Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
O původu krále skřítků Jaretha se toho moc neví. Každého však zarazí, že nevypadá jako skřítek, ale jako člověk. Jaké tajemství se skrývá v jeho minulosti?

Komiksový prequel slavného filmu Labyrint, s Davidem Bowiem v roli krále skřítků Jaretha, se odehrává na konci 18. století a vypráví příběh dívky Marie, jež v Labyrintu pátrá po svém uneseném synovi. Pomůže jí její nezdolné srdce překonat všechny nástrahy a úskalí a dojít šťastného konce?

Kouzelný příběh o světě, v němž nic není takové, jak se na první pohled zdá, společně stvořili Simon Spurrier a Daniel Bayliss.

Obsahuje sešity série Jim Henson's Labyrinth: Coronation #1-12 (únor 2018 - březen 2019)
Souborné vydání všech tří souborných alb (Jim Henson's Labyrinth: Coronation) v jednom kompletním svazku.


Scénář
Ryan Ferrier, Simon Spurrier (Si Spurrier)
Art
Daniel Bayliss, Irene Flores
Barvy
Dan Jackson, Joana Lafuente
Obálka
Fiona Staples
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Radek Chaloupka, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7652-030-1 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 mm
Tisk
barevný
Váha
888 g
Stran
320
Cena
799 Kč
Originál
Jim Henson's Labyrinth: Coronation (Archaia, 2018, 2019)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.12.2021 13:55Labyrint: Nezdolné srdce
    Proč? Proč, pane bože, proč? Klasika, ne-klasika, proč by měl mít kterýkoliv film nějaké doplňky? Čím dál víc mě tato část popkultury přijde zbytečná a místy i zvrhlá. Tady hlavně to druhé. Ano, mám rád Vetřelce, Star Wars, ale tam se můžeme dušovat nějakou originalitou a pokusy o nové, pomineme-li nový kánon, který mě moc nebere. Tohle je pro mě prostě zbytečná adaptace nebo rozšíření. Samo o sobě by to tak nevadilo, kdyby to nějak posunulo film Labyrint, ale co se zde vlastně dozvíme? Nějakej svět s despotickým vládcem Sovou, labyrint, hon a hra o dítě, odbočky, které děj neposouvají a jenom ho rozmělňují. Závěr byla katastrofa. Na co si tvůrci jako hrají? Bože můj, to má být jako cool? Tak to udělejte jako řádnou poctu 80. létům po vzoru předlohy a dobrý, bude to mít své fanoušky i odpůrce, ale posouvat do roviny současné doby a "nalákat" nové fanoušky na jeden ve své době prodělečný film je sakra málo. Jim Henson byl mistrem svého řemesla, jeho filmy mají své kouzlo, ale to neznamená, že se to dá předělat do současnosti. Buď si k tomu někdo cestu najde, i dnes, nebo ne. Stejně jako The Dark Crystal seriál na Netflixu, to bylo jako co? Ne ne ne, všechno špatně, jediné pozitivum vnímám, že se komiks dal docela číst, jen ta délka mu škodí. Kresba fajn, standard v USA, neurazí a je čtivá a komisková. Občas nějaký fórek pobavil - art skřeto :-), ale to je asi tak všechno, slovy Forresta Gumpa.
  • filemon
    filemon20.5.2021 20:27Labyrint: Nezdolné srdce
    Prvni komiks, kde jsem si nenasel sympatickeho hrdinu. Mozna snad ten blekotajici ruzovy ker.
  • faster86
    faster8618.4.2021 20:40Labyrint: Nezdolné srdce
    Hmm, pohádka
  • trudoš
    trudoš editor21.2.2021 13:22Labyrint: Nezdolné srdce
    Nádhera. A to nejsem fanouškem klasického snímku, který se mi poštěstilo vidět teprve před pár měsíci. Díky tomu ale také nejsem schopen říct, jak vyprávění může působit na čtenáře filmem nepolíbené, třebaže návaznost je opravdu jen volná – jedno funguje samostatně bez druhého a obráceně. Jen detaily krásně zaklapnou na své místo.
    V první řadě bych rád tvůrcům vysekl hlubokou poklonu, protože kontinuitu vymysleli parádně. Člověk ani nepozná, že mezi oběma díly je věkový rozdíl přes třicet let. Atmosféra, postavy i imaginace - to všechno klape dokonale, až bych skoro řekl, že komiks sluší Labyrintu mnohem víc, protože dává daleko větší prostor nápaditosti kulis. Rozhodně je na co koukat a přitom se vůbec nenabourává původní umělecký záměr. Hlavně ale nepokulhává dějová osnova, přestože by se tři sta stran mohlo zdát na zápletku hodně, když člověk od prvních řádků tuší, jakým způsobem celé to fantastické dobrodružství pravděpodobně skončí. Jednoznačně můj nejepičtější zážitek za rok 2020.
41151