Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
V městečku Kůrová Kamenice na západě Myších teritorií, v útulném hostinci V Červnové ulici, se scházejí myši z širokého dalekého okolí, přilákány vyhlášenou pohostinností jeho majitelky Rudolfy. Jednoho večera se myšky rozhodnou vyřešit spor, týkající se nesplacených účtů. Tomu, jehož příběh se Rudolfě bude zamlouvat ze všech nejvíc, hostinská celý účet odpustí. Vyhlídka na takovou výhru je pro myši velmi lákavá, takže večer plný fantastických vyprávění může začít.

David Petersen si pro tuto sbírku vybral několik významných komiksových tvůrců, kterým se podařilo naplnit ji legendami o dobrodružstvích, tajemnu i odvaze.

Autory jednotlivých příběhů jsou Jeremy Bastian, Ted Naifeh, Alex Kain, Sean Rubin, Alex Sheikman, Terry Moore, Gene Ha, Lowell Francis, Jason Shawn Alexander, Nate Pride, Katie Cooková, Guy Davis, Karl Kerschl, Craig Rousseau, Mark Smylie, Joao M. P. Lamos a tvůrce celé série David Petersen.

Obsahuje sešity série Mouse Guard: Legends of the Guard (Vol. 1) #1-4

Scénář
Jeremy Bastian, Katie Cooková, Guy Davis, Lowell Francis, Alex Kain, Karl Kerschl, Terry Moore, Ted Naifeh, David Petersen, Nathan Pride, Craig Rousseau, Alex Sheikman, Mark Smylie
Art
Jason Shawn Alexander, Jeremy Bastian, Katie Cooková, Guy Davis, Gene Ha, Karl Kerschl, Terry Moore, Ted Naifeh, David Petersen, Nathan Pride, Craig Rousseau, Sean Rubin, Alex Sheikman, Mark Smylie
Barvy
Scott A. Keating
Obálka
David Petersen
Lettering
Václav Dort, Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Ondřej Černý, Václav Dort, Milena Vojtková
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-88152-50-7 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
214 x 214 mm
Tisk
barevný
Váha
626 g
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
Legends of the Guard #01 (Archaia Studios, 2010)
  • karl173
    karl173 mecenáš12.10.2019 15:19Legendy o Myší hlídce #01
    Tak je to klasická povídková knihu, tudíž některé povídky mě bavili více, některé méně, ale vesměs jsem se po celou dobu bavil. Podobné je to i s kresbou. Povídek je tu spoustu a jsou krátké tudíž nemá smysl tu všechny vypisovat, navíc téměř po dočtení jsem si jejich názvy už moc nepamatoval. To je důkazem toho, že tato kniha byť mě bavila, tak není zapamatovatelným čtením jako je hlavní řada. Nicméně forma vyprávění povídek má své kouzlo a rozhodně to stojí za přečtení. 4*
  • perak
    perak9.10.2019 21:30Legendy o Myší hlídce #01
    Ačkoliv některé povídky byly pěkné, a to především z výtvarného hlediska, tak vysoké laťce nastavené základní Myší hlídkou se Legendy ani nepřiblížily. Povídky jsou příliš krátké na to, aby se děj nějak rozvinul, takže vše působí jako pohled z rychlíku na pěknou krajinu, kdy byste asi rádi strávili delší čas, ale jelikož vlak nezastavuje, tak nemáte šanci krajinu více poznat a ocenit.
  • mike731
    mike73123.8.2018 13:00Legendy o Myší hlídce #01
    Dvě povídky a Petersenův spojovák jsou to jediné, co stojí za přečtení. Zbytek je přinejlepším průměrná nuda a šeď. Přinejlepším.

    A přeložit Nevermore v Havranovi jako Nikdy více? To jako fakt? :D
  • 3DD!3
    3DD!325.6.2018 09:21Legendy o Myší hlídce #01
    Některé povídky jsou skvělé a nádherně nakreslené. Některé jsou jenom skvěle nakreslené a některé stojí stručně řečeno za houby. Je krásně vidět, že někteří svět Myší hlídky dobře pochopili a dokáží do tapisérie přispět něčím hodnotným a jiný, kteří si chtěli jen přihřát polívčičku. Stále ale nadstandardní záležitost, který otevírá nové možnosti rozšiřování úžasného světa.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.6.2018 13:33Legendy o Myší hlídce #01
    Nebylo to úplně ono, ale jako takové osvěžení série a universa to posloužilo dostatečně. Souhlasím s Kazumakim, že Myšák Lišák byl kresebně úlet, ale většina z příběhů se povedla po výtvarné, ale často i po příběhové stránce. Bohužel ale byly všechny moc krátké.

    Celkový dojem: 70%
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš7.6.2018 17:10Legendy o Myší hlídce #01
    V rámci celkového myšího Petersenova světa se jedná o průměr - ale co taky čekat od myší vysedávajících v hospodě, že ano. Některé vyřčené příběhy mají dobře našlápnuto, ale hodně málo prostoru a končí dřív, než vůbec začnou. Pár hezkých výjimek se tu ovšem najde - zvláště ty, co vizuálem neruší zaběhnutý archaický styl zaběhnuté série. Myslím, že kresebně se mi vyloženě nelíbil jen jeden příběh o Myšákovi Lišákovi (výběr oné autorky do téhle knihy moc nechápu).
    Jinak dávám pochvalu Markovi Smyliemu za jeho autorský komiks, který mne bavil a líbil se mi možná nejvíc. Navíc jako první (a zatím jediný) dokázal myškám nakreslit pět prstíků. Další hodně výrazný autor je Jeremy Bastian díky jeho precizní drobné perokresbě (přítomen zde v ukázkách komiksu) a stejně tak Sean Rubin, který mi někde připomíná práci Chrise Riddella. Ostatní příběhy jsou koukatelné více či méně podle subjektivní preference každého čtenáře.
    Jsem rád, že se zúčastnil i sám David Petersen, který příběhy pospojoval vlastním komiksem z interiéru hostince V Červnové ulici, takže z celé knihy je vlastně jeden dlouhý.
    Koncepčně se tu nabízí srovnání s knihou Sandman 8 - Konec světů, avšak tam měl všechny příběhy pod kontrolou autor série, což podle mne dopadlo lépe.
    Inu, nevadí. Tragédie se nekoná a já zase poznal další talentované autory, takže koupě nelituji a myšky budu kupovat dál.
    Jen čekám, kdy se tam objeví Lucie Lomová s Ančou a Pepíkem.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.5.2018 22:41Legendy o Myší hlídce #01
    Vystřelilo to na mě, jak blesk z čistého nebe a hned jsem po tom chmátnul. Výhodou / nevýhodou určitých sérií je jejich etablovanost resp. jejich etablovatelnost, která je ale dána fanouškovskou základnou a tudíž musí mít určité kvality, ať spisovatelské, tak v našem případě i výtvarné. Co to znamená... O této sérii (Legendy) už nějaký ten pátek vím a i když jsem nevěděl vůebc do čeho jdu, snad jen, že je to antologie + mnoho autorů. I přesto všechno, ať její zjevná a i méně zjevná (ne)kvalita jakákoliv, stejně to určití lidé koupí. Pořád proto vždycky dostaneme nějakou slušnou porci něčeho dobrého. Ano, výjimky se najdou a ty berou skalní fans. Tohle je podle mě takový typický případ, jen s tím rozdílem, že kvalita je silně ovlivněna potenciální následnou diskusí a povědomím o této knize, resp. série. Nedá se absolutně říct, zda-li je předem odsouzena k průměrnosti a hůř, nebo zda-li se jedná o první pilíře nově vznikající série, která tu může být, kdo ví, i dalších 50 let a to i bez Petersena. Chápu "cyboye" a jeho názor je v podstatě přesná definice toho, co je uvnitř. Nevím, jak kdo to prožívá, ale já jsem tomuto světu naprosto propadl a pro mě to jsou krásné příběhy z krásného světa, i přesto, že jsou místy triviální a bůhvíjaké. Pro mě je to skvělé obohacení světa a pravdou je, že kdyby to dělal jenom Petersen, možná by celá série působila jako jakýsi kalkul něco vyprodukovat, aby se neřeklo. Neříkám, že i toto tak nepůsobí, zvučná jména, tahák na fanoušky... Přesto mi to pořád přijde jako zajímavý a i kvalitní počin. Pán Prstenů a způsob universe-building se nezapře. Propojení Petersenem mezi jednotlivými příběhy je příjemné. Celkově mě to pobavilo. Nesedl jsem si z toho na zadek, ale při představě, že takových knih ještě bude přibývat a soudě podle jisté popularity, se máme na co těšit (a doufejme, že i u nás). Ještě vyjdou další 2 legendy, pak tam je nějaký minipříběh, a chystá se 4. kniha: Weasel war. Nepočítám tam hero source book a artbook.

    Suma sumárum, souhlasím v podstatě se cyboyem, ale mám pro tento svět jistou slabost a já jsem ochoten mu přimhouřit obě oči a vnímat tuto knihu jako součást mnohem většího celku. Pak to třeba nebude vypadat tak nehodící se a třeba se to opravdu ujme a bude to nedílnou součástí sběratelů a čtenářů Myší hlídky. Dávám 4 hvězdy.
  • cyboy
    cyboy mecenáš27.5.2018 17:00Legendy o Myší hlídce #01
    Trochu zklamani. Vypravene pribehy jsou mnohdy pouze variacemi na jine pribehy a mnohdy jsou vyslovene trivialni. Rad jsem si to precetl, ale predchozim kniham Mysi hlidky to nesaha ani po kotniky. Skoda.
    65%
417162
  • Velkej šéf
    Velkej šéf24.8.2018 19:00Legendy o Myší hlídce #01
    A abych si nechal na hlavu sesypat taky nějakou tu síru, zarputile sem vměstnám poznámku o tom, že třeba já za nejlepší "nevermore" považuji Nezvalovo "víckrát ne".
  • willis
    willis24.8.2018 08:15Legendy o Myší hlídce #01
    Dobře, zkusím to jednodušeji. Existuje překlad, kde je "Nevermore" přeloženo jako "Nikdy více". Ano, Nikdy více, ne Nikdy víc.:)
  • mike731
    mike73123.8.2018 22:27Legendy o Myší hlídce #01
    Pánové, jestli jste si nevšimli té slabiky navíc, tak se nemáme o čem bavit.
  • willis
    willis23.8.2018 16:12Legendy o Myší hlídce #01
    Tak vyšla tady kniha "Havran - šestnáct českých překladů", takže záleží jaký překlad byl použitý. V každém případě "Nikdy víc" není dogma. :)
  • mike731
    mike73123.8.2018 15:26Legendy o Myší hlídce #01
    GWB: Ano, Nikdy víc, ne Nikdy více. Zkus to znova.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.8.2018 13:02Legendy o Myší hlídce #01
    mike731: "Nikdy víc!" to už překládal Vrchlický v roce 1881.
Četl/a (66)
123peta, 3DD!3, BadBoy, bierce, binnmode, Blackhand47XD, calvin10, charvos, Const.ex, cyboy, dajik, Dalamar, Darth Raelchi, davidek, Dezodoo, Dzoglik, Elizabeth, fanae, farnhajt, foudy, Fox01, Georgíno J., Hulik, IndyP, Infarkt, invape, James, jankie, jh666, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, lacoste, Light, Lokusta, Lord Baltimore, Mamut12, Martinb, Matio, Mercurio, mindstormjak, oleav, perak, petad, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, raenius, robertsedmik, Schirru, Schramm, Spacecore, spagr, start05, terrordemon, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, Wiw, Yefery, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(136)
arnecht, Awakener, BadBoy, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, Bob, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, calviti, Caylen-Tor, charvos, Choky86, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dalamar, Dali, Deckard, deefha, DEmnoG, Dezodoo, Doncek4321, doophy, Dzoglik, Elizabeth, fanae, farnhajt, fel68, felis, filemon, Fox01, Georgíno J., Glumal, gongon44, grinder, Hades, hahahoho, Hebled, herbert, HevyEli, hugosnowden, Hulik, hyba1991, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, jankie, japes, jerry67, jh666, jindroush, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kaluž, kapicka, karl173, KarlosJB, kaylin, Kazumaki, KdG, Kokuun, lacoste, Lenny, Light, Lojza, Lokusta, maara, Mamut12, markic, Martinb, Matio, mcleek, Mercurio, mindstormjak, MP, Mr.Plysh, mstefl, Niaz, oleav, Olesh, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, raenius, robertsedmik, Rowan, Ruw, Saran, Schirru, Schramm, SHORTY, Sidi Santini, Skot, sleepless, spagr, start05, strougy, syon, tacmud, the.kasztan, Thurin, Tialster, timek, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, vallyslayer, VasaX, Velkej šéf, vishnar, vranakx, willis, Wiruss, Wiw, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (12)
deadpool, DKoscik, Fida, Fr3d_K, Himlik, MonsterGyre, monty.cl, Netorack, Nightmare, plaštěnkář, Sole, TenCoJeZbytečnej
Shání (3)
namdnas, Nightmare, PH79
Nabízí (2)
Fox01, tukak