Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Fakt bohatý chlápek se zřítí z oblohy a skončí brutálně napíchnutý na špici kostelní věže. Ještě divnější je skutečnost, že má k zádům přidělaná andělská křídla. Další podobná úmrtí na sebe nenechají dlouho čekat, a tak chvalte Pána, prší byznysmeni! Policistka Aisha Bukhari je tímhle zvláštním jevem dost vyvedená z míry, dokud ji nenavštíví dávný kamarád z dětství, vyšetřovatel okultních věd John Constantine. Ten totiž objeví spojitost mezi padající elitou a jedním šokujícím momentem z jeho a Aishina promrhaného mládí. Jak tedy nové vraždy souvisejí s prvním mrtvým, kterého měl John na svědomí? Čím se to týká nebe a pekla? A i když je to celé tak trochu Johnova vina, nechá Constantine z oblohy s radostí spadnout další boháče, jako nějaký škodolibý Robin Hood?

Obsahuje sešity série Hellblazer: Rise and Fall #1-3 (září 2020 - únor 2021)

Vyšlo jako šestý svazek edice 'DC Black Label'.


Scénář
Tom Taylor
Art
Darick Robertson
Barvy
Diego Rodriguez
Obálka
Darick Robertson, Diego Rodriguez
Lettering
Tomáš Neubauer
Překlad
Jan Kukrál
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
horor, městská fantasy, noir
ISBN/ISSN
978-80-7679-080-3 (Crew)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
216 x 276 mm
Tisk
barevný
Váha
880 g
Stran
152
Cena
599 Kč
Originál
Hellblazer: Rise and Fall (DC Comics, 2021)
  • Denis
    Denis13.11.2022 22:07Hellblazer: Vzlety a pády
    Uzavretý príbeh a docela dobrý humor. Kresba mi vôbec nesadla a príbeh ako OK ale nič extra. musím dať 3/5. V Black Label sú rozhodne lepšie kúsky
    Príbeh bol celkom fajn ale nič extra. Constantin sa mi ako postava páčil dokonca aj niektoré postavy boli podla mňa fakt super, ale keď si spomeniem na ten komiks tak sa mi vybaví za mňa fakt hnusná kresba. AK ti nevadí kľudne si pridaj +1.
  • Dave4.3
    Dave4.312.8.2022 11:05Hellblazer: Vzlety a pády
    Docela fajn jednohubka se zajímavými nápady. Občas jsem se zasmál, občas mi z toho bylo trochu nevolno, ale o tom Hellblazer zkrátka a dobře je. Je to hodně přímočaré a jednoduché, ale to nemusi být klad ani zápor. Rozhodně doporučuji pro někoho, kdo s komixy začíná a hledá něco nenáročného, k čemu nemusí mít načteno x dalších knih.
  • perak
    perak14.6.2022 08:57Hellblazer: Vzlety a pády
    Hellblazer, který zde vycházel kdysi, se mi líbil více. Cynických hlášek je i zde dost, základní nápad příběhu (kdy z nebe padají mrtví boháči, kteří nejdříve mají a pak nemají andělská křídla plus využití fotbalového rématu) je dobrý, s kresbou jsem neměl větší problém, i když si myslím, že k pekelným a okultním příběhům se úplně nehodí (na to je moc barevná a líbivá). Ale přesto mne jednotlivé postavy postupem času bavily spíše méně, některé scény mi přišly nelogické v jednání hlavních hrdinů a především to nakonec bylo až příliš happy (zdolání démona bez ztráty kytičky, rozdávání peněz mezi lid, který to neřeší a jde to hned oslavit, vyřešení všech traumat, mrtví boháči jsou vlastně ok).
  • hypermlok
    hypermlok8.3.2022 18:28Hellblazer: Vzlety a pády
    Není to špatné,ale série, která tu kdysi vycházela byla lepší.
  • Alfi
    Alfi27.2.2022 09:24Hellblazer: Vzlety a pády
    Za mňa veľmi príjemný uzavretý príbeh, v ktorom sa John Constantine snaží vyriešiť problém, čo spôsobil v mladosti. Kresba super, humor ešte lepší, pri dialógoch so Svetlonosom som sa smial nahlas a to sa moc často nestáva.
  • faster86
    faster8619.2.2022 13:47Hellblazer: Vzlety a pády
    Podařený Constantine, ne tak jako Ennisův a Azzarellův, ale dobrý a anglický. Škoda že Hellblazer šel v čr do sraček.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.2.2022 10:53Hellblazer: Vzlety a pády
    Čte se to rychle a je to místy trošičku vtipné. Johna Constantina mám jako postavu rád. Malý Billy vypadá fakt docela děsivě, brr. Ale jinak je to fakt ošklivě nakreslené a barevné, v podstatě přitroublé, rádoby postmoderní a celé takové "rychlokvasné". Trapné narážky na miliardáře byly jak z levicové školky. Nuda.

    Celkový dojem: 30%
  • Liborius
    Liborius12.1.2022 12:33Hellblazer: Vzlety a pády
    Vzlety a pády jsou hravým čtením, které odsýpá. Ti, co umí ocenit temnější atmosféru a černější humor, si tenhle příběh užijí. Na druhou stranu vyprávění nepřináší nic překvapivého, kam se bude ubírat se dá celkem odhadnout, ale kdo má pro cynické hrdiny slabost, zklamán nebude. 7/10 - Víc na https://nerdopolis.cz/2022/01/12/recenze-hellblazer-vzlety-a-pady-tom-taylor/
  • Good Games
    Good Games mecenáš6.1.2022 21:11Hellblazer: Vzlety a pády
    Hellblazer: Vzlety a pády je drsný komiks plný čierneho humoru. Vraždy tu vyšetrujú policajtka, exorcista, duch a diabol a síce táto partička sľubuje naozaj zábavné situácie, bavil som sa napokon menej ako som čakal a sám neviem prečo vlastne. Pravdepodobne to bude príbehom, ktorý mi až tak nesadol, aj keď znela téma zo začiatku veľmi zaujímavo. V Black Label edícii od Crew je však latka nastavená veľmi vysoko. Komiksy Harleen, Batman: Bílý rytíř a Wonder Woman: Mrtvá Země sú pre mňa maximálna komiksová kvalita a Hellblazer je tak na úrovni Batman: Zatracení. =►Celá recenzia◄=

    +++V recenzii nájdete aj pre mňa najlepšiu hlášku a najlepšiu kresbu.+++
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš5.1.2022 08:04Hellblazer: Vzlety a pády
    „Včera v noci zemřel bývalý premiér.“ – „Za moc nestál.“ Okultný Doctor Strange. Scenár Toma Taylora (Batman: Dravá moc) je príjemne osviežujúci a sympaticky provokatívny (oblizovanie sa s diablom na pánskych WC), ale svet, ktorý ponúka, nie je zrozumiteľný (nad hlavami desiatok šokovaných ľudí lieta démon a trhá ich na kusy a zvyšok spoločnosti sa tvári, ako keby chuligáni rozbili výklad večierky na námestí). Taylor síce slušne ťaží z toho, že Hellblazer: Vzlety a pády je Black Label, takže máme dočinenia s drsným, temným, vulgárnym a neprístupným dielom, ale predsa len kresba Daricka Robertsona (Banda) víťazí nad obsahom. John Constantine je každopádne životaschopná, zaujímavá a plnokrvná postava, ktorá by si zaslúžila pravidelné vydávanie vlastnej poburujúcej série. Dobrý prebal a ešte lepší obal. Bonusy slabota, až na skice a obálky žiadne. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-hellblazer-vzlety-a-pady-komiks
  • adevr
    adevr26.12.2021 09:20Hellblazer: Vzlety a pády
    Tohle mi docela sedlo. Příběh nebyl nijak zahlcený odkazy na všelijaké minulé díly, a tak si ho může vychutnat i ten ,,obyčejný" čtenář, takový komu jen stačí vědět, co je to za týpka, ten John Constantine. Je to místy vtipné, místy drsné, a má to začátek i konec... i ta kresba je fajn. I když občas ... ale to jsou jen takové maličkosti, a nemá ani cenu je zmiňovat. Takže komiks mohu jen doporučit.
  • Norri
    Norri mecenáš18.12.2021 23:54Hellblazer: Vzlety a pády
    Johna Constantina moc načteného nemám. Ve filmu se mi líbil, v komiksech, které jsem četl a on se mihl, už méně. V této knize jsem očekával, že si ho oblíbím. A to se moc nepovedlo. To, že je to cynický parchant, to jsem očekával. Očekával jsem ale také dobrý příběh a ten jsem nedostal. Ona nosná myšlenka celého příběhu není špatná, ale jeho vyprávění značně kulhalo. Bylo mi v podstatě jedno, jak to dopadne. Navíc mi v tom scénáři nehrály některé věci, které nebyly dotažené do konce. Jako třeba to, že zmasakrované miliardáře v podstatě nikdo moc neřeší. To, že spoustu lidí na veřejnosti za bílého dne sežral obrovský démon, to neřeší už vůbec nikdo. Večer se prostě zcela bezstarostně paří, protože na účtech se objevily nějaké prachy. Ten svět kolem prostě vůbec nefunguje.

    Co se týče kresby, tak s tou, bohům žel, taky nejsem spokojený. Moc mě nebere, jak jsou kreslené obličeje. Někdy jsou nakreslené docela pěkně, ale jindy je to bída. Panely mají často pozadí vyplněné jednom barevným přechodem. A co se týká samotného panelování…. hrůza a děs. Třeba mi ten komiks někdy v budoucnu sedne více.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin30.11.2021 15:02Hellblazer: Vzlety a pády
    Dost jsem se bála, že to bude hodně soft oproti Hellblazerovi od Azarella, ale bylo to celkem koukatelný porno.
    Duch postavy zůstal zachován a krom slabšího startu (ach ty zasrané roky dětství a jak je scénáristé mrví) je to pořád ten starej dobrej anglán s hovnoužroutským úšklebkem.
    Na závěr si dovolím citovat Kouř: "Satánek je prostě boží!"
  • Shpeckk
    Shpeckk29.11.2021 10:20Hellblazer: Vzlety a pády
    Kdo hledá, najde a kdo nehledá, tak si aspoň užije příběh. Má sice své pády, ale i vrcholy, které ale perfektně vystihuje skvělá kresba. Za sebe osobně přidávám jednu hvězdu za ten závěr. Věřím, že spoustě lidem nesedne, ale pro mě byl parádní. V rámci česky vydaných věcí mají Vzlety a pády stylově blíže k Synovi člověka (který ale nadále zůstává nepřekonán), než k Azzarellově runu.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.11.2021 23:11Hellblazer: Vzlety a pády
    Předvídatelné, očekávatelné a svým způsobem vlastně průměrné. Spíš velmi lehce nad průměrné. Kresba je dobrá. Příběh prostinký. Vtipné to také bylo. Soudce se fotil se svým idolem mi dalo do těla, ale zase mi vadí ta cílená levicová agitka. Boháči jsou zbyteční atp. To mi přišlo vyloženě trapné, svádět vše na jednu určitou sortu lidí. Ještě víc polarizovat společnost by asi nešlo, že... Nicméně z hlediska komiksového, to není průšvih. Tak co s tím, hm... Pro mě je to vše na 3 hvězdy.
1127242
  • Shpeckk
    Shpeckk22.11.2021 21:49Hellblazer: Vzlety a pády
    Marek Zigmund Stanko: No, tak to máš už dobrých patnáct let zpoždění ;-) Už v Azzarelově runu z roku 2000 (česky vydáno 2006) se John Constantine účastnil bi/homosexuálních radovánek ;-)
  • baatcha
    baatcha18.11.2021 15:27Hellblazer: Vzlety a pády
    marek zigmund stanko:
  • Comicsmaniaczone
    Comicsmaniaczone18.11.2021 14:03Hellblazer: Vzlety a pády
    XD
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš17.11.2021 22:48Hellblazer: Vzlety a pády
    Koukám, že koment byl přesunut do diskuze, což je správné rozhodnuti :)
  • Matthew
    Matthew17.11.2021 21:45Hellblazer: Vzlety a pády
    Jak ze je to rceni o husach?

  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš17.11.2021 17:33Hellblazer: Vzlety a pády
    Marek Zikmund - takový trapný uštěpačný kecy sis mohl odpustit a radši napsat nějaký směrodatný komentář. :*
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko16.11.2021 16:17Hellblazer: Vzlety a pády
    Už se těšim jak se česká homofobní většina poblije z teplého Constantina :D
Četl/a (87)
2scha, adevr, ADM1, Alfi, AlmightyMates , Ash Pointak, BadBoy, Bedou, Benny, Bronn, calvin10, charvos, DamianG, Darker, Darth Raelchi, Dave4.3, Daxik1988, Denis, desto, Doppelganger, Draco nobilis, farnhajt, faster86, fifas, flipflop, Fos4, Garp, Géba, George Walker Bush, Georgíno J., Gmork, Good Games, Hades, Hlousks, Honzin, hypermlok, instageek_cz, invape, Ivan Kucera, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jiskra, John Wick, Josh, Kaaos, Killingjoke, kindanerd, Kiwi1902, KOWE, Lachvos, lantan1, Liborius, Light, listr, Lookass33, malylada, Mamut12, marek zigmund stanko, MP, Mr. Baboon, Noci, Norri, Onkel 1928, Ozymandias, pechna, perak, PH79, RaptoR, rooty, roswelll, RudyRod, Ruw, Sawyer, Shpeckk, Sikk, Sir_Pete, Spike, Staník, Stara.kryta, start05, SteveCZ, Tommar, trudoš, Ukko, Walome, Zbysek2410
(132)
2scha, 81splinter, adevr, Alfi, Alikkk, AlmightyMates , ArmadOon, Ash Pointak, Askalon, BadBoy, Bedou, Beng.D, Benji, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, calvin10, Caylen-Tor, charvos, CSE_AC/DC, Dali, DamianG, Darker, Daxik1988, Deckard, deefha, delsemela, DEmnoG, Denis, desto, Dinik, DKoscik, Doppelganger, Draco nobilis, farnhajt, faster86, felis, fifas, filemon, Filip123, Final, Fos4, Fox01, Foxized, Fry, Géba, Georgíno J., GORERATED, Hades, hellblazer, herbert, Hlousks, Honzin, hugosnowden, hypermlok, instageek_cz, invape, Jay-jay, jeanbaklajean, jendavondra, jh666, jiskra, John Wick, Josh, Kadin, Karel Sec, Kiwi1902, KOWE, Lachvos, Lenny, listr, Lookass33, Lord Baltimore, maara, malylada, Mamut12, markic, Marvin, mcleek, merhyx, mikado, Mitak, MP, Mr. Baboon, Mr.Plysh, Mrlah, Nightmare, Noci, Norri, Olesh, opytz, Paldini, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, perak, Petr, PH79, psramek, RaptoR, Ricarderon, RicHard. , rooty, roswelll, RudyRod, Ruw, schefik, Šedo, Shpeckk, Sikk, Sir_Pete, Skot, Spike, Staník, Stara.kryta, start05, SteveCZ, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410
Chce (28)
Al0f0k, besikv, Blacklarch, davidek, deadpool, Denis1996, Fida, gezic, Goldfinch, illy, Infarkt, James, Jimbeam90, Joshua_T, KarlosJB, Lojza, Lokusta, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Murphy722, OldaB, RadimNemec, sleepless, Tarka Daal, tom173, Tomasino79, Wiw
Shání (3)
D.K.Logic, gezic, soulbringer