Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
KDO JSOU KRYSÍ KRÁLOVNY?

Je to banda nájemných masakrátorek s flaškou chlastu v jedné ruce a zakrvácenou sekerou v druhé, které si na živobytí vydělávají zabíjením všeho, co se pohne. Seznamte se s elfí tak trochu rockabilly čarodějnicí Hannah, hipsterskou trpasličí bojovnicí Violet, ateistickou lidskou kleričkou Dee a hipísackou pidižví lupičkou Betty.

Nové pojetí oldschoolového žánru je násilným eposem plným vraždění monster, v němž jako by se potkávala Buffy s Tank Girl a Pánem prstenů na cracku!

Obsahuje sešity série Rat Queens (Vol. 1) #1-5 (září 2013 - únor 2014)

Scénář
Kurtis J. Wiebe
Art
Roc Upchurch
Barvy
Roc Upchurch
Obálka
Fiona Staples
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
dobrodružný, fantasy, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-639-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
358 g
Stran
128
Cena
329 Kč
Originál
Rat Queens #01: Sass and Sorcery (Image Comics, 2014)
  • faster86
    Zkusil jsem to jako nepolíbený tady celým tím světem a hrama a kostýmama a celkovou nevolí k celé doupě a draci tématice. Stálo mě to 30 korun což může být důvod proč na to nejsem nijak přísný, ale celkem mě to bavilo i když asi spíš ze škodolibosti, když si to dělá srandu samo ze sebe, než kvůli tomu že by to bylo vybaveno nějakým skvělým humorem. Pokud na další díly nenarazím zase za 30 korun tak to číst nepotřebuju, ale stejně jako jednorázovka po propité noci v baru kdy si nejste úplně jistý co si tahnete domů to tak nějak uspokojí, ráno si to nepamatujete, trochu se stydíte že ste do toho lezli, ale máte další zářez.
  • RR
    Tak tohle bylo obzvlášť špatné. Škoda, že tady nejde ďát odpad.
  • Good Games
    Good Games mecenáš11.3.2021 11:49Krysí královny #01: Šmrncem a magií
    Krysí královny 01: Šmrncem a magií je vulgárnou, nahláškovanou a brutálnou fantasy. Divoká humorná jazda, ktorá je doslova presiaknutá pubertálnym humorom a rozhodne to nie je pre každého. Ak však máte radi drzé ženy v hlavných úlohách, ktoré sa neboja rozsekať nájomných zabijakov či smradľavých trollov, tak sa budete skvelo baviť. =►Celá recenzia◄=
  • mearez
    Tak toto bylo kvalitní počteníčko. Nejedná se o dokonalej komiks, ale kvalitně jsem se bavil (vůbec bych nepoznal, že se jedná o young adult komiks), postavy jedna zajímavější než druhá, prostě chci víc. Kresba mi taky hodně sedla, prostě skvělej komiks. Za mě 4*.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle25.2.2020 15:52Krysí královny #01: Šmrncem a magií
    Pubertální teen komiks, ve kterém se hláškuje, jak v deadpoolovi, mluví vybraným jazykem, jak v southparku. Kde muži jsou parodii na všechny subkultury a módní trendy, kde se svět podobá na dračímu doupěti na tripu, ale i přes to všechno si nejsem jist, jestli mě to bavilo, první třetina je docela dost zábavná a celkově se dost dobře rozjíždí, ale od doby kdy začíná pátrání, až po závěrečnou bitvu, kde byl ten moment, kdy jsem si začal říkat ,,páni, že by to začalo mít ten dospělý nádech, jako u třetího Deadpoola'' to nemá žádný drive... Jsem rád, že jsem si mohl půjčit komiks v knihovně, než bych si zbytečně koupil deluxku. Z ústředních postav, se mi líbila asi nejvíce Betty, která ukázala aspoň více než 2 emoce.
  • Azalin
    Azalin mecenáš26.12.2019 14:51Krysí královny #01: Šmrncem a magií
    Krysí královny se mi naprosto trefily do vkusu. Mnohem lepší než jsem čekal a rozhodně si nemyslím, že je to komiks (jenom) pro puberťáky. Hlášky jsou sice občas divné, ale to může být překladem.
  • choze
    Pubertálně rozjívená parodie na fantasy, s otravně namachrovanými a nezranitelnými, plus charakterově totálně nezajímavými a navzájem splývajícími hrdinkami sypajícími ze sebe okázale sprosté, leč nevtipné hlášky. Kresebně to šlo, mainstreamový standard. V půlce jsem to vzdal.
  • JohnyG
    Krysí královny ve mně budily rozporuplné pocity. Na jednu stranu mi to připomínalo Zabijačku z Kick-ass série, která je stejně jako zdejší Betty malá roztomilá frajerka, která sype nekorektní hlášky na stránkách plných explicitního násilí. A to je prostě zábavný kontrast s emancipačním podtónem. V první půlce to hodně evokuje styl D&D nebo dračáku, kdy se z questu vyklube pátrání po podrazákovi v pozadí, kterým není ani osoba A, ani B, ale až C. Kdyby se to drželo tohoto formátu, bylo by to parádní, i když je to teda příběh jednoduchoučký.

    Jenže existuje i druhá, odvrácená stránka. Vadila mi hromada nevtipných sexuálních narážek a leckde i kumulace zbytečných vulgarismů nahrazujících skutečný obsah. Scénáristovi se taky bohužel zdálo, že zbývající stránky po příliš rychlém vyřešení primitivní zápletky, bude dobré vyplnit nesouvisející hromadnou řežbou a houbičkovou párty, čímž to celé uvrhá do frašky. Celkově to míří na mladší cílovku, než je deklarováno, a osciluje někde mezi fantasy parodií a vykřičenou feministickou ubohostí.
  • Norri
    Norri mecenáš28.2.2019 22:45Krysí královny #01: Šmrncem a magií
    Na Krysí královny jsem byl zvědavý a docela jsem se i těšil. I přes negativní hodnocení z okolí - anebo možná právě proto. Příběh o skupině nebezpečných sexy holek, které chlastají, žerou houbičky, mluví sprostě a chtějí souložit (jako ostatně každý), není špatný nápad. A v Krysích královnách je ten nápad dokonce docela pěkně nakreslený. Jenže to má také několik “ale”... Tak například si nejsem jistý, jestli je to fantasy komedie a nebo parodie a parafráze skutečného světa. Nevím, jestli ty “buzna” oblečky, ve kterých tam někteří “samci” chodí, mají být cool a nebo jestli si to dělá srandu z hipsterů, metrosexuálů, gotiků a já nevím koho ještě. Je to takový eintopf uvařený ze všeho možného a já si nejsem jistý, co z toho má být sranda a co ne. Ať je to tak anebo tak, tak vtipné to celé moc není. To je na tom asi nejsmutnější. Už jsem vyrostl z věku, ve kterém je vtipné každé napsané sprosté slovo. Pokud jsou ty nadávky někam nacpané na sílu, tak to nefunguje. To už mi připadá lepší nahrazování sprostých slov skupinou nečitelných symbolů. které už si mozek čtenáře doplní sám tou nejvhodnější a nejvtipnější sprosťárnou. Tím se dostávám k překladu, nad kterým se obvykle nijak nepozastavuji a neřeším ho, ale tady musím. Některé slovosledy, obraty a fráze nebyly zvolené úplně nejšťastněji a neseděly mi. Některým textům by k lepší srozumitelnosti pomohlo doplnění čárek a nebo naopak nahrazení čárek pomlčkami. Suma sumárum - nebylo to úplně špatné, ale o koupi dalšího dílu nejsem přesvědčený.
  • karl173
    karl173 mecenáš6.11.2018 18:58Krysí královny #01: Šmrncem a magií
    Velmi povedená akční komedie ve stylu Dračího doupěte. Velmi svižné a zábavné čtení, které má především vtipné a zároveň uvěřitelné dialogy. Veškeré nápady mi sedly a příběh mě také zaujal, že se rozhodně těším na další díl. Sem tam trošku více přímočarosti a v některých momentech lehce odfláknutá kresba jsou zatím největšími slabinami. Kresba je ale jako celek povedená, bohužel až na záběry více postav, kde se opravdu trochu šetřilo detaily. 80%
  • S4TW
    Celkem svěží vítr pro všechny milovníky parodie, ostrého vtipu, vulgarit, násilí a svižného čtiva. Tohle je čistá parodie na klasické fantasy a RPG. Kdo čte nebo hraje, ten to v tom určitě našel. Já se teda smál dost, bavilo mě. Ano, je to místy až moc vulgární, respektive jsou některé vulgarity použity jakoby na sílu. Ovšem mám trochu pocit, že se může jednat o lehce nezdařilý překlad… Nicméně i tak jsem se královsky bavil, super odlehčené čtivo. Kresba je fajn, určitě se jí daří držet atmosféru samotného vyprávění. Ne každému tento styl humoru sedne, ale za mě je to lepší než Harley a dosahuje to stejných kvalit (minimálně po stránce humoru) jako můj oblíbený Deadpool. Ale jedna věc mi pořád vrtá hlavou – kde jsou ty avizované bonusy?
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš31.10.2018 07:40Krysí královny #01: Šmrncem a magií
    Příjemné zpestření v českém vydavatelském okénku. Má to šmrnc, drive, tah na bránu. Od začátku do konce to jede naplno a nic mi nechybělo. Trocha introspekce do minulosti hlavních postav, příjemné vhození čtenáře do situace, kdy reálie a pozadí jsou již pěkně rozdány, co víc si přát. Pak se to začne zamotávat a dojde k vyvrcholení děje a pak se všichni ožrali. Přitom je tam jasné, že nic nekončí a jdeme dál. Taková série plná dobrodružství, ale na speedu a s nadávkami na vše co se pohne. Podle wiki má tato řada 3 knihy a další řada další 3 knihy. Doufejme, že to nebude vycházet co rok to kniha. Za mě velký palec nahoru, protože to bylo naprosto milé a neočekávané komiksové překvapení ze stáje Image Comics a do toho tak kresba je prostě super příjemná a nerušivá. Doporučuji všem, kdo mají rádi netypické a neotřelé fantasy (asi bych řekl, že nejblíž je tomu Kůstek, ale šmrncnutý Ságou).
  • Light
    Stejně jako u jiných, v originále sem se fakt pochechtával, ale tady jsem se tak jednou pousmál. Komiks je to super, ale čeština tomu moc neprospěla.
  • Fanda
    Tohle je tak šaptný což je škoda, protože jsem se na to tak těšil. Příběh je průměrný a z 90 % se tam mluví sprostě a a asi to má být vtipný ale mě to vůbec tak nepřišlo.
  • Tomket.Tom
    Tomket.Tom18.10.2018 22:15Krysí královny #01: Šmrncem a magií
    Je hrozná škoda toho překladu. Tady se krásně ukazuje, že překladatel vulgární mluvu nepoužívá a tak to dost často působí jako pěst na oko. I několik slovních hříček vůbec nefungovalo a opravdu doufám, že další kniha dostane větší péči. Za miláčka Betty a jednorožčí kokíno 4* . Do hodnocení nezohledňuji překlad, protože tohle si Rat Queens nezaslouží.
    Edit: Teď koukám, že překladatel dělal překlad i u věcí jako Kick-Ass a Transmetropolitan. Pak tedy už vůbec nechápu, proč to dopadlo takto.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš18.10.2018 11:00Krysí královny #01: Šmrncem a magií
    „No, to bylo dost kreténský.“

    FANTASY KOMEDIE PRO DOSPĚLÉ ČTENÁŘE... že je hanba nelíská, psát takový blábol na přebal. Další umolousaná hovnařina pro dvanáctileté "mature readers". Je mi z toho blivno.
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády18.10.2018 06:38Krysí královny #01: Šmrncem a magií
    Tenhle komiks je skvělý do pohody.
    Prostě je přijdete domů,přečtete si kapitolu nebo rovnou celou knížku a prostě odpočíváte.
    Komiks je hezky kreslený,jen koloring mi přijde na typ komiksu lehce vybledlý.
    Jediný problém s komiksem jsem měl s překladem,kde to místy drhlo, takže tam,kde byste se měli za vřicho popadat,je jen pokerface.
    A problém pro někoho jiného může být typ humoru,který je hlavně o tom,že hrdinky nadávají buď sobě nebo někomu jinému.
    Já s tím osobně problém neměl,už jsem měl "čest" se setkat s horšími typy humoru.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.10.2018 09:45Krysí královny #01: Šmrncem a magií
    "Fantasy komedie pro dospělé čtenáře"? Spíše pubertální chujovina pro ještě nedorostlou mládež... spíše dívčí záležitost. Asi. Každopádně nevtipné, nezajímavé.

    Celkový dojem: 40%
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš12.10.2018 14:14Krysí královny #01: Šmrncem a magií
    Mno, těšil jsem se na to, ale nakonec to stálo za jednorožčí kokino (a pardon, Moraváci, neboť i já Pražák vím, co to slovo znamená).
    Těšil jsem se na to z toho důvodu, že fantasy žánr slibuje mnohé, tak proč z toho nevytřískat co nejvíc? Ne, tvůrci se raději rochní v tom nejtrapnějším bahně; postavy jsou nezajímavé, prostředí je nezajímavé, zápletka je nezajímavá, design postav se mi nezamlouvá, kresba je ucházející, z čehož mi vychází, že jsem taky mimo cílovku.
  • Fuf00n
    Tak tady to preklad opravdu pohnojil, tam kde jsem se v org. za pandero popadal zbylo jen slzave udoli. Skoda. Tahle serie si zaslouzila trosku si s tou englese vice pohrat, ale takhle ruce / penezenky pryc a radeji si kupte org. Dal uz v CZ kupovat nebudu. (druha hvezda za kresbu, ktera je bozi)
  • rewkon
    Úžasná vtipná akční jízda s nádhernou kresbou ,ale sem tam na mně humor působil trošku infantilně pro průměrné masy který je často zbytečně moc vulgární.
  • Doppelganger
    Doppelganger7.10.2018 10:37Krysí královny #01: Šmrncem a magií
    předně musím říct, že srovnání s Pánem prstenů je skutečně mimo. Ale zase beru, že se to tak prostě dělá, aby cílové publikum vědělo, na čem zhruba je: jsou tam elfové a skřeti -> něco jako Pán prstenů. Jsou tam mladí kouzelníci -> něco jako Harry Potter. Jsou tam nechutní zombíci -> něco jako Babovřesky.

    Původně jsem si po přečtení zdejších komentářů Krysí královny ani nechtěl kupovat, ale nakonec jsem v knihkupectví neodolal a dal jim šanci a dobře jsem udělal. Ano, je to spíš pro (věčné) puberťáky a ano, je to prostá zábava typu Lobo nebo Harley Quinn, ale děj (ač jednoduchý) má spád, je to líbivě nakreslené a je to zas něco trochu jiného, než co u nás doposud vycházelo, a je to příjemná protiváha vážnějších a sofistikovanějších věcí jako jsou Skalpy nebo Mezi řádky.
    Moc se mi líbí, že ačkoliv jsou v Krysích královnách hlavními hrdinkami čtyři holky, tak se autoři obešli bez laciné (polo)nahoty a panelů se sugestivními pózami, které můžeme vidět na každé druhé stránce Harley Quinn. Kdybych měl pubertální dceru, tak bych jí dal daleko radši přečíst Krysí královny než Harley, kde se sice nemluví tak sprostě jako v Krysích královnách, ale Betty, Dee, Hannah a Violet se aspoň v jednom kuse polonahé nepředklání a neprsí, což mi přijde jako větší problém, než pár nadávek. :)
    Za mě tedy palec nahoru a ke svému údivu už se docela těším na další díl.
    ---
    pár poznámek k české verzi:
    - co jsou ty bonusy, které jsou inzerovány na zadní straně knihy? To jako ty alternativní obálky, nebo mi něco uniklo?
    - překlad místy trochu skřípal a byla z něj strašlivě cítit angličtina. Když už jsou pod tím kromě překladatele podepsáni dva redaktoři, tak bych čekal, že v komiksu neuvidím krkolomné nečeské věty typu: "Ahoj, náhodné boty." anebo "Celé to objevit se zničeho nic ale zmáknul jedna báseň, o tom žádná."
    Jo, a mimochodem, tady na Moravě "kokino" znamená sladkost/bonbon :)
  • xflori01
    Krysí královny mě zklamaly. Masově psaný komiks pro dnešní puberťáky. Nemám nic proti sprosté mluvě, ale takhle nemůže mluvit každá postava v komiksu! Proč nemůžou dát takovouhle mluvu jedné postavě a například další postavě zas čistou spisovnou mluvu. Pak by bylo fajn pozorovat, jak se navzájem kvůli tomu hádají. Ale to jsem odbočil. Tahle věc mi hodně komiks srazila. Do hloubky postav jsem se taky dostali až ke konci prvního booku, ze začátku mi všechny přišly stejné, sprosté, ožralé a po násilí lačnící. Kresba je hodně průměrná. Svět je na motivy Dračího doupěte, takže nic inovátorského. No, hodně budu přemýšlet, jestli půjdu do dalšího dílu. 50 %
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš26.9.2018 10:47Krysí královny #01: Šmrncem a magií
    ČÁRY MÁRY FUCK! Nahláškované, svieže, krvavé, zábavné a sympatické. Presne také sú Krysí královny. Pár strán mi trvalo, kým som sa chytil, ale od bojovej scény s gigantickým Trollom som sa začal baviť a uchechtávať až do konca. Nie všetky vtípky sú podarené a niektoré vyznievajú do prázdna, ale tých podarených je tu aj tak stále dosť a celková atmosféra je tak milo zhúlene príjemná. Díky Crew za vydanie a dúfam, že to bude úspešné, nech tu nemáme len samé superhrdinské voloviny.
  • cyboy
    cyboy mecenáš25.9.2018 12:29Krysí královny #01: Šmrncem a magií
    Mam k tomu nekolik vaznych vyhrad.
    1. nemam rad tymy a hrdiny u kterych je vam od prvnich stranek jasne, ze at se dostanou do jakekoliv situace, tak vzdycky vyhrajou. A at se komukoliv stane cokoliv, tak se z toho dostane. Tohle tim tak smrdi uz od zacatku, ze vlastne vubec nemate potrebu cist, stacilo by otocit na poslednich par stranek. Jako ano, da se namitnout, ze takto to ma vetsina komiksovych hrdinu, ale neni to pravda. Jedna vec je pracovat s napetim a nejistotou a druha je zadne napeti nebudovat a hrat na jistotu.
    2. pokud se autor pokousi o humor zhusta pouzivanym p*covanim a k*ndovanim, tak si rikate, ze hloubeji uz asi klesnout nejde (i kdyz...).
    3. dejova linka (v navaznosti na bod 1.) vubec netahne, postavy jsou vam ukradene a po celou dobu si rikate, ze synopse tvrdici cosi podobnosti s Panem prstenu sproste lze. Pan prstenu neni samoucelne sprosta, primitivni a predvitadelna telenovela.

    Jestli je tento komiks derivatem doby, pak potes koste.
    Do dalsiho dilu temer jiste nejdu. Z primitivniho k*ndovani jsem uz asi vyrostl.
    40%
10291974
  • Doppelganger
    Doppelganger7.10.2018 10:44Krysí královny #01: Šmrncem a magií
    cyboy:
    "vubec nemate potrebu cist, stacilo by otocit na poslednich par stranek"
    Tohle mi nepřijde jako fér argument. Víš, jak to bývá - v tragédii míří hlavní hrdina do hrobu a v komedii do chomoutu, takže bys podobný soud mohl říct o drtivé většině fikce. Napadlo by tě třeba o Asterixovi říct, že nemusíš některý díl číst, protože je ti jasné, že je Římané stejně nedobyjí a na konci stejně budou mít hostinu?
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády26.9.2018 19:02Krysí královny #01: Šmrncem a magií
    Light:Překlad není špatnej,jen jednou dvakrát tam nedávala smysl nadávka,jinak to je v poho.
  • Light
    Překlad Darek Šmíd, ach jo...
Četl/a (106)
81splinter, adevr, Alfi, AlmightyMates , anka, Anton Whatever, ben_bella, Berry, Blackhand47XD, blackJag, calvin10, CHester Turner, cobe, cyboy, dajik, Darker, Darth Raelchi, davidek, deefha, Dezodoo, Doppelganger, Dorgen, Elfo.here, erik, fanae, Fanda, farnhajt, faster86, Filip123, Final, Fox01, Franta z Čokolády, frantisekcap1, Fuf00n, Garp, GeorgeeW, Georgíno J., gezic, Good Games, Hawwwran, hellblazer, Honzin, Hugin, IndyP, James, Jay-jay, jerry67, jh666, jindroush, JohnyG, Jonathan Arbuckle, Kaaos, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, Keno, kinak, lantan1, Light, Mamut12, Martinb, mearez, Mercurio, MonsterGyre, mywiel, NecRoman, Nightmare, Norri, NylKasbri, opytz, pearlxjam, pechna, perak, petrSF, PH79, Poniczech, Poseidon1978, punisher, pxashes, raenius, rewkon, Rezet, Rinter, rooty, RR, S4TW, Saiko-chan, Scaleo1, Schramm, seneke, Sir_Pete, terrordemon, the.kasztan, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, tukak, xflori01, Yefery, yogi, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(134)
2scha, 81splinter, adevr, Alfi, AlmightyMates , anka, Anton Whatever, Azalin, Azbest, bboorreekk, Benji, birkoff13, Blackhand47XD, blackJag, burzum, calvin10, Caylen-Tor, CHester Turner, cobe, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, davidek, deefha, Dinik, Doppelganger, erik, fanae, farnhajt, faster86, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fox01, Franta z Čokolády, frantisekcap1, Fuf00n, Georgíno J., gezic, gongon44, Hawwwran, Honzin, Hugin, IndyP, invape, Jak, jakub186, James, Jay-jay, jerry67, jh666, kallenved, kapicka, Karel Sec, Kareru, karl173, KarlosJB, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, Keno, kucik, listr, Lobok257, Malachias, Mamut12, Martinb, Matthew, Mercurio, misa, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mywiel, NecRoman, Neuro, Norri, NylKasbri, o2t2, OldaB, Olesh, opytz, Paldini, pearlxjam, pechna, petrSF, PH79, Poniczech, Poseidon1978, punisher, pxashes, raenius, rewkon, Rezet, Rinter, rooty, Rowan, RR, Rumburaq, S4TW, Saiko-chan, Saran, Scaleo1, Schramm, seneke, Sidi Santini, Sir_Pete, SiWeX, Skot, sleepless, slothest, suricattaontheway, t0mas, tacmud, Tialster, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, Toren, trudoš, tukak, vranakx, willis, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
Chce (7)
delsemela, Draco nobilis, GeorgeeW, Himlik, illy, Miriyak, timek
Shání (2)
GeorgeeW, namdnas
Nabízí (5)
frantisekcap1, IndyP, karl173, Light, tukak