Pět žen, ze kterých Punisher udělal vdovy. A dluh, který se dá splatit jedině krví.

Nemilosrdně zmasakroval jejich manžely, otce, bratry. Z jejich dětí nadělal sirotky. Že ti, které zabil, byli mafiáni? Koho to zajímá – pro tyhle ženy je Frank Castle prostě řezník a vrah. Proto se rozhodnou provést co, na čem jejich muži tak krvavě ztroskotali: sejmout Punishera.

Jenže se svou nenávistí nejsou samy. Když máte za manžela gangstera, nasbíráte pěknou řádku vzpomínek, které byste radši neměli. A minulost se brzy zjeví i téhle pětici vdov – a je ozbrojená, smrtící a prahne po odplatě.

Obsahuje sešity série The Punisher MAX #43-49 (leden 2007 - červenec 2007)

Scénář
Garth Ennis
Art
Lan Medina
Ink
Tom Palmer, Bill Reinhold
Barvy
Raul Trevino
Obálka
Tim Bradstreet
Lettering
Petr Suchý
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Viktor Janiš
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-400-2 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
530 g
Stran
168
Cena
399 Kč
Originál
The Punisher MAX #08: Widowmaker (Marvel Comics, 2007)
  • martin28
    martin2826.7.2023 18:04Punisher MAX #08: Vdovy
    Díl, jenž překonal všechny předchozí knihy. Velmi silný příběh, který graduje a vyvrcholí ve velkolepé finále plné emocí. To jsou přesně ty okamžiky, kdy Vám běhá mráz po zádech. Takhle to dopadá, když se střetnou tři síly, hnané pomstou. Postavy jsou silné a vyvážené, zaujme zejména detektiv intelektuál a tajemná vražedkyně s děsivou minulostí. Na této sérii se mi líbí, že Punisher není žádný Rambo. Dost často vyvázne jen proto, že na něj Štěstěna nedá dopustit. Také by se dalo říci, že mne nejvíce bavily ty příběhy, kde byl Punisher v pozadí, a působil jen jako kulisa, což se děje i zde. 100%
  • Norri
    Norri mecenáš14.9.2022 23:31Punisher MAX #08: Vdovy
    Ačkoliv se na první pohled může zdát, že se Ennis neustále opakuje, a i já jsem měl na zpočátku série ten pocit, tak to tak není. Je potřeba si přiznat, že je Punisher dost jednoúčelová postava. Je stvořený k tomu, aby masakroval zm*dy. Ale Ennis se v rámci možností snaží jeho příběhy obměňovat. Takže kromě protivníků mění i lokace a způsob vyprávění. Ve Vdovách je Punisher regulérně vedlejší postavou. Hlavními postavami jsou zde mafiánské paničky. Nebo lépe řečeno mafiánské vdovy. Tato kniha je sondou do života takovýchto existencí.

    Zpočátku jsem měl pocit, že ten příběh vůbec nefunguje. Ačkoliv obsahoval více postav, všem se věnoval a dával jim nějakou hloubku, tak to nebylo ono. Moc tomu nepomáhalo ani to, že příběh není vyprávěný úplně chronologický a nebylo vždy úplně zřejmé, kde zrovna vyprávění je. Potom se ale příběh rozjel a začalo to být zábavné. Dobrá je i dějová linka vyšetřujícího detektiva. I tak je ale tato kniha slabší než předchozí díly. Sice oceňuji Ennisovu snahu přistoupit k tomu vyprávění jinak, ale bylo to děsně ukecané a ty hádající se ženské mě brzy začaly s*át.

    Kresba a barvy jsou opět prvotřídní. Tahle série má štěstí na dobré výtvarníky.
  • MEGA
    MEGA28.9.2020 21:32Punisher MAX #08: Vdovy
    Tohle byla pecka. Punisher je středem příběhu i přesto, že se zde tak často nevyskytuje. To v tomto případě vůbec nevadí, protože vedlejší postavy jsou zajímavé a dialogy čtivé. Není zde tolik akce, ale stejně jsem se nenudil. Co bych vytknul je že jedna blondýna tam byla úplně postradatelná. Hlavní důvod, proč dávám 5* je finále, ze kterého mě mrazí ještě teď. Ten konec je prostě krásně nechutný. Zní to asi divně, ale nevím, jak jinak to popsat. Kresba je další velké plus. Je propracovaná, přehledná a k příběhu se hodila. Super příběh, super kresba. Co víc si přát?
  • mearez
    mearez12.5.2020 12:08Punisher MAX #08: Vdovy
    Asi nejnudnější Ennisovo Punisher. Punishera je tu zatraceně málo, a je to vidět, protože tím vynikají ne úplně propracované charaktery záporaček. Hodně mě mrzela absence Punishera, a asi se to odrazí na mém hodnocení. Tento book je kvalitní, ovšem když už Ennis napíše něco s premisou hodně úzce provázanou s Punsiherem a jeho činy, tak bych očekával, že Punisher bude v událostech hodně zapletený. Namísto toho dostaneme spoustu jednorázovejch postav, který nakonec jsou v podstatě k ničemu. Za mě 4*.
  • Kadin
    Kadin mecenáš30.7.2019 17:29Punisher MAX #08: Vdovy
    Po předešlých dvou nic moc dílech konečně přichází zase skvělý díl a nebál bych se říci i jeden z nejlepších dílů série. Líbí se mi ten nápad s vdovami, které se chtějí pomstít, a že se řeší i následky Punisherova konání. Postava ženského Punishera mě bavila a fandil jsem jí až do samotného konce. Scénář byl fajn nadprůměr. Kresba byla skvělá. Doufám, že poslední dva díly budou stejně kvalitní jako tento. 8/10
  • louza
    louza12.11.2018 20:49Punisher MAX #08: Vdovy
    Hodně zajímavá premisa. Všichni ví, že Punisher zabíjí lidi. Většinou gangstery. Ale po nich zůstávají vdovy. A co se stane, když se spojí, zkoumá Ennis právě v tomto příběhu. Punishera je tu podkritické množství, což vůbec nevadí, protože nositelem děje jsou jiné postavy a celé to dopadne i celkem neočekávaně. Moderní, tvrdý, superhrdinský, ale ke čtenáři pravdivý komiks se skvělou kresbou. Velká paráda.
  • karl173
    karl173 mecenáš29.10.2018 17:34Punisher MAX #08: Vdovy
    Ennis přidal o jeden sešit navíc, přidal více postav, Punishera si odendal trochu stranou, rozepsal se, odtrhl se od té své šablonky, přidal postavám co nejvíce uvěřitelné charaktery a chování, to vše protřepal, promíchal a vyšla z toho jedna z nejlepších ne-li nejlepší kniha s Punisherem v této řadě, když nepočítám ty, které mě ještě čekají. Skvělá práce. 90%
  • JohnyG
    JohnyG27.8.2018 11:54Punisher MAX #08: Vdovy
    Postavy vdov sice zabírají na úkor Punishera většinu prostoru, ale není to tak otravné, jako u Irské kuchyně. Naopak se vyšvihne poměrně zajímavá vedlejší postava a zajímavě zafinišuje. Kvalita série zůstává a občasné upozadění Punishera zabraňuje pocitu, že další komiks bude zase na stejné brdo. Nebude, je vždy znepokojivý novým způsobem. Frank Castle si tady od věšení střev po stromech prostě jen trochu odpočinul, aby mohl příště opět vymlátit pár mozků z hlav, až ho sebezpytná a pochybovačná nálada zase přejde.
  • Fry
    Fry admin24.5.2017 15:01Punisher MAX #08: Vdovy
    Punisher MAX #08: Vdovy - Tak trochu jiný Punisher ... Pět vdov, pět mrtvých mužů, Punisher a jedna promlčená pomsta, tohle všechno a mnohem víc nabízí již osmá kniha této legendární série. Punisher je tentokrát odstrčen spíše do pozadí a my většinu děje sledujeme hlavně ono seskupení pěti žen, které se rozhodnou dokončit to, co nedokázali jak jejich manželé, tak hromady kriminálníků před nimi. Je to svěží, čte se to více méně samo a oproti předchozím knihám je zde dokonce ještě o jeden sešit navíc ... Za mě 4*!
  • Luigim
    Luigim16.5.2017 20:39Punisher MAX #08: Vdovy
    Tak tohle byla jiná káva. Punisher zde nehraje sice prim, ale zajímavé jsou vedlejší postavy i příběh který ztvárňují Po minulém dílu toto bylo opravdu perfektní. Bylo to jiné a moc povedené. Vynikající série.
  • sedw
    sedw7.7.2016 19:25Punisher MAX #08: Vdovy
    Asi chápu, co se na tomto Punisherovi všem líbilo, za mě to bylo ale trochu zklamání. Ústup Franka do pozadí v mých očích spíš uškodil a tak ač tu máme na Punishera poměrně originální příběh, nepřišel mi příliš zábavný. Za mě tedy průměr, který se dobře četl, ale to je tak vše.
  • Walome
    Walome mecenáš18.12.2014 11:26Punisher MAX #08: Vdovy
    Tenhle Punisher je více o vedlejších postavách než ti předchozí a ničemu to nevadí. Frank víceméně celý příběh proleží a na chvíli přijde i o své ikonické triko. Platí, že nic není horšího než zhrzená ženská, přičemž Frank se o tom přesvědčí hned šestinásobně. Hodně potěší vedlejší linka černošského policajta, který je bohužel součástí i jedné scénáristické berličky. Dal bych 4,5, pět ne, protože mě to nedostalo jak některé předchozí kousky.
  • terrordemon
    terrordemon2.11.2014 15:23Punisher MAX #08: Vdovy
    Komiks ktorý Vás zneužije, rozdrtí a potom ako použitú handru vyhodí so smetí. Zatiaľ najlepší príbeh s Punisherom. Samotný Punisher tentoraz hrá druhé husle. Ennis opať vytvoril parádne vedľajšie postavy a vystaval na nich skvelý mrazivý príbeh, a prináša mám par otázok na zamyslenie. A dokonca aj Frank Castle začne uvažovať či to čo robí je správne. Jenny je jedna z najlepších postáv aké som keby videl. Ten podhľad za ktorým vidno len nekonečný smútok, beznádej a na márne kúsky zničenú dušu nedám už len tak z hlavy. Vtedy sa chcete stať Punisherom a ísť pozabíjať všetko zlo ktoré je na tomto svete. Ale dokázali by ste potom nosiť v sebe ten znak smrti? 100%
  • Schramm
    Schramm9.1.2014 17:52Punisher MAX #08: Vdovy
    Punishera (od doby MAX) nesleduju úplně pravidelně, protože ačkoliv mne sice baví, je to po nějakém čase v podstatě na jedno brdo. Ovšem vdovy jsou v tomhle ohledu velice příjemné překvapení! Sám hraje tu hraje téměř roli statisty, vedlejšího objektu - a funguje to. Změna optiky podle mého názoru vlila sérii do žil kapku nové krve. Jasně, pořád je to řezničina, tenhle díl ale celkem závažný a přináší i pár otázek. I když naznačuje, že si z nich Punisher zas tolik nevzal. Díkybohu... :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.10.2013 10:46Punisher MAX #08: Vdovy
    Co neustále dodávat? Punisher MAX je skutečně vydařená série a Punisher, ačkoli je to řezník a vrah, neuvěřitelně sympatická postava. Přestože se může zdát, že je to pořád o tom samém, střílení, krvi, masakrech (a je to do jisté míry pravda), Ennis umí pokaždé vystavět trochu jiný a nesmírně zajímavý příběh. Tentokrát se Punisher skutečně dvakrát namáhat nebude, většina věcí se točí kolem ženských - některých sexy, některých ošklivých, některých drsných, některých méně. A "kuřboholička" rozhodně pobavila.

    Celkový dojem: 80%
  • mart.in
    mart.in mecenáš26.10.2013 17:50Punisher MAX #08: Vdovy
    Punisher MAX mě baví vždycky, i když občas má člověk pocit, že je to vlastně pořád to samé dokola. Tentokrát ale ne, tenhle příběh je jiný, a je hodně dobrý. Vdovy toužící po pomstě - to je prostě super nápad. A to, že Frank výraznou část děje stráví v posteli vůbec nevadí, naopak.
  • erik
    erik9.10.2013 08:14Punisher MAX #08: Vdovy
    Punisher pozitívne prekvapil. Vlastne i Ennis. Odšupovať Franka na vedľajšiu koľaj v lôžkovom vozni a nechať dej na protivníčkach, ktoré vlastne nemajú žiadne veľké prostriedky alebo schopnosti, a predsa zvládnu zasadiť ranu, pri ktorej inak Castle ani nesykne a ďalej masakruje, to bolo priam... realistické. Bavil som sa, hoci tu moc humoru nieto. Príbehy obyčajných ľudí, ktorí kolíšu nad priepasťou vedúcou k Punisherovi, boli podané vcelku citlivo.

    A preto radím túto knihu k tým lepším, ktoré Ennis ponúkol.
  • kaylin
    kaylin3.10.2013 17:30Punisher MAX #08: Vdovy
    Realita není jen krásná, je i hnusná, a tohle se Medinovi podařilo skvěle zachytit, i když je pravda, že výborný scénář, hlavně pokud se postav týká, je dílem Ennise. Nechci ho bránit, někdy je hodně vyčpělý, ale tady přece jen ukázal, že v sobě pořád má dobré příběhy. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/311-punisher-8-vdovy-80.html
454272
Četl/a (130)
2scha, 3DD!3, adriel, Al0f0k, Alikkk, AlmightyMates , alois13, Ash Pointak, BadBoy, Balů103, Benny, ben_bella, besikv, binnmode, Bronn, calvin10, charvos, choze, ConanVJ, Craxx, crewni.konzerva, cyboy, dajik, DANT3_, Darker, dbar, Deckard, Don_Canagliume, Doppelganger, erik, farnhajt, fifas, Fox01, Fry, Georgíno J., house192, hromotlk, hypermlok, invape, Izmir Čupr, Jabba, James, jankie, JANNE, jh666, jiskra, John Wick, JohnyG, Joker189, Joshua_T, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Khagrael, Killingjoke, kinak, lacoste, lantan1, Librarian, Light, LookAss, mart.in, martin28, Martinb, Matthew, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Mr.Bolt, mstefl, NecRoman, Nevidal7, Noci, Norri, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, pearlxjam, pechna, Peppa, Petr, Petrisko911 , PH79, Pietro26, Poseidon1978, punisher, raenius, raimi, RaptoR, Rezet, rooty, RudyRod, Saint of Killers, saja, samuelo12, Schramm, sedw, seneke, Sikk, slavik38, Spacecore, Spike, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Velkej šéf, Vojtěch 393, VskPrzk, Walome, Wasps, Wiw, xflori01, Yefery, Zbysek2410, zlejzmrd
(250)
2scha, 665+1, adam.ra, Aerchel, afri, Alfi, Alfray, Alfred, AlmightyMates , alois13, ArmadOon, Ash Pointak, AwatarDK, Azalin, Azbest, BadBoy, Balů103, batoo, bboorreekk, Beng.D, Benny, besikv, bidlo10, binnmode, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, calvin10, charvos, cobe, ConanVJ, Corvus, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, DANT3_, Darker, dbar, Deckard, Denis1996, disclose, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dosis_Venenum, dvoracekpetr1, Dzoglik, Einstain666 , Elhonzo , Erich, erik, Famozní, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, firesnake, Fos4, Fox01, Fry, Georgíno J., gezic, Golem, goodspeed, grinder, gumidekmedvidek, hahahoho, Hamichal, Hebled, hellblazer, herbert, holubdema, Honzin, house192, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, J.T.honza, Jabba, James, jankie, JANNE, jh666, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, John Wick, Joker189, JORDY, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, KINIMODUS, komik.sx, Komiksum, koudak89, kubanec13, lacoste, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, Lucifer, luky.kuky10, lutrix, maara, malylada, markic, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, martin28, Martinb, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matthew, Maty48, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, Michael Jarkovský, MickeyStuma, mikado, mineralk, mirec, miuanek, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.Bolt, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Nightmare, Noci, Norri, nx, Odal , OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , PH79, POLAKST, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, Radkos, raenius, raimi, RaptoR, Ricarderon, Roiser, rooty, RudyRod, Saiffer, Saint of Killers, Salien, samuelo12, Saran, Schramm, sedw, seneke, Shake, Sidi Santini, Skot, slavik38, sleepless, songoku, Spike, StanleyHu, stanleystar, suricattaontheway, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, TheWrecker, Thurin, Toe, Tomas024, Tomate, Tony TwoDee, TonyT, Toren, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, vallyslayer, Velkej šéf, Vítek, Vojtěch 393, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, xai, xflori01, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (27)
adriel, Azik2586, Badgu.y1902, Benji, Braindead, deadpool, DKoscik, DracoAn, Geralt, gwen666, Ladinek82, Macek78, Mamut12, massilia, Miriyak, Mistak, padre_negro, petrsimcik, RedButton, Rowan, seeker666, spot, Symbi, timek, vrazdinek, xxaannddeerr, Zelvak
Shání (4)
Adelheid1, delta11, Mistak, Taťka Tuleň