Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Tohle bude bolet!
Ve světě, kde se oblohou prohánějí hrdinové v kostýmech a maskovaní mstitelé se plíží nocí, musí někdo dohlédnout na to, aby si „supráci" moc nevyskakovali. A taky že dohlédne.
Billy Řezník, Hughík, Mateřský mlíko, Francouz a Ženská jsou Banda: tým velmi nebezpečných individuí, operující pod CIA, z nichž každý je odhodlán bojovat proti nejnebezpečnější síle na Zemi - totiž supersíle. Některé superhrdiny je nutné sledovat. Některé je nutné krotit. A některé z nich - čas od času - je nutné prostě smáznout.
Tehdy přichází chvíle pro Bandu.

Obsahuje sešity série The Boys #1-6 (srpen 2006 - prosinec 2006)

Scénář
Garth Ennis
Art
Darick Robertson
Barvy
Tony Aviña
Obálka
Tony Aviña, Darick Robertson
Lettering
Petr Suchý
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Michal Jareš
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-256-5 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 x 11 mm
Tisk
barevný
Váha
488 g
Stran
152
Cena
399 Kč
Originál
The Boys #01: The Name of the Game (Dynamite Entertainment, 2007)
  • karl173
    karl173 mecenáš24.10.2022 20:12Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Z toho překladu moc nadšený nejsem, ale jinak jsem si to po seriálu užil. Butcher je správnej neřád!
  • delsemela
    delsemela16.9.2021 14:16Banda #01: Karty jsou rozdaný
    drsný, sexistický, humorný a správně ulítlý první díl , kde se odehrává výborná zápletka a dochází k seznámení s postavami.
    Mimochodem je to i místy dobře brutální a plné násilností což každému nemusí vonět čili takový docela kontroverzní komiks, který mne ale velmi zaujal ! Kresba je naprosto výtečná, autor scénáře Garth Ennis je mým oblíbencem, komiks se četl tzv sám a já se už těšil na další díly
    celkový dojem: 90%
  • MignolaMoore
    MignolaMoore4.9.2021 08:43Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Drsná, (ne)originálně pojatá zápletka, která si brutální satirou jde ruku v ruce s explicitním násilím, sexem a velkou várkou suchého černého humoru.
  • Syndrom
    Syndrom4.1.2021 10:44Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Zábavný a nápaditý tématicky (udělat ze superhrdinů pubertální paka, co se zběsile ženou za nevyspělou sexualitou jako satira na Hollywood a prominentní Američany obecně), ale formou dost nuda. Mrdací zápletky sou vtipný, ale kdo se na to má furt dívat, když je Ennis podává dramaturgicky natolik sterilní formou. Civilní kompozice i tempo, který se bohužel v češtině špatně čte (nevyniknou akcenty a hlášky). 4 hvězda za postavy.
  • mearez
    mearez9.9.2019 20:40Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Po seriálu jsem se rozhodl, že si dám komiks. No a nezklamal, i přes to, že se mi seriál líbil víc. Furt je z toho cítit Ennis, z čehož jsem byl spokojenej. Kdo má rád Ennise, ten si pošmákne, kdo nemá bude asi kroutit hlavou. Naápad skvělej, provedení skvělý, kresba horší. Podtrženo sečteno, za mě pěkný 4*.
  • perak
    perak19.5.2019 18:20Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Ano, je to vulgární. Ano, je to úchylné. Ano, je to parodické. Ale kdo toto vše akceptuje, tak se bude královsky bavit. A když si odmyslím všechny ty karikatury rádobysuperhrdinů, tak si mne hodně získal Řezníkův pejsek Teror:).
  • faster86
    faster8610.10.2018 17:54Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Klasický první díl, představování/verbování týmu. Super nápad. A hlavně nechápu jak se tohle může neprodávat? Vždyť obrázek kde Huggie drží pahýly ruk své přítelkyně je skvostný.
  • JohnyG
    JohnyG23.9.2018 12:44Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Toto mě neoslovilo. Celé je to strašně vulgární a perverzní. Tvářilo se to dobře, nápad úplně otočit superhrdinské téma naruby a dát nafrak zejména zažitým představám o správňácích v elastických oblečcích, to zní přece zábavně, no ne? Jenže provedení, které se snaží všude vecpat orgie a sprosťárny, to mi příjde laciné a hnusné. Škoda.
  • TonyT
    Tak tohle je opravdu skvělá záležitost. Preacher (Vertigo) a Banda ( Dynamite Entertainment) jasně ukazují že Garth Ennis je jednoznačně nejlepší pokud ma volnou ruku a nemusí se krotit pod taktovkou megaspolečností jako Marvel (veskrze průměrný Punisher) nebo DC ( Hitman). Ano Ennis rozhodně svým stylem už nepřekvapí, ale zato ho dovedl k naprosté dokonalosti. Komiks Banda se čte opravdu sám. Navíc je zde alespoň z mého subjektivního pohledu odstraněna pro mě citelná vada mnohých klasických Ennisovek a tou je trochu slabší kresba viz. Steve Dillon (Preacher) nebo John McCrea (Hitman). Tady má celou sérii na svědomí vynikající Darick Robertson (Transmetropolitan). Je mi trochu záhadou že přestože se Ennisovkám u nás obecně daří tak Banda má přesně opačný problém. Rozhodně tedy touto cestou všem fanouškům Gartha Ennise, všem co mají superhrdinů plné zuby a všem co mají rádi dobré a originální příběhy tenhle komiks doporučuji. Této série by byla opravdu škoda.
  • koudy
    koudy mecenáš14.10.2014 14:52Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Něco mi tu úplně nesedělo. Trošku mi to přišlo, jako by Ennis hledal jak to má postavit a do jaké polohy to celé směřovat.

    Jako, že se celou dobu u čtení bavíte, dokonce vás chytne i příběh a to tak že vás opravdu zajímá co bude dál, ale...
    Nějaké ale někde vzadu v hlavě hlodá jako krumpáč vstupující jedním uchem dovnitř a druhým ven.
    Kdybych právě nezačínal 2. díl, kde tenhle pocit není, nebo pokud je, tak jen vzdálený a spíš jako připomínka z prvního dílu, dal bych 3 hvězdy, ale s tím následujícím dílem to na ty 4* s odřenýma ušima je.

    Ke kresbě nemám moc co vytknout, propracované postavy, výrazy i pozadí, prostě nádhera :)

    @Vojtěch 393: Já si myslím, že to bude důležitá část hlavního příběhu, takže bych nečekal že by kecal, ale uvidíme (až po vydání dalších 2 sešitů tahle věta zmizí, tak je jasný že jsem neměl pravdu... A že nemám rád, když nemám pravdu :) )

    UPDATE:
    Tak jsem pořídil všech 12 sešitů v PDF a v angličtině (já vím omlouvám se všem skalním :) ale normálně to nešlo jednoduše sehnat a navíc byly ve slevě)
    To co Ennis rozjel ve zbylých sešitech se snad nedá popsat jinak než jako epický příběh plný zvratů, úchyláren, krve a částí těl létajících vzduchem.
    Mohlo by se zdát, že to je jen řežba, ale ono to má dost hluboký příběh, který není úplně jasně černobílý.
    Joo a (spoiler) měl jsem pravdu s jeho ženou. A je to dost drsný...(/spoiler)
    Takže kdy vyjde další díl v CZ?!?!
  • Vojtěch 393
    Vojtěch 39326.8.2014 22:35Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Supráci jsou v tomhle komiksu nejčastěji označováni jako.. ehm.. píčusové :D A je to můj první přečtený komiks od Ennise a já jsem se bavil od první do poslední stránky. Superhrdiny mám rád, takže je třeba tuhle věc brát hlavně s nadhledem a humorem. Nejlepší na celém komiksu jsou opravdu pěkně propracované postavy (hodně mě zajímá minulost Ženský) a skvělá kresba. A pokud jde o Řezníka, myslíte si, že to s tím znásilněním a smrtí jeho ženy, byla jen manipulace s Hughiem nebo mluvil pravdu?? :D Já myslím, že kecal... :D
  • Flash
    Flash mecenáš12.2.2014 16:29Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Skvělý pohled na supráky z durhé strany. Nemusí se líbit každému,kdo má rád supráky. Naopak je to dobrá parodie a může zaujmout.
  • Schramm
    Schramm5.1.2014 23:16Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Za mě velice solidní příslib do budoucna. Ennis sice nepředvádí nic světoborného, je to ale pořád excelentní zábava. Hodně to taky drží výborná kresba, takže jako celek určitě lehký nadprůměr.
  • Flash
    Flash mecenáš28.12.2013 13:30Banda #01: Karty jsou rozdaný
    -
  • sedw
    sedw11.11.2013 21:06Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Parádní úvod do série, která mě hodně zajímá. Každá z postav je něčím zajímavá a už se nemůžu dočkat, jak se budou v následujících dílech vyvíjet. Výborný černý humor už je pak jen třešničkou na dortu. Doporučuji všem, komu nevadí trošku drsnější scény a srostá mluva.
  • Drakeus
    Drakeus17.10.2013 22:44Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Tohle je proste parada jak ma byt...parodie, cynismus, cerny humor...totalni ulet s paradní kresbou. Uz se tesim na dvojku:o)) Více: http://www.ave-comics.cz/2013/10/banda-vol-1-karty-jsou-rozdany/
  • Zeebonk
    Zeebonk17.9.2013 21:58Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Ennisův problém dle mého skromného názoru tkví ve skutečnosti, že se jeho nálož sprosťáren a póza cynického zmrda sráží s přehnaně vyměklými kreacemi hlavních hrdinů a vytváří se tak nefunkční sranec. A to opakovaně. Po přelouskání první poloviny mnou zacloumalo neodbytné nutkání použít komiks místo hajzlpapíru a toto nutkání se mě drželo až do samotného závěru. Ale k věci - Hughíkovo nekonečné hraní nadržené jeptišky v otázce, zda se má k Bandě přidat či nikoli, Řezníkovy nesymslné pohnutky, pro najmutí, natož přemlouvání Hughíka, patetické trauma z jeho minulosti, odfláklá berlička řešící superhrdinství a nakonec nehorázné množství stupidně dobrácko/vulgárně laděných dialogů, které zkrátka nelze nečíst s myšlenkou, že je autor škrabal domu vedle pivsona a přetékajícího popelníku. Ennis mě sere, sérii od série ho mám rád méně a před druhým dílem Bandy si roztěkaně zaklapávám peněženku.

  • Walome
    Walome mecenáš10.6.2013 22:36Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Ennis prostě nesnáší pejskaře, co po svým miláčkovi neuklízej hovna :D a je to megaprdel, geniální parodie... Pseudo Kapitán America a jeho "vykuř mi ho" mě dostalo do kolen.
  • faster86
    faster8625.5.2013 00:23Banda #01: Karty jsou rozdaný
    asi každý kdo se nějak dostal k Ennisovi (pravděpodobně jako já přes Punishera) o nem vi, ze nemá rád super hrdiny (protože je fakt že třeba superman je skautík) a v tomto komiksu dělá sám sobě radost a nechává suprákům nakopat prdel... jednička mě navnadila (což je přesně práce všech jedniček a netrpelive čekám na pokračování)
  • kaylin
    kaylin13.5.2013 08:41Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Ennis se opakuje a opakuje se i v tomto komiksu, ale přesto dokáže příběh podat takovou formou, že vás to zaujme. Je drsný, opravdu je to kontroverzní komiks, který není pro každého. Zase jednou jsem však měl pocit, že všechen ten hnus, násilí, erotika, drsná mluva, drogy, úchylky, atd., nejsou jen samoúčelné nástroje k tomu, aby si Ennis vydělal, ale že se za tím skrývá příběh, který dává smysl. Když dojde na rvačku se superhrdiny, je jasné, komu budete fandit. Garth dokáže superhrdiny podat jako skutečné šmejdy, ale ani Řezník není úplně kladnou postavou. Je v něm něco až temného, co ho sune spíše na druhou stranu. Tak aby také ne, když dokáže jednou ranou někomu rozšmelcovat obličej. Tohle je rozjezd a je to rozjezd skvělý. Uvidíme, jak se příběh bude dál vyvíjet. Potenciál zde je, ale trochu bych se bál toho, že to Garth utopí v něčem, co je pro něj standardní. Rád se nechám překvapit. První díl ale mohu doporučit, tedy těm, kdo mají rádi komiksy, kde jsou dobré hlášky, kde je hodně násilí, ale pořád je tam příběh, kde jde hlavně o postavy. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/60-banda-1-karty-jsou-rozdany-90.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.5.2013 20:48Banda #01: Karty jsou rozdaný
    S kamarádem si vždycky děláme srandu na téma originálně tvářících se komiksů, že jde přece o "dekonstrukci superhrdinského komiksu". Tady to parádně sedí. Musím říct, že Ennis je zvláštní autor, jeho scénáře se kvalitativně hrozně liší... The Boys jsou pro mě zatím někde mezi dobrým a špatným. Rozhodně mě tohle dílo plné š*kání a vulgarismů napoprvé zaujalo, otázka je, kam se série bude vyvíjet.

    Celkový dojem: 70%
  • yojimbo
    yojimbo22.3.2013 14:20Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Kdyby to napsal někdo jiný, kdo by se nesnažil laciným násilím a vulgaritami za každou cenu šokovat (ve skutečnosti to je jen šeď a nuda), mohlo jít o mnohem zábavnější, nápaditější, temnější a kvalitnější čtení. Možná jsem starší, než jsem si myslel, ale tohle je dle mého názoru naprosto průměrné čtení. Jediné, co potěšilo, byla podoba Simona Pegga ze Spaced, kterýžto seriál miluji.
  • Kabukiman
    Kabukiman14.3.2013 19:04Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Nijak zvlášť jsem se nebavil a Ennisova vulgarita je na můj vkus trošku (dost) přehnaná a nezábavná...
  • 81splinter
    81splinter mecenáš8.3.2013 11:56Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Táto Banda vás buď baví alebo nebaví. Mňa si získala už oveľa dávnejšie pred jej oficialnym prekladom, takže jej ostanem verný aj teraz. :)
  • Fry
    Fry admin2.3.2013 13:05Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Tak tohle byla síla! Jsem zvědav, jak se to bude dále vyvíjet!

    Banda, je skupina, která dělá pořádek mezi supráky, kteří si tak trošku vyskakují nade všechny. No, ale v první řadě je důležité dát Bandu zase dohromady, a tak se Billy setká s Hughím, který zrovna na tom není dvakrát nejlíp, a snaží se mu naznačit, že by ho potřeboval, aby se přidal do skupiny, která podle Billyho musí mít pět členů. Jak můžete zjistit už s tiráže, tak se Hughí zkusí zapojit do projektu, ale neví, jestli bude s prací spokojen, protože jak jednou člověk koukne do pozadí superhrdinských životů, tak si řekne: No tak to teda ne! Supráci to nebudou mít lehké, hlavně 7 (sedmička), která nyní nabírá nové členy, kteří budou rozhodně (ne-mile) překvapeni, co budou muset podstoupit!

    Nevím, jak ostatní, ale já se celkem příjemně bavil, protože tahle série, je tak ujetá, že se nebudete stačit divit! Už se těším na další díl.
  • matrosh
    matrosh1.3.2013 12:41Banda #01: Karty jsou rozdaný
    Pokud by se Tarantino někdy rozhodl točit superhrdinský komiks, byl by to nepochybně tento. :D
  • erik
    Ennisa mám plné zuby a bytostne ma nebaví jeho záľuba vo vojenských konfliktoch, ku ktorým už dávno povedal všetko, čo mal na jazyku. O jeho „za každú cenu“ výsmešnom vzťahu k superhrdinom nevraviac. Ale séria Boys (Parta, znie to lepšie ako chlapčekovia, uznávam) ma zlákala, snáď to bude prča. No, nie je.

    Nápad je dobrý, ale to prevedenie. Superhrdinovia sú úchylné svine a nedbajú na životy tých, ktorých majú chrániť. CIA mala špeciálny tím, ktorý ich odkazoval do správnych medzí a nastal čas, aby sa stará Parta dala opäť dokopy. A priberie nového člena, ktorému z milovanej dievky jeden superborec spravil náhradné diely rúk. Doslova, čo je mimochodom najlepší moment tejto knihy. Potom sa to celé zvrhne na nekonečnú sériu rozhovorov, prehováraní členov (akoby sa niečo stalo a všetci z toho majú traumu, ale napokon sú to tiež rovnaké hovädá ako supermani, tak sa nebojte, džob je ich) a do toho sa producírujú nadávky a troška sexu (psieho i ľudského). Dej v komikse nie je, ak nerátam záver, kde sa ukáže, že Ennis má superhrdinov tak strašne nerád, že už nerozmýšľa. Príklad (spoiler) – superhrdinovia majú všemožné schopnosti, ale Bande stačí šľahnúť si jednu drogu a pobijú každého na počkanie.

    Kresba je prehľadná, sexuálne orgie slušne erotické, aby sa to dalo vydávať u falošných puritánov a krv robí efektné šmuhy.

    Aby som len nehanil, ľutoval som novú členku slávnej superskupiny (JLA kombinovaná s Avengers, dajú sa odvodiť konkrétne postavy), ktorá síce podľahne svojim snom a túžbe stať sa časťou legendárneho tímu, ale za cenu, ktorú by platiť nemala.

    Celkovo sa tu nenachádza ani zamak vtipu a tým dielo stráca zmysel. Je to, ako vraví jeden z protagonistov, vylúhovaná vložka a nie poriadny čaj. Kiežby to bolo aspoň čajové.
51361843
Četl/a (112)
123peta, 2scha, 81splinter, Afrodoman, Al0f0k, Aldo26, Alikkk, AlmightyMates , BadBoy, Balů103, bboorreekk, bierce, binnmode, Blockholm, Bronn, calvin10, charvos, ComicBookGuy, ConanVJ, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, delsemela, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, filemon, Final, Fox01, Fr3d_K, Fry, Georgíno J., guseppe, Hades, Hugin, hypermlok, invape, Jabba, James, james dixon, japes, jeanbaklajean, jiskra, JohnyG, Joshua_T, Kaluž, karl173, kaylin, kendor007, koudy, Kouzelnik7, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Livia, majer, mart.in, Martinb, Masinfira, mearez, Mercurio, mgeralt, MignolaMoore, mozzu, Mr.Bolt, namdnas, NecRoman, Nevidal7, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, p3tris, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , punisher, RadimNemec, raimi, Rezet, rooty, RudyRod, Saint of Killers, Schramm, seneke, Sir_Pete, Spacecore, Spike, terrordemon, the.kasztan, Tony, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, utresyby, Václav Mikula, Vojtěch 393, VskPrzk, Walome, Wasps, WEAPONE, Yefery, yogi, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(202)
123peta, 2scha, 665+1, 81splinter, adam.ra, afri, Afrodoman, Aldo26, Alfray, AlmightyMates , Azbest, BadBoy, Balů103, bboorreekk, beanek, BeeSee, Beng.D, Bezvliv, bierce, binnmode, blackJag, Blockholm, bmc75, Bob, bobo666_2005, bronxik, burzum, calvin10, calviti, Caylen-Tor, charvos, ComicBookGuy, ConanVJ, Crazyliquid, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, DAxik, DegiCZ, delsemela, disclose, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, Drakeus, dvoracekpetr1, Dzoglik, ebbe_voe, erik, farnhajt, faster86, fifas, filemon, filosh, Flash, Fr3d_K, Fréza, Fry, Fuf00n, Georgíno J., goodspeed, Grebenda, Greyman, grinder, guseppe, Hades, Hamichal, Hebled, herbert, Hugin, hugosnowden, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, J.T.honza, Jabba, James, james dixon, japes, jeanbaklajean, jerry67, jiskra, jjjirik, jones1240, Joshua_T, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, kendor007, KINIMODUS, komik.sx, koudak89, Krvavý Patejl, Kurt Cocaine, lacoste, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, lutrix, maara, Martin Buchal, Martinb, Marvin, Maryl, Masinfira, Matejrychly89, Matio, matrosh, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, mikina, Mitthrawnuruodo, monty.cl, moris.cz, mozzu, MP, Mr.Bolt, mrsk, Mrtvejbazen, mttra, NecRoman, Nightmare, noMster, nx, OldaB, Olesh, opytz, padre_negro, pavel, pearlxjam, pechna, Pepares, perak, Petr, Petrisko911 , POLAKST, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, Ricarderon, Rocksteady147, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Saiffer, Saint of Killers, Salien, Schramm, sedw, seneke, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, slothest, songoku, SpiderJerusalem, Spike, stanleystar, Suchman, suricattaontheway, Symbi, tacmud, terrordemon, tertr556, TheoDread, Till, Toe, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, utresyby, Václav Mikula, Vítek, vranakx, Wasps, Wasseg10, WEAPONE, Wiruss, wolfinov@seznam.cz, xai, xintax, xxaannddeerr, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zaknafeine, Zbysek2410, zdoog, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (17)
Badgu.y1902, Blacklarch, Blair, Braindead, chcita, deefha, DKoscik, Dosis_Venenum, FatMonster, Final, Maty48, Mistak, monocyt, MonsterGyre, Premek, timek, vrazdinek
Shání (3)
deefha, FatMonster, Mistak
Nabízí (2)
nx, raimi