V případě zájmu o komiksy ze sekce ,,Nabízím'' pište na e-mailovou adresu v biu.
  • mearez
    Ty kráso. Tak tenhle komiks je kvalitní akční jízda, pěkně nakreslená a jediné co mu chybí je nějáká myšlenka. Od tohohle komiksu jsem nic nečekal, a dostal jsem pořádnej marvelovskej akční nářez. Winter Soldier překvapil jak po scénáristické stránce, tak po výtvarné stránce. Za mě absolutní spokojenost, Bond styl mi hodně sednul a já jsem spokojen i s Remenderovo pojetím Winter Soldiera v tomto komiksu, kde se chová spíše jako záporák. Opravdu kvalitní čtení, skvělej akčňák. Za mě 4*.
  • mearez
    Dovoluji se považovat za fandu seriálu Doctor Who, ale za whoviana se nepovažuju. Ovšem tenhle komiks mě potěšil. Jednak proto, že mám Tennanta hodně rád a druhak proto, že mi chybí desátý doktor v seriálu. Ale tohle je příležitost si připomenout, že Tennant byl nejlepší doktor.
    Jedná se o dva příběhy, které jsou sestavené podle klasické seriálové šablony, takže se jedná o příběhy velice podobné seriálovým dobrodružstvím. První příběh byl super, bavil mě, nebyl vůbec špatný a byl pěkně nakreslený. Gabb je taková průměrnější doktorova společnice, ale přijde mi mnohem sympatičtější než Rose, ale na Amy nemá. Druhý příběh byl nudnější, ukecaný, moc mě nebavil a tak něják se mi moc nelíbilo Gabbino ,,deníkové'' zpracování celého příběhu. Taková klasická epizoda z Doktorova brouzdání vesmírem. Kresba byla stále pěkná.
    Tenhle komiks bych rozhodně nedporučoval čtenářům, kteří nikdy neviděli ani jednou epizodu seriálu, a vlastně nikomu, kdo nemá k seriálu Doctor Who pozitivní vztah, protože tenhle komiks je přesnéé komiksové zpracování seriálu a odráží se v něm klady i zápory seriálu. Za mě 4*.
  • mearez
    Taky jsem četl Alias, ale i přes to si myslím, že tento komiks je celkem super. Nedosahuje kvalit Aliasu, to ne, ale myslím si, že Bendis tu důstojně vypráví pokračování Aliasu, které sice už není tolik o Jessice, ale pořád se to drží toho hlavního; ukázat svět Marvelu očima lidí, co chodí po ulici a na superhrdiny se nedívají okýnkama komiksů, ale zezdola, třeba z chodníku. A to se mi na Aliasu i na Pulse líbí asi nejvíc.
    Absence Jessicy mi moc nevadila, navíc tenhleproblém se týká jen druhého sešitu, ve zbytku sešitů mi přišlo, že je tam Jessicy celkem dost. Navíc jsem dostal nálož svých oblíbených postav jako Ben Urich a JJJ, nejlepšího Spider-manovo záporáka a ještě k tomu všemu samotného Spíďu. Tohle všecko tvoří prvních pět naprosto úžasných sešitů. Závěrečný annual nebyl vyloženě špatný, ale jsou to hrozně tuctový Avengers, plus čtenář tohoto komiksu ani nezná kontext, takže jediné plus je asi poslední pasáž, kde mají Luke a Jessica svatbu.
    Kresba mi nevadila ani v jedné části. V Pulse se mi hodně líbila, Bagleyho mám hodně rád, nepřišel mi vyloženě špatný. V annualu už to bylo horší, ale nebyla to vyloženě až zas tak strašná kresba.
    Tenhle komiks rozhodně potěší nováčky a možná i nějáké ty fandy. Bendis umí, tady je prakticky ve vrcholné formě a krásně navazuje na Alias. Poslední sešit, tedy New Avengers Annual, je celkem nudný, nemastný neslaný a kresba v něm není moc pěkná. Za mě 4*.
  • mearez
    Krása střídá nádheru. Po Matičce Rusi, která byla vcelku normální, přichází kniha, která je plná divných věcí. Překvapivě to ale funguje. Ovšem co mi malinko vadilo je skutečnost, že je na úkor řádně propracovaného záporáka, jeho strážce/strážkyně a nové ,,kladné´´ postavy Punisher odstrčen do pozadí událostí. Ovšem nejlepší na první knize je ovšem první sešit. Chtěl bych víc O´Brienový, je to celkem fajn postava. Kresba je místy strašně pěkná, ale místy mi přijde trošku odfláknutá.
    Zase další skvělá Punisherovská řežbička, které místy trošku chybí Punisher, ovšem to ničemu moc nevadilo. Za mě 5*.
  • mearez
    Věděl jsem, že Sentry je kvalitní postava. Čekal jsem kvalitu. Dostal jsem kvalitu. Tohhle je jeden z důvodů, proč úplně nezatracovat Marvel. I přes to, že můžete říkat, že Marvel je moc barevný, tak komiksy jako tento jsou naprosto jiná liga. Ovšem nemělo to moc tempo, což mě zklamalo, protože jsem čekal, že Sentryho přečtu na jeden zátah. Krásná kresba dobře doplňovala už tak silný příběh.
    Pokud hledáte zajímavou postavu, tak tohle je jasná volba, ovšem nečekejte nějákou svižnou rubačku. Tohle je ukecaný a místy trošičku nudný, ovšem jako celek tato kniha funguje. A hlavně, jedná se o komiks, který nezestárne ani po 18-ti letech. Za mě 4*.
  • mearez
    mearez30.10.2018 12:31CREW² #39
    Skalpy - první setkání stouto sérií, a musím říct, že mě to celkem nalákalo ne přečtení celé série, 5*

    Rex Mundi - celkem mě to nebavilo, ani kresba za moc nestála, 2*

    Joker: Živě - pecka, kvůli které se vyplatí toto číslo vlastnit, 5*

    Celkem fajn číslo, škoda ale, že už Crew nevychází. Za mě 4*, celkem pohodový číslo.
  • mearez
    Kniha kráčí ve šlépějích první knihy. Je to furt hloupý, rádoby folozofický a hlavně ošklivě nakreslený. Stupidita postavy otce Daniela dostala nový rozměr, Orr je stále průměrně až špatně napsaná postava, stále se tam objevují okýnka s textem bez kontextu, Superman se chová hrozně hloupě, výskyt Wonder Woman postrádá smysl, nedozvíme se, kde se vzala ženská ve fialový róbě, výskyt Batmana který postrádá smysl, Lois se chová jako kdyby ji napsal Stan Lee a v neposlední řadě klišoidní zástupci korporace, jejíž jméno neznáme. I takto by se dala popsat kniha, která je ještě otřesnější, ještě hloupější pokračování prvního dílu.
    Po dočtení nerozumím moc tomu, jak na sebe díl první a díl druhý navazovaly. Tahle kniha je prostě hloupá. Jediný plus je Wonderka, která se jako jediná chová normálně, s tim že část, kde se Orr hádal s Wonder Woman je nejlepší a také jediná dobrá scéna v celé knize. Kresba, jak jsem zmiňoval, mi moc nesedla.
    Divím se, že tento guláš plný pitomostí dokázal napsat někdo, kdo napsal bravurní New 52 Wonder Woman, Jokera nebo Lex Luthor: Muž z Oceli. Divím se, že tohle patří do DC komiksového kompletu. Divím se, že po tomhle Supermana ještě někdo čte, protože kdybych tohle četl jako první příběh se Supermanem, tak s ním skončím hned po první knize. Jestli tohle definuje Supermana, tak nemůže být Superman dobrá postava. Psal jsem to u předchozí knihy, napíšu to i teď, jestli máte rádi Supermana a nečetli jste Pro Zítřek, tak od tohohle komiksu ruce pryč. Já bohužel mám rád Supermana, a tohle mi navždy bude kazit dojem z této postavy. Dělám to nerad, ale nemůžu jinak, za mě 1*.
  • mearez
    Babylonská věž je prakticky další příběh o Batmanovi. Ovšem tentokrát je Batman tak trochu záporák.
    Líbí se mi nápad, ale provedení trochu drhne. V jádru je to super komiks, ovšem ten nápad, že se Ras poplete jazyky je trochu hloupoučká, a scény, které tragicky popisují, co všechno se díky Rasovi podělalo, jsou jako vystřižené ze Zlatého věku komiksů. K tomu kresba, která je místy otřesná, ale já to z nějákýho důvodu byl schopen překousnout a bezpečně můžu říct, že jsem si tento komiks celkem užil.
    Setkal jsem se s pro mě naprosto neznámými postavami jako byl J´onn, Kyle Rayner nebo Plastic Man. A ve finále se alespoň podle mě jedná o celkem zábavný komiks, který není tak hloupý, jak by se na první pohled mohlo zdát. Dalo by se říct, že rozumím lidem, kterým se tento kousek nelíbil, ale já si nemohu pomoci, ale mě se tento komiks líbil.
    Kresba se mi místy dost líbila, místy byla celkem ošklivá, takže bych řekl, že se kresebně jedná o takový průměr.
    Je to fajn komiks, který neurazí, a možná i trochu nadchne. Ovšem jako fanoušek Marvelu musím říct, že mi po tomto komiksu stále nepřijde svět DC tak atraktivní jako svět Marvelu, a myslím si, že postavy ze stáje DC spíše fungují samostatně, než společně v jednom komiksu. Stále si ale myslím, že se jedná o lepší část DC comics, a že tento komiks se může líbit jak zarytým dcčkářům, tak nováčkům ve světě DC. Za mě 4* s odřenýma ušima.
  • mearez
    Existuje spousta kvalitních komiksových autorů. Azzarello mezi ně patří. Jeho knihy jsou kvalitní, ale co je hlavní, nepotřebuje akci, aby vystavěl skvělý a čtivý příběh. Ovšem Superman: Pro zítřek je jen čtivý.
    Supermana neskutečně žeru. Nikdy jsem moc nechápal hejty na tuto postavu, jenže po přečtení tohoto komiksu už chápu, proč je pro tolik lidí tak nestravitelný. Tahle kniha je ale prostě hloupá. Na začátku se dozvídáme, že zmizel milion lidí. Problém celého zmizení je ten, že ho nikdo v knize, tedy kromě Supermana, neřeší. Pokud můžu tento komiks srovnat třeba s Infinity Gauntlet, tak v podání Marvelu bylo nečekané zmizení určitého počtu obyvatel Země zpracováno mnohem lépe. Strašně mě štvalo, že zmizení nikdo v komiksu Superman: Pro Zítřek neřešil. Otec mě v komiksu neskutečně štval. Ono by bylo skvělý, kdyby se Superman k někomu chodíval vyzpovídat, jenže jakmile se do vztahu Superman/Otec vloží nějákej chlápek s knírkem, trocha vydírání a SPOILER rakovina KONEC SPOILERU, tak se z toho stane klasická komiksová tragická zápletka, která by nefungovala ani v sedmdesátých letech. Charakter Supermana je ale strašlivě zpracovaný. Možná je to tím, že jeho kecy a dilema, jestli má zachraňovat svět, nebo ne, mě přestaly bavit tak na desáté stránce třetího sešitu, ale Superman musí být hrozný pokrytec. Na jednu stranu musí chránit práva lidí, a na druhou je omezuje. Do toho pár drobností jako je neskutečně hloupá interakce Superman/Aquaman, kde Supermannepotřebuje slova, protože oba vědí, co se děje, a celou scénu překrásně doplňuje Aquaman na přerostlém mořském koníkovi (smekám před BBartem, že mají kuráž a vydají Aquamana). K tomu pár nudných záporáku, kteří jako kdyby vylezli z šedesátkových komiksů a nic neříkající konec.
    Kresba je ale kategorie sama o sobě. Nevim jak si Lee mohl udělat kresbou jméno, ale to, co předvádí v tomhle komiksu je fakt retardovaný. Nejen že Lee neumí kreslit obličeje, ale neumí kreslit ani torsa (Flash měl třeba neskutečně hnusný hrudník). Jediné, co umí kreslit jsou ženy, ovšem ani WW se mu tady nepovedla, a protože tam nebyly žádné postavy něžného pohlaví, tak Leeho kresba je tuctová.
    Shrnutí: je to pěkná slátanina a pokud máte rádi Supermana, tak ruce pryč, ještě si jeho postavu zhnusíte. Je to chaotický, hloupý, hnusný, takže nevidím důvod, proč se k tomu vracet. Nicneříkající konec je jenom třešnička na dortu, který je zkažený a hnusný. Ani nemám chuť si přečíst další díl, protože tahle knihy mě ani nijak nenavnadila na pokračování. Komiksy jako tento mě jen utvrzují v tom, že komiksy ze stáje DC jsou jen skupina nicneříkajících rádoby filozofických komiksů, které si hrají na komiksy pro dospělejší publikum. Ani nedoufám, že další díl bude lepší. Hodnocení zvedá jen skutečnost, že tento komiks se rychle čte. Za mě 2*.
  • mearez
    Za mě teda velký překvapení. Green Arrowovi jsem se vyhýbal strašně dlouho. Přecejen, je to trošku horší Hawkeye, jeto DC, který moc nemusim, ale když jsem to dostal jako dárek, tak jsem se na to vrhnul. A nestačil jsem se divit.
    Překvapilo mě asi úplně všecko. Sice to ze začátku vypadá jako origin Hawkeye a Iron Mana dohromady, ale jak jsem se prokousával komiksem, tak se mi to začalo čím dál tím víc líbit. Kresba byla zajímavá, ale nechápu význam neustálého střídání barev pozadí. Kresba je oproti tomu skvělá, hodí se do prostřeedí opuštěného ostrova.
    Podtrženo, sečteno, jedná se o kvalitní origin komiks, který je pro mě velkým překvapením. Pokud nemáte co na práci tak si tohle přečtěte, nebudete litovat. Za mě 4*.
  • mearez
    mearez14.10.2018 08:17Deadpool #06: Prvotní hřích
    Deadpool naprosto skvěle funguje, když je z něj vážná postava. Ovšem ani tento fakt nedokázal zvednout hodnocení celé knize. Tenhle book je takovej nemastnej, neslanej, zabíjení upírů už nebylo tak zábavný. Jediná světlá čast je souboj s U.L.T.I.M.A.T.U.M.em v mrakodrapu a zničenej Deadpool prosící o pomoc při záchraně jeho dcery. Ovšem tyto dva momenty a jedna celkem šokující skutečnost nedokážou zachránit celý komiks, takže ve finále tato kniha působí jako těžce průměrný mainstream. Kresba mi nikde vůbec nesedla, což se na hodnocení taky trošičku odrazilo. Jen poslední sešit se mi líbil. Za mě 3*.
  • mearez
    mearez12.10.2018 18:41Star Wars Magazín 2018/05
    Můj názor na tuto řadu Star Wars od Aarona se od počátku jejího vydávání u nás nezměnil; stále se jedná o kvalitní komiks od Marvelu. Svojí kvalitu si komiksy stále drží, kreslíři přidělelni k téhle sérii jsou vždycky super. Takže vlastně tady neni moc co vytknout. Za mě 5*
  • mearez
    mearez7.10.2018 20:19Spider-Man #09
    Stále celkem fajn série, ale čtu to hlavně kvůli tomu, že to vychází po sešitech, tak jak to má být.
  • mearez
    Upřímně řečeno, tenhle book byl nemastnej, neslanej. Nejsem z něj něják chytrej, a vlastně celej děj knihy by se dal smrsknou od jednoho sešitu. K tomu naprosto zbytečná odbočka za Grootem, neustále se měnící kreslíři (mimochodem, konec sedmnáctého sešitu byl otřesně nakreslenej), jeden sešit co už u nás jednou vyšel, a vlastně nic nám o postavě Carol neříká, a kterej nahradil Guardians of The Galaxy Annual č.1, Free Comic Book Day sešit, a máme komiks, kterej vlastně neni prakticky o ničem, nevim, co bych si o něm měl myslet a je to prakticky jen výplň série.
    Nejhorší ze všech booků z téhle série. Jak kresebně, tak příběhově. Tenhle komiks se mi líbil jen díky jediné věci; agentu Venomovi. Tuhel postavu mám hodně rád, takže jsem se na ní patřičně těšil, a poslední sešit s jeho prvním výskytem u mě zvedá hodnocení knihy o jednu hvězdu. Ovšem bohužel, nedostal moc prostoru, a ani se moc neposunul. V sérii pokračovat budu, ale po téměř dokonalému Soudu s Jean Greyovou je tohle fakt slabota. I dialogy, který Bendisovi normálně jdou tu byli nudný a zdlouhavý. Snad Crew konečně pro změnu začne vydávat opravdu kvalitní Marvel NOW série, které nebudou jen o aktuálně populárních postavách, jako třeba Moon Knight. Za mě slabota, 3*.
  • mearez
    mearez7.10.2018 08:18Punisher MAX #03: Matička Rus
    Timhle Ennis dokazuje, že ví, co dělá a že si Punisher MAX řadu zasloužil. Tak se mi to líbilo, že by se klidně dalo hovořit o jednom z nejlepších Punisherových příběhů. Tenhle komiks má všecko, a ještě něco na vrch. Vztah holčička/Frank je naprosto super, Nick Fury je naprosto super, příběh je naprosto super, všecko je naprosto super.
    Kresba je pěkná, celkem se hodí k příběhu a zaostávala jen na pár panelech.
    Líbí se mi, že je tu Punisher ukázanej v jinym světle, jako agent, co se musí někam infiltrovat, a ne něco vystřílet a odejít. Tentokrát je to naopak, a to se mi líbí. Tahle kniha je prostě po všech stránkách dokonalá, ať už se jedná o kresbu nebo o příběh. Za mě 5*.
  • mearez
    Takhle kniha by se dala popsat jako kvalitní mainstreamový akční komiks. Iron Man : Pět Nočních Můr má jedinej problém; nikdy tu nevyšel komiks Armor Wars. Díky tomu českej čtenář nemůže v komiksu cítit ze Zeka Stanea takovou hrůzu a respekt.
    Tenhle komiks mě ale taky dost překvapil. Je dělaný podle Iron Mana v podání R.D. Jr, kterého nemám rád. Ovšem v komiksu mi jeho styl chování ani moc nevadil.
    Záporák ne ovšem zajímavý, a ne v tom dobrém slova smyslu. Jeho schopnosti jsou podivné a moc na mě nefungovaly.
    Příběh je takové Iron Manovské klišé, které jsme viděli milionkrát a ještě milionkrát uvidíme. Ovšem to mi ani zas až tak nevadilo, ale čekal jsem víc od jednoho z nejlepších Iron Man komiksů.
    Kresba je místy geniální a místy dost ošklivá, někdy postavy vypadají úplně jinak než na předchozím panelu, takže kresba nic moc.
    Ale vesměs příjemná akční jízda, u který nemusíte přemýšlet a ani se to od vás nečeká a po přečtení ve mě zanechal spíše kladný dojem, a ani jsme se u něj nenudil. Za mě 4*.
  • mearez
    Miluju, když si Aaron vezme nějákou zajímavou postavu a vdechne jí nový život v podobě originálních příběhů, a i když někdy můžou působit místy i trošku hloupě, jedná se rozhodně o tu kvalitnější část Marvelu. Důkazem mého tvrzení je Doctor prohánějící se se Scarlet Witch a Doctorem Voodoo v cabrioletu po džungli.
    Tento book ukazuje, že Aaron to myslí vážně, a povolává do zbraně všechny mágy světa. Místy mě skoro až šokovalo, kolik kouzelníků na Zemi je (hlavně ten ze Sibiře). Příběh jako takový je kvalitní, ovšem své neduhy má. Trošku hloupý záporák mi kazil dojem z celé knihy, ovšem jak už bylo řečeno, stále mě dostává Aaronovo pojetí magie ve vesmíru Marvelu. Kresba je naprosto super, k tý ani nemám co jiného bych řekl.
    Jedná se o další porci Doctora Strange, která potěší jak znalce Marvelu, tak naprosté nováčky. Pojetí magie je zde hodně originální a Strange je poprvé slabý a téměř bezmocný. Dočkáme se známých i neznámých postav ze stáje Marvelu, které občas i zazáří. Po všech stránkáj je to kvalitní Marvelovský mainstream, ovšem aaron v této knize trochu ztrácí tempo, které měl v předchozí knize. Místy hloupé dialogy spolu s trochu fádním a hloupým záporákem brání této knize na pět hvězd.Jinak jsem se ale dost bavil, podle mě kvalitní počtení. Za mě 4*.
  • mearez
    Tahle knihy by byla hrozně super, vlastně na úplně plnej počet, kdyby kresba nebyla černobílá a kdyby první příběh s Moiřiným potomkem nebyl tak nudný.
    Claremont umí jak nikdo. Tenhle run je neskutečně provázaný (dalo by se říct, že Claremont je takovej komiksový Da Vinci-předběhl svojí dobu), neskutečně super a hlavně je to taková předzvěst toho, že komiksy nebudou jen pro děti. Je to hodně geniální příběh, asi nejlepší X-men run ever. Ovšem najde se pár mínusů.
    První příběh mě neskutečně nudil, neměl jsem skoro sílu ho dočíst. Taková klasika X-meni, průměrný komiks z období konce sedmdesátek. Potom to začalo a do hry se zapojil Hellfire Club, a komiks nabral neskutečný grády. Nejenže je to taková předehra k Dark Phoenix, ale každičký detail na začátku něják později zapadne do příběhu na konci. Velký plus za první výskyt Kitty Pryde, což je super postava, a je vidět, jak tady Claremont už od začátku buduje vztah mezi Kitty a Petrem, který se vyvine v něco mnohem většího.
    A pak to začlo. Slavná Dark Phoenix sága. Claremont buduje 40 čísel na pozadí novou Jean, která si zvyká na svoje nové schopnosti. Fakt nářez. Claremont všechno, co budouval těch skoro padesát čísel spojí v konec, který je hodně dobrý a je přesně takový, který si dlouholetý člen týmu X-men zaslouží. Poslední sešit pro mě byl neskutečná nuda, ale to asi proto, že jsem to všechno už četl.
    Nevím, co mám dělat. Na jednu stranu jsou v téhle knize příběhy, které jsou neskutečně super, ale na druhou má tento komiks jen černobílou kresbu a první příběh je strašně nudný. Ale jinak se jedná o naprostou klasiku, jeden ze stěžejních příběhů Marvelu a jeden z nejlepších komiksů své doby. Nakonec to vypadá, že pozitiva přebijí negativa a dám téhle knize plný počet, a na tučernobílou kresbu radši nebudu myslet. Za mě 5*.
  • mearez
    To co se mi na minulém díle nelíbilo, se mi tady naopak líbilo. Tato kniha dokazuje to, že Hulk má duši. A to se mi na tomhle příběhu líbí nejvíc. Je ovšem škoda, že to skončilo tak rychle. Kresba je stále super. Konec vážně suprovej, v příštím čísle už startuje World War Hulk. Bohužel něco tomu k dokonalosti chybí. A to je škoda.
    Nakonec si toho Hulka přecejen oblíbim. Za mě 4*.
  • mearez
    To si takhle jednou v domě nápadů řekli: ,,Hulk už rozmlátil na Zemi každý město, každýho superhrdinu. Co uděláme dál?'' A tak se Hulk dostal do vesmíru. Premisa příběhu je skvělá. Doctor Strange, Black Bolt, Iron Man a Mr Fantastic mají pokrk Hulka, ani ho prakticky nezvládají, tak ho pošlou společně s Nickem Furym do vesmíru. Tam se Hulk dostane na neznámou gladiátorskou planetu, kde se potká s Thoro prvním záporákem a pár dalšíma podivínama.
    Ovšem realita je taková, že prakticky fungujou jen první čtyři sešity, ve kterých zažijem největší jízdu týhle knihy. A to je fakt velká sranda. Možná by mi Hulk i přirostl k srdci, kdyby nenastala část, kde Hulk jen prakticky mlátí do vojáků, bojuje s vesmírnou nákazou a jinými nemysly. Na druhé polovině knihy je prakticky dobrej jen cliffhanger. Kresba je úžasná, o tom žádná.
    Možná je to tim, co jsem po zhlédnutí filmu Thor: Ragnarok od tohohle komiksu čekal, ale prostě se mi líbila jen ta část, ve které je Hulk čistě jen gladiátorem. Ale jelikož kresba zvedá hodnocení obou částí knihy, tak nemůžu jinak, než ohodnotit tuto knihu kladně. Velkej plus za jednu skvělou postavu ve skvělé roli. Za mě 4*.
  • mearez
    Tenhle komiks jsem bral jako takovou předehru k Wolverine: Origins. A ono se z toho vyklubalo něco fak úžasnýho.
    Jak už ten chlápek v úvodu řekl, jedná se o jednu z nejtemnějších marvelovek. A to mohu potvrdit. Je to temný, ukecaný a trošičku smutný. Tenhle komiks je důkaz, že nepotřebujete akci, Punishera nebo dlouho mrtvou postavu, abyste vytvořili temnej komiks se super atmoškou, kterej zároveň zapadá do Marvel Universe. Kresba je většinu příběhu skvělá, ovšem místy Windsor-Smith odbyl obličeje nebo pozadí, což mi moc nevadilo, ale když jsem si na začátku knihy četl o tom, jak je kresba v tomto příběhu úžasná, představoval jsem si trochu něco jiného. Taky mě malinko štval otevřenější konec.
    Je to skvělej příběh, kterej, jak už bylo řečeno, není pro všechny. A vlastně ani kresba neni pro všechny. Za mě se ale jedná o naprosto skvělej nářez, kterýmu k dokonalosti chybí jen dobře nakreslený obličeje. Za mě 4*.
  • mearez
    Tenhle komiks nebyl špatný, ale nejsem z něj tak unešený. Jedná se o rubačku, u které mi ale ničila atmosféru kresba, která mi od Romity přišla horší než jindy. K téhle rubačce by se mi hodil jiný kreslíř. Příběh je super, vychází ze skvělé Hulkovy planety. Jako ukončení Hulkovo vesmírné ságy dobré, ale scházela tomu lepší kresba, propracovanější příběh a atmosféra. Za mě 3*.
  • mearez
    Bravurní začátek jedné z mojich nejoblíbenějších sérií jedné z mojich nejoblíbenějších postav. Brubaker jede ve velkém stylu, Epting v těsném závěsu za ním. Tohle prostě můžu. Za mě 5*.
  • mearez
    Nevim moc, co bych k tomu řekl. Postavu War Machinea znám drtivě jen z filmů, takže tohle je moje první setkání s postavou v komiksech. Starší část vážně super, druhá část o trochu nudnější ale taky kvalitní. Kresba je u obou dvou příběhů pěkná, plní svůj účel a u druhého příběhu krásně vystihuje prostředí, ve kterém Rhodes bojuje. Pokud chcete seznámení s méně známou postavou, jděte do toho. Za mě 4*.
  • mearez
    mearez9.9.2018 18:53Vetřelci Omnibus 4
    Vetřelecký univerzum mám fakt rád, ale komiksům jsem se dlouho vyhýbal. Jedná se o mé druhé setkání s Vetřeleckými komiksy a můžu říct, že to nedopadlo vůbec špatně.

    Symfonie Kopí
    Příběh se ze začátku zdá celkem blbej, a rádoby originální. Jenže to se v druhé polovině komiksu změní a na konci dostane pořádný grády. Ale zase je klasicky, jak už to u Vetřeleckých příběhů bývá, v pozadí korporace. Nevadilo mi to, ale chtěl jsem to zmínit. Kresba je kvalitní, ale občas trošičku drhne, hlavně se někdy nepovedly obličeje. 4*

    Pevnost
    Tenhle komiks začíná kvalitně, seznámil dobře s postavama, Jeri je fakt super postava, hodně se mi líbil. Obecně postavy jsou dobře udělaný, a každá má v příběhu svůj úděl. Nejvíc se mi na komiksu líbil konec, a ten poslední panel je bravurní! 5*

    Šílenství
    Jedná se o nejkvalitnější příběh v celé knize, který je z jedné strany poctivá řežba a z druhé trošku originálnější scífko. Super postavy, super příběh, super konec, všecko super. Kresba je ale ,,jenom” mainstream průměr. 5*

    Chuť
    Tak tohle je fakt jen blbůstka. Jedná se o pitomoučkej kraťas, kde stojí za pozornost jen kresba. 2*

    Mondo Hubič
    Sci-fi úchylná řežbička o vesmírnym deratizérovi s cartoonovou kresbou. Mondo je badass. Ke konci už trošku nudí. 3*

    Mondo Rozpalovač
    Tohle už je jen čistokrevná úchylárna o nasvalenym deratizérovi, ale to, co bylo v předchozím příběhu OK, tady už je otravné. Je to šílený, postavy jsou plochý jak letiště, což neplatí o poprsí dvou ženských hrdinek. Cartoonová kresba je jediná pěkná věc na příběhu. 2*

    Obecně je to kvalitní omnibus, kterej má několik znaků společných s Vetřeleckými filmy; korporace, které si najímají normální lidi nebo mariňáky a následně je vykořisťují, pořád stejně ploché androidí postavy a velký pušky. Vesměs kvalitní sci-fi řežbička, u který se dá vypnout, ale místy by to byla škoda.
    Za mě 4*.
  • mearez
    Capa mám hodně rád, a tohle je nejúžasnější komiks, kterej jsem kdy četl.
    Pokud tenhle komentář někdo čte, tak si musí myslet, že se v komiksech nevyznám, když říkám, že tohle je jedno z nejlepších děl Marvelu, ale možná i komiksu jako takového. Takže bych vám to teď rád osvětlil. Nepůjde o kresbu, ale o to, co tenhle komiks představuje.
    Jasně, pro někoho další nudnej mainstream. Pro mě ne. Komiks ukazuje, že Cap nebyl jen supehrdina jako Spider-man nebo Wolverine. Ukazuje nám, že Cap byl sloup, kterej držel celý Marvel Universe. Cap inspiroval superhrdiny. A to, že se jeho památku přišel uctít i Namor nám ukazuje, že Cap nebyl jen klasickej skautík jako Superman. Komiks ale neukazuje jen lidskost Capa. Ukazuje nám emocionálně zničené superhrdiny jako je Spider-man, Wolverine, Iron Man, Falcon nebo Bucky Barnes. Řekl bych, že tento kousek je perfektní důkaz toho, že komiksy od Marvelu (a obecně mainstream) nejsou jen hloupoučká řežba mezi superhrdiny, plná eventů, mimozemšťanů, cestování časem a oživování mrtvých postav. Ale chápu, že dneska už nebere komiks jako je Padlý Syn vážně, protože na jeden komiks tohohle typu připadá dvacet prkotin typu Rocket. Ovšem poslední sešit je jeden z těch nejleších sešitů, co jsem kdy četl. Ovšem co se mi na komiksu líbí nejvíce, je fakt, že se i superhrdinové a skautíci chovají konečně aspoň pro jednou lidsky.
    Na komiksu mě štvaly dvě věci. Jako první kresba Romity Jr. Jeho kresbu mám rád jak kde. V Daredevil: Rok Jedna se mi líbil, v Avengers vs. Xmen ne. Tohle je ten druhý případ. A druhá věc, která souvisí s tímto komiksem a malinko mě štve, je skutečnost, že Cap bude za 2-4 roky oživen, takže celý komiks je prakticky k ničemu. A abych byl upřímný, kdyby bylo na mě, nechal bych Capa odpočívat na věky. Za mě 5*.
  • mearez
    Postavu Captaina Marvela mám rád. A to jak Carol, tak Mar-vella. Mrzí mě, že jsem si nikdy nemohl přečíst sólovku Carol Danvers. Tak jsem se to rozhodl napravit.
    Jak už je známo, NHMka začínají v drtivé většině retrem. Nebudu chodit okolo horé kaše; jediný, co se mi na retru líbilo, byl delší příběh, který netrval jen jeden sešit. Jinak na to, že už se ocitáme v druhé polovině sedmdesátek, je to hrůza. Kresba je retro průměr. MJ je fajn postava, ale asi kvůli tomu, že je jí v komiksu málo.
    To, jak mě Carol nezaujala v retru, jsem si vynahradil v druhé části knihy. Tam už je Carol komplexní postava, která si prošla roky superhrdinského řemesla. Nebud spoilovat. Příběh je zajímavej, bavil mě, je to fajn jednohubka na večer. Kresba nebyla ošklivá, ale rušilo mě střídání výtvarníků.
    Pokud si chcete před filmem Captain Marvel přečíst nějákej její komiks, tohle je jasná volba. Je to fajn oddychovka, která seznámí čtenáře s postavou a to je vše. Jo a možná přijde i Spider-man. Mě osobně to bavilo, ale na zadek jsem si z toho nesednul. Za mě 4* s odřenýma ušima.
  • mearez
    Ze začátku jsem si chtěl kupovat z Rebirthu jenn Batmana a Wonder Woman, ale když jsem viděl v obchodě Flashe, neodolal jsem.
    Rovnou řeknu, tohle je nejlepší start Rebirth série, co jsem zatim četl, ovšem i tato kniha má svoje mouchy. Příběh načíná jeden z mnoha problémů Rebirthu, které bude pokračovat v The Button crossoveru, a taky čátečně navazuje na jednosešitový příběh Znovuzrození Hrdinů DC. Ale to jsou jen náznaky toho, co se v Rebirthu děje, čtenáře to neruší, je to jen náznak dalších událostí. Hlavní příběh se točí okolo Barryho problémů jako je třeba dvojí život, což je jedno z hlavních témat tohoto komiksu. Komiks si buduje atmosféru, dialogy jsou super, ale příběh v jednom bodě vázne. Je to jeden ze dvou záporáků, který v příběhu byl čistě jen kvůli představení postav a jejich schopností a vysvětlení fungování Speed force. Druhej záporák byl suprovej, motivaci měl logickou, čtenář tu postavu prostě chápe, proč to dělá. Příběh odsýpá, a žádná postava není zbytečná, žádná stránka není promarněná a tento kousek na mě působil jako malý dílek velké skládačky Rebirthu, protože spousta problémů zůstává nedořešených.
    Kresba byla super, ovšem kresba se pořád měnila, a to mě osobně štve a trochu ruší. Ale všichni kreslíři umí, barvy jsou super a galerie obálek na konci je úžasná, a to platí i o hlavních obálkách jednotlivých sešitů.
    A teď k překladu. Mě teda vadil dost, hlavně výraz ,, tempař'', ale s tím jsem tak něják počítal od komiksu Znovuzrození Hrdinů DC a Reverzního Flashe. Ale překlad neovlivnil můj dojem z komiksu, jen podotýkám na problém, který mi vadil.
    Podtrženo, sečteno, jedná se o nejlepší první book mezikomiksy z Rebirthu, příběh je slušnej, je to pěkně nakreslený, tady není co řešit. Za mě 5*.
  • mearez
    mearez22.8.2018 23:18Star Wars Magazín 2018/04
    Star Wars pokračuje dalším fajn dílem, který nemá chybu. Příběh super, Aaron se pořád drží příběhové linky Vadera, který za každou cenu s pomocí svých kumpánů chce najít Lukea. Kresba se mi líbila, i přes to, že je dětská, cartoonová pořád se na ní pěkně dívá. Stormtrooperské komando jsou fajn záporáci, na chemie mezi Hanem a Leiou funguje skvěle, Sana je cool postava a Luke je pořád popletenej kluk z Tatooine.
    Vesměs se jedná o bezchybnou sérii pro fandy Star Wars, kteří se chtějí dozvědět, co se v rámci kánonu dělo mezi Novou nadějí a Impériem. Za mě, ostatně jako vždy, 5*.
  • mearez
    T'challa a Janet jsou jediný cool postavy. Jinak se jedná o takovou úchylárnu od Marvelu. Moc se mi to nelíbilo, ovšem světlý chvilky to má. Vracet se k tomu nebudu, konec je divnej a zároveň cool. Kresba se k tomuto příběhu krásně hodí. Za mě 3*. t
  • mearez
    To, že jsou komiksy se She-hulk kvalitní, ví každej fanda Marvelu. Ale že až takhle?
    Byrne umí. Kreslí skvěle, píše stejně dobře a já ho mám sakra rád.
    První sešit jsem četl podruhé, a upřimně, líbil se mi víc tentokrát. Kresba je sedmdesátkovej průmněr, příběh má úroveň komiksu vytvořeného ve spěchu kvůli autorským právům, takže žádný terno. Každopádně druhá, hlavní část knihy servíruje kvalitní, zábavný příběh.
    Byrne tu pokládá základy Deadpoolovi, což je naprosto úžasný sledovat. Přechody mezi panely nebo stránkami (hlavně komix burza-kdo četl, ví), mluvení k autorovi a čtenářům, lístečky na okrajích stránek nebo mluvení ke čtenáři na obalech sešitů je jen špička ledovce a je zábavný sledovat, jak tyto prvky dnes využívá ve svých komiksech třeba Gwenpool (Deadpool to tolik nepřehání, Gwenpool jo)nebo Catwoman na obálce jednoho ze svých aktuálních komiksů. Toť ke stylu psaní. Díky slovu tvůrců chápu, proč si Byrne ulehčoval práci přechody, aby nemusel vymýšlet příběh o tom, jak se She-hulk dostala z bodu A do bodu B. Na jednu stranu lazywriting (jak by řekl filmový Deadpool) na druhou stranu příjemná zábava a neodtrhne to čtenáře od děje. Byrne formou vtipů dělá poctu šedesátkovejm komiksům, nešetří prolamováním čtvrté stěny, ani postavami, které si uvědomují, že jsou v komiksu. Komiks je plnej jak hlavních hrdinů Marvel universe, tak céčkových postav, o kterých neměl český čtenář šanci číst, Byrne k tomu přimíchá pár jednorázových záporáků , vesmírných kamioňáků, spodního prádla, Spider-manovo záporáků,létajících aut a emzáků, a je z toho slušná superhrdinská jízda, která nemá chybu.
    Vesměs je to komiks, kterej si užijí fandové Deadpoola, ale nemusí se líbit čtenářům, kteří si libují ve vážnějších komiksech. Kresba je Byrne ve svojí vrcholné formě. Zalroveň nemusíte mít nic načteno, takže si tenhle komiks užije nováček i znalec. Zase jednou vyvedené NHM.
    Za mě 5*.
  • mearez
    Cloak and Dagger znám jen málo. Letmo se objevili v Infinity Gauntlet, Civil War, ale jinak jsem s těmito postvami nečetl žádný komiks. Když jsem se dozvěděl, že vyjde tento svazek, myslel jsem, že tuto knihu vynechám, ale pak jsem zjistil, že se jedná o již klasický první výskyt a taky o první minisérii. Kompletní začátky těchto postav jsem si prostě nemohl nechat ujít.
    Už origin je podle mě opravdu vynikající. Námět je super, Spidey je vhozen přímo do děje, který začně úplně dávat smysl až po přečtení první minisérie, která v knize následuje.
    Osmdesátky mám rád. She-hulk, X-meni, New Mutants, Byrneovo Avengers.... No, to nemůže výt průšvih. A opravdu nebyl. Komiks začne svižně, a nepustí čtenáře do konce knihy. Béčkový ,,street-level” superhrdinové, jeden detektiv a kazatel, trošku těch jednorázových padouchů z ulice dávají dohromady pěknou polévku, která působí pěkně civilně, už jen proto, že jediná narážka na Marvel Universe jsou komiksy ve stojanu v obchodě. Postavy si projdou slušným vývojem.
    Příběh je odvyprávěn krásně, už jenom díky správně odvedené práci koloristy. Takhle se dělalo kreslířské řemeslo v osmdesátkách. Kresba je, až na občas moc velké oči, pěkná, krásně se hodí k příběhu.
    Když tak čtu historii, tak se mi moc nechtějí číst jiné komiksy s dvojkou Vloak a Dagger, protože na mě jejich příběhy působí dost přehnaně, a nechci si kazit suprovej dojem z tohohle komiksu.
    Pokud si tenhle komiks koupíte, nečekejte klasickej Marvel. Tohle je temný, postavy se pro změnu chovají jako lidi a kresba je pořádně osmdesátková. Ale pokid si chcete oddychnout od toho věčnýho a už i celkem nudnýho Spider-mana, Iron Mana nebo Batmana, tak tohle je trošku jinej, ale pořád kvalitní mainstream. Tohle NHM nemá chybu a užije si ho každej fanda Marvelu.
    Za mě 5*.
  • mearez
    Nemám rád Fantastic Four. Přijde mi zastaralá, nemastná, neslaná, a vesměs me ani nezajímá. Ovšem to neznamená, že jí nemám načteno (Hickmanoco run je asi podle mě to nejlepší z Fantastic Four). Ovšem tohle je Fantastic Four bez Fantastic Four.
    Nejedná se jen o trochu inteligentnější zábavu než je v DP nebo ve GotG, ale je to jedna z těch sérií, které se hodí do NHMek. Představí nám Scotty Langa v bravurně napsaném i nakresleném dvoj sešitovém retru, které přináší originální postavu v obleku jednoho z prvních superhrdinů. A teď k hlavnímu příběhu.
    Čekal jsem velikánskej průšvih. Můj nezájem o sérii se odrazil i na odmítnutí nabídky celého runu za směšný prachy. Tohle NHMko jsem si ostatně koupil jen kvůli Ant-manovi, a kdyby to vyšlo samodtatně, tuhle sérii bych si nekoupil. To by byla chyba.
    Scott Lang je zdrcen smrtí svojí dcerky, a Reed mu nabídne, že by se mohl Scott starat o tlupu superinteligentních dětí. Přidá se do toho Medusa z Nelidí, trošku té klasicky senzační She-hulk a holka Johnnyho Storma lomeno popová superstar. To už samo o sobě zní šíleně, ale ještě šílenější je, že to funguje. Na jednu stranu je tahle série jen pitomůstka pro fandy FF, na druhou se Fraction snažil vytáhnout ty nejklasičtější postavy z komiksů s FF a poskládat je do svělého příběhu. Někdo vidí dalšil zábavnou továrnu na peníze od Marcelu, ale já vidim komiks o Scottu Langovi, který si prochází těžkým obdobím. Kresba je pěkná, příjemná, nemusí se u ní vůbec přemýšlet.
    Podtrženo sečteno, tohle je komiks, který je z velké části o Scottu Langovi, který se vypořádává se smrtí své dcery, a který chce odplatu na Doomovi. Retro je fakt super, hlavní příběh je ale ještě lepší. Série FF mě od prvního čísla vtáhla do děje a pustila mě až na konci knihy. Série je pro skalní fandy FF, ale i nováčci si jí užijou naplno. Absolutně bezchybný příběh, nemám mu co vytknout.
    Za mě 5*.
  • mearez
    Jak se píše v Marvelovské bibli od Seana Howeho, když Kirby přišel zpět k Marvelu, všichni se radovali, ale hned po pár číslech všichni včetně Leeho věděli, že Jack ,,Král” Kirby není to co býval. Já s tím souhlasím. Kirby prostě uvíznul v šedesátkách, což čtenáři, kteří prošli Kree-Skrullskou válkou, znovuzrozením X-menů od Claremonta a Weina nebo bravurní ságou o Thanosovi nedokázali překousnout. Já rozhodně nejsem proti retru, mám rád všechny starý X-meny, ať už od Leeho, Thomase nebo Claremonta, Avengers ze smedesátek a sedmdesátek nebo Ditkovo Strange Tales. Takže můžu říct, že se mi tenhle komiks bavil. Problém je v tom, že Mentabomba byla zastaralá už v době vydání.
    Jak jsem zmínil, Kirby umí psát, ale v sedmdesátkách už měli čtenáři jiné nároky než v době Kirbyho odchodu. Příběh ale byl dobrej. Kvalitní scifi akčňák, kterej neurazí, a při troše štěstí dokonce i nadchne. Komiks se ale nedá přečíst najednou. Naštěstí na i na Kirbyho šedesátkovém stylu psaní odráží sedmdesátkové komiksové obrození, takže v komiksu není tolik popisných okýnek. Poslední 4 sešity jsou převyprávěné hrozně rychle, to mi dost vadilo, jen poslední sešit byl celkem dobrej. Kostra příběhu je super, Kirby nás čtenáře nešetří naržkami na černoškou kulturu, patriotickými kecy a a špatně napsanými ženskými charaktery. Vesměs se jedná o fajn retro, ale četl jsem i horší.
    Ke kresbě. Už dříve jsem zmiňval, že Kirby neumí kreslit. Kirby neumí kreslit obličeje, všichni vypadají jak odporní starci nebo jak po lobotomii, popřípadě Cap místy vypadá jako Václav Klaus mladší. Plus perspektiva je pro Kirbyho určitě cizí slovo. Nemám ho rád, má otřesnou kresbu. Neumí kreslit obličeje, takže každej vypadá jako Steve Rogers, a ženy vypadají jak žáby. Koloring je naprosto otřesnej, vechny barvy mají pořád stejný odstín. Kirby neumí ani kreslit akci a přechody mezi panely, což mi fakt vadilo.
    Řeknu to takhle. Klasickej Kirby. Příběh za čtyři hvězdy, kresba za jednu. Nemrzí mě koupě, aspoň jsem si přečetl staršího Captaina, nejenom toho od Brubakera. Capa mám rád, tenhle komiks neni hroznej, ale je převážně jen pro fandy Marvelu a Kirbyho.
    Za mě 3*.
  • mearez
    Takže, tohle je Leeho slavná FF. Nejsem fanda Fantastic Four, a timhle způsobem asi ani nikdy nebudu. První část s Inhumans je neskutečně nudná slátanina, upřímně moc nechápu, jak tenhle run mohl vydržet tak dlouho. Naprosto nudný zápletky, jediný, co komiksu dodává duši, jsou Thingovo hlášky. Nechápu Johnnyho lásku ke Crystal, protože se ti dva téměř neznali. Přijde mi, že Lee neumí psát. Četl jsem šedesátkový Avengers, Captaina Marvela a X-meny, ale nic z toho nebylo nudnější, než tohle. Pak se to trochu přehouplo, nastaly dva bravurní sešity o Galactusovi a Silver Surferovi, který se mi fakt líbily, ve třetím už to trochu drhlo, ale pořád to zachraňvali Thingovo hlášky. U posledního sešitu jsem se už nutil ke čtení. Naprosto nudná zápletka, podivnej záporák, o kterym čtenář nic neví a hlavně podivně chovající se Thing. Lee neumí psát, ani muže, ani ženy. Všechny mužské postavy se chovají jako úplní hrdinové nebo úplní padouši, což je špatně. Chápu, že se jedná o nejstarší komiksy z Marvel Universe, ale že by každej záporák neměl pud sebezáchovy? Promiňte, to neberu. Naopak ženy se chovají trochu jako lidi. Jenže. Sue se pořád chová histericky, Crystal pořád křičí, že chce Johnnyho, Medusa pořád ječí, že je někdo v nebezpečí a Alice furt mele o lásce, obětování a lítosti. WTF? Ať si je Lee legenda, ale na jeho komiksech je krásně vidět jeho snaha dostat se pryč od komiksu do televize.
    A teď ke kresbě. Kirbyho nemám rád. Prohlásil bych se za marveláka, ale Kirby si nezaslouží můj obdiv. A to si myslím, že jsem fakt jednoduchej čtenář! Postavy mají pořád stejnej výraz tváře, ženy vypadají všechny stejně a muži vypadají všichni stejně. Polovina postav vypadá jak po lobotomii, Kirby neumí kreslit ani pozadí, takže vždycky nakreslí do pozadí buď nějáký technický udělátka nebo rozbořenou zeď. Kirbyho Watcher vypadá jak chlapec postižený Downovým syndromem, jediná postava, na který se Kirby dal záležet je jen Reed Richards. Surfer vypadá jak kus plastelíny.
    Jedná se o komiksovej run, který položil základy Marvel Universe, ve kterém se poprvé objevilo mnoho úspěšných postav a který údajně změnil superhrdinský komiks. Ať si klidně je, ale tenhle komiks je bezpečně pitomůstka jen pro fanoušky Marvelu. Divim se, že tohle někdo četl, divim se, že Marvel vydržel tak dlouho a divim se, že je Lee s Kirbym legenda. Málem jsem u toho usnul, kresba je na blití, postavy se nerozvíjej. Ve sbírce si tento kousek nechám jen kvůli prvnímu výskytu Galactuse a Silver Surfera. Průměr zvedají dva sešity s Galactusem, jinak zbytek je nečitelnej. Už jsem toho četl hodně, ale takovejhle extrém jsem ještě nezažil. Vždycky, když se snažim číst starou FF, tak to dopadne špatně.
    Za mě 2*.
  • mearez
    mearez24.7.2018 06:31Gunsmith Cats #01
    Jedná se o mojí první mangu. A můžu říct, že se mi to líbilo. Je to pořádná akční jízda plná rychlejch aut, sexy okatejch holek a pořádnejch zbraní, což fakt můžu. Jedná se naštěstí o ucelenej příběh, fakt se mi líbí, jak všechno souvisí se všim, každá postava má v příběhu svojí úlohu, všecko do sebe nádherně zapadá. Autor skvěle zvládnul dialogy, který jsou skvěle napsaný, svižný. Obecně celá kniha má svižný tempo, což jsem uvítal. Akce mi přišla místy nepřehledná, ale nic, co by mi vyloženě vadilo, to nebylo. Líbí se mi i vysvětlivky na okrajích stránek, které nezasvěceným osvětlí nějáké pojmy z gangsterské hatmatilky.
    Vesměs se jedná o komiks, který by měl být převedený do normálního amerického stylu, protože by fungoval stejně skvěle i kdyby se četl zleva do prava. Skvělá akční zábava, která nenudí, se zajímavýma postavama. Za mě 4*.
  • mearez
    Asi budu jedinej, ale tenhle komiks stojí za starou Fantastic Four. Začnu pozitivy. Linka novináře a agentky CIA je slušná, bavila mě dost, taky to byly jediný postavy, který mě v celý knize zajímaly. Příběh je v jádru super. Líbí se mi, jak Talbot dokázal svést všechny linky úplně rozdílnejch postav k sobě. Kniha se čte poměrně svižně, Talbot umí psát dialogy, to je rozhodně velký plus. Komiks by ode mě dostal pět hvězd. Jenže!
    Kresba neni tak přelomová, ani geniální jak všichni říkaj. Vesměs je to nadprůměr, jestli si s timhle někdo dával práci, tak nevim, jak by vypadala kresba, kdyby jí kreslíř odflák. Nechápu autorovu zálibu v ženských bradavkách, který musejí být na každém záběru na dav lidí. S tím souvisí další věc, co mi vadila.
    Rozhodně nejsem prosti sexkomiksu, ale co je moc, to je moc. Autor musel nacpat (jak už jsem výše psal) bradavky všude, nahotu do každé části knihy. Což by nebylo tak špatný, kdyby uměl kreslit. A nazí lidé, kteří vypadají, jak kdyby je nakreslil puberťák, kterej má zálibu v bradavkách, a kterej dostal z výtvarky čtyřku na vysvědčení díky prezentaci na konci školního roku. Talbot prostě neumí kreslit nahé lidské tělo, to je fakt. Kdyby to kreslil Manara, to by byla podívaná, ale ten by minimálně napsal inteligentnější příběh.
    Další problém už nesouvisí s kresbou. Je to kniha plná pojmů, které se nikdy nevysvětlí, který si čtenář nemůže odvodit, který nedávaj smysl. Nejhorší na tom je, že ve chvíli, kdy pro mě ani jedno z těch rádoby chytrejch slov nic neznamená, tak si neuvědomím váhu situace, a to je, prosím pěkně, velká chyba.
    Naprosto jsem nepochopil význam linky s Wotanem. Ani jakej měla ta linka význam.
    Další můj problém je příběh. Celou knihu Talbot zásobuje čtenáře rádoby sci-fi/fantasy slátaninama, takže jsem ke konci knihy už ani jeden zvrat nebral vážně. Nejhorší je, že by zvraty fungovaly, jenže po dvouset stránkový dávce pitomostí už nelze brát konec vážně.
    Taky moc neberu, proč tam Talbot musel cpát tolik sprostejch slov a zvracejícich lidí.
    Beru to, že se to někomu může líbit, ale podle mě je tenhle kousek naprosto nepotřebnej pro lidi, co nečtou Dark Horse. Nic přelomovýho, jen si autor hraje na tvrďáka, když na každej panel plácne buď nahou ženskou, sprostý slovo nebo zvracejícího člověka. A potom po mě chce, abych jeho dílo bral vážně. Promiňte, tenhle komiks pro mě nemá žádnou hodnotu.
    Nemůžu se rozhodnout. Komiks mě nenudil, ale vesměs je to slušná prkotina. Dialogy mě bavily, Talbot umí psát, ale neumí vymyslet nic smysluplnýho. Snažim se ale hledět co nejvíc to jde na pozitiva, takže v knize spíš vidim úžasnej příběh o novináři, než nějákou slátaninu o konci světa. Za mě 2*.
  • mearez
    Tohleto je absolutně geniální dílo. Busiek tu nasadil laťku zase vysoko, a za těch necelých dvacet let ho překonal jen Bendis. Pokud znáte historii Avengers, pokud jste četli všechna NHMka s komiksy Avengers (hlavně tedy Scarlet Witch), jestli jste četli všechny UKKáčka s Avengers (třeba Zrození Ultrona, Krorvacovu Ságu), tak si tento komiks užijete na max. Vše se samozřejmě rozjede až v druhé knize, kde se dozvíme pravdu o minulosti Avengers, takže už vlastně ani jedna událost nevypadá tak hloupě, pokud si přečtete tenhle komiks. Kresba je příjemná, pěkně barevná, aspoň to nebylo temný...
    Vesměs super komiks pro fanoušky Avengers, kteří mají načteno (jen filmy nestačí), ale doporučuju si to přečíst jako poslední UKKáčko z druhé řady UKK. Za mě 5*.
  • mearez
    Tohleto je absolutně geniální dílo. Busiek tu nasadil laťku zase vysoko, a za těch necelých dvacet let ho překonal jen Bendis. Pokud znáte historii Avengers, pokud jste četli všechna NHMka s komiksy Avengers (hlavně tedy Scarlet Witch), jestli jste četli všechny UKKáčka s Avengers (třeba Zrození Ultrona, Krorvacovu Ságu), tak si tento komiks užijete na max. Vše se samozřejmě rozjede až v druhé knize, kde se dozvíme pravdu o minulosti Avengers, takže už vlastně ani jedna událost nevypadá tak hloupě, pokud si přečtete tenhle komiks. Kresba je příjemná, pěkně barevná, aspoň to nebylo temný...
    Vesměs super komiks pro fanoušky Avengers, kteří mají načteno (jen filmy nestačí), ale doporučuju si to přečíst jako poslední UKKáčko z druhé řady UKK. Za mě 5*.
  • mearez
    mearez16.7.2018 07:40James Bond #01: Vargr
    Nejsem takovej fanda Bonda. Ale tenhle komiks stojí za to. Příběh má drajv, je delanej v tom správném Bondovskem stylu, příběh obsahuje spoustu akce a Bond je správný sympaťák. Kresba je asi hlavním mínusem tohoto bloku, není z ní cítit akce, což je u akčního komiksu o tajném agentovi chyba. Ale musím přiznat, že navzdory hateu podemnou, se mi tento kousek líbil.
    V
    Tenhle komiks si užijí hlavně fandové Bonda s Danielem Craigem, kterého já osobně považuji za jednoho z nejlepších Bondů. Za mě 4*.
  • mearez
    Vůbe nevim, jak to Millar dělá. Splácá dohromady věci a náměty, který by u jiných autorů nefungovaly, a udělá z toho geniální dílko. Série Ultimates 1 i 2 je prakticky vrchol toho, co můžeMarvel i superhrdinský žánr jako takový nabídnout. Kresba je fakt hustá, příběh dává smysl, záporáci davájí smysl, chování hrdinů dává smysl. Co víc si od superhrdinské rubačky přát? Tahle knihy překypuje nápadama, hláskama a hlavně slušnou, přehlednou akcí, která nenudí. Ale tahle kniha není jen bezhlavá rubačka, i když by se na první pohled tak mohlo zdát. Millar tady řeší téma, které se mělo v superhrdinském komiksu řešit už dávno. A Millar to pojal ještě líp. Místo toho, aby OSN nebo vláda USA přišla se zákonem, který by měl regulovat akce superhrdinů (jako to bylo v Civil War), tak tu prostě všichni nepřátelé USA vytvoří svého superhrdinu, kterého pošlou do Ameriky. A nejlepší na tom celém je, že to funguje! Bravurní Millarův příběh je doplněn již zmiňovanou skvělou kresbou, ze které jsou vždy cítit váha situace a emoce aktérů. Tohleto je povinnost pro všechny fandy Marvelu, superhrdinů, ale vlastně i komiksů obecně.
    Skvělej komiks, super námět, skvělá kresba, a jedna velká rubačka. A navrch ještě napsané Millarem. To už samo o sobě musí znít superově, ne? Za mě 5*.
  • mearez
    První výskyt komiksu z eventu Annihilation u nás, tak to musí být automaticky bomba. Nebo ne? Černobílé retro, které začalo celou knihu je jeden sešit s originem Petera Quilla a jeden sešit o jeho místě ve vesmíru. Mě se to vůbec nelíbilo, a nebylo to proto, že se jedná o komiks, kterej je nápadně podobnej Star Wars (ale všichni víme že Star-Lord byl dříve), ale spíš proto, že je to céčkový sci-fi ve svojí nejčistčí formě. První sešit byl podle mě vyloženě na blití, o nic se tam pořádně nejednalo, vesměs to nemělo žádnou hodnotu. Druhej sešit jsem si ale užil (teda užil jsem si ho tak, jak si člověk může užít hloupoučký černobílý céčkový sci-fi retro), ale neni to nic převratnýho. A pak přišla část knihy, kvůli které si tohleto NHMko koupila většina fanoušků Marvelu: Annihilation: Conquest: Star-Lord. Annihilation je u nás téměř nevydatelnej event,kterej je ale opěvován lidmi, co čtou v originále, jak by řekl Walome. Musim říct, že mě se to líbilo, ale já tak něják přibližně vim o čem byly oba eventy, orientuju se ve jménech, takže jsem si to rozhodně užil více, než člověk nepolíbený Marvelem. Nestabilní tým složenej z lidí, co se navzájem nemusí, psychopati, mluvící zvířata a stromy, a nesmí chybět ani nějákej ten voják. Tohle všechno dejte do sebe a dostanete inteligentní guláš, kterej překvapí. Skvělej příběh, ale jedna věc mě štve. Annihilation je sága fakt velkých rozměrů. A tato minisérie je v tomto obrovskym konfliktu tak malá, že její přečtení se rovná přečtení 2 stran hlavní řady v klasickym eventu. Takže jsme du naskočili do jedoucího vlaku a byli jsme vyhozeni prakticky ještě dřív, než jsme doskočili. A to je problém týhletý knihy. Neznalost celého eventu. Je smůla, že tu nikdy nic dalšího z Annihilation nevyjde.
    Perfektní komiks pro milovníky sci-fi, ale hlavně pro lidi políbené Marvelem, kteří znají historii Marvel Universe a kteří se vyznají ve ''vesmírném Marvelu''. Skvělou knihu ale kazí horší retro. Za mě 4*.
  • mearez
    Na první Rebirth book Wonder Woman jsem se hodně těšil. Po dočtení této knihy jsem měl dost smíšené pocity. Rozhodně tu neplatí nic z věty ,,Ideální start pro nové čtenáře''. Já vlastně ani nevim, jestli se mi to líbilo, nebo ne. Nebrte mě špatně, průměr to nebyl, vlastně to je rozhodně nadstandartní mainstream, ale já z toho něják unešenej nejsem. Scénář je zajímavej, to rozhodně, ale musim říct, že úvod v podobě výletu do pralesa za Cheetah, kde se WW setká se Stevem je celkem slabota. No ale potom přijde druhá část příběhu, která se na první pohled zdá jako klasickej průměr s Wonder Woman v hlavní roli, kterej ale překlenul ve fakt dobrou zápletku do druhé knihy a přiznám se, poslední tři strany na mě jako cliffhanger působily dokonale. A teď ke kresbě. Kresba mi přišla dost podivná. Kvalita je jak na horský dráze, nějáký výjevy jsou téměř dokonalý, nějáký panely jsou na zvracení. Obličeje vždycky vypadaj jinak, kreslíř kašle na nějáký ustálený rysy v obličeji, což ale zastinňuje fakt, že drtivá většina panelů je kreslena do detailu. Naopak barvy jsou pastva pro oko, inker i kolorista odvedli skutečně kvalitní práci. Plus za ten panel v nákupnim centru, kde jsou místo jmen obchodů jména všech významných scénáristů, kteří kdy dělali na Wonder Woman.
    Komiks jako start dobrej, příběh je nadprůměrný DC, Wonder Woman je zatim sympatická postava, tak snad to tak zůstane. Kvalitu knihy trošičku shazuje kresba a první část příběhu, ale nejsou to věci, které by mě něják štvaly nebo mi kazily dojem z knihy. Snad si Wonder Woman udrží kvalitu. Za mě 4*.
  • mearez
    Zamě super jízda, která má svoje ALE, kterýma začnu. První věc je, že nám Crew šikovně vyspoilerovala Marvel NOW Deadpoola, osobně mě to naštvalo, za to maj u mě palec dolů. Obecně si myslim, že by tu neměli vydávat nic z ANADu, dokud neskončí všechno co tu vychází z Marvel NOW. Takže to k hlavním mínusům. Příběh je nečekaně spojení průměrnýho příběhu se Spider-manem a klasickýho příběhu s Deadpoolem. Upřímně jsem čekal řežbu, ale vyklubalo se z toho pěkný překvapení. Člověk by čekal tupýho hláškujícího Deadpoola, ale Joe Kelly tu servíruje Deadpoola, který má charakter, chová se jako člověk, má svoje kladné a záporné vlastnosti, chce si udělat přátele, a hlavně má rodinu, sice trochu divnou, ale pořád se to počítá. Oproti tomu Spider-man/Peter Parker se tu moc nerozvijí, nemá tu moc prostoru, přijde mi to spíš jako série o Deadpoolovi. Užvaněnost Deadpoola chápu, tolik mi nevadí, a podle mě je to proto, aby autoři ukázali, že existuje někdo užvaněnější než Spidey. Hlášky jsou kvalitnější než v Deadpoolově Marvel NOW sérii, ale to už zabíhám do detailů. Kresba je příjemnej mainstream, líbila se mi, ale byla taková průměrná.
    Tenhle komiks by si zasloužil pět hvězd, protože rozvíjení Deadpoolova charakteru je fakt super věc, ale něják se nejsem schopnej přenést přes to, že tu Crew vyspoilerovala sérii, kterou sama vydává. Celkem mě to mrzí. Za mě 4*.
  • mearez
    Jedná se rozhodně o slabšího Deadpoola, ošem to neznamená, že je to špatný komiks. Já si tuhle jízdu užil naplno. První sešit je klasická dnešní superhrdinksá svatba, kterámě bavila a ukázala Deadpoolovu lidskou stránku. Konec sešitu mě přesvědčil v sérii pokračovat. Druhý sešit je naprostý opak. Akce a šukec. Každej scénárista tu má pět stran, aby nám předvedl Deadpoola a jeho lásku z různých ér jeho minulosti. Moc z toho českej čtenář nepobere, spíš je to takovej recap Deadpoolova života pro skalní fanoušky, takže chápu, že se to moc lidem nelíbilo, mě celkem jo, konec pokulhával. Musim říct, že jsem se místy zasmál, ale neni to nic závratnýho, ke konci mi to přišlo ukecaný a nudný. Příběh z Japonska byl průměr, kterej zvedá narážka na Kill Bill. Pak přišel skvělej sešit s Hitlerem. Nick Fury, Cable, Deadpool, obří roboti, pěkný auta, cestování časem jak z Návratu Do Budoucnosti, velký kvéry a hlavně Hitler. To už samo o sobě zní jako pořádná kvalitní řežba. A je to kvalitní řežba. Skvěle zpracovaná scéna z hitlerova bunkru, kterou zná dnes už každej, Návaznost na předchozí retro sešit je pěknej easter egg. Poslední sešit je čistě náhodou Annual, který vzdává poctu éře, se kterou se mohl český čtenář již setkat, a to konkrétně v NHM #18: Deadpool. Ten mi přišel taky super, pěkně nakreslenej, takhle máDeadpool vypadat.
    Vesměs je to zábavná kniha, která ale neni pro každého, je spíše jen pro ty, kteří mají Deadpoola načtenýho. Deadpool se stále drží, budu kupovat dál. Za mě 4*.
  • mearez
    Klasickej Wolvie, jak ho máme rádi. Devadesátky nastávaj, takže dostáváme zasedávku Wolverina po boku X-menů, který nikdo nezná ahlavně po boku Cablea a Nicka Furyho. Jízda pěkná, co se týče hlavního příběhu. A potom jsou tu dvě odbočky, který slušně kazí dobrou knihu. První je taková hloupoučká, ale rozvijí Wolverinovi charakter, takže za to rozhodně plus. Druhá je dle mého naprosto špatná. ''Záporák'', který se chová nelogicky i na devadesátky, je příšernej, příběh stojí za starou Fantastickou Čtyřku a Wolverinovo výlev okolo dávno mrtvýho psa je příšernej. Wolverina mám rád, ale nechtějte po mě, abych tohle musel číst. Škoda, že sen nedočkáme pokračování,rád bych si ho přečetl. Byl by to skvělej Wolverinovo book, kdyby ho nekazil poslední příběh. Za mě 4*.
  • mearez
    Podle mě je tento kousek nadupaná akčňárna. Aspoň teda na Batmanovský komiksy. Sem tam proložená troškou toho dráma o tom, jak lidi můžou žít v Gothamu. Celkem se mi lilbí, jak si autor hraje s již známím Batmanovým mizením uprostřed rozhovorů. Pěkně se taky vysvětlilo, jaktože nikdy Batmanovi nepřijde na pomoc JL. Příběh jako takovej mi nepřišel moc komplikovanej, už jen kvůli tomu, že hlavní záporák tam skoro vůbec neni. Štvalo mě, jak se King snažil za každou cenu Batmana ukázat jako borce, kterej se furt za pomoci svých udělátek rube s ostatníma super hrdinama. Kresba byl klasika mainstream, kvalita obálek, jak hlavních, tak alternativních, poskakovala jak na horské dráze. Batmana moc nemusim, ale tenhle příběh se mi fakt líbil, a těšim se na další book, kterej si rozhodně koupim. Za mě jasnejch 5*.
  • mearez
    Za mě obrovský překvapení. Bendis se skvělepředváděl sMaleevem na Iron Manovi, kterej nebyl vůbec špatnej. Tohle má stejnou kvalitu. Je to rychlý, představí to českýmu čtenáři postavy,na který by nikdy nenarazil a ještě dostaneskvělou dávku kvalitní kresby. Perfektně to funguje jakominisérie, takže je asi lepší tento komiks nechat uzavřený. Jsem rád, že u nás tento kus vyšel, protože takhle bymělo vypadat NHM: minisérie od daném superhrdinovi, skvělý příběh a super kresba a ještě ke všemu nabuzení čtenáře na další četbu. Obrovskej palec nahoru, jedno z nejlepších NHMek. Za mě 5*.
    Jak už zmiňoval louza, divim se, že něco takovýho u nás už dřív nevyšlo. A ještě víc se divim, že vlastně českej čtenář se neměl šanci s tímto duem setkat. A to napsali tak suprovýho Intarnational Iron Mana...
  • mearez
    mearez26.6.2018 15:30Želvy Ninja: Menu číslo #03
    Super díl, Želváci zase chutnaj jinak, ale oproti tomu jsem si zase pošmáknul, jako u prvního a druhého dílu. Za mě super díl, poslední okýnko s textem ''Pokračování v Želvy ninja 4'' zabolelo, ale což. Maximální pecka okořeněná poctou Jackovi Kirbymu a jeho dílu. Nesmí chybět ninjové a Trhač, kteří ještě byli přidáni do posledního sešitu, kterej mi chutnal hodně. Zatim jsem se Želvákama nepřejedl, a je škoda, že u nás nic víc z této série nevyjde. Za mě 5*.
  • mearez
    Já říkám v souvislosti s Batmanovskýma komiksama jednu věc: Každej autor, co ho píše, si potřebuje napsat vlastní verzi originu. Snyder to akorát měl lehčí, protože Batman New 52 ještě neměl rozpracovanej origin story. Příběh je zábavnej, dialogy jsou stravitelný, což jsem se divil, a i přes to, že je to ukecaný, čte se to rychle. Beru narážky na starší scény z Batmanovo minulosti, jako třeba narážka na Detective Comics #27, a jiný Batmanovský příběhy. Pár scén s Batmanem je vyloženě super, jako třeba první střetnutí Batmana v jeho obleku se členy Red Hood gangu (však víte, ta scéna s učitele chemie), takže tohle jsem si užil. Kresba byla dobrá, ale Capullovo kresbou už jsem trochu přejedenej. Jo a ještě úžasnej cliffhanger na konci. Toť k pozitivům. Tenhle komiks podle mě postrádá duši, kterou třeba Superman: Secret Origin měl. V Supermanovi cítíte ty začátky, cítíte z toho komiksu emoce Supermana když se poprvé setká se svými již ikonickými nepřáteli. Tohle tu nemáme. Když je v tomto komiksu první záběr na Riddlera, je mi to fuk. Když budoucí Joker, Red Hood #1, padá do kotle s chemikáliemi, nepůsobí to na mě, jako v Killing Joke. Když se Bruce rozhodne, jaký bude mít jeho kostým motiv, je to nehorázně blbá scéna, mimochodem, nejhorší scéna v celém komiksu. Prostě bych řekl, že tenhle origin nemá duši, jako jí má Daredevil: Rok Jedna, Green Lantern: Secret Origin, Superman: Secret Origin nebo origin Ultimate Venoma. Tohle všecko jsou ukázkové počátky superhrdinů. Tato kniha by šlapala, pokud bychom Bruceovo příběh neviděli milionkrát předtím. Vesměs Snyder měl dobré úmysly, ale nedopadlo to dobře. Každopádně výše zmiňovaná scéna s učitelem chemie je za mě fakt dobrá. Dávám komiksu menší plus za detaily, jako je stavba Batmanovo jeskyně v pozadí příběhu. Mínus za nesmyslnej překlad A.C.E. Chemicals. Vesměs je to zábava, ke které se nevrátim, a kterou už si asi po měsíci nebudu moc pamatovat. Za mě 3*.
  • mearez
    Vtipné, že s ubývající nahotou klesá této sérii rating.
  • mearez
    Fakt by mě zajímalo, kdy konečně Crew začne vydávat fakt dobrej ongoing. A mohli by taky šáhnout třeba do minulosti, mezi satrší Avengers. Jestli chtěli vydávat nějákou epickou Avengers ságu, tak měli sáhnout po Avengers od Hickmana.
  • mearez
    Milo_Harwey: Mluvil sem snad o cenzuře? Klidně, ať si vlastník této domény prohlašuje, že adevrův názor je ten správnej, je to jeho právo. Jak říkám, já bych cenzuru nezaváděl. Ale adevrovu možnost mlejt hovna fakt do nebes vyzdvihovat jako absolutní pravdu nebudu
  • mearez
    adevr: Cenzura špatná je, ale problém s názorama, který jsou pomatený a založený na nepravdách má snad každej normální člověk, nedivím se tedy, že se cítíš v menšině, když vypouštíš takový hovadiny do světa. Běž se léčit, seš paranoidní
  • mearez
    mearez29.11.2022 21:32Zázraky
    Ter: ne TPB jsou hlavní formát ve kterym jsou vydávaný sebraný edice komiksů a tak to má bejt, cenově dostupný a snadno skladovatelný. Hardbacky jsou nepraktické a drahý
  • mearez
    mearez28.11.2022 20:10Zázraky
    Nechápu, proč sme jedinej národ, kterej se snaží všechno vydávat v HC, vždyť jsou to komiksy ffs. Takhle je to akorát cenové hůře dostupné
  • mearez
    mearez28.1.2022 19:50Batman: Černé zrcadlo
    baatcha: Tak ale já vyloženě až na tu frekvenci vydávání Batmana nemám problém s vybranýma postavama. Jen nechápu, proč prostě zrovna do Legend DC vydat jen Batmana, když dobrý komiksy, který by se tam hodily, mají i třeba Seebevražedný oddíl, Aquaman, Superman, mohli by vydat Flashpoint. Stejně tak s Marvelem. Nemám problém, že tu vycházejí ty postavy co tu vycházejí (vyloženě mám problém jen s Batmanem, protože mi prostě přijde, že bere místo lepším komiksům/postavám), ale prostě vybrat lepší run, když už chci vydávat třeba Iron Mana. Tim, že vydávají třeba Slottovo Iron Mana, tak akorát si nějákej nováček přečte podprůměrnej komiks a nebude chtít číst žádnej jinej s Iron Manem, protože co s čim se setkal v češtině bylo špatný. A to je taky důvod proč padá zájem o mainstream a roste zájem o mangu.
    A na záruku bych se nevymlouval; Loki u nás vyšel ještě před seriálem samotným, takže to jde vydat komiks ještě než čeští fanoušci poznají danou postavu pořádně ve filmu.
  • mearez
    mearez28.1.2022 16:12Batman: Černé zrcadlo
    Doppelganger: Astonishing X-men nebo New X-men?
  • mearez
    mearez28.1.2022 16:10Batman: Černé zrcadlo
    Matthew: tak já neříkám, že nerozumím jejich obchodnímu plánu (kdo by si byl před dvaceti lety v Crwi myslel, že se tolik superhrdinové a komiksy obecně rozjedou), takže chápu, že chtějí z MCU vyždímat co to dá. Pak ale je někdo, kdo si třeba přečte Batmana, dotyčnýmu se Batman nelíbil a ta postava ho nezajímá, ale chce číst DC. Kde začne? Co si přečte, když jediný další dobrý DCčko jsou tak dvě série? Já třeba dlouho DC nečetl, protože nechci číst Batmana, Supermani u nás stojí minimálně z půlky za prd, takže jsem dlouho nepřečet nic z DC. Pak jsem si ale přečet Gotham Central a teď sháním DC v angličtině.
    Jenže to, kolik je tu Batmana a jinejch titulů podle filmů vůbec nevyzývá český čtenáře, protože jim to servíruje jen to co si myslí, že chtěj, jako třeba Iron Mana, Strážce galaxie, Deadpoola. Což by nebyl rpoblém, kdyby se ty série daly číst. Jenže ony nejsou dobré. Takže českej čtenář zůstane u špatnejch/průměrnejch komiksů a nevystoupí z tý komfortní zóny, která je tvořená z filmovýho Marvelu a Batmana. Taky jsme mohli všichni zůstat v první třídě na Honzíkově cestě, ale vzhledem k tomu, že jsme celej život četli komplexnější a komplexnější literaturu, čteme teď to co čteme.
    Kdyby Crew byla rozumná, vychovala by čtenáře, který čtou dobrý komiksy místo těch podle filmů a pak by na tom vydělávali víc, protože by tu mohli vydat i víc komiksů a lidi jako já, ty nebo Fimi by nemuseli číst všechno v angličtině. Mangu taky nevydávaj podle toho jaký seriály vycházej ne (jestli jo tak mě opravte prosím, dik)?
  • mearez
    mearez28.1.2022 15:50Batman: Černé zrcadlo
    baatcha: Ale to je hovadina a moc dobře to víš. Vychází tu spousta sérií mimo Batmana, který se sice neprodávaj jako Batman, ale úspěch mají. To se bavíme o sériích, kde prostě potřebuješ zákazníka neustále lákat na nový knihy. Ale je rozdíl mezi tím neúspěšně vydat New 52 Supermana, a vydat minisérii v jedné knize se Supermanem. Jak Fimi poznamenal, hype na Batmana tu byl s Nolanem, možná ještě před UKKčkama, ale dneska, vzhledem k tomu, že se ve filmech prohánějí už ty nejobskurnější komiksový charaktery (třeba zrovna Gunnovo filmy na tom mají velkou zásluhu), tak padá jakejkoliv argument, že by to lidi nekoupili. Stejně tak bys v roce 2013 řekl, že nemá Harley Quinn série u nás šanci na úspěch. A v roce 2022 tu vyšela celá Harley z New 52 a je tu ongoing, vyšel dokonce i Black Label origin. Vyjde tu Hulkovo ongoing. Kdo by v roce 2010 byl tušil, že u nás bude vycházet ongoing Strážců galaxie? Nebo Deadpool (a Deadpool zrovna vyšel v Legendách Marvel)? Rocket Racoon s Grootem? Jde jen o to, že v Crwi je podle všeho spousta lidí, co je uvězněná v 2000s, kdy u nás mohl vyjít jen Batman a Spider-man s Wolverinem. Koukej kde jsme dneska, lidi v ČR už kupujou různý šílenosti co by před deseti lety nekoupili, takže je škoda, že nás Crew krmí jen Batmanem (a teď teda vyjde dost podivnej event, ale aspoň něco). Vychází teď doslova seriál o Peacemakerovi, o kterym nikdo kromě fanoušků Suicide Squad neměl před covidem nevěděl.
    Ale samozřejmě, asi jsem v menšině. Crew chce vydělat, je to prostě jejich práce, což chápu. Ale pokud jim jde i o to představit dobrý komiksy, tak jde prostě mimo mě, že z DC krmí čtenáře prostě jen Batmanem a tím je uzavíraj v bublině, kdy si pak někdo čtoucí v češtině pak myslí, že DC je temnej Batman a nudnej Superman.
  • mearez
    mearez27.1.2022 23:58Batman: Černé zrcadlo
    Fimi: Na komiksy před rokem 2000 si moc naděje nedělej; když jsem se ptal na FB, tak mi bylo řečeno, že věci z osmdesátek jsou hloupý/zastaralý a neobstojí na českym trhu.
  • mearez
    mearez27.1.2022 23:05Batman: Černé zrcadlo
    baatcha: Samozřejmě že nic. Taky to dělám, ale určitě mi dáš za pravdu, že číst ve svym rodnym jazyce je příjemnější. Protože bych si klidně i rád přečet jiný zajímavý příběhy z DCčka, tak mě mrzí, že poprvý, co se českej vydavatel kmiksů rozhodl jít cestou vydávání komiksů, které byly něčím přelomové/nesednou do ongoing řad/jsou prostě zajímavé, tak z toho všeho co u DC vyšlo za 80 let tvorby, je nejzajímavější... Batman od Snydera a napotřetí vydanej Návrat temného rytíře (za chvíli tu budem mít čtvrtý vydání, co těšíte se
  • mearez
    SteveCZ: Uznávám, na Harleen jsem zapomněl. Ale je to jen minisérie/kniha, tohle je jedinej dobrej ongoing s Harley.
  • mearez
    mearez25.1.2022 21:14Batman: Černé zrcadlo
    Tvl, je fakt super, že Crew je plná lidí, co si myslí, že Batman má ty nejlepší komiksy v DCčku. To tady budou vycházet samý fresh věci, těšim se na dalších stopadesát Batmanů, který jsou jeden víc edgy než druhej.
  • mearez
    mearez8.9.2021 00:33Deadpool: Klasické příběhy
    Tyfus: co čekáš no, Crew jede protě to, co se prodá s filmama, naivně sem si myslel, že se to týhle série nedotkne, ale opak je realitou
  • mearez
    mearez12.8.2021 10:16Deadpool: Klasické příběhy
    ah yes, další komiks o Deadpoolovi když tenhle díl legend mohl být věnovaný zajímavějším týmům, postavám, událostem. Zatím celkem slabota, dvě věci co už u nás vyšly a další Deadpool. Paráda.
  • mearez
    mearez21.9.2020 20:42Tankerka #01
    vita: Dneska spatřeno v Dobrovskym
  • mearez
    Karlito_69: Jak píšeš, hlavním příběhem je něco, co u nás nevyšlo, jen úvodní 2 sešity jsou z UKK: Kdo je Miles Morales?
  • mearez
  • mearez
    mearez23.7.2019 16:18Wolverine: Starej dobrej Logan
    Himlik: Omlouvám se, ale problém bude asi u tebe, když to tak řeknu. Co jsem si sjel seznam toho, co jsi přečetl, tak je jasný, že si člověk téměř nepolíbený Marvelem nemůže vzít z Old Man Logan takový zažitek, jako člověk, který má Marvel načtený. Aspoň u mě veškeré nadšení z Old Man Logan pramenilo jen ze všech těch nápadů, které sice nikdy neuvidíme zpravované, ale o to je to lepší, že můžeme fantazírovat o tom, co se ta nimi skrývá. Spousta věcí v tomto komiksu je prakticky pocta Marvel universe a zároveň takový trošku Co kdyby se všichni záporáci spojili. Nad tímto přemýšlel snad každý, kdo je aspoň trošku zapálenější do superhero komiksů.
  • mearez
    Fimi: Tak v tomhle komiksu je Galactus jako záporák prezentovanej, takže je na místě, aby si člověk, který se s Galactusem moc nesetkává (čti ,,český čtenář'') myslel, že je Galactus záporák.
  • mearez
    Carnage: Teď jsem se podíval a máš pravdu, zatim to nikomu nedošlo. Omlouvám se
  • mearez
    Carnage: Já mám pocit, že se to už předplatitelům poslalo, někdo to dokonce už i dostal mám pocit.
  • mearez
    Fimi: Já bych to shrnul asi takto. Já superhrdiny mám rád už jen proto, že spoutu komiksů se superhrdiny (hlavně od Marvelu) mám spojenou s nostalgií, takže ty postavy budu mít vždycky rád. I dneska si rád přečtu dobrý superhrdiny, jak jsou Uncanny X-men od Claremonta a Astonishing X-men od Whedona, Batmana od Stralina, Captaina Americu od Brubakera, osmdesátkový superhrdinský komiksy nebo i novější věci před Marvel NOW. Jenže poslední dobou mi přijde, že zrovna Marvelovský restarty a přečíslování sérií nedělaj postavám dobře, pořád se mění tvůrčí týmy, takže se pořád mění i postavy a ve finále mít dvakrát za rok event, kterej pořádně nic nezmění a pořád do kola oživovat postavy (vvrchol byl v Secret Empire, kde zabili nějákou postavu, jméno si nepamatuju, a hned na konci v epilogu už byl hint, že žije), což je jeden z problémů, který mám s mainstreamem. Chápu, že se to někomu může líbit, ale pro mě jako člověka, kterýmu se líbí nejvíc 70s a 80s Marvel a DC éry je prostě Marvel NOW a freshstart a bůh ví co už jen znásilňování úžasnejch charakterů, který mám tak rád díky jejich retro komiksům a to mě mrzí nejvíc. Už dlouho uvažuju, že bych částečně vysadil superhrdinský komiksy od Crwe, protože i Doctor Strange, kterýho mám jako postavu strašně rád, mě od Aarona nudí, protože v posledních čtyřech letech byla jeho postava několikrát překopaná. Už dlouho uvažuju nad tim, že začnu s Hellboyem, protože mě jeho univerzum hrozně zajímá (protože ho mimo jiné chválí Walome, a když Walome něco chválí, tak to musí být super) a taky bych přeskočil na Mýty, který mě taky hrozně zajímaj.
  • mearez
    Fimi: Tu novou JL jsem četl jen první číslo a jako to jsem si hned řekl, že to fakt ne. Jasný, Avengers od Aarona jsou pořád jinej level, ale je to pořád jen z deště pod okap. Já se obecně těm novejm týmovkám vyhýbám, ale Aaronova sestava Avengers mě zaujala v jednom čísle Immortal Hulka, tak jsem se na tuto knihu dost těšil. No, trošku jsem přestřelil a upřímně nehodlám se v blízké době zase zklamat, takže u mě JL radši na dlouhou dobu končí.
  • mearez
    mearez13.2.2019 16:00Deadpool #07: Osa
    Lenny: Ok, já se řídil tim, co jsem našel na comicspriceguide.com, tam to končí osmou knihou...
  • mearez
    mearez20.12.2018 15:40Star Wars Magazín 2018/06
    cyboy: Na fb někdo postoval dopis, kterej dostali předplatitelé od Egmontu a ve kterym stojí, že Star Wars sešity už u nás vycházet nebudou a předplatné prý Egmont vrátí. Takže nejde ani o přejmenování, Star Wars Magazín prostě končí. Jestli si to chceš dohledat, tak to někdo dával do fb skupiny Comics čtu, šířím, sbírám, miluju.
  • mearez
    mearez20.11.2018 16:54Ms. Marvel #01: (Ne)normální
    Grim: Já zastávám názoru, že je naprosto přirozený, aby byli superhrdinové jiného vyznání nebo barvy pleti. Ve světě, kde je superhrdina každej druhej je naprosto přirozený, že je někdo ze superhrdinů muslim, černoch nebo asiat.
  • mearez
    mearez17.11.2018 10:24Overwatch - Antologie #01
    Killingjoke: Musíte se vžít do zdejších komiskových vydavatelů. Logicky nebudou vydávat Parkera, na kterém prodělají, ale budou vydávat pitomosti typu Rocket. Jsem v jedný fb skupině marvelovských fandů, je tam 9000 lídí, přičemž tak 200 lidí čte komiksy pravidelně. Denně je tam příspěvek typu ,,Spider-man/Deadpool #2 je hrozně boží" nebo ,,Rocket je hrozně super série", potom se je zeptám jestli četli alespoň Zázraky a oni řeknou buď že ne, a nebo že jo, a že je to sračka. Takže pro Crew je výhodnější vydávat série jako Overwatch, Doctor Who, Mass Effect, Simpsonovi nebo třeba zmíněného Rocketa, protože prostě se to prodá, narozdíl od věcí jako Chew nebo Parker, popřípadě zmíněný Gotham Central, protože prostě puberťáček v obchodě nebo na e-shopu radši sáhne po komiksu z jeho oblíbeného herního světa, než po komiksu z DC univerza o policistech v Gothamu, protože ruku na srdce, na první pohled tento komiks vypadá nudně. Takže Pavlovský a spol radši vydají tunu sraček, který se prodají, protože v ČR jsou obrovský fanouškovský základny různých seriálů, než komiks, který by si koupili jen skalní komiksáci, a ještě ke všemu ne všichni, protože je by to byl třeba pátý díl ze série. A český fanoušek dvou nejprofláklejších postav Marvelu si radči koupí Spider-man/Deadpool než Gotham Central.
  • mearez
    Navíc zas tak hrozný to nebylo, to akorát jediný co v souvislosti se Shadowlandem člověk slyší jsou hejty od skalních fandů jako je Lenny. Ti si vždycky musí prosadit svou a tak vyřvávaj na netu, že Shadowland pohřbil podstatu DD. Ale stačí se podívat na zdejší hodnocení, a člověk si udělá svůj názor.
  • mearez
    Darth Raelchi: Podle mě jde jen o názor skalních fandů Daredevila. Já Daredevila mám hodně rád, je to jeden z mých nejoblíbenějších superhrdinů. Shadowland podle mě neni špatnej. Je to průměr, ale neni to vůbec špatný. Nesrovnával bych to jako Fimi s Brubakerem, Bendisem nebo Millerem. Fandové, kterým se Shadowland nelíbil používají dost tyto argumenty:
    1. Absence Avengers, i přes to, že jsou v komiksu, a je tomu věnovaná jedna část. Jde tam prostě jen o to, že spoustě lidí nedává smysl, že nezakročili Avengers. Jenže sami Avengers říkali, že není potřeba zasáhnout. A spousta Marvelovských událostí Avengers taky neobsahuje (kde byli Avengers když řádil syn Moiry Mactaggert, když řádila Phoenix nebo Equinox ničil New York?). Takže dle mého je tohle naprosto invalidní argument.
    2. Zbytečně moc tie-inů. Ano, v době vydání Shadowlandu a vlastně i dnes ještě někdo brečí, že Marvel jde po penězích :o. Řekl bych, že i Secret Invasion měla trošku víc tie-inů, než by si zasloužila.
    3. Tento komiks byl málem důvodem zrušení DD. Ano, lidi dokážou řešit i věci, který se nikdy nestaly. A nejhorší je, že se tim ohání spousta lidí. Ten člověk, co tento komiks napsal, se dál už moc neprosazoval, takže nechápu, proč to někdo řeší. Navíc pak fanoušci dostali skvělýho Waidovo DD.
  • mearez
    jh666: Na comicspriceguide je Annual napsanej jak u týhle knihy, tak u pátý
  • mearez
    Kapis: Ty tu od teď děláš nějákýho gramatickýho Soudce Dredda?
  • mearez
    mearez12.8.2018 21:43Star Wars Magazín 2012/02
    Navíc, když tak čt vaši diskusi, bych rád panu filozofovi něco vysvětlil. Samozřejmě máš pravdu. Proč čtu Kirbyho, když se mi nelíbí. Odpověď: Chci mít načtenou celou historii Marvel universe(Příchod Galactuse) a taky chci mít načtený svoje oblíbený postavy (Mentabomba). Na comicsdb je spousta lidí, který mají podobný názor na Kirbyho jako já, takže říkat, že úmyslně srážim hodnocení Kirbyho komiksů, je trošku zcestné. Jen škoda, že jsem se od tebe nedočkal momentu ,,tak to nečti, když se ti to nelíbí”.
  • mearez
    mearez12.8.2018 21:31Star Wars Magazín 2012/02
    filozof: Jako promiň, ale to je můj názor, a vzhledem k tomu, že na týhle databázi píšou lidi svoje názory, tak bys měl pochopit, že tady někdo bude ,,srážet hodnocení” tvejm oblíbenejm autorům. Uvedl jsem svoje důvody, jestli s nimi nesouhlasíš a chceš mě přesvědčit o opaku, tak mi napiš na můj mail v biu. Mě se taky nelíbí, že X-men od Claremonta tu mají tak malý hodnocení, ale nedělám okolo toho takový scény. Prostě někdo nemá oblíbený autory.
    A ke kvalitě Kirbyho: jeho komiksy byly ,podle slov jeho kolegů, zastaralé už v době vydání (mluvím zrovna o Mentabombě). Své důvody, proč ho nemám rád, jsem vysvětlil v komentářích u konkrétních komiksů.
  • mearez
    mearez9.8.2018 19:31Star Wars Magazín 2012/02
    Venomslav: Ježiši, uvědomuješ si, že tim srážíš úplně bezdůvodně hodnocení komiksu?!
  • mearez
    cyboy: Dva češi píšou Babišovi program ne nějákej brit
  • mearez
    Hele, jestli chceš kvalitu, drž se u těch post-Annihilation Strážců, ale varuju tě, čim víc toho ze Strážců od Abneta načteš, tim bude přechod na Bendisovo run horší.
  • mearez
    plus-rovnáse: Jestli seš na akci a jednoduchej příběh, scífko a hlášky, tak jo, ale nečekej od toho žádnej komplexní příběh, jako měli Strážci v NHMku. Tohle je dost pdobný filmu. Pokud máš rád Guardiany, tak se ti to nejspíš líbit bude, ale jak říkám, radši od toho nic moc nečekej.
  • mearez
    Fimi: vim, ale beru jí jako jedno z jeho nejslabších děl.
  • mearez
    mearez15.6.2018 19:32JLA: Svoboda a spravedlnost
    Light: Mě Ross absolutně minul, vůbec mě nebere, a ten jeho styl mi na komiksy moc nesedí.
  • mearez
    filozof: Neříkám, že celej event díky komiksům, co vyšly v čj, pochopíš, ale jen tim chci říct, že pojmy jako ,,annihilační vlna'' nebo Annihilus může českej čtenář pochopit a znát z jinejch kousků, tim pádem nebude tak zmatenej
  • mearez
    hroubek: Podle mě si Annihiluse a Annihilační vlnu lze lehce vyhledat, a navíc se na to hodně, fakt hodně odkazuje v jinech komiksech, třeba ve Strážcích Galaxie, a Annihilus sám byl ve starých příbězích z šedesátek (Fantastic Four) a sedmdesátek (Kree-Skrull war, Captain Marvel). Takže jestli jsi něco z toho četl, tak by ses neměl ztratit.
  • mearez
    mearez10.5.2018 19:26Znovuzrození hrdinů DC
    Doppelganger: Jo sorry, já četl jen tři sešity Doomsday Clock a vůbec mě to nebavilo a potom jsem to přestal sledovat, takže jsem si myslel, že to končí. Johnsu nás neni moc populární, protože napsal všechny tři New 52 JL řady, který je u nás jsou celkem nešťastné vydaný. Mě osobně se ze všech věcí, který jsem od Johnse četl líbil jen tenhle start Rebirthu a Superman: Secret Origin. A taky si myslim, že si Johns nezaslouží takovou slávu, jakou má, ale kdo jsem, abych soudil někoho takhle úspěšného. Johns je pro mě něco jako Stan Lee-jeho komiksy jsou více méně klasika (Johnsovo komiksy nejsou vyloženě klasika, ale čte je každej), ale neni to nic kvalitního, a jde tam spíš o jejich jméno na obalu knihy.
  • mearez
    Překládá se to tak i jinde, nechápu co je na tom divnýho...
  • mearez
    mearez26.4.2018 21:41Znovuzrození hrdinů DC
    Ježiš, to je takovej propadák :D
  • mearez
    MEGA: No je to pevná vazba, tak trochu omnibus, ale žádný bonusy nečekej. Ale do obchodu se nehrnu, ale jednou si to možná koupim
  • mearez
    mearez11.4.2018 20:24Star Wars Magazín 2018/02
    Lukki22: Já bych řekl, že zítra nebo v pátek, většinou to tak bývá
  • mearez
    Fimi: Je pravda, že u nás vyšlo ze Strange fakt málo dobrejch příběhů, ale já osobně bych Ditkovo Strange Tales nenazval slabým komiksem/příběhem. Ale neberu ti to.
  • mearez
    mike731: Hele, to že nemám rád DC (až na pár vyjímek) neznemená, že čtu Marvel. Čtu převážně Image a Dark Horse, ale v angličtině. A s těma hvězdičkama díky za připomenutí, ještě jsem to nezměnil.
  • mearez
    mearez2.2.2022Prodám
    Pevné vazby od Comics Centra za pár šlupek

    Prodám vybrané pevné vazby (většinou) prvních dílů různých sérií. Většina komiksů je dvakrát čtená ,ale jsou mezi nima kousky, co jsou jetý. Jedině osobní předání Praha nebo České Budějovice.

    Jedná se o následující kousky:
    300 (4. vydání) - 300,-
    Darebák - 300,-
    Goon #1: Nic než utrpení - 250,-
    Jonah Hex: Tvář plná násilí (pevná vazba) - 250,-
    Ragemoor - 200,-
    Sin City/Město hříchu#7: Do srdce temnoty (pevná vazba) - 500,-
    Srdce impéria aneb odkaz Luthera Arkwrighta - 700,-, ale je trochu jetej
    Zámek a klíč #1: Vítejte v Lovecraftu (pevná vazba) - 300,-
    Zámek a klíč #1: Vítejte v Lovecraftu (paperback) - 150,-, tenhle je jetej
    Zámek a klíč #2: Hlavohrátky - 400,-

    V případě zájmu piště prosím na e-mail v biu. Pošlu fotky komiksů a domluvím se na případné slevě pokud by si kupující vybral víc kusů.
  • mearez
    mearez22.1. 14:55Pindárna
    Alfi: Myslíš jako třeba Slottovo Iron Mana? Nebo Aaronovo Avengers který radši vydávaj bez těch důležitých částí celýho runu? Nebo ten veleúspěčný run Ligy z Rebirthu?
  • mearez
    mearez21.1. 23:35Pindárna
    Deži: Crew není schopná přijmout, že komiksy od DC nejsou jen temnota pro padesátníka, co od devadesátek čte jen Loba a Batmana. Jenže to by si jistí lidé v Crwi nesměli myslet o osmdesátkovym DCčku, že je infantilní. Ani nejlepší run Suicide Squad nebo Wonder Woman tu nejsou schopní vydat, protože to by se nelíbilo konzumentům jejich drsných komiksů staré školy Loba a Batmana. Crew tu nevydává jedinej dobrej ongoing trinity, jedinej dobrej ongoing Marvelu, pak ty zásadní příběhy cpou do legend, místo aby to vydali celé, ale hlavně, že tu vychází znovuzrození a pět Marvel sérií, nehledě na kvalitu příběhů, že?
  • mearez
    mearez21.1. 23:24Pindárna
    geek-woman: Je mi líto, že to takhle vidíš. Já bohužel nekoupim cokoliv, co Crew vydá a radši si koupim za stejný peníze dvakrát víc stránek v angličině. 5 Batmanů, tři eventy a jeden Supermanovo origin, to je mi tedy výběr.
  • mearez
    mearez20.1. 21:24Pindárna
    Ne nebudu zbytečně hejtit, Crew mě ke komiksům samozřejmě přivedla, ale mrzí mě, že celkem stagnuje v kvalitě titulů.
  • mearez
    mearez20.1. 21:14Pindárna
    geek-woman: Nemluvil bych o dostupnosti, když jsou to pevný vazby za osum kil. Já už překladový komiksy skoro nekupuju a udělal jsem jedině dobře, je to dražší a je mnohem menší výběr, protože tu od Marvelu pořád vychází to samé a od DC zas jen Batman. Legendy jsou podle mě výběrem tragédie poslední rok dva.
  • mearez
    mearez20.1. 11:45Sběratelský klub
    Alfi: Crew jako přestává vydávat zajímavý tituly? Vydají konečně v legendách něco, co už tu nebylo vydaný a nebo postavu, která tu nikdy třeba neměla sérii? Jako super no, vydají Marvel Zombies podruhý, skoro 4x dražší, ale co takhle vydat něco, co už tu nebylo a je celkem stěžejní příběh Marvelu?
  • mearez
    mearez11.1. 09:03Pindárna
    martin28: Daredevila jsem měl slepenýho jen prvního.
    Jen k tomu Comicspointu bych dodal, že mě dost sere, že jsou schopný poslat omlácenou knihu. Nebudu dělat, že se to neděje, ale nechci aby produkt, který si osobně nemůžu vybrat, byl omlácenej. Když si objednám od Comicspointu paperback za šest kil, tak si tohle samozřejmě můžu objednat na Amazonu nebo někde úplně jinde, takže by aspoň mohli posílat nepoškozený kusy. Tohle mě ale sere obecně, když člověk vidí v knihkupectví Legendy Marvel s roztrhlým přebalem, tak to je falt humus. Ale Comicspoint by v tomhle mohl být profesionálnější. Naštěstí se mi tohle stalo jen párkrát a svý zboží balí skvěle.
  • mearez
    mearez25.3.2023 20:56Pindárna
    Jako jediný zajímavý věci, co ohlásili, jsou Secret Invasion a Flashpoint, obojí jsem osobně už četl (ale invazi asi zakoupím), už jsem si o stihl pořídit. Crew něják přestává vydávat zajímavý věci. Ale nepřekvapuje, dobrým komiksům se vyhýbají od Rebirthu a u Marvelu taky nevzdávají nejzajímavější věci, ale spíš to, co se líbí pár lidem u Crwe. Českej čtenář bohužel ostrouhá a to si pak lidi maj kupovat komiksy, když tu z Marvelu vychází tak dva dobrý onogoingy big two.
  • mearez
    mearez18.1.2023 19:33Pindárna
    Alfi: tvl, jako asi sem zmlsanej, ale… Warcraft, Stranger Things, Warhammer a Kingdom Come? To je zívačka. Jediná zajímavá věc na seznamu Suicide Squad. Crew zklamala
  • mearez
    mearez2.1.2023 17:40Pindárna
    Kdy bude edičák Crwe?
  • mearez
    mearez9.2.2020 09:06Sběratelský klub
    Milo_Harwey: Vim, že hodně chválený je Superior Spider-Man, toho chválí spousta komiksáků, ovšem nevim, jak kvalitní je ten Team-up. Spider-Woman (Gwen Stacy aka Spider-Gwen) je taky hodně chválená část Spideyho mýtu. Pak bych řekl, že celkem kvalitní jsou Secret Avengers (ovšem začátek této série u nás vyšel, takže si kdyžtak najdi receze na comicsdb). Já osobně si koupim jen Nick Fury Jr., agenta Coulsona, Secret Avengers a Spider-Woman. O zbytku toho moc nevim.
  • mearez
    mearez8.1.2020 20:16Pindárna
    Zdravím. Je bezpečný objednávat z německého Amazonu komiksy? Nebo nedoporučujete Amazon?
  • mearez
    mearez31.10.2019 19:44Čtenářský koutek
    Díky všem za tipy
  • mearez
    mearez31.10.2019 15:30Čtenářský koutek
    Měl by pro někdo nějáké kvalitní hororové doporučení? Jak v češtině tak v angličtině
  • mearez
    mearez7.10.2019 07:29Filmový a hudební klub
    Nový trailer na Rick and Morty 4

    http://www.youtube.com/watch?v=Rw6BrzB1drs
  • mearez
    mearez25.9.2019 18:24Filmový a hudební klub
    Fimi: Nemusím se tu snad rozepisovat o rozdílu mezi historickými osobnostmi a fiktivními postavami.
  • mearez
    mearez25.9.2019 17:00Filmový a hudební klub
    A napadlo vás všechny chytráky, že to třeba může být i tím, že ten fiktivní svět nevypadá realisticky, když jsou všichni superhrdinové hetero běloši? Tolik k lidem, který přehnaně řešej realistčnost univerza a pak jsou nasraní, když je Iceman gay.
    filosof: Ano studia se snaží vypadat moderně a upozornit na sebe. A to je něco špatnýho? Kdyby se tím, co jsi naspal řídili komiksový tvůrci, tak by nevznikla ani hrstka toho, co čteme dneska. Zapomínáš, že primárním účelem filmů, potažmo komiksových blockbusterů, je na sebe upozornit a být moderní a ve všem první, což je prakticky účel blockbusteru. A ten se v dnešní době musí zavděčit jak lidem, jako jste vy, tak menšinám.
    A zmiňovat Battle Scars je trošku hloupý, protože jestli syn Nicka Furyho neni uvěřitelnej příběhovej prvek, tak se divim, že sis nad celou frančízou Marvel/DC nevytrhal vlasy. Možná je hloupý přizpůsobovat komiksy filmům, ale přijde mi naprosto v pohodě hodit do filmu černocha v roli Jamese Gordona. Proč ne? Dyť to neni kánon, je to vůči komiksový hlavní linii paralelní vesmír, tak proč sakra řešit černošský postavy? Ale z týhle smyčky neni návratu, protože ve chíli, kdy bude ve filmu Two Face hrát černoch, tak se budou moct všichni podělat, tak studio vytvoří novou postavu, a všichni se budou moct podělat z toho, že nám film podsouvá multikulti. A nakonec, jsou to jen fiktivní postavy, takže proč to vůbec řešit?
  • mearez
    mearez24.9.2019 15:57Filmový a hudební klub
    Fimi: Já vždycky říkám, že jestli je dobrej herec a příběh, uvěřitelná postava, tak nezáleží na tom, jestli Wolverina hraje Jackie Chan nebo Jessica Biel. Navíc v komiksech se tohle děje celkem dost, a Spider-woman (která je mimochodem výborná postava), X-23 nebo Kate Bishop jsou vřele přijatý postavy, i když jsou jasnej rip-off již existujících postav. A vsadim se, že Hawkeye od Fractiona máš rád, takže nebuď salty a počkej, jak se novej Batman vyvine. Třeba se ti bude líbit.
  • mearez
    mearez24.9.2019 14:54Filmový a hudební klub
    Svět se v prdel obrací, to možná jo, ale kvůli lidem, který jsou schopný řešit barvu pleti fiktivní postavy. Geniální fakticky. Navíc je to fiktivní realite, neni to kánon.
  • mearez
    mearez19.9.2019 21:48Filmový a hudební klub
    Friendly reminder: V kinech běží Ad Astra, což je asi k tomuto datu můj nejsilnější zážitek v kině. Rozhodně to není film pro každého, ale okoštujte ho, protože film obsahuje jak skvělý myšlenky, tak spoustu skvělých záběrů a Pitt odvádí skvělou práci.
  • mearez
    mearez17.9.2019 15:44Filmový a hudební klub
    Fimi: co Hyperion nebo Black Bolt? O Adamu Warlockovi už se totiž nějákou dobu jedná, takže by Cavill mohl dostat nějákou jinou roli
  • mearez
    mearez9.9.2019 18:23Pindárna
    Fimi: Iron Fist od Brubakera je dobrej, vrhá to na Fista zase trošku jiný světlo (jako to Brubaker udělal už u Capa), takže jestli čekáš špatnou postavu, tak tě Brubaker rychle vyvede z omylu.
  • mearez
    mearez7.7.2019 22:12Filmový a hudební klub
    karl173: Stranger Things jsem dokoukal včera, no a finále fakt stojí za to. Má to hodinu dvacet minut a je to skvělá podívaná, jak trikově, tak příběhově, můžu vás ujistit, že pokud seriál hodně prožíváte, tak na konci posledního dílu ukápne nejdena slza. Myslim si, že kdyby seriál touto sériií skončil, tak by to sice byla škoda, ale bylo by to skvělý zakončení, jenže je v poslední epizodě je jedna potitulková scéna, která vás rychle vyvede z omylu, protože se jedná o slušnej cliffhanger pro nejednu postavu. Snad jsem toho moc nevyzradil...
    Edit: Novou postavu, Robin, jsem si strašně oblíbil, což jsem vůbec nečekal. Nejvíce prostoru asi dostali Hopper, Joyce, Billy, Max a El. Na mého oblíbence Stevea nezbylo tolik prostoru, jak bych si představoval, no a Hopper je tu nejlepší asi od konce 1. série. Na konec bych dodal: nejlepší je furt 1. série, ten pocit při sledování je nezaměnitelnej, pak je 3., která se tomu pocitu z 1. série dost přiblížila, a úplně poslední je 2. série, která byla dle mého strašně slabá (až teda na postavy Stevea a Dustina).
  • mearez
    mearez6.7.2019 14:44Filmový a hudební klub
    Fimi: Odhalení identity bylo logický, když bylo v celym filmu vidět, že se Peter moc o držení svého tajemství pod pokličkou moc nestará a řekne svoje jméno lidem, který vidí poprvý v životě.
  • mearez
    mearez4.7.2019 23:13Filmový a hudební klub
    Doppelganger: Postava Nick Furyho je založená na tom, že je to v celku badass týpek, kterej je o krok před každým hrdinou i padouchem. Ovšem jak v Captain Marvel tak ve Spider-manovi je jeho postava jen vtipkující idiot (samozřejmě intenzivnější to bylo v Captain Marvel - nejdebilnější bylo asi to, jak přišel o oko).
  • mearez
    mearez4.7.2019 20:37Filmový a hudební klub
    Můj názor na Spider-man: FFH
    Za mě novej Spidey absolutní spokojenost. Jen ten Fury byl zase obětí vtipů, což mi přijde špatně a nesouhlasim s tim, ale ok. Mysterio byl skvělej charakter, ovšem přijde mi, že se zde trošku opakovala motivace jiné postavy. Ovšem Mysterio byla asi nejlepší postava v celém filmu. Praha byla asi nejzajímavější část společně s první potitulkovou scénou, která byla neskutečnej nářez, a za mě jedna z nějlepších potitulkových scén. Druhá byla dostatečně meh, protože nic moc neukázala, a byla celkově nepotřebná a její napojení na film je strašně nucené. Postavy mě byvily všecky, až teda na Flashe a toho divnýho asiata, což byly celkem chabě napsaný charaktery. Zábavný taky bylo, jak Far From Home interpretoval 1. a 2. lusknutí. Za mě by to bylo 8/10.
  • mearez
    mearez8.5.2019 12:02Filmový a hudební klub
    Fimi: Asi tak, v prostředí téměř dokonalejch superbohů je to skvělá změna
  • mearez
    mearez7.5.2019 22:53Filmový a hudební klub
    karl173: Tak u mě teda Captain Marvel úplně potopil promrhanej charakter Mar-vella a ještě plot twist se Skrullama. Řekl bych, že naopak i jedna chyba, která se týká třeba plot twistu, kterej se mi ale nelíbí, tak může celej film potopit, protože tato událost udává další směřování charakterů v budoucnu (zrovna ty Skrullové nabo Mar-vell). Rozhodně neříkám, že se vám ten film nemůže líbit, ale osobně mi přijde, že pokud se mi film nelíbí třeba jen v jednom zvratu tak už to může ovlivnit celej tvůj názor na film. Taky se Infinity War líbí lidem převážně jen kvůli závěrečné scéně, která je jedním z nějvětších cliffhangerů. a ty lidi ten film na základě toho hodnotí a už se tolik neutápěj v tom, že humor byl třeba debilní, postavy blbě napsaný, atd (to jsem jen plácnul a neslučuje se to s názore, který mám na tento film). Abych to shrnul myslim si, že je právě klíčové hodnotit filmy podle i třeba jedné chyby, protože když se ti ten film kvůli té chybě prostě nelíbí a už ti ta chyba zkazí zážitek z filmu, tak už nejseš hejtr, ale prostě jen člověk, co má takový názor na film, protože prostě byl zklamaný. Alejako je jasný, že člověk hodnotící Infinity War na základě toho, že je nedokončená (i když je to jasně jen půlka příběhu) je retardovaný.
  • mearez
    mearez6.1.2019 12:45Filmový a hudební klub
    hroubek: U Shazama mi zatim přijde, že si DC řeklo, že si udělaj komedii ve stylu MCU, ovšem to vůbec nevadí, protože to zatim vypadá na fajn superhrdinskej popcorn. A celkem se mi líbí, že Shazam je prakticky taková ukázka toho, jak by se choval puberťák, kdyby měl superschopnosti. Těšim se na to celkem dost, ovšem ruku na srdce, trhákem dubna budou Avengers, možná Hellboy
  • mearez
    mearez25.12.2018 14:46Pindárna
    Mohla by mi tu nějáká hodná duše shrnout, co se stalo v prvním omnibusu Daredevila od BBartu?
  • mearez
    mearez20.9.2018 20:36Slevy, výprodeje, bazary
    Richie: V ČB v Kanzelsbergeru byl jeden čas Darkhawk #1. Chtěl jsem ho koupit, ale někdo mě předběhl....
  • mearez
    mearez17.9.2018 16:26Filmový a hudební klub
    Doppelganger: Děkuji
  • mearez
    mearez17.9.2018 16:01Filmový a hudební klub
    Zdar. Nemáte někdo nějáké seriálové doporučení? Komiksové i nekomiksové.
  • mearez
    mearez12.9.2018 23:09Filmový a hudební klub
    Fimi: Není to oficiální, navíc Cavillova agentka tuto zprávu popřela a řekla, že nic takového se nedělo.
  • mearez
    mearez9.7.2018 15:49* Připomínky a návrhy
    Skvělý, jdu se podívat :)
  • mearez
    mearez8.7.2018 12:37Pindárna
    aha
  • mearez
    mearez7.7.2018 15:16* Připomínky a návrhy
    Mě taky, už jsem to chtěl taky napsat...
  • mearez
    mearez7.7.2018 15:15Pindárna
    Fimi: Nezmřel dnes, ale před týdnem v pátek. Dnes ho našli
  • mearez
    mearez29.6.2018 10:08Čtenářský koutek
    Co říkáte na konec Kill Or Be Killed? Za mě celkem super komiks, jedno z nejlepších Brubakerových děl, dle mého.
  • mearez
    mearez25.6.2018 18:37Srazy, cony, festivaly
    Doppelganger: Radši si nechám podepsat Soudce Dredda
  • mearez
    mearez17.6.2018 13:07Pindárna
    Kapis: Taky by mě zajímalo...
  • mearez
    mearez17.6.2018 08:48* Připomínky a návrhy
    Chtěl bych jen připomenout, že vyšel nový SW Magazín, a nikde v databázy ani v rozpisu nade mnou není.
  • mearez
    mearez11.6.2018 16:22Pindárna
    Zdarec lidi. Za dva tejdny jedu do Mnichova, tak bych se chtěl zeptat, jestli neznáte nějáký dobrý obchody s komiksama v centru Mnichova?
  • mearez
    mearez1.6.2018 20:21Srazy, cony, festivaly
    Sakra, nechám si podepsat Dredda. To je můj sen!
  • mearez
    mearez21.5.2018 23:32Pindárna
    Tormentr: Když už je řeč o Altered Carbon, podle mě je to slušná slátanina. A jako třeba takovej House of Cards, Stranger Things nebo třeba Brooklin nine-nine jsou originální seriály, které mě překvapí, mají dobrý zápletky, popřípadě super příběh, v případě Brooklin nine-nine je to třeba super kamera a vtipy nejsou téměř vůbec trapný. A seriály odle komiksů začínají být taky dost cringe: Flash jde od 3. sezóny do kopru, na Supergirl se nedá dívat, u Legend of Tomorrow jsem usnul, Defenders jsou prostě sračka, Iron Fist a Luke Cage jsou nezajímavý nudný séroše a Gotham je hrozně podivnej, protože jeho kvalita strašně moc skáče nahoru a dolů.
  • mearez
    mearez21.5.2018 17:59Čtenářský koutek
    Právě jsem sehnal za pár kaček Srdce Impéria. Super stav, všecko super, přijde mi to brzo, asi tak za pár dnů. Sakra, je to fakt tak dobrý, jak všichni říkaj?
  • mearez
    mearez12.4.2018 21:35Čtenářský koutek
    Hele, stejně si spousta lidí kupuje komiksy v angličtině, takže si myslim, že řešit tu už posté BBart a politiku vydávání komiksů je prkotina.
  • mearez
    mearez9.4.2018 23:17Srazy, cony, festivaly
    Fimi: Zase aby pro to někdo hlasoval...
  • mearez
    mearez28.3.2018 22:48Pindárna
    Chtěl bych se zeptat nějákých odborníků na Marvel. Slyšel jsem, že Juggernaut zničil sám dvojčata (prej do do nich něják napálil, WTC spadlo), ale taky že tato událost byla identická ve vesmíru 616 jako v našem vesmíru (zničení dvojčat letadly). Co z toho je legit?
  • mearez
    mearez26.3.2018 19:53* Připomínky a návrhy
    zack: Pokud jsem napsal info k nějákým autorům, jak ti mám dát vědět, aby to nějáký admin aktualizoval? E-mailem nebo příspěvkem ve fóru?
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 473 (cca 137206 Kč)
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: 13 (cca 5788 Kč)
Osobní: 9 (cca 4441 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: 9
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0