Press kit obálka
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Kdo má plán na zničení Temného rytíře?

V Gothamu nadešel nový den. Bane sice zmizel, ale metropole a jeho ochránce mají stále potíže se z toho vzpamatovat. Do města přijíždí Deathstroke, neslavnější nájemný zabiják svšta, aby splnil zakázku.

Brzy následují další a Batman se náhle ocitá v obklíčení profesionálních vrahů – i gothamského stálého zločineckého kádru, od Riddlera přes Penguina až po Harley Quinnovou.
A v momentě, kdy se Temný rytíř přiblíží k odhalení záhadné figury, která v pozadí tahá za nitky, dostane se jeho životní lásce, Catwoman, do drápů odporné tajemství. Dokáže jí ho Batman vyrvat, aniž by tím zničil jejich vztah? A bude to stačit, aby zastavil spiknutí, které se proti němu chystá?

Obsahuje sešity série Batman (Vol. 3) #86-90 (leden 2020 - březen 2020)

V tiráži jsou navíc chybně uvedeni Rafael Albuquerque, Javier Fernández, David Baron, Alejandro Sánchez, Jordie Bellaire, Ivan Plascencia, John Paul Leon a FCO Plascencia.


Scénář
James Tynion IV
Art
Tony S. Daniel, Jorge Jimenez, Guillem March, Carlo Pagulayan
Ink
Jorge Jimenez, Guillem March, Danny Miki
Barvy
Tomeu Morey
Obálka
Jorge Jimenez, Tomeu Morey
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Jolana Tichá
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-501-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 x 8 mm
Tisk
barevný
Váha
350 g
Stran
128
Cena
299 Kč
Originál
Batman: Their Dark Designs (DC Comics, 2020)
  • Good Games
    Good Games mecenáš9.4. 20:28Batman #01: Jejich temné plány, díl první
    Máme tu novú sériu s Batmanom a síce sa nejedná o nič prevratné, je to kvalitný superhrdinský mainstream, ktorý určite fanúšikov Batmana nijak neurazí. Pomáha tomu aj kvalitná kresba a je tu hneď niekoľko veľmi pekne nakreslených panelov a aj ten príbeh nie je vôbec zlý. Nemám síce v tomto žánri rád, keď je v jednom komikse príliš veľa postáv a záporákov a poriadne sa scenárista žiadnemu nevenuje, ale tu mi to nevadilo. =►Celá recenzia◄=
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.3. 13:12Batman #01: Jejich temné plány, díl první
    Je to přiměřeně napínavé i děsuplné, hlavní záporák má šmrnc, zároveň bych asi i přežil, kdybych to nečetl.

    Celkový dojem: 60%
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš21.3. 06:21Batman #01: Jejich temné plány, díl první
    Tynion IV pokračuje tam, kde King skončil (Baneovo město), čiže Jejich temné plány by sa teoreticky dali vnímať ako plnohodnotné pokračovanie. Ono je to ale tak nejak jedno. Tynion IV na nič prehnane detailne nenadväzuje, ale ani sa netvári, že sa to neodohralo. Proste si ide svoje. Vždy mal tendenciu, česť výnimkám, písať skôr menšie, pri zemi sa držiace batmanovky a inak to nie je ani tentokrát. Takže Batman je temný, pochmúrny a zamyslený, noc v Gothame je viac než len čierna (aj v prípade, že svieti väčšina pouličného osvetlenia) a dočinenia máme s povedzme realistickejšími (haha) záporákmi typu gangstra Penguina. Niekoho akiste poteší i absencia batrodiny. V tomto smere Jejich temné plány, díl první predstavuje návrat ku koreňom. Problém je, že sa tu nedeje nič vyložene strhujúce, ani zaujímavé, tobôž nie originálne. Tynionovu snahu držať to v civilnejšom móde následne úplne zhadzuje veľkolepá kresba Španiela Guillema Marcha (Joker, Harley Quinn), ktorý aj bitku troch postáv na cintoríne „natáča“ ako veľkofilm z Pána prsteňov. Nápad s „prestavbou“ Gothamu geniálny, ale žiaľ (zatiaľ?) absolútne nevyužitý; kebyže naň občas niekto neupozorní, tak ani neviem, že sa to tu deje. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/batman-1-jejich-temne-plany-dil-prvni-komiks
  • radimisko
    Dokonale promyšlené spiknutí, které vyzkouší, jak pevný je vztah mezi netopýřím mužem a kočičí ženou, běží už od začátku. A to v hodně svižném tempu, stejně jako děj vyloženě natřískaný akcí i překvapením. Batman: Rychle a zběsile! Scenárista James Tynion IV dobře ví, jak šlápnout na plyn.
  • Walome
    Vyčítat nějakému médiu žánr je hloupost a hrozně nerad to dělám. Když začnu číst superhrdinský mainstream, tak musím počítat s tím, že to bude superhrdinský mainstream. Což je myšlenka, kterou jsem si musel celou dobu opakovat.

    Od podobných komiksů chci dvě věci - aby tam nebylo moc postav a emzáků a abych se vyznal v ději. Jednička je jakž takž splněna (záporáků je tam habakuk, ale aspoň se nemusím potýkat s bat family) a dvojka vesměs taky, ačkoliv bych přísahal, že v jednom panelu je mrtvý záporák a o stránku dál je naživu, ale třeba jsem minul bublinu s vysvětlením celé této zapeklité situace.

    No ale co fanoušky asi nejvíc zajímá - jaký tento nový story arch je... je dobře nakreslený a odsejpá. Je tam několik hezkých panelů (i když to klišé, kdy Batman šplhá v dešti po budovách je už hodně ohrané) a dva tři fórky k pochechtnutí. Nesedí mi překlad, ale to je halt Kopřiva, který pořád překládá, jako kdyby mu bylo 17, ale zase si říkám, že pro cílovku to je vlatně okej.

    Děj směřuje k něčemu, co je možná až příliš rychle vysvětleno v posledním sešitě (a končí to samozřejmě cliffhangerem) a dobře funguje chemie mezi Batmanem a Catwoman.

    A teda za tu cenu je to vesměs parádní produkt. A pochválit musím lettering.