Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Tým Ú. P. V. O. je na stopě záhadnému muži, který se zjevuje ve snech Liz Shermanové, ale nakonec bude muset čelit starým známým nepřátelům – od žabích příšer až po poslední Hyperborejce, kteří přicházejí, aby zpustošili celý svět.

Obsahuje sešity série 'Out of Reach' z Hellboy: Free Comic Book Day 2008 (květen 2008) a B.P.R.D.: The Warning #1-5 (červenec 2008 - listopad 2008)

První díl trilogie 'Spálené země'.


Scénář
John Arcudi, Mike Mignola
Art
Guy Davis
Ink
Guy Davis
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Jan Kantůrek, ml., Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, dobrodružný, horor
ISBN/ISSN
978-80-7652-005-9 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 17 mm
Tisk
barevný
Váha
545 g
Stran
160
Cena
599 Kč
Originál
B.P.R.D. #10: The Warning (Dark Horse Comics, 2009)
  • sedw
    sedw23.2.2022 23:35Ú.P.V.O. #10: Výstraha
    Obecně se mi v rámci tohoto universa líbí spíše komornější příběhy, takže jsem se trochu bál toho, co autoři chystají za epický děj, každopádně jsem nakonec nebyl rozhodně zklamán. První polovina mě sice tak moc nechytla, ale od přesunu do Mnichova to byla jízda jako na horské dráze a komiks jsem přečetl jedním dechem.
  • Norri
    Norri mecenáš23.5.2020 18:04Ú.P.V.O. #10: Výstraha
    Tohle je začátek něčeho velkého, jak ostatně potvrzuje i John Arcudi v doslovu. A opravdu je to epické. Ukazuje to Mignolovu geniální schopnost propojit všechno se vším a mít vše vymyšleno roky dopředu. Propojuje to Dutozem, žabí mor, záhadného Číňana i Černý plamen. Jenže přes to všechno tomu něco chybí. Snad jen špetka humoru, která by odlehčila hutnou atmosféru a pochmurnou náladu. Chybí tomu Rogerovy hlášky a jízlivé poznámky kapitána Daimia. Kresba je pořád skvělá a ten konec… Nacházím v něm paralely s Válkou světů H. G. Wellse.
  • Walome
    Walome mecenáš23.5.2020 11:39Ú.P.V.O. #10: Výstraha
    Neskutečný, jak se Mignolovi daří propojovat Hellboyversum do něčeho, co má smysl a pořád umí překvapit. Ono to celé působí, jakože se jedná o malou epizodku z dojčlandu a vyklube se z toho začátek epič parády (aspoň předpokládám). Hodně se mi líbí ta odbočka s Abem, který se snaží hledat toho šmudlu s jizvou, ale je odvolán. Tady je jasně vidět, o jak velký průšvih jde.

    GWB se samozřejmě mýlí - je evidentní, že hellboyversum vzniká za pochodu, ale Mignola ho pořád dokáže utáhnout a dát mu mantinely. Pejsek s kočičkou to není ani náhodou. Je naopak super, že se Mignola vrátí k událostem z prvního dílu, které už tehdy působily nedokončeně. A jestli to má vymyšlený dvacet let nebo dvacet minut je úplně jedno. Je to zábava pro masy, ne filozofická pohoňka od Paseky pro pár hipsterů z pražský náplavky.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.4.2020 13:52Ú.P.V.O. #10: Výstraha
    Jak jsem byl kdysi celkem zaskočen a zklamán, když jsem se dozvěděl z eseje Filosofie básnické skladby od E. A. Poea, že je Havran naprosto literárně vykalkulovaný; dnes jsem paradoxně zklamán doslovem, ve kterém se dovídám, jak tato série vzniká - trochu jako když pejsek s kočičkou vaří dort, zdá se mi. A ano, už během čtení tohoto dílu jsem měl místy pocit, že se šláplo náhle na plyn a zkratkovitě se doskákalo ke katastrofě apokalyptických rozměrů.

    Celkový dojem: 60%
  • Fry
    Fry admin26.4.2020 17:22Ú.P.V.O. #10: Výstraha
    Ú.P.V.O. #10: Výstraha - Až si tuhle knihu spolu se zbytkem série přečtu jednou v budoucnosti znovu, jsem přesvědčen že to bude na plný počet. Arcudi s Mignolou zde rozehrávají opravdu velkou hru, začíná nám nová trilogie a přitom se děj velkou měrou točí okolo minulosti úřadu z dob ještě před Žabím morem. Do toho je nálada mezi hrdiny na bodu mrazu, každý má svá tajemství a odpovědi na otázky nejsou stále nikde k nalezení. Upřímně jsem z toho celkově vlastně velmi nadšený, jenom mi tak trošku uniká nějaký ten kontext na pozadí ... Za mě 4*!
  • karl173
    karl173 mecenáš26.4.2020 11:13Ú.P.V.O. #10: Výstraha
    Po prvním přečtení jsem měl rozporuplné pocity, které mě nakonec dohnali k tomu, že jsem si knihu hned druhý den přečetl znovu, což já osobně nikdy nedělám. Zkrátka mi přišlo, že jsem u prvního čtení nebyl na 100% soustředěný a nebyl dostatečně naladěný a možná právě proto jsem z knihy nebyl tak spokojený jak bych si přál. No a musím říct, že druhé čtení vážně pomohlo. Navíc se mi osvěžila paměť o předchozích událostech a to také významně přispělo, abych si knihu napodruhé více užil. Stále tam jsou jisté pasáže ze kterých nejsem příliš nadšený a kresba byť je parádní, tak v akčních pasážích poněkud pokulhává, ale celkově jsem zkrátka mnohem spokojenější. Tato kniha i díky delší pauze může být poněkud hutnější sousto, ale když se pořádně přežvýká, je z toho slušný pokrm. 4*
  • cyboy
    cyboy mecenáš22.4.2020 18:33Ú.P.V.O. #10: Výstraha
    Zajimave pokracovani hlavni linie. Jak se dozvime v doslovu, tak jde o prvni cast ze tri, behem kterych se maji dit veci. Jsem zvedavy, co bude dal.
    70%
16234
  • Giskard
    Giskard28.4.2020 23:16Ú.P.V.O. #10: Výstraha
    Pre mňa je U.P.V.O obľúbená séria, ktorá zahreje svojimi sympatickými postavami a magickými príbehmi približne do dielu ,,Vražedné místo".Ten je ešte vynikajúci a jeden z pre mňa najlepších. Ďalej však, ako sa to bude vyvíjať, v podstate až do konca celého U.P.V.O (po anglicky dočítané až do konca) smerom k prílišnej epičnosti a akčnosti ,,kozmických" rozmerov, to ide dolu kopcom. Príbehy pre mňa strácajú príjemnú komornú atmosféru a určitý pocit blízkosti. Česť pár výnimkám. Teším sa ešte na dokončenie príbehovej linky s Daimiom, ďalej však dovidenia.
Četl/a (79)
123peta, 2scha, Alikkk, BadBoy, Balů103, ben_bella, binnmode, calvin10, charvos, Cinema Ranger, cyboy, dajik, desto, Dezodoo, farnhajt, figis, Final, foudy, frantavasil, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Giskard, Goldfinch, gongon44, Hanussen, house192, Infarkt, invape, James, japes, jh666, jindroush, Kaaos, kallenved, karl173, Khagrael, kinak, KOWE, Lachvos, lacoste, lantan1, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, majer, Mariohurbanek, Mercurio, mineralk, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, NecRoman, Nekrokok, Noci, Norri, oleav, Paldini, pearlxjam, perak, Poniczech, Poseidon1978, regressiv, RudyRod, schefik, sedw, Sir_Pete, Spike, taidana, trudoš, tukak, Ukko, vita, Walome, Wasps, worm, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(176)
123peta, 2scha, adam.ra, afri, Alfi, Alfred, Alikkk, Awakener, AwatarDK, BadBoy, Balů103, bboorreekk, ben_bella, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, burzum, calvin10, charvos, ConanVJ, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dalamar, Dali, Deckard, DEmnoG, desto, Dezodoo, Dinik, DKoscik, erik, farnhajt, faster86, fel68, figis, filemon, Filip123, Final, Fox01, frantavasil, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Goldfinch, gongon44, grinder, Hanussen, herbert, herrman, HevyEli, Honzin, house192, hugosnowden, hyba1991, IndyP, Infarkt, invape, jakub186, James, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jjjirik, Joshua_T, kallenved, Karel Sec, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, KINIMODUS, Knuckless, komik.sx, komiksák007, koudak89, KOWE, kubanec13, kubosos, lacoste, Lamahe, lantan1, Light, Lojza, LookAss, Loxin, maara, malylada, Mamut12, marduk, Mariohurbanek, Marvin, Matej-29, mcleek, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mineralk, mirec, Miriyak, Mitak, Mleako, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Mysak92, NecRoman, Nekrokok, Netorack, Noci, Norri, nx, o2t2, oleav, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, psramek, puolpm, RadimNemec, RaptoR, Ricarderon, RicHard. , RudyRod, Rumburaq, Saran, schefik, Šedo, sedw, seezeethree, Sir_Pete, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Spike, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, utresyby, Valdaufinka, Velkej šéf, vishnar, vita, Wasps, willis, Wiruss, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (18)
Badgu.y1902, Benji, Davispear , deadpool, DracoAn, Fida, filosh, gumidekmedvidek, Jack, Maty48, meffis, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, Radkos, Sebastian the wise, spot, Yefery
Shání (4)
Al0f0k, LuckyLjuk, Nightmare, plema
Nabízí (1)
nx