Koupit
X-MENI jsou mrtví! Nejslavnější superhrdinský tým světa je minulostí. Souboj s Magnetem rozhodil členy týmů po celém světě (a nejenom tam). Dostávají se do pravěkého světa, kde je ohrožují pterodaktylové i mimozemské civilizace, do Japonska zmítaného zemětřesením i do dalších nebezpečných míst na Zemi i ve vesmíru.

Obsah:
Zoufalství
Vidina smrti!
Záchrana Savage Land
Válka telepatů! (Psi War!)
Potopení Japonska!
Noc před Štědrým dnem!
Hledá se: Wolverine! Živý nebo mrtvý!
Soubouj v bouři!
Plačte pro děti
„Poslyšte zastavte mě, jestli jste tenhle vtip už slyšeli... ale je to smrtící kaměňák!"
Směje se, jen když to bolí!

V originálu vyšlo jako X-Men #114-124 (říjen 1978 - srpen 1979). Vydal Marvel.

Scénář
John Byrne, Chris Claremont
Art
Terry Austin, John Byrne
Ink
Terry Austin, Ricardo Villamonte
Obálka
Dave Cockrum
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-87044-18-6 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
400 g
Stran
196
Cena
249 Kč
  • VanTom
    Chris Claremont a John Byrne pokračují v grandiózním stylu rozjeté ságy, samozřejmě přes řadu epizodních konfliktů na úrovni brakové lehkomyslnosti. Pozadí hrdinů se neustále prohlubuje (Wolverine a Letka Alfa, Colossusovy pochyby, Stormino dětství) a dohromady tvoří perfektně se doplňující tým. Fantastická kresba pak nadchne i v černobílém provedení, jen kdyby ji tisk v některých číslech neslil do tmavé nepřehlednosti.
  • mearez
    Takže. X-meni od Claremonta. Klasika, která je i dnes aktuální, a která se i dnes dá považovat za kvalitní komiks. Jak už to ale bývá, před příběhem, který je kvalitní je vždy pár sešitů takovej lehkej průměr. Tahle kniha je průměr na X-men od Claremonta. Naservíruje nám dávku akční zábavy, scífka je tu o dost míň, story line s Liliandrou a Xavierem tu prakticky neni, a příběh se soustředí na postavy z Xavierova institutu, ne na posatvy, které jsou aktuálně ve Skotsku nebo dokonce s Avengers a Strážci Galaxie (v té době probíhala Korvacova sága, které se zúčastnil Beast). Claremont tu nechává Jean aka Phoenix odpočinout před její velkou ságou a zabývá se spíš rozvojem postav, které tolik neznáme, jako je třeba Colossus nebo Storm. Už tu můzem vidět stále větší náznaky odhalení backstory Wolverina a Storm, což je příjemný a já osobně to uvítal, a jako třešnička na dortu funguje pořádné představení Alpha Flight, kterou mám fakt rád. Negativum příběhu jsou asi dialogy, ale to je jen maličkost. Kresba je super. Byrne si tu už rozjíždí vlastní styl, za což velkej palec nahoru, ale tohle snažení zabíjí skutečnost, že komiks je černobílý. Překled byl pěknej shit storm, někdy byla Misty Knight, někdy Night, překlad Alpha Fligt se mi osobně nelíbil, a ke konci téměř na každé stránce chyba. Jméno Wolverin netřeba komentovat. Místy jsem se nudil, a komiks je černobílý a hlavně překlad drhne, takže nemůžu dát plný počet, ale i tak si tento komiks ještě jednou přečtu, protože mám Claremontovo X-meny čím dál tím víc rád. Za mě 4*.
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš7.7.2015 11:25Comicsové legendy #16: X-Men #03
    Tohle je prostě neuvěřitelně geniální dílo (kompletní příběh všechny sešity). Nemůžu si pomoc, ale miluju starý Marvelovky, toto sic tak staré není, ale skvělý to je úplně stejně. Příběh, dialogy, KRESBY, napětí, prostě vše!! Myslím, že komentáře typu zastaralé či úsměvné jsou absolutně zcestné. Člověk to musí hodnotit tak, jak by to hodnotil v den, kdy tyto komiksy vycházely. Nebo jako umíte si představit recenzi na Škodu 105, nebo Nokii 5110 z roku 2015? Asi žádná sláva by to nebyla a slova jako úsměvné by byla hodně slabá.. Tento komiks i po tolika letech je na tom pořád líp než ta zmiňovaná nokia po znatelně kratší době.. Jediný, proč nedávám u této konkrétní knihy 5hvězd je vina Netopejra a černobílého tisku (nebo resp. škudlících zákazníku,. co by barevnou knihu nezaplatili).. DOPORUČUJI všem tento komplet.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1021.4.2014 10:50Comicsové legendy #16: X-Men #03
    Pri teto knize jsem se bavil, nejvice se mi libi posledni pribeh s Arcadem. Colossus proletar:D to me pobavilo. Kazdy z pribehu ma hodne co do sebe. Valka telepatu, hleda se Wolverine, zachrana savage land... Kniha me pozitivne prekvapila:-)
  • royan
    Tak se moje předtucha vyplnila. Čekáme přes 3 roky a pokračování stále v nedohlednu. Myslím, že nikoho nebaví kupovat si komiksy na pokračování s několikaletou odmlkou mezi jednotlivými díly. Pokud Netopejr není schopný zachovat minimálně roční periodicitu takového černobílého komiksu, měl by vydávání přenechat někomu jinému.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.7.2011 13:45Comicsové legendy #16: X-Men #03
    S X-men je to pokaždý stejný, zhruba do půlky si říkám, že tohle už trochu přehánim. Ve svym věku číst takový ptákoviny o partě v elasténu navíc v překombinovaném světě plném superhrdinů, pravěku a ufonů. Pak mě ten glitterovej guláš ale chytne a najednou je konec... Koupil jsem si tenhle díl až teď, takže doufám, že narozdíl od royana 3 roky na pokračování čekat nebudu. Zvláště závěr v Murderlandu byl opulentní a vyvolal ve mně vpzpomínky na milovanou videohru Spider-Man/X-Men: Arcade's Revenge: http://en.wikipedia.org/wiki/Spider-Man/X-Men:_Arcade%27s_Revenge . P.S. Nesnáším lokalizaci popkulturních odkazů. Jasně, neznám/e každej americkej ksicht z televize, ale když Cyclops říká Loganovi na str. 144 ať si zahraje na Přemka Podlahu, to bych zabíjel. Lze to řešit krátkou vysvětlivkou pod čarou nebo trochou fantazie. Třeba Kutila Tima známe všichni, ne? V době vydání byl sice na houbách, ale i tak by to působilo zdaleka lépe.
  • royan
    Claremont opravdu rozjíždí dlouhatánskou ságu, která překračuje obsah jedné knihy. Tak jen doufejme, že na další pokračovaní nebudem zas čekat 3 roky.
  • The Genius
    The Genius20.1.2009 22:21Comicsové legendy #16: X-Men #03
    Příběhově mi tahle kniha sedla ze všech tří zatím nejvíc, ale problém je tady v překladu a desítkách chyb. A i ten papír mi přijde tak nějak víc "toaletnější". Přijde mi, že comicsové legendy by si zasloužily lepší zpracování, než jak nám to Netopejr předvádí zde.
  • Keram
    tak pridám svoj komentár. tieto príbehy som už čítal v originále a takúto klasiku som si nemohol nechať ujsť. prečítal som zatial tri príbehy z jedenástich a som zhrozený. nie väzbou knihy, ktorá je velmi dobrá, ani papierom, ktorý je tiež dobrý, ani príbehom, ktorý je legendárny, ale prekladom. v tých troch príbehoch som narazil na: zlý slovosled, zámenu bubliny (str 4.), muži rozprávajú ako ženy (str 45) a gramatické chyby, napríklad "Na někoho, kdo má tělo jako tvrdé jako skála, je dost hbitý." mám dojem, že korektorka pri tom asi zaspávala. tešil som sa na tento book, ale vďaka tolkým nezmyselným a gramatickým chybám ho dočítam len horko ťažko - velmi to kazí dojem.
  • Kabukiman
    Kabukiman27.9.2008 13:46Comicsové legendy #16: X-Men #03
    Nemůžu se zbavit při čtení X-menů dojmu,že už jsem nějak zestárl já nebo ty příběhy. Možná mi jen nesednou X-meni,ale raděj bych četl třeba Avengers... I přes fakt, že bych v legendách uvítal raději něco jiného, se u X-menů docela dobře bavím,takže 70%
  • erik
    Konečne opäť X-meni. Klasika, ku ktorej nemám výhrad. Výhrady mám iba k úprave, pretože niekoľkokrát sa tam vyskytuje buď chýbajúce písmeno v slove alebo vadné skloňovanie. Raz mi trhlo uši, keď Banshee komentuje stav Storm na začiatku Savage Land, ale opakovať to tu nebudem.
    Najviac sa mi páčila jedna podarená hláška od Nightcawlera vyjadrujúca ľútosť všetkým tvorm, ktorí prídu Wolverinovi do cesty.
71812
Četl/a (48)
Alfred, bboorreekk, calvin10, Cemino, dbar, Doncek4321, Doppelganger, DracoAn, emanek, erik, figis, Final, holubdema, house192, hypermlok, J.Connor, jh666, Jonathan Arbuckle, KdG, Keno, Killingjoke, Knowho/Wullcann38, lantan1, Lobok257, luky.kuky10, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, NecRoman, oleav, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pechna, radimisko, raenius, RaptoR, robertsedmik, S313, SHORTY, smazenapikantniskeble, Spike, Tyfus, TZcomics, VanTom, Yefery, zgrywus
(161)
5555, adam.ra, afri, Alfred, Azalin, Azbest, bboorreekk, Bender01, Benji, blackJag, bmc75, bobo666_2005, Braindead, burzum, Butch, calvin10, Cassidy, Cemino, charvos, Corvus, CoupeC, CP, CSE_AC/DC, danyno76, dbar, DEmnoG, disclose, Don Carlos, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, DracoAn, dracula, Duchy, Elhonzo , emanek, Erich, erik, farb, fel68, figis, filemon, Final, FrAnK, goodspeed, grinder, Hauzina, hellblazer, HELLEIA, holubdema, house192, Hulik, hypermlok, ikshorm, imro, invape, J.Connor, Jack043, James, Jestrab2, jett, jh666, Joshua_T, Kabukiman, Kazumaki, KdG, Keno, KLAUN_DOMINANT, Knowho/Wullcann38, komiksák007, krvinka56, kucik, Kunden, Lass, Lenny, Lobok257, lukin, luky.kuky10, lutrix, maara, Martin Buchal, Masinfira, Matej-29, Maty48, MEGA, Mercurio, mgeralt, mikado, MIKER65, mikki.maser, mimo_provoz, mineralk, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, monty.cl, MP, NecRoman, NguyenTom, Nightmare, nx, Nyxxie, Odal , OldaB, opytz, oru, Paldini, pata, PatrikTheMighty, pavel, pechna, pennywise, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, PP, R3d, radimisko, Radkos, Radowan, raenius, Raikou, raimi, RainDamage, RaptoR, robertsedmik, royan, S313, Saiffer, saja, Salien, Saran, seezeethree, SHORTY, Skot, sleepless, smazy, Spike, strougy, suricattaontheway, svobyy, tacmud, Thorar, Tombal, Tominos, TomNguyen, Trpiš, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Viking, vranakx, willis, xintax, yarda, Yefery, Zajo original, zgrywus, Zíďas
Chce (12)
123, Azik2586, Badgu.y1902, BreakingAway, deadpool, delsemela, FatMonster, fusnix, Kapis, Netorack, vrazdinek, xxaannddeerr
Shání (2)
FatMonster, Marran
Nabízí (3)
Erich, Fox01, Lenny