• Big_Boss
    Tomuhle komiksu jsem se dlouho vyhýbal, jelikož je známí jak je klonová sága nekvalitní splácanina. No a když už jsem se k tomu konečně dokopal, tak jsem si uvědomil, že tohle není ta "slavná" klonová sága z 90. let, ale jeho předchůdce aka "Původní klonová sága. Tyhle retro komiksy se Spider-Manem mám rád už od té doby, co jsem je četl v komiksových legendách a jsem rád, že se našel nějaká jejich nástupce. Samozřejmě je komiks hodně naivní jak se na 60-80. letá patří, záporáci jsou neskuteně přehnaní a samosebou, že každý o sobě musí mluvit ve třetí osobě :D "PS: Nejlepší komentář má za mě Blackthunder - "Odhalení záporáka bylo trochu jak ze Scooby Doo"
  • Big_Boss
    Se Spider-Manem Noir jsem se poprvé setkal skrz videohru Spider-Man Shattered Dimensions a následně přes film Spider-Man: Into The Spider-Verse s hlasem Nicolase Cage, ale tohle je jiné kafe. Rozhodně nejoriginálnější a nejlepší Spider-Man z jiného světa.
  • Big_Boss
    Naposledy jsem zde byl příhlášení před 6ti lety, ale po přečtení tohohle komiksu jsem se musel vrátit a ohodnotit ho nejvyšší známkou. Upřímně ani nevím proč jsem ho tak dlouho odkládal, ale jelikož jsem se sám nedávno ženil, tak mi přišlo vhod konečně přečíst tenhle kousek. A jsem rád, že jsem se k němu konečně dokopal. Tenhle komiks mi neskutečně přirost k srdci, už jenom kvůli tomu, že jsem se snoubenkou stejně jako Petr a MJ řešil v posledních dnech podobné problémy nastávajících novomaželů. Kdybych tenhle komiks četl třeba v 15ti letech, tak bych si asi stěžoval na nedostatek akce, ale o tomhle tenhle příběh není. Stejně jako Petr, tak i já jsem dospěl a uvědomil si, že tyhle osudové příběhy "obyčejných" lidí, mi jsou polsední dobou mnohem bližší než generická superhrdinská akce, kterou v dnešním světě vidíte na každém rohu (ale i tak díky MCU). Akce se tu samozřejmě taky dočkáte, hlavně na začátku, kdy si to Spider-Man rozdá s Pavoukobijcem Alystera Smythe, ale skutečný klenot této knihy byl pro mě třídílný příběh Paralelní životy (taky si někdo myslel, že tohle kreslil John romita Sr.?), kdy mě zaujal backstory Mary Jane, která nakonec odhalila, že celé ty roky večírků a extroverní povahy jsou vlastně jenom maska, která má skrýt její bolest. Bolest o sblížení, bolest o obětování se pro rodinu a dalších neduhů, které vyrostly ze špatného dětství a rozvrácené rodiny. MJ nosila masku stejně Petr a to mě na tomhle příběhu nejvíc zaujalo. Zjištění, že celou dobu věděla, že Petr je Spider-Man už od toho osudného dne už byla jenom třešnička na dortu. Na to, že je tenhle příběh starý cca 30 let, tak dokýže zaujmout i dnešní čtenáře, což není nic lehkého, když si uvědomím, že těch komiksů jsem přečetl víc než je zdrávo. Příběh ohledně svatby je samozřejmě lehce naivní, stejně jako všechny příběhy z konce 80 let. ale v tom tkví jejich kouzlo. Většinou dám přednost těmto starším příběhům než novějším kouskům. Spider-Man je vedle Batmana můj nejoblíbenější hrdina a i když je tenhle komplet pro mě takový hit-and-miss, tak Svatba je vedle komiksu Noir to nejlepší co jsem zatím četl.
  • Big_Boss
    Z čista jasna se k nám přiřítily už dávno (skoro)zapomenuté Comicsové Legendy s číslem 23. Na Crwe Conu to bylo opravdu překvapení číslo jedna, které trůnovalo na pultu. Kniha nám oproti ostatním nabobtnala na neuvěřitelných 244 stran, což oproti standartním osmi příběhům dělá jedenáct! Samosebou to muselo i přinést i vyšší cenu z 199-, Kč, popřípadě 219,- Kč na 269,- Kč, což ale opravdu není žádný problém. Kniha je jako vždy perfektní se skvělými naivními příběhy Spideyho z doby 70. let. Poprvé se v Comicsových legendách potkáme s Morbiusem i Doctorem strangem a nechválně proslulým problémem se šesti rukama (Spoilery - bohužel se žádného Sado-Spidera nedočkáme jak známe ze seriálu z 90. let). Kniha jako vždy přínáší tunu zábavy, akce a typického Parkerovské smůly s penězmi, holkami a dalšími nepříjemnostmi v životě. Knihu rozhodně doporučuji a přeji si aby vydávali Comicsové legendy dále, jelikož v deváté knize bysme se konečně mohli dočkat slavného příběhu, který u nás dosud česky nevyšel - (Pozor Spoiler !) The Night When Gwen Stacy Died
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 68 (cca 11703 Kč)
Mám: 92 (cca 17329 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 3 (cca 597 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0