Desky
Přebal zadní
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Z věku nepředstavitelných divů přichází... Conan, černovlasý Cimeřan, podmračený, s mečem v ruce. Zloděj, drancíř a zabiják, jenž poznal hluboký zármutek i bezuzdné veselí a který neváhal svýma bosýma nohama v prostých sandálech rozdrtit i ty nejmocnější trůny světa. Kromě žejdlíku chutného piva, žáru bitvy či lesku zlatých pokladů uchvátily Conana nejednou také krásné ženy. A právě této slabosti využila podlá Karmínová čarodějka – jež se kvůli dosažení svého cíle nezdráhá ničeho! Šelmy minulosti vystrkují ostré tesáky a barbar stane tváří v tvář nezvratnému osudu – avšak co bude následovat? Co když na něj čeká sám... Crom?! Bohovi je však osud lidí dočista ukradený – leda by ho někdo přinutil, aby změnil názor. Připravte se na osudovou bitvu, která nemá obdoby!

Obsahuje sešity série Conan the Barbarian (Vol. 3) #7-12 (červen 2019 - leden 2020)

Scénář
Jason Aaron
Předloha
Robert Ervin Howard
Art
Mahmud Asrar, Garry Brown, Gerardo Zaffino
Ink
Mahmud Asrar, Garry Brown, Gerardo Zaffino
Barvy
Matthew Wilson (Matt)
Obálka
Esad Ribić
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Radek Chaloupka, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7652-035-6 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 18 mm
Tisk
barevný
Váha
540 g
Stran
160
Cena
699 Kč
Originál
Conan the Barbarian #02: The Life and Death of Conan, Book Two (Marvel Comics, 2020)
  • Good Games
    Dokončenie príbehu od Jasona Aarona o smrti Barbara Conana. Scenár napísal Aaron pútavo a je tu pár zaujímavých udalostí a to v prvom rade Conan naozaj umrie, v druhom rade si to následne v súboji rozdá so samotným Cromom. Rozhodne dve najvýraznejšie udalosti komiksu a okolo toho je ešte naviac pár podarených poviedok. Bavil som sa a aj keď je to v konečnom dôsledku stále o tom istom, hnevať sa za to nebudem aj kvôli príjemnej kresbe od Mahmuda Asrara. =►Celá recenzia◄=
  • Ivan Kucera
    „A té noci nebránily Conanovi ve spánku žádné myšlenky na minulost.“ Cromsky dobré, ale aj tak divná séria. Napriek fatálnemu názvu sa pochopiteľne žiadnej smrti nedočkáme, je to predsa Conan, je nezabiteľný. V pohode prežije aj okamihy, v ktorých mu do tela až po rukoväť zabárajú 50-centimetrové dýky. Byť na mieste (inak môjho obľúbeného) Jasona Aarona (Skalpy, Doctor Strange, Muži hněvu), viedol by som príbeh inak, rozhodne by som od čitateľa neočakával, že sa bude báť o Conanov život (o Conanov život!). Ďalšie rozpaky budia jednak menšie rozmery (oproti iným conanovským sériám táto pôsobí ako drobec) a jednak to, že príbeh je v druhom zväzku dokončený a tretí, Labyrint smrti, rozbieha úplne nový smer, s ktorým už Aaron nemal nič spoločné. Celý dvojdiel mi pripadá tak, že sa Marvelu vrátili práva na Conana, rýchlo ich chcel využiť, najal slušného scenáristu a ten v rekordne rýchlom čase „niečo“ nabúchal na klávesnici, nebolo to dlhé, ale práve na krátkosti jednotlivých príbehov postavil pointu a to takú, že sledujeme Conana v rôznych životných obdobiach, krajinách a rokoch, a celé je to zlepené motívom mstiacich sa sirôt. Napriek tomu disponujem pozitívnymi pocitmi a keďže som podobne nežný, jemný a citlivý, ako Conan, nemám to srdce dať menej ako 4*. Nakreslené Mahmudom Asrarom, Gerardom Zaffinom a Garrym Brownom je to pútavo, drsne a patrične conanovsky brutálne. Keďže sa jedná v podstate o zbierku komiksových „poviedok“ (ktoré zjednocuje zápletka o temnom bohovi Razazelovi), ak vás aj nejaký príbeh začne nudiť, nasledujúci vás nakopne. Oceňujem, že na obale sa ukrýva iný obrázok, než na prebale, látkovú hnedú záložku a niekoľko strán bonusov v podobe alternatívnych obálok od Esada Ribiċa, Rona Garneyho (Muži hněvu, Spider-Man: Zpátky v černé), Neala Adamsa (Killraven), Stevea McNivena (Starej dobrej Logan, Tajné impérium 1 – 2), Billa Sienkiewicza alebo Španiela Jesúsa Saiza (Captain America – Steve Rogers). Úplne absentujú textové bonusy, napr. či séria zapadá do Conanovho kánonu resp. ako súvisí s inými sériami. A na mape v dvoch prípadoch chýba krvou podfarbená oblasť, kde sa príbeh odohráva (a keď už sme pri mapách, chybne sa na nich uvádza „Západni oceán“ s „i“ namiesto „í“). Inak som ale rád, že som si to kúpil, solídna. Štedrá nálož mäsitých conanoviek. Najviac ma bavil hororový príbeh z Conanovej zasneženej, od zvyšku sveta odtrhnutej dediny (ale páčilo sa mi aj jeho spojenectvo so ženami).
  • Norri
    Je to zábavné a skvěle nakreslené, ale ty krátké jednosešitové povídky mi úplně nesedí. Buďto je ten děj uspěchaný a tomu příběhu by slušelo více prostoru (Barbarská láska), nebo to působí, ač je děj uzavřený, jenom jako skvělý úvod či ukázka delšího nedovyprávěného příběhu (Návrat). To je škoda. Mám radši delší propracované příběhy. Alespoň že to celé zastřešuje příběh o Karmínové čarodějce a jejích dětech, který propojuje všech prvních dvanáct Aaronových sešitů. Tento dlouhý příběh vyvrcholí v posledních dvou sešitech, přičemž ten předposlední (U Croma) je takřka geniální a náramně jsem si jej užil.
  • Darth Raelchi
    Pořád je to na bázi Conan někam přijde a ratatabum ratatabum, je po bitce, je konec, je to Conan. Přes to všechno to ale není žádný průšvih. Conan od Marvelu (Aarona) je čtivý a snaží se nekopírovat to, co už bylo, tj. postupy a vypravěčský styl. Zkrátka mi to připomíná DH Conana, ale není to jeho mladší kopie. A to je dobře! Je to předvídatelné, ano! Je to neoriginální, ano! Jenže to je každému ukradené, když ví, že čte Conana. O tom to prostě je, to jiné nebude a tohle vždy potěší fanoušky a skalní fans. Vrchol pulpové fikce tkví v tom, že dostane dobrý formát a provedení, tady je mise splněna. Aaron mě nikdy moc nebral, Conanem si to u mě polepšil.
  • karl173
    Poctivý Conan od poctivého Aarona a povedenou kresbou. Nic vás ovšem nepřekvapí. 4*
  • house192
    O hvězdu lepší než předchozí díl. Překlepy však zamrzí, zvlášť když mají korektury na starosti tři lidé.
  • seeker666
    Také jsem marně hledal na mapě krví podbarvenou oblast, kde se odehrává děj. Minimálně jednou se tam tahle "chybka" vyskytne. Poslední dobou bedlivě sleduji překlepy v česky lokalizovaných komiksech. CC není výjimkou, skoro pokaždé se něco vyskytne. Například v Nezkrotném berserkrovi je hned na druhé straně slovo berseker, což asi nebude dobře. Komiks Měsíční stín má také pár chybek. Ovšem premiantem je první Kolosální Conan, kde si prohlédněte zadní stranu desek. Při bedlivém přečtení najdete hned dvě hrubky. Tyto stejné chyby jsou i na separátní mapě, která byla vkládána jako prospekt do jejich komiksů a je ke stažení v propagačních materiálech CC. Vůbec tohle neberu jako nějaké fatální chyby, ale korektury by mohly být preciznější :-)
  • George Walker Bush
    Tentokrát mě Aaron bavil o něco víc a vrátil mi Conana, na kterého jsem zvyklý, v prvním díle dosti přeháněl... čímž nijak nepopírám svůj ryze subjektivní pohled. A ten konec je lehce šalamounský, ale beru ho.

    P. S. Zdá se mi to, nebo občas Comics Centru vypadlo před začátkem kapitoly značení na mapě (krev, šipka)? Já jsem to párkrát prostě nenašel, což mně, "kartografilovi", způsobilo značné zklamání. Minule v Ú.P.V.O. jsem zase zahlédl překlep... u CC nejsem na takové chyby vzhledem k počtu redaktorů vůbec zvyklý, je to snad prvně, co u nich takové věci vidím!

    Celkový dojem: 70%
  • trudoš
    Mám z toho lepší dojmy, než z první šestice příběhů, ale pořád mi přijde, že do toho scenárista Jason Aaron zdaleka nešel naplno. Je nicméně otázkou, nakolik mohl s postavou ikonického Conana pracovat dle vlastních představ. Tohle nejsou autorské Skalpy ani Muži hněvu, tady už se musel držet zaběhnutých dogmat. Jednou, dvakrát je poznat, že do toho dal něco ze sebe, bohužel velmi rychle se však vrací do žánrem vyjetých kolejí. Epizodní zápletky každopádně nabraly na nápaditosti a v některých momentech jsou navíc i perfektně podbarvené hororovou atmosférou, což ještě podtrhuje stylová kresba Mahmuda Asrara. A přestože se opět skáče z jednoho prostředí do druhého, kruh se pomaličku uzavírá a všechna ta dosavadní nahodilost nabyde konečně na smyslu. Škoda jen, že finální konfrontace s krvavým démonem zavání díky účasti Conanova potomka chlapáckým melodramatem. Hrdinné happyendy ovšem k tomuhle druhu fantasy komiksu už holt patří a fanoušci by nějakou radikálnější změnu asi nepřijali.
13265
Četl/a (68)
123peta, 2scha, 3DD!3, AlmightyMates , autokineton, BadBoy, Berry669, calvin10, Cemino, Cinema Ranger, Const.ex, Covenant, Darker, Darth Raelchi, Erich, farnhajt, flipflop, foudy, fuerto_gepa, George Walker Bush, Georgíno J., Good Games, Hades, hellblazer, house192, invape, Ivan Kucera, Jabba, James, jankie, jh666, karl173, Kazumaki, KdG, Kil-Khal, lantan1, Light, listr, Mercurio, mineralk, MP, NecRoman, nejakdivne, Norri, oleav, Ozymandias, Paja78, perak, Poseidon1978, radimisko, RadimNemec, rooty, roswelll, RudyRod, seeker666, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, tomaseek, trudoš, Ukko, vita, Wasps, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(135)
123peta, 2scha, Alfred, AlmightyMates , autokineton, BadBoy, bboorreekk, Benji, Berry669, binnmode, blackJag, bmc75, burzum, calvin10, Caylen-Tor, Cemino, ConanVJ, Const.ex, Corvus, Covenant, Dali, Darker, Deckard, DEmnoG, Dinik, Erich, farnhajt, fel68, filemon, Filip123, flipflop, Flowtek, Fox01, fuerto_gepa, Georgíno J., Glumal, gongon44, grinder, Hades, hellblazer, herbert, Honzin, house192, hugosnowden, hyba1991, invape, Ivan Kucera, Jabba, James, james dixon, jankie, jh666, kapicka, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, Knuckless, komiksák007, Kouzelnik7, Lamahe, lantan1, Lobok257, Lojza, maara, Mamut12, Matio, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mineralk, Mitak, MP, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, NecRoman, Nightmare, Noci, Norri, Nyxxie, Olesh, Onkel 1928, Paja78, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, raenius, Ricarderon, rooty, roswelll, royan, RudyRod, Rumburaq, Saran, schefik, Šedo, seeker666, seneke, Skot, slothest, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, Till, timek, tomaseek, Tomasino79, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, Ukko, VanTom, Viking, vishnar, vita, vranakx, Wasps, willis, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (15)
charvos, CSE_AC/DC, Davispear , DKoscik, DracoAn, Fida, Final, Himlik, Maty48, monty.cl, nx, OldaB, psramek, sleepless, vrazdinek
Shání (2)
CSE_AC/DC, nx
Nabízí (1)
Ivan Kucera