Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Záhadná vražda a chybějící bedna v jednom newyorském panoptiku zavádějí Hellboye a jeho kolegy z Úřadu paranormálního výzkumu a obrany na jistý rumunský hrad legendárního upířího šlechtice Vladimira Guiresca. Ten je ale plný nacistů snažících se opět přivést k životu Rasputina a s jeho pomocí způsobit konec světa.

Obsahuje sešity série Hellboy: Wake the Devil #1-5

Druhé, upravené vydání této knihy. Ve druhém vydání najdete nově okolorované komiksové stránky a hlavně výrazně upravený překlad, který odpovídá událostem z následujících dílů série Hellboy a série Ú.P.V.O. Děj hellboyových příběhů se prolíná se sérií Ú.P.V.O, která je tak nutná pro pochopení celého hellboyova světa.


Scénář
Mike Mignola
Art
Mike Mignola
Barvy
James Sinclair
Obálka
Mike Mignola
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Václav Dort, Cary Grazzini, Mike Mignola
Žánry
akční, dobrodružný, horor
ISBN/ISSN
978-80-86839-72-1 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 × 240 mm
Tisk
barevný
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
Hellboy #02: Wake the Devil (Dark Horse Comics, 1996)
Varianty
Hellboy #02: Probuzení ďábla (3. vydání) (2018)
Hellboy #02: Probuzení ďábla (2. vydání) (2013)
Hellboy #02: Probuzení ďábla (2003)
Hellboy #02: Probuzení ďábla (kožená verze) (2003)
  • MEGA
    Celkem zklamání. To, že je zde strašně moc nápadů a všelijakých potvor by nevadilo, kdyby to bylo nějak elegantně promyšlený, ale na konec toho většina vyšumí do prázdna. Mignola vytvořil úžasný, originální svět, o tom není pochyb. Jeho osobitý styl jde cítit z každé stránky, ale chtěl bych strávit více času poznáváním postav. Stejně jako minule je nejlepší část komiksu kresba, která je naprosto prvotřídní.
  • Cinema Ranger
    Tentokráte Mignolův sólový příběh.
    Uznávám, že je lepší než první díl.
    Opět dokonalý scénář a kresba. 100%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.8.2019 12:46Hellboy #02: Probuzení ďábla (3. vydání)
    Za mě další dobrý příběh s Hellboyem. Pokračujeme v rasputinské "trilogii" a je to o dost tvrdší, míň ukecanější a celkově je to takové drsné. Tady už je to pro mě ten Hellboy, na kterého jsem zvyklý, i z filmů. Už si pomalu začínám zvykat na toho Hellboye, který je ten "bystander". Přesto všechno už tenhle příběh trochu zestárl.
  • Donotaskme
    Strom světa Yggdrasil.. po prvním "úvodním" dílu příběh začíná košatět.
    Knize není co vytknout
  • Sajmon
    Vážně dobrý komiks, ale na 1 díl nemá.
  • karl173
    karl173 mecenáš7.4.2019 16:14Hellboy #02: Probuzení ďábla (3. vydání)
    Druhá kniha nadobro rozrůstá Hellboy universum do několika linek a i přesto, že se v tom může leckdo ztratit, tak dnes, kdy máme k dispozici už více knih, nemusí čtenář příliš panikařit, jelikož pokračování je na dosah. Vše vypadá zajímavě a svěže. Mignola je opravdu nejspíš génius. Ale vzhledem k tomu kolik otázek mi po dočtení knihy naběhlo a vzhledem k tomu, že zkrátka po dočtení nemám jakýsi pocit naplnění, nemohu hodnotit nejvyšší známkou. Jinak se totiž jedná o skvělý komiks s parádní kresbou, která vás prostě chce nalákat do svého světa.
  • Komiksum
    Pekelně povedená jízda, hrozně se mi líbí jak Mignola proti sobě pouští postavy jako Hellboy, upíři, Nacisti, Rasputin apod. Scénář mi oproti prvnímu dílo výrazně více sedl, což jen ukazuje že Mignola svému světu rozumí. To samé lze říct o kresbě i coloringu, je to bomba. Dále se mi líbí jak krůček po krůčku poznáváme svět Hellboye, stejně jako v první knize nevíme příliš ale pár věcí se nám už rýsuje.
    Tohle je radost číst.
  • JohnyG
    Opět stylová podívaná a chlapec z pekla vypustí pár suchých poznámek tváří v tvář smrtelnému nebezpečí, ale ta směska byla už moc a na smysluplnosti příběhu to bylo dost znát. Ingredience pro tento mytologický fantasy eintopf: Upír z Transylvánie, nacisti včetně hlavy von Klempta v láhvi, okultista a guru Rasputin, bohyně Hekaté, čarodějky z Tesálie, homunkulus, Baba Jaga, Ragna Rok, železná pana hraběnky Bathory, Yggdrasil, sedminásobný drak chaosu Ogdru Jahad a k tomu vyšetřovatelé Ú.P.V.O. rudý čert Hellboy, pyrokinetička a žabák. Kdyby toho byla čtvrtina, fungovalo by to.
  • Sajmon
    Naprosto skvělý komiks, 11/10
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády25.11.2018 15:37Hellboy #02: Probuzení ďábla (3. vydání)
    Sice se mi první díl líbil o malinko více,i tak jsem si to užil.
    Ukázali se nám další záporáci,představují se nám nové zápletky a do toho všeho se v pozadí děje něco velkého.
    Kresba se mi líbí,ale je to klasický Mignola,takže je mi jasné,že se to někomu nelíbí.
    A opět skvělý zpracování knížky,prostě Comics Centrum.
    Plná palba jasná.100%
  • S4TW
    Jedno se Mignolovi nedá odpárat a upřít. Vytvořil geniální kombinaci světa, ve kterém využívá klasickou lidovou tvořivost, pověsti, legendy, ale i historické postavy. To celé zaobalí podle svých představ a nápadů a mi díky tomu dostáváme originální, zábavný svět. Navíc je to pro českého čtenáře o to zajímavější, že slovanská mytologie zde hraje značnou roli a tak k tomu máme podobně blízko, jako třeba k Zaklínači od Sapkowskiho. Další úžasnou věcí je jeho kresba, která je stejně originální jako celý svět Hellboye. Tuto kresbu, když někde uvidíte, hned budete vědět, kdo je autor. Krásná, jednoduchá, hranatá, temná, ale zároveň se v ní skrývá plno zajímavých detailů, mlask. Navíc oproti jedničce jsou zde ještě o něco lepší, takové živější, barvy. Příběhově nakousáváme několik různých linií, které se postupně budou rozvíjet v dalších knihách (trochu škoda, že to CC zbytečně slepičí). Díky tomu se možná zdá, že je to lehce zmatečné a na nějaké čtenáře to může být moc různorodých informací a věcí, nad kterými přemýšlet, ale já toto kvituji. Jo, bavilo mě to, chci do toho světa ještě hlouběji pronikat, celé jsem to přečetl s nadšením, ale chybí tam ten úplný boom, to wow, prostě necítím, že to je pro mě topovka. Pravdou je, že možná, kdybych to četl 2-3 roky zpět, kdy jsem neměl tolik načteno, tak by zážitek byl větší, ale takhle jsem jen slušně spokojený…
  • Murphy722
    Je pravdou, že tento příběh je dosti k zamyšlení a ne všechny dialogy může člověk poprvé pochytit. Mignola umí zkrátka parádně pracovat s legendami a slovanským folklorem. A to já strašně žeru a uznávám! Něco podobného co dokázal Sapkowski se Zaklínačem. U mne není co řešit.
  • Fry
    "Hellboy #02: Probuzení ďábla" - Nechal jsem si to den uležet v hlavě, abych nebyl předpojatý k tomu, že jsem čekal prostě víc. Hellboy má své kouzlo a nepopiratelnou atmosféru, číst to v době, kdy jsem s komiksy začínal, nemohl bych si ani koutkem oka stěžovat, ale dnes mi to přijde trochu málo. Příběh měl hlavu a patu, Mignola umí nepopiratelně nádherně kreslit, některé panely bych si s chutí zarámoval na zeď, ale to je tak vše. V Ú.P.V.O. se najdou lepší příběhy ... Za mě 4*!
  • Fives
    Moje prvé stretnutie s Hellboyom nemohlo dopadnúť lepšie. Skvelá atmosféra a Mignolova kresba ma úplne vtiahli do príbehu.
  • jh666
    Jsem rád, že jsem se k Hellboyovi konečně dostal, i když (podobně jako u Lucifera) jsem měl asi přehnaná očekávání. Nebo mi prostě chybí první díl (to napravím a případně upravím hodnocení). Každopádně je to pořád výborná knížka se skvělými nápady. Trochu jsem si musel zvykat na kresbu, ale ke konci už jsem si ji užíval. Jen mi pořád nedochází, proč je v Rumunsku hrad, co vypadá jako Karlštejn. 80 %
  • JimmyII
    Klasický Hellboy se vším, co k němu patří, tedy pořádnou dávkou mystiky, akce a příjemného humoru. Jde o chytrý a nápaditý blockbuster, který pobaví a uspokojí. Co však na Hellboyovi miluju nejvíc je Mignolova hranatá, vcelku minimalistická kresba s použitím pár barev, což atmosféře komiksu parádně sedne.
  • luky.kuky10
    Moje první kniha s Hellboyem. Je to opravdu skvělé, a zaslouží si plné hodnocení. Hlavně díky postavám, a příběhu. Je to zase něco jiného než číst Batmana a další "pláštěnkáře", ale bezesporu fantasticky vymyšlený svět. Doporučuji číst i serii Ú.P.V.O. která je s Hellboyem provázaná (a ikdyž bez Hellboye, tak i u Ú.P.V.O. se budete bavit).
  • Flash
    Hellboy je u mě sérii na, kterou momentálně nezbývají peníze. Tak sem zaúkoloval ježíska. Hellboy se čte jedním dechem, čístě plynule. Využití mýtu a postav z minulosti mu u mě přidává hodně na síle v uvěřitelnosti příběhu. Samotná kniha funguje samostatně, ale věřím, že v tomto universu se toho dá nalézt hodně. Dalším skvělým aspektem Hellboye je charakter postavy, a to, že to není žádný svatoušek. Kniha splňuje to hlavní, že se člověk u ní baví.
  • Richie
    Nejskvělejší comics co znám. Mignola to má v sobě umí vyprávět a jeho kresby jsou prostě excelentní. Proto není divu že comics jde na dračku a je tolik populární i mě si získal svým provedením stylizaci barev, akcí a humorem. Jedině co mi vadí je vysoká cena comicsu. Ale to už tak u mistrovských děl prostě chodí. Těším se na třetí vydaní Sémě zkázy které mi ve sbírce prozatím chybí ale bude to místo které zaplním velice rád... Rubínovým skvostem.
  • sedw
    Příběh je možná trošku překombinovaný, ale já se bavil celou dobu. Více linií, které se postupně sbíhají, mix mytologie několika kultur, dobré hlášky, parádní kresba. Škoda, že následující 3 díly jsou vyprodané, netrpělivě očekávám dotisky, abych mohl dále pronikat do tajů Mignolova světa.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.10.2013 11:50Hellboy #02: Probuzení ďábla (2. vydání)
    Též jsem se dostal k tomuto dílo jakýmsi obloukem zpět a ačkoli si již řadu věcí nepamatuji plus některé souvislosti z jiných děl neznám, byl jsem velmi mile překvapen. Správně tajemný příběh s klasickým kontrastem mezi úctyhodnými silami zla a ironickým "prosťáčkem" Hellboyem mě tentokrát opět velmi bavil. A zase předmluva Alana Moora, což je známka kvality narozdíl od 90% jiných komiksových předmluv.

    Celkový dojem: 80%
  • brkowycz
    V prvním vydání mi tento Hellboy unikl, a proto se k němu vracím jakoby zpětně, i když mám ostatní příběhy načtené až do osmého dílu. Po velice kvalitní první knize jsem očekával obdobnou kvalitu od knihy druhé, neboť jsem si myslel, že autor byl na začátku svého psaní Hellboye plný skvělých nápadů. Zdá se, že tomu tak bylo, avšak Mignola se rozhodl všechny své nápady nacpat do jedné knihy. Po vyvážené, temné a napínavé jedničce dvojka přináší těžko přehledný guláš. V podstatě bych řekl, že nápady užité v této knize, by klidně vydali na tři nebo čtyři jiné knihy. Možná ještě na víc. Máme tu drsňáckýho upíra. Máme tu draka Chaosu a jeho proroka. Máme tu podivuhodnou nacistickou sektu, babu Jagu, matku drsňáckýho upíra a železnou panu. Mignola, stejně jako později v dalších dílech, vrhá na Hellboye jednu mytologickou postavu za druhou a příběh samotný ustupuje do pozadí. Bral bych raději jednoho záporáka, trochu budování atmosféry, trochu hrátek s příběhem, nějaké odkrývání tajemna a atd. Je možné, že číst tuto knihu skutečně jako druhý díl, líbila by se mi víc, ale když mám načtené i další příběhy s Hellboyem, zřejmě mě tento díl nemohl nijak překvapit. Tak či onak, když si vyjedu seznam komiksů tady na comicsdb a vyskočí na mě, že je "Probuzení ďábla" vlastně nejlepší komiks, co u nás vyšel, jdou na mě mrákoty. Přesto, že Hellboy vyniká mnoha klady, jakým je kresba, viditelné nadšení pro mytologii a ony hororové prvky, které zmiňuje "kaylin" níže, rozhodně se nejedná o nejlepší komiks, co kdy v ČR vyšel a budu jej tedy hodnotit trochu přísněji.
  • kaylin
    Mike Mignola vytvořil něco neskutečného. Je viditelně očarován mýty, pohádkami, starými mistry literatury a nacisty. Ale kdo by nechtěl ve fantastické knize bojovat proti nacistům? Jeho kresba, která je tak specifická, že si jí nespletete, oplývá panely, které na první pohled nic neřeknou, ale na druhý jsou to právě ony, které vytváří až téměř gotickou hororovou atmosféru, která se vznáší všude kolem. "Hellboy" není komiks, který by se četl snadno, respektive tak, abyste pochopili všechny detaily, ale pokud se do něj začtete, je to jedna z věcí, která si vás získá. "Hellboy" je ale neskutečný svět, tolik jiný od klasického mainstreamu, že je snad nejvhodnější alternativou pro ty, kteří už jsou Marvelem a DC a jejich častou neoriginalitou a vyčpělostí unaveni. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/09/268-hellboy-2-probuzeni-dabla-100.html
  • DancinPuppet
    DancinPuppet16.3.2011 20:04Hellboy #02: Probuzení ďábla
    rudý rozrážeč evropských mýtů je zpět ve vrcholné formě!
  • Galupus
    Galupus13.9.2010 18:55Hellboy #02: Probuzení ďábla
    Příběh hellboye se pod taktovkou Mika Mignoly pozvolna ale neúprosně rozjíždí a všem už musí být jasné , že Rasputian se jen tak nezbavíme. dostaneme odpověĎ na pár otázek, ale za každou přibude ranec dalších a komplexnsot světa a plánu, který se v pozadí Hellboye odehrává nabírá ohromných rozměrů. Autor pak konečně vdechl Hellboyovi to proč ho všichni musí milvoat, ten chlápek je schopnej zahlásit fakt pecky:)
    Abych to shrnul, hned jak sem si přečet drueh jbook serie bylo mi jasný, že se tohohle červenýho čorta jen tak nezbavím...díky bohu!:)

  • Kapis
    Kapis mecenáš12.1.2009 14:34Hellboy #02: Probuzení ďábla
    Tak jsem si přečetl komplet všech 5 dílů Hellboye pěkně v kuse a musím své hodnocení z před bezmála čtyř let navýšit. Platí to stejné, co jsem psal u dílu prvního. Akorát mi přišlo trochu nelogické, jaxnadná a rychlá byla autodestrukce toho norského hradu - taková tlačítka se přece umisťuji pod několikanásobnou ochranu. Není to záchranná brzda. Ale odpusťmež autorovi takové maličkosti, zvedněmež hlavu z malicherných nepodstatností, zážitek ze čtení Hellboye je zkrátka obrovský, Mignola to fakt umí:-)
  • erik
    Hellboy má pre mňa jedinečnú atmosféru, ktorá skryje akékoľvek dejové trhliny. Táto kniha je vynikajúca.
  • Big G
    Big G22.10.2007 19:27Hellboy #02: Probuzení ďábla
    Povídkový styl mi moc nesedí, ale zase Mignola neumí napsat pořádný příběh na 130 stránek. Moc zkratkovité, moc jednoduché, moc nesoudržné... Ale skvělá kresba, 'cool' Hellboy a úžasná atmosféra to vynahrazují. Ale ne úplně...
  • krvinka56
    krvinka5615.5.2006 10:16Hellboy #02: Probuzení ďábla
    mám ho moc rád
  • KdG
    Má to atmosféru a líbilo se mi to.
  • Kapis
    Kapis mecenáš23.2.2005 10:33Hellboy #02: Probuzení ďábla
    Vynikající pokračování prvního dílu, sqělá kresba, scénař, barvy, zpracování. PARÁDA
  • Netorack
    Netorack30.7.2004 00:42Hellboy #02: Probuzení ďábla
    O chlup lepší než jednička, příběhem i grafickým zpracováním.
  • saja
    Lepší než jednička, ale stále to má daleko do "Right hand of Doom" nebo "Conqueror Worm". Pokračuje to však v tradici - neodtrhneš oči, dokud to nepřečteš...
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade15.6.2004 10:48Hellboy #02: Probuzení ďábla
    Klasika... MdS
  • Slaine
    Slaine admin14.6.2004 15:33Hellboy #02: Probuzení ďábla
    Eště lepší než jednička - ten mišmaš se mi na na tom právě líbí, fakt dokonalej book.
  • Zajo original
    Zajo original mecenáš14.6.2004 12:59Hellboy #02: Probuzení ďábla
    O špitku horšie ako Sémě skázy a to v príbehu.....

  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš14.6.2004 10:03Hellboy #02: Probuzení ďábla
    Me se Hellboy dvojka libi o kousek vic nez jednicka. A jak jsem zminil uz u prvniho dilu, ja proto chlapka mam slabost.
  • willis
    willis14.6.2004 09:24Hellboy #02: Probuzení ďábla
    Mě připadá, že ve dvojce se Mignola až příliš utrhl ze řetězu jako scénárista. Uvařil takový dort jako ten pejsek a kočička. Upíři, Golem, Železná pana, Fašismus, Baba Jaga..... Mně už to přišlo trochu moc. První díl se mi líbil o něco víc, ale stejně je to vysoce nadprůměrný book.
  • Ogre
    no comment
  • Nakor
    Dvojka je už o dost lepší než jednička. Plynulejší, vygradovanější příběh, zajímavější postavy i prostředí, hutnější atmosféra...
  • Kocour
    Kocour13.6.2004 22:01Hellboy #02: Probuzení ďábla
    HELLBOY!!!!Absolutní špička!Dostala mě eště před prolistováním obálka s Karlšteinem (ač v Transylvánii:o) ale tak už to bývá..
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš13.6.2004 21:01Hellboy #02: Probuzení ďábla
    Další dokonalej Hellboye. Pekelná atmosfééra. Jeden z nejkomiksů u nás.
105461511
Četl/a (83)
3DD!3, anka, Anton Whatever, Baffman55, bananzluty, ben_bella, buscheer, charvos, crewni.konzerva, Dani El, Doly, Don_Canagliume, dvory, emanek, Faix, farnhajt, figis, Fives, Fox01, Fry, Goldfinch, Hanussen, Himlik, Infarkt, invape, James, japes, jardoom, jh666, jindroush, JohnyG, Kaaos, kaylin, kendor007, Killingjoke, Knuckless, Komediant1842, Kouzelnik7, L4MIOzZ, lantan1, Light, LookAss, Lord Baltimore, luky.kuky10, michelangelo, MignolaMoore, MisaSutcliff, MonsterGyre, Mrtvejbazen, Murphy722, mutattoo, namdnas, Nekrokok, Noci, perak, Poseidon1978, RadimNemec, rajot, regressiv, Rezet, robertsedmik, S4TW, Schramm, Shake, Sharick, SHORTY, Sir_Pete, Spike, Strokes, terrordemon, Tomasino79, Tomket.Tom, Tomzany, Triša, Tyfus, Václav Mikula, Valdaufinka, Velkej šéf, VXP, Walome, Zavulon, Zbysek2410, zlejzmrd
(171)
Alfi, AlienDr, anka, antiimini, Anton Whatever, asgardpepa, Ashek, Baffman, Baffman55, bananzluty, BeeSee, blackJag, bourgeois, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, Charlie1203, charvos, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, DAN478, Dani El, daniel.cermak, DankoKonik, DAxik, Dinik, DoctorWho, Don_Canagliume, doophy, dracula, dvoracekpetr1, dvory, emanek, farnhajt, faster86, FatMonster, felis, figis, filemon, Filip123, Fives, Flash, Fox01, Fry, ghousty, Gibby, Godsmacker, Goldfinch, goldschmidchen, goodspeed, grellenort, Greyman, grinder, Hamichal, Hanussen, Honzin, Hulik, Hurvy, hyba1991, hypermlok, Infarkt, invape, Jak, James, jardoom, jh666, JimmyII, Johnny Sasaki, jones1240, Joshua_T, Kaaos, Karolín78, kaylin, kendor007, Killingjoke, Knuckless, Komediant1842, komiksák007, Kouzelnik7, Lamahe, lantan1, Leland, listr, Lobodlak, Lobok257, Lojza, LookAss, luky.kuky10, Majinek, Malachias, Martin Buchal, MartinV, Matejrychly89, matrosh, merhyx, michelangelo, mikado, MIKER65, mikina, mirror, MisaSutcliff, Mleako, MonsterGyre, MP, mrkirby, Mrlah, Mrtvejbazen, Murphy722, mutattoo, namdnas, Nekrokok, Nightmare, Noci, noMster, nx, pata, pavouk, petrsimcik, plaštěnkář, Plumm, Poseidon1978, Qee, RadimNemec, radiohead99, Radkos, rajot, Ricarderon, robertsedmik, Rowan, Rumburaq, S4TW, Satyricon, Scarecrow, Schramm, sedw, Shake, Sharick, SHORTY, Sir_Pete, sleepless, Spike, spot, Strokes, t0mas, terrordemon, The Genius, Tomasino79, tomasko33, tomastrejbal, Tombal, Tomket.Tom, Tomzany, Traum, Trevelyan, Tyfus, Václav Mikula, Valdaufinka, vallyslayer, Velkej šéf, Vítek, Vojtěch 393, Wiruss, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (17)
ArmadOon, Braindead, Fr3d_K, gezic, kybl, lucmartincova, Maty48, MindReader, pechna, Rety, surikata, Tabasco, TenCoJeZbytečnej, the_proph, Tomate, WMN, Zelvak
Shání (8)
ArmadOon, gezic, glosa, lucmartincova, Mighty_Morphine, surikata, Tabasco, WMN
Nabízí (1)
Lojza