Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Příhody soudce Dredda, zákonodárce budoucnosti, pokračují v této druhé knize sebraných spisů, které chronologicky dokumentují jeho život. Najdete v ní mnoho napínavých Dreddových případů, včetně prvních příběhů, ve kterých se objevili soudce Smrt a psi-soudkyně Andersonová, a vrátí se také Satanus, který se poprvé objevil v minulé knize v epické sáze Prokletá země.

Obsahuje příběhy série Judge Dredd z magazínu 2000 AD Progs #116-154 (červen 1979 - březen 1980)

Scénář
Pat Mills, John Wagner
Art
Brian Bolland, John Cooper, Dave Gibbons, Ian Gibson, Garry Leach, Brendan McCarthy, Mike McMahon, Barry Mitchel
Obálka
Mike McMahon
Lettering
Tom Frame, Tony Jacob, Jakub D. Kočí, Steve Potter
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský, Kateřina Skokanová
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-458-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
185 x 260 mm
Tisk
černobílý
Váha
612 g
Stran
240
Cena
349 Kč
Originál
Judge Dredd The Complete Case Files 03 (Rebellion, 2006)
  • louza
    Dvojka mi sedla o poznání víc než první kniha. Dredda beru jako pulp, k němuž lépe pasují spíš kradší úderné povídky, než dlouhý přes půl knihy se táhnoucí epicky monumentálně klenutý soubor povídek na pokračování, jaký byl v první knize. Druhý pozitivní aspekt je tu dokonale vyleštěná kresba, jež není ojedinělá a i přes plejádu kreslířů se TOP kvalita táhne celou knihou. Díky tomu, že je kniha nebarvená, krásná čistota perokreseb mnohem víc vynikne. Tématicky je kniha pestrá. Soudce Dreadd bojuje se zločinem, se zmutovanými pavouky, samotnou smrtí i výrobcem bonbónů. Zkrátka klasika jak má být. Dredd byl pro mě v crewním slabikáři po Lobovi vždycky ta dvojka, ale díky této knize jsem trochu pozměnil názor.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš30.6.2023 07:20Soudce Dredd: Sebrané soudní spisy 02
    S britskou komiksovou postavou Sudcom Dreddom som sa (ak nepočítam film so Stalloneom) prvý raz stretol prostredníctvom komiksového magazínu Komix Mix. V r. 1996 bratislavské vydavateľstvo Inprost vypustilo do sveta 5 dielov. Časopis vychádzal len v slovenčine. Kým obálky hýrili farbami, vnútrajšok bol čierno-biely (s výnimkou č. 1, ktoré bolo čierno-biele i na obálke). Okrem textových bonusov Komix Mix obsahoval anglické komiksy Letné kúzlo (chlapec cez prázdniny prichádza na vidiek k starým rodičom, nocou sa rozlieha odporné kvílenie, s ktorým prichádza krutá smrť), Flesh (cestovatelia v čase obchodujú s dinosaurím mäsom), alebo práve Dredd. Vydavateľstvo si zrejme myslelo, že prítomnosť drsného sudcu priláka davy čitateľov, keďže spomínaný film bol relatívne nedávno v kinách a tak Dredd trónil až na štyroch obálkach z piatich. Svet vzdialenej budúcnosti, megalomanské veľkomesto, zbrane, dizajn strojov, to všetko nebolo zlé. Vlastne to bolo miestami úchvatné. Po výtvarnej stránke (hoc ja by som uvítal farbu). Lenže, scenáristicky ma to nebavilo. Sem-tam sa vyskytol príbeh, ktorý ma zaujal, ale ani vtedy to nebola žiadna veľká výhra. Zápletky mi pripadali monotónne. Objavil sa zločin, následne na scénu napochodoval Dredd a uplatnil si svoju jedinečnú pozíciu policajta, sudcu a kata v jednej osobe. Po pár komiksoch to naozaj začne byť poriadne stereotypné a Dreddova neporaziteľnosť tomu nepomáha (v tomto smere sa podobá na rovnako nezabiteľného Conana, ten ma ale vždy bavil oveľa viac). Keď sa mi naskytla príležitosť dostať sa k omnibusu č. 2, neváhal som. Žiaľ, ozaj to nie je moja šálky kávy. Pozostáva z krátkych, ucelených príbehov, ktoré sa ani poriadne nerozbehnú a už končia. To je na jednej strane dobre, na druhej by som paradoxne možno uvítal, ak by Dredd vystupoval v dlhšom príbehu, pokojne cez celú knihu. Takto to bolo na môj vkus priveľmi skratkovité. Koncept sudcov geniálny, ale geniálny námet nestačí. Vzhľadom na béčkové zápletky neadekvátna ukecanosť. Asi som divný, ale na rozdiel od iných ma nejak do kolien nedostala ani všadeprítomná satira, čierny humor atď. Ale niektoré jemne hororovejšie ladené kapitoly (s pavúkmi alebo s „človekoRexom“) ma bavili. Zarazilo ma, že Sudcom Smrťou sa zrejme zjavne inšpirovali tvorcovia mladšieho komiksu Batman, který se směje.
  • VanTom
    Bez dlouhých "story arců" mají 5-6stránkové případy Soudce Dredda v megalomanském, bizarními zločiny a zločinci prolezlém Mega-City 1 snad ještě větší půvab – jak pozvolna přibližují futuristický svět a svérázný život v něm. Chvilku trvalo, než jsem se naladil na nevyhnutelnou roztříštěnost, kdy některá čísla nepředstavují o moc víc než zveličenou anekdotu, ale brzy jsem si přivykl – čemuž hodně napomohla až nečekaně kvalitní kresba (zejména detaily téměř nepřehledně nabitá od Rona Smithe). Škoda, že propagovaná přítomnost soudce Smrtě se omezila na 3 sešity a psi-soudkyně Andersonové na 2 (ve stejném příběhu). Také mohli Crwáci v medailonku Johna Wagnera uvést, že jakýsi John Howard (který podepsal cca 95 % této knihy) je jeho pseudonym. :-)
  • mearez
    Tohle se mi maximálně líbilo. Dredd je skvělá postava, krátké zápletky fungují skvěle a člověk si v rámci týhle mega-knihy zvykne na trošku uspěchaný spád příběhů. Kresba je taky lehce stravitelná a jednoznačně i přes fakt, že se jedná o retro, je tohle neskutečně kvalitní i dneska. Jen člověk prostě musí překousnout fakt, že se v některých případech v podstatě užívá policejní brutalitu XD. Za mě 5*.
  • puml
    Přímočará akce s charismatickým zachmuřeným soudcem. Výbornej béčkovej komix s parádní kresbou a dystopickou atmosférou.
  • Liborius
    Dredd je řízek. Kdo o tom pochybuje, může mu to zkusit říct do očí a on už mu to určitě vysvětlí. A Sebrané soudní spisy 2 jsou velice zábavná a svižná záležitost, co si vaší pozornost zaslouží. Po právu. Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/soudce-dredd-sebrane-soudni-spisy-02/
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.5.2018 18:01Soudce Dredd: Sebrané soudní spisy 02
    První díl jsem spíše ztrhal. Tady moje výtky zůstanou stejné, leč přistoupil jsem na dreddovskou hru a nenudil se. Dredd je v podstatě ultimátní frajer a rychlé naivňoučké příběhy příjemně plynou. Hlášky (u kterých nikdy nevím, zdali byly řečeny vážně s patosem či ironicky) mě baví, stejně jako humorné vsuvky. Tentokrát mi i "sci-fi" zápletky, ač řešeny klasickou brakovou metodou, přišly zajímavější.

    Celkový dojem: 60%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.12.2017 20:46Soudce Dredd: Sebrané soudní spisy 02
    Jak jsem psal v komentáři na Spisy 01, super dreddovské příběhy. Dál tady nebudu rozmazávat něco, co už je napsané. Jedna věc tu ale je, která v předchozí nebyla. 01 mi přijde jako klasické pulp sci-fi. V 02 mi to už ale tak nepřijde. Hodně existenciálních a filosoficky laděných příběhů. Viz Soudce Smrt. Celkově je tahle antologie mnohem pestřejší, nejen co se týče příběhů, ale také autorů a kreslířů. Vyniká Brian Bolland. Je zajímavé sledovat tehdy nadějné britské kreslíře, jak se vyvíjeli a proč jsou dneska špičky světového formátu. Černobílá zapadá dobře do kontextu post-apo, aspoň teda v této sbírce. V jedničce by ta barva mohla vyniknout. Přesto mi barevně ten starý Dredd fakt moc nesedí, když se na to zpětně dívám, i když by bylo zajímavé si to srovnat. Tady se nedá nic jiného než doporučit. Pořád je to ne zcela běžný komiks na našem trhu a je potřeba ho podpořit.
  • krvinka56
    Tak tohohle Dradda sem si opravdu užil přečteno na jeden zátah. A musím se přiznat že mne víc baví ty krátké příběhy nežli ty dlouhé z předešlé knihy. První výskyt soudce smrtě byl fajn. Ale v dalších příbězích rozhodně stojí zato. Kresbě není co vytknout a příběhy jsou kvalitní a občas ukážou i trochu lidskou stránku Dredda . Některé nápady jsou opravdu šílené. Asi můj nejoblíbenější postapokaliptický svět ač šílený ale super.Jednoznačně nejlepší evropská série, která tu vychází. Jež by měl dát každý šanci. Rozhodně si tu najdete své oblíbené postavy i dobrodružným příběhům Dredda jak v jeho rodném městě tak přilehlém okolí. Snad se v brzké době dočkáme dalších dílů.
  • Lenny
    Lenny mecenáš27.10.2017 09:58Soudce Dredd: Sebrané soudní spisy 02
    Krátký příběhy odsípaj, akce má šmrnc a Dredd nenudí. Velké plus má knížka za nové a nové nápady.
    http://bit.ly/2yPIu8I
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš24.10.2017 16:54Soudce Dredd: Sebrané soudní spisy 02
    Veľká spokojnosť. Je to pekne nakreslené, príbehy majú väčšinou dobré pointy, fajn nápady a humor funguje. Občas sa nájde nejaký menej vydarený príbeh, ale inak si kniha drží veľmi vysokú kvalitu. Rozhodne by som chcel pokračovanie.
  • S4TW
    Jsem hodně, hodně zklamaný. Od Soudce Dredda jsem čekal hodně, ale nakonec jsem dostal strašně málo. Samotná postava je absolutně o ničem, bez charakteru, nudná, nezáživná, jediné, co je na ní zajímavé je to, že to je celkem drsný fašoun. Příběhy jsou strašně moc krátké a na tom hrozně malém prostoru je toho naplácáno moc, což komiksu ubírá. Jak dobře potom působí příběhy, jako třeba Otec země, který má najednou přes dvacet stran! Autoři pak přicházejí s jedním nápadem za druhým, což způsobuje, že některé příběhy jsou sice fajn, ale jiné jsou až hloupé (namátkou třeba ta skákací hračka). Kresba je taky oku nelahodící, hrozně nepřehledná, je tu sice spousta detailů, ale v tomhle případě je to spíš na škodu. Jednoduše mě kresba nebavila a ztrácel jsem se v ní. Kdyby aspoň autoři využívali postavy, které se již objevily v předešlých příbězích, a ne, že každý sešit spolupracuje Dredd s novým soudcem... Prostě mi to celé dost nesedlo. Ale i tak se jedná o celkem fajn post-apo svět, některé příběhy jsem si užil (viz třeba Otec země), ale celkově nic moc.
  • kaylin
    Díky knize "Soudce Dredd 2" se mi postava dostala hlouběji pod kůži a baví mě. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/08/1513-soudce-dredd-2-70.html
  • P.G.
    P.G. mecenáš12.7.2017 22:17Soudce Dredd: Sebrané soudní spisy 02
    Sebrané soudní spisy soudce Dredda nám v druhém svazku přináší další sérií příběhů z přelomu 70. a 80. let ve stejné grafické podobě, jako svazek č. 1. V této knize jsou již kratší příběhy a více „jednoaktovek“, což mi vzhledem k tehdejšímu způsobu vydávání přijde lepší, než delší příběhy. Nosnou linií knihy se tak stává „život a kariéra“ soudce Dredda a dalo by se říct, že je to vlastně takový graficky podaný seriál z profesního prostředí (jako se o mnoho let později v TV objevily všelijaké policejní stanice, nemocnice a podobně). Takže tu máme akční příběhy s hlavním hrdinou, obraz hlavního hrdiny v podání jeho robota, sympatické kolegy(ně) a další klasické propriety tohoto žánru. K tomu samozřejmě nesmí chybět všichni ti zločinci, padouši a další vhodné cíle pro odsouzení. Ve srovnání s příběhy v prvním svazku se zde také více hraje na city, objevují se emoce a občas se také z Dredda stane superhrdina. Kresba je opět výborná (zejména detailní Brian Bolland) a příběhy mají opět patřičnou dystopickou atmosféru (mně se nejvíce líbily pasáže, v nichž zobrazenou/popsanou utopii tříští nemilosrdné konfrontační komentáře či následující panely; jako je tomu třeba v příběhu Městský blok). Ve srovnání s prvním svazkem také přibylo hlášek, ať už v podaní Dredda, či dalších postav. Celkově mám dojem, že Dredd příběhově více vyspěl. Proto dávám vyšší hodnocení, než u prvního svazku.

    A nezapomeňte: Před zákonem člověka nezachrání ani smrt!
  • Fry
    Soudce Dredd: Sebrané soudní spisy 02 - Naprostá paráda a titul roku v jednom ... Judge Dredd a tahle kolekce sebraných spisů je taková moje srdcovka a považuji ji za jednu z nejlepších věcí ve své sbírce. Tyhle lehce infantilní příběhy z konce sedmdesátých let mají totiž všechno, co v komiksovém médiu vyhledávám. Krátké a středně dlouhé příběhy, nevtíravý humor, akční zápletky a mnohdy i drsné až drastické způsoby jak ze strany soudců, tak pachatelů. Navíc autoři mají opravdu dobré a originální nápady a přichází tak s postavami jako je Otec země, soudci z východního bloku, nebo také ikonický Soudce Smrt! Jsem opravdu nadšený a doufám, že na další díl nebudeme čekat zase moc dlouho ... Za mě 5*!
122082
Četl/a (63)
2Hitman3, 2scha, besikv, Bubákolog, calvin10, Cemino, charvos, ComicBookGuy, Darth Raelchi, Elnie, erik, figis, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Garp, Georgíno J., house192, hromotlk, IndyP, Ivan Kucera, James, jankie, Jay-jay, jeanbaklajean, kallenved, kapicka, kaylin, KdG, kinak, Kocour, Librarian, massilia, mearez, Mercurio, mineralk, namdnas, NecRoman, oleav, Paja78, pechna, Petrisko911 , raenius, rajot, robertsedmik, RudyRod, S4TW, SekyCZ, Shpeckk, Sir_Pete, Spike, start05, terrordemon, Tomket.Tom, Tony TwoDee, TZcomics, Ukko, VanTom, vita, vrazdinek, VskPrzk, WEAPONE
(163)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, Agiru, Aldo26, Alfi, batoo, Benji, besikv, blackJag, Blacklarch, bmc75, borknagar1, Bubákolog, calvin10, Cemino, charvos, ComicBookGuy, Corvus, CSE_AC/DC, Davidos402, Daw8ID, DEmnoG, Destiny666, desto, Devilek, disclose, Draco nobilis, dvoracekpetr1, Elnie, erik, farnhajt, felis, figis, filemon, Final, Flowtek, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Golem, GORERATED, hahahoho, Hartmann , Hebled, herbert, herrman, house192, hromotlk, hugosnowden, hyba1991, invape, IV, Ivan Kucera, Jak, James, jankie, Jay-jay, jeanbaklajean, Josh, Joshua_T, kallenved, kapicka, karel, Karel Sec, KdG, kinak, Kocour, krvinka56, Lenny, Librarian, Lojza, maara, Majinek, Mamut12, markic, Maty48, MB, Mercurio, mike731, Mikei, MikeZ, mineralk, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mywiel, namdnas, NecRoman, Nightmare, o2t2, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Paja78, Paldini, parado, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, pennywise, Petrisko911 , PH79, Poseidon1978, puolpm, Radek Blacksad, RadimNemec, raenius, rajot, RaptoR, Ricarderon, Rich, robertsedmik, RudyRod, S313, S4TW, Saiffer, Saran, Scaleo1, Schramm, SekyCZ, Shpeckk, Sir_Pete, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Spike, Stara.kryta, start05, strougy, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, timek, Tomasino79, Tomket.Tom, TommyBOYER, tomned, Tony TwoDee, trudoš, tukak, TZcomics, Ukko, VanTom, Velkej šéf, vishnar, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Wasps, WEAPONE, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410
Chce (17)
Azik2586, barthez, burzum, deadpool, delsemela, DKoscik, DracoAn, gezic, nx, padre_negro, raimi, Sebastian the wise, Sharick, Tomzany, Vojtěch 393, vteco, zlejzmrd
Shání (1)
gezic
Nabízí (3)
Draco nobilis, Ivan Kucera, Librarian