Koupit
Začíná nová epocha života nejslavnějšího mutantského bijce. Tahle epocha vstupuje do dveří madripoorského baru společně se členy yakuzy, kteří se v nejprohnilejším městě světa rozhodnou zřídit filiálku. V cestě jim ale stojí muž s adamantiovými drápy, muž momentálně známý jako Patch, který je odhodlaný zastavit je za každou cenu. I kdyby měl kvůli tomu odjet do Japonska... A i kdyby měl kvůli tomu zemřít. Kromě toho nás už pátá kniha Wolverinových dobrodružství vrhne hluboko do minulosti, do dob druhé světové války - a pustíme se i do pronásledování nelítostného vraha. To vše v brilantní kresbě legendárního Marka Silvestriho.

Náklad 2000 ks.
Obsahuje sešity série Wolverine (Vol. 2) #31-37 (Sep/1990-Mar/1991)


Scénář
Larry Hama
Art
Marc Silvestri
Ink
Dan Green, Josef Rubinstein (Joe)
Obálka
Dan Green, Marc Silvestri
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-87044-25-4 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
400 g
Stran
156
Cena
219 Kč
  • MEGA
    Kresba je tahoun tohohle komiksu. Všechno prostě vypadá skvěle a i přes černobílou je vše přehledné. Možná je lepší, že je to černobílé, kresba tak víc vynikne. Příběh je taky ale dobrej. Čte se to dobře, je zde velké množství akce, ale vše má hlavu a patu. Pro mě je toto srdcovka.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.7.2019 12:31Comicsové legendy #17: Wolverine #05
    Wolverine na Madropooru - úžasná věc. Každý příběh co jsem četl s touto tématikou mě bavil. Černobílá mě tu štve, ale přišla mi tu aspoň čitelnější. Asi se zlepšila kvalita výtisku. Celá série mě prostě bavila a je taková středová. Mít to koherentní a vcelku, resp. to číst po sobě v jednom sledu, pokud možno v nějakém omnibusu, by mé hodnocení jistě zvýšilo. Takhle je to střed.
  • mearez
    Za mě je tohleto skvělej příklad začátku devadesátek. Akce, nasvalený týpci, akce, pořádně podivnej příběh, zase akce, béčkový marvelovský postavy, akce a nakonec akce. Nechybí předzvěst série Wolverine Origins v podobě náhodných flashbacků na Wolverinovu minulost, hlavně tedy za války, a rodí se tu zárodek pozdějšího pracování s Wolverinovo minulostí. Příběh na styl Back To The Future byl tak akorát dobrý zakončení, ale první část knihy byla asi nejlepší. Samozřejmě si nesmím dovolit nezmínit sešit, ve kterém nás scénáristi poškádlili kraťoučkym flashbackem z WW2, kde Wolverine kosí nácky, což krásně funguje jako utvrzení postavy v už tak velkém Marvel Universe. Kresba je moc pěkná, jen škoda, že to vyšlo černobíle, protože bych možná dal i 100%. Za mě skvělej akčí nářez s Wolverinem v hlavní roli, u kterýho si místy může čtenář dovolit vypnout. Za mě 4*.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1030.1.2014 23:28Comicsové legendy #17: Wolverine #05
    Me se tenhle Wolverine libil ze serie comicsovych legend, kde jsem necetl jen prvni dil, spolecne s druhym dilem nejvic. Nejlepsi byl asi pribeh, kde se vratili v case do roku 1937, a je jen skoda ze neni nejake pokracovani. 100% bych bral aby u nas serie Comicsovych Legend vychazela znovu!
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš3.5.2012 11:30Comicsové legendy #17: Wolverine #05
    Wolvý určitě umí skvělý vyšetření prostaty, ale toho se asi nedočkáme a tak si můžeme zatím užívat jen tento komiks. Comicsové legendy jsou opravdu comicsové legendy. Příběhy starší, naivnější, ale já klasiku miluju. Tohle mi přesně stačí. Akční řežba, kde Wolvý každýho smete, třicetkrát za komiks nám připomene že je nejlepší v tom co dělá a že má tuhou kostřičku. Zřejmě proto, aby když si nějaké děcko koupí komiks od čísla 150 vědělo, proč to přežije. Nemám s tim problém. Nemám ani problém s tím, že je Wolvý drsnej jak ta nejdrsnější pemza a že každýho rozdrápe ják dítě svoji neštovicovou kůžičku. Je to prostě on, mého srdce šampion. Neboli si dovolím parafrázovat jeden seriál "je právě takovej jakej je, protože vaše oblíbené vydavatelství vám přináší další díl vašeho oblíbeného komiksiku". Prostě Wolverine. Nic víc. Nic míň a mě to stačí.
  • vasek
    Týjo, prostě miluju todlenctoho Wolverýna, jaký von má dlouhý vostrý drápy a všecko jako přežije, no to je přece lahoda... a proto dávám sto procent. A taky je to ze série "Stan Lee uvádí", a všichni říkaj, že Stan Lee je dobrej, takže taky proto dávám sto procent. A taky je tam spousta akce, všelijaký vejbuchy, a bra-ka, bra-ka-ka, TOC! TOC! a RROOOARRRR! No, paráda a proto dávám třikrát sto procent. Což je celkem tři sta padesát procent. Já na nějaký procento nikdy nekoukal.

    No dobrý, a teď vážně. Wolverine je zkrátka klasická komerční kejda, která si svou pozornost zaslouží jen díky (místy) parádní štětcové kresbě tvůrčího dua Silvestri, Green a celkem sympatickému (anti)hrdinovi. Ten by mi byl ale mnohem sympatičtější, kdyby furt dokola nemlel o svý adamantiový kostře a úžasnejch regeneračních schopnostech. Na třicátý stránce už to člověka začne prudit, stejně jako mě prudí dokoláčnický Spidermanovy monology vagíny o pavoučím supersmyslu. Mně by třeba ke štěstí stačilo slyšet Wolverinovu repliku "jsem skvělej a drsnej" dvakrát za knihu. Frekvence podobnejch canců v každým druhým poli dělá z tohohle špalíčku mutantských pohádek skoro nečitelnou záležitost.

    O scénáři se zmiňovat nebudu. Zkrátka: když tisíc superhrdinů dělá totéž, je to vždycky furt to samý "totéž". Akorát jeden má drápy, jinej má hák a třetí (co já vím) třeba lejzrovej kedluben. Ale abych jenom nestříkal svou super-kritickou tekutinou na všechny strany, dodávám, že mě celkem překvapil druhý (a zároveň nejkratší) příběh. Poměrně spletitá dějová linka stihne na relativně malém prostoru vyprávět několik příběhových liníí, které ve finále ústí ve smysluplný a sympatický konec.

    Ad kresba: Jak už jsem načvachtal výš, mám rád rozmáchlou štětcovku. V podání tvůrčího kreslířského dua funguje takmer dokonale. Někdy sice jde deformace ksichtů na vrub expresivního švihu, ale to mi v podstatě vůbec nevadilo. Roztěkaný inking dává vyprávění takovou "mihotavou" atmosféru a obzvlášť v prvním "Jakuzáckém" příběhu má černobíká kresba nádhernou specifickou světelnost.
    Zajímavé je taky sledovat vývoj sehraného kreslířského dua penciler - inker v proměnách času :) Při prolistování knížky, jejíž příběhy vznikaly v rozmezí deseti let, nezbývá než konstatovat, že kvalita vyprodukovaných komiksů šla celkem do kopru. Rozdíl mezi vypiplaným prvním příběhem a poslední ubžunděnou, odfláklou disproporční rozplizlostí je celkem markantní.

    Závěr: 60% ano, na tohle už jsem zkrátka starej.
  • FrAnK
    Vždy jsem zastával názor, že Wolverine má nejhezčí obálky z com. legend a tahle mi pride jednoznačňe nejhorsi a vubec se mi nelibi, ale pribeh je zatim asi ze vsech nejlepsi.(taky se mi nejvic libi hrbet, ktery se mi pekne blyska v knihovne)
  • erik
    Tak tu máme ďalšie z rady klasických príbehov. Mrkneme sa do Japonska, pokocháme sa Wolverineovým pohrebom, natrafíme na lovca a jedného pamätníka v kanadských lesoch, s členom Alpha Flight poputujeme časom a stretneme významných spisovateľov, ale hlavne, príde Lady Deathstrike a celé sa to blíži do doby, keď na nás vybafne nechvalne známy Project X. Až na občasné znásilňovanie náhod a dejových zvratov je to klasika. Som nostalgicky nekritický.
132811
Četl/a (58)
81splinter, Alfred, bboorreekk, calvin10, Cemino, Darth Raelchi, dbar, Doly, Doncek4321, Doppelganger, DracoAn, duri, Dzonik, emanek, erik, Glumal, guseppe, house192, hromotlk, hypermlok, invape, J.Connor, James, jh666, Kaaos, Keno, Killingjoke, lacoste, Lobok257, luky.kuky10, mearez, MEGA, Mercurio, mgeralt, mineralk, monte walsh, mywiel, namdnas, NecRoman, oleav, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pechna, radimisko, raenius, RaptoR, robertsedmik, S313, sala, samuelo12, Spike, terrordemon, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, VanTom, vrazdinek
(175)
5555, 81splinter, adam.ra, afri, Alfred, Awakener, Azalin, Azbest, bboorreekk, beanek, Benji, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, bobo666_2005, burzum, Butch, calvin10, Cassidy, Cemino, charvos, Corvus, CoupeC, CP, CSE_AC/DC, danyno76, dbar, DEmnoG, Denis1996, disclose, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Dosis_Venenum, DracoAn, dracula, Duchy, duri, Dzonik, Elhonzo , emanek, erik, farb, fel68, filemon, FrAnK, Glumal, goldschmidchen, goodspeed, GORERATED, grinder, guseppe, Hauzina, hedgehog, hellblazer, ho.mof, house192, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, J.Connor, Jack043, James, Jestrab2, jh666, Kabukiman, Karel Sec, Kazumaki, KdG, Keno, komiksák007, krvinka56, kucik, Kurt Cocaine, lacoste, Lenny, Lijem24, Lobok257, ludek.n, lukin, luky.kuky10, lutrix, maara, Martin Buchal, Martin D. Antonín, Marvin, Masinfira, Maty48, MB, MEGA, Mercurio, mgeralt, mikado, MIKER65, mikki.maser, mimo_provoz, mineralk, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, monte walsh, monty.cl, Mortisson, MP, Mr.Plysh, MultiScorey, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, novoten, nx, Odal , OldaB, Onkel 1928, oru, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pechna, pennywise, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, PP, Qee, R3d, radimisko, Radkos, raenius, raimi, RainDamage, RaptoR, robertsedmik, roswelll, royan, S313, Saiffer, saja, sala, Salien, samuelo12, Samurai-Jack, Saran, Schramm, seezeethree, Skot, sleepless, Spike, stanleystar, strougy, suricattaontheway, tacmud, Teach, the.kasztan, Thorar, Tombal, Tomek, Tominos, Tony TwoDee, Trpiš, trudoš, tulipstros, Tyfus, VanTom, vasek, Viking, vranakx, vrazdinek, whaaa, willis, xintax, yarda, Zajo original, Zíďas
Chce (14)
AwatarDK, Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, deadpool, delsemela, FatMonster, fusnix, Joshua_T, Kapis, Netorack, Pavouk01, Slaine, xxaannddeerr
Shání (1)
FatMonster
Nabízí (2)
Fox01, Grynca