Koupit
Na ubohého Petra Parkera se valí jedna katastrofa za druhou. Nejenže mu umírá člověk v náručí, ale ještě je z té smrti obviněný Spider-Man. Gwen Stacyová mizí z Parkerova života, s Harry Osbornem to jde od desíti k pěti a vůbec se kolem dějí věci, které by zlomily vaz i člověku vyzbrojenému pavoučí silou.
V nové knize z edice Comicsové legendy jsou protivníci našeho oblíbeného pavoučího hrdiny mnohem nebezpečnější a jdou mu mnohem více na tělo. Vrací se Prowler, ochladit Spider-Mana přichází Iceman... a v závěru se objeví i jeden ze Spideyho největších protivníků, samotný Green Goblin!

Scénář
Stan Lee
Art
Gil Kane, John Romita Sr.
Ink
Sal Buscema, Frank Giacoia, Tony Mortellaro, John Romita Sr.
Překlad
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-87044-28-5 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
400 g
Stran
180
Cena
219 Kč
Originál
The Amazing Spider-Man 090-098 ()
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 16:22Comicsové legendy #18: Spider-Man #06
    Čierno-biela kresba sa k Spider-Manovi nehodí. Skutočne nie. A za to uberám jednu hviezdu. Je to síce dosť dlhé, zastarané (scenáristicky, aj kresličsky) a londýnska odbočka mi pripadala mimo, ale jednak je tu Green Goblin (čo je automatické plus) a jednak tento zošit obsahuje jednu z povedzme tridsiatich najzásadnejších vecí, aké Spider-Manovu kariéru v priebehu rokov postretli a tou je smrť istej postavy, ale nebudem spoilerovať. Mimochodom, časť z tohto komiksu v roku 2016 vyšla (konečne vo farbe) v knihe Ultimátní komiksový komplet: Smrt Stacyových.
  • mearez
    Stan Lee mě nikdy moc nechytal, ovšem ve Spider-manovi ho vyloženě žeru. Tento sedmdesátkový Spidey je prostě klasika, ne že ne. Skvělá, ale bohužel černobílá, kresba doplňuje sice ne moc propracovaný příběh, který je ale hodně zábavný a akcí nabitý. Sice Spideyho nemusím, ovšem tohle je prostě klasika, která obstojí i v dnešní době. Za mě 4*.
  • VanTom
    Jeden dva sešity denně, navíc nedlouho po (několika) předchozích CL, a Leeho příhody Spider-Mana mi už připadaly hodně povrchní a obehrané, především neustále stejným vnitřním přemítáním nad pavoučí smůlou / údělem, nedostatkem peněz apod. Ovšem v tomto svazku se Parkerův život hodně posunul, byť smrt kapitána Stacyho se udála dost zčistajasna a celé nedorozumění s Gwen by IMHO vyřešil jeden upřímný rozhovor (na který samozřejmě nedošlo, místo toho odletěla do Londýna). Čtvrtou hvězdičku tak až v závěru zachránil výborný 3dílný návrat Green Goblina, jenž znovu prokázal, proč patří mezi Spideyho nejnebezpečnější a nejzajímavější protivníky (i když Petrovo neustálé stěžování, že ho nemůže zranit (protože je otcem jeho nejlepšího přítele), silně připomínalo souboje s Lizardem).
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš21.5.2016 13:32Comicsové legendy #18: Spider-Man #06
    Asi každej už ví, zda-li se mu styl Stana Leeho líbí, nebo ne. + milovníci starých klasik toto určitě ocení. Příjemně se to čte, kresby jsou srozumitelné a jednoduché, děj nenáročný, ale přitom ne nudný - za mě dávám plný počet bodů, vážně mě tyto knihy bavily, přestože jsem je používal jen jako výplně mezi čtením jiných titulů, či cestě autobusem. Ale ČB verze této knihy od Netopejra tomu zase hvězdičku ubírá, bohužel...
  • royan
    Vzhledem k tomu, že Netopejr ulehl k časově neohraničenému dlouholetému spánku a nikdo další se nemá k tomu, aby tyto skvělé klasické komiksy dál vydával, tak se smrti Gwen v češtině asi ani nedočkáme.
  • Lenny
    Lenny mecenáš12.4.2014 15:37Comicsové legendy #18: Spider-Man #06
    luky.kuky10: Nedá
  • luky.kuky10
    luky.kuky1012.4.2014 11:52Comicsové legendy #18: Spider-Man #06
    Nejlepší díl ze všech knih o Pavutčinatci co v CL vyšlo! Jakmile se příběh točí kolem Petra Parkera a jeho trablů v soukromém životě, a více to převládá nad "klasickými fighty" je to vždycky záruka kvality. Stejně tak jako vyšel v UKK Spider-man: smutek. Nevím, jestli se dá u nás sehnat příběh, ve kterém je smrt Gwen ( jestli ano tak mi dejte vědět ). Jinak tento díl se mi hodně líbil.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš26.6.2011 15:51Comicsové legendy #18: Spider-Man #06
    Šestou knihu jsem si koupil až zpětně a víceméně z povinnosti, o to větší překvapení mě pak čekalo. Je to totiž docela ryzí věc, žádné další bezvýznamné epizodky a zejména tu pavoukovo fanoušci dostávají pořádnou porci všeho, co na něm mají rádi. Je tedy pravdou, že v některých momentech jsou to už takové porce, která se začínají přejídat a být poněkud sebeparodická, ale naštěstí je Stan Lee mistr střihu. Přes svou epochálnost však šestá kniha také poskytuje dosti bizáru. Podivně exoticky na mě působí výlet do Londýna, ale ještě dejme tomu. Horší jsou pak typické produkty 70. let, ať už se jedná o masivní protidrogovou agitku nebo obskurní módu. V tomto ohledu doporučuji především Parkerovou indiánskou kamizolu ze str. 124 či pasáckou kreaci ze str. 151, kterou i MJ musela ocenit. Ale nechme žertů, pod nánosem figur v pláštěnkách a růžové knihovny to náhodnému čtenáři nemusí být zřejmé, ale tohle je z jistého úhlu docela temné počtení.

  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš8.1.2011 18:22Comicsové legendy #18: Spider-Man #06
    Mno, starším comicsovém se spideym jsem dal víc, ale to sem nebyl tak namlsnej a taky jsem byl mladší (malounko jinej záběr), takže teď dám míň, ale je to výborný (v rámci žánru). Spousta důležitejch událostí. Samozřejmě je tu i pár mizernejch záporňáků jako super ubožák Beetle či Prowler. Vycházet takovejhle Spidey v barvě, byl bych v nebi...
  • willis
    Jo, jsou tady pro sérii i podstatnější události.... Mary-Jane se k Harrymu chová jako pěkná mrcha :), ale nevyhnem se ani tradiční několikastránkové rekapitulaci "jak to všechno začalo", ani tradiční schizofrenní situaci " má ráda Parkera, ale nenávidí Spidermana".... Tisk tedy nic moc, černá je občas nějaká rozplizlá.
  • erik
    Podstatne lepšie ako minulá kniha. Stále sa tu objavujú úplne pitomučkí protivníci typu Beetle, ale vďaka Stacyovskej tragédii a Green Goblinovi sa čitateľ dostáva občas do stavu, že ho aj trošku mrazí. Osbourne je naozaj ultimátny protivník, Spidey dostáva zabrať a hoci kniha končí happyendovo, všetci vieme, že o chvíľu to bude ďaleko katastrofálnejšie. Teším sa.
  • royan
    V téhle knize je znát, že už jsme v 70.letech. Oproti minulým knihám se mi to zdálo více drsnější, méně zdlouhavých bitev a více zasadních událostí v životě Petra Parkera.
122431
Četl/a (48)
81splinter, Alfred, Ash Pointak, bboorreekk, Big_Boss, calvin10, Cemino, dbar, Doncek4321, Doppelganger, DracoAn, emanek, erik, Final, house192, hypermlok, Ivan Kucera, J.Connor, Jabba, jh666, KdG, Keno, Kraken, Lobok257, luky.kuky10, mearez, Mercurio, mineralk, mywiel, NecRoman, Nexis, oleav, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pechna, raenius, RaptoR, robertsedmik, samuelo12, SHORTY, smazenapikantniskeble, Spike, Tyfus, TZcomics, VanTom, vrazdinek, VvV
(157)
5555, 81splinter, adam.ra, afri, Alfred, anakinb, Arthas_SVK, asgardpepa, Ash Pointak, Azbest, Baffman, bboorreekk, Benji, Big_Boss, blackJag, bmc75, bobo666_2005, BoVon, burzum, Butch, calvin10, Cassidy, Cemino, chuckboris, Corvus, CoupeC, Crics, CSE_AC/DC, danyno76, dasik, dbar, DEmnoG, disclose, Don Carlos, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, dracula, Elhonzo , emanek, erik, fel68, Final, FrAnK, Fruitix, goldschmidchen, goodspeed, grinder, house192, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, isildur heir, ivan, Ivan Kucera, J.Connor, Jabba, Jack043, James, Jestrab2, jh666, Joshua_T, Kabukiman, Kazumaki, KdG, Keno, Kjon, KLAUN_DOMINANT, komiksák007, Kraken, krvinka56, krypto, kucik, Lenny, Lobok257, luky.kuky10, Lutron, Mankin, Masinfira, Maty48, me, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, Mononoke, monty.cl, MP, Mr.Plysh, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nexis, nx, Nyxxie, oru, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pechna, pennywise, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, PP, R3d, Radkos, raenius, Raikou, RainDamage, RaptoR, robertsedmik, roswelll, royan, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Samurai-Jack, Saran, seezeethree, semi41, SHORTY, Skot, sleepless, Spider-man, Spike, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheWrecker, Tombal, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Viking, vranakx, vrazdinek, VvV, Wasps, WereWolf, willis, Wiruss, worf, xintax, Zajo original, Zíďas
Chce (18)
Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, CP, deadpool, delsemela, Duracell, FatMonster, filemon, fusnix, Grynca, Hauzina, Kapis, Netorack, Nightmare, Odal , Ronik, xxaannddeerr
Shání (3)
FatMonster, Hauzina, Nightmare
Nabízí (2)
Fox01, Lenny