Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Chlapec bez kůže se pokouší odhalit tajemství vlastní minulosti, zatímco Ema se vydává na průzkum strašidelného domu na Náhorním rozcestí a zlotřilí plazi se snaží infikovat mysli obyvatel Zapadákova. Jediný, kdo stojí mezi nevinnými lidmi a zákeřnými hady, je Berenika, která navíc musí rozluštit záhadu stařeny jménem Lývie Belfontová. Ale co když se právě kvůli ní ocitne v mnohem větším nebezpečí?

Obsahuje sešity série Harrow County #9-12 (únor 2016 - květen 2016)

Scénář
Cullen Bunn, Tyler Crook
Art
Hannah Christenson, Tyler Crook, Kate Leth, Jessica Mahon, Kel McDonald, David Rubín, Carla Speed McNeil
Ink
Hannah Christenson, Tyler Crook, Kate Leth, Jessica Mahon, Kel McDonald, David Rubín, Carla Speed McNeil
Barvy
Hannah Christenson, Tyler Crook, Kate Leth, Jessica Mahon, Jenn Manley Lee, Kel McDonald, David Rubín
Obálka
Tyler Crook
Lettering
Václav Dort, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Jan Kantůrek, ml., Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
horor, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-88152-75-0 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
508 g
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
Harrow County #03: Snake Doctor (Dark Horse Comics, 2016)
  • sedw
    Osobně mám dějové odbočky a vedlejší příběhy v sériích rád a ani tady tomu nebylo jinak. Na plný počet to ale tentokrát není, a to hlavně kvůli kresbě posledního příběhu. Z mého pohledu neměla vůbec žádnou atmosféru a úplně mě vytrhla z nálady, do které mě dostal předchozí příběh. Stejně tak první a poslední příběh byly slabší dějově a proto 4*.
  • SickNail
    SickNail mecenáš13.12.2021 11:49Pochmurný kraj #03: Hadilovka
    Po predošlých dieloch som bol riadne naštartovaný, no žiaľ tu som dostal príliš veľa omáčky ku jednému knedlíku. Takmer jedna tretina knihy sú len mini príbehy, skicy a bonusy, a tie tri "hlavné" príbehy tiež nie sú nejaké ohurujúce. Napriek tomu "mladý chalan čo nemusí chodiť k dermatológovi a stará ploskolebka" boli celkom fajn už len kvôli kresbe.
  • perak
    perak18.1.2020 21:20Pochmurný kraj #03: Hadilovka
    Tentokrát jde spíše o povídky, které alespoň prozatím nemají velký význam k hlavnímu dění, ale jsou zde určité náznaky, že by tomu tak být ve všech případech nemuselo být. Nejvíce se mi líbil sešit dvě a tři, věnující se Berenice a Hadilovce. Naopak hodně se mi nelíbil poslední sešit - ošklivě nakresleno a ani příběh nezaujal. Tím se hodně sráží potěšení z celé knihy.
    Ještě bych ocenil krátké příběhy na konci. Vypointovat jednostránkový příběh bývá obtížné a zde se to vesměs podařilo.
    Přesto si říkám, jestli za čtyři sešity a bonusy není za hodně peněz málo muziky. Ještě, že kupuji knihy od CC v akci, to se pak ještě dá snést.
  • Fry
    Fry admin22.12.2019 17:47Pochmurný kraj #03: Hadilovka
    Pochmurný kraj #03: Hadilovka - Od začátku série si myslím, že jsou závěrečné 'historky' na celém konceptu 'Pochmurného kraje' asi to úplně nejlepší. Překvapivě tentokrát je tomu naopak, třetí kniha sází na epizodní příběhy a jako jediná spolehlivě rozvíjí pochmurnou atmosféru celého kraje. Ono totiž vytvořit poutavý příběh na poli pouhých čtyř sešitů ne vždy úplně funguje a vůbec bych se tedy nezlobil, kdyby v podobném duchu, který 'Hadilovka' prezentuje, série pokračovala. Navíc ani nemám po dočtení nutkání se knihy rituálně zbavit... Za mě 4*!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.8.2019 10:12Pochmurný kraj #03: Hadilovka
    Holt velké série musí prokládat i menší či kratší příběhy. Kdyby byla Hadilovka delší, resp. 2. a 3. byly prodlouženy, možná by to čtení dopadlo lépe. Takhle je to moc zkratkovité a jen doufám, že v budoucnu se s tím ještě setkáme. Lývie si zkrátka zasloužila více, graficky je to ale pastva. První a čtvrtý příběh byly opravdu zajímavé a věřím, že to je most mezi tím co bylo a co bude ještě následovat. Je to takový nástin. Hraje to dobře, předpokládáme-li další sešity, jinak samozřejmě ne. Z hlediska vypravěčského je to už jiná. Jako obvykle Tyler Crook umí, ale bezďák a vlak je klišé jako kráva (jako kráva) a už ne prosím. Aspoň, že to graficky bylo super. Poslední příběh mi trochu přišel "out of the blue", ale číst předchozí dvě knihy znovu, tak bych se asi lépe chytil, že Ema pomáhá lidem. Jinými slovy je to trochu nekonzistentní samo za sebe, ale v rámci universa Harrow County to patrně funguje (věřím tomu). Kresba mi navíc evokovola Temnými hvozdy (rovněž od CC). Jak to ti borci tam sakra vybírají... hmm... Nakonec, vše super, jak jinak, bonusy a bonusové příběhy rovněž, ale jen ta roztříštěnost mi bránila si to užít nadoraz. Proto 4, resp. 4,5 hvězdy. Pro mě je Harrow County pořád komiks, který mě zaujal, zajímá a baví.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš11.7.2019 16:52Pochmurný kraj #03: Hadilovka
    Po predošlej časti som sa vážne tešil na pokračovanie tejto série, ale tretí diel obsahuje 3 poviedky, z ktorých sa mi páčila len tá druhá, ktorú kreslil Tyler Crook. Neznášam, keď nejaká séria mení svojich kresličov a tu sú okrem Tylera všetci príšerní. Prvá a tretia poviedka sú tak otrasne nakreslené, že sa na to nedalo ani pozerať. Scenár tiež nie je nič extra a tak prevláda veľké sklamanie. Dúfam, že toto bola prvá a aj posledná nevydarená kniha tejto série.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko2.6.2019 18:22Pochmurný kraj #03: Hadilovka
    Tempo rozhodně nejpozvolnější, s prozatím vydaných částí, nemůžu, ale říct, že mi to příliš vadí, k naturelu Harrow County se hodí ..navíc, předpokládám, že je to, jen ticho před bouří
  • karl173
    karl173 mecenáš21.5.2019 18:16Pochmurný kraj #03: Hadilovka
    Zpomalení tempa děje Pochmurnému kraji zas až tolik neuškodilo jak se některým může zdát. Naopak to dobře dokresluje okolí ve kterém Pochmurný kraj leží. Je pravda, že jen čtyři sešity na knihu nejsou zrovna optimální, ale co se dá dělat, alespoň je na co se těšit a společně s pěknými bonusy si rád takovou jednohubku jednou za půl roku dám. Příběhově byť se hlavní děj příliš neposunul, tak má tato kniha stále co nabídnout a umí upoutat pozornost.
    Kresba v podání Tylera Crooka je stále svá, ale úchvatně zajímavá. Pak jsou tu ale dva sešity od jiných autorů, lépe řečeno autorek. První sešit se vcelku povedl. Kresba není až tak výrazná, ale je pěkná. V posledním sešitě je naopak až moc výrazná a příliš mi nesedla. Dá se na ní po čase zvyknout, ale upřímně bych byl rád, kdyby se v této sérii už neobjevovala. Abych to shrnul, tak tento díl je slabší než ty předchozí, ale stále je to kvalitní zábava.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.5.2019 10:44Pochmurný kraj #03: Hadilovka
    No, řeknu vám, že v tomhle kraji bych nechtěl žít ani za nic. Neustále se ohlížet, co na mě kde vykoukne, co mě zakleje, nebo jakého pošuka potkám. Atmosféra je fajnová, ale celkové vyznění trochu připomíná Goona - fajn svět, ale nic moc se neděje.

    Celkový dojem: 70%
  • Carnage
    Carnage12.5.2019 22:29Pochmurný kraj #03: Hadilovka
    Taky musim dát 3 hvězdy protože jsem se na další Pochmurný Kraj těšil a byl jsem mírně zklamán... první příběh působí strašně uzavřeně a bez návaznosti na cokoliv budoucí že kdybych si nepřečetl na konci knihy ve skicáři že se nová postava co se tam objevila ještě vrátí tak bych si myslel že šlo opravdu jen o jednohubku bez širšího napojení na děj. Druhej příběh trochu lepší ale působí stejně jako první i třetí a to tak že události jsou hodně mimo Emu a působí opět jako uzavřený příběh až na konci menší twist který teda očekávám bude mít vliv na budoucnost a to stejný i třetí příběh tam mi bohužel moc nesedla kresba jak jsem byl zvyklej jen na Crooka ale konečně se nám do děje vrátila Ema a jen cliffhanger na konci to vytáhnul. Snad to příště bude lepší.
  • Norri
    Norri mecenáš6.5.2019 23:27Pochmurný kraj #03: Hadilovka
    Povídková kniha, která slibuje zápletky do budoucna a zároveň upozorňuje, že minulost ještě není zdaleka uzavřená. Ale to je asi tak všechno. Kniha obsahuje tři povídky a v podstatě jenom ta poslední vám dá šanci se aspoň trošku bát. A je jen na vás, jestli se bude bát toho, co se je vyprávěno a nebo samotné kresby té povídky. Tyler Crook tentokrát nenakreslil všechny čtyři sešity, ale jenom dva z nich - povídku která rozvíjejí postavu Eminy kamarádky Bereniky. Zbývající dva sešity nakreslili jiní výtvarníci, či spíše výtvarnice, a v jednom případě mají kresbu jen trošku jinou a ve druhém případě škaredou. Tyhle povídky mi úplně nesedly, či spíše samotné neutáhly celou knihu. Těším se na další knihu, ve které se snad zase dočkáme plnohodnotného vyprávění.
  • cyboy
    cyboy mecenáš30.4.2019 17:18Pochmurný kraj #03: Hadilovka
    U druheho dilu jsem byl na pochybach, jestli to vubec nekam smeruje a jak se ukazuje ve tretim, tak moc ne. Nebo tak pomalu, ze to vlastne neni poznat. Na to, ze je Ema carodejka, tak tady vlastne nepredvede nic, nez pretahovanou a vubec cely tento dil, je jen o novych postavach (ktere ale mizi stejne rychle jako se objevuji), pripadne drobnem vyvoji stavajicich (Berenika).
    Dalsi dil si jeste koupim, ale v tuhle chvili od nej nic moc neocekavam.
    60%
533171
Četl/a (88)
123peta, BadBoy, binnmode, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, ComicsCZek, Const.ex, cyboy, dajik, Dalamar, Darker, Darth Raelchi, davidek, Dezodoo, Draco nobilis, Elfo.here, farnhajt, figis, foudy, Fox01, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Giskard, hellblazer, IndyP, Infarkt, invape, Izmir Čupr, James, jindroush, jiskra, kallenved, karl173, KdG, Keno, Khagrael, Killingjoke, kindanerd, Knuckless, Kouzelnik7, lacoste, lantan1, Librarian, Light, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, Macek78, marek zigmund stanko, MP, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, Noci, Norri, oleav, Olesh, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, perak, petrSF, plema, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, rooty, RR, RudyRod, Schirru, sedw, Shake, SHORTY, SickNail, spagr, Spike, terrordemon, the.kasztan, trudoš, Ukko, Walome, Wiw, wolfgang, Zbysek2410, zgrywus, Zlord_Antijezis
(154)
123peta, Alfi, arnecht, BadBoy, bboorreekk, binnmode, blackJag, bmc75, bourgeois, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, calviti, Carnage, Caylen-Tor, ComicsCZek, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Dali, Darker, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, Dinik, doophy, Draco nobilis, erik, farnhajt, faster86, figis, filemon, Fox01, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Glumal, gongon44, Greyman, grinder, Hawwwran, herbert, herrman, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, jankie, jardoom, jindroush, jiskra, kallenved, Karel Sec, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, Kokuun, koudak89, Kouzelnik7, lacoste, Light, listr, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, maara, Macek78, Mamut12, mcleek, merhyx, MIKER65, mirec, Mitak, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Neuro, Nightmare, Noci, Norri, o2t2, Olesh, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perak, perper, petrSF, pk123x, plema, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, raimi, RicHard. , rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Saran, Schirru, sedw, Shake, SHORTY, Sick666, SickNail, Sidi Santini, Skot, Spike, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tiba, timek, Tomasino79, Tomket.Tom, TonyT, trudoš, tulipstros, Ukko, VanTom, Velkej šéf, vishnar, vranakx, willis, Wiruss, Wiw, wolfgang, xai, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, zgrywus, Zlord_Antijezis
Chce (16)
besikv, Davispear , delsemela, DKoscik, dvoracekpetr1, filosh, gumidekmedvidek, hahahoho, illy, LuckyLjuk, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Premek, sleepless, zlejzmrd
Shání (1)
nejakdivne
Nabízí (1)
bourgeois