Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Kontroverzní kniha, na kterou si musí každý udělat vlastní názor. Sám Miller o knize řekl, že je to kus propagandy, kterým chtěl hodně lidí vyprovokovat. Kresebně je kniha Millerovým vrcholem s fantasticky využitými komiksovými výrazovými prostředky.

Kdesi v Empire City se ukrývá smrtící hrozba a „Správkař“ má čas pouze do úsvitu na záchranu města a civilizace, jak ji známe. Teror ve jménu víry je drsným příběhem hrdiny, donuceného porazit armádu vraždících fanatiků v zoufalé snaze zabránit zločinu proti lidskosti.

Scénář
Frank Miller
Art
Frank Miller
Obálka
Dave Stewart
Překlad
Hana Studeničová
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, David Paznocht
Žánry
akční, náboženský, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-86839-93-6 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
300 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
922 g
Stran
120
Cena
699 Kč
Originál
Holy Terror (Legendary Comics, LLC)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.4.2018 23:00Teror ve jménu víry
    Tohle mi fakt nesedlo. Čím je Miller starší, tím mě víc jeho kresba nebaví. Zbytečně expresivní a cíleně vyhrocené a až moc viditelné detaily - jak postav, tak i pozadí. Někdy to na mě působí dojmem, že to kreslilo 5-ti leté děcko. Příběh mi přijde účelový, zvlášť ve stylu nahromaděných emocí a pocitů, které musí ven, pokud možno, co nejzajímavější formou. No, tak to se teda nepovedlo. Zbytečně a až přehnaně paranoidní. Za nitky tahá někdo jiný, ne lidé na konci, ať muslimové či ne. Přijde mi to zbytečně popuzující a to nepatřím mezi sluníčkáře. To s tím nesouvisí. Pokud šlo o satyru, tak tohle je na míle vzdálené. Pokud to mělo být varování a jakási parodie, tak se minula účinkem. Jestli chtěl Miller udělat osvětu a otevírače očí, rozhodně bych zvolil vhodnější způsob vyjadřování a ne pouštění se do stereotypů, které asi platí v USA, ale ne ve zbytku světa, patrně to tak asi má působit. Promiňte, ale my jsme Evropané, potažmo Češi, a myslím si, že není až tak nutné chovat se po vzoru USA - takhle to na mě totiž působí. Na závěr, co zbývá dál, nepoužitý koncept pro Batmana, možná by se to tam hodilo více. Místo islamistických teroristů tam mohl dát Ra'ase a trochu to okořenit, a ok. Fakt ne. Zbytečné a nudné. Moderní Miller jde dolů - naštěstí to jakž takž napravil The Dark Knightem 3.
  • Lobok257
    Lobok2575.1.2018 15:14Teror ve jménu víry
    O co větší očekávání, o to větší zklamání, nemohu si s tímto hodnocením pomoc, možná časem objevím zatím neobjevené, ocením neoceněné... nevím...
  • 3DD!3
    3DD!318.7.2016 18:07Teror ve jménu víry
    Přímočará akční jednohubka, plná nenávisti. Kontroverzní bublina je nicméně směšná. Miller jen svůj boj násilím a terorem pojmenoval a zaměřil. Už není neurčitý. V principu se téměř neliší od některých povídek ze Sin City. Graficky jde samozřejmě o něco výjimečného. Scény samotného útoku jsou hodně silné. Není to taková pecka jako starší Millerovy kousky, ale za přečtení stojí.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1015.5.2016 22:12Teror ve jménu víry
    Teror ve jménu víry.. Jeho přečtení jsem odkládal na ten správný čas, a ten konečně nadešel:) Nemám ani tak rozporuplné dojmy o významu, ten je více než jasný, ale o možnosti lepšího zpracování celého příběhu. Tím myslím, že F. Miller nevyužil úplně své zkušenosti a potenciál který příběh mohl mít. Komiks má jednoznačně skvělou kresbu, možná nejlepší nakreslený komiks který od tohoto velkého autora můžeme u nás koupit. I když nebyla přímo naplněna má očekávání, tak mě se Teror ve jménu víry líbí. Ať už máte názor na tuto knihu jakýkoliv je jasné, že se F. Millerovi povedlo stvořit dílo o kterém se hodně mluví. A pokud jste tento komiks ještě nečetli, tak rozhodně můžu doporučit. Už jen kvůli tomu, aby jste si sami udělali svůj názor. ;-) celkove hodnotim za 3,5* Více mých dojmů najdete na: http://www.ctukomiks.cz/2016/05/teror-ve-jmenu-viry.html?m=0
  • trudoš
    trudoš admin17.4.2016 23:31Teror ve jménu víry
    Strohý děj o bezmocnosti, zlobě a odplatě se moc nezabývá korektními postoji, což je stejnou měrou plus i mínus. Záleží, jak moc o problematice teroru chcete přemýšlet. Ovšem jak je zápletka jednoduchá, tak grafické provedení bere dech. Výtvarně nepostrádá Millerova práce originální pojetí a třeba takové zachycení atmosféry zmatku po teroristických útocích je prostě nezapomenutelné.
    Na scénáři je však znát, že byl zpočátku koncipován, jako další Batmanovské dobrodružství, a když k němu přestoupíte s tímhle vědomím, spousta věcí zaklapne úplně jiným způsobem. Jenže bez gothamského netopýra se příběh stal obyčejnou řezačkou, která je vizuálně fascinující, ale jinak nic víc. Díky absenci několikaleté historie jednotlivých postav najednou vývoj událostí nefunguje. A to především ve dvou bodech: ve vztahu hlavních milenců a přerodu ústředního hrdiny. Působí to příliš schematicky a ploše na to, aby z toho někomu klesla čelist. Což by se obratem změnilo, kdyby se věci nazývaly pravými jmény.
  • Harry.Dresden
    Harry.Dresden23.3.2016 17:50Teror ve jménu víry
    Samozřejmě že se jedná o průměrný příběh. Za okupace to byl Pérák, který měl na starosti spravedlnost a boj proti zlu, v Millerově podání Správkař. Vím, že ve srovnání s dalšími Millerovými díly je tato kniha slabší, ale souhlasím s J.Connorem, že si kniha nezaslouží tak nízké hodnocení. Rád bych ještě reagoval na komentář brkowycze. Na začátku knihy je uvedený citát obsahující odkaz MOHAMED (KORÁN, SÚRA 47:4). Tedy, netvrdí se zde, že se jedná o citát z knihy Mohamed, slova v závorce jsou jasná. Jedná se o citát z knihy Korán a tato slova pronesl Mohamed. Vzhledem k tomu, že 47. súra se nazývá Súra Mohamedova, tak nechápu, co připadalo brkowyczovi divné. A samotný citát? Záleží samozřejmě na překladu. Já vlastním Korán vydaný roku 1934 (překlad Dr. A. R. Nykl, nakl. L. Mazáč v Praze) a zde tento verš zní: „A když potkáte nevěřící, (dejte se) do stínání hlav jejich, dokud nepobijete jich mnoho.“, což koresponduje s citátem v Millerově knize.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.3.2016 00:15Teror ve jménu víry
    Přijde mi to k Frankovi trochu nespravedlivý. Jasně, ten scénář je slabej, poněkud banální akční historka s bizarní lacinou lovestory. Ale ruku na srdce, tahle "definice" se týká celé řady komerčních komiksů a takovou sodu obvykle zdaleka nedostávaj. Přijde mi, že problém je hlavně v tom, že je to "Miller" a stálo to 7 kil. Přes tu lacinost scénáře tam ale přeci jen pár působivých momentů při čtení je (třeba ty oběti jak zmiňuje kolega níže, ale pro mě osobně i právě ta až zaslepená úpornost prostupující celou knihou) a z hlediska vizuálu je FM furt velká třída. Normálně se nikomu do hodnocení nemontuju, ale sorry, ty jednohvězdy jsou fakt hodně přecitlivělý.
  • brkowycz
    brkowycz1.12.2015 09:37Teror ve jménu víry
    Uznávám, že jsem ke komiksu nepřistupoval asi úplně nezaujatě - měl jsem určitou představu, co od něj očekávat. Čekal jsem, že mě bude rozčilovat pokrucování faktů a servírování nepravd, vedoucí ke zbytečné stereotypizaci. A hned na začátku jsem dostal první šťavnaté sousto! Kniha otevírá jakýmsi citátem o nutnosti stínání hlav nevěřících! Zde jsem se ovšem zarazil, neboť šlo o cítát "Mohameda, súra 47:4". Žádnou knihu Mohamed ovšem neznám! Nicméně z hlediska mého kavárensko-religionistického povalečského vzdělání, které mi zaplatily Konvičkovi daně, jsem usoudil, že se jedná o Korán a daný verš jsem si dohledal, čistě ze zajímavosti. Jak jsem byl překvapený, když jsem zjistil, že zní jinak! Místo "dejte se do stínání hlav, až jich mnoho pobijete" sem našel "udeřte je do šíjí, a až jim způsobíte úplnou porážku, pevně je spoutejte! A potom je buď omilostněte, anebo je propusťte za výkupné, pokud válka neodloží své břímě." Proč, když se překládá klasická literatura uvnitř komiksů, užívá se tradičního českého překladu, ale tady je význam pokroucen a Hrbkův překald ignorován? Byl pokroucen už Millerem, nebo českým překladatelem? Ať tak a nebo tak, kniha začíná touhle divnou větou, kterou vzali bůhví odkud, a která dává spravedlivému otci rodiny příjemné mravenčení v bříšku, neboť se znovu cítí jako hrdina pokaždé, když si vzpomene jak na Pankráci v tramvaji strhl šátek muslimce z hlavy. Jako čestý člen pražské sluníčkové kavárny jsem byl samozřejmě spravedlivě rozhořčen a musel jsem si jít vyndat svůj VŠ bakalářský diplom a dlouze se na něj koukat. A pak jsem pokračoval dále ve čtení.
    Jaká smůla! Dál už to byla jen sračka :( ani spravedlivě jsem se rozčilovat nemohl, nebylo ani moc nad čím. Asi tak půl knihy je jenom honička Správkaře a Číčinky. Z celé honičky jsou vidět především boty. Pak se dozvíme, že kdo nepije alkohol, pochází ze středověku, pak to teda vybouchne. Asi tak v půlce knihy. To jsem ještě netušil, že první půlka, kde je jen honička, byla ještě dobrá. Tady to jde ráz na ráz. Nesmyslný děj, tupé hlášky, blbě vystavěné dialogy, pochybná lovestory, se kterou se nemůžete ani na vteřinu ztotožnit. Jako co byl třeba ten útok stíhaček na "sochu svobody"? Vůbec jsem nepobral, jestli to jako byli teroristé ve stíhačkách, nebo US vojáci ve stíhačkách či co. Pak se Správkař potká s jakýmsi tajným a nejdrsnějším agentem Izraele, který má na obličeji vytetovanou Davidovu hvězdu (plác) a v závěrečných 2-3 panelech Správkař střílí ze zbraně, zatím, co islamisté se na něj vrhají s pokřikem "DŽIHÁÁÁD!". Jak tohle mohl někdo vydat? Mě se to nelíbilo nikoliv proto, že bych odmítal hromadné generalizace muslimů jako vraždících maniaků ze středověků, ale prostě jednoduše z toho důvodu, že je to jeden z nejhorších komiksů, co tady kdo kdy vydal. Kdyby Miller vyndal to lovestory, možná by to bylo i stravitelný, ale takhle je to fakt hodně špatná knížka.
    Co se kresby týče, je tam skutečně pár dechberoucích panelů. Ale pro mě osobně jen pár. Mě se Millerova kresba líbí v Sin City, ale jinak jí moc nemusím. Všechny postavy mi přijdou jako hranol a v případě rvačky jsou zkroucené do podivných poloh, kde moc nedokážu rozeznat, kdo je kdo. Vynikající byl třeba nápad se ztvárněním obětí terorismu, tam na člověka úplně padne jakási úzkost z té řady lidí, kteří ztratili život kvůli běsnícím fanatikům, jenže pak bohužel pokračuje příběh a ten to zabíjí. Možná kdyby se Miller úplně vykašlal na bubliny a jel jenom panely, bylo by to asi lepší. Ale stejně jako nemůžu ocenit špatný film jen proto, že tam hraje Johny Depp, nebo nemůžu dobře ohodnotit knihu, která má hezký obal nebo hru s pěknou grafikou a mizerným příběhem, nemůžu se prostě rozplývat nad panely a ignorovat, že ten příběh je naprostá tupost na entou, která snad nemůže uspokojit ani zavilého islamobijce, protože i ten prohlédne skrze nikkáb nálepky "kontroverzního komiksu" a zjistí, že je to jednoduchá sračka.
  • Schramm
    Schramm29.10.2015 18:45Teror ve jménu víry
    Franku, tohle se fakt nepovedlo. Xicht už známe ze Sin City (jako furt špica, ale už to nepřekvapí), příběh je mizérie. Tenhle komiks má cenu asi jen jako doklad doby a rozpoložení Američanů po 11. září.
  • cyboy
    cyboy mecenáš19.10.2015 15:32Teror ve jménu víry
    Naprostý souhlas s Georgem Walkerem Bushem, jen dávám o jednu hvězdu méně. Starý dobrý Franku kde jsi?
  • choze
    choze13.10.2015 19:34Teror ve jménu víry
    Kresba millerovsky epická (a často nepřehledná), scénář tragický. Nemám sebemenší problém s politickou nekorektností, ale scenáristicky je to prostě tupé až běda a Miller se stává karikaturou sebe sama.
  • kaylin
    kaylin1.10.2015 09:53Teror ve jménu víry
    Tohle prostě není Miller v nejlepších letech, tohle je Miller, který má bolístky a chce se z nich vykřičet. Alespoň že ta skvělá kresba mu zůstala. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/10/1006-teror-ve-jmenu-viry-50.html
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš29.9.2015 19:00Teror ve jménu víry
    Podle mne je Teror kresebně nejlepší Frank Miller, ale scénář je slabota... u mne pořád platí, že scénář dělá 80% komiksu. Je mi líto, jedna hvězda.

    http://kulturio.cz/recenze-komiks-frank-miller-teror-ve-jmenu-viry/
  • vachudik007
    vachudik00722.9.2015 20:54Teror ve jménu víry
    Celkový dojem 20 % Dnes už neplatí,že všechno co nakreslý FM je špička.Tohle je strašný...
  • Lenny
    Lenny mecenáš22.9.2015 09:27Teror ve jménu víry
    Tohle se hodně nepovedlo. Více v recenzi:
    http://www.youtube.com/watch?v=AgsC7Mvk8Gg
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.9.2015 15:57Teror ve jménu víry
    Mno. Obálka je špatná. S hrdiny našeho příběhu se neumím ztotožnit, s jejich lovestory už vůbec ne. Atmosféra strachu a teroru nějak vůbec nefunguje (přitom takové díly Sin City mají parádní atmosféru). Příběh je příliš jednoduchý, zápletka možná zajímavá, ale jakési "poslání" komiksu mě zcela míjí, stéká po mně a já zůstávám celkově nedotčen. Jediné, co stojí za pochvalu, je kresba, která je sice na několika místech trochu podprůměrná a matoucí, ale celkově geniální. A pak také vlastně vydání Comics Centra - palec nahoru, knížky oni umí.

    Celkový dojem: 60%
  • Lucifer
  • louza
    louza12.9.2015 11:10Teror ve jménu víry
    Dílo, které přečtete za pár minut, ale budete do něj koukat dlouhé hodiny. Miller vytvořil knihu jako průsečík všech tří svých stěžejních děl. Postavy se víc než mohutně odkazují na éru temného rytíře, kresba je v tradici Sin City ovšem ve formátu třístovky. Příběh jde stejně jako u třístovky v jednoduchosti až na hranici triviality a je jen na čtenáři jak hlubokou politickou korektnost v něm bude hledat a kazit si tím, nebo pozvedat zážitek ze čtení. Kniha nicméně dobře funguje i jako superhrdinská mlátička ovšem v klasicky Millerovském feelingu, kdy hlavní hrdina takybatman připomíná spíš Marva ze Sin City. Hlavní doménou je bezesporu nádherná kresba, kterou Frank po Sin City dokonale rozbalil ve svém atypickém formátu. Grafické provedení bere dech. Většina stránek je takřka instantě určeno k vyříznutí a zarámování. Úmyslná mělkost příběhu dává bohužel čtenáři možnost k mnoha různým interpretací jako je strachu z islámu, nasranost na islám, strach ze superhrdinů, nasranost na superhrdiny, obava zda nejsou superhrdinové latexoví psychopati co se mlátí na střechách domů a přitom spolu souloží, nebo zdalipak probůh nečte čtenář superhrdinskou love story, když jsou některé stránky růžové. Je pochopitelné, že Miller šlape mnoha lidem na kuří oka. Svatý teror tak vyžaduje spíš čtenáře s nadhledem a čistou myslí.
  • Walome
    Walome11.9.2015 17:27Teror ve jménu víry
    Millerův strach (a nasrání) z terorismu je v tomhle komiksu takřka hmatatelný. Jednoduchou příběhovou linku to posouvá někam mnohem dál, než se na první pohled zdá.
  • Ricarderon
315161810
  • kadas97
    kadas979.5.2016 15:09Teror ve jménu víry
    DEmnoG: neboj sa komentár nebol len tebe ale všetkým čo dali len jednu *.
  • Kapis
    Kapis mecenáš30.11.2015 19:11Teror ve jménu víry
    DEmnoG: mile pohonila :D
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš29.11.2015 16:15Teror ve jménu víry
    to kadas97: Tvuj koment bude asi na mne:). Bud mne neco bavi nebo mne to nebavi... az budes mit v posteli nadhernou zenskou, vsechno jak ma byt, a bude to prkno, na kterym se nadres, abys z toho vubec neco mel, tak si s laskou vzpomenes na vizualne mene aktraktivni baculku, ktera ti mile pohonila, pokourila a slastne vzdychala, kdyz jsi to delal zezadu. A tak to proste je i s knihami, filmy, komiksy a konekoncu i zivotem.

    Kdybys nerozklicoval analogii, tak Teror je prave ta nahderna zenska, co je v posteli prknem:).
  • kadas97
    kadas9728.10.2015 08:29Teror ve jménu víry
    Ak mnohí hodnotíte kresbu len ako 20% komiksu tak Vám nerozumiem. Čítame to všetci pre kresbu, ktorá vykresľuje to čo by naša fantázia videla ináč. Preto by som pri tomto diele hodnotil kresbu ako 60% a príbeh ako 40%. Ešte raz si celú knihu prelistujte bez čítania a uvidíte, že vyjadrovacie prostriedky fungujú aj bez textu. Kresba tu je neskutočne premakaná. To že sú v knihe klišé a otrepané hlášky je jedna vec, ale v Empire City to asi tak funguje. Všetci sú napichaní z MAUSa a pritom je to rovnaká zležitosť ako toto len v bledoružovom. Treba sa naladiť na ten komiks, takže počkajte až buchne ďalšie metro alebo mrakodrap a potom si tento komiks prečítajte so 100% hodnotením.
  • Kapis
    Kapis mecenáš14.9.2015 09:47Teror ve jménu víry
    Trochu mě to děsí: "....zabránit zločinu proti lidskosti", ale zase je třeba v dnešní době tu nenávist trochu rozdmýchávat;) Tak snad bud mít, až se mi to dostane do ruky, nadhled a čistou mysl.
Četl/a (67)
2scha, 3DD!3, anka, binnmode, calvin10, Chaolinek, charvos, choze, ComicBookGuy, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davidek, Deckard, DEmnoG, farnhajt, flipflop, foudy, Fox01, Goldfinch, HellWeber, house192, Infarkt, invape, J.Connor, James, jankie, jd., Joshua_T, kadas97, kaylin, Killingjoke, kinak, Knuckless, Kocour, Light, Lobok257, luky.kuky10, mozzu, namdnas, Noci, oleav, Olesh, p3tris, pechna, Petrisko911 , RadimNemec, raenius, RaptoR, robertsedmik, rockyt, rooty, RudyRod, Schramm, sleepless, Spacecore, Spike, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, trudoš, Ukko, Velkej šéf, VXP, Walome, WEAPONE, zlejzmrd
(132)
-henry-, 2scha, 665+1, Alfi, alois13, anka, antiimini, Ashek, AxusNalim, Benji, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, bronxik, calvin10, Chaolinek, charvos, chcita, ComicBookGuy, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Darker, davidek, DAxik, deefha, DEmnoG, disclose, DKoscik, doophy, Elnie, Erich, Famozní, farnhajt, filemon, flipflop, Fox01, gongon44, grinder, Hamichal, Hebled, HellWeber, herbert, herrman, Hulik, Infarkt, invape, J.Connor, Jak, James, jankie, jd., Josh, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, kinak, Knuckless, Kocour, koniklec, listr, Lobok257, luky.kuky10, maara, Mamut12, Marthy76, MB, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, mike731, monty.cl, mozzu, MP, mrkirby, mywiel, NecRoman, Netorack, Nightmare, Noci, noMster, oleav, Olesh, p3tris, pavel, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , Poseidon1978, Qee, RadimNemec, Radkos, raenius, RaptoR, Ricarderon, Rich, robertsedmik, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Saiffer, Saran, Schramm, Skot, sleepless, songoku, Spike, StanleyHu, tacmud, tankgirl, timek, tomasko33, tomastrejbal, tomned, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vishnar, Vojtěch 393, WEAPONE, Wiruss, xintax, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd
Chce (7)
deadpool, ikshorm, Maty48, Meesha, Strokes, xxaannddeerr, z-e-d
Shání (3)
husakpetr93, Meesha, suricattaontheway
Nabízí (2)
Elnie, oleav