád vynikající záležitost. Scenáristicky už tolik ne. Lepší to už moc nebude, protože se mi nelíbí celkové vytvoření prostředí a fungování světa Čarodějovy nevěsty. Na akci se v této sérii taky nehraje, důležité jsou hlavně myšlenkové pochody postav, díky čemuž to má blíž k shojo než shounen žánru. 65 %
417