V případě zájmu o komiksy ze sekce ,,Nabízím'' pište na e-mailovou adresu v biu.
  • mearez
    Takže. X-meni od Claremonta. Klasika, která je i dnes aktuální, a která se i dnes dá považovat za kvalitní komiks. Jak už to ale bývá, před příběhem, který je kvalitní je vždy pár sešitů takovej lehkej průměr. Tahle kniha je průměr na X-men od Claremonta. Naservíruje nám dávku akční zábavy, scífka je tu o dost míň, story line s Liliandrou a Xavierem tu prakticky neni, a příběh se soustředí na postavy z Xavierova institutu, ne na posatvy, které jsou aktuálně ve Skotsku nebo dokonce s Avengers a Strážci Galaxie (v té době probíhala Korvacova sága, které se zúčastnil Beast). Claremont tu nechává Jean aka Phoenix odpočinout před její velkou ságou a zabývá se spíš rozvojem postav, které tolik neznáme, jako je třeba Colossus nebo Storm. Už tu můzem vidět stále větší náznaky odhalení backstory Wolverina a Storm, což je příjemný a já osobně to uvítal, a jako třešnička na dortu funguje pořádné představení Alpha Flight, kterou mám fakt rád. Negativum příběhu jsou asi dialogy, ale to je jen maličkost. Kresba je super. Byrne si tu už rozjíždí vlastní styl, za což velkej palec nahoru, ale tohle snažení zabíjí skutečnost, že komiks je černobílý. Překled byl pěknej shit storm, někdy byla Misty Knight, někdy Night, překlad Alpha Fligt se mi osobně nelíbil, a ke konci téměř na každé stránce chyba. Jméno Wolverin netřeba komentovat. Místy jsem se nudil, a komiks je černobílý a hlavně překlad drhne, takže nemůžu dát plný počet, ale i tak si tento komiks ještě jednou přečtu, protože mám Claremontovo X-meny čím dál tím víc rád. Za mě 4*.
  • mearez
    mearez17.6.2018 19:33Star Wars Magazín 2018/03
    Za mě skvélá oddechovka, a zároveň příjemný doplnění filmů.
  • mearez
    Za mě je tohleto skvělej příklad začátku devadesátek. Akce, nasvalený týpci, akce, pořádně podivnej příběh, zase akce, béčkový marvelovský postavy, akce a nakonec akce. Nechybí předzvěst série Wolverine Origins v podobě náhodných flashbacků na Wolverinovu minulost, hlavně tedy za války, a rodí se tu zárodek pozdějšího pracování s Wolverinovo minulostí. Příběh na styl Back To The Future byl tak akorát dobrý zakončení, ale první část knihy byla asi nejlepší. Samozřejmě si nesmím dovolit nezmínit sešit, ve kterém nás scénáristi poškádlili kraťoučkym flashbackem z WW2, kde Wolverine kosí nácky, což krásně funguje jako utvrzení postavy v už tak velkém Marvel Universe. Kresba je moc pěkná, jen škoda, že to vyšlo černobíle, protože bych možná dal i 100%. Za mě skvělej akčí nářez s Wolverinem v hlavní roli, u kterýho si místy může čtenář dovolit vypnout. Za mě 4*.
  • mearez
    Za mě absolutní nadšení. Proto mám Lexe mnohem radši než Jokera. Lex má cíl, kterej si i odůvodňuje, a kterej je prospěšnej. Lex neni pravej záporák v pravim slova smyslu, ale je to člověk, co má odlišnej názor na věc. Teď chápu pohnutky Luthora, a jeho chování mi konečně dává smysl. Je to člověk, kterej je sice schopnej najmout vrahy a zabijáky, aby se zbavili jeho nepřátel, ale na druhou stranu je to člověk co má emoce a charakter. Příběh absolutní bomba, nic tomu nejde vytknout, a nejlepší scéna byl rozhovor Luthora se Supermanem na konci, kde Lex i brečí(!). Zároveň se mi líbí, jak Superman slouží jako síla nebo spíše jako autorita na pozadí, než jako super hrdina. Batmanovo pojetí, a obecně pojetí Bruce Waynea je super. a teď ke kresbě. Co panel to je prostě nový umělecký dílo. Bermejo tu válí. Srovnání s Jokerem: Lex Luthor je mnohem lepší. Joker byla prostě nudná, průměrná gangsterka, ale tohle je promyšlený dílo, který má duši a hlavně hlavu a patu.
    obecně se mi tenhle komiks líbil, ukazuje Luthora takového, jaký je doopravdy, překvapil mě, že i Luthor může mít touhy, jako normální člověk, nebo že má přátele. Oproti Superman: Utajený počátek, kde byl Luthor vyobrazen z pohledu Supermana (mimochodem i tam si mě získal), tak tady je z něj konečně člověk s dobrými i špatnými vlastnostmi. Za mě 5*.
  • mearez
    Nebylo to tak špatný, jak jsem čekal. Retro je cajk, což jsem nečekal, ale Bladeovo kostým je celkem vtipnej. Hlavní příběh je super, neni bezchybnej, ale je super. Začnu pozitivy. Obálky jsou skvělý. Příběh, jako nenucenej tie-in k Civil War, je dobrej, Wolverine je tam nenuceně zasazenej, S.H.I.E.L.D. je pěkná kulisa, a hlavně Bladeovo backstory je super zasazený do děje. Mezi negativa patří kresba, ale když si na ní člověk zvykne, tak si komiks užije na plno. Já tomuhle komiksu dávám 4*.
  • mearez
    mearez11.6.2018 15:47Lucifer: Světlonošova cesta
    Za mě neskutečnej mišmaš. Když zpětně popřemýšlim, tak to tak špatný nebylo, ale když jsem to četl, nudilo mě to hrozně moc. Každopádně možná jednou na Lucifera opravdu dojde, ale v blízké době ho neplánuju číst. Mezi řádky za mě skvělej start, a taky si to možná jednou přečtu. To, že jsem se místy ztrácel v pojmech a jménech platí pro oba příběhy. Každopádně nebylo to špatný, neni to věc k zahození, ale že bych z toho byl na větvi, to ne. Za mě 4*.
  • mearez
    Tohle je vyloženě jednohubka pro lidi, co maj načtený všechno retro z UKK. Kniha obsahuje příběhy které jsou kvalitní, ale taky příběhy, které jsou úsměvné. Vesměs se ale jedná o příjemné spestření. Mě se to líbilo, hlavně sešit s Avengers v Iron Manově obleku. Doctor Strange nebyl špatnej, Kree Skrullská válka byla fakt hrozná, Spider-man a Gwen byl super sešit (tak něják jsem si to vždycky představoval), a Spider-man s FF byl průměr. Za mě 3 *
  • mearez
    mearez10.6.2018 20:47Planetary #02: Čtvrtý muž
    Před rokem jsem četl první book, a vůbec mě nebavil. Dal jsem tedy po roce Planetary druhou šanci, a... Je to ještě horší. Až na poslední sešit je to jen změť úplně náhodnejch a nesmyslnejch nápadů, který jsou splácaný do několika sešitů. Když mi potom naservíruje Ellis na konci knihy dva plot twisty, tak mě to vůbec nezajímá, protože celá kniha je o ničem a potom na mě nějákej plot twist nemá vůbec účinek, a ani jeden z plot twistů vůbec nedává smysl. Za mě 2*, jen díky posledním sešitům, který tenhle komiks tahaj z bahna.
  • mearez
    Předem řeknu, že to neni tak hrozný, jak píšou lidi pode mnou. Je to retro, který neni vůbec špatný. Přiznám se, že Captaina Marvela mám hodně rád, jeho příběhy si vždycky užívám. Tohle NHM nemá sice ucelenej příběh,ale je to příjemný sci-fi, který neurazí. Druhá část, tedy Marvel Spotlight: Captain Marvel, je hrozná pitomost, a je to úžasnej příklad toho, jak nemá Captain Marvel vypadat. Neni to špatný, ale jen pro fandy Captaina Marvela. Za mě 3*.
  • mearez
    Tak. Od tohohle booku jsem nic nečekal, a taky jsem nic nedostal. Nezlobte se na mě, ale první tři sešity jsou těžká nuda, která je pitomá, až to bolí, a hlavně jsou tam postavy, které (až na Fista a Shanga) nikdo nezná (až na marvelovský fandy, který čtou úplně každou sérii), a které ani nemá českej fanda šanci poznat, protože tu nevyšel celej Iron Fist run od Brubakera. Kresba je pěkná, a příběh se čte rychle, takže aspoň něco. Překlad stojí za prd díky Madam Pavučině.
    Druhej příběh je celkem zábava, která nemá vyloženě hnusnou kresbu, a je to pořádná špijónská jízda, která obsahuje spoustu pěkných easter eggů na Marvel Universe. Za mě 3*, průměr hodně zvedá druhej příběh, kterej má mimochodem pěkný obálky.
  • mearez
    Musim říct, že mě tohle scífko bavilo. Soudce Dredd čtu už od mala, a tohle je tedy můj splněnej sen. A ve výsledku se mi to fakt líbilo. Je to kvalitní sedmdesátkový béčko, který má grády a ve kterém se krásně ukazuje, že i na pár stranách lze úplně v pohodě posunout příběh. Kresba se samozřejmě mění sešit od sešitu, nevadilo mi to, ale taky nelze kresbu hodnotit jako celek. Vcelku se mi to líbilo, tuhle jízdu jsem si fakt na plno užil, a jestli jste na Dredda už v časopisu Crew a líbil se Vám, tak do tohohle omnibusu běžte. Palec dolů Crwi za to, že nevydali první omnibus, ale začali od druhého. Za mě 4*.
  • mearez
    Takže jsem se po 2 boocích klasických X-menů dostal ke Claremontovi. Musim říct, na svou dobu geniální, a i dnes bych to klidně označil za těžce nadprůměrnej komiks. První výskyty dneska už tak zaběhnutých postav, jako jsou Starjammers, Shi'ar v čele s Gladiatorem a princeznou Liliandrou, Phoenix nebo Alpha Flight a celou kanadskou odnož pláštěnkářů. Dalo by se tedy říct, že Starlin a Claremont jsou dědečkové ,,vesmírnýho Marvelu''. Takže už jen to jsou důvody, proč si tento komiks koupit. Claremont si tu pomocí jedno-dvou sešitových příběhů rozjíždí komplexní příběh, kterej prakticky pokračuje dodnes. Tohle je legendární a klasické dílko, které nemá hodnotu staré Fantastic Four, která je hloupoučká a každý technický udělátko střílí lasery nebo smrtící paprsky, tohle je prostě komiks, ve kterém dává všechno smysl. Knize nechybí napětí, které se u starých komiksů většinou hledá marně. Kresba je super, Byrne už najíždí na svůj pozdější styl a Cockrum klasicky válí. Jak už zmiňoval JayJay86, slova jako hloupoučké nebo úsměvné jsou naprosto hloupé. Mě se to líbilo a díky cliffhangeru na konci se těšim, až si přečtu další knihu. Za mě rozhodně jedna z must read věcí, který by si měl přečíst každej fanda Marvelu. Za mě 5*.
  • mearez
    Sakai klasicky válí, nic jinýho nepotřebujete vědět.
  • mearez
    Řekl bych, že i přes to, že sám autor ví, že tohle to dílko je pořádná pitomost, tak je to lepší, jak X-meni před zrušením. Autor jedenáct sešitů otevírá příběhy, které nechá otevřené, přidává nové postavy a nové příběhy, a v dvanáctém sešitě všechno dokončí a spojí dohromady. Postavy maj charakter, pořádný backstory a hlavně se chovaj racionálně. Kresba je většinou úchvatná, ale někde je fakt podivná. Líbilo se mi to, ale neni to na pět hvězd, ani na čtyři, protože se to nečtě jednoduše, některá superlativa jsou tam úplně k ničemu, nevzbuzují ve mě emoce, a hlavně někde jsem měl pocit, že čtu knihu. Neni to tak špatný, jak ostatní pode mnou psali. Za mě 3*.
  • mearez
    Těšil jsem se na tuhletu pecku už od začátku DiCKKu, a musim říct, tohle je vážně suprovej superhrdinskej komiks. Nechybí tu samozřejmě narážky na pozdější život Barbary, béčkový členové JL nebo ,,zetkový'' Batmanovo záporáci. Příběh je super, přesně to, co jsem od mainstreamu čekal, všecko dává celkem smysl, vše rychle odsýpá. Příběh rozhodně nenudí, nemá to hluchá místa, žádna Deus ex machina a je zajímavý sledovat, jak tu autor pracuje se záporáky, kteří byli vždy všem pro smích, ale najednou jsou z nich vraždící mašiny, který nemaj problém s vražděním (někdy). Kresba je super, Matína mám rád jak na Daredevilovi a Docotru Strangeovi, tak tady. Musim říct, že jsem si tuhle parádní jízdu životem náctileté maskované mstitelky náramně užil a můžu s čistým svědomím napálit 5*. Za mě rozhodně 5*.
  • mearez
    Strange je jedna z mojich nej postav Marvelu, ale tohle je strašlivej průšvih. Nejhorší Strange u nás, nic zapamatovatelnýho, prostě slušnej shitstorm. Pokud chcete kvalitní NHM, tohle nekupujte
  • mearez
    Možná tu budu jedinej, a možná to bude tim, že jsem před chvílí dočetl šedesátkový retro, ale já jsem si tuhle jízdu užil na max. Postavy, každáz jiného konce vesmíru, spolu krásně fungují, hlavně Rocket a Groot, které nepíše Scottie Young, takže si můžou dovolit trošku podivnější a specifičtější humor. X-meni jsou ve vesmíru správně confused, Star-Lord už tolik nemyslí pérem, Iron Man mi vůbec nechyběl a Angela s Gamorou jsou pořádný ranařky. Líbí se mi, jak se rodí zárodek vztahu Peter/Kitty. Neubránim se porovnání X-menů ze šedesátých let (konkrétně čísla 50-59) a nových/starých X-menů. Především bych zdůraznil, že 60s X-meni jsou namyšlenější, odvážnější, dospělejší, oproti tomu nový/starý X-meni jsou malý děcka, který ani neuměj ovládat vlastní schopnosti. Jean se nechová oproti svojí 60s verzi jako kráva, Scott je furt pitomec, ale ne tolik, Beast neslovíčkaří, jako tomu je v prvním X-men runu před zrušením, Bobby je na tom mentálně z nějákýho důvodu podobně jako 10-ti letý kiddo, ale to je fuk. Obecně příběh super, jen konec je slabší, ale to je fuk. Řekl bych, že je to jeden z těch lepších crossoverů, co vyšli v Marvel NOW. Za mě rozhodně 5*.
  • mearez
    Zatím nejhorší X-meni, co jsem kdy četl. X-meny mám rád, ale tohle je podle mého absolutní dno jejich příběhů. Kresba se furt mění, takže bych jí vynechal z hodnocení (Adams je super, ale je ho tam málo). Kniha je nudná, už jsem neměl ani sílu na bonusy. Nevim co bych k tomu řekl. Ve stínu Saurona je lepší část tohohle runu x-menů před zrušením. Ale i tak jsem se chvílema divil, jak se to mohlo v roce 75 prodávat, když x-menovskej tým čtenáři znali jen z těhletěch příběhů. Za mě 2* jen díky Adamsově kresbě.
  • mearez
    Na Záleskautky jsem se po yt recenzích těšil, a i přes to, že moc nemusim LGBT témata a stronch female chacters, a jak už jsem psal u Rocketa z Marvel NOW, dětskej humor v komiksech mi moc nesedí. Platilo to doteď. Záleskautky se mi líbily, i přes to, že se u komiksů moc nesměju, a pokud jo, tak jen u komiksů typu Goon nebo Deadpool. Záleskautky jsou cartoon zábava, která má pěknou kresbu. Příběh se začínal rozjíždět až na konci knihy, ale to ničemu nevadí. Parádní atmoška, prostě super Příjemné překvápko a zároveň za dlouhou dobu nejzajímavější komiksový objev. Zatim absolutní spokojenost. Za mě 5*. Btw zpracování knihy a spousta varian coverů na konci je super.
  • mearez
    mearez9.5.2018 23:17Znovuzrození hrdinů DC
    Nejdřív bych chtěl říct, že DC nemám rád. Jejich postavy jsou podle mého špatné.ALE! Tenhle komiks mě přesvědčil k tomu, abych dal DCčku další šanci a začal od začátku. Sakra, to je tak super komiks. Nevim proč, ale jsem z něho nadšen. Popravdě je pro mě Johns mrtvej autor, ať si zůstane u točení filmů, ale tohle je důstojnej odchod od psaní kvalitních komiksů (Doomsday Clock byla pěkná pitomost). Jednou pro vždy ukázal, jak krásně umí vyprávět příběhy tím, že otevřel tolik nových příběhů jen na několika panelech. Kresba je super, jsem rád, že do toho nenacpali Jima Leeho. Za mě absolutní spokojenost, těšim se na další komisky z této řady. Jo a mimochodem, chtěl bych Hellblazera... Za mě 5*
  • mearez
    mearez8.5.2018 15:52Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Ježiš, jak já miluju Želváky. Druhé menu s sebou přináší lepší dialogy, vývoj charakterů postav a hlavně lepší příběh. Opepřené o nové postavy, lokace, a obecně tato kniha rozvinula univerzum Želv Ninja, které tu jede na plné obrátky. Kreba je samozřejmě taky lepší. Ucelenej, napínavej a chytlavej příběh, odkaz na Star Wars, Želvy Ninja, origin story Želv, přiblblá rasa emzáků a roboti. Podtrženo, sečteno, tohle je osmdesátkovej komiks, kterej šmakuje dneska ještě líp než tehdy. Těšim se na Menu číslo 3, ale snad se těma Želvákama nepřežeru a nebudu tlustej. Za mě 5*
  • mearez
    mearez7.5.2018 14:21Vetřelci Omnibus 3
    Po tom, co jsem přečetl spoustu knih o vetřelcích a viděl všechny filmy jsem si myslel, že Vetřelec je vyčerpané univerzum. Není tomu tak a tato kniha přinesla pořádnou porci parádních příběhů.

    Narušitel-klasickej vetřelčí příběh, kresba v pohodě, 3*

    Oběť-super příběh i kresba, na brakovej komiks fakt super podívaná, 5*

    Labyrint-super příběh, zezačátku jsem si myslel, že to bude tuctovej Vetřelec, ale vyklubalo se z toho překvapení v podobě propracovaných postav a fajn záoráka, kresba zprávně komiksová, 5*

    Vykoupení-další skvělej příběh, zajímavý postavy, 4*

    Počátek/Završení-co říct, meh pokus o super příběh, 2*

    Ženci-nehorázná pitomost, kresba hnusná, 1*

    Horor show-meh pokus o dobrej příběh, 3*

    Omnibus mě bavil, klasický komiksový doplnění filmů, pěkná zábava, kterou ale asi znovu číst nebudu. Jako Vetřelčí fanda doporučuju. 4*
  • mearez
    mearez7.5.2018 07:36Star Wars Magazín 2018/02
    Musim říct, že využití postavy, která byla v příběhu o kterém jsem si myslel, že jde o vtip, je vážně brilantní. Aaron jede na plný obrátky, kresba je super, pořádný SW příběhy... Co víc si můžu přát?
  • mearez
    mearez29.4.2018 18:02Spider-Man #12
    Bladea miluju, super věc. 4*
  • mearez
    mearez29.4.2018 18:01Spider-Man #11 (Speciál)
    Jak to celý dělal McFarlane tak z toho hrozně křičí Spawn, jinak ale supr. 4*
  • mearez
    Wolverina mám fakt rád. Ale tenhle book se mi moc nelíbil. Upíři, Madripoor ani bitky na konci mi moc nesedli, jen sekvence z Frisca byla v pohodě. Příběh jako nic moc, všude samá bitka v hospodě, no. V černobílé kresbě jsem se ztrácel, ale ke konci jsem se už celkem orientoval. Wolverina mám moc rád na to, abych mu dal pod 3 hvězdy, takže jen budu doufat, že budou další Wolverinové lepší, protože třeba v X-menech od Claremonta se mi fakticky líbil. Prostě klasická osmdesátková výplňová série populární komiksové postavy. Za mě 3*.
  • mearez
    Konečně přádnej Strange, vedle kterýho je Přísaha procházka růžovým sadem. Aaron do Strange přinesl dost zajímavý prvek, který se nikdy předtím neřešil; cenu za sesílání kouzel. Aaronovi to vyšlo a vytvořil super příběh, přinesl do Strange nový prvek v podobě již zmíněné ceny za sesílání kouzel a taky nového záporáka. Obecně mi přijde, že se tu Aaron vyřádil, protože slimáci žeroucí magii, nahej Strange, vyhlazování magie, záporák, který nevyužívá magii, nová ženská postava, kterou Strange pro změnu nenabaluje, a hlavně temné stránky magie, které se ve Strangeovi téměř neobjevovali (bacha spoiler: zvracení mi přijde dost originální cesta, jak platit za kouzla). Obecně si myslim, že tady Aaron krásně ladně vysvětlil všem čtenářům, že celé ty roky byl sice Strange všemocný a měl vlastně kouzlo na všechno (takhle si nejvíce stěžovali u NHM Doctor Strange), ale platí za to určitou cenu. Kresba je úchvatná, fakticky pěkná, jen jsem se v tom párkrát malinko nemohl vyznat, ale to je fuk. Jestli se vám líbila přísaha, tak běžte do tohohle booku, jestli jste fandové Strange, tak tohle je naprostá povinnost. Za mě 5*
  • mearez
    Jako za mě neskutečná sračka, horší to bejt fakt nemůže. Všichni to velebí kvůli Jimovi Leemu a tý spoustě padouchů, co tam je, ale jak příběh tak kreba jsou špatný (samozřejmě Lee narozdíl ode mě umí kreslit, ale je to můj názor). Prostě jako otvíračka DCKK pro mě naprostá pitomost, ve dvojce už jsem se slušně nudil. Fakt, jestli je Batman super hrdina, od kterýho u nás vyšlo nejvíc komiksů, tak je mi líto, že toho Batmana nenahradil třeba Punisher od Aarona nebo Moon Knight od Lemira. Fakt nechápu, jak to někdo může považovat za kvaliní čtivo, tohle vůbec nic nepřineslo žánru, kresba není přelomová, a pokud se můžu ohradit proti Fimimu, tak si myslim, že třeba takový Sterankovo retro je pro komiks důležitější, něž tenhle výblitek od DC. Joker je tam naprostej kripl, Harley je špatně napsaná, klíčovej zvrat ve mě nevivolal ani dávivej reflex. Jesli tohle konzumujou fandové mainstreamu, tak je mi jich líto a takovýhle věci by neměly vznikat.
  • mearez
    Přiznám se, na začátku jsem si o Ellisově runu myslel, že je to pěkná slátanina, stejně jako jeho Planetary, ale tentokrát mě nezklamal. Na Moon Knighta jsem se těšil už dlouho. Nesedl mi ale styl vyprávění, protože jeden sešit-jeden, naštěstí příběhy byly kvalitní, ale tak něják z toho nejsem odvařenej, jako ostatní. Nemá to chybu, ale jsou věci, který se mi líbily víc. Kresba je super, ta se mi fakt líbila, je to prakticky orgasmus pro oči.
  • mearez
    Na začátek řeknu, že nesdílím místní nadšení. Tenhle komiks je fajn, ale po třech sešitech jsem chtěl, aby to už skončilo. Scotti Young má skvělou kresbu, ale příběh je špatnej a na mě (mimochodem já jsem člověk, kterýho rozesměje jen málo věcí) jsou vtipy špatný, pomaloučku začínají být trapný a celá ta série ve mě vyvolala dávivej reflex. Nejhorší superhrdinská série od Marvelu, co jsem kdy četl, nechápu, jak jsem za to mohl dát 3 kila. Crew by klidně mohla vydat lepší sérii, která je víc zajímavá, má lepší výtvarné týmy a je obecně kvalitní. Nejlepší část knihy jsou obálky na konci, to je pastva pro oči. No, další díl si rozhodně nekoupim, a doufám, že Spider-man/Deadpool nebude stejná sračka.
  • mearez
    mearez27.3.2018 15:46Star Wars Magazín 2012/06
    Jsem celkem nadšenej. První příběh s Bobou je úžasnej. Vlastně se jedná o kus poezie; přestože Boba nemluví, postavu to vykreslí úplně úžasně, poznáte Bobu, jako nikde jinde (snad jen v jeho samostatném omnibusu). Kresba se mi celkem hodila, ale byla taková děčtější, a na můj vkus tam bylo moc trollů.
    Trooper je fajn komiks, je pěkný sledovat Ennise někde jinde než jen u Punishera. Je to svižný, je to dobrý, kresba je pěkná. Do příběhu samozřejmě prosakují prvky Ennisovo tvorby. Ale jinak super čtení, ale víc jak jeden sešit bych od tohohle tvůrčího týmu nečetl.
    Hoth byl neúspěšnej pokus o vtip, vůbec to tam nemuselo být.
  • mearez
    ,,Mohl by sis před sexem oblíct jako Captain America?'' U týhle hlášky jsem se musel upřímně zasmát. Millar tu předvádí super kousky, kresba je mainstreamově skvělá, co víc by si člověk mohl přát? Geniální moderní Avengers, možná spíše parodie na Avengers, který mám hodně rád, takže mě tenhle kousek nadchnul. Postavy jsou skvěle napsané, a obecně je to takový dospělejší, což vůbec není špatně, Valkýra je správně tupá, jak se na blondýnu sluší (ale je to vážně kus), a v neposlední řadě mají Ultimates originální nápady, které jsem v Avengerech ještě neviděli (nejoriginálnější je podle mě pojetí Defenders, který jsou naprosto super, jelikož to jsou známé neznámé postavy). Millar využívá toho, že si může v Ultimate universe dělat, co se mu zlíbí a může kašlat na předešlé události, kterých je tady jen malinko. Za mě obrovská pecka, běžim pro druhej díl. Za mě 5*.
  • mearez
    mearez25.3.2018 14:1547 Róninů
    Ze začátku jsem se toho bál, protože to bylo neskutečně ukecaný a nudný, ale od seppuky pana Asany kvalita tohoto kumiksu vyletěla do závratných výšin. Ani si to neuvědomíte, ale celý příběh si v průběhu všech událostí vybuduje úžasnou atmosféru, která o sobě dá vědět na konci booku, kdy cítíte se všemi róniny. Já mám Dark Horse hodněrád, tohle ve mě akorát vztah k Dark Horse upevnilo. Pro lidi, jako je André můžou přijít různé zvraty nelogické, ale jak se říká, jiný kraj, jiný mrav, a Japonsko má hodně odlišné zvyky a obecně lidi smýšlej jinak.
    Zpracovéní knihy je velice příjemné, rozhovory a poznámky, medailonky a obálky byly fakt super zakončení knihy.
    Za mě 5 hvězd.
  • mearez
    Takže. I den po přečtení se stále jedná o nejlepšího Daredevila a jeden z nejlepších komiksů co jsem kdy četl. A teď k jednotlivým částím. První sešit s prvním výskytem Elektry je super. Miller se pouští tam, kam se dostud člověk nevydal a probírá se Mattovým životem na vysoký. Skvělý odlehčený.
    Teď k hlavnímu příběhu, což je Elektřina sága. A to byl, alespoň pro mě, kopanec do koulí. Ano, Millerovo run je super, a Born Again je jeden z nejlepších superhrdinských komiksů vůbec, ale tohle jsem opravdu nečekal. A zprvu by se tento kousek mohl zdát jako tuctový pláštěnkářský komiks. Jenže za průmněrnou slupkou se skrývá příběh o ženě, která si nemůže vybrat, jestli svého milovaného bude nenávidět nebo milovat. A tenhle příběh má všechno: Fiska v pozadí, zkorumpované politiky, novináře, kteří chtějí dokázat zločiny, ale nemají důkazy, Daredevila, který i přes to, že ke všem postavám má nějáký velice silný emocionální vztah, se musí chovat racionálně, Sticka, kterej je jako vždycky přísnej, a jeden klan, kterej nikomu vlastně ani nic nedělá. A ano, Daredevil s nohou v sádře působí komicky, ale vlastně tím Miller chtěl dokázat, kam je Daredevil ochoten ještě zajít kvůli boji proti zločinu a kvůli cestě za pravdou. Jako nejslabší sešit bych označil ten s Power manem a Iron Fistem. No a tím se dostáváme ke konci. Daredevil #181. Úžasnej sešit, kdy se do příběhu kromě Fiska a Elektry zamotá ještě Bullseye. Geniální sešit.
    Kresba byla příjemná, Miller si krásně hrál s kresbou v panelech a i s panely samotnými, což mám velice rád, ale řekl bych, že tady už není co rozebírat. Nejlepší Daredevil. Za mě 5*
  • mearez
    mearez18.3.2018 08:15Usagi Yojimbo #09: Daisho
    TTenhle Usagi lítal mezi čtyřmi a pěti hvězdami, ale nakonec se z něho stal nejlepší Usagi, kterýho jsem dosud četl. První dva krátký příběhy byly na 4*. Byl to Usagiovskej průměr, ale to není nic špatnýho. A potom přišly dva super eposy o honbě za duší samuraje a o lásce, která nemůže být naplněná. První, Daisho, se mi fakt líbil, už jen protože to nebyl klasickej jednosešitovej uzavřenej Usagi, ale delší příběh, ve kterém pochopíte cenu Usagiho mečů. Druhý příběh se mi líbil asi nejvíc, což odůvodnit asi nemůžu, ale je to tak. A nakonec taková hororovější jednohubka byla příjemné překvapení.
  • mearez
    mearez18.3.2018 08:09Goon #01: Nic než utrpení
    Takže. Tomuhle komiksu jsem nevěřil, přece jenom, komentáře o kuřatech a zombících pode mnou mě málem odradily, ale naštěstí jsem si to přečetl. A musim říct, že je to jedna z nejlepších komiksových sérií, na které jsem za poslední dobu narazil. Je to šílený, je to hororový a je to hlavně strašně super. Taky je nutno zmínit, že s jedná o komiks, u kterýho jsem se zasmál, a to se fakt nestává. Chci víc Goona! 5*
  • mearez
    Tohle je Cap v jeho nejlepší formě a zároveň je to Brubaker v jeho nejlepší formě. Brubaker nám naservíroval uvěřitelnějšího, civilnějšího a lidštějšího Capa, který je vlastně jen agent S.H.I.E.L.D.u, takže to působí přirozenějc. Líbí se mi, jak Brubaker dokázal do příběhu zakomponovat Kosmickou kostku, a jak krásně napsal jejího uživatele. Přiznám se, nejdříve jsem četl druhý a třetí omnibus a až potom Winter Soldiera. V následujících knihách je kresba bravurní, nicméně v této knize dosti vázne, ale to nic nemění na výsledku a konečném dojmu z tohoto komiksu. Capa mám rád, tohle mi můj vztah ke Capovi ještě utvrdilo a za mě je to kvalitní čtení, který stojí za to číst, ať jste fanda Capa, nebo ne. Geniální, bravurní, super, husto-kruto přísný dílo.
  • mearez
    Tohle je bezpochyby nejlepší Strange, ketrý u nás vyšel. Příběhu ze světa magie v Marvelu nic nechybělo, i žena, která svádí Strange v této knize byla. Líbilo se mi krásný drama okolo SPOILER léku na rakovinu. Hlavní záporák je super, a celý je to má takovej originálnější přístup k věci. Hostování Night Nurse příjemně potěšilo, přecejenom, v našich končinách chybí její série jako sůl, a zároveň jako první setkání s její postavou se tahle kniha krásně hodila. Zajímavá je taky detektivnější stránka Strange, který tady je skutečně jako takový Sherlock. Vítka za to, že Wong za celo knihu měl jen pár štěků. Já Strange čtu už delší dobu, takže jsem jeho origin a záporáky už něják měl sjetý, ale musim říct, že tohle je skvělá volba do UKK, protože vám nejen představí origin postavy Strange, ale i hlavní postavy v jeho příbězích a taky jeho záporáky. A teď ke kresbě. Kresba se mi líbila, a jak bylo zmíněno už v úvodu knihy a na začátku každého sešitu, je vidět inspirace v Ditkovo Strangeovi, což není vůbec špatně, protože Bezejmennou zemi, bezbřehý čas má rád každej, kdo Strange aspoň trochu čte. Na konec bych asi řekl, že kresba se místy silně podobá Daredevil: Sound and Fury, kde se mi teda kresba fakt líbila. A teď se dívám, že jí fakt dělal stejnej týpek.
    Tenhle komiks si užijou jak neználci Doctora Strange tak i odborníci. Tenhle komiks se mi fakt líbil, vřele doporučuju. Btw nejlepší obálka byla v pátym čísle, to byl fakt skvost.
  • mearez
    Tenhle komiks vás chytne za koule a utrhne vám je, hodí do skartovačky a vy se na to musíte dívat. Tenhle Daredevil by mohl klidně být jako jeden z příběhů ze Sin City, ale jsem rád, že tento komiks Miller jen psal, protože jeho kresba není takový terno. Hype u tohohle komiksu je ale oprávněný. Tenhle komiks je na svou dobu taková menší revoluce. Přinesl totiž do superhrdinskýho žánru něco, co tam předtím chybělo. Podtrženo, sečteno, je to klasika a šmitec. Za mě 5 hvězd, ale dal bych i vyšší hodnocení, kdybych mohl, a jedná se o jeden z mojich nej komiksů.
  • mearez
    mearez6.3.2018 20:15Rumcajs se vrací #02
    To co v prvním díle vypadalo jako parodie, tady dostává serióznější nádech a hlavně je to konečně příběh o poslední Rumcajsově bitvě a o osbní pomstě. Když jsem si představoval jako malej Rumcajsův konec, Vetřelec tam rozhodně nebyl, a to byla škoda. Je to fakticky super komiks, fanda Vetřelce, nefanda Vetřelce, fanda Rumcajse, nefanda Rumcajse, tohle je kvalitní čtení a přečtěte si to hned.
  • mearez
    Držte si burky! Druhej Superman nám představuje nejklasičtější, nejprůměrnější mainstream, ale nemyslim to jen negativně. Nejdřív řeknu, že kresba byla v pohodě, jen u pár panelů mi přišlo, že to kreslíř odbyl. Příběh zase přivádí do středu dení mimozemšťany a mocné mate-lidi, jako tomu bylo v předchozí knize, začíná to být nudně a tak. Nastala ale změna, a to pohled do Supermanova smýšlení. Výtaná změna, ale komiks začal být malinko ukecanej. Taky bych chtěl vědět, jak to bude dál s Lucy a Clarkem, jak to bude dál s Helspontem, což se ale už asi nikdy nedozvim, protože mi ten book v angličtině za to nestojí. Plus za narážku na Action Comics #1 (kterých není nikdy dost) a za sestru Lois, ketrá mi přišla jako fajn postava, kterou scénárista začal vykreslovat ještě před jejím samotným objevením v komiksu. Annual je hrozná sračka, ale má u mě plusový body za Griftera z Wild C.A.T.S. Sečteno, podtrženo, jestli máte rádi DC tak si to přečtěte, ale pokud nejste klasickej konzument, tak se vám to moc líbit nebude. Já osobně chci další book, protože tady to právě začalo být zajímavý, ne jako předchozí nudnej book v rytmu céčkvýho sci-fi. 3*
  • mearez
    Upřímně se divim, že to schytalo takovej hate. Jako má to svoje mouchy, kterých je jak nasráno, ale vesměs je to super pláštěnkářovej mainstream, kterej ukazuje zase jinou část světa Marvelu, plus tu vyšel další tie-in k Secret Invasion. Pro mě je to navíc první setkání s Inhumans. Před přečtením tohoto booku jsem si myslel, že Nelidi jsou sračka, ale teď mám chuť si přečíst víc. Poznáme tu další část Skrullské a Kreeské kultury, Inhumans, atd. Za mě super oddechovka, snad bych si přečetl celej run a doufám, že tu vyjde jednou i Silent War nebo Black Bolt od Ahmeda. Jestli máte rádi Marvel, jděte do toho. Za mě čtyři hvězdy.
  • mearez
    Hned na začátek řeknu, že je to zajímavý. Od začátku po pátý číslo jsem si myslel, že to bude sračka, ale po Spideyho rozhovoru s Kravenem tahle kniha u mě vyskočila na příčku ,,Nejlepší osmdesátkové komiksy". Jinak vesměs to je typickej osmdesátkovej Marvel, líbí se mi ale i to, že DeMatteis už malinko nabíhal na linku Venoma a celý je to takový pěkný. Ale pokud chcete hlašky, bežte jinam. Krásně temnej, dospělej komiks o Spider-manově psychologii, smýšlení Kravena a o vztahu Kraven/Spidey. Spider-man neřekne prakticky ani slovo a v celim booku je jen jedna hláška. Je to depresivní, takže přesně takový, jaký jsem si to představoval. A nejlepší cover je asi u pátýho čísla, jinak zbytek stojí za prd. Dávám tomu pět jen za ten krásný Kravenův konec a je škoda, že ho přivedli zpět.
  • mearez
    Tímto se omlouvám autorům, že jsem o nich prohlási, že jim nejdou vtipy z let předcházejících 1. světové válce. Tohle je boží kousek. Ano, najdou se suché vtipy, ale to k tomu už patří. Na druhou stranu je tu spousta super vtipů, a člověk by ani neřekl, kolik super vtipů se dá vymyslet na jedno, dvě témata. Super book, těšim se na Opráski z historje svjeta.
  • mearez
    mearez27.2.2018 18:40Opráski sčeskí historje #04
    Celá tato kniha by se dala shrnout do tohoto souvětí: ,,To co podkopávalo kvalitu předchozích oprásků, to se tady velice hlasitě hlásí ke slovu v této knize.''
    Nechápejte mě špatně, ale bylo od začátku jasné, že kvalita vtipů se knihu od knihy bude padat. Což ale nutně neznamená, že v této knize sebraných stripů není kvalitní humor. Sposta vtipů stojí za to.
    Jak už jsem řekl u předchozích knih, autorům nejvíc jdou stripy s tématy 20. století. Jenže, jak už to u posledních booků bívá, poslední díly nejsou moc dobré. To, co jim šlo dříve, se zde ukazuje jako další z mnoha slabin. Ani klasické slovíčkaření jim moc nejde, ale i tak to má stále kouzlo českého internetového stripového komiksu, který je v našich končinách první, a není to jen kopie Kyanidu, který je úchylný a pohrává si s dospěláckým satanisticky/fekálním/sexuálním humorem, ale Opráski si dělají srandu z našich dějin, takže je cizinci jen tak nepchopí. Prostě sranda jen pro čechy a v jistých případech i slováky. Ale proč řešit takovýhle sračky, když je to jen vtipnej komiks?
  • mearez
    mearez25.2.2018 08:01New X-Men #02: Impérium
    Před hodnocením je nutno vědět, že tohle je vrchol X-men od Claremontovo runu. Tak a teď k hodnocení. Morrison si tu dělá co chce. Konec je dost psycho a zamotanej, chování postav je fakt divný a řekl bych, že konec je to nejslabší z celého booku. Xorn mě tu potěšil a Morrison ho moc nevyužívá a drží ho v pozadí. Výlet do Xaviera je správně psycho jak má být. Jedno z mála negativ a rozhodně to nejhorší je, že Morrison vytvoří postavy (Sublime), další mutanty(ten mozek v lahvi, Angel a holky E. Frostvý) jenže je téměř nevyužije nebo rovnou zabije. Čest vyjímkám. Vesměs je to zábavný čtení, osobně jsem to zhltnul najednou. Mě se to líbilo a chci pokračování.
  • mearez
    Sakra dobrý čtení, u kterýho jsem si uvědomil, že ani barevnou verzi nechci. Tohle je ryzí zábava, kterou zhlatnete na jedno sousto.
  • mearez
    mearez18.2.2018 14:53Opráski sčeskí historje #03
    Lepší než minulý díl, ale stripy od začátku do 1800+ byly celkem trapný,až suchý. Dokonale se ukázalo, že autorům spíše jde ten komukńistický humor a nazi humor. Samozřejmě čest vyjímkám (gramatický křižák mě asi pobavil nejvíc). Kvalita samozřejmě na paperback 100%, vtípky na konci a nazačátku bybyly lepší v knize samotné a na přebal dát něco suššího. Celkově se jedná o nadprůměrný český komiks, a o průměrný stripový komiks z celosvětového hlediska (Garfield, Calvin a Hobbles jsou samozřejmě klasiky). Z mého hlediska jsou toto lepší stripy, než Kyanid. Zase ale čtyři hvězdy, některé vtipy to táhnou rapidně dolů.
  • mearez
    mearez18.2.2018 12:09Opráski sčeskí historje #02
    Opráski mám rád, tento díl zase nešetřil vtipnými kraťasy, ale našla se spousta stránek, kde vtip nebyl vtipný, a i běžné slovíčkaření autora/ů je zde slabé. Ale nemůžu jinak, protože tohle je český stripový internetovž komiks, taková naše české verze Kyanid a Štěstí, jenže v historickém kabátě s méně úchylnými vtipy. Za mě další super komiks z našich končin, tak tomu dávám čtyři hvězdy
  • mearez
    mearez18.2.2018 10:54Star Wars Magazín 2018/01
    Jak se vrátila práva na SW k Marvelu, je to furt jen o plochých postavách, dřív to bylo lepší, Marvel nám už bohužel nedokáže nabídnout příběhy jako Darklighter nebo Do posledního muže.
  • mearez
    Vtipné, že s ubývající nahotou klesá této sérii rating.
  • mearez
    Fakt by mě zajímalo, kdy konečně Crew začne vydávat fakt dobrej ongoing. A mohli by taky šáhnout třeba do minulosti, mezi satrší Avengers. Jestli chtěli vydávat nějákou epickou Avengers ságu, tak měli sáhnout po Avengers od Hickmana.
  • mearez
    Milo_Harwey: Mluvil sem snad o cenzuře? Klidně, ať si vlastník této domény prohlašuje, že adevrův názor je ten správnej, je to jeho právo. Jak říkám, já bych cenzuru nezaváděl. Ale adevrovu možnost mlejt hovna fakt do nebes vyzdvihovat jako absolutní pravdu nebudu
  • mearez
    adevr: Cenzura špatná je, ale problém s názorama, který jsou pomatený a založený na nepravdách má snad každej normální člověk, nedivím se tedy, že se cítíš v menšině, když vypouštíš takový hovadiny do světa. Běž se léčit, seš paranoidní
  • mearez
    mearez29.11.2022 21:32Zázraky
    Ter: ne TPB jsou hlavní formát ve kterym jsou vydávaný sebraný edice komiksů a tak to má bejt, cenově dostupný a snadno skladovatelný. Hardbacky jsou nepraktické a drahý
  • mearez
    mearez28.11.2022 20:10Zázraky
    Nechápu, proč sme jedinej národ, kterej se snaží všechno vydávat v HC, vždyť jsou to komiksy ffs. Takhle je to akorát cenové hůře dostupné
  • mearez
    mearez28.1.2022 19:50Batman: Černé zrcadlo
    baatcha: Tak ale já vyloženě až na tu frekvenci vydávání Batmana nemám problém s vybranýma postavama. Jen nechápu, proč prostě zrovna do Legend DC vydat jen Batmana, když dobrý komiksy, který by se tam hodily, mají i třeba Seebevražedný oddíl, Aquaman, Superman, mohli by vydat Flashpoint. Stejně tak s Marvelem. Nemám problém, že tu vycházejí ty postavy co tu vycházejí (vyloženě mám problém jen s Batmanem, protože mi prostě přijde, že bere místo lepším komiksům/postavám), ale prostě vybrat lepší run, když už chci vydávat třeba Iron Mana. Tim, že vydávají třeba Slottovo Iron Mana, tak akorát si nějákej nováček přečte podprůměrnej komiks a nebude chtít číst žádnej jinej s Iron Manem, protože co s čim se setkal v češtině bylo špatný. A to je taky důvod proč padá zájem o mainstream a roste zájem o mangu.
    A na záruku bych se nevymlouval; Loki u nás vyšel ještě před seriálem samotným, takže to jde vydat komiks ještě než čeští fanoušci poznají danou postavu pořádně ve filmu.
  • mearez
    mearez28.1.2022 16:12Batman: Černé zrcadlo
    Doppelganger: Astonishing X-men nebo New X-men?
  • mearez
    mearez28.1.2022 16:10Batman: Černé zrcadlo
    Matthew: tak já neříkám, že nerozumím jejich obchodnímu plánu (kdo by si byl před dvaceti lety v Crwi myslel, že se tolik superhrdinové a komiksy obecně rozjedou), takže chápu, že chtějí z MCU vyždímat co to dá. Pak ale je někdo, kdo si třeba přečte Batmana, dotyčnýmu se Batman nelíbil a ta postava ho nezajímá, ale chce číst DC. Kde začne? Co si přečte, když jediný další dobrý DCčko jsou tak dvě série? Já třeba dlouho DC nečetl, protože nechci číst Batmana, Supermani u nás stojí minimálně z půlky za prd, takže jsem dlouho nepřečet nic z DC. Pak jsem si ale přečet Gotham Central a teď sháním DC v angličtině.
    Jenže to, kolik je tu Batmana a jinejch titulů podle filmů vůbec nevyzývá český čtenáře, protože jim to servíruje jen to co si myslí, že chtěj, jako třeba Iron Mana, Strážce galaxie, Deadpoola. Což by nebyl rpoblém, kdyby se ty série daly číst. Jenže ony nejsou dobré. Takže českej čtenář zůstane u špatnejch/průměrnejch komiksů a nevystoupí z tý komfortní zóny, která je tvořená z filmovýho Marvelu a Batmana. Taky jsme mohli všichni zůstat v první třídě na Honzíkově cestě, ale vzhledem k tomu, že jsme celej život četli komplexnější a komplexnější literaturu, čteme teď to co čteme.
    Kdyby Crew byla rozumná, vychovala by čtenáře, který čtou dobrý komiksy místo těch podle filmů a pak by na tom vydělávali víc, protože by tu mohli vydat i víc komiksů a lidi jako já, ty nebo Fimi by nemuseli číst všechno v angličtině. Mangu taky nevydávaj podle toho jaký seriály vycházej ne (jestli jo tak mě opravte prosím, dik)?
  • mearez
    mearez28.1.2022 15:50Batman: Černé zrcadlo
    baatcha: Ale to je hovadina a moc dobře to víš. Vychází tu spousta sérií mimo Batmana, který se sice neprodávaj jako Batman, ale úspěch mají. To se bavíme o sériích, kde prostě potřebuješ zákazníka neustále lákat na nový knihy. Ale je rozdíl mezi tím neúspěšně vydat New 52 Supermana, a vydat minisérii v jedné knize se Supermanem. Jak Fimi poznamenal, hype na Batmana tu byl s Nolanem, možná ještě před UKKčkama, ale dneska, vzhledem k tomu, že se ve filmech prohánějí už ty nejobskurnější komiksový charaktery (třeba zrovna Gunnovo filmy na tom mají velkou zásluhu), tak padá jakejkoliv argument, že by to lidi nekoupili. Stejně tak bys v roce 2013 řekl, že nemá Harley Quinn série u nás šanci na úspěch. A v roce 2022 tu vyšela celá Harley z New 52 a je tu ongoing, vyšel dokonce i Black Label origin. Vyjde tu Hulkovo ongoing. Kdo by v roce 2010 byl tušil, že u nás bude vycházet ongoing Strážců galaxie? Nebo Deadpool (a Deadpool zrovna vyšel v Legendách Marvel)? Rocket Racoon s Grootem? Jde jen o to, že v Crwi je podle všeho spousta lidí, co je uvězněná v 2000s, kdy u nás mohl vyjít jen Batman a Spider-man s Wolverinem. Koukej kde jsme dneska, lidi v ČR už kupujou různý šílenosti co by před deseti lety nekoupili, takže je škoda, že nás Crew krmí jen Batmanem (a teď teda vyjde dost podivnej event, ale aspoň něco). Vychází teď doslova seriál o Peacemakerovi, o kterym nikdo kromě fanoušků Suicide Squad neměl před covidem nevěděl.
    Ale samozřejmě, asi jsem v menšině. Crew chce vydělat, je to prostě jejich práce, což chápu. Ale pokud jim jde i o to představit dobrý komiksy, tak jde prostě mimo mě, že z DC krmí čtenáře prostě jen Batmanem a tím je uzavíraj v bublině, kdy si pak někdo čtoucí v češtině pak myslí, že DC je temnej Batman a nudnej Superman.
  • mearez
    mearez27.1.2022 23:58Batman: Černé zrcadlo
    Fimi: Na komiksy před rokem 2000 si moc naděje nedělej; když jsem se ptal na FB, tak mi bylo řečeno, že věci z osmdesátek jsou hloupý/zastaralý a neobstojí na českym trhu.
  • mearez
    mearez27.1.2022 23:05Batman: Černé zrcadlo
    baatcha: Samozřejmě že nic. Taky to dělám, ale určitě mi dáš za pravdu, že číst ve svym rodnym jazyce je příjemnější. Protože bych si klidně i rád přečet jiný zajímavý příběhy z DCčka, tak mě mrzí, že poprvý, co se českej vydavatel kmiksů rozhodl jít cestou vydávání komiksů, které byly něčím přelomové/nesednou do ongoing řad/jsou prostě zajímavé, tak z toho všeho co u DC vyšlo za 80 let tvorby, je nejzajímavější... Batman od Snydera a napotřetí vydanej Návrat temného rytíře (za chvíli tu budem mít čtvrtý vydání, co těšíte se
  • mearez
    SteveCZ: Uznávám, na Harleen jsem zapomněl. Ale je to jen minisérie/kniha, tohle je jedinej dobrej ongoing s Harley.
  • mearez
    mearez25.1.2022 21:14Batman: Černé zrcadlo
    Tvl, je fakt super, že Crew je plná lidí, co si myslí, že Batman má ty nejlepší komiksy v DCčku. To tady budou vycházet samý fresh věci, těšim se na dalších stopadesát Batmanů, který jsou jeden víc edgy než druhej.
  • mearez
    mearez8.9.2021 00:33Deadpool: Klasické příběhy
    Tyfus: co čekáš no, Crew jede protě to, co se prodá s filmama, naivně sem si myslel, že se to týhle série nedotkne, ale opak je realitou
  • mearez
    mearez12.8.2021 10:16Deadpool: Klasické příběhy
    ah yes, další komiks o Deadpoolovi když tenhle díl legend mohl být věnovaný zajímavějším týmům, postavám, událostem. Zatím celkem slabota, dvě věci co už u nás vyšly a další Deadpool. Paráda.
  • mearez
    mearez21.9.2020 20:42Tankerka #01
    vita: Dneska spatřeno v Dobrovskym
  • mearez
    Karlito_69: Jak píšeš, hlavním příběhem je něco, co u nás nevyšlo, jen úvodní 2 sešity jsou z UKK: Kdo je Miles Morales?
  • mearez
  • mearez
    mearez23.7.2019 16:18Wolverine: Starej dobrej Logan
    Himlik: Omlouvám se, ale problém bude asi u tebe, když to tak řeknu. Co jsem si sjel seznam toho, co jsi přečetl, tak je jasný, že si člověk téměř nepolíbený Marvelem nemůže vzít z Old Man Logan takový zažitek, jako člověk, který má Marvel načtený. Aspoň u mě veškeré nadšení z Old Man Logan pramenilo jen ze všech těch nápadů, které sice nikdy neuvidíme zpravované, ale o to je to lepší, že můžeme fantazírovat o tom, co se ta nimi skrývá. Spousta věcí v tomto komiksu je prakticky pocta Marvel universe a zároveň takový trošku Co kdyby se všichni záporáci spojili. Nad tímto přemýšlel snad každý, kdo je aspoň trošku zapálenější do superhero komiksů.
  • mearez
    Fimi: Tak v tomhle komiksu je Galactus jako záporák prezentovanej, takže je na místě, aby si člověk, který se s Galactusem moc nesetkává (čti ,,český čtenář'') myslel, že je Galactus záporák.
  • mearez
    Carnage: Teď jsem se podíval a máš pravdu, zatim to nikomu nedošlo. Omlouvám se
  • mearez
    Carnage: Já mám pocit, že se to už předplatitelům poslalo, někdo to dokonce už i dostal mám pocit.
  • mearez
    Fimi: Já bych to shrnul asi takto. Já superhrdiny mám rád už jen proto, že spoutu komiksů se superhrdiny (hlavně od Marvelu) mám spojenou s nostalgií, takže ty postavy budu mít vždycky rád. I dneska si rád přečtu dobrý superhrdiny, jak jsou Uncanny X-men od Claremonta a Astonishing X-men od Whedona, Batmana od Stralina, Captaina Americu od Brubakera, osmdesátkový superhrdinský komiksy nebo i novější věci před Marvel NOW. Jenže poslední dobou mi přijde, že zrovna Marvelovský restarty a přečíslování sérií nedělaj postavám dobře, pořád se mění tvůrčí týmy, takže se pořád mění i postavy a ve finále mít dvakrát za rok event, kterej pořádně nic nezmění a pořád do kola oživovat postavy (vvrchol byl v Secret Empire, kde zabili nějákou postavu, jméno si nepamatuju, a hned na konci v epilogu už byl hint, že žije), což je jeden z problémů, který mám s mainstreamem. Chápu, že se to někomu může líbit, ale pro mě jako člověka, kterýmu se líbí nejvíc 70s a 80s Marvel a DC éry je prostě Marvel NOW a freshstart a bůh ví co už jen znásilňování úžasnejch charakterů, který mám tak rád díky jejich retro komiksům a to mě mrzí nejvíc. Už dlouho uvažuju, že bych částečně vysadil superhrdinský komiksy od Crwe, protože i Doctor Strange, kterýho mám jako postavu strašně rád, mě od Aarona nudí, protože v posledních čtyřech letech byla jeho postava několikrát překopaná. Už dlouho uvažuju nad tim, že začnu s Hellboyem, protože mě jeho univerzum hrozně zajímá (protože ho mimo jiné chválí Walome, a když Walome něco chválí, tak to musí být super) a taky bych přeskočil na Mýty, který mě taky hrozně zajímaj.
  • mearez
    Fimi: Tu novou JL jsem četl jen první číslo a jako to jsem si hned řekl, že to fakt ne. Jasný, Avengers od Aarona jsou pořád jinej level, ale je to pořád jen z deště pod okap. Já se obecně těm novejm týmovkám vyhýbám, ale Aaronova sestava Avengers mě zaujala v jednom čísle Immortal Hulka, tak jsem se na tuto knihu dost těšil. No, trošku jsem přestřelil a upřímně nehodlám se v blízké době zase zklamat, takže u mě JL radši na dlouhou dobu končí.
  • mearez
    mearez13.2.2019 16:00Deadpool #07: Osa
    Lenny: Ok, já se řídil tim, co jsem našel na comicspriceguide.com, tam to končí osmou knihou...
  • mearez
    mearez20.12.2018 15:40Star Wars Magazín 2018/06
    cyboy: Na fb někdo postoval dopis, kterej dostali předplatitelé od Egmontu a ve kterym stojí, že Star Wars sešity už u nás vycházet nebudou a předplatné prý Egmont vrátí. Takže nejde ani o přejmenování, Star Wars Magazín prostě končí. Jestli si to chceš dohledat, tak to někdo dával do fb skupiny Comics čtu, šířím, sbírám, miluju.
  • mearez
    mearez20.11.2018 16:54Ms. Marvel #01: (Ne)normální
    Grim: Já zastávám názoru, že je naprosto přirozený, aby byli superhrdinové jiného vyznání nebo barvy pleti. Ve světě, kde je superhrdina každej druhej je naprosto přirozený, že je někdo ze superhrdinů muslim, černoch nebo asiat.
  • mearez
    mearez17.11.2018 10:24Overwatch - Antologie #01
    Killingjoke: Musíte se vžít do zdejších komiskových vydavatelů. Logicky nebudou vydávat Parkera, na kterém prodělají, ale budou vydávat pitomosti typu Rocket. Jsem v jedný fb skupině marvelovských fandů, je tam 9000 lídí, přičemž tak 200 lidí čte komiksy pravidelně. Denně je tam příspěvek typu ,,Spider-man/Deadpool #2 je hrozně boží" nebo ,,Rocket je hrozně super série", potom se je zeptám jestli četli alespoň Zázraky a oni řeknou buď že ne, a nebo že jo, a že je to sračka. Takže pro Crew je výhodnější vydávat série jako Overwatch, Doctor Who, Mass Effect, Simpsonovi nebo třeba zmíněného Rocketa, protože prostě se to prodá, narozdíl od věcí jako Chew nebo Parker, popřípadě zmíněný Gotham Central, protože prostě puberťáček v obchodě nebo na e-shopu radši sáhne po komiksu z jeho oblíbeného herního světa, než po komiksu z DC univerza o policistech v Gothamu, protože ruku na srdce, na první pohled tento komiks vypadá nudně. Takže Pavlovský a spol radši vydají tunu sraček, který se prodají, protože v ČR jsou obrovský fanouškovský základny různých seriálů, než komiks, který by si koupili jen skalní komiksáci, a ještě ke všemu ne všichni, protože je by to byl třeba pátý díl ze série. A český fanoušek dvou nejprofláklejších postav Marvelu si radči koupí Spider-man/Deadpool než Gotham Central.
  • mearez
    Navíc zas tak hrozný to nebylo, to akorát jediný co v souvislosti se Shadowlandem člověk slyší jsou hejty od skalních fandů jako je Lenny. Ti si vždycky musí prosadit svou a tak vyřvávaj na netu, že Shadowland pohřbil podstatu DD. Ale stačí se podívat na zdejší hodnocení, a člověk si udělá svůj názor.
  • mearez
    Darth Raelchi: Podle mě jde jen o názor skalních fandů Daredevila. Já Daredevila mám hodně rád, je to jeden z mých nejoblíbenějších superhrdinů. Shadowland podle mě neni špatnej. Je to průměr, ale neni to vůbec špatný. Nesrovnával bych to jako Fimi s Brubakerem, Bendisem nebo Millerem. Fandové, kterým se Shadowland nelíbil používají dost tyto argumenty:
    1. Absence Avengers, i přes to, že jsou v komiksu, a je tomu věnovaná jedna část. Jde tam prostě jen o to, že spoustě lidí nedává smysl, že nezakročili Avengers. Jenže sami Avengers říkali, že není potřeba zasáhnout. A spousta Marvelovských událostí Avengers taky neobsahuje (kde byli Avengers když řádil syn Moiry Mactaggert, když řádila Phoenix nebo Equinox ničil New York?). Takže dle mého je tohle naprosto invalidní argument.
    2. Zbytečně moc tie-inů. Ano, v době vydání Shadowlandu a vlastně i dnes ještě někdo brečí, že Marvel jde po penězích :o. Řekl bych, že i Secret Invasion měla trošku víc tie-inů, než by si zasloužila.
    3. Tento komiks byl málem důvodem zrušení DD. Ano, lidi dokážou řešit i věci, který se nikdy nestaly. A nejhorší je, že se tim ohání spousta lidí. Ten člověk, co tento komiks napsal, se dál už moc neprosazoval, takže nechápu, proč to někdo řeší. Navíc pak fanoušci dostali skvělýho Waidovo DD.
  • mearez
    jh666: Na comicspriceguide je Annual napsanej jak u týhle knihy, tak u pátý
  • mearez
    Kapis: Ty tu od teď děláš nějákýho gramatickýho Soudce Dredda?
  • mearez
    mearez12.8.2018 21:43Star Wars Magazín 2012/02
    Navíc, když tak čt vaši diskusi, bych rád panu filozofovi něco vysvětlil. Samozřejmě máš pravdu. Proč čtu Kirbyho, když se mi nelíbí. Odpověď: Chci mít načtenou celou historii Marvel universe(Příchod Galactuse) a taky chci mít načtený svoje oblíbený postavy (Mentabomba). Na comicsdb je spousta lidí, který mají podobný názor na Kirbyho jako já, takže říkat, že úmyslně srážim hodnocení Kirbyho komiksů, je trošku zcestné. Jen škoda, že jsem se od tebe nedočkal momentu ,,tak to nečti, když se ti to nelíbí”.
  • mearez
    mearez12.8.2018 21:31Star Wars Magazín 2012/02
    filozof: Jako promiň, ale to je můj názor, a vzhledem k tomu, že na týhle databázi píšou lidi svoje názory, tak bys měl pochopit, že tady někdo bude ,,srážet hodnocení” tvejm oblíbenejm autorům. Uvedl jsem svoje důvody, jestli s nimi nesouhlasíš a chceš mě přesvědčit o opaku, tak mi napiš na můj mail v biu. Mě se taky nelíbí, že X-men od Claremonta tu mají tak malý hodnocení, ale nedělám okolo toho takový scény. Prostě někdo nemá oblíbený autory.
    A ke kvalitě Kirbyho: jeho komiksy byly ,podle slov jeho kolegů, zastaralé už v době vydání (mluvím zrovna o Mentabombě). Své důvody, proč ho nemám rád, jsem vysvětlil v komentářích u konkrétních komiksů.
  • mearez
    mearez9.8.2018 19:31Star Wars Magazín 2012/02
    Venomslav: Ježiši, uvědomuješ si, že tim srážíš úplně bezdůvodně hodnocení komiksu?!
  • mearez
    cyboy: Dva češi píšou Babišovi program ne nějákej brit
  • mearez
    Hele, jestli chceš kvalitu, drž se u těch post-Annihilation Strážců, ale varuju tě, čim víc toho ze Strážců od Abneta načteš, tim bude přechod na Bendisovo run horší.
  • mearez
    plus-rovnáse: Jestli seš na akci a jednoduchej příběh, scífko a hlášky, tak jo, ale nečekej od toho žádnej komplexní příběh, jako měli Strážci v NHMku. Tohle je dost pdobný filmu. Pokud máš rád Guardiany, tak se ti to nejspíš líbit bude, ale jak říkám, radši od toho nic moc nečekej.
  • mearez
    Fimi: vim, ale beru jí jako jedno z jeho nejslabších děl.
  • mearez
    mearez15.6.2018 19:32JLA: Svoboda a spravedlnost
    Light: Mě Ross absolutně minul, vůbec mě nebere, a ten jeho styl mi na komiksy moc nesedí.
  • mearez
    filozof: Neříkám, že celej event díky komiksům, co vyšly v čj, pochopíš, ale jen tim chci říct, že pojmy jako ,,annihilační vlna'' nebo Annihilus může českej čtenář pochopit a znát z jinejch kousků, tim pádem nebude tak zmatenej
  • mearez
    hroubek: Podle mě si Annihiluse a Annihilační vlnu lze lehce vyhledat, a navíc se na to hodně, fakt hodně odkazuje v jinech komiksech, třeba ve Strážcích Galaxie, a Annihilus sám byl ve starých příbězích z šedesátek (Fantastic Four) a sedmdesátek (Kree-Skrull war, Captain Marvel). Takže jestli jsi něco z toho četl, tak by ses neměl ztratit.
  • mearez
    mearez10.5.2018 19:26Znovuzrození hrdinů DC
    Doppelganger: Jo sorry, já četl jen tři sešity Doomsday Clock a vůbec mě to nebavilo a potom jsem to přestal sledovat, takže jsem si myslel, že to končí. Johnsu nás neni moc populární, protože napsal všechny tři New 52 JL řady, který je u nás jsou celkem nešťastné vydaný. Mě osobně se ze všech věcí, který jsem od Johnse četl líbil jen tenhle start Rebirthu a Superman: Secret Origin. A taky si myslim, že si Johns nezaslouží takovou slávu, jakou má, ale kdo jsem, abych soudil někoho takhle úspěšného. Johns je pro mě něco jako Stan Lee-jeho komiksy jsou více méně klasika (Johnsovo komiksy nejsou vyloženě klasika, ale čte je každej), ale neni to nic kvalitního, a jde tam spíš o jejich jméno na obalu knihy.
  • mearez
    Překládá se to tak i jinde, nechápu co je na tom divnýho...
  • mearez
    mearez26.4.2018 21:41Znovuzrození hrdinů DC
    Ježiš, to je takovej propadák :D
  • mearez
    MEGA: No je to pevná vazba, tak trochu omnibus, ale žádný bonusy nečekej. Ale do obchodu se nehrnu, ale jednou si to možná koupim
  • mearez
    mearez11.4.2018 20:24Star Wars Magazín 2018/02
    Lukki22: Já bych řekl, že zítra nebo v pátek, většinou to tak bývá
  • mearez
    Fimi: Je pravda, že u nás vyšlo ze Strange fakt málo dobrejch příběhů, ale já osobně bych Ditkovo Strange Tales nenazval slabým komiksem/příběhem. Ale neberu ti to.
  • mearez
    mike731: Hele, to že nemám rád DC (až na pár vyjímek) neznemená, že čtu Marvel. Čtu převážně Image a Dark Horse, ale v angličtině. A s těma hvězdičkama díky za připomenutí, ještě jsem to nezměnil.
  • mearez
    mearez2.2.2022Prodám
    Pevné vazby od Comics Centra za pár šlupek

    Prodám vybrané pevné vazby (většinou) prvních dílů různých sérií. Většina komiksů je dvakrát čtená ,ale jsou mezi nima kousky, co jsou jetý. Jedině osobní předání Praha nebo České Budějovice.

    Jedná se o následující kousky:
    300 (4. vydání) - 300,-
    Darebák - 300,-
    Goon #1: Nic než utrpení - 250,-
    Jonah Hex: Tvář plná násilí (pevná vazba) - 250,-
    Ragemoor - 200,-
    Sin City/Město hříchu#7: Do srdce temnoty (pevná vazba) - 500,-
    Srdce impéria aneb odkaz Luthera Arkwrighta - 700,-, ale je trochu jetej
    Zámek a klíč #1: Vítejte v Lovecraftu (pevná vazba) - 300,-
    Zámek a klíč #1: Vítejte v Lovecraftu (paperback) - 150,-, tenhle je jetej
    Zámek a klíč #2: Hlavohrátky - 400,-

    V případě zájmu piště prosím na e-mail v biu. Pošlu fotky komiksů a domluvím se na případné slevě pokud by si kupující vybral víc kusů.
  • mearez
    mearez22.1. 14:55Pindárna
    Alfi: Myslíš jako třeba Slottovo Iron Mana? Nebo Aaronovo Avengers který radši vydávaj bez těch důležitých částí celýho runu? Nebo ten veleúspěčný run Ligy z Rebirthu?
  • mearez
    mearez21.1. 23:35Pindárna
    Deži: Crew není schopná přijmout, že komiksy od DC nejsou jen temnota pro padesátníka, co od devadesátek čte jen Loba a Batmana. Jenže to by si jistí lidé v Crwi nesměli myslet o osmdesátkovym DCčku, že je infantilní. Ani nejlepší run Suicide Squad nebo Wonder Woman tu nejsou schopní vydat, protože to by se nelíbilo konzumentům jejich drsných komiksů staré školy Loba a Batmana. Crew tu nevydává jedinej dobrej ongoing trinity, jedinej dobrej ongoing Marvelu, pak ty zásadní příběhy cpou do legend, místo aby to vydali celé, ale hlavně, že tu vychází znovuzrození a pět Marvel sérií, nehledě na kvalitu příběhů, že?
  • mearez
    mearez21.1. 23:24Pindárna
    geek-woman: Je mi líto, že to takhle vidíš. Já bohužel nekoupim cokoliv, co Crew vydá a radši si koupim za stejný peníze dvakrát víc stránek v angličině. 5 Batmanů, tři eventy a jeden Supermanovo origin, to je mi tedy výběr.
  • mearez
    mearez20.1. 21:24Pindárna
    Ne nebudu zbytečně hejtit, Crew mě ke komiksům samozřejmě přivedla, ale mrzí mě, že celkem stagnuje v kvalitě titulů.
  • mearez
    mearez20.1. 21:14Pindárna
    geek-woman: Nemluvil bych o dostupnosti, když jsou to pevný vazby za osum kil. Já už překladový komiksy skoro nekupuju a udělal jsem jedině dobře, je to dražší a je mnohem menší výběr, protože tu od Marvelu pořád vychází to samé a od DC zas jen Batman. Legendy jsou podle mě výběrem tragédie poslední rok dva.
  • mearez
    mearez20.1. 11:45Sběratelský klub
    Alfi: Crew jako přestává vydávat zajímavý tituly? Vydají konečně v legendách něco, co už tu nebylo vydaný a nebo postavu, která tu nikdy třeba neměla sérii? Jako super no, vydají Marvel Zombies podruhý, skoro 4x dražší, ale co takhle vydat něco, co už tu nebylo a je celkem stěžejní příběh Marvelu?
  • mearez
    mearez11.1. 09:03Pindárna
    martin28: Daredevila jsem měl slepenýho jen prvního.
    Jen k tomu Comicspointu bych dodal, že mě dost sere, že jsou schopný poslat omlácenou knihu. Nebudu dělat, že se to neděje, ale nechci aby produkt, který si osobně nemůžu vybrat, byl omlácenej. Když si objednám od Comicspointu paperback za šest kil, tak si tohle samozřejmě můžu objednat na Amazonu nebo někde úplně jinde, takže by aspoň mohli posílat nepoškozený kusy. Tohle mě ale sere obecně, když člověk vidí v knihkupectví Legendy Marvel s roztrhlým přebalem, tak to je falt humus. Ale Comicspoint by v tomhle mohl být profesionálnější. Naštěstí se mi tohle stalo jen párkrát a svý zboží balí skvěle.
  • mearez
    mearez25.3.2023 20:56Pindárna
    Jako jediný zajímavý věci, co ohlásili, jsou Secret Invasion a Flashpoint, obojí jsem osobně už četl (ale invazi asi zakoupím), už jsem si o stihl pořídit. Crew něják přestává vydávat zajímavý věci. Ale nepřekvapuje, dobrým komiksům se vyhýbají od Rebirthu a u Marvelu taky nevzdávají nejzajímavější věci, ale spíš to, co se líbí pár lidem u Crwe. Českej čtenář bohužel ostrouhá a to si pak lidi maj kupovat komiksy, když tu z Marvelu vychází tak dva dobrý onogoingy big two.
  • mearez
    mearez18.1.2023 19:33Pindárna
    Alfi: tvl, jako asi sem zmlsanej, ale… Warcraft, Stranger Things, Warhammer a Kingdom Come? To je zívačka. Jediná zajímavá věc na seznamu Suicide Squad. Crew zklamala
  • mearez
    mearez2.1.2023 17:40Pindárna
    Kdy bude edičák Crwe?
  • mearez
    mearez9.2.2020 09:06Sběratelský klub
    Milo_Harwey: Vim, že hodně chválený je Superior Spider-Man, toho chválí spousta komiksáků, ovšem nevim, jak kvalitní je ten Team-up. Spider-Woman (Gwen Stacy aka Spider-Gwen) je taky hodně chválená část Spideyho mýtu. Pak bych řekl, že celkem kvalitní jsou Secret Avengers (ovšem začátek této série u nás vyšel, takže si kdyžtak najdi receze na comicsdb). Já osobně si koupim jen Nick Fury Jr., agenta Coulsona, Secret Avengers a Spider-Woman. O zbytku toho moc nevim.
  • mearez
    mearez8.1.2020 20:16Pindárna
    Zdravím. Je bezpečný objednávat z německého Amazonu komiksy? Nebo nedoporučujete Amazon?
  • mearez
    mearez31.10.2019 19:44Čtenářský koutek
    Díky všem za tipy
  • mearez
    mearez31.10.2019 15:30Čtenářský koutek
    Měl by pro někdo nějáké kvalitní hororové doporučení? Jak v češtině tak v angličtině
  • mearez
    mearez7.10.2019 07:29Filmový a hudební klub
    Nový trailer na Rick and Morty 4

    http://www.youtube.com/watch?v=Rw6BrzB1drs
  • mearez
    mearez25.9.2019 18:24Filmový a hudební klub
    Fimi: Nemusím se tu snad rozepisovat o rozdílu mezi historickými osobnostmi a fiktivními postavami.
  • mearez
    mearez25.9.2019 17:00Filmový a hudební klub
    A napadlo vás všechny chytráky, že to třeba může být i tím, že ten fiktivní svět nevypadá realisticky, když jsou všichni superhrdinové hetero běloši? Tolik k lidem, který přehnaně řešej realistčnost univerza a pak jsou nasraní, když je Iceman gay.
    filosof: Ano studia se snaží vypadat moderně a upozornit na sebe. A to je něco špatnýho? Kdyby se tím, co jsi naspal řídili komiksový tvůrci, tak by nevznikla ani hrstka toho, co čteme dneska. Zapomínáš, že primárním účelem filmů, potažmo komiksových blockbusterů, je na sebe upozornit a být moderní a ve všem první, což je prakticky účel blockbusteru. A ten se v dnešní době musí zavděčit jak lidem, jako jste vy, tak menšinám.
    A zmiňovat Battle Scars je trošku hloupý, protože jestli syn Nicka Furyho neni uvěřitelnej příběhovej prvek, tak se divim, že sis nad celou frančízou Marvel/DC nevytrhal vlasy. Možná je hloupý přizpůsobovat komiksy filmům, ale přijde mi naprosto v pohodě hodit do filmu černocha v roli Jamese Gordona. Proč ne? Dyť to neni kánon, je to vůči komiksový hlavní linii paralelní vesmír, tak proč sakra řešit černošský postavy? Ale z týhle smyčky neni návratu, protože ve chíli, kdy bude ve filmu Two Face hrát černoch, tak se budou moct všichni podělat, tak studio vytvoří novou postavu, a všichni se budou moct podělat z toho, že nám film podsouvá multikulti. A nakonec, jsou to jen fiktivní postavy, takže proč to vůbec řešit?
  • mearez
    mearez24.9.2019 15:57Filmový a hudební klub
    Fimi: Já vždycky říkám, že jestli je dobrej herec a příběh, uvěřitelná postava, tak nezáleží na tom, jestli Wolverina hraje Jackie Chan nebo Jessica Biel. Navíc v komiksech se tohle děje celkem dost, a Spider-woman (která je mimochodem výborná postava), X-23 nebo Kate Bishop jsou vřele přijatý postavy, i když jsou jasnej rip-off již existujících postav. A vsadim se, že Hawkeye od Fractiona máš rád, takže nebuď salty a počkej, jak se novej Batman vyvine. Třeba se ti bude líbit.
  • mearez
    mearez24.9.2019 14:54Filmový a hudební klub
    Svět se v prdel obrací, to možná jo, ale kvůli lidem, který jsou schopný řešit barvu pleti fiktivní postavy. Geniální fakticky. Navíc je to fiktivní realite, neni to kánon.
  • mearez
    mearez19.9.2019 21:48Filmový a hudební klub
    Friendly reminder: V kinech běží Ad Astra, což je asi k tomuto datu můj nejsilnější zážitek v kině. Rozhodně to není film pro každého, ale okoštujte ho, protože film obsahuje jak skvělý myšlenky, tak spoustu skvělých záběrů a Pitt odvádí skvělou práci.
  • mearez
    mearez17.9.2019 15:44Filmový a hudební klub
    Fimi: co Hyperion nebo Black Bolt? O Adamu Warlockovi už se totiž nějákou dobu jedná, takže by Cavill mohl dostat nějákou jinou roli
  • mearez
    mearez9.9.2019 18:23Pindárna
    Fimi: Iron Fist od Brubakera je dobrej, vrhá to na Fista zase trošku jiný světlo (jako to Brubaker udělal už u Capa), takže jestli čekáš špatnou postavu, tak tě Brubaker rychle vyvede z omylu.
  • mearez
    mearez7.7.2019 22:12Filmový a hudební klub
    karl173: Stranger Things jsem dokoukal včera, no a finále fakt stojí za to. Má to hodinu dvacet minut a je to skvělá podívaná, jak trikově, tak příběhově, můžu vás ujistit, že pokud seriál hodně prožíváte, tak na konci posledního dílu ukápne nejdena slza. Myslim si, že kdyby seriál touto sériií skončil, tak by to sice byla škoda, ale bylo by to skvělý zakončení, jenže je v poslední epizodě je jedna potitulková scéna, která vás rychle vyvede z omylu, protože se jedná o slušnej cliffhanger pro nejednu postavu. Snad jsem toho moc nevyzradil...
    Edit: Novou postavu, Robin, jsem si strašně oblíbil, což jsem vůbec nečekal. Nejvíce prostoru asi dostali Hopper, Joyce, Billy, Max a El. Na mého oblíbence Stevea nezbylo tolik prostoru, jak bych si představoval, no a Hopper je tu nejlepší asi od konce 1. série. Na konec bych dodal: nejlepší je furt 1. série, ten pocit při sledování je nezaměnitelnej, pak je 3., která se tomu pocitu z 1. série dost přiblížila, a úplně poslední je 2. série, která byla dle mého strašně slabá (až teda na postavy Stevea a Dustina).
  • mearez
    mearez6.7.2019 14:44Filmový a hudební klub
    Fimi: Odhalení identity bylo logický, když bylo v celym filmu vidět, že se Peter moc o držení svého tajemství pod pokličkou moc nestará a řekne svoje jméno lidem, který vidí poprvý v životě.
  • mearez
    mearez4.7.2019 23:13Filmový a hudební klub
    Doppelganger: Postava Nick Furyho je založená na tom, že je to v celku badass týpek, kterej je o krok před každým hrdinou i padouchem. Ovšem jak v Captain Marvel tak ve Spider-manovi je jeho postava jen vtipkující idiot (samozřejmě intenzivnější to bylo v Captain Marvel - nejdebilnější bylo asi to, jak přišel o oko).
  • mearez
    mearez4.7.2019 20:37Filmový a hudební klub
    Můj názor na Spider-man: FFH
    Za mě novej Spidey absolutní spokojenost. Jen ten Fury byl zase obětí vtipů, což mi přijde špatně a nesouhlasim s tim, ale ok. Mysterio byl skvělej charakter, ovšem přijde mi, že se zde trošku opakovala motivace jiné postavy. Ovšem Mysterio byla asi nejlepší postava v celém filmu. Praha byla asi nejzajímavější část společně s první potitulkovou scénou, která byla neskutečnej nářez, a za mě jedna z nějlepších potitulkových scén. Druhá byla dostatečně meh, protože nic moc neukázala, a byla celkově nepotřebná a její napojení na film je strašně nucené. Postavy mě byvily všecky, až teda na Flashe a toho divnýho asiata, což byly celkem chabě napsaný charaktery. Zábavný taky bylo, jak Far From Home interpretoval 1. a 2. lusknutí. Za mě by to bylo 8/10.
  • mearez
    mearez8.5.2019 12:02Filmový a hudební klub
    Fimi: Asi tak, v prostředí téměř dokonalejch superbohů je to skvělá změna
  • mearez
    mearez7.5.2019 22:53Filmový a hudební klub
    karl173: Tak u mě teda Captain Marvel úplně potopil promrhanej charakter Mar-vella a ještě plot twist se Skrullama. Řekl bych, že naopak i jedna chyba, která se týká třeba plot twistu, kterej se mi ale nelíbí, tak může celej film potopit, protože tato událost udává další směřování charakterů v budoucnu (zrovna ty Skrullové nabo Mar-vell). Rozhodně neříkám, že se vám ten film nemůže líbit, ale osobně mi přijde, že pokud se mi film nelíbí třeba jen v jednom zvratu tak už to může ovlivnit celej tvůj názor na film. Taky se Infinity War líbí lidem převážně jen kvůli závěrečné scéně, která je jedním z nějvětších cliffhangerů. a ty lidi ten film na základě toho hodnotí a už se tolik neutápěj v tom, že humor byl třeba debilní, postavy blbě napsaný, atd (to jsem jen plácnul a neslučuje se to s názore, který mám na tento film). Abych to shrnul myslim si, že je právě klíčové hodnotit filmy podle i třeba jedné chyby, protože když se ti ten film kvůli té chybě prostě nelíbí a už ti ta chyba zkazí zážitek z filmu, tak už nejseš hejtr, ale prostě jen člověk, co má takový názor na film, protože prostě byl zklamaný. Alejako je jasný, že člověk hodnotící Infinity War na základě toho, že je nedokončená (i když je to jasně jen půlka příběhu) je retardovaný.
  • mearez
    mearez6.1.2019 12:45Filmový a hudební klub
    hroubek: U Shazama mi zatim přijde, že si DC řeklo, že si udělaj komedii ve stylu MCU, ovšem to vůbec nevadí, protože to zatim vypadá na fajn superhrdinskej popcorn. A celkem se mi líbí, že Shazam je prakticky taková ukázka toho, jak by se choval puberťák, kdyby měl superschopnosti. Těšim se na to celkem dost, ovšem ruku na srdce, trhákem dubna budou Avengers, možná Hellboy
  • mearez
    mearez25.12.2018 14:46Pindárna
    Mohla by mi tu nějáká hodná duše shrnout, co se stalo v prvním omnibusu Daredevila od BBartu?
  • mearez
    mearez20.9.2018 20:36Slevy, výprodeje, bazary
    Richie: V ČB v Kanzelsbergeru byl jeden čas Darkhawk #1. Chtěl jsem ho koupit, ale někdo mě předběhl....
  • mearez
    mearez17.9.2018 16:26Filmový a hudební klub
    Doppelganger: Děkuji
  • mearez
    mearez17.9.2018 16:01Filmový a hudební klub
    Zdar. Nemáte někdo nějáké seriálové doporučení? Komiksové i nekomiksové.
  • mearez
    mearez12.9.2018 23:09Filmový a hudební klub
    Fimi: Není to oficiální, navíc Cavillova agentka tuto zprávu popřela a řekla, že nic takového se nedělo.
  • mearez
    mearez9.7.2018 15:49* Připomínky a návrhy
    Skvělý, jdu se podívat :)
  • mearez
    mearez8.7.2018 12:37Pindárna
    aha
  • mearez
    mearez7.7.2018 15:16* Připomínky a návrhy
    Mě taky, už jsem to chtěl taky napsat...
  • mearez
    mearez7.7.2018 15:15Pindárna
    Fimi: Nezmřel dnes, ale před týdnem v pátek. Dnes ho našli
  • mearez
    mearez29.6.2018 10:08Čtenářský koutek
    Co říkáte na konec Kill Or Be Killed? Za mě celkem super komiks, jedno z nejlepších Brubakerových děl, dle mého.
  • mearez
    mearez25.6.2018 18:37Srazy, cony, festivaly
    Doppelganger: Radši si nechám podepsat Soudce Dredda
  • mearez
    mearez17.6.2018 13:07Pindárna
    Kapis: Taky by mě zajímalo...
  • mearez
    mearez17.6.2018 08:48* Připomínky a návrhy
    Chtěl bych jen připomenout, že vyšel nový SW Magazín, a nikde v databázy ani v rozpisu nade mnou není.
  • mearez
    mearez11.6.2018 16:22Pindárna
    Zdarec lidi. Za dva tejdny jedu do Mnichova, tak bych se chtěl zeptat, jestli neznáte nějáký dobrý obchody s komiksama v centru Mnichova?
  • mearez
    mearez1.6.2018 20:21Srazy, cony, festivaly
    Sakra, nechám si podepsat Dredda. To je můj sen!
  • mearez
    mearez21.5.2018 23:32Pindárna
    Tormentr: Když už je řeč o Altered Carbon, podle mě je to slušná slátanina. A jako třeba takovej House of Cards, Stranger Things nebo třeba Brooklin nine-nine jsou originální seriály, které mě překvapí, mají dobrý zápletky, popřípadě super příběh, v případě Brooklin nine-nine je to třeba super kamera a vtipy nejsou téměř vůbec trapný. A seriály odle komiksů začínají být taky dost cringe: Flash jde od 3. sezóny do kopru, na Supergirl se nedá dívat, u Legend of Tomorrow jsem usnul, Defenders jsou prostě sračka, Iron Fist a Luke Cage jsou nezajímavý nudný séroše a Gotham je hrozně podivnej, protože jeho kvalita strašně moc skáče nahoru a dolů.
  • mearez
    mearez21.5.2018 17:59Čtenářský koutek
    Právě jsem sehnal za pár kaček Srdce Impéria. Super stav, všecko super, přijde mi to brzo, asi tak za pár dnů. Sakra, je to fakt tak dobrý, jak všichni říkaj?
  • mearez
    mearez12.4.2018 21:35Čtenářský koutek
    Hele, stejně si spousta lidí kupuje komiksy v angličtině, takže si myslim, že řešit tu už posté BBart a politiku vydávání komiksů je prkotina.
  • mearez
    mearez9.4.2018 23:17Srazy, cony, festivaly
    Fimi: Zase aby pro to někdo hlasoval...
  • mearez
    mearez28.3.2018 22:48Pindárna
    Chtěl bych se zeptat nějákých odborníků na Marvel. Slyšel jsem, že Juggernaut zničil sám dvojčata (prej do do nich něják napálil, WTC spadlo), ale taky že tato událost byla identická ve vesmíru 616 jako v našem vesmíru (zničení dvojčat letadly). Co z toho je legit?
  • mearez
    mearez26.3.2018 19:53* Připomínky a návrhy
    zack: Pokud jsem napsal info k nějákým autorům, jak ti mám dát vědět, aby to nějáký admin aktualizoval? E-mailem nebo příspěvkem ve fóru?
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 473 (cca 137206 Kč)
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: 13 (cca 5788 Kč)
Osobní: 9 (cca 4441 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: 9
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0